Keresés

Részletes keresés

prime1977 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12658

Szia!

 

Mikor fodrásznál voltam, a fodrásznőnő is ezt mondta nekem, hogy ez minimális hajhullás, ne féljek ettől, korral jár.

Természetesen ez is férfias kopaszodás, de nem az a nagyon erős mint úgy általában.

Amúgy meg nagyon dús a hajam, fényes, szép.

Akkor úgy ahogy megnyugodtam, de nekem ez 10 éve ment el egyébként, egyik napról szinte a másikra.

Azóta szinte semmit nem ment el, ez már 10 éve mostanság.

Remélem megmarad így a hajam, illetve hasonlóan! :)

Előzmény: Djani31 (12656)
Good_times Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12657

Nem kell szednie, mert cirka 60 évesen is elég dús haja van. Így könnyű...

Kipróbáltam a finát, de abszolút zéró hatása volt. Nulla, semmi.

Előzmény: tekergo93 (12647)
Djani31 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12656

Onnan előlről szinte mindenkinek kihullik csak idő kérdése hogy mikor, szerintem ez természetes jelenség. Az én családomban nem jellemző a kopaszodás, legalábbis akiket ismerek mert a távoli ősökét nem láttam de nézegettem régi képeket nagyapáimról és 50 évesen még nagyon sűrű hajuk volt de kis bemenet látszódott már akkor is, most 80 évesen olyan NW 2-3 között lehetnek, két oldalt azóta kicsit feljebb ment nekik ill. az egész fejtetőn már nem olyan dús mint 30 évvel ezelőtt de ezt nem nevezném kopaszodásnak, inkább természetes hajritkulásnak mert már nem 20 évesek. Szerintem ezen nem kell aggódnod, a haj szerkezete folyamatason változik és ritkul is ahogy egyre idősebb leszel, ezzel nem tudsz mit csinálni.

Előzmény: prime1977 (12649)
sríver Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12655

Csak mint napi aktualitást kérdezem: nem tudja valaki, hogy Szájer hol csináltatta a haját? A régi képeit látva egyértelmű, hogy hajbeültetése volt. Mondjuk elég tróger munka, én Sikos Géza bácsira tippelek...

Fomate Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12654

Ja most látom, hogy írtál a honlappal kapcsolatban, sry! :)

Küldesz egy email címet? Átbeszélhetnénk a tartalmakat és a logikai felépítést, hogy tényleg a lehető legjobb élményt nyújtsuk mind az újaknak, mind a régi motorosoknak.

Előzmény: tekergo93 (12648)
Fomate Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12653

Hát ha azt nézzük, hogy amikor szálka megy a kezedbe, a tested egy idő után azt is kilöki magából.

Szóval szerintem ez a mechanizmus itt is lejátszódhat, hogy a hajbeültetés után a normális / kicsit kisebb mélységre betett hajhagymákat - a műtéti gyulladás miatt - idővel a szervezet kicsit közelebb löki a bőrfelszínhez, és ezért jelennek meg idővel ezek a pöttyök.

 

De ez természetesen csak elmélet, érdemes lenne beszélni egy valóban jó specialistával erről.

Ha kész lesz a honlap + fórum amin dolgozunk már egy ideje, megpróbálunk összehozni 1 interjút ezzel kapcsolatban

Előzmény: tekergo93 (12648)
tekergo93 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12652

Jól írtad, kár ezen rugózni. Ilyen már nem lesz mint régen. Ha csak nem akarsz 2-6 milkát belefektetni egy HASCI eljárásra - Azzel a sűrűségét megkapnád, a minősége is jobb lenne mint az átlag, de annyira természetesre nem lehet megcsinálni mint az eredeti. Bár szerintem a legtöbbeket nem zavarja hogy kicsit másabb, a fő hogy van hajuk és szebb mint volt. Ha csak pár 100-at szánnál rá, akkor szerintem csináltasd meg elől ha zavar, és ha 5-10 éven belül jön egy jobb eljárás akkor majd korrigálod ha akarod - kiszedeted a régit és újjal pótolod vagy kicsit hátrébb ültesd és hagy egy kis csíkot elöl erre az esetre. Nincs jobb ötletem :D 

Amúgy sose azt kell nézni, hogy most mennyi haj van a fejen és milyen sűrű, hanem azt, hogy milyen lehet ha örökletes - minél korábban el van kezdve egy kezelés annál több hajat lehet megtartani hosszabb ideig.

Előzmény: prime1977 (12649)
tekergo93 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12651

Nekem most egyénként egész jól alakul a hajam. Új hajszálakat még nem látok az extrém kezelésemmel, de egészségesebbnek tűnik mint pár hónappal ezelőtt és már szinte egyáltalán nem hullik. Ami elég gyors tempó, tekintve, hogy 6 hónapja kezdtem de csak 4 hónapja teljes a kezelés. Sőt már 1 hónappal ezelőtt se hullot semennyire, csak aztán elkezdtem Minox-ot használni és durván 1 hónapig hulott tőle a hajam - Az első 2 hétben elég intenzíven hullott tőle, de aztán lelassult és most pár napja szinte megállt (ez a normális működéséhez hozzátartozik). Tehát biztosan hatásos a Kirkland minoxidil (amit többen fikáztak) - de én többet használok mint 1ml.. átlag 1,5 - 2 ml / alkalom és ezt napi 2x (de nagyon rövid hajnál biztos nem kell ennyi). Régebben Regain-t használtam, az is jó. 

Az első pár hétben az intenzív hajhullás minoxnál amúgy azért van mert lerövidíti a telogén fázist, ezáltal a tüszők gyorsabban anagén fázisba kerülnek. (telogén amikor a haj már levált a hajhagymáról és már nem táplálja azt. Anagén amikor a régi hajszál alatt új hajszál kezd el termelődni. A kettő között pedig van a katagén fázis amikor a hajhagyma elkezd zsugorodni és végül a haj leválik a hagymáról), Szóval hamarabb kihullanak azon hajszálak amik amúgyis kihullanának és helyetük hamarabb nőnek új hajszálak. Alap esetben a telogen fázis nagyon lassú - 3-5 hónap ebben a nyugalmi szakaszban míg végül kinyomja az új haj a régit a helyéről - Minoxnál ez 2-4 hét. Ez pedig azért fontos tényező a hajnak mert rövidebb ideig vannak alvó állapotban, így többször tudnak egészséges anagén fázisban lenni ami így a hajhagymákat tovább egészségesen tartja. Miután AGA hajhullásnál a hajhagymák tovább vannak katagén és telogén fázisban illetve jobban összezsugorodnak ez idő alatt mint az egészséges hajhagymák - így végül a túlságosan összezsugorodott hajhagyma nem tud már hajszálat növeszteni. A minox tehát tovább egészségesen tartja a meglévő hajhagymákat (csak azokat amik még egészségesek) de nem tudja újjá éleszteni a már túlságosan összezsugorodott hajhagymákat ott ahol már Évek óta nem nő haj. És arra sincs garancia, hogy az visszanő ami már elvékonyodott - tehát régóta katagén / telogén fázisban van.

Előzmény: tekergo93 (12648)
prime1977 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12650

Amúgy kicsit hosszabb a hajam most, nem látszik ez nekem egyáltalán. :)

Csak a maximalizmus ugye. :)

Majd lehet lefotózom most is - kint oldalt olyan 1 ujjvastagságot van felmenve, a másik oldalon másfél ujjnyi vastagságot!

Most hosszú a hajam, lehet levágatom megint ilyenre mint a képen régen - ezt szerettem.

Ugyanilyen most is, csak oldalt van a végén felmenve, szimpla NW 2 amúgy.

Na mindegy!

 

Előzmény: prime1977 (12649)
prime1977 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12649

Szia!

 

Én nem zavarlak tovább, de akkor szerinted lehet az van mégis, hogy nem tudják elég mélyre tenni a hajat?

És, hogy ezt szerinted ki tudják majd küszöbölni a jövőben?

Egyébként, ha sűrűbb lenne a haj az akkor is látszana.

Ez miatt látszik amúgy, hogy valakinek beültetett a haja vagy sem, ergo szerintem csúnya na. :/

Mármint annak aki olyat szeretne mint az eredeti haj.

Én olyan  NW 2 lehetek - 10 éve nem nagyon ment tovább a hajam, de már gondoltam rá, hogy elöl a két kis beugrót beültetném.

Az a rossz, hogy nem annyira hullámos már a hajam meg erős, és folyton zsírosodik, naponta mosom.

Emlékszem 10 éve még babahajam is volt rengeteg, akkor voltam 32-33 éves.

Sűrűsége is nagyon jó, sok hajam van, ezért sem szedek én semmit, meg annyira nem kényszerű nekem hajat ültetni.

De, ha netán menne tovább, akkor jó lenne ha idővel ezt megoldanák és tényleg teljesen eredeti hajat tudnának varázsolni.

A videón igazából szerintem csak a pöttyök rontanak az összképen, amik ha igazából nem lennének, akkor teljesen eredeti hajvonalat mutatna a beültetés.

Akkor nem lehetne tudni.

Ilyen volt a hajam 32 évesen.

Most is hasonló amúgy sűrűségre teljesen , csak már nem ilyen erős, meg két oldalt van kis beugró, de ha vizesen felfésülöm még akkor sem látszik szinte semennyire, de NW 2 biztosan van, vagy NW 2.5.

Itt még ugye nem volt hajhiány, és ugye én így szeretném visszakapni. :)

Kár ezen rúgoznom amúgy lehet. :)

Előzmény: tekergo93 (12648)
tekergo93 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12648

Van benne valami. De szerintem ezen kívül más is közrejátszik. Pl, szerintem az, hogy elöl az eredeti haj vékonyabb lehet, hátul talán vastagabbak a szálak. Plusz ha sűrűbbek lennének a hajbeültetések mint amilyen fénykorában volt a haj az eredeti helyen, akkor egymás hajtöveit jobban takarnák a hajszálak, így kevésbé tűnne ki annyira.

Amúgy Fomate, ha még áll, akkor csináljuk meg azt a weboldalt amit korábban említettél. Hátha néhány magyar orvos érdeklődését is felkelti amellett, hogy másoknak is segít.

Előzmény: Fomate (12644)
tekergo93 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12647

Még jó, hogy nem neki kell szedni :)
Nem tudom, hogy szedtél-e már fina-t korábban, de ha nem akkor előszőr azt próbáld ki - általában az is hatásos - csak egy idő után kezdi elveszteni a hatásosságát - ekkor szoktak duta-ra váltani - de idővel az is el fogja veszteni a hatásosságát - a tartósabb és jobb hatás érdekében jobb a tesztoszeron blokkolás a DHT mellett.. Pl fina + Eucapill. és ezek mellett minoxidil ha gondolod. A finának a mellékhatás profilja is alacsonyabb, így nagyobb esélyel fogják felírni. De ha feltétlen dutá-t akarsz akk sikos klinikán felírják vagy volt egy másik doki - az most nem jut eszembe.

Előzmény: Good_times (12645)
prime1977 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 12646

Szia!

 

Ezt már anno írta itt nekem valaki.

Lehet te voltál.

Ez lehet az igazság? :/

Gondolom az orvos aki beülteti a hajt, az tudja miért olyan!

De most ez azt jelenti, hogy nem tudják elég mélyre szúrni a hajhagymákat?

Egyébként amikor be van ültetve a haj, még csak pár napos a műtét, akkor nincsenek ott még a fekete pöttyök ha jól láttam.

Gondolkoztam azon is, hogy beleszúrnak a tűvel, és ugye iszonyatosan tűszúrást tesznek ott pár négyzetcentin.

Nos lehet, hogy úgy kilyuggatják a fejbőrt, hogy nem tud soha már rendesen összenőni az a lyuk.

Azért az durva lenne tényleg, hogy az a bőrön átlátszódó hajhagyma.

Szerinted soha nem is lesznek képesek ezt kiküszöbölni?

Egyébként nem tudom, hogy milyen mélyen vannak a valódi hajhagymák.

Ha az a pöttyösség nem lenne, akkor nem lehetne nagyon azonosítani, hogy beültetett a haj.

Köszönöm a válaszodat!

Előzmény: Fomate (12644)
Good_times Creative Commons License 2020.12.02 0 0 12645

Írtam e-mailt egy bőrgyógyásznak, hogy felírná-e nekem az Avodartot ha elmennék a rendelésére, erre csak ennyit válaszolt:  "Én magam nem szedném."

Fomate Creative Commons License 2020.12.02 0 0 12644

Szerintem azért látszódnak ezek a fekete pöttyök, mert nem teszik elég mélyre a hajhagymákat, és annyira közel vannak a felső fejbőrréteghez, hogy egyszerűen átlátszódnak a bőrön keresztül.

Előzmény: prime1977 (12639)
prime1977 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 12643

Húúú, nagyon köszönöm a válaszodat!

Én azt hittem, hogy az a 431 euró az a havi adag, azt már nem tudtam volna finanszírozni.

41 euró az smafu pénz.

Igen, ez a hajtő probléma, a feketeség, lehet kérdeztem már tőle, de az micsoda?

Illetve szerinted azt valaha kitudják  majd küszöbölni, vagy ez mindig ilyen lesz még tűvel ültetnek be?

Ezt a videót nézd meg kérlek!

https://www.youtube.com/watch?v=im_tIjWMbyk

 

Képeken nem látszik a fekete "mákos" feeling a hajtöveknél, a videón viszont már igen!

De ez azért szerintem olyan lett mint egy eredeti hajvonal, persze, ha nem lenne ott a "mákososság" akkor nem mondanám meg, hogy beültetett.

Nem tudom, szerinted elérnek majd olyan hajbeültetést ami tényleg olyan mint az eredeti, ergo semmi szarság még a hajtöveknél sem?

Előzmény: tekergo93 (12642)
tekergo93 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 12642

Hát igen lehetne még fejeszteni a technikát / eszközöket de én már ígyis meg vagyok vele elégedve. Tehát azért annyira nem szembetűnő ha jó a frizurád és egy jobb klinikán csináltattad a beültetést. A legolcsóbb klinikáb persze, hogy nem lesz a legszebb mindenkinek. De még egy ronda beültetést is el lehet rejteni, csak mivel a divat diktál, így a mostani frizuráknál nem csoda, hogy látszik - mert mindenki hátrafésüli vagy belövi ecset frizkónak a haját, úgy pedig nincs ami takarja a haj tövét. Ha természetesen hagynák, és nőne lefelé kicsit a haj akkor nem látszana.

Előzmény: prime1977 (12639)
tekergo93 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 12641

igen, erre. ahogy látom ez 1 éves kiszerelés az ár arra vonatkozik. de ez nem európai shop, így vám és áfa terhelné.
Ez németországból jön :
https://eucapil-shop.eu/product_info.php?products_id=1
1 havi adag 41 euró. európában kozmetikai szerként van jóváhagyva. a kezelés pedig hatékonyabb ezzel + finasteriddel együttesen mint szimplán finaval. mivel a DHT mellett a tesztoszteron blokkolás is fontos lenne, csak az a szervezetben blokkolva más mellékhatásokat is okozna, ezért nem alkalmazzák hajhullásra (kivéve női hajhullásnál (hiperaldoszteronizmus)). De így topikálisan nekünk is jó. csak kár, hogy 41 euró / hó.

Előzmény: prime1977 (12638)
tekergo93 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 12640

nw3 felé hajlik szerintem.

Előzmény: prime1977 (12637)
prime1977 Creative Commons License 2020.11.30 0 0 12639

Szia!

Te nagyon ott vagy a szeren, mármint hihetetlen a tudásod.

Olvastalak már párszor.

Szerintem az lenne a jó, hogy ha a hajbeültetést tudnák úgy megcsinálni, hogy teljesen olyan legyen mint egy természetes haj!

Hajvonalra értem!

Ergo ne legyen a beültetett haj a tövénél olyan mintha mákkal szórták volna meg a fejbőrt - ez nagyon csúnya, és rögtön látszik, hogy ez beültetés.

És ezt senki nem tudta még megmondani miért fekete pöttyös a hajtöveknél a beültetett haj.

Na meg ne legyen a fejbőr ilyen túrós, vöröses, rózsaszínes, meg még ugye a fekete pöttyök.

Egyszóval látni, ha valakinek hajbeültetése volt na.

Nem olyan az mint az eredeti, sajnos.

Inkább az lenne jó, ha ezen tudnának javítani - aztán lehet az, hogy több hajat kinyerni és átültetni.

De én úgy gondolom, hogy még tűvel fog folyni a hajbeültetés, addig mindig ilyen mákos, túrós, "ekcémás" lesz a hajvonal.

Előzmény: tekergo93 (12622)
prime1977 Creative Commons License 2020.11.30 0 0 12638
Előzmény: tekergo93 (12626)
prime1977 Creative Commons License 2020.11.30 0 0 12637

Szervusztok!

 

Srácok!

Szerintetek ez NW2 vagy NW3?

zirck Creative Commons License 2020.11.23 0 0 12636

Szia, nekem szerencsére semmilyen negatív mellékhatás nem jelentkezett.

Pozitív hatása hogy nálam beállt tőle egy nagyjából állandó állapot már sok éve. Nekem inkább diffuz jellegű a hajhullasom és csak a fejtető első és hátsó része érintett picit. Előbb utóbb tuti szükségem lesz valamennyi hajbeültetésre, de a fina minox comboval sokáig lehet húzni a dolgot.

Előzmény: receptlover (12635)
receptlover Creative Commons License 2020.11.23 0 0 12635

Szia! Említetted, hogy évek óta szedsz Proscart. Én most szeretném elkezdeni, ezért édekelene, tapasztaltál-e bármilyen mellékhatást (pozitív/negatív)?

Előzmény: zirck (12634)
zirck Creative Commons License 2020.11.21 0 0 12634

Sziasztok, 

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Évek óta szedek finasteridet, az 5mgos Proscar formájában, de a forrásom megszűnt. Tudna valaki egy megbízható forrást ajánlani, magándokit aki felirja esetleg? bármilyen verzió szóba jöhet

 

Köszönöm előre is a segítséget.

Email: deniro04@gmail.com

receptlover Creative Commons License 2020.11.20 0 0 12633

Sziasztok! Két éve hullik a hajam (nyilván genetikai, hajvékonyodás, hajvonal feljebb csúszása stb) és nagyon elkeserít, hogy mennyire nem hajlandóak a bőrgyógyászok gyógyszeres kezelésbe belemenni. Kérlek, ha bárki szed finasteridet vagy dutasteridet, írja meg nekem, hogy kivel íratta fel, nagyon hálás lennék érte!

email: kiolakula@gmail.com

tekergo93 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 12632

Várj elgondolkozom rajta.. 1 év múlva válaszolok

Előzmény: megfullad (12631)
megfullad Creative Commons License 2020.11.19 0 0 12631

És a szeméremdombról átültetett szőr hány %-a hullik ki?

Elég sok szőr van a herezacskón és a végbélnyílás körül is, ami ráadásul teljesen felesleges. El lehet gondolkodni ezen... A fejen jobb helyük lenne ezeknek a szőrszálaknak.

Előzmény: tekergo93 (12628)
JohnAbruzzi9 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 12630

Másik kérdésem az lenne, hogy látom elkezdték a minoxidilt szakálldúsításra használni. Nekem ezzel nincs gondom egyáltalán, egész sűrű, korrekt arcszőrzetem van. Viszont elolvastam pár leírást a témáról és az volt a fura, hogy míg a haj esetén a kezelés abbahagyása után folytatódik a hajhullás arc esetén azt írják, hogy az maradandó eredmény lesz akkor is, ha abbahagyod. Másik fura dolog nekem ebben, hogy mégis hogyan lehetne több szőrszál az ember arcán tőle? Fejtetőn ugye azokat a hajhagymákat próbálja újra aktivizálni, amik idő közben "bealudtak". De az arcon nincsenek ilyenek, nem? Ott annyi van, amennyi, az nem tud kihullani és újranőni, új meg nem lesz csak úgy a semmiből, nem? Tehát max én úgy tudom elképzelni, hogy vastagítja a szálakat, de azt se maradandóan. 

JohnAbruzzi9 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 12629

Lehet hülye kérdés lesz, de ahol 30 körül elkezdett ritkulni a haj, ott biztos mind ki fog hullani? Meg lehet ezt valami alapján becsülni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!