Keresés

Részletes keresés

csello9 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1966

Gratula a malevhez ! En folyton az ejjeli jaraton utazok. :(

Autoberles : mar a repteren berelhettek autot, amivel kozlekedtek vegig a ciprusi tartozkodasotok alatt. Piros szinu berelt autos rendszamod lesz. Fontos ! Cipruson jobb oldalt van a kormany az autoban, es bal oldali a kozlekedes ! Nagyon nagyon kell figyelni, minden forditva van, ovatosan, korultekintoen vezessetek. Meg az index es az ablakmoso is pont forditva van. :)

Larnaca - Nicosia kb. 1,5 ora autout, a hatarnal az autora 20 EUR-ert kell vegyetek Eszak Ciprusi biztositast. Utana kozlekedhettek amerre akartok, eszaki oldal, deli oldal, lehet jonni menni.

http://www.ciprus-summer.eoldal.hu/ - ez magyar

http://www.cyprusiv.com/ - ez Eszak Ciprusrol szol

Előzmény: Törölt nick (1963)
csello9 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1965

Este 12, nappal 22. :)

Előzmény: Babszi75 (1964)
Babszi75 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1964

Szia!!

És múlt héten hány fok volt Cipruson???

Előzmény: odovaker (1962)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1963

Köszönöm a sok infót, autót fogunk bérelni pár napra, az biztos. Sikerült kifognom szinte az utolsó helyeket a Malév azon járatain, amelyek nem éjfélkor indulnak és hajnalban jönnek, így kényelmesebben tudunk majd közlekedni az utazós napokon. Ezek szerint a vízum helyben intézhető, akkor mindenképp megnézzük az északi részt is :-)

Ha ismersz esetleg olyan tourist-info oldalakat, ami helyi és érdemes nézni, azt még megköszönném, ha megosztanád (angol is jó).

Előzmény: csello9 (1961)
odovaker Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1962

A múlt héten a larnacai strandon csak barna algát láttam.) 

Előzmény: csello9 (1961)
csello9 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1961

Haat, Larnakanal barna homokos a tengerpart, Ayia Napanal feher. :) Mindket helyen vannak ettermek, boltok. Ayia Napan talan tobb a diszko. Limasszol hasonlo Larnakahoz, Paphos mar messze van a reptertol... Mindenhol be lehet menni mezitlab a vizbe, es lassan melyul.

Szeptemberben mar kevesebb a turista, nincs az a nagy hoseg sem, jo valasztas !

Fogtok-e autot berelni ? Ha igen, akkor barhol lehet a szallas. Ha nem, akkor a legkenyelmesebb Larnaka, a repter miatt, akar el lehet buszozni Ayia Napara a feher homokos tengerparthoz is.

Egyebkent az egesz orszag (sziget) olyan kicsi, mint kb. Pest megye. Berelt autoval egy par nap alatt bejarhato. 

Javasolom, hogy ne hagyjatok ki eszak Ciprust, azaz az Eszak Ciprusi Torok Koztarsasagot ! Nicosiaban tobb hatar (gyalogos es autos) is van. Utlevel kezeles, ingyenes vizum, es egy egesz mas vilagban talaljatok magatok.

Előzmény: Törölt nick (1958)
csello9 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1960

>A Larnaca-Nicosia-Paphos kör tuti meglesz, mert hajnalban landulunk (estére nem kell visszamennünk Larnacába), és másik napon nem jövünk ki jól időben, hogy kicsit beleshessünk Nicosiába. Mivel (ha minden jól megy), már reggel 6-ra a fővárosban lehetünk, nem lesz az rossz. :)

Reggel 6-kor tenyleg nem rossz a fovaros, foleg nyaron, akkor meg csak 35 fok van, nem 50 mint delben. :) Mindenesetre nekem zsufolt lenne.

Kezdem erteni, Paphosban van a szallasotok, de a larnakai repterrol elobb felneztek a fovarosba, aztan Limasszol, majd estere kell Paphosba erni ? Faraszto nap lesz. 

>Már csak azt nem értem, hogy azt írod, hogy 10 eurós intercity bérletet még nem láttál, de két sorral alatta meg azt mondod, hogy két város között oda-vissza érvényes.

A napijegy !

>Most akkor mi is van? Mert a bérlet nekem nem ugyanaz, mint egy retúrjegy.

Egyáltalán, a retúrjegy is csak adott napon belül érvényes, vagy mi a határideje?

Heti berlettel nem talalkoztam. Napijeggyel igen. Csak aznapra ervenyes, de latod, kicsit olcsobb mint oda-vissza kulon megvenni. Hogy bonyolitsam a helyzetet, a napijeggyel annyiszor utazol oda-vissza, ahanyszor akarsz. :) Az aminek hivjak, napi jegy ! Rapecsetelve a datum :) Arrol nem is beszelve, hogy atruhazhato, delelott te utazol vele, delutan meg barki mas... aki bemutatja a buszvezetonek...

>A különböző társaságokra vonatkozó kérdés meg rém egyszerű, mi van, ha időben máskor akarok menni? Miért társaságohz ragaszkodjak, miért ne megfelelő időponthoz? :)

OK. Ertem. Nem annyira bonyolult ez. :)

Tovabbi jo buszozast :)

Előzmény: Pontikos (1959)
Pontikos Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1959

csello9, köszi a válaszokat!

A Larnaca-Nicosia-Paphos kör tuti meglesz, mert hajnalban landulunk (estére nem kell visszamennünk Larnacába), és másik napon nem jövünk ki jól időben, hogy kicsit beleshessünk Nicosiába. Mivel (ha minden jól megy), már reggel 6-ra a fővárosban lehetünk, nem lesz az rossz. :)

Már csak azt nem értem, hogy azt írod, hogy 10 eurós intercity bérletet még nem láttál, de két sorral alatta meg azt mondod, hogy két város között oda-vissza érvényes. Most akkor mi is van? Mert a bérlet nekem nem ugyanaz, mint egy retúrjegy.

Egyáltalán, a retúrjegy is csak adott napon belül érvényes, vagy mi a határideje?

A különböző társaságokra vonatkozó kérdés meg rém egyszerű, mi van, ha időben máskor akarok menni? Miért társaságohz ragaszkodjak, miért ne megfelelő időponthoz? :)

Előzmény: csello9 (1957)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1958

Sziasztok,

szeptemberben megyünk Ciprusra egyéni szervezéssel, nézegetem a szállásokat. Tudtok segíteni abban, melyik partszakasz/város az, ahová érdemes foglalni, ha strand közeli, nyaraló övezeti (sok étterem, üzlet, stb.), nem diszkókkal zsúfolt helyen keresnénk szállást? Ha lehet olyan részen, ahol a vízbe mezítláb is be lehet menni (olvastam olyasmit itt, hogy sok helyen nem lehet).  Köszi

csello9 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1957

>Ha egy nap alatt szeretnék csinálni pl. egy Larnaca, Nicosia, Limassol, Paphos kört,

Hat, ezt nem ajanlom, mert hulla faraszto, meg berelt kocsival is, nemhogy folyton buszra varni es szallni.

Larnaca-Nikozia - 1 ut 3 EUR, ha oda-vissza akkor pedig 5 EUR

Nikozia -Limasszol - 1 ut 4 EUR, ha oda-vissza akkor pedig 6 EUR

Limasszol -Paphos - gondolom hasonlo ar, meg nem voltam.

Ezek felnott jegy arak, diak a fele (mutatni kell diakigazolvanyt), 14 alatt ingyenes.

Idoben mindegyik kb. 1-1,5 ora. Tehat reggel elindulsz LCA-NIC 1,5 ora majd NIC-LIM szinten majd 1,5 ora, majd LIM-PAP ugyanugy, es este PAPHOS-LARNACA atszallasokkal vissza. Szamold ki hany ora buszozas, es marad-e ido nezelodni ?

>akkor a 10 eurós intercity bérlet nekem jó?

Fogalmam sincs. Ilyet meg nem lattam.

>Vagy az a fajta napijegy csak két adott város között érvényes?

Igy van, oda-vissza ut es aznap !

>És mindegy, melyik társaság buszára szállok, ha ilyen bérletem van?

Haat, mindig ugyannak a tarsasagnak a buszara szalltam. Miert szallnal masik tarsasag buszara ? Teljesen jo az, amivel reggel odafele mentem este hazafele, es akkor mar reggel retur jegyet veszel, este csak felmutatod, fizetni mar nem kell.

>És ez a bérlet érvényes a városon belüli tömegközlekedésre is?

Nem, mert a varosok kozotti : intercity - altalaban zold szinu busz, a varoson beluli pedig kek szinu es masik tarsasag uzemelteti.

>A city and suburbs jegy jó lesz nekem pl. Paphos-Kato Paphos-Coral Bay-Petra to romiou túrára, ugye? (2 euro/nap)

Igen. Aznap kell oda es vissza utaznod vele.

>A napijegy is megváltható a buszon, vagy ott csak a sima jegy?

Igen, a napijegy is megvalthato a buszon. Napijegy 2 EUR - sarga szinu, a sima jegy 1 EUR - feher szinu. (Felnott reszere)

Igazabol csak ilyeneket arulnak a buszon, heti jegyet nem lattam. Persze lehet, nyaron a sok turista miatt majd megjelenik a hetijegy is. Most nincs az tuti.

Jo buszozast ! En is azt teszem, foleg mikor a kocsim a szerelonel. :(

Előzmény: Pontikos (1956)
Pontikos Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1956

Sziasztok! Valaki tudna segíteni a kinti buszos közlekedésben? Találtam menetrendeket, árakat, írtam e-maileket (egyértelmű választ nem kaptam), és belekavarodtam. :) Szóval a kérdéseim elsősorban ezen oldal alapján fogalmazódtak meg: Cyprus by bus.

1. Ha egy nap alatt szeretnék csinálni pl. egy Larnaca, Nicosia, Limassol, Paphos kört, akkor a 10 eurós intercity bérlet nekem jó? Vagy az a fajta napijegy csak két adott város között érvényes?

És mindegy, melyik társaság buszára szállok, ha ilyen bérletem van?

És ez a bérlet érvényes a városon belüli tömegközlekedésre is?

2. A city and suburbs jegy jó lesz nekem pl. Paphos-Kato Paphos-Coral Bay-Petra to romiou túrára, ugye? (2 euro/nap)

3. A napijegy is megváltható a buszon, vagy ott csak a sima jegy?

Előre is köszönöm!

KL17 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1955

Írtam neked e-mailt részletekről.

Előzmény: Nikcsi85 (1954)
Nikcsi85 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1954

Igen, azzal a járattal.

A szállásunk még függőben egy kint dolgozó ismerős intézi.

Ha tudsz majd valami info-t a taxival kapcsolatban kérlek írj.

Előzmény: KL17 (1952)
88kismedve Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1953

jesszusom csello9.. akkor te nagyon sokat tudsz a szigetről!mi imádjuk párommal a nyarat és a forróságot! milyen az idő főszezonban? verőfényes, izzadós? (:nagyon köszi,h ajánlottad a "transzfert",mivel jövőre megyünk, ez most nem aktuális, de látom páraknak bejött az ajánlat(:nem ragaszkodunk a hotelhez, hiszen keveset lennénk ott, max az ellátás miatt választanánk!eddigi nyaralásaink alkalmával is apartmanokban voltunk (kivéve Tunéziát(:  )a németet kár,h nem beszélik, mert az angol tudásunk a béka popsija alatt (:nagyon szívesen hallgatnék az ottani életről egy pár sort(: időjárás, látnivalók, szép, tiszta, homokos strandok, KÉPEK!!!!!köszönöm az eddigieket még1*!!!!!!

Előzmény: csello9 (1949)
KL17 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1952

Pontosabban azzal  a járattal, amelyik 17-én hajnalra ér Ciprusra, ugye?

Áll még az ajánlat természetesen!

Ti melyik hotelben szálltok meg? Mi a Nissi Parkban.

Előzmény: Nikcsi85 (1951)
Nikcsi85 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1951

Szia! Mi is a június 16. éjszakai géppel megyünk, szintén Ayia Napa-ra

saját szervezésben.

Szívesen társulnánk a taxiba, ha még érdekel.

Előzmény: KL17 (1904)
KL17 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1950

Még így is nagyon előnyös ajánlat. Meg tudnád adni az elérhetőségét?

Előzmény: csello9 (1949)
csello9 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1949

Bocs, most hallottam, hogy a benzinar emelkedes miatt € 25 az ara a transzfernek a repterrol Ayia Napaba, akkor is ha 4 fo, es akkor is ha 1 fo.

Előzmény: KL17 (1948)
KL17 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1948

A 20 euro fejenként értendő?

Köszi!

Előzmény: csello9 (1946)
Pontikos Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1947

Köszönöm!

A késés nem számít, mindehol mindig rászámolok. :)

Előzmény: csello9 (1946)
csello9 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1946

Igen, ez a menetrend kb. jo. :) Ha esik az eso (de ilyen nyaron ugysincs) akkor tuti a keses.

Buszjegyarak :

egy utra - 1 € a felnott - gyerek 14 ev alatt ingyenes !

egy napra - 2 € - ez korlatlan, de csak aznapra es abban a regioban

heti jegyet meg nem lattam

Igen, a buszvezetonel veheted vagy a vegallomason a bodeban. En mindig ugyanazzal a busztarsasaggal utaztam, nem tom elfogadja-e a masiket ?

Előzmény: Pontikos (1945)
Pontikos Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1945

csello9, és akkor azok a menetrendek, amik a neten vannak? Pl. ITT. Látom, hogy ez tavaly májusi, de gondoltam, azót nem változott, vagy most változik szezonkezdésre. Vagy abszolút felejtős? (Nekem egyébként bele szokott férni a nyaralásba a várakozás, hiszen nem rohanni megyek. :))

És lehetne még egy kérdésem a buszokkal kapcsolatban? Jól értelmezem, hogy a régiókon belül váltható napi/heti jegy, amivel az adott városon és régión belül korlátlanul utazhatok? (Ez megváltható a buszon, ugye?) És ebben az esetben mindegy, melyik társaság buszára szállok? Mert úgy láttam, van egy pár...

Köszönöm előre is!

(Még kicsit bele vagyok keveredve az infokba. :))

Előzmény: csello9 (1943)
Sz37 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1944

Szia,

Én szeretném annak az ismrősnek az elérhetőségét :)

Köszi előre is!

Előzmény: csello9 (1943)
csello9 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1943

Transzfer - igen, vannak buszok, csak nem az ejjeli malev gep erkezesehez igazitva. :(

En mar vartam ra, sporolasbol, hiszen 6 EUR-ert felvitt Nikoziaba, hajnalban megerkeztem a malevvel, majd megittam egy kapuccinot es olvasgattam a konyvemet a repteren es kb 2 ora mulva indult a busz. De en itt lakom. Egy nyaralasba ez nem fer bele. Gondolom minel hamarabb el akarod foglalni a szallast es irany az orszag vagy tengerpart.

Egyebkent tudok ajanlani egy nagyon rendes magyar sracot aki vallal transzfert a hajnalban erkezo malev gephez, Larnaca repter - Ayia Napa 20 EUR-ert. Mikor kozeledik az utazasotok elotte emilben lefixaljatok, es ott lesz ertetek, var a repteren nevre szolo kis tablaval.

Előzmény: Pontikos (1935)
csello9 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1942

Cipruson a nemetet nem beszelik (marmint a ciprusiak) Persze, ettol fuggetlenul a hotelben kifoghatsz egy nemetul tudo europai ott dolgozot. Zimmer frei tablat egy darabot se fogsz talalni ! :) Inkabb "for rent" vagy "for sale" feliratok talalhatok mindenfele. Es angolul mindenki beszel. Meg a 70 eves nagypapa is.

Előzmény: 88kismedve (1940)
Sz37 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 1941

A bookingon nem kell előre fizetni.

Előzmény: 88kismedve (1940)
88kismedve Creative Commons License 2011.03.09 0 0 1940

köszönöm a segítségeket!

szóval ha nem akarok előre fizetni online szállásfoglalásnál, akkor házaljak? zimmer frei?? :)

ezt a fajta nyaralást is ki szerettem volna próbálni valamikor!

német nyelvvel nincs gond, ha beszélik! :)

Pontikos Creative Commons License 2011.03.09 0 0 1939

Kismedve, szívesen!

A szállások egy részét (nagy részét) hirdetik ám irodák is, csak bőszen kutatni kell a neten. :) Meg tud segíteni, ha már járt előtted ott valaki, az adhat biztonságot. Az nem feltétlenül olcsóbb, ha helyben fizetsz be, főleg, ha főszezonban mennél, és hotelbe. Ott azért annyira nem rugalmasak az árak, mint egy magánháznál.

Én csak azt tudom, hogy saját szervezésben az utazások nagy része sokkal olcsóbban kijön, mint amennyiért iroda kínálja. Tény, hogy kell vele foglalkozni, de nekem már az is élmény, ráadásul aztán az időmmel én gazdálkodok, nem egy telepített idegenvezető. És hát nem mellékesen rugalmasan, egyedi igényeknek megfelelően alakítható.

Előzmény: 88kismedve (1937)
Sz37 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 1938

Ez annyira nem bizos: "másrészt meg ott nem lehetett baki,h nincs szállás,vagy nem létezik a szálláshely..."

Az elmúlt években hány száz ember járt rosszul az irodákkal? Javaslom, hogy nézd meg az"utazási irodák fekete listája" topikot! hasznos...

Előzmény: 88kismedve (1937)
88kismedve Creative Commons License 2011.03.09 0 0 1937

Pontikos!

nagyon köszi a Te javaslatodat is!

igazából eddig azért mentünk irodával,mert ők megszerveztek mindent,nekünk csak időben ott kellett lenni mindenhol:) másrészt meg ott nem lehetett baki,h nincs szállás,vagy nem létezik a szálláshely...

megpróbálnánk azt is,h csak repjegyet veszünk,és majd a szigeten helyben a hotelben fizetünk be,de azért az már tényleg rizikós(pedig biztos olcsóbb lenne)

majd meglátjuk!de azért várom még a tapasztalatokat/javaslatokat!

Előzmény: Pontikos (1936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!