Keresés

Részletes keresés

Luckuty Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1680

Kedves Haindling, leírsz külön-külön jó dolgokat, amik azért nem fognak összeállni.

Szerinted egyrészt, "csesztetni" kell az Önkormányzatot a problémákkal, másrészt "el kellene küldeni őket a sunyiba (szavazatokkal)". Sajnos a "csesztetés"-től  még az "öregasszonyok úgyis beszavazzák", tehát nem lesznek elküldve a "sunyiba", és ezt ők is tudják, ugyanis a "csesztetés" ténye nem jut el az öregasszonyokhoz. Viszont a város milyen szépen fejlődik, mennyi új  ház van!

Ki kéne találni valamit, amivel tényleg el lehetne küldeni őket. Ez a fórum kevés, eleve hány embernek van internetje, és hányan olvashatják a fórumot rendszeresen? Valaki itt jött egy rejtélyes javaslattal a nyilvánosság biztosítására, de nem állt elő azzal, hogy mi is lenne az. Igaz, én spec. úgy szóltam hozzá, hogy attól lehet, hogy elment a kedve az egésztől, de az a véleményem, hogy a lehetőség mibenléte vagy közölhető nyilvánosan, vagy megette a fene az egészet.

Szóval, nem vagyok optimista a választásokkal kapcsolatban.

Előzmény: Törölt nick (1677)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1679
A világ talán legjelentősebb filmes adatbázisában ( www.imdb.com International Movie Database) a szavazatok alapján a világ második legjobb filmjeként tartják nyilván a Keresztapa I. után. ( http://www.imdb.com/chart/top ) Mindenkinek javasolt.
Előzmény: Asztalos_Armand (1678)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1678

Alapmű. Legalább 5x láttam. Az ész és a kitartás diadala. A top 3 film egyike.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1677)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1677

Láttátok a "Remény rabjai" című filmet? Tim Robbins, Morgan Freeman, egy börtönben játszódik, ahol Tim Robbins ártatlanul ül 20 évig. Ki akar alakítani egy rendes könyvtárat, öt éven keresztül hetente ír levelet az igazságügyminisztériumnak, hogy küldjenek könyveket. Öt év alatt megunják és küldenek a börtönbe egy komplett könyvtárat, csak azt kérik, hogy többet ne írjon. A válasz: OK, ezentúl hetente két levelet fogok írni, más fejlesztések ügyében.

 

A várso jelenlegi vezetői meg vannak győzödve arról, hogy minden ok és az öregasszonyok úgyis beszavazzák őket megint a tutiba. Hát legalább ne legyen olyan könnyű a dolguk. Folyamatosan kell őket csesztetni, ráadásul úgy, hogy a birizgálásra valós okok garmadája áll rendelkezésre. Azt gondolom, hogy már csak a város jelenlegi állapota okán is el kellene küldeni őket a sunyiba (szavazatokkal) és akkor még nem beszéltünk az iszonyatos önkormányzati ingatlankorrupció miatt a városi közvagyonban bekövetkezett hatalmas károkról.

Előzmény: Luckuty (1676)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1676
A Rákóczi utcában is hasonló a helyzet. Van egy jó 20 méteres szakasz, ahol csak az úttest kellős közepén lehet menni, egy kb. 1/2 méteres sávban. A járda is járhatatlan, az úttest meg a járda között meg sövény van, így oda sem lehet felmenni. Az úttest közepén nem szeretek járni, sötétben különösen nem. Igaz, újabban viszek magammal egy elemlámpát, és ilyenkor kivilágítom magam. Ha viszont látom, hogy autó jön - még ha messze is van - kénytelen vagyok megvárni, amig elmegy, így azután értékes másodperceket vesztek, ami jól jönne pedig néha a busz eléréséhez.
Előzmény: pária (1675)
pária Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1675
A fenébe is,ha már a 2004-es költségvetés-koncepcióba bekerült a
csapadékvízelvezetés (helyesebben el nem vezetés) gondja,2006-
ban még hogy-hogy sehol semmi?A "koncepcióhoz" meg kell pénzt
is rendelni,attól lesz költségvetés.A csapadékvíz sok éve probléma!

Egyszerűen nem lehet száraz lábbal átkelni az úttest egy oldaláról
a másikra,és ki sem lehet kerülni a vízfolyamot,annyira hömpölyög.

Ha meg még egy autó is belehajt,a járókelőket nyakig telespricceli
a sárral!Úgy látszik,a képviselő urak(hölgyek) gyalog nem is járnak,
ezért nem érzékelik saját bőrükön a problémát.(Az,hogy az Mszp-s
frakció már 3x is javasolta a vízelvezetés megoldását -és igaza van
Haindlingnak,ezt nem szerencsés műszakilag a szennyvízzel együtt
elvezetni-; meg a lakosság tudomására kellene hozni, legalább azt
tudják meg,hogy kiken nem múlna a probléma megoldása.(én is itt
és most hallottam róla először,hogy A.A.-ék próbálkoztak már vele)

Tegnap éjjel 11 körül a hídi abc-nél,szakadó esőben én is kénytelen
voltam belegázolni a Fóti útról lefelé áradó csapadékvízbe,különben
a járdán gyökeret ereszthettem volna arra várva,míg lefolyik az eső.

Haindlingnak abban is igaza van,hogy talán az önkormányzatot kéne
különféle formákban ostromolni,hátha megunják és történne valami!?

Előzmény: Asztalos_Armand (1673)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1674

A mostani helyzet sem semmi, egyszerre olvad a sok hó és hozzá esik az eső. Kedves Armand, ezeket a saját zsebükön kívül ennyire nem érdekli semmi?

 

Persze azért a helyi lakosokat is terheli nem is kis felelősség. Egyrészt a többség erre a szélhámos tolv@jbandára szavazott, másrészt ezt csak azért csinálhatják meg, mert senki nem veri az asztalt pl. az Amazonasz-szá vált utca miatt, amiért ráadásul fizettek is. Nem tudom mi lenne, ha a rengeteg dunakeszi anomália miatt a városházát naponta érné 500 telefonhívás, 290 darab fax, 140 levél és 3-6 újságírói megkeresés. Akkor hebeghetne a Kecske, a bátor parlamenter, a disznópásztor, a pék, a sportmanager, az kenetteljes iskolaigazgató és kedvencem Kliment Géza bácsi, az intelligencia emberkatedrálisa. Ezeknek is csak akkor nagy a pofájuk, ha egymás között vannak és a pékné filmezi őket. Egyébként csak sunnyogni tudnak, lásd neonáci ellenes tüntetés (Kecske, Bátor Parlamenter, Sportmanager) Persze ilyen a führerjük is.

Előzmény: Asztalos_Armand (1673)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1673

El kell mondanom, hogy a csapadékvíz-elveztésének megoldását, erre külön alap elkülönítését már három költségvetési vitában javasoltuk. Azt gondoltuk (be kell látnom, naívan), hogy az ilyen jellegű, vagyonvédelemmel is összefüggő beruházások magasabb prioritást kell hogy élvezzenek sok minden másnál.

Annyit értünk mindössze el, hogy a 2004 évi költségvetési koncepcióba bekerült a csapadékvíz-elvezetés, mint startégia fontosságú megoldandó probléma, azonban költségvetési összeg elkülönítve nem lett rá. Félek tőle, hogy a választások előtt erre más nagyon keveset fognak fordítani, a pénzeket a látványos beruházások viszik majd el, amelyek valóban fontosak, de nem feltétlenül a sorrend élén kell, hogy álljanak.

A csapadékvíz-elvezetés hiányát meg nyögjük a közeljövőben minden nagyobb esőzés után. Isten óvja Dunakeszit egy csapadékosabb tavasztól!!!

Előzmény: Törölt nick (1672)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1672
az csapadékvíz csatornát, mert szerintem az ott nemigen van, vagy a szennyvízcsatornát, ami viszont súlyos szabálytalanság, a szennyvíz csatornát nem azért kell bővíteni, hogy elnyelje a csapadékvizet. A kettőnek normális helyeken két csatorna rendszer van.
Előzmény: mallanquioo (1671)
mallanquioo Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1671
Vízelvezetést állítólag a környéken megoldják, bővítik a csatornarendszert.

Évek óta küszködnek a Hold, Verseny, Sport utca lakói a nagy esőzésekkor feljövő szennyvízzel. Az senkit sem érdekelt az önkorminál, de most… mégsem öntheti el a Spartacus ház teremgarázsait a szennyvíz. Persze még mindig ott a MÁV állomás, meg a Pavilon környéke ami „rontja a kilátást”, ezek rendezéséhez biztos nem elég Erős János az építtető. A csatornarendszer bővítésének árát belekalkulálja a lakások vételárába, ami ezért elég magas, a többi már nem fér bele.

 

Előzmény: Törölt nick (1666)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1670

nem érted a célfüggvényt

 

Lehetett számlázni érte? Lehetett.

A többi nem érdekes! Aszfalt, meg luk, meg víz... Ugyan már!

Előzmény: rudikukac (1669)
rudikukac Creative Commons License 2006.01.03 0 0 1669

A Hunyadi úton,a kis TÜZÉP előtt évekig tapasztalhattuk,hogy a csatornafedél magasabban van az út felületénél,jó nagyot dobott az autón,ha nem  tudtuk ezt,vagy nem figyeltünk oda.

Az ősz folyamán végre ezt megjavították,szintbe hozták az aszfaltot.

Most, kb 30 cm-es gödör van ott,az új aszfalt eltünt onnan! Nagyon kell vigyázni,komoly baja lehet az autónak,ha valaki belemegy a gödörbe!

Szép munka volt!

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1667

Úgy látszik, minden létező és tervezett környékbeli reptér ezzel küzd.

 

http://index.hu/politika/belfold/budapest/bpesthirek/?main:2006.01.02&248904

 

Akkor végülis semmi gond nem lesz az LFK Int. Airport Dunakeszi-n.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1666

Azt azért mopst már megállapíthatjuk, hogy ezt a cikket az újságíró lustasága és/vagy plagizálása, illetve valakinek a alaptalan dicsekvése és/vagy hazudozása hozta létre.

 

11.00 New York erős napfény 35 fok, a frizura remek, a cípő egy kicsit meleg.

19.00 Frankfurt erős szél 22 fok, a frizura  kifogástalan, a cípő remekül tartja a lábat, mennyei érzés.

21.10 Dunakeszi, esik az eső, 19 fok, a frizura még mindig tart, (drei wetter taft), a cípő sz@rrá ázik (bármelyik cípőgyár).

 

Elképzelem, ahogy leszáll a dzsámbó a LFK Int. Airport Dunakeszi 8-as leszálló pályájára, kiszállnak az utasok, majd a városban cuppogó cipőben közlekednek, mivel a pék által vezetett, közpénzen  fenntartott útépítő alapítvány úgy építetett baromi drágán úttestet, hogy a vízelvezetés nincs megoldva. Persze így olcsóbb az (állítólag) a pékhez strohmann-okon keresztül köthető kft-nek.

Előzmény: pária (1664)
pária Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1665
Bocs,elgépeltem,a PB-palackkal nem "fúzünk",hanem főzünk.
(És sütünk is,most tegnap újévre fokhagymás malacsültet!:-)
pária Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1664
Kösz,hogy feltetted a PR-ízű cikket,én mindig lefagytam közbe.A kiváló infrastruktúra tetszik benne,(a kiváló helyi tömegközlekedést nem említik). Az,hogy egy városban van (ha mindenhol lesz) aszfaltút,úgy gondolom,természetesnek kell lennie, nem említésre méltó érdem. (Mondjuk nálunk máig nincs járda,legfeljebb ha saját pénzen,
az önkorm. helyett megcsináltatjuk.)Belegondolva,hogy min. 25 éve város volt már Dkeszi,mikor az utcánkban még mindig tengelytörő gödrös-buckás volt az út,nem volt aszfalt,csatorna, gáz.Gáz már van az utcánkban 2 éve,de a házba még nem volt pénzünk bevezettetni,PB-palackkal fúzünk. Tök viszont valóban volt a lecsógyárban,
de arra már csak a nagyon régiek emlékezhetnének.S most egy érdekes összevetés:

"A húszas években telepedett le itt az ipar, vagyis a MÁV egyik gyára,amely fénykorában ezernél is több embert foglalkoztatott. A Járműjavító a település fejlesztésében is nagy részt vállalt, hiszen egy-két szintes bérházak-ból lakótelepet építtetett dolgozóinak, de iskolák létrehozása és a helyi kulturális élet központja, a művelődési ház is a nevéhez fűződik.Mellette az egykori tökgyár alakult konzervgyárrá a 60-as években, a hűtőház évtizedekig fogadta a környék termékeit és a Mechanikai Művek is sok embert foglalkoztatott." Ez Szeifried Adél írása az Ingatlanfebektetésben,mely cikkben a László Zoltán alpolgármesterrel készült interjú is bennefoglaltatik.A most feltett Világgazdaságé szinte szóról szóra ugyanez:

"A húszas években indult itt az ipar, nevezetesen a MÁV egyik gyára, amely fénykorában ezernél is több embert foglalkoztatott. A járműjavító a település fejlesztésében is nagy szerepet vállalt, hiszen egy-két szintes bérházakból álló lakótelepet építtetett dolgozóinak, de nevéhez fűződik iskolák létrehozása és a helyi kulturális élet központja, a művelődési ház is. Később, a 60-as években az egykori tökgyár alakult át konzervgyárrá - a hűtőház évtizedekig fogadta a környék termékeit -,ezenkívül a Mechanikai Művek is sok embert foglalkoztatott."(Név nélkül.)

Tehát vagy plagizál a cikk szerzője,hiszen egy-két jelzőt vagy szósorrendet megváltoztatva lemásolta a cikket.Vagy ezt is Szeifried Adél írta,aki enyhén
nem illő módon több helyen elsütötte ugyanazt az írását (sajtóetika).Csak a
cikk alatt nem volt ott az (x) betű,mert nem konkrét fizetett reklámról van szó,
talán másként horonálták a megjelentetést.Kezemben tartom a "Lakás.hu" c.,
a Lakásvásár lapja,V,évf.6.számát,idei nyár júniusából,a 21.oldalon még egy

érdekes oldal (Kubik Pál tollából,akinek szintén gőze nincs a városról,mert azt írja:"nevezetessége nincs a városnak"):"Dunakeszi:leállított fejlődés" a cikk címe.
A bevezetőt kigépelem: "Megálljt parancsolt április elején Dk. önkormányzata a
földek további belterületbe vonásának,mondván,az infrastruktúra és szolgáltatások nem bírnak többet elviselni.Ennek ellenére a következő öt évben egyharmadával
emelkedhet a lakosságszám,elkérve így a negyvenezret." De könyörgöm: nagy mennyiségben ki minősített át belterületbe földterületeket (gyorsan már a rendszerváltáskor és azóta is), hát nem az önkormányzat?? S az állami lóverseny-
pálya egy nagy területének áron aluli eladása (ebbe bukott bele az igazgatója,
indoklás nélkül leváltották) is feltételezi,hogy az önkormányzat partner lehet hasonló manipulációhoz,amiben egyesek ismét biztosan jó üzletet szimatolnak.(saját zsebre)

Erről a cikkről,mikor megjelent,volt szó már a keszi levelezőlistán is.Nem tudom,az a
fórum működik-e még,mert elég halódó volt,én is vagy 2 hónapja be se léptem oda.







Előzmény: mallanquioo (1657)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1662

Ez szerintem megint valamelyik helyi szellemi geotermikus erőműnek jutott az eszébe, volt már erre példa

 

A pék terméséből:

mélygarázs

feltöltött Dunapart

szemétégető

 

Most jöhetne a nemzetközi reptér: John F. Kennedy International Airport New York mintájára lehetne László F. Kovács International Airport Dunakeszi

Előzmény: mallanquioo (1657)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1661
Azért nem írtak, mert ez egy önfényező PR cikk, amivel a város segítette ki az újságírót, akinek egyébként fogalma sincs az egészről
Előzmény: Törölt nick (1660)
mallanquioo Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1659
Eredeti szöveg
Előzmény: Törölt nick (1658)
mallanquioo Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1657

Igen érdekes lenne, lakóházak mellett nemzetközi légi forgalom.

 

Így egyre vonzóbb a Spartacus ház környéke....

Nem hiszem, hogy lesznek olyan balgák, akik  300-310 eFt-os négyzetméter árat adnak majd ezen a lepukkant környéken a lakásokért. Lehet, hogy a vakok és siketek intézete költöztetik oda, ők nem hallják a reptéri-vasúti zajt, nem látják a szemközti kilátást?

Cikk:

Jelentős fejlődésen ment át az elmúlt néhány évben a főváros agglomerációjában fekvő 31 ezer fős Dunakeszi. A település több milliárd forintot költött az infrastruktúra fejlesztésére. A város kedvező elhelyezkedése, a főváros közelsége jó feltételeket kínál a különböző beruházásoknak, valamint a munka- és jövedelemszerzési lehetőségeknek. A hamarosan elkészülő M0-s körgyűrű, valamint az északi Duna-híd megépítése tovább növeli a település vonzerejét.

A húszas években indult itt az ipar, nevezetesen a MÁV egyik gyára, amely fénykorában ezernél is több embert foglalkoztatott. A járműjavító a település fejlesztésében is nagy szerepet vállalt, hiszen egy-két szintes bérházakból álló lakótelepet építtetett dolgozóinak, de nevéhez fűződik iskolák létrehozása és a helyi kulturális élet központja, a művelődési ház is. Később, a 60-as években az egykori tökgyár alakult át konzervgyárrá - a hűtőház évtizedekig fogadta a környék termékeit -, ezenkívül a Mechanikai Művek is sok embert foglalkoztatott.

A rendszerváltás után ezek a nagyvállalatok elveszítették valamikori súlyukat, ám a MÁV Járműjavítóból és a megszűnt Mechanikai Művekből több kft. is létrejött, amelyek a mai napig komoly adófizetői a városnak. Az elmúlt néhány évben elsősorban logisztikai, raktározási, illetve fuvarozással foglalkozó cégek települtek le. Ma 2700 vállalkozást tartanak nyilván Dunakeszin, ezek jelentős része a kereskedelmi, valamint a szolgáltató szektorban tevékenykedik. Helyi adókból évente összesen mintegy 1,7 milliárd forint folyik be a város kasszájába.

Dunakeszi 1977-ben nyerte el a városi rangot. Az idén 750. születésnapját ünneplő településnek kiváló az infrastruktúra-hálózata, teljes körű a gáz- és csatornarendszer kiépítettsége, az utóbbi évek dinamikus útépítési programjának köszönhetően ebben az évben Dunakeszi valamennyi utcájában befejeződik - a lakosság és az önkormányzat összefogásával - az utak aszfaltozása.

Az elmúlt évekre jellemző agglomerációba történő kiköltözési hullám Dunakeszit sem kerülte el. Ennek következtében mintegy ötezerrel bővült a település lakossága.

A munkanélküliség alacsony, mindössze kétszázalékos. A városban elsősorban az alsó- és középfokú végzettségűek számára vannak bővülő munkalehetőségek.

Várhatóan jelentősen megnöveli a település idegenforgalmi vonzerejét az a tervezett 500 millió forintos fejlesztés, amelynek keretében Dunakeszi repülőterét alkalmassá teszik a nemzetközi gépek fogadására. A nagyszabású fejlesztés 1,5-2 éven belül megkezdődik, az önkormányzat már tárgyal a lehetséges befektetőkkel.

Előzmény: pária (1654)
pária Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1655
2 ünnep közt szaladt el,de én is csak a Dunakeszi-szerte kitett hirdetményeken láttam.
Előzmény: Törölt nick (1653)
pária Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1654
Bemásoltam,de nekem nem olvasható. Remélem, nem a lakosok feje fölött
fognak berregni a gépek,mint korábban gyakran a vasárnapi pihenőnapon.
Előzmény: mallanquioo (1651)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1652

Ez egy PR cikk, a "munkatársnak" valószínűleg lövése sincs a településről és témája sem volt.

 

Kár, hogy az elért vivmányok és fejlesztések finanszírozásának pénzügyi fedezetéről nem írtak, az értékesítési vagyonvesztésekről, a hitelkorlát eléréséről, a lakosságot ellátó intézmények működési zavarairól és hiányukról. Ez elvárható lett volna egy gazdasági napilaptól.

Előzmény: mallanquioo (1651)
mallanquioo Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1651
Boldog újévet kívánok mindenkinek!

 

Érdekes hírt találtam:

 

„Várhatóan jelentősen megnöveli a település idegenforgalmi vonzerejét az a tervezett 500 millió forintos fejlesztés, amelynek keretében Dunakeszi repülőterét alkalmassá teszik a nemzetközi gépek fogadására. A nagyszabású fejlesztés 1,5-2 éven belül megkezdődik, az önkormányzat már tárgyal a lehetséges befektetőkkel.”

 

Teljes cikk olvasható:

 

http://www.vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=90288

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1650

Rogán Tóni egy értelmes, de cinikusan gyakorlatias figura, aki a következő döntés előtt állt.

 

Tanárszakos közgáz diploma max havi 250000

 

Parlamenti képviselői hely

V. ker képviselői hely

parlamenti bizottsági tagság

önk. bizottsági tagság

kampányfőnökség számításaim szerint kb. havi 2-2,5 M plusz kocsi. négy éve, amikor még nem volt ennyi "állása" akkor egy Audi A4-el járt, mostani kocsiját még nem láttam.

 

Ezért ő is elmondja, amit kiadnak neki. A Steiner megbénítása egy érdekes kisérlet volt, ami bejött nekik. Megjegyzem, ott is a szélsőjobbal állt össze a Fiatal Demokraták Szövetsége Polgári Szövetség Jövő Szövetsége Polgári Körök Szövetsége. Az ottani lakosok a Fidesz által ugyanúgy le vannak sz@rva, mint a duankeszi lakosok.

 

A Sólyom beszéd stzerintem hatástalan, úgyis azt fogja mindani, amit mondanak neki, ennyi pénzért...

Előzmény: pária (1649)
pária Creative Commons License 2006.01.02 0 0 1649

8-hoz:Rogán Tóni mocskos puccsot vezényelt le nemrég a Bp.belváros V.ker.önkorm.-

ban a kerületi koalíció ellen,gyakorlatilag megfosztva Steiner Pál szoc.polg.mestert

minden érdemi pénzügyi hatáskörtől.Hogy mindennek a kerület lakosai látják kárát,

nem zavarta.Semi jót nem várok tőle.Okos,de gátlástalan figura.Fideszkampányfőnök

funkciójában vajon ellentud-e állni annak,amitől a közt.elnök újévi beszédében óvott,

az ellenfél-lejárató negatív kampánynak.Gyalázó negatív propaganda sehol nem kell.

 

Dunakeszin ha bárki lát kóborolni egy fehér kuvaszkutyát (Doris nevű s már 13

éves), nehogy sintérkézre adja,világgá szaladt,mert megijedt a petárdázástól!

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1648)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 1648
1 én sem 2 igen 3 igen 4 nem, lásd 3. 5 az is lett 6 igen 7 szerintem nem 8 szerintem nagyobb szarházi és veszélyesebb is 9 lehet 10 ha a publicista folyamatosan politikai megrendelésre dolgozik, az azért más (MSZMP, Fidesz) 11 no comment 12 szerintem nem 13 nem nem birkózunk beszélgetünk, lásd 3. bár kevés köze volt Dunakeszihez, ezért eszküzimoá.
Előzmény: dunnakeszi (1646)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.01 0 0 1647
Kedves Csinyke2, két dolog lehetséges:
1. Lapátoljunk havat, hogy embertársaink közlekedni tudjanak. Nagyon helyes törekvés, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a ház tulajdonosa mozgóképes-e vagy sem. Természtesen aki elesik és a kezét töri, annak tökmindegy, hogy a ház tulajdonosa öreg, beteg-e. Másrészt a járda hómentesen tartása - próbáltam rávilágítani - még mozgóképes tulajdonos esetén sem mindig megoldható. Mellesleg, nem is biztos, hogy az ellapátolt hó szolgálja leginkább embertársaink biztonságát.
2. Követelje meg a hatóság a hólapátolást szivatásként. Ilyenkor méltányosságból az öregeknek ne kelljen lapátolniuk.
Javaslatodat a pénzbüntetésre csak az utóbbiként értelmezhetném, de nem hiszem, hogy ezt akartad volna mondani.


Előzmény: Törölt nick (1642)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.01 0 0 1646
Nézd Haindling,

1. nem vagyok politikus
2. a nyilvánossághoz és a szabad véleményhez való joggal élek
3. mint topiclakó és mint állampolgár vagyok itt jelen
4. te meg azért (is) vagy itt - ezek szerint-, hogy a hibákat és helytelen megfogalmazásokat, tévhiteket segíts oszlatni. Mindenki tanul belőle valamit - még te is.
5. nem azt állítottam, hogy "garantált" volt a megyó, hanem hogy azt 'vizionalizálhatták" az őket vállasztók, hogy ő lehet majd a minelnök - ez a kettő, lássuk be, nem ugyanaz, ugye?

6. mivel ez itt nem szakkollégium, hanem egy viszonylag kötetlen fórum - épp ezért van remény, hogy egyre többen meg mernek majd itt szólalni, jogom van a saját retorikám szerint gyurcsányinak hívni ezt az úriembert, még akkor is, ha neked ettől fideszes szagú is lesz a dunna, holott nem vennék rá mérget a helyedben ;)

7. Freud munkásságát cakklipakkli iderángatni viszont a te 'dilettáns' retorikád, amiért kapnál is a fejedre egy pszichológus kollégiumban - amúgy éppen azt mutatod meg vele, hogy ha nem a saját területeden villogsz, akkor ugyanolyan hülyeségeket tudsz beszélni, mint szerinted én a minelnök választásával kapcsolatban - aminek helyretételét szépen meg is köszöntem neked.

8. Ha már a fityeszt emlegeted folyvást, akkor megvallom itt mindenki előtt, kit tartok ott valamire. Őt úgy hívják, hogy Rogán Antal és kész. Az Orbánnak megintcsak személyiségi problémái vannak, pl azért, mert túlságosan gyorsan jutott kicsi ember szerepéből a nagy ember szerepébe. És még akkor is azt mondom, hogy kisebb szarházi, mint a minelnök, a hülyeségei nagyrészt pedig azért vannak, mert az ő tökét is fogja ez a faramuci érdekhálózat.

9. Nem lehet előre megjósolni, ki mennyire fog megtorzulni, ha a hatalom közvetlen közelébe jut. Platón is megpróbálta (filozófus király), aztán húzott a fenébe sürgősen, mert nem akart tönkremenni emberileg.

10. Bayer és Lovas publicista, politikusnak nyilván dilettáns - a költészetre viszonylag fogékony voltom miatt néha jókat röhögök a beszólásaikon. És ilyen minőségben is kell őket értelmezni. Azt ajánlom neked, ne mindenkihez úgy közeledj, mint politikus.

11. Nem a színvonalhoz van köze annak, hogy elmebetegséggel érvelek akár én, akár más, hanem a valósághoz. Ennyire labilis személyiségeket a Kossuthon reggel Lovas mellett lehet max alkalmazni a Vasárnapi Újságban, hogy mulassunk egy jót vagy pedig az Izabella utcában megvitatni egy személyiségfejlődéssel és torzulásokkal kapcsolatos szemináriumon.

12. Ugyanis tökmindegy, hogy ezek a fószerek mit mondanak, mert sohasem a valóságot fogják mondani. Itt a lényeg az az, hogy a 'mit' HOGYAN mondják. Ez jelenti a politikusok esetében a sorok között való olvasást.

13 Láttál már felvételről olyan tréningeket, ahol a politikusokat készítik fel nagyon precíz és szívós, számunkra noname szakemberek (pszichológusok, újságírók stb) a fontosabb szerepléseikre? Nagyon hasznos lenne belekukkantanunk egy ilyen tréning kiértékelőlapjába. Mimika, testtartás, áltban zusammen a nonverbális kommunikáció készlete felől értelmezik a pasikat. Nem véletlenül. Pedig ők se nem Bayer Zsoltika, sem nem a Lovas.

Amúgy meg azt gondolom, hogy fölöslegesen birkózunk, mert csupán arról van szó, hogy más-más eszközökkel és szerepkörökből közelítjük uazt a szart.
üdvözletem és bocs a többiektől

dunna-scat-pszí


Előzmény: Törölt nick (1644)
pária Creative Commons License 2006.01.01 0 0 1645

Hogy újévkor itt a topicban férfi vagy nő kívánt-e először buékot, honnan tudjam? Egyedül Asztalos Armandról tudom (azaz gondolom:-), hogy férfi közülünk, de "Juli néniről" már nem feltételezem, hogy hölgy lenne. (de ő nem is kívánt boldog újévet)

A hósöprésről:még tegnap éjjel hánytam a havat, ma is azzal kezdtem a napot, de

Luckutynak is igaza van,nem mindenki tudja naprakészen,"hóeséskészen" elsöpörni.

Szerencsére már el is kezdett olvadni.  Bár látványra szeretem a szép fehér téli tájat.

 

Előzmény: Törölt nick (1637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!