Sziasztok!!Papirok nélküli barkast keresek ami nincs tulságosan elpusztulva mert az enyémhez kellene egy donorautó esetleg ha tud valaki!!csabbi76@gmail.com-ra küldjön egy mailt!!
Nem azt mondom, hogy ez az autó valami nagyon bonyolult szerkezet, hasonló mint egy bogár, amiről tudjuk, hogy nagyon egyszerű, közös alkatrészek is vannak, de ez sem jelent semmit, mert szakértelem ehhez is kell, valamint ezzel is lehet szívni rendesen. Meg lehet csinálni, műszakiztatható állapotba hozható, de a végeredmény akkor is olyan lesz, amin látszik, hogy nem olyan csinálta, aki 30 éve csinál ilyeneket.
Az a nagy igazság, hogy az embereknek vannak vágyaik, de a szabadon költhető keretük mostanra olyan kicsivé vált, hogy még a vastelepi árat sem tudják (akarják) megfizetni az autókért.
Volt egy vevőjelöltem a DAF-ra, amikor még el akartam adni, az ember Historic-os versenyautót akart belőle csinálni. Pécsi volt, és annyi pénze nem volt, hogy eljöjjön megnézni Bp-re, illetve azért alkudozott (170 000-t kértem akkor a gépért), mert a szállítás 30 000 ft. Pécsre. Mikor mondtam neki, hogy két homológ versenyülés min. 150 000, és ezeken kívül is kell azért költeni az autóra, akkor megsértődött, hogy én "ne oktassam, ő ezt jobban tudja!" Nem vette meg.
Becsülendő! De a kettő más és más!:) LAkatolás utánra értettem a becsukást és a széljárást. Nem akarlak elkeseríteni,de én lassan 30 éve tanulom a szakmát,és még az ilyen egyszerűnek tűnő műtárgy is tud keresztbetenni....
Az ajtót be lehet csukni, a szél meg már nem járja át. :P A lakatolást meg még gyakorolni kell, de nem reménytelen a helyzet. :) Gyakorlom gőzerővel. Újabban egy Schwalbét hoztam helyre, annak a térdvédő lemeze például rémálom...:)
Na most kérem,egy co2 védőgázas ívhegesztő még kevés egy ilyen(vagy bármilyen) autó felújításához! A behegesztett lemezt előtte még jól meg kell formálni,az se mindegy milyen annak a mínősége,hol kezdjünk neki,hogy malyd később az ajtót be lehessen csukni,és a szél se fújjon be ect,ect....:)
Tavaly két bogarat,egy igen jó üres kasznit,meg egy szép komplett,de péppé rohadtat ( mindkettő papiros volt) próbáltam a súly áráért elkótyavetyélni...A kutyának se kellettek,de a hely,ahol egy évig várták türelemmel"megmentőjüket"viszont igen...Még a telep kapujában( ahol le akarták venni rólam a keresztvizet) is csak annyit kértem értük,amennyit ott benn...Hőzöngés volt,hogy ,de így,meg úgy,meg érték stb.,de 64 ezer,az nem! Ez a nagy büdös Magyar valóság,nem pedig az így-úgy "millák"...!!
Kevés? Valahol 55-nél tavalyelőtt elvesztettem a fonalat. (ezek a sajátok voltak, jórészt "olcsó" kismotorok, adtam, ,vettem, javítottam, felújítottam...) Nem, ez inkább kóros járműbuzéria, vagy valami hasonló. :)
Akkor tévedtem. De valami németet küldhetnétek rá! :) Beszélek a bogárklubosokkal, hátha valakit érdekelhet. Bármennyire is fáj érte a szívem, remélem valami normális helye lesz mihamarabb. Nem tudnám egy darabját se az olvasztóba küldeni.
Hát :) Egy ilyen autó annak is nagy munka, aki csukott szemmel szétszedi és összerakja, mert annyira ismeri. Ne vedd zokon, nem akarom lebecsülni a műszaki szakértelmed, de ha életedben nem láttál még ilyen autót, csak most ezt, akkor hidd el nem lenne olyan könnyű, az alkatrészek beszerzése, válogatása a sok közül, szétszedni biztos könnyű, de összerakni már nem lenne az.
Beszéltem olyan emberrel is már, aki állítólag autókat restaurál, baromi sok autót felújított, de olyan kaliberű kérdései voltak, mint az például, hogy a bogárban elöl vagy hátul van-e a motor, annyira fogalma nem volt róla, nem ismerte egyáltalán a típust. Így nagyobb falat az tagadhatatlan.
Nézz szét a motorfelújítók között. Én még fiatal vagyok, ha nem lenne itthon legalább 15 Jawa, 5 magyar motor, meg még néhány ez-az, egy B2-es Passat, meg egy Velorex felújításra várva, akkor nekifognék. (Nemkamu, nézz szét a galériámban) Ja meg ha lenne egy bő millám, és egy év szabadidőm... :D
Most sikerült beüzemelnem a CO hegesztőt, szépen még nem, de meg tudnám varrni, valamennyi vénám van hozzá, több motort fényeztem már, 7 éve ezekre megy el a szabadidőm nagyrésze. :) Meg most mondjuk apám asztalosműhelyének leégése utáni károk elhárítására, de ez most mellékes... :(
Szóval ha valaki hozna hozzá egy motort, meg egy rakás hiányzó alkatrészt, kárpitokat, volna az a pénz, amiért fel tudnám újítani.
Vagy...
Ha az enyém lenne, kihegeszteném az alját, lekonzerválnám, tennék bele egy motort, valami minimalista belsőt, az egészet leönteném fáradt olajjal, és lenne egy gyönyörű patkányom! :)
De ez motorral együtt sincs egy tonna. Levonva az üvegeket, kárpitokat, gumikat maradna 400 kg. MÉH-be ne vidd inkább bontsd szét akkor és csak a reménytelen dolgokat ad le vasba. Alvázat külön is el lehet adni, mert van papírja, az alvázszám meg a "kardánalagútban" van beütve.
Igen... Jól mondod. Nem kell teljesen komolyan venni az árat, de valami kiindulást én megadtam, ha valakinek valamennyit ér, mondja, aztán egyeztetünk, erről szól a piac. Azért 60-ért nem fogom odaadni, de tisztában vagyok vele, hogy 120-ért nem fog elkelni.
Mellesleg 60-at kapnék a bő egy tonna vasért is a méhben... :P
Kevés olyat láttam már, aki az egészhez értett volna. De tételezzük fel, hog ki lehet hozni ennyiből...azért a végeredmény még így is kétséges szerintem, sose lesz még így sem újszerű az tuti....
Nem akarok akadékoskodni, csak bogárban is nehéz 1.5 millióból újszerűt kihozni, nem egy ilyenből, amihez alkatrész is nehezen kapni, amit meg igen, az baromi drága.