Mi nem szerepeltünk ilyen jól. Egy R.CAC, egy kit. IV, és sajna a Lizám megmakacsolta magát és nem volt hajlandó megmutatni a fogát, úhogy ő nagyon jót kapot. Mondjuk vele szinte mindenhonnan "kinéznek", mondván, hogy túl ráncos. :-((
De én nagyon büszke vagyok rájuk és tudom, hogy a Liza 1000x szebb az összes többitől, ő "igazi" shar-pei.
Nagyon sok kutya volt itt, ilyen nagy kiállításon még nem voltunk 1x sem. Meg elbírálták a kutyákat és szinte máris indultunk, nagyon kellett sietnünk.
Azért logika lenne benne, a Res. azt jelenti, hogy megkapta volna a CAC címet amennyiben az CAC-os kutyát nem vezetik fel. Tehát annyit ér, mint egy CAC. De tényleg nem váltható át.
Szép lenne, de ez nem úgy működik, mint a suliban, h két plusz kiváltja a minuszt és két r.cac=egy caccal.
nem a res.cac, res.cacib az ami, és nem lehet átsoroltatni, ha több van belőle. a 2. legjobb kutya címe és nem váltható csak úgy be/le a legjobb címre!!!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem!!! A Champion osztályban szerzett Res.CAC címet lehet valahogy a HCH-ba behelyettesíteni? Pl.: 2 X Res.CAC = 1db CAC-al! Lehet, vagy nem?
Nem tudom a MESZSZ-nél hogy van, a MEOE-nél az eredményeket (mindegyiket!) be lehet iratni egy teljesítményfüzetbe, vagy a TK-re (oda nem érdemes, úgysincs rajta sok hely).
Shai-na biztos megmondja (gondolom tőle van az egyik kutyád), FCI kiállításon a helyszínen szokták az eredményt beiratni, de persze utólag is lehet.
Mindenki másképp értékeli az eredményeit, van aki csak az osztálygyőztes címet iratja be (esetedben a CAC), mert a többit felejthetőnek ítéli, van aki mindent, vagy ahogy épp kedve tartja.. :)
Ott volt az egyik kutyusom tenyésztője, sokat segített így is, csak az volt a baj, hogy szervező volt, így állandóan rohangálnia kellett szegénynek, így nem akartam folyamatosan zaklatni a kérdéseimmel.
Gondolom néhány kiállítás után belerázódom majd, már most is sokkal többet tudok, mint tudtam, de azt is tudom, hogy még van tanulnivalóm bőven. :-)
Egy olyan kérdésem lenne, ha nem probléma, hogy ezek közül vmelyik be kerül a tkv-be, vagy ezek nem olyan eredmények?
Nem volt ismerős (pl a kutyáid tenyésztő(i)je) a kiállításon aki elmondta volna, hogy tulképp hol is vagy és mi is történik veletek? Folyamatában könnyebb megérteni/megtanulni, hogy mi micsoda, legközelebb érdeklődj a helyszínen is, mert ha nem vagy képben előfordulhat pl., hogy egy összevetésre vissza sem mész..
Allig állok a lábamon. Egy kiállítás délelőtt, egy délután, a kettő között meg két kutyusomat tenyésszemlézték.
Szóval délelőtt volt vmi Magyar Ebtenyésztő Szerv. Szöv.-ének kiállítása.
Fogalmam sincs igazából, hogy mi mit jelent, de mondom, hogy miket kaptak.
A kanom egy piros szallagot kapott. Azon van vmi akasztó is. A szukák mind a ketten kék szalagot kaptak, de az csak vmi sima szallag, semmi akasztó, csak egy csík.
Aztán délután volt a Magyar Shar-Pei Tenyésztők Egyesületének kiállitása, ott a következőket kapták:
A kan kapott egy vmi nagy kokárdát, benne CACH felirattal, meg egy kártyát, rajta hogy osztálygyőztes.
Az egyik szuka 3. helyezett lett, de nem kapott semmit. Sajnos itt a másik szukám nem ért el helyezést.
Szóval ennyi volt. Megköszönném, ha valaki segítene, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a szallagok.?
az enyémek tibeti terrierek http://tibetskarma.try.hu
Igéretem szerint beszámolok, hogy Vica fia Avril megszerezte ma 8-ik HPJ,eredményét és Derby győztes lett. nem volt Derby osztály BIS Minden vendégkönyvi beirásnak nagyon örülünk
Vica egyszerre lett Derby gyöztes , CAC és HFGY..először az MKSZ-ben,majd 2 hét mulva a MEOE-ben,...a második alkalommal tudtuk megvárni a Best in Show-t ,ott külön bementünk Derby győztesek összevetésére és a fajtagyőztesekére is. Analógia,hogy lehet junior BIS is,...zárójelben jegyzem meg a kisfiával holnap megyünk az MKSZ Derby-re és Ő junior korosztály. Nagyon szivesen leirnám,ha anyja sikereit megtudná fiatalabbként ismételni, de akármi lesz,holnap megirom...mi lett