Keresés

Részletes keresés

Qti Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1738

Szaasz Dunna!

 

Tetszik amit írsz is és a stílusod is. Lám lám Te is eljutottál oda amit jómagam gajdoltam az 1534.sz írományomban Akkor Te így reagáltál (1546):

 

 

"Tehát, amikor a helyi problémákról írunk, te meg ki akarsz tekinteni országszerte, akkor félreviszed azt, aki gyanútlanul félrevihető. A retorikád elvenné a dolog élét: terel, óhatatlanul is kártékony. Nem, ne pldálózzunk azzal, hogy máshol is milyen panamák vannak. Vazze, itt kell rendetrakni. Pozitív példálózással viríts elő kérlek!"

 

Szar ügy ,de eljutottál Te is erre a kártékony széleslátásra...:-)

 

Üdvözöllek a való világból    Qti

Előzmény: dunnakeszi (1735)
Berkes Zsolt Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1737

Ja, az más!

Akkor már értem.

Mikor döntött ebben az országban utóljára józan megfontolás? Ugyammá...

Majd a Sólyom jól felrúgja a hagyományokat, oszt' mehetünk szerda délután 16.00-tól csütörtök délelőtt 11.30-ig szavazni.:-)))

Előzmény: Asztalos_Armand (1736)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1736

Kedves Zsolt!

 

Nem én találtam ki, OV szólta el magát. Ő egyeztetett a köztársasági elnökkel. Szerintem egyébként korai lenne (és nem az ünnepek miatt), de ez olyan kérdés, amiben nem a józan megfontolás fog dönteni, hanem a politikai érdek.

Üdv: A.A.

Előzmény: Berkes Zsolt (1730)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1735
És ekkor hova csöpögtetik a pénzt?
kap egy sárga csekket, hogy fizesse be a város vmlyik folyószámlájára? MOndjuk a városüzemeltetésre (ha egyáltalán így hívják).

szerintem ez mindenhol így megy. bárhová mehetnénk az országban.
Előzmény: Törölt nick (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1734

mindenféle pénzeket kér a működési engedélyekért cserébe?

 

Igen, legalábbis az ügy érintettje így mondta. Neki elhiszem, mert ismerem.

Előzmény: dunnakeszi (1728)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1733

fideszék, általában valamilyen lényegtelen körülményt szoktak perelni, ha a kipattant ügy lényegi része igaz. Ha ott nyernek, akkor azt hazudják, hogy semmi sem volt igaz.

 

Orbán-bányák-székház ügy

Orbán-szőlők-taggyűlés ügy

most majd jön az

Erdész-kilátás-büfé ügy.

 

 

 

Előzmény: Asztalos_Armand (1729)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1732
Szia Armand!

Ez mesébe illő történet, moziba való.
Eszméletlen, milyen önkényeskedő vadbarmok léteznek itt (is).
És akkor most dózer lesz a büfé sorsa vagy mi a rák?
Vagy hogy most ovi indítja erdészt, ezért takarodott el a környékről? MIért nem talál utat "tiszta" emberek felé a fityesz?

(És mi a helyzet a szocialistákkal? Nem hiszem, hogy ott meg csupa szilvesztersztalonsvajcenegger jófiú csücsülne, ez hülyeség. Itt helyben egyébként valóban a szocik tűnnek normálisabbnak. Országosan azonban egy technokrata arisztokráciát látok. És elhiszem, hogy bosszant egyeseket a szadesz reklámja is. Tegnap láttam a hírtévén a dojcsbácsit. A műsorvezető hölgy csúnyákat mondott a szadeszre, de megint a stílussal nem lehet egyet érteni. Kocsmai volt az egész, dojcs meg asszisztált hozzá. A szadesz jöjjön el az én országomjára gondolok. Ami valóban borzalmas. Piszkálják a buta jobboldalt. Ügyesek, ravaszak. És gerinctelenek - de én mondhatom, mert nem a tévében ülök észtosztani.)

Dehát akkor ebben a gézánk is benne van rendesen. Vagy ki szólította fel a büfét, hogy vigyék be a kulcsot és milyen alapon?

Eszméletlen egyébként hogy az egész, képviselőktől rohadt városban nem lehet lemenni a Duna-partra!
Hogy évekig lehet ülni a strandos ügyön is. Milyen emberek ezek? Honnan jön ez a mentalitás? Ez az orosz-ukrán (már bocsánat) jellegű, vadkeleti despotizmus. Magyar kisnemesi történelem X+1. rész. Az ostobák. OFF. A kisstílű harácsolás közben meg mások ülnek a vízkészletünkön.

Előzmény: Asztalos_Armand (1729)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1731
feltéve ha nem májusi időpont jön ki. Szerintem a legszigorúbb törvényértelnezés szerint nem lehet áprilisi időpont, mivel akkor az esetleges érvénytelen fordulók egy hét múlva történő megtartása nem fog megfelelni a kizáró szabályoknak, a májusi időpontok esetében semmilyen probléma nincs. Kiváncsi vagyok, President Hawk hogy dönt, a törvények szerint, hagy a kérés szerint.
Előzmény: Asztalos_Armand (1729)
Berkes Zsolt Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1730
Április 9.-én lesznek a választások?:-O
Előzmény: Asztalos_Armand (1729)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1729

A Rév út végén van egy kis büfé. Sokan szeretik, elsősorban a kispénzűek mennek le, nyáron nagyon népszerű.

A mostani üzemeltető 2002-ben kötött szerződést az önkormival határozatlan időre, fel akarták újítani, mert hát valóban nem egy gyöngyszem. Mindenki jól járt volna, saját pénzüket fektették volna be, a városnak rendesen fizették a bérleti díjat.

Aztán 2003-ban Erdészék házat vettek a Duna soron és úgy döntöttek, a kilátás miatt lebontatják a büfé épületét. Fel is mondta az önkormi a szerződést, az ügy azonban kipattant, volt belőle rádió, újság. Erre a botrányra adta el a család a Duna sori ingatlant.

A legutóbbi történés az volt, hogy a város felszólította az üzemeltetőket, hogy vigyék be a kulcsot, Erdész úr pedig pert indított a Szegfű ellen, mert a menyasszonyát (most már feleségét) élettársnak nevezte az újság. Az ott megjelenő cikk érdemi részét természetesen nem kritizálhatta, mert igaz és dokumentált. Itt tartunk most.

A szomorú az, hogy nagyon sokan nem fogják ismerni az ilyen (igaz) történeteket akkor, amikor az urnához járulnak április 9-én.

 

Előzmény: dunnakeszi (1728)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1728
Mi az, hogy zsarolás?
mindenféle pénzeket kér a működési engedélyekért cserébe?
hogyan megy ez??

és miért nem lehet jobbat mondani ezeknél az ovinak? látod, mondtam, hogy a farok csóválja. Ovi tökét is fogják - illetve egymáséit. Így aztán nehéz bármit is tisztességesen képviselni. Ilyen szinten megértem, hogy kompromittálódott és méltatlan bandáról beszélsz folyton.

és mi az,hogy az erdész eladta a házát?? Mi volt??
alább írtad vhol talán?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1727

A helyzet még annyival rosszabb, hogy az is ki van adva "központilag", hogy mennyi kampánypénznek kell képződnie a választásokra. Ennek összeszedésében a két önkormányzati kft-nek van jelenzős szerepe. (Azt tudtátok, hogy a kukáscégben több, mint 70 millió forint ácsorgott 2004. évvégén. Mire kell ennyi pénz?) Ezenfelül a Kecske is részt vesz a gyüjtésben, ennek eszköze a város területén müködő és bűvülni, terjeszkedni akaró vállalkozások megzsarolása, itt is röpködnek a tízmiiliók.

 

Szóval a führernek egyrészt nem tudtak jobbat mondani, másrészt a jelölt, ajelenlegi bátor parlamenter szépen teljesíti a "pénzügyi kötelezettségeit". Ez így mindkettőnek jó. A bátor parlamenter - mint azt korábban már megírtam - még a révnél levő házát is eladta ripsz-ropsz, mikor a führer ráparancsolt, hogy ne legyen balhé. Hiába, a mentelmi jog sokat megér egyeseknek.

Előzmény: Törölt nick (1726)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1726

Ha jól emlékszem talán Rotschildnak tudják be azt a mondást, hogy csak az első milliót ne kérdezze senki miből van...................Talán nem is ezzel volna már a baj, hiszen a Kenedyek is szeszcsempészéssel kezdték, az a baj , hogy ők még mindíg csak a saját zsebüket tömik és leszarják a várost. Baj az is , hogy a "nagyvezér Viktor" tisztában van vele , hogy ki a helyi jelöltjük, de mikor ezt tudatták vele, elintézte annyival, hogy jó mondjatok egy jobbat..........

dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1725

Idézet Gézánktól a városlapról szintén:

"Talán még az itt lakók közül is kevesen tudják, hogy az ország első, Budapest és Vác közötti vasútvonalán egyetlen közbenső megállót létesítettek, s ez Dunakeszi volt."

legalább zárójelben tette volna hozzá, hogy a megállót akkor NEM Dunakeszinek hívták.

ejnye
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1724
Ezt a város honlapján találtam:


"A Dunakeszi Rendőrkapitányság három fiatal rendőre, a 28 éves Havas Viktor, a 27 éves Wortmann Péter és a 21 éves Pék Ildikó októberben egy autólopást akadályozott meg.
Elismerésül Kecskeméthy Géza polgármester írásbeli elismerést adott át a rend őreinek."


mit tudtok az erdész múltjáról?


mert ha igaz, amit peltykálnak, akkor mindjá szétröhögöm az agyam.
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1723
Szia Armand,

belenéztem a szabótamás munkásságába (honlapjuk). Szánalmas egy alak. A dilettantizmus és a funkcionális analfabetizmus keveréke a csóka. Nem következetes és nem igazán szélsőjobb. Az inkább egy Szabó Dezső lenne. Szabótamás nem szélsőjobb, hanem az a műveletlen barom, aki éppenhogy kompromittálja a szélsőjobb ideológiákat, ha vannak olyanok. De hagyjuk a szélsőjobbot: szabótamáska a jó érzésű emberek és a szülőföldjük, szűkebb hazájuk közti érzelmi viszonyba mászik bele utálatos féregként. Az az érzés, amikor egy kövér vagy egy csurka megszólal, és úgy érzed, szar van a palacsintában. Lehet, hogy ezek nem akarnak rosszat, de inkább mennének haza csöndben gazdálkodni vagy ilyesmi.
Nincsenek már nagy formátumok se itt, se ott. Barátokköztre izgul a nép: másod-harmadrangú frissességű színészecskéken vegetál.

Ha csak egy kicsit kulturáltabb, olvasottabb lenne az ember gyereke, láthatná, hogy ez itt nálunk nem szélsőjobb. Mert ha az lenne, akkor sokmindenkinek - nekem is - bántódása eshetne itt. Úgyhogy örüljünk neki, hogy nincs képviselt szélsőjobb Dunakeszin, csak szerencsétlen idióták 2 elemi képzettséggel, talán eljutottak az LY-ig, mint lyuk.


miért gondolod, hogy Dunakeszi Középső környezeti rendezése már végképp elúszott? mit tudsz?
Előzmény: Asztalos_Armand (1720)
pária Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1722

Köszönet facsigafa fotóiért.A MÁV és a Pavilon épülete ma is festői környezet lehetne

ha a két épületet rendebehoznák,hiszen mindkettő komoly,szép,régi jellegzetes ház.

A MÁV-nak van is régi állomásokat felújító programja,ennek keretében hozták helyre az Újpest-Rákospalotai állomást is a jellegzetes favázakkal,filmjelenetben is látható.

A Pavillon kinek a tulajdonában van,aki hagyja lerohadni?Úgy tudom,állagmegóvási

kötelezettséggel adta el az önkormi,tehát ha ez nem történik meg,felszólíthatják rá.

 

Előzmény: dunnakeszi (1719)
ALBI Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1721

Szia!

 

Képeket ezzel a módszerrel nem lehet betenni!

Csak a saját gépröl  !!

 

Ha kicsit lejjebb gördítesz

láthatod az "Új kép" mezőt oda kell betenni a képet majd "feltölt"l nevet adni a képnek( nem fontos)

Alul megjelenik a betöltendő kép (image) klikk a "beszurás"-ra és kész!

 

LINK-et lentebb ugyaigy !

 

Üdv.Laci

Előzmény: alexclassic (1688)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1720

Kedves Dunnakeszi!

 

Ha szabad válaszolni egy nem nekem feltett kérdésre, akkor azt mondanám, szélsőséges az Dunakeszin, aki rasszista és antiszemita cikkeket ír olyan újságban, amelynek kiadója jobbról előzi a Miépet, aki neonáci tüntetésen szónokol és igen gyakran tesz kirekesztő megjegyzéseket (pl. testületi ülésen az egyik kisebbség Dunakesziről történő elköltöztetésére /=szegregáció/). Ugye tudod, kire gondolok?

Facsigafának azonban igaza van, térjünk vissza a városi gondokhoz, a nagypolitikai villongások legalább itt a fórumon ne bomlasszanak!

 

Ami a nagyállomás környezetésre vonatkozó gondolatodat illeti, nekem nagyon tetszett (volna). Így lett volna stílusos, igényes a környék. Sajnos ez a hajó már elment...

Előzmény: dunnakeszi (1719)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1719
Hurrá, győztem :)

nem válaszoltál a kérdésemre. A csurkapistáról viszont terjengenek olyan hírek, hogy egészen a másik ódalról kap/ott pénzt az 'akcióiért'. Emlékezz vissza, hogy volt már ilyesmi. Sajnos nem ugrik be annak a magyar 'szélsőjobb' pártnak a neve, ahol a vezér testvére izraeli üzletember volt.. szóval erről ennyit.

Facsigafa!

Úgy hallottam vasutasoktól, hogy az épületet a MÁV el akarja adni. A jegypénztár pl már nem üzemel vagy 3-4 hónapja.

Ez az épület és a Pavilon, plusz egy szép park - a most ott épülő "kutyaólak" nélkül! - festői környezet lehetett volna.. benne akár a mozdonnyal, amiről korábban beszéltetek.


Előzmény: Törölt nick (1717)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1718

Üdv. Mindenkinek !

Talán vissza kellene térnünk szűkebb környezetünkbe. Egy-két kitárgyalásra alkalmas képet tudok prezentálni, ezzel kellene valamit kezdeni ! Gondolom mindnyájan megismeritek az épületet. Bármelyik oldalról is nézzük ez a város hírét adja tovább annak aki akár vonaton vagy közúton elmegy mellette. Erre "büszke" lehet a MÁV és az önkormi is. Igaz  a vasút még csak 160 éves, de a város kicsit öregecske 750 éves.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1717

Szóval szerinted Csurka vagy ifj. Hegedűs Lóránt sem szélsőjobb?

 

Értelek. Gratulálok!

 

Sajnálom és feladom, mert unom.

 

Előzmény: dunnakeszi (1715)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1716

Szia Pária!

 

 "Mechanikai Művek is sok embert foglalkoztatott." Ez Szeifried Adél írása az Ingatlanfebektetésben"

 

Ki ez az izé ez a Szeifried Adél? És aztán meg valaki átemelte a cuccost. Gáz.

 

A gyár nevét asszem Csinyke írta helyesen korábban: Mechanikai Laboratórium.

DE NEM "KÉK BUSZ" HOZTA KI ŐKET, hanem azok kábé olyan az =ML= (vmi ilyesmi volt az emblémája) által üzemeltetett 'munkásjáratok' voltak, mint amilyet manapság pl az egyik mobilszolgáltató üzemeltet, hogy az alkalmazottainak kicsit könnyebb legyen.

Szóval max a színük lehetett kék, de nem a BKV vagy elődje üzemeltette őket.

 

 

 

Előzmény: pária (1664)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1715

Jó estét Haindling és Kedves Topickolók!

 

A nemrég meghalt írótól vettem az alábbi idézetet:

 

Eörsi István: "A kisebbség érték a többségi azonosság felett."

 

Ki hogyan értelmezi a fenti kijelentést?

 

Ezenkívül Haindling, kit tartasz szélsőjobbosnak Dunakeszin?

Bántottak téged? Úgy tudom, a markáns szélsőjobb - ha létezik ilyen nálunk - politikai meggyőződés és ideológia mentén ütlegeli a jónépet - a szélsőbal nemkülönben.

Vajon vannak-e ilyen megfontolásokból genyázó alakok városunkban?

A kérdés persze mindenkihez szól, akinek van valami ötlete, véleménye erről.

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1714
A lakóparkirozók jelentős része nem ide van bejelentve, így nem itt szavaz. Egyébként mióta megy ez a város teletelepítés, azóta szerintem a friss lakosok száma 6-8 ezer ember. Kérdés, hogy ebből mennyi az ivarérett (szavazzásra jogosult és ebből ki van  ide bejelentve és abból kiket érdekel a BiG Brotheren és a Győzikén túli világ?
Előzmény: Luckuty (1713)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1713
Ok, vannak az "öregasszonyok". Van azonban sok frissen betelepült. Ők valószínűleg semmit sem tudnak a helyi közéletről. Mire lehet számítani velük kapcsolatban? Hogy vannak megelégedve a lakóparkon kívüli világgal? Érdekli őket egyáltalán, vagy begubóztak a saját kis vityillójukba?
Előzmény: Törölt nick (1712)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1712

"Az öregasszonyok ugyanúgy be fogják szavazni a gyökereket akkor is, ha a tévében látják, mennyire hülyék. A tények épp nem képesek a meggyőzésre, ha lelkileg és szellemileg "lerolózott" emberek elé tárod őket. "

 

na ezeket hivom delejezett híveknek, ezek nélkül a magyar szélsőjobb nemigen létezne ebben a mértékben.

Előzmény: dunnakeszi (1710)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1711

Ne húzd fel magad, bár az is igaz, hogy én sem örülnék, ha valaki lefideszesezne.

Ez megint önáltatás, te is tudod, hogy lehet állítani kérdezéssel is. Ebben a nagymester Wintermantel Zsolt fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezető-helyettes, de a Rogán is dobogós lehet.

Előzmény: dunnakeszi (1710)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1710
Nem, Luckuty,
Haindling közelebb jár a jelenség lényegéhez.
Az öregasszonyok ugyanúgy be fogják szavazni a gyökereket akkor is, ha a tévében látják, mennyire hülyék. A tények épp nem képesek a meggyőzésre, ha lelkileg és szellemileg "lerolózott" emberek elé tárod őket.
ez a hitgyüli-effektus sajnos már csak ilyen.


H..
attól még, hogy a Rogánt értelmes arcnak látom, attól még nem leszek fideszes, világos?

nem értek egyet azzal az állításoddal, miszerint én vizionálom itt a kettéosztottságot.
én rákérdezek a jelenségre, nem rögzítem azt.



Előzmény: Luckuty (1709)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1709

Ugyanúgy intelligensek most is, ugyanúgy ordítanak,...

Aha, de nem a tv nyilvánossága előtt teszik, így az öregasszonyok nem is tudnak róla.

Előzmény: Törölt nick (1708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!