Keresés

Részletes keresés

Luckuty Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1807
A postaládba bedobált hülyeségek kezdenek csúcsokat dönteni. Nincs szkennerem, így csak leírom, mit kaptunk legújabban:
1. oldal:
Személyes Meghívó.
Sorsoláson rész vevő neve (kérjük ezt otthon kitölteni)
Belépő díj 50 Ft, Az első 30 érkezőnek ingyenes, csak felnőtteknek. Jöjjön időben!
(bélyegzővel) JANUÁR18-ÁN SZERDA 18 ÓRA MŰV HÁZ ÁLLOMÁS SÉTÁNY 17

2. oldal
Figyelem Ajándék Sorsolás
3000 Ft értékű ajándékot sorsolunk ki.
Minden vendég 1500 Ft értékű AJÁNDÉKOT kap.
Az első 30 érkezőnek ingyenes, csak felnőtteknek. Jöjjön időben!
----------------------
Nyilván valami idióta termékbemutató megint, de erre nem utal semmi. Úgy kell annak, aki elmegy.
Természetesen elegem van az ilyen bedobált szórólapokból, de vajon ez nem valami olyan-e már, amire helyből nem kéne a Műv, Háznak helyet biztosítani, azaz nem elvárható-e hogy ha valaki egy nem zártkörű rendezvényt kíván szervezni, az közölje a leendő résztvevőkkel, hogy miről is van szó?
Luckuty Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1806
Kösz Armand a részletes választ, és szívből kívánom nektek - és el is várom - hogy a titeket megillető arányokat kiharcoljátok a következő választások után. A "feles" javaslat egyébként logikus lenne, de egy önkormányzatban nem világos, hogy kik is lennének a felek, hiszen itt nem a pártokról van szó.
Még valamit várok el tőletek: a tisztességet, de gondolom, ezt nem is kell mondanom.
Előzmény: Asztalos_Armand (1805)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1805

Kedves Luckuty!

 

Köszönöm a megerősítést, nagyon azon vagyunk, hogy a csapat ezen az úton menjen tovább.

Ami a bizottságok szerepét illeti: Komoly hatáskörökkel rendelkezik, így pl. a Vagyongazdálkodási Biz. a mindenkori minimálbér 150-szeres összegéig (ez most kb. 8mFt) jogosult önkormányzati ingatlan eladására, bérbeadására, stb.

A Szoc. Biz. ítéli oda az összes szociális támogatást a városban, a Közbeszerzési Biz. pedig a közbeszerzések nagy részének levezénylését végzi úgy, hogy a pályázatok egy részére maga kéri be az ajánlatokat, had' ne folytassam. Szóval rendkívül fontosak a bizottsági összetételek, mert a döntések nagyobb része ott folyik, viszonylag távol a nyilvánosságtól.

A bizottságok összetételére, meg az egész önkormányzat működésére volt egyébként 2002-ben egy "'feles" javaslat (Halmágyi képviselő úrtól), azaz minden bizottságban azonos számú képviselőt delegálhassanak az oldalak, így teljes lett volna a kontroll. Természetesen esélye sem volt a megvalósulásra, akkor egyrészt nem lehetett volna megjutalmazni az egykori képviselőjelölteket, másrészt jónéhány - szerintünk - kétes döntés beragadt volna már bizottsági szinten. Ennek a "kockázatát" pedig nem akarták "felvállalni".

Az eredeti felállás egyébként ennél kicsit jobb volt, azonban 2004-ben megszüntették az összes szoci vezetésű bizottságot (többségünk ott sem volt, csak az elnök), így alakult ki ez a rendkívül aránytalan összetétel.

Etalonként érdemes megnézni a Parlamentet, ahol szintén biztosított a hatalmon levők többsége, azonban elképzelni sem lehetne az Orszáházban ilyen nizottsági strukturát. De hát ez itt a Dunakeszi Önkormányzat.

Üdvözlettel: A.A.

Előzmény: Luckuty (1801)
ALBI Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1804

Itt a megoldás !  DDD

Innen valók a képek is !

Önkormányzati képviselők
Előzmény: ALBI (1803)
ALBI Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1803

Minek ez a találóskérdés ??

 

Előzmény: facsigafa (1802)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1802

Hölgyeim ! Uraim !

Lehet spekulálni ki kicsoda !

Luckuty Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1801
Hát igen, 6 + 3 + 1 az kevés. Ha jól látom, a bizottságokban még ennél is rosszabbak az arányok, persze azzal nem vagyok tisztában, hogy mi is a bizottságok szerepe, dönthetnek-e valamiben, vagy csak előkészítik a döntéseket. Ha csak előkészítenek is, akkor sem lényegtelen, hogy milyen szempontokat szednek össze és hogyan csoportosítják a tényeket, tehát a bizottságokban sem mindegy az arány. A következő választások után el kéne érnetek, hogy az eredményeiteknek megfelelően jussatok bizottsági helyekhez.

Ami a korrupciót illeti, veled értek egyet. Szomorú lenne, ha aki közel van a húsosfazékhoz, az bele is nyúlna mindjárt a praclijával. Persze a nagypolitika is folyton a vélt vagy valós "ügyektől" hangos. Az a baj, hogy lassan ezt veszik természetesnek az emberek, és megbocsátható dolognak tartják, pedig nem az.
Előzmény: Asztalos_Armand (1800)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1800

Kedves Qti!

 

Azt mondod életszerűtlen, erre nem tudok reagálni. AZ én megélhetésem biztosított, így én azt gondolom, nálam nincs ilyen összeg.

De ha a te gondolatmeneteden haladunk tovább, akkor az országban mindenkinek törvényszerűen korruptnak kéne lenni, aki döntéshozó pozícióban van. Szerintem azonban igenis vannak, akik ellen tudnak állni a kisértésnek. Nevezheted életszerűtlennek, de akkor is igaz. Emlékeim szerint pl. a Villási neve egyetlen korrupciós ügybe sem keveredett. Talán nem véletlen.

 

Kedves Luckuty!

 

A mostani 25 fős testületből 6 szoci + 3 szadis van. Igazán függetlennek 1 képviselőt tekintek. Ebből a pozícióból semmit sem tudunk a többség akarata ellenére elérni.

Kisebb győzelmek akkor vannak, amikor néhány képviselőnek fellángol a lelkiismerete. Ilyen volt pl. a Rév-ház büfével kapcsolatos tavaly áprilisi szavazás. Vagy a Nevelési Tanácsadóval kapcsolatos döntés, amit így sikerült megmentenünk. A döntések döntő többségénél azonban erőből visznek át - be kell valljam: fegyelmezetten - előterjesztéseket.

Szóval ha van ötlet, javaslat, hogy ebből a helyzetből hogyan lehet hatékonyabban politizálni, nagyon szívesen veszem, azokkal a vélekedésekkel azonban, hogy "nem elég hatékonyak a szocik, mert nem érnek el semmit a testületben" a testületi felállás ismeretében nem nagyon tudok mit kezdeni.

Üdvözlettel jó hétvégét kívánok mindekettőtöknek.

A.A.

Előzmény: Qti (1799)
Qti Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1799

Kedves Luckuty!

 

Valóban az önkormányzat szakmai hátterét az önkorm. ban dolgozó közalkalmazottaknak kellene biztosítani.Nem így látom Dunakeszin.

Vagy nem tudnak rendet tenni képviselőink, vagy belebólintanak a jelenlegi helyzetbe.Ebben az esetben a polgármesternek kell közbelépni. Nem?

A kis falvak önkorm. feladatai közelébe se jöhetnek a város megoldandó sokrétű problémáihoz .

 

Armand válaszát kétkedve fogadom, mert nem életszerű.A becsületességét nem vonom kétségbe. Ám az élet minden területén naponta találkozunk mindannyian a pénzcsinálással.Biztos hogy egy bizonyos  (kisebb összeg)szintig mindenki becsületes ,de egy komolyabb összeget már neharagudj Armand Te is átgondolnál!

Helyzetfüggő amit mondok,mennyire lefedhető az ügylet, tehát lehet variálni a gondolatot.Nyilván mindannyiunkra igaz ez az állítás tegyük szívünkre a kezünket!

 

Előzmény: Luckuty (1790)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1798

Félreértettél Armand, engem nem a bizottságok összetétetele érdekel, hanem az, hogy a megválasztott képviselők között mi a szocik aránya, és tudták-e ezt az arányt érvényesíteni a döntésekben. (Ha jól gondolom, a bizottságokban nem mindenki képviselő.)  Magyarul, az önkormányzat valóban a választóik érdekeit képviseli, vagy egy jobbra tolódott spektrumét.

 

Hogy esetleges szoci többség mit jelentett volna a városban, ez történelmietlen kérdés, nem lehet rá egzakt választ adni.

Nem történelmietlen kérdéseket akarok feltenni, hanem azt, hogy a szocik valóban azért nem keveredtek semmi disznóságba, mert olyan erkölcsi magaslaton állnak, vagy csak azért nem, mert nem állt módjukban. Nagyon remélem az előbbit, és  azt, hogy ez a következő ciklusban is így lesz.

Előzmény: Asztalos_Armand (1795)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1796
a fid-lok helyett szerintem pontosabb lenne a fid-lok-nyil elnevezés
Előzmény: Asztalos_Armand (1795)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1795

Kedves Luckuty!

 

Nem teljesen értem azt, hogy "feltételezed, nem vagytok ti ott annyira kevesen", ezért konkrét példákkal élnék a szoc-lib/nem szoc-lib arányok szemléltetésére:

Vagyongazdálkodási Bizottság: 2-7

Sport: 1-6

Jogi: 2-5

Oktatás: 1-8 (!)

Közbeszerzés: 1-6

Szociális: 2-7

Egyedül a vagyinnyilatkozat ellenőrző biz-ban van 2-1 arány, de ugye tudod, hogy ez a biz. mit csinál. Összegyűjti az év elején a vagyonnyilatkozatokat. Ennyi...

Hogy maflák vagyunk-e. Lehet. Ha így gondolod (és én tudomásul veszem a kritikát), akkor tanácsot kérnék, mit lehetne ilyen arányok mellett csinálnunk, hogy másként menjenek városi dolgaink.

Hogy esetleges szoci többség mit jelentett volna a városban, ez történelmietlen kérdés, nem lehet rá egzakt választ adni. Azt viszont tudom, hogy összesen egy alkalom adódott az elmúlt 3.5 alatt, amikor szoci képviselőt "megkóstoltak", óriási botrány volt belőle nálunk, frakción belül. Én magam nem tűröm az ilyet a környezetemben. A napokban hallottam vissza, hogy Fid-lok körökben a "fafejű" elnevezést kaptam, mert teljesen "rugalmatlan" vagyok.

Ha ez fafejűség, akkor az is maradok. És az marad a közvetlen környezetem is.

Üdvözlettel: A.A.

 

Előzmény: Luckuty (1790)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1794

Szerintem a strand ügy, azv egyértelműen a pék. Viszont kifelejtetted, hogy az eredetileg önkormányzati szociális bérlakás építésére szolgálón telek (a volt Zsezsi közelében) az Erdész kft-jébe került, amit papiron ugyan eladott, de attól még az övé, aZ 5let kft. épitett rá társasházat.

 

Vajon hogy került az Erdész kft-jébe a telek pályázat nélkül?

Szerintem "furcsa", hogy a város alpolgármestere volt önkormányzati telekre épit társasházat.

Előzmény: rudikukac (1792)
ALBI Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1793

A levlistán jött ez a link beteszem ide is hátha valakit érdekel.

Igaz üzentem ott is, hogy be kellene tenni!

 

Link
rudikukac Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1792

Termidor= /Dinnyés/-Homolya, -Erdész puszi pajti-, telek ügyeket elvitte a dinnyés,  , -tuti vezető beosztás a Termidornál, - pénz lenyúlás a lakótelepiektől  .Ehhez  háttérként ott a nácival bebiztosított jobb oldal.Strand ügy-  Spartacus pálya- Fenyves lakópark-Dunaparti házak-Rév büfé és ki tudja még milyen sötét ügyek gazdagítják repertoárjukat.  Ha csak a fele igaz az is túl sok!!

Jó lenne ha sokan emlékeznének ezekre a választásokon!

Más...a Hunyadi uton megjavították a kátyut ,másnap ,ahogy az index fórumon megjelent az info.Valaki biztosan figyeli az itt beírtakat,de sunnyog.

Előzmény: facsigafa (1788)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1791

amikor egy egész városrész fekete listán van 3 évig (ld. az elsősorban a lakótelepieket sújtó kommunális adó, tragikus állapotú parkok és játszóterek...),

 

Azt gondolom, minden városrésznek megvan a maga baja. Alag - azt hiszem - nem 3 éve van feketelistán, és valószínűleg Alsónak is megvannak a maga problémái, bár az ottani helyzetet nem ismerem. A lakótelepiek legalább vásárolni tudnak; orvos, gyógyszertár, piac, posta, közlekedés is van a környéken. Innen, Alag végéről nézve úgy tűnik, hogy mindent a lakótelep kap.

Az helyes elv, hogy akik méltánytalanul sokat fizettek valamiért, azok kapjanak vissza valamit, ha lehet, de ezt ne a városrész problémájaként kezeljük, még akkor sem, ha valóban az egyik városrész lakóit érinti csak, mert ennek megosztottság lesz a vége.

Előzmény: Asztalos_Armand (1782)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1790

Ami a bizottságokat illeti: minden bizottságban 1-2 szoci és kb 5-7 fid-lok.

 

Kedves Armand, azt gondoltam, hogy Dunakeszi honlapjáról kiderül, hogy ki milyen színekben pompázik a testületben, de tévedtem. Pontos információk híján így csak feltételezem, hogy nem vagytok ti szocik azért annyira kevesen ott. Ha ez így van, akkor meg - már bocsáss meg! - nem vagytok ti egy kicsit maflák?  Utálom az agresszív pasasokat (az agresszív nőkről nem is beszélve), de bizonyos rámenősség kell az ilyen szerepekhez, mert különben ez a vége, le lesztek mosva a hangos és roppant tudatos másik fél által!  A másik - ronda - kérdésem, hogy vajon mi lett volna, ha a ti oldalatokon ülnek hasonlóképp öntudatos és agresszív urak és hölgyek? Ők vajon tiszta kézzel köszöntek volna el a ciklus végén?

 

Qti felvetésével kapcsolatban azt gondolom, hogy a szakmaiságot a polgármesteri hivatal közalkalmazottainak kéne biztosítani. Ha azok hozzáértőek és a képviselők keze alá dolgoznak, akkor talán nem annyira reménytelen a helyzet. Önkormányzat a kisfalvakban is működik, ott aligha teljesülhet a szakmai hozzáértés.

Előzmény: Asztalos_Armand (1789)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1789

Kedves Facsigafa!

 

A fideszes Termidor irányítás tetten érhető, Homolya József Fidesz listán indult 2002-ben a választásokon.

A tartózkodás miatt mi is sok kritikát kaptunk (néhányszor valóban jogosan). Nálunk ez általában azt jelenti, hogy kevés információval bírunk az eldöntendő ügyről. Számtalanszor találkozunk olyan előterjesztéssel, amit a testületi ülés elött 2 perccel tesznek le az asztalunkra, így dunsztunk sincs a tartalmáról, hátteréről. Ettől az még lehet jó és hasznos, de lehet tragikus is. Ilyenkor valóban tartózkodni szoktunk. Ez egyébként szerintem tisztességtelen (kivéve persze a rendkívül sürgős eseteket), ugyanis elveszi a képviselőtől a megfontolt, tisztességes döntés lehetőségét.

A Termidor fűtésemelés szavazásánál elkövetett tartózkodásunk okára nem emlékszem, ott is volt valami ilyesmi. Utólag belátom, hiba volt, karakteresebb dolog lett volna NEM-mel szavazni. Hozzáteszem: egy határozatnál csak az IGEN számít, minden más NEM-nek felel meg. Az előterjesztés megszavazása pedig fel sem merült bennünk.

 

Ami a bizottságokat illeti: minden bizottságban 1-2 szoci és kb 5-7 fid-lok. Külsős tagokat nem delegálhattunk 2002-ben, ezeket a helyeket kizárólag a saját embereikkel töltötték fel. Ilyen pozíciókat általában a választásokon vesztes miépes, fideszes és lokál jelölteknek ajánlották fel, egyfajta kárpótlásként. A szakismeret nem volt szempont. Így aztán jónéhány példát tudnék mondani olyan tagokra, akiknek lövésül sincs az adott területhez, csak gépszerűen szavaznak (amit vezényelnek nekik).

Üdv: A:A.

Előzmény: facsigafa (1786)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1788

Kedves A.A. !

Hozzászólásodból az cseng ki, mintha az egész Termidor buli és bagázs Fidesz nyomás  alatt lenne.

Úgy gondolom, hogy erre már tavasszal is emlékezni kell a városi polgároknak.

Én nem felejtem egyik időpontot se !

Üdv. facsigafa

 

Előzmény: Asztalos_Armand (1782)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1787

Kedves suba-1 !

Valahol olvastam, (most nem jut eszembe hol) hogy az a csapat alakította az Alagiak Klubját akik a 750 éves vetélkedőn résztvett. Egy dolog sajnálatos, hogy ebben a csapatban szerepelt ami kis cuci neonáci szabótamáskánk ! Ettől függetlenűl sok tisztességes, becsületes ember van benne. Alag múltját derítik fel, remélem a volt rendőrség Verseny utcai épületének 2 világháború közti szerepét is a nyilvánosság elé fogják kutatni.(szt csak tudja!) 

A többiben nem tudok segíteni.

 

Előzmény: suba-1 (1778)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.13 0 0 1786

Sokban egyetértek veled. Én úgy tudom és úgy láttam, hallottam ebben a média műremekben, hogy minden témát a bizottságok tárgyalnak meg. Tehát bizottsági szinten kell olyan összetételnek lenni, hogy ott jólképzett szakemberek legyenek a külsősök, ne pedig pártkatonák. Ahogy elnézem ebben az egészben rendszerben nincsenek szoci bizottságok, a maradékban meg 1-2 szoci van.(forrás Dk. honlapja)

A tartózkodás nekem azt jelenti, hogy részben egyetértek egy dologgal, de nem teljes az információm. Nem tudom, hogy a városanyák és a városapák is így gondolják ?

Végeredményben nem igen szavazatot jelent.

Erőszak=jobboldali diktatúra !

Előzmény: Qti (1780)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1785

 

szerinted volt már arra példa, hogy egy fideszes az ellenzéki szoci frakcióvezetővel olvastatja fel a nácitól való, parancsra összeizzadt elhatáolodó nyilatkozatot. Szegénynek elkellett határolódnia szövetségesétől, koaliciós partnerétől, a neonácitól. Csak azt nem tudom, hogy mitől félt, attól, hogy a cserbenhagyott szövetségese ott helyben ráront, vagy attól, hogy kifütyülik a népek. Persze megérdemelte volna.

 

De ugyanilyen kis sunnyogó volt a távfűtési botrányban. A fideszesek, a pék ölebei és a koaliciós náci megszavazzák az áremelést, aztán amikor kitör a balhé, akkor levelekben összevissza hazudozik és igérget, a saját homokozóvödör szinű újságja címlapján víritva megigéri, hogy vissza lessz adva a pénz. Amit többek között az ő szavaztával szedetk be tökfölöslegesen. A visszaadás gondolata a szociké volt, persze a náci bilijének a kiboritása is a másik oldalhoz kapcsolódott

Előzmény: dunnakeszi (1784)
dunnakeszi Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1784
Haindling,
mit érteszt 'bátor parlamenter" alatt? Többször írtad, de mi a sztori?

Qti,
fingom nincs. most nem gondoltam végig a kérdésed, rohanok.
bocs
dö cö gök
Előzmény: Törölt nick (1779)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1782

Vége van a testületi ülésnek. Olyan döntés született, hogy a februári fűtés számlába lesz bekompenzálva a Termidor 2004 évi nyeresége. Persze mindez az APEH állásfoglalásig felfüggesztve, ugyanis valós veszélye van annak, hogy 44% SZJA is terheli a visszafizetést, ekkor más megoldást kell keresni.

Arra a felvetésre, hogy ki kezdeményezte egyáltalán a Termidor nyereségének visszaosztását Seltenreich képviselő úr elmondta, ő nem is látta a szocialista beterjesztést. A dolog azért szomorú, mert a Dunakeszi Naplóban Erdész Zoltán pont e mi kezdeményezésünket kritizálta. Szóval sántít a kijelentés. Az igazság szerintem az, szándékosan szabotálták el javaslatainkat, hogy a választások elött a Fidesz és Erdész Z. csinálhasson belőle politikai tőkét. Ilyen az, amikor egy egész városrész fekete listán van 3 évig (ld. az elsősorban a lakótelepieket sújtó kommunális adó, tragikus állapotú parkok és játszóterek...), majd a választások előtt hirtelen fontossá válnak az ott élők (illetve voksaik).

Azt gondolom azonban, hogy az ott élők nem buták és mindenre emlékezni fognak majd ősszel.

Üdvözlettel: A.A.

Előzmény: Törölt nick (1781)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1781

Vajon ha hozzá nem értő jó szándékú testületi tagokra vagyunk bízva, hogyan dönthetnek felelősség teljesen a város további sorsáról?

 

Sajnos a képviseleti demokráciának ez egy erős hiányossága, hogy bármilyen barmot, maffiózót, stb-t megválasztanak a népek, ha elég hangos, ha szép a mosolya, ha szépen beszél, vagy ha szereti az állatokat. Természetesen ez a jelenség annál kevésbbé érezteti hatását, minél kevésbbé primitív a társadalom. Ezért hangoztatom mindig, hogy a fidesz pl. Hollandiában egy 7-8%-os szélsőséges pártocska lenne.

 

 

Akkor bekövetkezik a tartózkodás(nem tud állást foglalni hozzánemértés miatt) és következik a meggyőzés .

 

SZVSZ a tartozkódás az egy udvarias, vagy egy gyáva nem szavazat, ugyanis ez a jogi hatása. Azt gondolom, hogy sokat képzelsz ezekről. A bármilyen nem (nem, vagy tartózkodás) az utasításban jön, nem pedig elbizonytalanodás miatt.

 

 

Ekkor eljutunk a jelenlegi helyzethez ahol többségi szavazattal valakik átviszik a javaslatot.Az erőszakot erre értettem. A kör itt bezárul!

 

A többségi elvet lehet erőszaknak nevezni, de jobb még nincs, illetve van a 2/3, de az Magyarországon működésképtelenséget okoz. A baj nem ez, hanem az, hogy a szavazatok nem meggyőződés, hanem parancs alapján születnek. A hűséegs ölebek jutalma ilyenkor tiszteletdíj, költségtérítés, kinevezés, stb. Mikor megkapták, akkor párás tekintettel felnéznek a gazdájukra és hálatelt szívvel megnyalják a kezét.

 

 

Előzmény: Qti (1780)
Qti Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1780

Véleményem szerint csak a többségi szavazat a reális.Egyhangú szavazat csak a  magasabb jövedelem megszavazásakor jöhet szóba. Én a fő csapásvonalat jelöltem meg a demokráciára hivatkozva.

Vajon ha hozzá nem értő jó szándékú testületi tagokra vagyunk bízva, hogyan dönthetnek felelősség teljesen a város további sorsáról?

Akkor bekövetkezik a tartózkodás(nem tud állást foglalni hozzánemértés miatt) és következik a meggyőzés . Ekkor eljutunk a jelenlegi helyzethez ahol többségi szavazattal valakik átviszik a javaslatot.Az erőszakot erre értettem. A kör itt bezárul!

Rosszabb esetben maratoni testületi ülések következnek.De azt mi már nem érjük meg....

Hát dióhéjban ennyi.

  

 

 

Előzmény: facsigafa (1774)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1779

Négy óra van.

Most kezdődik az önkormányzatnál a távfűtőműnél 2004-ben keletkezett 60 M Ft-os nyereség visszadásáról szóló, a szocik által beterjesztett határozati javslat vitája.

 

A szocik azt javasolták, hogy a 60 M Ft legyen visszaosztve a lakótelepi lakosok között fogyasztásarányosan még decemberben, karácsony előtt.

 

Az ötletet a fideszes Erdész (a bátor parlamenter) - hát mondjuk ki - ellopta. De hogy ne az eredeti javaslatot le lehessen söpörni, azért azt az oszatlékadóra való hivatkozással rossznak titulálta és kitaláltak helyette egy másik verziót, ami már csak 50 millió forintról szól és ingyenes februári fűtési díjról. Egy volt a lényeg, hogy ne a szocik javaslata kerüljön terítékre.

 

Én láttam a fideszes előterjesztést és jót röhögtem, mivel hibás.

 

(A hozzá nem értés, a hazudozás és a kapkodva történő ötletlopás néha megbosszulja magát.)

 

A Termidor kft. bele fog szaladni az ingyenes szolgáltatás ÁFÁ-jába és egy elég vaskos természetbeni juttatásba. Ez akár lehet egy 30-35M Ft-os bukta is.

suba-1 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1778

Mit lehet tudni az Alagiak Klubjáról?

Keszi Tv. ben hirdettek meg egy beszélgető délutánt a jövő hétre.

Hol, mikor, pontosan nem tudom.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1775
És mit értesz egy kis erőszak alatt?
Előzmény: Qti (1772)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1774

Mit értesz demokratikus döntésen ?

Az egyhangút, vagy a többségit ?

Előzmény: Qti (1772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!