Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 141

Olyan ez a 3d-s dolog, amiben amúgy nagy pénzek vannak és nekik megéri, hogy 3d-s gyártás egy vagyon, de olyan ez mint a delírium. A piás azt képzeli, hogy patkányok, meg madarak repkednek körülötte és kapkodja, capkodja, mert delíriumban van, nincs körülötte amúgy semmi sem. Nos, ilyennek képzelem a 3d-s tv-t és amikor felvettem a szemüveget. Hülyegyereket csinálnak az emberből.

 

Amiből meg sok van, nekem csökken az eszmei értéke. Hitachikból sem jó sokáig sokat betározni, mert ha valamiből van vagy 5, egyrészt nincs kihasználva, csak rakosgatva maximum, másrészt, az 1 db, vagy 2-nek van igazán, mint fő vonalas gép, ha már sok van belőle, (nekem), akkor azt már nem nagyon szeretem. Szerelésileg jó megvásárolni egyelőre, csak aztán ami nem kell jobb túl adni rajta. Csak mostanában nem veszik, pár éve még nagyon, mostanában már nem, rajtam marad, vagy 1 Ft-ért elviszik, de már még az se lesz biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 140

Eyszerűen van akinek legalábbis nekem nem tetszenek az ügyfélszolgálaton kiállított lapos tévék, még a 3d sem, nem adnék érte annyit amennyit kérnek, sőt hamarabb leszoktatna a tévézésről, mert 5 perc sem telt el és éreztem, hogy fárasztja a szememet és a fejemet. A "hagyományos" tévénél órák után sem érzem ezt, nem fárasztja egyáltalán. Nem vágódok el a tűéles hatástól sem, mert az mitől valósághű? Ha körbenézek a lakásban, vagy kint a természetben én nem olyan élest látok, pedig nem látok homályosan, az már túl éles, ha meg leveszem a kontrasztot akkor milyen?, Az összeset amit kiállítottak élesnek láttam, viszont nem olyanak ami úgy kölönösebben megfogott volna és ha nem lennék a "vhs és crt tv megszállottja" akkor sem tetszene, mert egyszerűen akkor meg nem érdekelne. A 3d leginkább gondolom a meccs rajongóknak jelent élményt. Érdekes, de nem ájultam el, hogy a szemüvegben nézve kiléptek a figurák a tévéből, főleg ha ilyen filmet kellene néznem benne mint az Avatar, ahol dinoszauruszok meg ős lények őrjöngése maga a film. Vagy ez a tv attól lesz érdekes, hogy egy filmben pl a dallas, na nem az új dallas, mert az egy trágya volt, úgy lesznek a jelenetek, hogy a Jockey odalép az ágyamhoz és elveszi a távirányítót, vagy az az érdekessége, hogy a szemüvegben "tükrözéses" elven a képernyővel együtt kilépnek a figurák a képernyőről és a "szoba szőnyegén" zajlanak a dolgok? Nem kényelmetlen így másfél órán át nézni a műsort, csak ezért?? Az áráról meg ne is beszéljünk..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 139

Más, teljesen más rendszer, más az egész, a hdd és a vhs videó. Meg vhs és vhs között is van különbség, a hd már az élességre van kihegyezve (tűéles) nekem fárasztó a szemnek, totál sima, (tiszta) kép, mint ey festmény vagy egy fotó, a színek átlagosak. Olyan mint nyáron az ég vagy olyan kék, hogy szinte sötétkék, annyira tűz a nap és tiszta az ég, hogy már szinte sötétkék, vagy ahogy meteorológusok mondják, jó idő hangulati bárányfelhők jelennek meg, de ez különösképpen nem zavarja a napsütést, hangulati jelleggel vannak jelen. Ezzel a hasonlattal a hd és vhs közötti különbséget értem. VHS-en mondjuk a jobb típust és márkát összehasonlításul. VHS-em: Kellemes a szemnek a lágyabb (nem homályos) kép és csillogóan szép felerősítettebb szinek mint maga a tv adás. Kis analóg "jó idő szemcse" nem rossz, nem zavaró, sőt. Olyan mint a kiadott DVD-n egy korábbi műsornál, mondjuk a Dallasnál, azok az éles kis szemcsék a felvételben. Nem összetévesztendő amikor meg van törve egy kábel mondjuk és tök sz@r szemcsés, vagy zavaróan szemcsés, azaz az adás minőségét rontó szemcsék, azok hibák.

 

Az meg, hogy a vhs egy olyan készülék ami ebben a mindent már lassan informatikával vezérelt világban egy informatikához még köszönőviszonyban sem álló készülék adja és veszi a műsort, külön kiemeli a tömegből (nincsenek benne informatikai fogalmak). Winchester itt van a gépemben, elég ebből ennyi. Nem vagyok egy megrögzött informatikai mániákus, aki még a padló lapot is winchesterekkel rakná ki, van aki ilyen, az informatika szerelmese én nem. Volt idő mikor jobban tetszett, de az nem mostanában volt, sőt mondhatni egyre kevésbé. Nem arról szól már mint korábban, ez a terület is nagyon megváltozott, leural mindent. Bekígyózik mindenhová és mindenbe.

Előzmény: Ati_66 (130)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 138

Ez az S-VHS hitachi az 530-as és 660-hoz áll közelebb, kis minimális eltéréssel ugyanaz a mechanika van benne, ugyanaz a kuplung, amit javítani, majd találva egy új kuplungot kicseréltem, mert húzta ki állandóan a szalagot, kuplung típus hibája volt. Csak kaptam pár száz forintért egy VT-M727-es hitachi-t ami még áramot sem kapott szét volt rángatva a tápegységnél a kábel, viszont a kuplung totál új volt benne, látszott, hogy semmit sem ment, kosz sincs rajta, még a gyári szilikon zsír is totál vastagon megvolt rajta, virított fehéren, teljesen új volt a kuplungja és a nyomó görgő is a készülék kora ellenére puha volt benne, kicserélhették, de már nem ment valami sokat, (nyomó görgő már nem volt kompatíbilis) de a közlő kerék és a kuplung igen, ezeket átraktam, csak úgy száguld vele, a kattanásának a hangja is jó stabil, igaz most nincs használatban, de még lehet olyan műsor amikor kelleni fog.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 137

Ugyanis van még egy VT-S80-as hitachim, S-VHS, az ingadozás alatt az is áram alatt volt, azt hittem, hogy annyi neki, ugyanis míg ez az üzemzavar tartott, betettem egy kazit és lejátszotta ugyan, még a szín is jó volt, csak vaastag fehér csíkok mentek felülről alulra szépen lassan, hol vastagodott, hol vékonyodott formában, hol joban, hol kevésbé csinálta, gondolom ahogy az áram ingadozott. De aztán ahogy vissza állt a hálózat semmi baja sem lett. Olyan védelmi dolgot, mint amit a 110-es produkált ebben nem láttam. Az teljesen kikapcsolta magát az áramból, kihúztam, vissza csatlakoztattam és ment rendesen, az ingadozás aatt vettem fel vele sorozat részt és semmi sem látszott a zavarból rajta.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 136

"Az igazság odaát van" - azt megtanulhattuk már ha már a tévéknél és filmeknél és az idézetnél maradva az X-aktákból is..

 

Vannak típushibák az igaz, ezeknek a későbbi hitachik-nak már a mechanikájuk volt gyengébb, főleg a kuplungjuk, egy totál gyenge, sz@r könnyűszerkezetes, rossz konstrukciós műanyag.

 

Pont szerelőtől is hallottam ilyet, hogy azt szereti minden gép ha áramtalanítva van és pihen, azt mondta, hogy annak csak örül. Áramba helyezve kaphat akár egy löketet is, minden áramba vissza kapcsoláskor megvan a veszély, főleg ha sz@r az áramkör védelmi rendszere, ezeknek már nem volt olyan jó, mint amiket nekem ide adott. Azokba még tuti volt védelmi rész, a 110-esbe mint írtam tapasztaltam, hogy milyen frankón megoldották. Azt még egy életre tervezték, a későbbiekre (530-as) stb. már ezt nem mondanám.

 

 

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 135

Azért van az, hogy kopjon, az kophat, elpusztíthatalan, legalábbis nekem azok voltak amikor jó gépben használtam. No meg a különlegesség, hogy korabeli gép vesz fel mai műsort, olyan gép ami nem volt soha igazán kapható, manapság meg már csak elvétve, míg egy pen drive vagy merevlemezes dvd író, mindenki számára elérhető volt, nem is olyan régen, aki szánt rá annyi összeget. Arról meg nem is szólva, hogy a dvd felvevők külseje már nem volt olyan kidolgozott, kommerszebb, a blu-ray dobozok sem tetszenek, kifejezetten elsötétített üvegajtós szekrény mögé tervezhették, mert én elég rondának tartom, szinte mindegyiket. VHS-ből is voltak rondák, de abból voltak egészen különleges és szépen kidolgozott pofás gépek is.

Előzmény: Ati_66 (130)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 134

Alul is vibrál-de majd még egyszer idővel megnézem,nehogy valamit kicsit is eltérjek az igazságtól,mert az zavaró!

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 133

A tunera szines,felveszek és az másik készüléken lejátszva fekete-fehér.Az 530-as villódzva hol szines,hol FF,de a tetején némileg csikozódik.

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 132

Tehát felvesz adást vele, és vissza játszáskor vibrál a szín a kép felső egyharmadában? A többi részén (alsóbb részén) a képnek viszont jó és ott csak néha vibrál be?

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 131

A 660-as is jó volt,az full fekete-fehér lett!

Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 130

Én a VHS magnómat már csak a VHS-re átírt családi videók miatt szoktam néha beindítani. Bár abból is csak a legrégebbiek vannak VHS-en. Egy idő után már inkább a kamera kazettákat vettem és nem másoltam át VHS-re őket, illetve a miniDV kamera felvételek is maradnak mindig a kazettán is.

Én is pont úgy voltam az új kamera vásárlásnál, hogy a mágnesszalag már bizonyított, azt még az unokám is megnézheti, ha gondoskodok róla, hogy legyen használható lejátszó ezköz a kazettákhoz.

Ezért nem lett HDD-s, vagy memóriakártyás video kamerám, bár kétségtelen egy 40-50"-os TV készüléken jobban mutatnak a mai HD felbontású kamerák felvételei, de ilyenből mágnes szalagosat, az én pénztárcámhoz árazva nem készítenek, pedig ennek nem műszaki okai vannak. Csak elhitették a néppel, hogy a mágnesszalagos technológia elavult így sokkal olcsóbban tudnak kamerát gyártani a tömegeknek.

Nem is venne senki házi hasznlatra miniDV kazettás HD kamerát, mikor vehet memória kártyásat és az mennyivel kisebb és "korszerűbb".  Az hogy hogyan őrzik meg majd a felvételeket évtizedekre pedig csak akkor merül fel bennük, amikor egy merevlemez vagy memóriakártya elhalálozás miatt valami pótolhatatlan elveszik....

 

TV-ből megőrzési céllal felvenni nem nagyon van mit. A filmeket előbb utóbb leadja valamelyik csatorna ismét. Az elmúlt 1-2 évben láttam olyan régi filmeket, amelyeket korábban hang alámondással láttam VHS kazettáról vagy 25 évvel ezelőtt.  De ha valamit nagyon fel akarunk venni ideiglenesen, akkor a merevlemezes DVD író, vagy a TV oldalába dugott pendrive nem koptat kazettát :-)

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 129

Persze,főleg ott!fekete-fehérbe-szines és ismétlődik.Semmi baja nem volt!

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 128

A műszaki ördög sokmindenkit és furcsa dolgokkal tud 'tréfálkozni', az mondjuk biztos. Az 530-as villódzik? A szín csinálja, a kép felső részén?

Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 127

A "villódzás" az mit jelent? A szín, a kép felső részén? Ez az 530-as lenne?

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 126

Nem TE irtad,hanem ÉN! :)))

Még nem láttam olyan amcsi filmet,ahol a történetben a műsorforrás digitális.

Legújabb divat meg az,hogy a történetben hagyománys lemezjátszót hallgatnak.:)

Előzmény: Ati_66 (123)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 125

Furcsa kicsit, hogy mindegyik így "állásában" és ilyen szinten ment tönkre. Nem tartok attól, hogy ha áramtalanítva van a 2 készülék amit kaptam, egyszercsak majd ilyen szinten megpusztul az áramköre. Tavasszal fél napos áram ingadozás volt nálunk a nagy hálózatban, a hitachi 110-es videót kilökte az áram alól, vissza helyezve ment tovább rendesen, pedig akkor még a tv-nk is elszállt (táp egység), az ingadozás alatt a mikro sütő és a világítás sem működött rendesen a hitachi 110-es túlélte és még a többi gép is, pedig ez alatt a hálózati malőver alatt a panasonic videó zúgott mintha zárlatot kapott volna, a kazetta ami benne volt csak ment magától, ki sem adta, le sem lehetett kapcsolni, totál mintha elszállt volna az egész, a dvd író meg bekapcsolás után egyből lekapcsolt. Az áram szolgáltatás helyreállítása után ezek mind visszaálltak. A hitachi, főleg a 110-es ez alatt az ingadozás alatt is tudott felvenni rendesen, meg sem látszott a kép és hangminőségen, mialatt a többi készülékek időszakosan behaltak, az egyik tv meg teljesen, az vissza sem jött.

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 124

A lakószobában voltak tárolva.Teljesen szobahőmérsékleten,még huzat sem érte-szekrényben.Kb 1 éve volt a rendszerbe betéve,semmi baja nem volt,használtam egy hónapig,aztán a Hitachik,semmi bajuk nem volt a szinnel.Kb. 1 hete betettem az egyik Hitachit,villódzik,jött a másik fekete fehér.Jött a JVC-a kijelzője azt hittem poros lett,még egy kazettával működött a lejátszás,aztán eltűnt minden Kész,kampec.Ami a röhej,mechanikusan tökéletesek,igaz,felújittattam.Van egy Sanyom,az tökéletes,na meg ez a JVC S-VHS-ez-lekopogom-:)))  kiváló.Aztán van még egy Panasonic S-VHS,az is jól működik.Szerintem annak a kuplungját szarul tervezték meg.A Hitachi 530-at sajnálom,azt Bécsből hoztam,a 660-asban meg digitális funkciók vannak!

Előzmény: Törölt nick (121)
Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 123

Nem is írtam, hogy nincs az USA filmekben VHS :-)

Csak úgy emlékszem, több filmben is előfordult, hogy a 8mm-es kamera kazettát asztali lejátszóba nyomták be a TV alatt, európai filmből ilyenre nem emlékszem, de nyilván ez nem jelent semmit a tényleges piaci részarány illetően, arról meg nincs infóm.

 

Nekem is van egy Video8-as kamerám, az asztali lejátszóval csak szemeztem, de túl drága volt használtan is.

 

A Video8 rendszer volt az alap és a tovább fejlesztett jobb képminőségű sztereó változata a HI8. Kamerában gyakoribbak itthon, mint asztali eszközökben. A rendszer tovább fejlesztett változata volt azonos kazetta mérettel, lefelé lejátszási kompatibilis megoldással a Digital8 rendszer.

Ezt túrta ki a piacról a kisebb kamera gyártását lehetővé tevő miniDV rendszer. Egy ideig a Sony mindkettőt forgalmazta azt hiszem.

 

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 122

Sajnos a 2 hitachi-nak el volt kissé tolva a fényerősség magasabb irányba, általában gyárilag közép állásban van, ezeknél főleg a VT-145-nél még jobban eltért ettől az értéktől, a tv-n keresztül is látszott, hogy kissé erősebb a fényereje, mint kellene, vagy mint a televízió összes állomása ami szintén köztesre van beállítva. Ez a fényerősség magasabb állása a tuner egységet érintette az azon keresztül bejövő tv adást és kimenő koax videó jelet.

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 121

Biztos, hogy állásában ment tönkre? Mert én még ilyennel nem találoztam, pedig volt már egy néhány készülék a kezem alatt az elmúlt 20 évet beleszámítva. A gép általában 'örül', ha nincsen áram alatt, meg főleg használva. Nagyon hideg, vagy nagyon meleg (hőtől, naptól, fagytól) azért óvjuk, ezek tudnak kárt tenni, állásában is.

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 120

Pl    ha két műsor ütközik,az egyiket fel kell venni.Ami a minőséget illeti,a VHS-t is meg lehet úgy oldani,hogy a szint és a világosságot külön vigyük.Persze teljes bekötésű scart kábellel.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 119

Nemrég irtam,hogy két videom is tönkrement az állásba-color killer-most tettem be egy JVC-t a rendszerbe,annak is az elektronikája az állásban tönkrement.Nincs kijelző,úgyhogy kampec.Ráadásul teletextes volt Sebaj,van másik!  :)))

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 118

A jobb filmek nagyjából este 9-10 után vannak,egészen jó filmeket lehet elcsipni.Nagyon sok ilyen filmem van-amig volt Eurosportom-levették idén-hegyi futamokat vettem fel,engem ez érdekel.Pazar Tour De France-os,Giro-Vueltás felvételeim vannak.Vagy olyan politikai műsor,amit későn adnak.Ezt megnézem és letörlöm.De alapvetően igazad van,ezért nem álltam át a digitálisra.Ha nincs semmi,ami érdekel,valóban nem kell.Vannak nagyszerű tematikus csatornákról felvett történelmi műsorok,ez is nagyon érdekel.Nekem a VHS megfelel,30 éves alámondásos filmjeim minősége semmit sem romlott.Nem tudom,mi lesz a 30 éves DVD-kkel.A blue ray kifulladt,dvd lecsengett.Zenében gyári CD-t már alig vesznek,más világ ez.

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 117

Időről időre találni olyat amire én is beállítom, de komolyan érdekelne, hogy úgyis ebben a témában aktuális, hogy még nem haltak ki, lehet velük felvenni bármely korlátozás nélkül, bármely tv állomásról, de például mit?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 116

Legfeljebb felhasználták, hogy a filmben még rejtélyesebb legyen, hogy vajon mit rejt az a bizonyos kazetta? Ez az Amerikai filmes politika.. minnél eladhatóbb annál jobb és ha ilyen korabeli kellékeket is beépítenek és ettől még változatosabb, különlegesebb, rejtélyesebb, abból meg miért ne profitáljanak?! VHS témában érdeklne, hogy akik itt még használnak, (mindegy az érdeklődésem szempontjából, hogy milyen felvevő formátumot) mit tudnak még konkrétan felvenni ebből a nap mint nap egy kaptafára épülő médiából? Melyik tv állomásról, milyen jellegű műsorokat?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 115

Még manapság is látni olyan amerikai filmeket,amelyeket nem régen készitettek,hogy VHS-kazettákat tesznek be valamit megnézni,amit a kazetta rejt.Azt hiszem,volt valami Hi-8 szabvány,de a profi gépek U-matic szabvány szerintiek     voltak.  De valóban,volt video8 rendszer is.:))

Előzmény: Ati_66 (114)
Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 114

A VHS előtt, mellett volt néhány mágnes szalagos kép és hang rögzítő szabvány. Ezek közül a többség stúdió minőségre törkedett így nem is terjedhett el házi használatra.

A VHS mellett a Video8 rendszernek voltak házi használatra szánt eszközei nagyobb választékban. Úgy emlékszem műszaki paramétereit tekintve jobb volt mint a VHS, de ezt a minőségi extrát a készülékek igyekeztek kihasználni ezért nem voltak olcsók, nálunk pl csak elvétve találkozni Video8 rendszrű asztali készülékekkel, de régebbi, 90-es években játszódó USA filmeken lehet gyakran látni, hogy ott az asztali készülékekhez 8mm-es kazettát is használtak.  

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 113

Tovább menve a témához kapcsolódva a gondolatfejtésemen, én úgy hallottam, mert akkor még nem éltem, hogy a VHS elődje a Betamax volt és állítólag jobb volt, mint a VHS mégse az nyerte meg a tendert és nem a Betamax, hanem a VHS terjedt el, majdhogyem több mint 30 éven át. Tovább megyek, az informatikához kapcsolódva: a Novell NetWare milyen egy jó és elterjedt, hálózati operációs rendszer volt (én a 3.11-et jobban kedveltem, mint a 4.11-et, mely a nagy adatbázis felépítésével (NDS), az internet egyik elő hírnöke volt). Még NetScape navigátort is kidolgozott böngészésre, a Microsoft mégis mindent felülírt, nem véletlen lett az atyja mostmár alacsonyabbra csúszva ugyan, de  a világ második leggazdagabb embere. Gyakorlatilag le utánozta a Novellt, nem volt elég mint Cliens Windows megjelenni, ő már Windows Servert is akart és kezdett el gyártani és a Novell elemeit helyezte át, látványos, grafikus formában (grafikát kedvelőkre hatva, akiknek még az is számított, hogy egy felhasználó merevlemez területének kvótáját grafikus elmekre kattintgatva adja meg.) Így már nem csak a kliens gépek lettek Windowsosok (Microsoftosok), hanem a szerverek is. A CD megjelenésével és egy GHOST program segítségével már a rendszergazda szerepe és feladata is tovább csökkent, sulimban a tanárnak felírt egy ilyet, rá tömörítve a kliens gépek Windows rendszerét, így ha bármelyik tanuló elk@rta, nem kellett semmi mást sem csinálni, mint behelyezni ezt a lemezt és a GHOST program 10 perc alatt ráküldte az összetömörített rendszert. Ezt meg még a tanár is meg tudta tanítás alatt is csinálni. A gépekbe meg már nagyobb méretű Winchhesterek kerültek, így a még meglévő Novell Server szerepe is egyre tovább csökkent, már fő funkciója az Internet elosztására korlátozódott. Aztán persze kitalálták, hogy erre jó a Windows Server is, minek egyáltalán a Novell. Ma meg már minden az internetre épül, mint ahogy említettem, külön Internet alkalmazások és erre készülékek léteznek, a fő funkciót az internet látja el. Teljesen átrendeződött minden (megváltozott a világ), akik korábban jól jártak, vagy nem jártak olyan rosszul, nem biztos, hogy ezt mostanság is elmondhatják. Viszont vannak akik még joban mint korábban és érdekük ez, profitálnak a dologból. Beolvad sokminden a másikba, ezáltal az ami beolvadt gyakorlatilag kilőve. Novellt is felvásárolták, már az sem létezik, a televíziózást, videózást is beszippantotta az informatika,  majd az internet. Kíváncsi lettem volna egy olyan világra ha pont az ellenkezője maradt volna fenn. Amik megszűntek és beolvadtak, pont fordítva lett volna. A Novellbe például ha be szerettünk volna lépni a jelszót írtuk ugyan, viszont még csillagot sem tett karakternek, csak a kurzor villogot, de nem is ment arrébb sem, mintha nem is írnánk. Tanárom akkor azt mondta, hogy ez is védelem, ez jobb, mint amelyik csillagot ír azért, hogy még azt se lehessen látni, hogy hány karakteres a jelszavunk. Manapság az email postafiókoknál szinte mindegyiknél csillagoz, amikor beírjuk a jelszót. Novell elhíresült volt, hogy sokkal jobb az adatvédelme mint más sorstársainál. Ezek ey kis kitérők a témánál maradva vázolják, hogy mennyi mindenre igaz az alábbi állítás és az, hogy milyen formában történik meg az.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.19 0 0 112

A szalagok pedig akár el is tűnhetnek a boltokból, mert aki akart már beszerzett korábban belőlük és használta és egy jó, stabil, karbantartott: (10 évente nyomó görgő, ékszíj csere), elnyűhetetlenek azok a kazetták amiket annak idején megvásároltak. Ezzel szemben, ha a DVD lemezek tűnnek el, arra már ez nem lenne elmondható. Az újraírható lemezek újra felvétele korlátozva volt, 8 - 10 törlés (formattálás) után már használhatatlanná vált, nem tudta 100 %-osan leolvasni az adatot. Az egyszer írható pedig, benne van a nevében, csak egyszer volt írható.

 

Aki mondjuk nem gyűjtött hosszabb sorozatot, filmeket, hanem csak néhányat és többnyire felvenni - törölni használta a kazikat, nos az ilyennek ha volt mondjuk 50 kazettája, mondhatni, hogy egy életre kiszolgálta.

 

Az más kérdés, hogy aki manapság egyre kevesebb, szinte alig van tartalmas, lebilincselő és változatos műsor tartalom, ezt a hasonó kategóriát a hírek, a bulvár  és a politika tölti be egyre jobban. Kivételek persze azért ma is akadnak, csak nem túl gyakran.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!