A héten nem voltam itthon, de előtte valóban belefutottam Józsiba, igaz a földszinten, nem az üzletben és pláne nem a pult mögött. Azt mondta, hogy most egyelőre nem csinál semmit. Ezt őt ismerve elég nehéz elképzelni, de ennyi volt az értesülés.
A kínálat valóban elég jól néz ki, bár nem mindent láttam a felsoroltakból, igaz még csak néhányszor voltam ott azóta, hogy mevolt a nagy váltás. Részemről változatlanul sajnálom, mert megszoktam, hogy mikor mentem le a lépcsőn már integetett Józsi a pult mögül és tényleg szórakoztató beszélgetések folytak ha nem volt túl sok ember. Sajnos hozzá kellett már szoknom, hogy amit/akit megkedveltem, az egyszer csak eltünt a választékból. Ez eddig csak különböző árucikkekre vagy üzletekre volt jellemző, most már majd az emberekre is kiterjed ez a hazai szokás.:-(((
Egy szép hosszú cikk a MészárSteakben történt változásokról, amelyekben egy szó sincs a MészárSteakban történt változásokról (azon kívül, hogy tulajváltozás történt, amit mindenki tud)........
Nekem ez minimálisan sem tényfeltárási szándékú, hanem inkább a tulajváltozásból fakadó aggodalmakat, bizonytalanságokat eloszlatni szándékozó reklámcikknek tűnik, azt még pontosítani kellene, hogy Gál Józsi mikor és milyen formában tekinthető meg itt a jövőben (kiraknak róla fényképet "a volt tulaj" felirattal, hetente fél órára kiül a bolt elé és lehet neki puszit dobálni, stb.)...:))
De arról sem írnak egy büdös szót sem, hogy Gál Józsi a jövőben hol nyit boltot (ha nyit), mibe fog, nyilván ez sem véletlen a Steak új tulajai nyiláván nem fogják Józsit promotálni.
Hanyatt esésröl szó se volt. Egy vendeglö a közelben ahol enni lehet, ha nincs kedv vagy idö fözésre. Ilyen gondolom Zugloban is van böven, ezért utazni nemigen érdemes. Ha megkérdezel megmondtam volna.
Rövide ncsak annyit, hogy a közelmúltban mi is betévedtünk - zuglói létünkre - a Jardinette-be és leszámítva a kerthelyiség leglombosabb fájának hűsítő árnyékát, nem estünk hanyatt semmitől. Ahhoz képest viszont nem is volt olcsó....
Akkor ezek szerint a jardinettesek a Búfelejtőt túl cikinek tartják előd étteremnek, ezért jönnek ezzel a Szürke Szamárral....:))
Nagybátyám mesélte, hogy ők a haverjaival fiatal korában sokat jártak oda, és nem egy esetben előfordult, hogy az alkohol hatása alá került gyászolók elkezdtek üvöltözni egymással, összeverekedtek, sokszor a rendőröket is kihívták.
Gondolom a Jardinettnek ciki lenne kitenni olyan emléktáblát, hogy "Itt verte ki 1974-ben Józsi Feri bácsi 5 fogát, mert összevesztek azon, kit illet Jolika néni ezüst gyertyatartója.":))))
Mi augusztus közepén voltunk, akkor azt mondta az egyik pincér, hogy a Szürke Csacsi a Jardinette előd-étterme volt.
Akkor még nem volt az étlapon "Szürke Csacsi módra" készített étel (mondták, hogy hamarosan étlapváltás lesz), a kérdés onnan jött elő, hogy a közel hatvan éve a környéken lakó nagybátyám folyamatosan "búfelejtőzte" a helyet.
Elmondása szerint a 60-as, 70-es években Búfelejtőnek hívták ezt az éttermet, mert a Farkasréti temetőből a gyászoló rokonság odament berúgni (bocsánat, halotti tort tartani), de a pincér szerint ez nem Búfelejtő volt, hanem Szürke Csacsi...:)
Állítólag a fehér boros mártást. De jó volt tényleg. Piritóson a hús szeletek, leöntve a mártással. Volt még némi dekorációs zöldség, apró grillezet répácskák és aszalt paradicsom. Semmi kifogásom nincs. Kicsinyke étlap van, de azért lehet választani, fogunk még menni. Kiszolgálás is gyors volt, pedig temetői tömegek voltak. Szerencsére azok nem ettek, csak ittak, mindenféle gezemice limonádékat. Án még ilyet nem láttam. Beözönlött egy hosszú asztalhoz vagy 30 ember, két részletben. Át kellett rakni a fél kertet. Aztán itták főleg limonádét, kávét, colát és elmentek. Utánunk jöttek és mire mi végeztünk az egy tál, gyorsan felszolgált kajánkkal, már el is mentek. Ez nem lehet valami nagy üzlet a vendéglősnek.
Néhány évvel ezelőtt a Jardinette-ben szilvesztereztünk, a társaság nagy része áradozott, hogy milyen szuper a menü, de nekem nem jött be. Az ételek egy részét kifejezetten kellemetlen
ízűnek találtam, de az is lehet, hogy valamelyik összetevővel volt gond. Egy ideig biztosan hanyagolom ...
A Park elég változó. Ettünk már jót is meg rosszat is. Szerencse dolga. Ilyen melegben meg elég szörnyű, mert bent nincs légkondi, kint elég nagy a népsürüség, mindenki dohányzik és azok az ernyők nem igazán adnak hűs árnyékot. Ilyen szempontból a Ponty sokkal jobb.
Figyelemreméltó bikatöke pörköltet (és lestyános babgulyást, persze nem egy időben) ettünk anno Nádújfalú K- végén a Vadász bisztróban, sajnos bezárt, azóta is gazdátlan.
Elég jól főznek a Normafánál levő Normakertben, a Park is vállalható a Böszörményi úton (bár legutóbb a kakaspörkölt alapanyagának sajnos életében négy lába volt, nem kettő).