Bocsi a névért Zsebi,!Sziasztok lányok Itt nálunk Isaszegen , 10 cm-es hó esett a Hédinek is nagyon tetszett ,pláne a hócsata a kisfiammal.Mind a ketten imádnak focizni és labdázni.Tegnap a hógolyózás volt a porondon ,Krisz dobta a Hédi meg próbálta összeszedni.A hóembernek örültek a legjobban,A Krisz összeakarta görgetni ,a Hédi meg azt hitte labda,ő meg szétugrotta Így telt a délután.Nagyon mókás volt .na Sziasztok.
Sziasztok sikerült egypár képet csinálnom a webkamerával,nem sikerültek a leg tökéletesebre de van képem róla.Köszi Zebi a biztatást ,igyekszem mindent megtenni!Aképek:
Szerintem egyátalán nem néz senki sem dilisnek, kérdezz nyugodtan azért van ez a topik.
Jól teszed ha a fiatal kutyát szoktatod, ahoz, hogy túrkálysz a szőrében.
A szőr hajlamos arra, hogy két vagy több tincs összeragadjon azt kell szét húzni, ahogy a képen láttad ha megtuttad nézni.Semmi dodrgatás nincs az elhalt szőr a pulinál nem ki hullik, hanem belesodródik a tincskbe magától.
Azt észre veszed ha felemeled a szőrt és túl sok van egybe.
Sjnos nálunk itt Zalaegerszegen 8 fok volt, egy csepp hó nem esett, csak az eső. Tavaly, amikoris egyszer kb. 5 cm hó volt, akkor a Benci is ugyanígy viselkedett, ölbe kellett becipelni, annyira élvezte, ette, nézte, csodálkozott rajta. Sajnálom, hogy itt még nem volt az idén. Nagyon édes a kutyusod!!
nem tudom nálatok milyen idő volt ma, de nálunk szakadt a hó délelőtt. Berci most látott először havat, és hát azt se tudta hova legyen a gyönyörűségtől. Olyan boldog volt, szaladgált, eltanyált benne, ette stb. Nem tudtuk bezavarni se, pedig már csurom víz volt!
Akkor úgy látom az én dolgom a várakozás.Mindenhol látszik a bőre.A szőre még elég rövid ,de kivárom és közbe is matatok rajta egy kicsit,ahol szükséges. Köszi mégegyszer.A Hédi most lesz 16 hónapos,és kész kialakult szőre van ,csak azt hittem ,hogy ezt a bőrénél is összesodorja a kozmetikus vagy valamit csinál vele. Nem vagyok gyógyegér csak nem értettem,de még most is kétesélyes a dolog .Tehát semmit nem csinálsz vele ,csak így nől a bőrétől kezdve ,ugye?Ha még erre válaszolsz ,többet szőrös kérdést tuti nem teszek fel ,már tiszta dilisnek néz mindenki!:))
menj vissza a 2007. 9.31. 9.11 -es beíráshoz chilii írta be ott kattints rá a pulikozmetika feliratra és ha előjött menj rá a képekre ott meglátod képen is. hogy hogy kell a tincseket feltépni.
A lényeg, hogy mindig fenről kell kezdeni és lefele tépni. Ez nem fáj a kutyának csak nincs mindig türelme meg állni akkor valakinek fogni kell. Mikor a két tincs elvállt akkor a bőrénél látható kipihét kikell csippenteni és akkor látod a szép palaszürke bőrt.
Érdemes ezt hetente végig csinálni addig míg ki nem alakul a a szőrzet kb. 1 1/2 éves korára.
Szió, azt mond meg légyszi ,hogy mi az a tincsezés ha le lehet írni?Vagy ,hogy csináljátok?A Hédi szőre kezd ilyen lenni ,és nagyon figyelek rá,hogy mindenhol a bőre,látszódjon.Köszi előre is.
Köszönöm a sok dicséretet, hazudnék ha azt mondanám nem esik jól.
A szőre elsősorban genetikai adottság, de ezt még amikor kicsi nem tudja senki. A tenyésztő minden évben látja az én csutkámat, és azt monja azóta se lett ilyen kutyája, pedig mindet számon tartja külföldre nem is ad el.
Ez a szörzet 1 éves korára kezdett kialakulni. Mivel nem hordjuk versenyekre, ezért nem kell évente csak 1x fürdetni. Kezdettől u.a. a kutya kozmetikus jár hozzá.
Nyáron a legnagyobb melegbe van fürösztve, előtte felvan tépve a szőre, ez 3 emberes munka a férjem fogja mi ketten a kozmetikus nővel tincsezzük, ez egy 4 órás tortúra, pedig nem szárítjuk, csak megtöröljuk. Fürdés után 3 nap mire tökéletesen száraz lesz a fürdetés napján felcsukjuk a teraszra.
Aztán tavasszal kb. ápr. elején mégegyszer jön a kozmetikus akkor csak tépés van, fenék, és mancs nyírás, fültiszítás.
A köztes időben ha látok valamit ami nincs rendben azt én feltépem, de most már nincs olyan nagyon dús szőre mint mondjuk öt éves korábn volt.
Ja a szőre aljából évente nyáron le kell vágni mert volt olyan, hogy 3 lábon ugrált mert a negyedik felakadt a szőrébe.
Mi megnéztük az anyját apját, az apjának is fürtös szőre volt az anyjának is, de egyszer tartottunk testvér találkozót és 3 testvére nemezes volt pedig u.a. a kozmetikus gondozta. Szerintem az sem baj, csak arra kell vigyázni, hogy ne tapadjon nagyon össze a lényeg, hogy ha belenézel a szőrében látszódjon a bőre, mert különben befülled és gombás ekcémás lesz.
Akkor sokkal jobb nyáron megnyírni, nem a szőr a lényeg hanem a KUTYA.
A csutka nagyszőre szellőzik, nyáron jobban viseli a meleget mint egy vizsla mert az ő szőre elszigeteli a külső meleget.
Én is így vagyok ezzel, mindig összekeverlek benneteket, hogy kié a Hédi, meg ki terhes, stb. A Hédi terhes, ugye, és ő esett a ceférbe?
Szóval a Benci 2006. március 26-án született, most 19 hónapos. Tényleg kár, hogy nem lehet visszaolvasni, miközben írunk, nem?
A sünikék (4 pici volt meg az anyjuk), sajnos elmentek téli álmot aludni, mert már kb. 2-3 hete nem láttam őket. És most márciusig elő se jönnek!! Nekem ők is hiányoznak, úgy megszoktam, hogy este sötétedés után előjönnek és eszegetnek, a Benci megszagolgatta, de sose bántotta, ugatta őket.
Na halihó megfürdettem,megszárítottam és egész éjjel bent lesz mert mindig bent van éjjel.Jól tűri szerencsére,de a szaga...hát... hagy kivetnivalót maga után.Remélem már csak tavaszra kell fürdetni mire szétszedegetem a tincseit lemegy a nap,és őkelme közben elalszik!:)))Kb akkora a szőre mint a te kutyusodnak.Na mi van a sünivel?Ja és mikor született a te kutyusod.A Hédi 2006.07.28.-ánHát soha nem tudom ,hogy neked van kettő vagy a Verának,de amikor írok nem tudok visszanézni és puskázni.:)))
Jaj, de hülye vagyok, bocs, most látom, hogy 11 éves!! Mindegy, akkor is szép!!
Riki, megvolt a fürdetés? És hogy viselte a drága?? Kijött belőle minden szag? Ilyenkor meg szoktátok szárítani hajszárítóval, vagy csak nem engeditek ki? Én be szoktam csavarni egy törülközőbe, és szegény úgy belefárad a fürdetésbe, hogy általában egy nagy törlés után a tiszta türibe el is alszik, aztán mire felébred (másnap), már majdnem száraz. Bár nem fél a hajszárítótól, meg a porszívótól se, inkább ugatja őket!
Teljesen egyetértek veled, mi is úgy vagyunk vele, hogy csak legyen egy kedves, aranyos, szeretetreméltó társunk, akit majdnem emberszámba veszünk, és nem kell mindenféle bemutatókra vinni, kitenni ilyen "megrázkódtatásoknak".
Szia Riki vagyok ,hát ez a kutyusod csodaszép és nem győzném monogatni,Hogy tényleg gyönyörű.Ha a Hédinek ilyen szőre lesz lányok kiugrok a bőrőmből.Nem szokott rálépni a szőrére?Mondjuk nálunk még nincs ilyen probléma kb:5 cm-es most a szőre,és most lettem kész a fürdetésével.:)Jártok kozmetikába?vagy ilyen a szőre?Szia .
Az én 11 éves pulim a szakértők szerint tökéletes, elvittük tenyész szemlére ott kiváló 1. minősítést kapott, egyszer vittük kiállításra ott a kiállítás szépe lett.
Aztán soha többet sehova, pedig még leveleket is kaptam a szövetségtől, hogy akinek ilyen szép magyar kutyája van annak kötelesége lenne mindent megtenni a fajta érdekében.
De minket ez nem érdekelt, mi azt láttuk, hogy a kutya nagyon-nagyon nem szerette, amivel a kiállítás járt meg mi sem.
Egyébként egy hibája azért van nagyobb a standard méretnél egy kicsivel de minden más a szakértők szerint olyan tökéletes, hogy megkapta a kiváló minősítést. Felhívták a figyelmünket, hogy kis termetű szukát válasszunk hozzá, és az alomból is a kicsiket tenyésszük tovább.
Ebből se lett semmi mert nem akartunk tenyésztéssel foglalkozni.
Mi csak egy boldog egészséges kutyát akartunk, és ez eddig még sikerült.
olyan kis kukák tudnak lenni. egyébként nem nagyon aggódom a fogai miatt, amilyen kis kajla, még jól is áll neki, illik a személyiségéhez. annak viszon nagyon örülök, hogy szépen göndörödik a bundája. olyan aranyos!! Régen a Paminál is vártuk-vártuk hogy göndörödjön, de semmi. ő inkább nemezes.
A Benci meg szintén a labda után futott, és nekirohant teljes erőből fejjel az ajtónak. Úgy beütötte, hogy kb. egy percig csak állt, nézett, szerintem azt se tudta hol van. De szerencsére nem lett nagyon "ütődött".
Szia Vera! Valami eszembe jutott még!Egyik nap ,játszottam bent a Hédivel,felugrottam az ágyra, ő utánam ugrott, de későn vettem észre és úgy összefejeltünk ,hogy majdnem az én szemfogam bánta .Szegény ő is megilyedt de én mégjobban azt hittem kiesik a fogam!:)))Na mostmár tényleg megyek!Szia.
Akkor ezek szerint nem csak nálunk vannak Happyk!jókat mulatok most én is.Az a szerencse ,hogy Hédi fekete ,ezért az ilyen korom foltokat nem látom,lehet naponta sikálnám szegényt. Kriszta! Az a süni nálatok lakik?bent vagy kint?Aranyos nagyon!Mit eszik?Egyszer égettük a füvet a kertben, és csak későn vettük észre ,hogy egy süni ült a fák között ,szegénynek leégett a fél oldaláról,hál'istennek csak a tüskéje,de nagyon megilyedtem és hoztam egy vödör vizet amivel eloltottam az oldalát.Egy darabig ott lakott a kertben, volt egy régi cseréprakás, annak a közepén de a palotapincsim a Danika elkergette. na mostmár tényleg megfürdetem szegényt, eddig főztem és jött a család.Ha kész vagyok, jövök Sziasztok.
Egyszer a Bence meg végigdörgölőzött egy fekete alju házfalnak, úgyhogy tiszta fekete lett az egyik oldala, és még fürdetéssel se nagyon akart lejönni.
Nekem meg a számat karmolta meg "örömében" (rohant a labda után és rámugrott), hogy feldagadt az egész szám!! "Aranyosak" tudnak lenni, nem? De azért jókat röhögök is!!
Ha nem akarod kiállításra vinni, szerintem ne törődj a fogakkal!! A Bencié se tökéletes!
Látom ott is zajlik az élet! Nálunk a Berci a második nálunk töltött napján nekiszédült az üstnek amiben egy nappal előtte borgácsgulyás készült. A fél oldalára fekete lett, úgyhogy fűrdethettem. Most meg a fogai potyognak, a felső fogsora szép neki, de az alsók, hogy is mondjam: elég csálék. és akkor még kíméletes vagyok. majdcsak igazodik még ahogy nő az állkapcsa, de most olyan viccesen néz ki vele. Tegnap kiesett az utolsó tej-szemfoga pont amikor játszottam vele. mivel tudtam, hogy az öcsém meg akar egy kis fogat tartani, hát eltettem neki, még be is csomagoltam. Ja, tegnap a kiskutya örömében végikarmolta két csikban a nyakamat, úgy 10 cm hosszan, most gyönyörüen nézek ki.
Tényleg rendi ez a doki,este már írt is és megnyugtatott,hogy az macska betegség. Az is írta ,hogy milyen könyvet vegyek, amibe minden betegség le van írva.A címe :A család állatorvosa.Ezt ajánlotta.Rendi nem? Meg kéne fördetnem a Hédit ,képzeld beleesett egy hordó cefrébe amit a Papa készített ki Egy kicsi hordó,de most olyan büdös mint a kolera .Velünk mindig történik valami!:))A Cicust akarta elkapni ,kergetőztek .A macska fölment a fára ő meg beleesett a hordóba/az volt a fa alatt/.Köszi mégegyszer .Na megyek megfürdetem,majd veszek hozzá gázállarcot. :)))Este majd benézek.Szió
Köszi,most éppen a cicám beteg,folyik az orra, és egész nap tüsszög.Kap antibiotikumot talán már helyre jön . Elég jó kondiban van jó duci,és még elég fiatal.Az öreg és a kölyök macskák nem vészelik át,de neki van eséllye.Csak félek nehogy Hédi valamit össze ne szedjen így vemhesen.Mégegyszer köszi mindjárt írok a dokinak .Amúgy mizu veletek ?Írjatok,én itt vagyok minden nap csak ti nem írtok.Szia
Őszintén szólva, fogalmam sincs, mi az a macskanátha. Van egy nagyon jó oldal:
www.webarculat.hu/allatmento/ , itt az "orvos válaszol" rovatban bármit kérdezhetsz a dokitól, általában még aznap este válaszol!! Próbáld meg, ha annyira fontos!!
Sziasztok, nagy nehezen gépközelbe jutok én is,de csak egy rövid időre mert mindjárt itthon a család.Az lenne a kérdésem nemtudja valamelyikőtök ,hogy a macskanátha ,veszélyes -e kutyára vagy megint hülyeséget kérdezek és benne van a nevébe ,hogy macska nátha? Örülnék ha tudnátok segíteni.Előre is köszike !Este még benézek.Köszi . Sziasztok.
Mi sem akarunk a BEncéből "majmot" csinálni, ráadásul valahol olvastam hogy ezek a versenyek előre le vannak "zsírozva". Jó,nem? A Benci papája, a Tóbiás világbajnok lett tavaly, és már a verseny előtt egy héttel elvitte a tenyésztő magához, hogy "felkészítse" a versenyre. Mondjuk ez nem tudom mit jelent, de én biztos nem bírnék ki egy hetet a Benci nélkül!! Meg különben is szerintem elég drága mulatság lehet!! Jó nekünk így, ahogy van és kész.
Én senkit se akarok megbántani, de én azért nem csinálok!csinálnék majmot a kutyámból, hogy tetszelegjek vele. Meg szerintem ők se élvezik, hogy órákig cicomázzák őket, várakoztatják, többszáz km-re elutaznak vele... Lehet a kutya jobban élvezné ha a réten szaladhatna egyet és kedvére összekoszíthatná magát. Ennek ellenére én is szépnek tartom őket. Meg egy nem világgyőztes kutyát is ugyanúgy lehet szeretni.