Renault master hidraulikus kuplungjával lenne némi probléma. Mitől lehet az, hogy menet közben véletlenszerűen, kuplungoláskor beesik a pedál? Ilyenkor fel kell pumpálni és minden oké pár napig esetleg egy két hétig is. Hogyan lehetséges ez, és mit kellene cserélni?
A Lianát irtózatos példányszámban forgalmazta a Suzuki gyakorlatilag az összes kontinensen, Észak-Amerikában 'Best Buy'-díjat is nyert, Kínában talán a mai napig gyártásban van. Parádés hozzá az alkatrészellátás.
No, azért a Carináknak se a legalját nézegetem. Nem akarom magam direktben szopatni... A vezérműszíj-csere mondjuk 30000 forintos költsége meg simán lealkudható. A kopó-fogyó alkatrészekre lennék kíváncsi, egyrészt az árukra, másrészt a beszerezhetőségükre. Tudom, hogy a Swiftre azt mondják, hogy van hozzá minden, de egyes alkatrészek vagy csak gyáriban elérhetők horror áron, vagy nagyon sok a botrányos minőségű.
A Liana számomra azért nem szimpatikus, mert eredetileg se adták ki valami nagy példányszámban, esetlegesen problémásabb hozzá az alkatrészellátás. Motorikusan lehet, hogy jobb, mint a Carina...
Valószínűleg nem adják oda őket annyiért, mint a Carinák legalját, de azokban pl. láncos a motor, ott a vezérléscsere költsége mehet a vételárhoz, egyébként sem nyűgösek, hely meg annyi benne, mint a tenger.
A cikket olvastam, ezért kérdeztem meg a tapasztaltabbakat. Nem presztízsautót akarok venni, meg nem olyat, ami a szomszédnak tetszik, egyszerűen a csomagtartóba nem fér be a babakocsi. :). Ha meg már nagyobb, akkor legyen tényleg nagy a belseje. Alapvetően hiszek a gondos gazda általi karbantartás erejében, de egy idegen, használt öreg autónál elő fognak fordulni olyan költségek, amikre nem számít az ember. Milyen szervizköltségekre, alkatrészárakra számítsak? Pl. a vásárláskor kötelező vezérműszíj+feszítő, olajak, szűrők cseréjénél? Esetleges tipikus hibáknál?
cam ötlete alapján összébb ütöttem a gyertyahézagokat ( gyári 0,9-ről 0,7-re )
a gázüzemi rángatás megszűnt, illetve enyhe remegés szokott még előfordulni, motor ereje kb. jó
mit javasoltok ? cseréljem az ki mind a 4 trafót, vagy hagyjam így esetleges további romlásig
műszer nélkül nem tudom kiszűrni melyik trafó(k) bohóckodnak (gyári trafók 15 évesek, mikor gyertyákat cseréltem a hézagok legalább 2 centisek :-) voltak)
Talán meglepően hangzik, de ez nem tett jót neki. Elterjedt a nézet, hogy mindent kibír, ezért használták sokan igáslónak és hanyagolták el a szervizelését. Ma már a használt Carinák között (megbízhatóság/strapabíróság ide-vagy oda) reális árkategóriában nem könnyű vállalhatót találni. Már-már merészség ezt a típust keresni.
Hacsak hirtelen nincs SOKKAL több pénzed autóra, mint a kétezerutánitrabant szuzira volt, akkor nem tanácsolt.
Egyébként a(z ötajtós) swift egy relative nagy autó, beltérre, pakolhatóságra messze olyan ,mint egy 4 ajtós peugeot306 vagy a kor (nem kombi!) 3as bmw-i, ezeket pedig senki nem kisautózza le,...
(pedig ma már azok, mert most az új "kisautók" akkorák, mint valaha a felsőközép kateg alja )
Persze a komolyabb autók kivülről "nagyobbak", tekintélyesebbek, de ez hozza magával a(z akár) többszörösére megugró költségeket is.
Naiv kérdésem van a több évezrednyi tapasztalatot felhalmozó, autókkal üzemszerűen foglalkozó urakhoz.
Szükségem lesz egy nagy és megbízható relatíve olcsón fenntartható autóra, a ráfordítható keret is elég szűkös. Jelenleg egy 2000-es 8V Swiftet nyúzok, a megbízhatóságával elégedett vagyok, fenntartási és egyéb költségeivel szintén. Ha lenne belőle nagyobb, semmi gondom nem lenne.
Kiválsztottam a Toyota Carina E, 1,6- os motorral (benzin). Kérdésem: mire figyeljek, ha megnézek egyet-egyet? Vannak-e tipikus zsebbenyúlós hibái? Mekkora szopórollert néztem ki magamnak?