Viszont ha jeladó jó+termosztát jó, és városban mutat 90-et majd országúton 80-at, és annyira is hűl vissza akkor minden jó, csak tulaj panaszkodik.
kettes eset ha jeladó vagy óra rossz, mutat városban kilencvenet, élőadat meg valójában száz mert mondjuk akkor kapcsol a venti és ezt a százat így meg is tudja tartani, akkor ha országúton visszamegy az élőadat kilencvenre klímával minden jó, kivéve a műszert mert az meg hetvenet mutat. :P
1.) nem tudjuk, hogy mennyire "hűl vissza" Mert ugyebár ha csak a termosztát nyitási pontjáig akkor minden rendben van.
2.) Ha mégis lejjebb akkor sem tudjuk, hogy nem a jeladó, vagy az óra a bűnös, mert állítólag egy nappal előtte ellenőrizte a szagszerviz a termosztátot és rendben találta.
Pont tegnap hoztuk vissza. Azt mondták, mindent kimértek. Direkt rákérdeztem a termosztátra, mert az lenne a logikus, de azt mondák, hogy megnézték azt is.
Ha a trafócserétől megjavul, akkor trafó baja van.... Milyen trafó lett beletéve? Ugye gyertya is cserélve lett!? Most az új trafót ne ebbe a hengerbe tedd, hanem egy eddig jóba, annak a trafóját meg a hibás helyére. Így majd kiderül, megy vagy marad a hiba abban a hengerben.
A VW Polo First (újabban 9N) 1.2 háromhengeres (BME085235 motorszámú) autómmal van egy visszatérő probléma. Már harmadszor kellett gyújtótrafót cserélni ugyan abban a hengerben egy éven belül. Mi a hiba oka? Hol keressem?
Adott egy opel Meriva 2006-os évjárat, 1,6 kb 80.000 km van az autóban (ténylegesen) A hiba, hogy a motor visszahűl, álló helyzetben melegszik, ilyenkor a klíma sem tökéletes. A termosztátot tavaly cserélték Érden a DiFer-nél. Most elvittük klímáshoz, feltöltötte, a klíma hűt rendesen szerinte más baja nincs. Az autó továbbra is visszahűl menet közben, álló helyzetben fel tud melegedni. Megint elvittük az Opel szervizbe a véleményük: a termosztát jó, az autóval minden oké, szerintük a klíma a hibás az okozza ezt, cseréltessük ki a klímahűtőt és a szárítószűrőt...
Igen, hajlamos szivárogni az olaj a generátor feletti saroknál.
Szerintem vackok a tömítések, amiben gumis betét volt, azzal mi is szívtunk mindig, most a teljesen egy anyagból készülteket tesszük bele, eddig így működnek nálunk.
Egy másik PSA szerelő barátom szerint a blokk is hajlik, amit szinte senki sem szokott síkolni, emiatt folyik az új tömítéssel is.
Mi meg szoktuk nézni élvonalzóval, eddig nem találtam görbe blokkot, de lehet, hogy nem voltam elég figyelmes és minimális eltérés is számít már.
Koszi a valaszt! Nekem elsore ugyanannak tunik a hiba. ..amiert ide irtam, hogy ugye ha konstrukcios hibas ilyen szrmszogbol akkor sem magyarazat ilyen rovid ido 1,5 honap 2000km. ..mert miutan elkeszult vele mondta ilyen meg olyan hulye modon tervezett a motorban ez az olajfurat. Ez kulonben ennyire verzos tipusu a motor?