Ezt cáfolom. A sárgával vizes úton is karakteresebb a világított útfelület, mint fehérrel. Persze azzal egyetértek, hogy rendesen nyeli. Száraz útfelületen a fehér a karakteresebb. Ködben, havazásban, szürkületben és általánosságban az őszi-téli időszakban minden helyzetben jobb a sárga sznű, vagy színezésű világítás. Pláne 40 életév felett.
Személyes tapasztalatot írtam le, OSVS, PNG, NARVA Yellow izzók alapján.
A NBL kicsit fehérebb, mondjuk H7-nél ugye csak 1 izzószál van, de szerintem a H4 tompítottjához hasonló színük van. A többi meg csak minimális eltérés, szerintem az se mindegy, hogy milyen autó fényszórójában használod. Szerintem várd meg az NBU-t, az lesz a legfrissebb fejlesztés. Esőben meg szinte teljesen mindegy, amelyik út vizesen fekete színű lesz, ott a sárgával se fogsz többet látni. A világosabb színű utakon meg a fehér "látszik" jobbnak. Az NBL szerintem nem rossz esőben se, a padkát meg a felfestéseket nagyon jól látni.
Ködben a NBL nem a legjobb, H4-es izzónál a távfény már közepes ködben is fehér falat csinál. :D Az NBU-t még nem kapni, de arra én is kíváncsi vagyok. Szerintem bármelyiket választod jól jársz, mert a különbségeket csak akkor veszed észre, ha egymás mellett vannak. Én próbáltam sárga izzókat is esőben, semmivel se voltak jobbak, mint mondjuk a plusszos izzók. A PNG-t dícsérik sokan, azt nem próbáltam. Nálam egyelőre NBL van, de ha jön az NBU, akkor valószínű az lesz bent télen is. :D
Hááát, erre nem tudok mit mondani. Igazából nem hiszek benne. Annyi alapja biztosan van, h azt mondják halogén izzót ne fogdoss kézzel, mert a rajta maradó zsírtól hamarabb kiég. Én mindig áttöröltem őket ronggyal világ életemben...
Mindegyik létezik H7-ben, az NBL és az XV ami tapasztalatok szerint, a legerősebbek, a GE izzók kicsit gyengébbek, összességében egyikben sem fogsz csalódni. Esőben, akármilyen erős fényt produkálsz, semmivel sem fogsz jobban látni.
Mindegyik létezik H7-ben, az NBL és az XV a tapasztalatok a legerősebbek, a GE izzók kicsit gyengébbek, összességében egyikben sem fogsz csalódni. Esőben, akármilyen erős fényt produkálsz, semmivel sem fogsz jobban látni.
külföldi fórumokon azt olvastam, vásárlás után beszerelés előtt meg kell tisztítani a búrát, mert valami szenyeződés ragad az üvegre, amit nem látsz, csak pár hónapon belül kiég miatta az izzó.
úgyhogy ha Philipset veszek benzinnel megpucolom beszerelés előtt.
Egyértelműen a fehér kivitele miatt gyengébb, sokkal jobban elveszik az amúgy is gyengített fény (festett, anyagában színezett búra miatt).
Amikor volt nem volt rossz, de utána kipróbáltam megalight ultra +90-et és az jobban tetszett, szemnek kellemesebb színe volt és jobban is terít, foltosnak se volt olyan foltos. Osram vhogy jobban koncentrálja a fényt, ill. fehérebb, ettől jobbnak tűnik szárazon, gyengébb időben már nem sajnos.
Ködben egyenesen használhatatlan, ott megalight jobb, de még az is ködfalat csinál.
Ezek még ignisben látott dolgok, meglátjuk most milyen lesz a philips oszt majd egyszer csak lesz más izzó is :D
A sárgát persze nem úgy értettem, hogy tényleg sárga, egy sima izzóhoz képest nem az. A képek sajnos csak telefonos képek. Az NBL-t hagytam a végére és marad is, de mind a három jó.
Szerintem azért tűnik sárgábbnak neked, mert hamar hozzászoktál az NBP/NBL-hez, amin szinezett majdnem az egész búra. A szemed sötétben lassabban alkalmazkodik a fények bármely változásához. Velem is előfordul, hogy hosszabb ideig felkapcsolt távolsági fénnyel autózok, és amikor le kell kapcsoljam, rettentő sárgának tűnik a tompított. Az XV és az MU esetében fordított a helyzet, hiszen a búrának csak az elején van egy keskeny szinezett gyűrű, ami csak a tompított fény színét befolyásolja egy kicsit.
Előfordult velem, hogy izzót próbáltam itthon - a falra vetített fény szép fehérnek tűnt. Aztán elfordultam, és a monitort néztem percekig (amin a fehér színhőmérséklete cca 4800k), és mikor visszafordultam, borzasztó sárgának tűnt az izzó fénye.
Kipróbáltam mind a hármat, hát nincsenek túl nagy különbségek. A tompított nagyon hasonló, az NBL egy picit fehérebb. A távfény viszont érdekes, mikor felkapcsoltam a Philips-et megijedtem, hogy mi ez a sárga fény. :D Sokkal sárgább a távfénye, mint a tompított és szinte szúrófény szerűen világít nagyon messzire. A GE tompítottja szinte ugyan olyan, egy hajszálnyit fehérebb és szemre erősebb is picit. A távfénye ennek is sárgább kicsit, nem visz olyan messzire, de szélesebb sávban világít. Az Osram tompítottja fehérebb és szemre ez tűnik a legerősebbnek, de lehet, hogy a színe miatt. A távfénye brutál fehér, nem világít túl messzire és a fényerő is mintha gyengébb lenne, viszont nagyon szélesen sávban terít. Igazából ha valaki kicserélné titokban a NBL-eket XVS-re vagy MU120-ra a tompított alapján lehet, hogy észre se venném. :D A távfényben viszont nagyobb különbségek vannak. Pár telefonos kép: (a GE tompítottja nem ennyire fehér a valóságban)
Philips X-treme Vision GE Megalight Ultra +120 Osram Night Breaker Limited edition