Keresés

Részletes keresés

Fürgeláb Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1997
Egy kicsit bővebb beszámolót lehetne kérni? Minden érdekelne.
A Sopron milyen hajó?
Előzmény: dunaimentők (1995)
dunaimentők Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1996
Ez az eset a Szürkő-szigeten történt, valamikor összel. A hölgy sajnos nem élte túl. A pontos körülmények nem isme4rtek, senki nem látta. Feltételezések szerint a bográcsban készülő ételt akarta megkeverni, mikor vagy beleesett a tűzbe, vagy a műszálas ruházata kapott lángra. Még volt annyi lélekjelenléte, hogy bement a Dunába, itt találta meg a barátnője. A mentő helikopter nem tudott leszállni a szigeten, ezért a komppal vitték át a hordágyat.
Télen egy másik tragédia is volt ugyanott, a szigetről horányba tartó motorcsónak borult a Dunába sötétben, 5 felnőttel és egy gyermekkel. Az egyik felnőtt eltünt, a holttestét csak januárban találták meg.
Remélem most egy darabig nem lesz semmi errefelé...(és persze tragédia máshol sem)
Előzmény: pária (1992)
dunaimentők Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1995

Sziasztok!

pontosítanék!

NEm jégtörő, hanem a "SOPRON"  m/s mentette ki a kompot a jégből. Kb éjfélre értünk partot, ami annak volt köszönhető, hogy a Dunán 0 volt a hajóforgalom aki segíteni tudott volna, ezért össze kellett szednünk a személyzetet és elindulnunk a hajóval az Árpád-hídtól. Ha figyelembe vesszük, hogy a riasztástól számított második órában indult a hajó nem rossz teljesítmény, főleg úgy, hogy pl. nekem 40 km-et kellett megtennbem havazásban, jeges úton. Persze egyszerűbb lenne a dolgunk, ha lenne 24 órában indulásra késsz mentőhajónk, állandó személyzettel, de a vízimentésre jelenleg semmiféle támogatást nem kapunk, ezért ez utópia...

Előzmény: Fürgeláb (1987)
pária Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1994

Erdész Zoltánról viszont írnak,interpellált Kovács K. informatikai miniszterhez,de nem fogadta el a válaszát,erre kormánypárti oldalról trágár bekiabálás hallatszott,hát ez

sem helyes.E.Z.plakátjaival már tele az állomás aluljárója,de előtte a villanyoszlopról

már letépték,ami szintén nem helyes,ugyancsak a posta melletti hirdetőtábláról is.Az

MSZP-nek még nem láttam választási plakátját Dunakeszin,pedig Tóth A.újból indul.

Jó éjt a fórumozóknak! (ha még itt valaki,vagy már csak magammal beszélgettem?)

Előzmény: pária (1993)
pária Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1993

Valsz.ez nem az a hír (a dkeszi,horány,komp,sodródik,ilyen szavakra kerestem linket)

most már ki tudtam nyitni,de nem is találom,az elején kellene lennie.Elnézést,storno.

 

 

 

 

Előzmény: pária (1992)
pária Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1992
Keresőben találtam,de hiába megyek rá.Aki bármi közelebbit tud,hall,netán odamegy

mindjárt írja meg!"Fürgeláb" hozta először a hírt,talán tudsz már többet is a szerencsétlenségről!? 

 

Hermina Hírek :: ..
Tűzgyújtás közben meggyulladt egy asszony a Horány és Dunakeszi közötti ...
www.ezt.hu/hirek/index.php?name=belfold&file=index - 528k - Tárolt változat - Hasonló lapok

Előzmény: Fürgeláb (1987)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.02.08 0 0 1991

Kedves Luckuty!

 

Kösz a tegeződést, magam nem mertem kezdeményezni.

Szóval a Téli Pályával kapcsolatban az az érdekes, hogy a Napló telekiabálta a várost, hogy TA nevéhez fűződik az ott folyó panama (égbekiáltó hazugság), de az érdekes az a sztoriban, hogy a polgármester előterjesztésében volt már benn úgy fél éve a Téli Pálya átminősítése a testület előtt. Szerencsére akkor még leszavazásra került, de ha egyszer már beterjesztették, akkor az azt jelenti, hogy valakiknek az eszébe jutott... Gondolhatod, nem mi kezdeményeztük..

Továbbgondolásra érdemes gondolat, kíváncsi lennék a véleményekre.

 

Más: Kedves Szálkás!

Valóban érdekelne a véleményed az általam neked adott válaszban felvetettekről. Kérlek, ha olvasod, írd meg itt, vagy akár az otthoni emil címemre (asztalos-armand@vnet.hu).

Várom válaszod.

Üdv és jó éjt mindenkinek!

Előzmény: Luckuty (1985)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1989
Ha ez így igaz, akkor a két kilométer a térkép szerint az Újszőlő utca déli végének magasságában van.
Előzmény: Törölt nick (1988)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1987
Tudtok valamit arról, hogy állítólag a Dunakeszi-Horány komp elakadt a Duna közepén. 4-5 órája a kompon vannak az emberek, lesodródtak két kilométert. Most jégtörő megy értük.
Luckuty Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1985
"Végül, nagyon Kérem Önt, adjon nekünk ötletet, mit tudunk még tenni ebben a helyzetben. Azt ígérhetem, ha megvalósítható és előre viszi a dolgokat, meg fogjuk fogadni a tanácsát."

Kedves Armand, ez ugyan nem nekem szólt, de mondom: nézzenek (nézzetek? - nekem rokonszenvesebb lenne, ha a fórumon a tegeződés menne) utána ennek a fejlesztési tervnek, és üvöltsenek jó hangosan, ha valami bűzlik benne!
Egyébként ha a téli pályát is átminősítenék, arra szerintem az országos sajtó is ugrana, csak meg kéne nézni azt a tervet, és ha igen, úgy riasztani arra a febr. 13-i rendezvényre.
Előzmény: Asztalos_Armand (1979)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1984

Egyrészt ugye az Áder is hazudik.

 

Ettől függetlenül a bátor parlamenter is hazudhat, megtette már többszöör is. (Révház, fűtésdíj, stb.)

 

 

Előzmény: Törölt nick (1981)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1983

"kovácsolni"

 

ez jó!

Előzmény: Törölt nick (1982)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1982

a fideszre szavazásnak az esélye 0

én is tisztességtelennek tartom a bátor parlamentert, csak azt javaslom, hogy ne olyannal cseszegessük, amiből elönyt fog kovácsolni.

Előzmény: Törölt nick (1978)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1979

Kedves Szálkás!

 

Az indulatait megértem, a felvetéseire szeretnék pár mondatban reagálni:

 

1, kommunikáció: igaz, a szoci kommunikáció nincs az egekben. Hozzáteszem: rendkívül nehéz helyzetben vagyunk. A kábeltévé műsorszerkezetét mindenki ismeri. Amit kevesebben, az a Dunakanyar Régió, aholis a város közpénzen vásárol felületet, de nem engednek hozzáférni minket. A harmadik lehetőség a keszi honlap fóruma volt, amit betiltottak. Marad a Szegfű, amelyik jónéhány "leleplező" riportot közölt az utóbbi 3 évben, az egyik miatt (a Rév-ház büfével kapcsolatos oknyomozó írásért) épp most perelt be minket Erdész alpolgármester úr.

2, visszaélések a városban: Bár kevesen tudnak róla - volt 3-4 büntetőügy is 1998 óta, szerintem egy európai demokráciában letöltendő börtönbüntetési tételekkel, azonban "valahogy" ezek is elsimultak. Hogy miért, arról a független magyar igazságszolgáltatást kellene kérdezni.

3, ..és ami sikerült: Sikerült több törvénytelen előterjesztést megakadályozni (pl. hitelfelvétel pályáztatás nélkül...), sikerült megmenteni olyan jónevű intézeteket, mint a helyi Nevelési Tanácsadó (ezt le akarta adni a város), a sort még folytathatnám. Ez ellenzékből szerintem nem kis teljesítmény

4, .. a többi felvetéséről:

Ugyan nagy párt emblémája van a mi logonkon is, azonban ez korántsem jelent pénzt is. A Szegfű újság pl. teljes egészében magánadományokból (meg a képviselői tiszteletdíjakból) van kiadva.

A pénzhez juttatott szoci megélhetési politikus fogalma Dunakeszin nem nagyon létezik, mert nincs szoci vezetésű bizottság, nincs szoci tanácsnok és nincsenek szocik zsíros poziciókban (ld. Tv, Gesz, Termidor...).

Ami az érvelési hiányosságokat illeti: ezzel egyetértek. Valóban nem mindenki rendelkezik Civerói adottságokkal, a csapat azonban - meggyőződésem szerint - az önkormányzat makulátlan oázisa. Nem ragad senki nevéhez ingatlanpanama, vagy kétes ügylet.

 

Végül, nagyon Kérem Önt, adjon nekünk ötletet, mit tudunk még tenni ebben a helyzetben. Azt ígérhetem, ha megvalósítható és előre viszi a dolgokat, meg fogjuk fogadni a tanácsát.

Ismeretlenül is üdvözölve: Asztalos Armand

Előzmény: szálkás (1969)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1977
Az Országházban a családi kapcsolódásokkal, rokonokkal, ősökkel egyébiránt csak a fidesz, az  elmúlt ciklusban és azelőtt pedig a fidesz és a miép szokott foglalkozni. Nem szeretnék ezek színvóonalára kerülni.
Előzmény: Törölt nick (1976)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1974

Szerintem egy meghalt ember ügyeinek cincálása mindenképpen visszaüt a cincálóra. Még akkor is, ha az elhunyt bizonyítottan sok törvénytelenséget követett el. Ezzel csak abátor parlamenternek szerzel híveket. Már előre látom, ahogy a bátor parlameznter kijön a templomból, ahová mostanában jár (gondolom az egész pártban érvényes ez a pr utasítás, mert a pártelnök is buzgó templombajáró lett az 1991-es csuhásozás után) és könnyes szemmel, elcsukló hangon számot ad arról, hogy ebben a városban már a kegyeleti szabályokat is felrúgják a mocskos kommunisták. Kivéve persze Kollár elvtársat.

 

Szóval a dolognak nincs előnye, csak hátránya.

Előzmény: Törölt nick (1971)
pária Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1973
Úgy írtam,"voltam már ilyen fórumon",ahol a kiserdős téma volt,tehát múltidőben,
vagyis nem a mostaninak lesz ez a témája (de nem tudom én se,miről lesz szó?).
Mellesleg egyik kisebbségi önkormányzati képviselőről és családtagjáról volt szó.
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1972

Úgy általában valóban mindegy, hogy ki lop, mivel lop.

Egy adott település szintjén viszont igenis van jelentősége annak, hogy melyik oldal használja fel zsákmányszerzésre hatalmát. Dunakeszin a szélsőjobb. És sajnos ez itt Dunakeszin magától értetődő. Bizonyára vannak helyek az országbab aholmás szinezettel igaz ugyanez, de ez jelenleg nem érdekes

 

ÍEzenfelül különös jelentősége van annak, hogy ki kinek a zászlója alatt lop. Különösen pikáns, mikopr egy újsütetű "keresztény" párt vezető emberének házasságon kívül születik gyereke, és ez csak egy enyhe példa. A jellenlegi fidesz-lakájpatriota irány Dunakeszin ugye egy olyan formáció képviseletében fosztogatja a várost, ahol a következők a hangoztatott eszmények: Isten, Nemzet, Haza, Emberek, Család, Szeretet, Keeszténység, Gyermek, Idősek, stb. A tevékenységük viszont a következő szavakkal jellemezhető: Lakópark, Telek, Szántó, Belterület, Zseni, Kampánypénz, Péknétévé, Neonáci, Lenyúlás, Hazudozás, Terepjáró, Milliárd, Stróman, stb.

Előzmény: Törölt nick (1965)
szálkás Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1969

Helló! A vagyonbevallások részletesen megnézhetők a www.mkogy.hu

képviselők- egy képviselő   alatt.

Ha egy párt nem is akar igazán győzni, hanem megelégszik másodhegedűsként azzal, hogy  néhány megélhetési politikusát jövedelemhez juttatja, akkor az pont úgy cselekszik, mint a helyi szocik. Néha kicsit hőbörögnek-amit csak az lát, aki kellően érzéstelenített állapotban képes végignézni a  péknéTV közvetítést. Amúgy meg a dilettáns semmihez sem értő képviselői nem tudnak érvelni, nem tudják és nem is akarják a választóik felé kommunikálni , hogy mik történnek a városban. Még arra sem szán forrásokat egy ilyen sok pénzből garázdálkodó párt, hogy legalább egy rendszeres helyi újságja legyen amiben leírhatná, hogy szerinte mi az igazság.

Csak addig aktivizálja magát, amíg az ajánlószelvényeket gyűjti, utána tojik a választókra nagy ívben.

Előzmény: Törölt nick (1968)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1967
Nagyon fontos problémára mutattál rá, ami a listás bejutásokat illeti.
Mi a teendő?
Előzmény: szálkás (1966)
szálkás Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1966

Jónapot!

Tök mindegy lenne, a város szempontjából, hogy a gazemberségeket és a visszaéléseket milyen színű mundérba bújva követik el. Egy fontos szempont miatt nem mindegy! Az elkövetők szinte kivétel nélkül pártlistáról kerültek a testületbe. Az emberek ismerik a viselt dolgaikat tehát egyénileg nincs esélyük bekerülni. De listáról!!!!! Az átlagparaszt  nem gondol arra, mikor pártszimpátia okán odateszi az xet , hogy éppen ezzel juttatja  újra meg újra  pozícióba azokat akiket a háta közepére sem kíván. a pék és csapata emiatt tud olyan erős lenni. Meg azért is, mert a szocik gyengék a kommunikációban, akár a lepkefing.

Előzmény: Törölt nick (1965)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1965
Sziasztok,

Pária írta:

"Mondani se kell,a képviselő nem mszp-s, s nem is az szdsz szín..."

1. szvsz ez tökmindegy és várospolitikai szempontból is fölösleges fölemlegetni, hogy ki melyik ideológiai irányzathoz tartozik. A simliskedés nem ideológiai hovatartozás kérdése, hanem emberi motívum.

1/a ezeknek az embereknek az ideológiai hovatartozás csak színes takaró, sőt elhalt, levedlett bőrréteg: felelős, klasszikus-konzervatív gondolkodású ember nem tesz ilyet (most épp a kiserdős balhé). No persze mit jelent a 'klasszikus-konzervatív'? - hogy magamnak feleseljek. Szerintem egyszerűen csak a becsületes és a környezetéért felelősen aggódó/törődő embert jelenti, és ez független a pártpolitikáktól.

Ugyanis simán tud bárki mutatni olyan önkormányzatot, ahol épp a szadeszes vagy maszopos kollegák szivatják a lakosságot és a lakóhelyet. A fővárosban pl Demszkynek is kiderült 1-2 nehezen sem tolerálható cselekedete. Na ugye.

Közhely, amit írtam, de kicsit visszatetsző, ahogy bejátszik itt a nagypolitika.
Emberekről beszéljetek, tőlem névvel, és felejtsétek el, hogy ki milyen pártállású, mert legbelül és főleg várospolitikai szempontból egyáltalán nem ezek a fontos ismérvek. Vagy ha a neve mellé hozzátesszük, hogy ".. és fradista", akkor ettől ne boruljon már el az agyunk - vagy ne ettől.

2. Szükségem lenne egy fényképre, amin a dunakeszi alsói "V" alakú állomástető látszódik, legalább valamelyest. Tudna valaki segíteni?

köszi
lemy
Előzmény: pária (1961)
mallanquioo Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1964

Kellemes meglepetésként ért, hogy február 1-től ismét működik Dunakeszi városi nagyállomás épületében a jegypénztár reggel 7 és 19 óra között. Vasárnap és ünnepnap zárva.

De szép lenne, ha parkolni is lehetne a vasút mentén.

Luckuty Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1963
Nem tudok és nem is akarok találgatni. Azt viszont mondom, hogy a disznóságok megelőzésére a legjobb mód a nyilvánosság. Tehát, ha van egy ilyen kötelező tájékoztató, amiből úgysem értene senki semmit, akkor menjen el a Szekfű, egy jól felkészült újságíróval, aki azt is tudja, hogy a pöttyözött rész a kiserdő, a ferdén vonalkázott meg a téli pálya,  és kérdezzen! Ne hagyja magát lerázni, a válaszokat pedig - immár a lakosság számára is érthető módon - tegye közzé. Ez, megjegyzem, akkor sem haszontalan, ha semmi gyanús sincs az új tervben. Ha ezt nem teszik meg a szocik, akkor nagyon lesújtó véleményem lesz róluk.
Előzmény: Törölt nick (1962)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1962

Kezdjünk el találgatni. Melyik fideszes vagy lokálos képviselőnek van testvére?

 

Melyik az a Kiserdős telek?

Mennyi za a bagó?

Már le is van játszva?

Vayg errő lesz a lakossági fórum, mármint az áminősítésről?

Előzmény: pária (1961)
pária Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1961
A kiserdős ingatlanra egy önkormányzati képviselő testvérének fájt a foga.Amit bagóért
megszerezve,átminősíttetve építési területté máris megvan a haszna.(nem a városnak)
Mondani se kell,a képviselő nem mszp-s, s nem is az szdsz színeiben ül az önkormiban.
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1960

A "játszadoztam a gondolattal" tevékenységnél ez azért több. mivel maga az időpontválasztás ordítja ezt a gondolatot, én csak kimondtam.

Előzmény: rudikukac (1959)
rudikukac Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1959

"még az kéne......" ezt valakitől idézted,vagy játszadoztál a gondolattal?

Előzmény: Törölt nick (1958)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1958
Hogy mindenütt igy megy-e azt nem tudom, itt azért megy így, mert választások jönnek 2 is és még előtt eá t kell mennie, vcaklamilyen ingatlanös bulinak. Itt rengeteg az előírás , a tájékoztatás, a véleméynkérés, "még csak az kéne, hogy valamelyik helyi bunkó belekérdezzen, aztán megkavarja itt nekünk a dolgokat". Így aztán hétfőn háromkor lesz.
Előzmény: Luckuty (1957)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1957
Ez a "tájékoztatás" egyébként mindenütt így megy? Megjegyzem, minek is vesződnének egy emberibb időponttal, ha úgysem ért senki semmit. Egyáltalán, mit jelent a tájékoztatási kötelezettség? Ha mondjuk egy újságíró kérdezne célirányosan, hogy a válaszokat mindenki számára érthető módon közzétegye, arra köteles lenne a Hivatal válaszolni?
Előzmény: pária (1955)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!