Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1924

A Kőrösi igazgatója a jelenleg Lokálpatrióta szinekben képviselő Kollár Albin, aki a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt sorait erősítette valamilyen helyi VB tag rangban. Azaz róla nem lehet tudni, mikor éppen milyen oldali, most éppen a szélsőjobboldalt támogatja, de nem volt ez mindig így.

Szóval Kollár úr kapott a véresszájuaktól hideget-meleget, hogy miért engedte meg, hogy az a "féreg" (vagy valami hasonló jelzőt alkalmaztak) egyáltalán betehette a lábát az iskolába.

 

Előzmény: Luckuty (1923)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1923

Van, ahol az iskolaépület az egyetlen hely az egész településen, amely alkalmas nagyobb tömeg befogadására, így ezt törvényileg nem lehet megtiltani. Ez persze nem Dunakeszi.

Maradjunk viszont a helyi viszonyoknál, de tekintsünk kicsit előbbre, a helyhatósági választásokra. Ekkor is lesznek nyilván találkozók egy-egy jelölt - akik közül többen pártszínekben indulnak -  és a körzetébe tartozó lakosok között. Igen mulatságos lenne, ha pl. a Szent Imre tér környéki lakóknak a Műv. Házba kéne bemenni egy-egy ilyen alkalomra. Nem hiszem, hogy 2-3 embernél többen lennének a gyűlésen, de azok meg úgyis a haverok. Szóval, akár tetszik, akár nem, az, hogy nincs tiltás, még észszerű is.

Egyébként 4 éve az Orbán-könyv - aki nem emlékszik rá, ez nem éppen OVI dicsőítéséről szólt - bemutatója a Kőrösiben volt, ahol, ha jól sejtem az igazgató inkább a jobb oldal fele húz.

 

Előzmény: pária (1921)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1922
Szerintem sem kellene beengedni egyiket sem. Ebben az esetbeb egyébként kiváncsi vagyok, hogy a másik oldal is kap-e helyet, vagy kér-e egyáltalán. De ha igen, akkor meg kezdődik a centizés, hogy ki hány percet volt ott, ezért a lehető legjobb az, ha a közelébe se mennek. Dunakeszin már így is eléggé átpolitizált az oktatás, és köztudott, hogy a pedagógus az egyik legjobb politikai agitátor, hizsen a gyereke miattt senki nem áll levele vitatkozni. Csak úgy jelzem, hogy jelenleg is van két iskolaigazgató a fidesz-lokál-szabótamás koallícióban, termászetesen jó hosszú kminevezési idővel.
Előzmény: pária (1921)
pária Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1921
Sajnos,nem tiltja a jog,hogy iskolákban ne lehessen nyílt v.bújtatott pártrendezvényt
tartani. Az,hogy az iskolásoknak vagy "csak" az iskola helyiségében,ahol a tanulók is
természetszerűleg ott lehetnek – én nem sok különbséget látok.(Kútba szarni -bocs-,
vagy mellé és beledobni,kb.ennyit.) Szigorúan megtiltanám,hogy az általános és közép-
iskolákban bármelyik párt mételyezze az ifjúságot!Egyetemen már más kérdés,hiszen
az ott tanulók nagykorú felnőtt emberek,nevetséges megtiltani,bár ott sem szerencsés
pl.az oktatói kart is megoszthatja.Anno voltam a Radnóti Gimnáziumban Csurka István
MIÉP-gyűlését meghallgatni (nemcsak hallgattam,kérdéseket is feltettem neki) és ott is
sok iskolás volt,akik lehet,hogy csak Nagyferó kedvéért jöttek,de a MIÉP-propagandát
ők is végighallgatták.Persze nem lehet elzárni a gyerekeket a VALÓ világtól,de az,hogy
az iskola direkt még lehetőséget is adjon nekik a politikai befolyásoltságra,szomorúnak
tartom.Csinykével értek egyet,van máshol is hely ilyen célra.[Cs,vasárnap írtam emailt!]
Előzmény: Luckuty (1919)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1920
Ma reggel megint sötétben volt a villanyoltás Alagon, de lehet, hogy egész Dunakeszin. 6.40-kor történt mindez, és nagyon-nagyon sötét lett az utcán hirtelen.
Luckuty Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1919

Ezúton "gratulálok" a Gimnázium Igazgatójának a rendezvény megszervezéséhez,és annak engedélyezéséhez!

 

Nem értlek Csinyke2, mi a bajod. A rendezvény nyilván nem a tanulóifjúságnak szólt, és nyilván nem a gimnázium rendezte, csak helyet adott neki, mert jól jött az a kis terembérlet pl. padokra, krétára. (Legalább nem lehet erre hivatkozva újabb értékes telket elkótyavetyélni  - ld. Dunakeszi Napló előző száma.) A Fidesz egy törvényesen működő párt, amit nem kell szeretni, de azért egy egyetlen alkalomra szóló terembérletben megnyilvánuló üzleti kapcsolatot miért ne lehetne létesíteni vele?  Gondolom, te azzal kevered a dolgot, hogy tilos az egyetemeken pártrendezvényeket tartani. A különbség az, hogy a valamikor volt és kifogásolt pártrendezvényeknek az egyetem, mint intézmény adott  helyet, és nem az egyetem, mint épület.

Ez az én értelmezésem, de ha valaki úgy véli, hogy rosszul tudok valamit, az szóljon!

 

Előzmény: Törölt nick (1917)
_Byron_ Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1918

Sziasztok leendő szomszédok, ismerősök!

 

Nagyon köszönöm illetve köszönjük a párommal együtt a vigasztaló és egyben marasztaló sorokat! :))) Gondoltam ám, hogy csupa jó fej emberke van itt a Dunakeszi topic-ban, csak mindenkinek -végigolvasva a hozzászólásokat- a durcásabbik oldalát látom. Mondjuk amiket leírtatok, az alapján én sem rajonganék a város vezetőségéért :)))

Mivel a XV.kerületből költöznénk, ezért rá merem mondani, hogy nagyjából ismerem Dunakeszit, de ezt inkább a páromról lehetne elmondani, aki a településen keresztül Vácig szokott elbringázni a barátaival és Gödön több ismerősünk is lakik. :))

A háztűznézőt hétvégére terveztük, addig bújom a netet, hátha találok egy szimpatikus kis lakást!

Még egyszer köszönöm a fogadtatást, most már tudom, bátran kérdezhetek Tőletek Dunakeszi kapcsán.

 

Üdv mindenkinek!

 

B.

Előzmény: pária (1916)
pária Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1916
Dkeszin pozitívum,hogy még mindig aránylag jó tiszta a levegő (de ne a szemétlerakó
mellé költözzetek),hogy a fővároshoz képest sokkal nyugisabb,csöndesebb,sok helyen
egyenesen falusiasabb az élet.Jó,ha van kocsid,mert a helyi közlekedésre nem nagyon
lehet számítani.Az,hogy itt főleg szidalmazzuk a várost,illetve annak önkormányzatát,

az nem azt jelenti,hogy itt semmi nem jó,de természetes,hogy egy fórumoldalon nem
a "normális",magátólértetődő dolgok,hanem a megoldandó problémák kerülnek inkább
előelőtérbe.Dkeszin aránylag jó a kulturális élet,bár a mozi nagyon hiányzik és könyves
boltot is csak egyet ismerek),könyvtár van 2 helyen is.Minden fontos felekezetnek van
temploma.Közértek mindenfelé,a napi bevásárlás nem gond.Orvosi ellátás,az sztk sem zsúfoltabb mint Pesten.Több patika van,(de sajnos az ügyeletes újabban a dunakeszi tó másik partján lévő Auchanban van).Sok iskola.Szép a környék,s könnyú kirándulni a Dunakanyarba,Vác vonattal félóra.Másik irányba M3 autópálya közel.Fővárosközeliség.

Úgyhogy barátsággal várunk!
Előzmény: _Byron_ (1911)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1915

Sziasz!

 

Szerintem is ide lehet költözni, bár én nem az új építésű, ám de iszonyatosan silány minőségű társasházakat (erről több oldallal korábban láthatsz fényképes beszámolóra mutató linket) nézegetném, hanem régebbi családi házakat.

 

A város egyébként rendben lenne, de ehhez elöször ezt a korrupt tolvajbandát kellene legalább kisebbségbe szorítani a önk. választásokon, szavazás segítségével. Sjnaos sokan benyalják ezt a "mi mindent megoldunk, nektek nem kell törödni semmivel, csak szavazzatok a fideszre" típusú dumát. Ha megszünne a városban a vagyon és a bevételek folyamatos elszivárgása, akkor végre látható fejlődés is lenne pl. a tisztaság, közintézmények, tűzoltóság, parkok, sztk, posta, stb. terén. Sétáljál sokat Dunakeszin és néha kukkants be ide, mit lát egy "autszájder"

Előzmény: _Byron_ (1911)
facsigafa Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1914

Kedves Byron !

Nyugodtan költözz Dunakeszire, 1-el több és 1-re több normális gondolkodású emberre van itt szükség. Meg fogod itt találni a helyed, csak olvasd végig a topikot és már szabadulni se akarsz.

Üdv. facsigafa

Előzmény: _Byron_ (1911)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1912

Tudtok valami pozitívumot is mondani, hogy miért lenne érdemes ideköltözni illetve miért jó itt lakni?

 

Hát, először is, látod milyen jó társaságba kerülnél! (közénk) Azután ne feledd, mindenütt vannak problémák, nem csak nálunk!

A közlekedés attól függ, hogy hova akarsz költözni, ha a 2-es út közelébe, vagy közel a vasúthoz, akkor nem olyan rossz a Pestre való bejárás sem. Van kocsid? Mert kocsival azért minden megoldható.

Ami miatt én szeretek itt lakni, az a kert, ahol csend van, és jól esik pihenni vagy dolgozgatni benne, meg a Duna-part, ahová szeretek lemenni biciklivel. Vácig csodálatos kerékpárút van a város határától. Nagyobb a nyugi, mint Pesten, és talán az emberek is jobban figyelnek egymásra. Itt van Pest egy köpésre, színházba, moziba bemenni nem gond. (kocsival)

Én családi házban lakom, aminek nagy előnye, hogy nem zavar a szomszéd. (Amikor Pesten laktunk, a fölöttünk lakó állandóan cirkuszolt, és amikor a másfél éves gyerekének azt üvöltetötte folyton, hogy "megöllek", akkor azután töprenghetett az ember, hogy mi van, ha egyszer komolyan gondolja.)

Ha sikerülne normális önkormányzatot választani, akkor azért előbb-utóbb sok minden megoldódna.

 

Előzmény: _Byron_ (1911)
_Byron_ Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1911

Sziasztok!

 

Most éppen Dunakeszin nézünk új építésű lakást, mert úgy hallottam hogy idén lesz építkezés. Viszont ahogy a topicot olvasom, teljesen elvettétek a kedvemet, hogy ideköltözzünk. Annyi rosszat írtatok a városról, az infrastruktúráról, közlekedésről, hogy ezt már szerintem nem lehet überelni! Tudtok valami pozitívumot is mondani, hogy miért lenne érdemes ideköltözni illetve miért jó itt lakni?

Kíváncsian várom a hozzászólásokat!

 

Üdv:

 

B.

Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1910

Kedves Luckuty!

 

Amit feszeget, valós probléma, nagyon sok olyan ügyet tárgyalt a testület az elmúlt években, amit csak nyílt ülésen szabadott volna. Egy korábbi ÁSZ jelentés is megállapította, az indokoltnál sokkal nagyobb számban vannak jelen zárt ülések az önkormányzat munkájában.

 

Ami a Napló cikkét illeti: Elképesztő és szomorú. Elképesztő, mert pont azok kiáltanak farkast, akik farkasbőrbe bújva jónéhány gyanus ingatlanügy környékén serteperttéltek az elmúlt 10 évbe. Szomorú pedig azért, mert azt mutatja, miden eddiginél személyeskedőbb lesz a kampány következő 2 hónapja.

Jó éjt!

A.A.

Előzmény: Luckuty (1899)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1909

Ez valóban egészséges elvárás, ehhez a következő lépések hiányoznak:

 

Jó lenne ha elhúznának azok a képviselők, akik az egészet csak a saját ingatlanbulijaik engedélyező és lehetővé tevő fórumává változtatták. 3

 

Jó lenne ha elhúznának azok a képviselők, akik minden elköltött közpénzből döntéshozóként sápot húznak 3

 

Jó lenne ha elhúznának azok a képviselők, akik működése alatt a várso egy nagy illegális szemétlerakóvá vált , illetve az maradt, ideértendő a szemétégetőt akaró képviselő is. 14

 

Jó lenne ha elhúznának azok a képviselők, akik működése alatt a város teljesen legatyásodott és jelenleg is több mint egymilliárd forinttal tartozik a bankoknak. 14

 

Jó lenne ha elhúznának azok a képviselők, akik működése alatt többek között a túlszámlázott fűtésdíjból és szemétdíjból szerzett "kölcsön"-pénzből müködik az önkormányzat (a milliárdos hitelállományon felül) 14

 

Jó lenne ha elhúznának azok a képviselők, akik a fenti "jótétemények" megszavazásához egy nácival szövetkeztek. 14

 

Jó lenne. ha elhúznának a fideszes és lokálpatrióta képviselők, legalábbis ez a garnitúra. Hogy van-e másik, azt nem lehet tudni. 14

Előzmény: pária (1908)
pária Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1908

Polgármesterünk azt nyilatkozta a Dunakanyar jan.25-i számában (ma dobták be):Dk

polgárainak egészséges elvárásai közé tartozik,hogy ... virágágyások övezzék a köz-

területeket,ahol a dús lombkoronájú fák árnyékában pihenhetnek az emberek."Mikor

az állomás előtt a dús lombkoronájú fát kivágták (képét leközölték itt a fórumban is),

rövid levélkét írtam a polgármesteri hivatalba,amire azóta is hiába várok választ...:-(

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1907
Szerintem Orbán Vizsla nem csak az istene, hanem végsősoron üzlettársa. A bátor parlamenter szervezi a szavazatokat, gyüjti a kampánypénzt (és amikor kell, oda is adja), közpénzből eltart híveket, cserébe kap egy állást, ami mentelmi joggal jár.
Előzmény: távfutó (1906)
távfutó Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1906
Valaki követte a TV-ben, OVI one man show-ját? Nem kommentálom. Ám képre került városunk Fideszes képviselőjelöltje, mindenki kedvenc Zolikája, Erdész alpolgármester "úr" ! Teli szájjal rágózott a kamerába, élmény volt látni, engem megfogott, ilyennek kell lennie egy képviselőjelöltnek, főleg az istene előtt! 
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1905
Így szokták fideszék. Saját név alatt nem állítanak semmit, csak sejtetnek. És mivel nagyon gyávák is, az igazi böfögéseiket mással mindatják ki.
Előzmény: Luckuty (1902)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1904
És mi okosat mondott megint Orbán Vizsla? Azt, hogy az árak jobban emelkedtek, mint az infláció? Az is jó volt, amikor azt mondta, hogy 100 ft nemzeti termék előállításához 150 ft hitelt kell felvennit. Én most nem hallgatom, mert fáj a fejem (szerintem hó lesz) és a röhögés nem tesz jót.
Előzmény: pária (1903)
pária Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1903

Fúj,főrumoztok,ahelyett,hogy Orbán Viktor (Vizsla) évértékelőjét hallgatnátok.

Már másfél órája szavain csüngök a rádió mellett.Később majd jelentkezem.:-)

Luckuty Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1902
Épp azért találták roppamt gyanúsnak a dolgot, mert eddig hiába hívták, nem dugta oda a képét sosem, most meg nyomban háromszor is, állítólag. A legocsmányabb a cikkben, hogy nem állít semmit, csak úgy egymás mellé dobálja a tényeket. (Téyeket? - még ez sem biztos.) Bizonyára van, aki ebből mélyreható következtetéseket von le. Az már nem mindenkinek jut eszébe, hogy ha az Önkormányzatnak semmi köze az ügyhöz, azaz se nem vevő, sem nem eladó, akkot mi értelme lenne az ügyben legyeskedni körülöttük.
Előzmény: Törölt nick (1901)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1901
Ezt nem értem, múltkor meg azt írta a fidesz, hogy az országyűlési képviselp nem jár ki Dunakeszire és semmit sem tesz a városért. Akkor most hogy van ez? A városházán döntöttek a téli pálya eladásáról? Hihetetlen! Én nem is tudtam, hogy a Nemzeti Ló Kft.  a városházán ülésezik, vagy a Kecske döntött?
Előzmény: Luckuty (1900)
Luckuty Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1900
Olvastátok a legújabb Dunakeszi (Fidesz) Naplót? Most már tudom legalább, hogy Dunakeszin kevesebb a kátyú, mint Pesten, valamint hogy
Tóth András háromszor is járt a Városházán akkoriban, amikor a téli pálya eladásáról döntöttek. Ettől egy kicsit megrémültem: az én Luca és Panna kutyám meg a téli pályán akkoriban. Ráadásul - ahogy most visszaemlékszem - el is tűntek a szemem elől jónéhány percre, és Luca csak úgy bűzlött a lókölnitől, amikor visszajöttek. (Panni nem szokott fetrengeni.) Lehet, hogya végén még őket is valami vesztegetési üggyel hozzák összefüggésbe?
Luckuty Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1899
Kedves Armand, én azt hiszem, az is kérdés itt a nyilvánosságrahozatallal kapcsolatban, hogy indokolt volt-e a zárt ülés elrendelése, és ha esetleg valóban az volt, akkor az SzT által érintett téma maga is okvetlenül zárt ülésre tartozott-e. Nem értek ugyan az ilyen dolgokhoz, de a józan eszem azt diktálja, hogy ha pl. zárt ülést rendelnek el személyi ügyeket érintő kérdésben, akkor ennek leple alatt nem lehet egyébként a nyilvánosságra tartozó dolgokról vitázni szigorú titoktartási kötelezettség alatt.
Előzmény: Asztalos_Armand (1889)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1898

Kedves Armand!

 

Szerintem se az a kérdés, hogy milyen körülmények között javasolt szegregációt, hanem az, hogy javasolt. De nem is ezt kérdeztem. Hanem azt, hogy melyik iskolát akarta SZT gettósítani?

 

Szerintem is gyáva, ezt viszont leírtam.

Előzmény: Asztalos_Armand (1892)
pária Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1895

Szinte egyszerre írtuk le véleményünket s örülök,hogy hasonlóan gondolkozunk.

Kedves Csinyke!Emiled,amit kedd küldtél,ma kaptam meg,mert nem néztem meg

a postafiókomat csak most.

Előzmény: Asztalos_Armand (1892)
Csutsu Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1894

A pék tudtommal a fiain keresztül nyúlja le az aszfaltozásból bejövő pénzt. Úgy tudom, a gyerekek érdekeltek valamilyen módon az útépítő cégekben.

Láttad volna milyen autókkal szaladgálnak az útépítéseknél a 20-25 éves (!) nagyfőnökök! A legrosszabb is BMW terepjáró.

Előzmény: Törölt nick (1890)
pária Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1893

Tehát nem az ül "vádlottak padjára",aki etnikai alapon történő elkülönítést szeretne,

hanem aki ezt kifecsegi?Érdekes.Mindenesetre,ha "ügy"lesz belőle,az csak rasszista

alpolgármesterkénkre vet rossz fényt,tehát ne féljen Armand, erkölcsileg akkor is Ön

győzne egy ilyen ügyben,ha el is marasztalnák egy ügyrendi pont megszegése miatt.

 

Amúgy,annak örültem,hogy Szabó Tamás egy itt megjelent mondatot kritizált,mer ez 

azt jelenti,hogy olvasta a fórumot!Remélem,hogy minél többen olvassák kritikáinkat.

 

 

 

 

 

Előzmény: Asztalos_Armand (1889)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1892

Kedves Haindling!

 

Ebben nem az a kérdést, hogy milyen körülmények között javasolt SZT szegregációt a városban, hanem az, hogy egyáltalán javasolt és amikor ez nyilvánosságra került, ahelyett, hogy bátran vállalta volna a véleményét, a nyilvánossá tétel körülményeit kezdi vizsgálgatni. Én ezt gyávaságnak tartom. Tegye. Vizslasson (nem áthallás!) amennyit jól esik, menjen bíróságra, szégyenkeznek nem nekem kell, hanem neki, meg akik őt megválasztották.

Van a történetnek egy jó oldala is, ugyanis bebizonyosodott, hogy ezt a fórumot többen olvassák, mint gondolnánk. És ez jó..

Kedves Csinyke!

Amit mondasz, nagyon érdkes, ugyanis valóban bejelentette Kecskeméthy Géza, hogy megvontak tőle minden jogkört, a csütörtöki testületi ülésen pedig pont a polg. úr adta meg neki a napirendi pontok elött a szót, hogy az "elmúlt egyhavi munkájáról" beszámoljon. Ez alkalommal SZT. elmondta, gőzerővel szervezi a város informatikai fejlesztéseit. Érdekes, jogkör nélkül?.....Hm...

Előzmény: Törölt nick (1890)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 1890

Ez a Szabó valamelyik iskolában akart elkülönítést? Persze így végre el lehetne érni, hogy ne csak a jászladányi iskola legyen címoldalon, hanem Dunakesziről is legyenek hasonló cikkek. Náci alpolgármestre, szegregáció, mi a következő lépés?

 

Szerintem egyébként nemcsak náci, gyáva is, ne a jogi bizottságnál pampogjon, aminek semmi következménye nincs, ha mellényúlt, hanem menjen bíróságra és pereljen be és bizonyítsa állításait nyilvános tárgyaláson. (ha nem haragszol, hogy a te kezeddel szedem a csalánt). Persze úgysem meri ezt meglépni, mivel gyáva, mint minden szélsőjobboldali niemand.

 

Az adóssághoz kapcsolódva: Mennyi Dunakeszi költségvetésének a végösszege (eszköz-forrás). Ki fogja ezt visszafizetni? Mi a fedezet? Ez is kampányaszfaltozásra fog elmenni? Azt hallottam, hogy a pék egy cégen keresztül rendszeresen kap pénzt az általa megrendelt aszfaltozások kivitelezőitről.

Előzmény: Asztalos_Armand (1889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!