Teló számom ,van ,de nem árulom el.:-))))) Legalább is itt nem.:-) Képek ,hát olyan biztos nincs ahol csak a Trophy van. Megfogjuk találni egymást. Én biztos megismerem a Te mocid, és akkor pofátlanul odamegyek és bemutatkozom.:-))) Amúgy semmi exra nincs a gépemen, teljesen gyári ,festés , minden. Kicsit viseltes, és van rajta térdvédő is, amit ha felújjitom nagyon messzire elfogok hajitani.:-)
Mindjárt nézem a Nicked alat ha van E-mail küldöm a számom.
Szét van borítva a TS. Váltóban csapágyak kicserélve. Viszont van egy kis gond: a főtengelyről kétujjal lehúzom a csapágyakat az egyik oldalról. Az újat is. leesik róla. Szal vagy elviszed felújíttatni (ami kb 5 rugó) Vagy beleteszem a másik blokkból kiszedett főtengelyt, esetleg a többi cuccod között keresni egy harmadikat. (csak azt meg legalább centíroztatni kellene, a másik blokkból kiszedett még jó lenne, azzal csak az a szívás, hogy rozsdás a sonkák belső fele, de akkor azt leszedem smirglivel. )
Szal, mi legyen? holnap majd gyere már át ha tudsz! Üdv!
Na, most már biztos kinézek ,meg akarom nézni élőben is a géped. Ha minden igaz én is a Trophyval megyek. Bár közel sem olyan pipec mint a tied. Majd hátrébb állok hogy ne rontsam az öszképet.:-)
Jah ... szereztem egy egyedi cuccot... igazi kuriózum az ilyen motorra.:
Szélvédő + felfogató keret :)) mácsak bekéne munkálni a lámpafej környékére, és felrakni rá a plexit + egy festés sem ártana neki... (persze nem a plexire) :P
eredetileg egy 125 ös DKW-n volt rajta, utánna megegy csepptankos Jawan, ez már van vagy 50 éves egy plexitartókeret...vagy hogy hivják... igazi kincs :)
maj memmutatom szombaton reggel :P
később meg begyógyítok ide pár képet róla, hátha valaki tudna tanácsot is adni a felszereléséről stb...
Merre tervezi az útvonal tervező? Mert ha nem pestnek akkor Ócsánál keményen balra, nem kel kimenni a az 5-ös (50-es ) útig. Sőt aki Pestről jön annak is lehet rőviditeni. M5-ös pálya a Gyáli leágazásnál Alsónémedi felé , majd Ócsa és Inárcs. A pálya Gyálig ingyenes, és utána sem észvesztően sz@r az út.
Hmm nem vagyok arra ismerős,de múlt hét végén már voltunk ott motorozni,remélem azóta nem bontották le.Ráadásul atulaj ma igérte telefonon,hogy lesz valami büfé is,és főtt kaját is készítenek.
Akkort asszem kell minimum egy telitank ha jól tippelek... :P
Mindent mongy el az elképzelésedről!!!! Merre van, mi, hogy hány méter, magyarul beszélnek e ott? stb... :PP (má 330 km van a hengerembe... gyarapszik...és Egyre errősshhhebb ) :)))
Jah... Szombaton dógozom 12:00 ig... deha jószivű lesza főnököm, akkor elkéreckedek 10 kor... vagy előbb.... meg tom oldani :)
Köszönöm csak megtalálom. Nem lakom talán 8-10 Km-re azért volt furcsa hogy nem hallottam erről. Azért csak oda találok, bár nem emlékszem ott se templomra se temetőre ,de addig világos volt. Régen jártam arra felé, én ott régen egy almást tudtam ,majd épitettek egy iskolát ,de templomról nem tudok, persze attól még lehet. Van az Inárcs -Kakucs úton egy vasúti kereszteződés, (nem nagyon üzemel) még a hős szovjet hazafiak épitették ,és hagyták ránk, azelőtt vagy az után kel balra fordulni? Várj lehet hogy már nincs is vasút, hisz az fém, lehet hogy már elhordták a megélhetési bünözők.:-) Mindegy ,ha jó időlesz és lesz egy kis időm biztos kinézek.
A nézés ingyenes:-) 5-ös út dabas felé,onnan inárcsra kanyarodni balra,inárcsról kakucs felé kanyarodni jobbra onnan kb 300 méterre templom balkéz fele, előtte balra fordulni.az az út elvisz egy temetőfelé,és az jobbról megkerülni és ott van. Nagyon hihetettlennek tűnik az útvonal,de tényleg ott van egy új nem nagy pálya,de mz-nek,és hasonló mooroknak kiválló motorozni.Ha szükséges,telefonos segítséet a a 06203420977-es telefononom tudok adni.üdv bambi
Ne haragudj, de a TS-hez egyelőre hozzá sem szagoltam. Leégett az a kibaszott önindító, úgyhogy el kellett menjek vadsászni haverhoz egyet, meg is kaptam 2ezer forintért, jó állapotú, bezsírozva, megtakarítva. Most egy fordítás és indul is :)
meg délelőtt a muternak beígért takarítást kellett csinálom, most értem haza fél órája. Holnap rendezem a csapágyakat, és szétborítom a motort! Üdv!
Szerintem muszálj a legutóbbi felújitáskor (kb. 1 éve) csak csapágyakat, szimeringeket + felső tűgörgőt, és csapszeget cseréltem, már akkor is kotyogott egy picit az alsó tűgörgő, és szerintem mára már eléggé elrendezte a főtengelycsapágyakat ez a kotyogás!! Ja és volt egy kis bemaródás a felső tűgörgőnél!! Egyépként a török főtengő már nem elérhető, a boltos azt mondja, már pár éve nem szálít!!
Először azt kell mérlegelni hogy egyáltalán szükséges-e ilyen mérvű felújítás...A 30ezer eléggé aranyárnak tűnik (bár még soha nem vettem etz főtengőt).....török cucc nem hozzáférhető....
Sziasztok! Fel szeretném újitani a z ETZ 250-em, utánanéztem egy új főtengely 30e lenne bel és tajwani gyártmány, de lenne hajtókar cakli pakli 7e-ért, szerintetek melyiket válasszam??? én a hajtókar felé húzok!!
Azért így is jobb mint rég ('93 előtt) amikor még nálunk is 60 volt szgk-ra.....csak mellette mkp-ra, tgk-ra akkor is 50 volt......és mennyi s.különbség is kell az előzéshez......? :-)
Ja!:) Egyebkent viccet felreteve, a ggabbroo TLF-je igen jol muzsikalt az utobbi idoben (amig szet nem esett:), gyorsulasban tuti nem, de vegsebessegben meg tudott volna viccelni nehany ETZ-t. En nem lattam, nem nagyon motoroztunk egyutt az utobbi idoben, de allitolag Frundzi merte es tenyleg nagyon ment a gep.
Nem tom, de én bármilyen motorba bármilyen gyertyát raktam (persze jó hőértékűt) eddig, soha nem volt vele gondom, csak egyetlen PAL gyertyát - Brisk elődje - kellett kidobnom az évek alatt....
Szerencsére nem tőlünk lopják a villanyt (nálunk "csak" az akácost irtják, fel is jelentettük őket már, de a rendőrök semmit nem csinálnak.....félnek tőlük....) 1-2 havonta páran meglátogatjuk őket, akkor egy ideig elvannak, a csillagos eget is leígérik, hogy többé nem teszik ezt meg azt..... de ez idővel valahogy ez elfelejtődik...
Mi is így csináltuk, aztán a kutas mondta a számot, és ellestük tőle! :P Orosz nekem kimaradt hála a jó égnek! :) Én 89/90-ben voltam elsős! :) Éppen csak belekóstoltam a szoci suliba! :) De még volt kék köpenyünk, meg annyit térdeltem a pad mellett, hogy ihajj! :D
Húúúú... hát párszor mi is tépkedtük a féket, mikor a lakott terület táblánál mindenki előttünk állt bele a fékbe, és onnantól 60 szigorúan... :) De nem rossz ez szerintem! :) Mondjuk mi voltunk a huligánok, mert sokszor mentünk 70-nel, 80-nal is lakott területen... :S Országúton mennyi egyébként a max? :o
Kezeden vélhetően vannak ujjak, el is tudod mutogatni tehát :-) Oroszt te már nem tanultál általánosban? Nekem még volt "szerencsém" 5 évig ilyesmi örömökhöz, 10-ig megy is még a számolás....azt a szlovák elvileg valahogy megérti....
Ja, lennék, de már egy ideje pesten, innen meg 140 :D De barátnőm mátraballai, onnan szintén csak 60... Kegyes személyed emlékeim szerint szintén heves megye...?
Hát a közlekedési morálról tudnék mesélni...szerintem egy csöppet jobban meg vannak fogva a sofőrök a zsaruk által, mert átlagban sokkal kevesebb a kereset, a zsernyák meg ha akar, úgyis megbüntet, szóval sokan inkább a higgadtságot választják. Morálról jut még eszembe: Losoncon ki van rakva 2 helyen is ilyen rendőr alakú és mintájú fénykép minőségű tábla. Na ott mekkora fékezések szoktak lenni, sztem marha nagy ötlet volt...:D
Az ok az, hogy ezekre a termékekre folyamatosan csappan a kereslet (legnagyobb bánatunkra) és ilyenkor szokott előjönni az, hogy szart gyártanak sokszor direkt azt meglovagolva hogy az egyre csökkenő számban de annál vérmesebben alkatrész után kutató szocimocis majd beéri azzal is :-( A másik meg az hogy már nem "divat" tartós, időtálló terméket gyártani, amely tendencia szintén nem most kezdődött, már fellelhatőek voltak jelei a 70-es években az NDK-ban is, kedvenc példám a Simson Star: túl tartós lett a turbóhűtéssel, jöttek is az S50-esek, 51-esek (amik azért így is nagyon jól sikerültek)....
Hadd éljen a maga kis buta és csökevényes szlovák világában! :)
Basszus! Hogy van a négy szlovákul? :D Anno azon röhögtünk, hogy én mindig a 4-eshez álltam a kúton, haver meg a ketteshez, és valahogy ezt a két számot tudtuk benyögni, de már elfelejtettem! :) Dakujem! :)
TS 250/1 kell neked ahogy elnézem. 90E ha jó állapotú, akkor simán megéri. Eladót nem tudok ilyenből (ellenben ETZ-ből dömping van) de ha nézni/venni indulsz, akkor mindenképpen jó ha hozzáértő MZ-st is viszel magaddal. No nem feltételezem hogy Te nem értesz hozzá, de akkor is jobb ha valaki még van ott....
(tudod a közmondást: "Több szem, több csipa" :-))) ....na jó, ez utóbbi csak vicc vót.
Egy másik téma: Mi a véleményetek a különböző motorosboltokban kapható, utángyártott alkatrészek krómozásáról. Vettem nemrég egy kipufogókönyököt, száz kilométert mentem vele, és elsárgult. Pedig direkt nem hajtottam, 4,5-5 ezres fordulattal használtam, hogy tapadjon rá belül egy kis koksz, de hiába. Elképesztőnek tartom, hogy Magyarországon nem találni egy normális krómozóműhelyt. Nem találjátok durvának, hogy minden, amit néhány évtizede meg tudtunk csinálni, mst arra képtelen vagyunk? Nem tom mi lehet az elsődleges oka ennek, szakemberhiány, szakképzés helyzete vagy a mindent leszarok stílus?
250 ccm-es TS MZ-t keresnék megvételre. Lehetőleg 5 sebességeset, fordulatszámmérőst. Már átkutattam pár hirdetőújságot és honlapot, de nagyon keveset találtam. Kettőt néztem meg eddig, egyik totál át van alakítva (persze a hirdetés szövege szerint gyári állapotú). A másik pedig, hát szerintem gyenge. 115-öt tudtam belőle kihozni. Szerintetek utóbbiért mennyire reális a 90 ezres kikiáltási ár? Ha tud valaki tényleg normális állapotú ilyen motort, kérem jelezze. Lehetőleg a Dunától keletre. Köszi: Zoli
Tavasszal voltunk egy nagyobb körön kint, felmentünk a chopochoz, és hát eccer egy benzinkutas pina tett megjegyzést a "magyarszkikra" eccer meg két skinhead kinézetű gyerek... Mondjuk bukóban, meg protis ruciban ketten hamar lerendeztük volna a félreértést! :DDD Más zavaró nem volt! A közlekedési morál nagyon meglepő... Átmész a határon, és mindenki higgadtan és udvariasan vezet! :o Csak a tompítottat kár, hogy nem teszik kötelezővé, mert jött velünk szembe az erdőben szürkületben szürke skodri, amit kurvára nem vettünk észre! :D Ja, meg bulik a kiba széles utak! :) Amiken simán szembeelőznek az emberrel, mert 3 autó is elfér kényelmesen! :D Többször is volt ilyen.... :)
Hát skacok azvan, hogy szloviban nem a barna börü kisebbség okozza a nagyobb gondot, hanem a nem barna börü többség, a magyar határtól északra kb 100 km-es sávban. (Mer a határ mentén ugye erősen 90% körül mozog a magyar nemzetiség...:D) Lehet HU rendszámú kocsit nem mernék otthagyni pl Nyitrán.... :(
:oooo Hol láttál te ilyet? :o Én egyedül Breznóbányán láttam ilyen csoportosulást, de ott húztunk is egy kövéret! :DDD Máshol nagyon nagy a rend, sehol a dzsipszik, sehol sincs kosz... :)
Voltál már ott? :) Honnan vagy ilyen jól tájékozott? :) Vannak olyan útjaik, amikre mi irígykedhetünk! Persze van sok szar is! De nem az utak miatt megy oda az ember! :)
A Drag-nak elég pocsék a hűtése alapesetben is, úgyhogy nem csoda, ha így volt,de ne félj, azért fölmenne az MZ.....pláne annak fényében ha Dénagy szaki Danuviája is leküzdötte az Alpokat tavaly :-)
Majd szólj ha itthon leszel és ha úgy gondolod pacsiznánk egyet.
Kár, hogy nem beszéltünk róla múlt héten. Mondjuk nekem is csak úgy spontán jönnek az útvonaltervek. Mikor elindulok, sokszor én sem tudom, hogy hova megyek. :)
Mi lenne a Trophyval 2xxx méteren?! Hajjajjajjaj, még belegondolni is rossz abba az 5 LE-be! :DD
A 650-es DragStar is 2 személlyel 2.-ban, néhol 1-ben poroszkált kifelé a Júlia(i) (nem vagyok biztos az "i" betűben) Alpokban, és meg kellett állítani pihentetni is.
Aki egy kicsit jobban el van eresztve, annak maximálisan ajánlom Szlovéniát mint célpontot, kicsi ország, de az egyik kedvencem! Biggel voltunk ott pár éve, először Bled (gyönyörű) onnan az isonzói hágón át (2xxxméter) az olasz határ mentén le Piranba a tengerpartra. Mellékutak minősége class 1, forgalom gyér. Motoros paradicsom, elmondhatom, de az árakon is érezni, hogy felettünk állnak...
Volt már rá próbálkozás kétüteműeknél, tán a nyolcvanas évek végén.
Meg kölyök koromban olyan is volt egyszer, hogy 1:1-ben.Én is bekevertem az uncsitesó is mert nem tudta, és mint késöbb kiderűlt a keresztfater már eleve keveréket kapott:)) Végűl begyújtáshoz jó volt, de ezt meg a kémény téglák nem vették jónéven!De ez már egy másik történet:)))
Van valakinek tippje, hogy 250-es ETZ-re milyen kormányt keressek, ha magasítani akarom? Baromira fáj a hátam már a széria kormánytól (194 cm vagyok). Mivel nap, mint nap vagyok kénytelen hajtani, így a "...szokd meg..." sajnos nem megoldás. Köszönöm
SzloVÁKiát értettem Szlovi alatt, mert trophylaciékhoz ez van közel. Amúgy stimmel a leírás Szlovéniáról, én is jártam arra, igaz sajnos épp sötétben, Olaszo. felé tartva....
Szlovénia? az hát!!! jó hely mint állat. Ahogy faterral teherkocsival átléptük a határt, már látni (szinte szagolni) lehetett a 2 ország különbségét. Aza sok kerti törpe nagyságú ház :)) ...Csendesek, nyugodtak, az ottélők, jó vezetők, a maga sajátos rendjükön. ja.... --a rendről jut eszembe-- Nagyon tiszták a járdák, az utak, a házak gyönyörűek, varázslatosak a tájak, jó sok a zöld terület, bár néha kicsit lapos a hangulat. Visszatérve az utaikhoz --> nagyon szűkösek. ott nincsen akkora sem mint itthon egy átlagoas szélességű, épphogycsak elfér menetközben egymás mellett 2 kamion a faluban (vagy városban, mindegy...) ezaz egy hibája van. Végeredménybe kiköpött dettó ugyanaz mint a Németek országa. :) Ljubljana asszem igy irják. ott voltunk először...
afrancba is, elfelejtettem az utvonalat, pedig leis van irva... má rég vót :) tán 8 éve asszem :)
előkeresem a füzetem amibe benne van eza bő /országon átmenő/ útvonal.
Voltam így magam is, haza munkából kipróbálandó az esőruhámat felöltöttem a szakadó esőben....nem is volt gond, száraz maradtam, kivéve egy helyen...na lehet tippelni........:-) Még szerencse hogy hazafelé mentem...nem pedig odafelé....mert senki le nem mosta volna rólam hogy........ :-)
De legalább tudta az eső hogy mikor kell esni :-)) Én is így vagyok: hetekig idő híjján semmi motorozás, idő ragyogó, szép szombati kora délután van: nosza elő a vasat...ahogy kitolom a garázsból, leszakad az ég.....
Hát, ha az addig vezető több mint 300 km-en nem lesz gond, akkor talán azt a 10-et megússzuk...hacsak...Murphy törvénye váratlanul életbe nem lééép :-)
Csak majd az első 10km-en csukd be a szemed és mormold azt, hogy "igen az én MZ-m tökéletes állapotban van és csak itt le ne álljon a gettó közepén" :))
Nappal is csak a szemek és a fogak világítanak, már ha egyáltalán van foguk! :D
Hát Lacikám, nekünk úgy látom hogy megmarad a jólmegszokott igazi magyaros kesergéssel teli felismerés....hogy már megint a béka seggében sem vagyunk hozzájuk.....Mást mondok: Románok is iszonyat léptekben fejlődnek.....
Szerinted ezt a kisdobozosat lehet még kapni Essex vagy milyen kútnál? Ez van hozzám a legközelebb. Vennem kéne egyet, mert kezdenek lekopni róla a vonalak.
Azaz! De találtam most egy kb fél lityis nagyobbat is még a 90-es évek elejéről, az is be van skálázva. (Nagyfater robi-kapájához keresgéltem a cuccok közt és találtam fél lityi 2T olajat:DD)
Jaja, kiszedni ma nem lehet, hameg az összes benyat kevered, akkor hozzaönteni se...:D Amugy Nalunk szloviban kaphato 2T olaj, aminek a flakonja gyarilag be van skálázva 1:25, 1:33, 1:40 és 1:50-es mennyiségekhez:D Na arra a flakonra nagyon vigyázok, mer ha elveszik lehet már nem gyártják és akkor bebaxik. Ja: amugy nálunk még van 91-es benya, én azzal járok! Üdv! t
Literenként szükséges olajmennyiségenkénti beosztásokkal csináltam 0,5L-es PET palackot (külön 1:40-hez, külön 1:50-hez való beosztásokkal) de van hogy jobban megborítom, akkor az 1:50-helyett pl. 1:48 vagy 1:43 sikerül néha...egye-b@ssz@, akkor már úgy marad :-)
Mivel nem sok értelme van deciket századokra kerekíteni, ezért a tizedekre kerekítés miatt ennyit csal. Nomind1, nyilván nem azoknak készült, akik saját módszert használnak, inkább csak érdekességnek szántam. (Énis az olajos flakonon lévő mérce szerint öntöm az olajat, aztán van mikor nem annyit sikerül beleönteni, de egye fene..:D)
Ki kéne menni a Kelo Motorhoz, ott árulnak tömítőmasszát. Valahol kéne lennie nekem is, csak azt nem tudom, hogy hol. hmmmmm. Menniyt hagtál a boltban végül?
ja hoppá! most esik le! OMEGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zsíííír! na akkor tuti átmegyek ma .D :D:D:D :P És volt vmi gubanc a márkaszervizesekkel?
6004?:OOO lánckerékhez? sztem vagy félrebeszéltem, vagy félreérthetted, az elég hülye méret lenne :) megpróbálok hozni szilót, még ma. este lehet átnézek hozzád, ha nem bj, konkretizálni a dolgokat!.
Szamold a valtasokat, es figyeld a fordszam merot... -en csak 3-4 percet neztem belole- de a csako vegig 100 felett kuldte a gepet... /sztem 250 ETZ volt /
ez meg nem is nagy dolog...:)) De a kep szerint vizes az ut, /valszinu hideg is van/ es a kezdokepsorok alapjan naon nincs hozza oltozve..:DDD
Tegnap este asszony dolgozott a gépen és mire befejezte én bealudtam... Szóval: tegnap nem találtam otthon a srácot, ma mentem. Vettem mindent kivéve a piros tömítőt, az nincs neki. Viszont: van egy táblázata, hogy milyen gépbe milyen csapágyak kellenek és ott nem 6004-est ír a lánckerékhez, hanem 6204-est. Elhoztam a 6004-est, ha mégse jó, akkor visszacseréli. Most értem haza, végre itthon az Omi! :o)
naja. Ki a szűz: -franciaroszágban? -minden 14 éven aluli lány -olaszországban? -minden 14 éven aluli fiú, aki gyorsabban fut mint a pap -romániában? -minden kecske ami gyorsabba fut mint a pásztor :D
Semmi bajom Erdéllyel, többek közt bnőm kolozsvári! :) Nem az utakkal van a baj, hanem akik rajta járnak... Sok vasárnapi autós, kevés rutin, és sok érdekes manőver! :o És érdekes szokások! :)
én ezt még ballagásra kaptam 8-ban, azóta eltelt 5? év. nagyon szerettem, a designja még most is ottvan! csak a méretek miatt tettem oda, havernak szemléltetésül. sztem az lesz, bekenem jól rozsdamaróval ecsettel, 5 percenként újrakenem, és fé óra után átfújom kompival, aztán meg vmi rongyal kitörlöm rendesen, tűgörgőt közben elzárom a veszélyektől.
cami! mit mondassz, a rozsdás főtengő, ha kívülről le van pucolva fémig, de a sonkák belseje rozsdás (olyna ami könnyen jön le) szted hamar megfog vele állni a motor? ha megfog egyáltalán, vagy kiég és távozik a kipun? iylen volt és ilyen lett
rozsdamaróval kennyem le a belselyét, vagy mit javasolsz? (nem nemkell h 20e km-t elmenyjen még)
heh? mit vakerolsz? mi? jerry szereti a nőket? nemmondod?! igaz? télleg? pffff nademost akkor hogy jobb? legyek buzi? :PP vagy szeressem a saját nememet?-mint egyesek? :PPPP
:P
:P
mostakkor valahogy ugy van vagy igy van?? :D
na nemkell felvilágositani... azt megtették mán ács suliban :DD :P
Anno, amikor még folyamatosan motoroztam, majd kimaradt pár hónap ,és felpattantam egy robogóra, ment az szépen, jöt a kereszteződés, én szépen ahogy addig mindig elkezdtem dőlni, majdnem bele az árokba.:-) Szerintem igen érdekes stílusban vettem azt a kanyart.
Viszont érdekes hogy most kezdem csak érezni a Trophyt. Eddig azzal is vigyáztam mert valahogy nem éreztem stabilnak. Mostanában viszonylag sokat megyek vele, és összeszoktunk.:-)
Az előbb elkellet mennem úgy 1,5 Km-re. Így tavasszal sűrűn előfordul hogy eltévedek.:-) Most is lett belőle 40 Km.:-) Hazafelé láttam hogy világit, utána villog a tőltés lámpa. Probáltam lekapcsolni a pilácsot, majd fel, ki az index. Semmi változás. Gondoltam egyemeg a fene, nem törödök vele. Mire hazaértem ,lámpiku elszunnyadt ,és minden oké.:-)
Kereskedelemben kapható MZ fesz-szabályzó volt amit egy ismerős átalakított. Ő mesélt valami olyanról, hogy az eredeti tirisztorok levesznek valami 0,7 V-ot és ő azokat cserélte 0,2 V feszültségesésüre, vagy nyitófeszültségüre.
Nem igazán értem ezt a tirisztoros hozzászólást. A tirisztoroknál inkább a nyitási áramerrősség a lényeges, de az mA-ben mérhető. Meg egyáltalán dinamó, vagy generátor fesszabról van szó? Szóval örülnék, ha kifejtenéd! Kösz
En mentem mar nagy robesszal, leginkabb egy szoval jellemeznem: eletveszelyes. :) (Mondjuk nekem a kicsin is halalfelemem volt, pedig sok eve motorozok... talan pont azert, mert a motorhoz kepest a robogo egy olyan ingatag halalbarka, hogy nincs is ra jo szo.:)
Talmanak nincs jogositvanya (legalabbis mikor legutobb hallottam errol, nem volt), nem vezet kozuton, mert veszelyesnek tartja... es milyen igaza van.:)
Az sokat fog segíteni, de minden gondot nem old meg, nekem például át kéne vezetékelnem az egész motort mert kétszer már megvicceltek a vélhetően még gyári vezetékek....
Asziszema Talmácsi is ilyesmi 500-as nagytestű robogóval járogat amikor itthon tartózkodik :) valahol láttam filmen... tán itt a Totálcárban... :) meg kőne keresni
Télleg veszek mán egy elektronikus feszabályozót ...má több mint 3 hete csak ezt hallom mindenkitől... :)) most rászánom magamat, minthogy kinlóggyak a beállitási problémákkal.. meg számolgassak stb. áááh
A fasza kis sisaktartót irigyeltem a robogóktól mindíg, amúgy én sem csípem őket...bár a kisebbekben (50..125 ccm) a nagykerekűek tetszenek (pl. Aprilia Scarabeo) és azért egy nagytestű 500-ast is kipróbálnék...de számomra ha motorkerékpár, akkor mindenképpen kuplungos, sebváltós legyen! :-)
Dettó, bár én 1szer toltam már, amikor meg akartam nézni hogy mennyit megy el a motor normál csapállással....csak azzal már nem számoltam hogy a búvárcső kijött a helyéről, így kiment a tartalék benzin is....következő kút 1,5km......ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :-)))
Nálam a töltés is tökéletes -> elektronikus fesz.szabi, benne tirisztorok kicserélve 0,2 V nyitófeszültségüre. Azóta smmi gondom. Mehet a világítás, index, féklámpa folyamatosan :-)
Az.:)) Tenyleg nem a viszalyszitas, meg ilyesmi, de ha csak egyszer is ennyit kellett volna rugdosnom a Pannoniat, hogy beinduljon, mar regen az arokba loktem volna, leontottem volna benzinnel es a tobbit mar tudjatok... :))
nelegyen félreértés, nincs harag senki iránt, csak hirtelenke kibújt a szög a zsákból....
a lány? ---akármi is lehet még... sosem lehet tudni, mindig minden csak idő kérdése... ugyis sokmindenki változik az idő folymamán, de valaki sose.. :)
nem haragszom senkire. mondjatok akármit rám. én csak kértem valamit. valami zavart és szépen tömören leirtam amit gondoltam abban a pillanatban és abban a percben.
sejetlek benneteket ;) nincs probléma, > csak nálam... :
Hol lehet duplagyertyás hengerfejet szerezni kis TS hö ??
Itt Egy Őrültség.: szentem megakarta mutatni hogy milyen vagány gyerek.. közben egy seggdugasz...
Nem kell cserélnem, mert nem ez van a motoron, csak ki akarom próbálni a kisebb kompresszióterű (nagyobb sűrítésű) hengerfejjel a motort.
Régen lemértem a mostani hengerfej sűrítési térfogatát, (32ccm) és rájöttem, hogy az 300-as hengerhez való, de mivel ES250/2-ben nem volt 300-as, az az érzésem, hogy ez még a 1969 előtti vagy elejei hengerfej lehet, mivelhogy a Trophyk 1969-ben (ezekszerint 69 vége felé) lettek növelt teljesítményűek.
A Hermetic jó anyag, de hfej perselyezésre nem tom hogy válna be....mi hengerfejet szoktunk anno Hermetic-kel felrakni, arra kiváló volt.... a szaga viszont valami fertelmes :-) ....viszont tudtommal már nem gyártják már.....
Sok hengerfejet perselyeztem régen (főként autókét). Mezei Fe235B (vagy hogy a bánatba jelölik manapság) anyagból gyártottuk, volt hogy csapágybronzból.....változó. Beragasztáshoz azt a piros flakonos "I.S."-t használtuk (lehet hogy az volt az a Loctite, amit említesz).....
Van egy ETS hengerfejem, (növelt kompressziós) csak az a baj, hogy perselyezve van, és a persely mellett, pontosabban a hfej és a persely között elég erősen kifúj. (nincs beleragasztva) És egy kicsit forog is.
Arra gondoltam, hogy rakatok bele új perselyt és ezt be is ragasztatom Loctite csapágyragasztóval, vagy Hermetickel.
Szerintetek milyen anyagból csináltassam bele a perselyt, és mivel ragasztassam bele?
lehethogy az előző tulaja beleragasztotta a tőcsavart a karterba osztazmeg mikor csavartad hozta magával a belső menetet is :)) :(( találkoztam má ilyennel... pl.: gyakori --> spéci Loctite cuccok :)
ahogy elnézem ez 8 as menet és tengely. Hátttö mégjóhogy gépész vagy... gyártacc esztergályossal egy 2 végén menetes tengelyt, amely 10-es tengelyből készüjjön (valami jó kemény anyagból--vigye csakis a vidiás kés--), adott hosszúságú (ugye ezt már tudod mer ott vana minta a kezedben :( ...menetet vágsz a blokkfélbe.
A tengely egyik vége 10-es... és folytatólagosan illesztett 8as hosszan továbbmégy majd egy meghatározott hosszon következik a másik végéig (a hossza meghatározott) 8-as menet.
most nem jó az autóCAD-em, van helyette Paint.: :P
nehogy te is úgy járj aztán mint én! Eddig nagyon ismerős a szitu!!! :o sztem próbáldd meg a menetfúróval, aztán kis loctite, és mehet bele a tőcsavar. ha nem akkor szopáááás! jöhet a gépmunka.
Írtam, hogy hengerfejes lett a /1. Ma ki akartam cserélni. El is kezdtem, de amikor csavartam volna le a hengerfej utolsó anyáját, nem engedett, csak elforgott. Mármint nem az anya a tőcsavaron, hanem a tőcsavar a hengerben, de kihúzni nem tudtam. Próbáltam mindenhogy, a végén úgy tudtam lehúzni a hengerfejet+hengert, hogy a bennmaradó 1 tőcsavar körül elforgattam a hengerfejet. Az eredmény: kiment a menet a bal első tőcsavarnak a menete, de hál' Istennek csak a felső pár menet. Szerintetek menetmetszővel meg lehet fésülni? A képekből látszik, hogy a gyertyánál ment szét valami (már perselyezve volt).
"Én ezt egy szóval nem mondtam hogy minden MZs azért ül mzn mert nem telik jobbra. Én sem azért szoktam visszaülni az MZre mert nem tudok menni a Hondával, hanem mert szeretem."
osztom a véleményed! picsába. motoról mérnincs akkora választék, mit autóból? van az újaok közü japán, meg olasz...leginkább. német mérniincs? mmint olyan kategóriájú mint egy opel mondjuk :P
Aztabüdöskurvaéletbe! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Hát, apja! Ennél betegebb dolgot még nem láttam! :DDDDD 5 perce röhögök ezen a képen! :D Elferdült egy buggyant elme lehetsz! :PPPPP
A Bükkben a jó útvonalakon tuti nem jár kamion! ;) :) Ajánlom pl. Miskolc felől Bükkszentkereszte menő utat! :) Vagy a Lillafüredről Szilvásváradra vezető utat! 2-3 éve leaszfaltozták rendesen, és azóta istenkirály! :) De van még pár ilyen! :) Bükkzsérc-Répáshuta pl... Meg még egy, de ahhoz elő kéne szednem a térpéket! :)
Valszinu valaki jobbosnak nezte a menetet, oszt jol megszakitotta... anyat viszont nem talat masikat.. igy a legegyszerubb megoldashoz nyult..>> a heggesztotrafohoz..de miert nem nyult inkabb a konektorba?? :))
Ja.. Dzseri.. amire figyelj 125 mznel... a kuplung felfogo anya, az balos menetu!! / ha esetleg elozo szoszenetembol ez nem derult volna ki szamodra..:P:DD /
Rendben van. de nékem még semmi sem biztos, :S mindent megteszek hogy összejöjjön a hétvégére a túra.
péz lesz, ...Annyi biztos lesz, meg szuperolaj is van már, amit attál... minden van, csaka motor legyen jó (jobb) addigra...
Ha összejön akkor most felöltözöm rendesebben, nem akarok mégegy 2 oldali vesegyulladást, meg másfél hét ágyban kuksolást. :S ha mégsem akkor másik hétvégére tevődik áta zegész :).
Keresztfater szerint ahogy ő emléxik még (mikor még Sport 175-ös Cetkája vót) :) mongya hogy egy 140 km ide a Hortobágy (ha nem fentről, Füzesabony felől megyünk--> me ugy hosszab az út). De maj legközelebb, mer bevagyok rá sózva :)
De ahogy mondod--mosmár énis meglesem azta térképet hátha találok valami érdekes útvonalat.. sőtt... tok jobbat.: Fater kamionsofőr. Majd ő mondja a jó helyeket, ismer sok jó útvonalat :))) maj elválik no
milyen polc? megy bele a blok a vázába vissza, ami meg össze lesz rakva, és az én mz-m lesz. talán tudok egy másik tengőt szerezni bele. egyébként kinyomtam kompresszorral a tűgörgőt, 6 bárral, és be is olajoztam.
Ha nem lesz vele csinálva semmi, és megy vissza a polcra, akkor meg mit foglalkozol vele? :D A rozsdát már úgyis belesöpörted a tűgörgőbe, szal baszhatod! :D
szal akkor a képek. az egyik képen pirossal és kékkel jelöltem ahova úgy gondolom hézagoló kéne. ( kopás alapján. vagy az csask a csaspágy volt?) rohadjon le a keze aki a kuplungtengelyre felhegesztette a kosarat anyástól! (ez gondlom nem gyári) (annyira nem anyázok, mert én is így csináltam volna ha úgy hozta volna a sors :D) a gyönöyrű főtengő... a kustib szerint semmire sem jó lehúzó a főtengeléy kinyomásához is ideális :P és akkor ide kel-e hézagoló?
jelentem széthúztam a TS-t és nagyon kellemes meglepetés ért: nagyon egyszerű, logikus, átlátható. két dolog mindenesetre aggaszt: egy talán hiányzik belőle kéz hézagoló, mindjárt lesznek képek, bejelölöm sztem honnan, szal azt mondja már meg vki légyszives, másik meg a főtengely egy merő rozsda volt, letakarítottam. lehet tudok egy normálisabbat szerezni bele, ha meg nem így lesz összerkava, semmi baja nem lenne, ha nem egy egy merő rozsda lett volna. a Flex+drótkorong gyönyörűen lehozta róla, cask belül a sonkák is rozsdásak. rongyal megpróbáltam letakarítani, ami lejött lejött, ami nem, az meg sajna rajtamaradt. Attól tartok beindulás után nemsokkal elkezdenek a hőől leválni a darabok, azt vagy kipufogja majd, vagy a tűgörgő kapja meg, ami nem lenne vicces dolog... na most kajamelegyítés, aztán képek!
Húha! Ennyire nem kenem a dolgot... Csak azt tom, hogy a c3-nak kisebb a kotyogása (hézagja, nem tom mije), mint a c4-nek. És gyárilag a TZ-be c4-es csapágyakat írnak. Viszont csapágyas boltban is, mikor vettem csapágyakat, mondták, hogy c4-est nem is nagyon tartanak, azok olyan extrém meleg helyekre valók... Én csak ennyit tudok erről! :) De majd olvasgatok róla, ha lesz időm! :)
Találkoznunk Mátraházán kellene, úgy lenne a legjobb.
Kb. 250 km lenne, (oda-vissza) ez nekem 2500 ft.
A Hortobágy is jó, akár arra is mehetünk, a Tisza-tó útba ejtésével, a bejáratós hengerednek valószínű hogy is jobb lenne az Alföld, viszont egy olyan túra amire érdemes lenne menni szerintem több mint 250km. Nézz ki valami útvonalat!
Nekem mindegy, döntsd el Te! :))
Ha valaki akar csatlakozni, az nyugodtan megteheti.
egy turbót feltenni amit feltöltök olajjal telibe.. és adni neki egy 30 ezres enyhe fordulatot, meghajtani 8 kilowattos Mozdonymotorral, a csonkját bevezetni a hengerbe és had szójjon. öblitene rendesebben minta normál esetben...
pluszba még lenne 2db benzintank a másik mellett, és abban csak olaj volna, persze csakis hajtómű olaj, nagyon maximum gépzsír felhigitva szimultán specifikus kerozinban), aztat benyomatni egy turbófúvóval a főtengelycsapágyra hogy jobb legyen a kenése... jah ésa gyertya... fúrnék még 5 lukat a hengerfejbe és bevágnám menettel ... tán jobb lenne akko a gyújtásom is, 6 gyertyával, persze 3 elektródással, feltenni egy 500 wattos IFA Dinamót, oszt had mennyen...
beraknék még 2 db 12 es akkut is ésegy dömperes ZIL öninditót, hogy nehogy lassan forogjon az inditáskor, mert a berúgókar nemad neki elég generációt a gerjesztőnek hogy gerjesszen, 2 darab 1 méteres átmérőjű üzemi ventillátorral amit mókuskerekekkel hajtatnék meg azt oldalra helyezném, előre persze feltennék egy 90 fogas kereket, hátulra meg egy 3 fogas kereket, lehet kicsivel már gyorsabb lenne.., a motor túlmelegedésének megakadályozására felszerelék egy abszorpciós hűtőt amelyet általánosságában ammoniában elnyeletett viz lenne hűtőközegnek, majd gondolnék egyet és felirnám a fékkarok egyenletét és feltennék előre 4 féktárcsák egyenként 4 féknyereggel hogyazé megis megájjak valahogy.., majd feltennék egy differenciáldugattyús szivattyút hogy a benzint gyorsabban juttassam el a karburátoromba amit kicserélnék a Zaporozec-éra (nem tom hogy irják), majd ha nem működne a rencer akkor betennék helyébe 2 db esőáramú, 2 db féklevegős, és 2 db kiegyenlitő fúvókás porlasztót, hogy had válogasson a henger hánehogymá én....,majd számolnék egy indikált középnyomást és feltennék egy állandó löketű adagolószivattyút hogy ha szomjas az úr akkor nyomja be neki a 70 es oktánszámú pannonia benzint.
A C osztaly 4 es besorolasa nem egyenlo a 6 os sorozat, 4 es evel..
Nem emlekszem pontossan a C3 tulajdonsagaira, de a zajszint valahol az elsok kozt szerepel..es ahogy dzseri is irta... illesztesen adja a csapagyjatekot.
viszont C4 rol sem remlik hogy kimondott fotengocsapagy lehet...:/
Sott... lehet hulyenek nezni.. de nekem a zsiguli hatsofeltengocsapagy birta a legtovabba 250 ben.. es az naon nem C3 :)))
tisztabban nem tok fogalmazni... majd utan nezek .))
rámfér... sok bennem a feszücség... vhogy lekell adni :S idegesit aza 4 vizsga is, ami még rámvár, +méga CNC vizsga ;((( áááh
mais voltam kinnt. Már elmertem menni egy 25 km-ert 1 huzamba.
a 23. kilométeren kezdett szorulni, és megragatt a sebességem 50 nél.
tiszta káosz vagyok emiatt. meg kapott egy nagyon jóminőségű adalékanyagot, valami amcsi cucc... /próbára/ erre elkezdett kopogni tőle a motor... áááhhh ajajaj
most van a hengerembe 205 km.
megpróbálom még JÓ SOKAT járatni hétvégéig...
jah... és mégvalami Laci!! Kérlek téged, a hely mellett mindig mondjad /ha nemis pontosra, akkor inkább kb.ra/ a kilométerszámot, hogy tuggyak pénzben benzinmennyiséget kalkulálni. ...Bükk? :) messzevan? ;)
Sziasztok! Mint írtam az előbb, szétment a /1 hengerfeje. A gyertyamenetnél volt peselyezve (én csináltattam), meg le is volt belőle elég sok szedve (nem én csináltattam). Ha ráteszek egy gyári kompressziójú hengerfejet, akkor a gyújtást utána kell állítani?
Nem tehetek róla, hogy éppen rossz hangulatban vagy, légyszíves töröld abba a lábad aki felbosszantott, és ne az első utadba kerülő emberbe,aki jelen esetben én voltam. Én teljesen semleges hangnemü valamit irtam neked, nem volt benne semmi kinyilatkoztatás szerű, én nem tehetek róla, hogy igy van, nemis én találtam ki csak EGYSZERŰEN TÉNY! Azért írtam azt a választ neked, mert úgy vettem észre, hogy valaki félretájékoztatott, és te meg elhitted a téves információt.
Egyaz: évek során mindenütt meguntam az okostojásokat, kettő meg ne nézzen senkisem hülyének, mer asszt nagyon nem tolerálom ha kioktatnak. Télleg kiváncsi volnék ha az ilyen emberek szembe kerülnének a tanárommal...na nem mintha ő is mindent jobban tudna... nadeakkor miaFASZomnak Tanár??!?!?! Akkor nincs igaza??
nefigyejjek többet rá? kell művelődeni minden téren! me akkor sok hülye születik, és sokakból lesz hülye...
példa.: cam sokkal értelmesebben szól hozzá a legtöbb panaszhoz...
megemlithetnék sokkal több embert még.
itt bezzeg vagy mindenből poént kell csinálni, ezzel hülyének nézve az másikat, vagy rögtön meghazuttolni és gyengéden leócsáringolni hogy már rögtön megse fordulhat, meg nemis létezhet azaz elképzelés, amit a másik csak segiccség nyújtás iránt próbált elmagyarázni, vagy csupán megemlíteni.
ez a másiknak a megaláztatása. Kérem szépen nem kelll ilyeneket művelni... elhiszem hogy okos az illető, tekintettel vagyok másokra, nem szoktam beszólni soha senkinek, de most elszakatt nálam a cérna. legalább akkor legyen tekintettel a másik beszédére is.
Nem kell máris azt mondani hogy OLYAN NINCSEN... elég ha azt mongya hogy jaaa... olyannal még nemis próbálkoztam...vagyhogy... szerintem nem az lehet a baj..stb... ne!! ehyelyett csesztetni kell az embert. igyis kap mindig az ember elég pofont, mintha az nem lenne elég, +ba mégezis?? oké!! ha nem kellek ide, akkor mondjátok meg, de ha ugy alakulna hogy távoznék innen, akkor kiosztanék 1-2 embert előtte az beztos. ez nem fenyegetés, csak igazságtétel.
Kinek nem inge az meg ne vegye magára. elég ha csak elolvassátok ezta (nektek biztos baromságot) amit irtam. Nekem aztán kibszottul 8, hogy ezután hogy lesz, de azé Kérek mindenkit... picit odafigyelni a másikra, és nem átugorni felette és "leszarni".
érdekelni érdekel. de az idő az ami itt a fő para.
-tanulás ( na ez csak a reklám, ez az amit nemigen szoktam :D) -itt a trabantunk (4T) abban kell a szünetben: -az önindítót megcsinálni (kefecsere, és perselycsere, hol indít hol nem, meg feszül) - az egész bal elejét kicserélni (csonkállvány, lengőkar, gólyaláb, gömbfejek, futóműveshez menni) - hátsó fékpofa cserék váltót leszedni kupulgtrcsa+ szerkezet csere Jön majd Okta TS-e, motorgenerál ( délután megyek majd el hozzá, van egy másik TS blokkja, mivel azzal még nem volt dolgom, előbb elhozok egy "majdnemmindegy" kategúriájú de még széthúzatlan blokkot, hogy lássak olyat is, azon gyakorlok, hogy majd élesben ne legyen gubanc, rájöjjek a furmányaira)
nagyjából ennyi. Ja, és még szeretnék barátnőzni is, meg elmenni haverkkal szórakozni.
Volt utcai kategoria is(50-60ccm, gyári kipu, gyári cső, nemtárcsafék), de csak nézni is kijöhecc, ha érdekel, és ráérsz. Ápr 21 speedway gokart pálya. Amíg odajössz,meg vissza, addig bejáratsz legalább (Pesttől 44km)
most nemazért, de akkor a tanárod meg monnyon le. amíg a c3 ki van szedve kotyog. amint tengelyen van, és fészekben, nem kotyog....annyira. az vagy nem kapott olajat, vagy ki volt má kopva picsamód.
nem vót még teljesen összerakva, ott pihent az asztalon. az olajzó csak azért volt a kézben, lefényképezve, hogy olyan effekt legyen mint a szervízvideóban :D
Ja ez nem rossz ötlet. Azért először egy külön sárvédőn fogom kipróbálni, amit adtak a kocsihoz, de úgyis meg van húzva szóval nem árthat neki. Aztán kiderül. Üresjáratban már kipróbáltam, télleg eszeveszettül forog, terhelés alatt meg majd valamelyik hétvégén. Devil: szépek a képek! :-D
Az elektronikus gyula tök más ellenállásu trafóval megy, még tipuson belül is, nincs akkora tolerancia, mint a +szakítósnál, hogy "valami trafó, aszt jóccakát", ha mégis próbálni akarsz,azt a trabi elektronikus gyujtásu változaténak a trafójával tedd, (ha van ilyen)
Trabi vagy Waresz trafó jó bele, mert abból van otthon pár! Van tartalék gyújtáselektronikám is, de azt kicsit macerásabb cserélni, szóval azt a legvégére tartogatom!:)
Felfogtam, hogy ez nem megszagítós gyulával bíró mocc, de én akkor láttam ilyet,amikot HOSSZÁBAN elrepedt a megszakitó rugója, ettől a mocc halál pipecen ment közepes fordulatig, onnan meg csak rángatott, mint amikor zárva maradt a benzincsap! Nincs egy csere elektronikád, amivel próbálhatnál, vagy nem tudsz kérni egyet valakitől?(a cimcon tiris elektronika tud pontosan olyan hibát produkálni, ha némileg döglött, mint az elrepedt megszakítórugó) Még az jutott eszembe, hogy biz fordulat felett átüt a trafó.
A üzemanyagellátást mint hibalehetőséget én kizárnám, a hiba egyértelműen gyújtásjellegű! Gyertyakábel nem szilikonos! Trafó melegedését még nem néztem, de majd akkor megnézem! Szénkefékkel ránézésre nincs gond, de egy tisztítás végülis nem árthat nekik!
okozhatja pl túl dús keverék is. áteresztő tűszelep, elállítódott úszó, esetleg a szivató dugattyúja is, ha feszül a bovden, és nem zár rendesen el. 251 elektronikus, annak a gyújtásában nem tudsz túl sok hibát javítani, annyit meg lehet próbálni, hogy a jobb oldalon a generátor s gyújtás csúszósaruit leszedni, megpucolni, esetleg wd-40. gyújtótrafó mennyire meleg? Milyen gyertyakábel van rajta? Ha szilikonos akkor dobd is ki a picsába, tegyél fel sodrottat!