Nagyon köszönöm a sok infót! Pontosan ilyenekre gondoltam. Duce-i viszonylatban -bár a strandot nagyon szeretjük, mert hasonlóan lehet kisgyerekkel is labdázni, játszani a sekély vízben- egy kicsit a zsufi és a forgalom ami negatívum. De a környéken mindig találtunk megfelelő apartmanokat és közel volt Omis ha este mozdulni akartunk.
De már kicsit unjuk, valami nyugisabb helyre vágyunk. Lehet sziklás a part, sőt látványra, víztisztaságra kifejezetten azt részesítjük előnyben, de egyszerűbb a strandolás, ha nem kell mindig úszócipő és jókat lehet lasztizni, lassan mélyül.
de érdemes keresgélni Prvic Sepurinén (homokos part), Zigovoscében, Zuljanán (homokos part) is. (én korábban mindenhol találtam direkt parti apartmant, habár mi inkább a sziklás partok mellett keresgélünk...) :)
Szia Gabi, a mrtavska-i vizitaxi hogy mukodik? Csak odamegyunk es ott all vagy le kell elore foglalni? Ilovikon tetszőleges helyre elvisz es vissza is hoz? Ha igen, tipp egy jo strandot illetoen?
Egyebkent nekem az benyomasom es a hazigazdank is ezt mondja, hogy (legalabbis most) telt haz van, ellentetben a hirekkel, amik a visszaesésrol szoltak. De Losinj azért (is) jo, mert meg ilyenkor is vannak nyugis helyek...
Üdv Mindenkinek! Letenyei régi határátkelővel mi a helyzet jelenleg? Lehet már használni vagy még mindig le van zárva. Ha igen, akkor a pályás átkelőhöz ki lehet jutni anélkül, hogy útdíjat kellene fizetni?
Már párszor kaptam itt jó tanácsot, talán most is tudtok segíteni.
2008 óta Járunk Omis környékére, pontosabban Duce településre. Aki ismeri ennek a településnek a strandját, környezetét, de sok felé járt már Horvátországban, attól szeretnék kérdezni.
Szeretnénk másik helyet találni jövő évre, vagy a következő évekre, ahol hasonló strand van. Homokos-apró kavicsos féle, árnyékot adó fák, esetleg zuhany, de ez csak extra. Ami még fontos lenne, hogy az apartmannak legyen tengerre néző terasza és ne legyen 50 méternél messzebb a víztől. (Szeretek este-éjjel kicsit csobbanni) Nem kell, hogy nyüzsi, nagyváros legyen a közelben, viszont ha egy mód van rá, kerülném a kompozást. Ezért inkább a kontinentális rész vagy olyan szigetek jöhetnek szóba, ahova hídon be lehet menni.
Már rengeteget nézegettem, 10 év találta honlapjai vannak eltárolva, néztem térképeseket is, mint a booking, stb, de eredménytelenül.
Akkor megvolt a kaland, remélem amúgy a családdal jól sikerült! :-)
A lakókocsi futómű ütés és a hazaérés... örülök hogy nem volt nagyobb bajotok...
Mázli a kakaóban :-)
---------------------
Elmesélem pár éve hogy jártam! Indulás előtt este, mi mást mint ablakmosót beöntök, na megnézem olaj is ok? Felnyitom és benéztem egy zseblámpával. Ezt láttam:
Bordás ékszíjon szakadás! Bedarált valamit és figyelj! Pont fenn áll, hogy épp megláttam!!!
Telefon, szerelő, reggel 6 nála, berendelve a szíj, csere!
Azt mondja a szerelő barátom: "jó hogy észrevetted! Ez az autó szeret téged! Nem éjjel szakadt el a pályán..."
Sziasztok. Szombatok megyek OMIS-ba, van valakinek infoja a programokról, helyszínről? Mit érdemes megnézni, eljutni illetve a városkáról ha lenne valami vélemény azt megköszönném.
Én az irodalmi horvátot beszélem, de azt sem értették, s ez a gyanús! Amikor egy fiatal, ámde csinos eladónő segített a konzerv keresésben, merthogy vittem fényképet, mondtam a barátomnak, hogy miért nem tud a jóisten egy ilyenre rásegíteni, na akkor a nézése elárulta, hogy érti ám!:-))
Akárcsak Kassán. Kérdem, hogy mennyi az idő, a delikvens ránéz az órájára, majd közli, hogy nem ért magyarul!:-))
Drávaszabolcsnál mentünk át, se előttünk, se mögöttünk senki. Kicsit dumálgattunk a fiatal "kollégákkal", láthatóan jól esett nekik, hogy valaki észre veszi a "nyomorukat"! Még most is PA63! Mondatam, hogy jobban járnak, ha már használni kell, ha hozzá vágják a delikvenshez. Ezt ők is tudták. :-))
Tudod, most kezdem felfogni, hogy mi végül is muszályból csináltuk, de nekik ez a hivatásuk!
(Tőlem tudták meg, hogy mi csak öt skulót nyomhattunk a tárba, de nekik hetet kell).
Odafelé Bosznián keresztül mentünk, visszafelé is arra akartunk menni. Odafelé egy sötét bosnyák kanyarban a lakókocsi jobb oldali kerekével eltaláltam egy járdaszegély szerű betont. Megnéztem, a félnie széle behajtott, de a kerék nem eresztett le, el is jutottam Orebicbe. Két hétig - míg benne laktunk - nem eresztett le, neki indultam a hazaútnak. Még a Peljasacon jártam, mikor megállítottak, hogy a sérült kerekem üt, nem fut egyenesen. Na ekkor döntöttem, hogy bár hosszabb az autópálya, arra megyek haza. Végig egy gombóc volt a gyomromban, hogy mikor megy szét a futóművem. Balatonszéplak-felső volt az uticél, a kerekem Balatonszéplak-alsóig bírta. Két kilométerrel a cél előtt, éjfélkor szétment az abroncsom. Vadi új volt, csak lementem vele és vissza. Hála és köszönet neki. Már megrendeltem az új gumit, a felni már javításon van, már csak a futómű javítás van hátra, ha találok olyan helyet, ahol tudják javítani a torziós rugózású felfüggesztést.
Szóval tényleg mázlista vagyok, és akkor is az lennék, ha a jogos autópálya díjat fizetem volna. 😀