Keresés

Részletes keresés

rollller Creative Commons License 2007.11.06 0 0 401

nalunk is kemenyek a szabalyok, es nagyon be is tartja, de mindig vannak kilengesek, a mi klasszikus sztorink, h gyulolte a gyerekzarat az auton, es egy idoben nem volt bekapcsolva, amig az autopalyan egy lassabb szakaszon szerencsere menet kozben ki nem nyitotta az ajtot nyar elejen...

azota ujra bekapcsolva a gyerekzar, es bar probalkozik, h az milyen rossz, h o nem tudja kinyitni az autot, mikor leparkolunk, csak emlekeztetem arra, h miert is kerult ilyen helyzetbe, szoval teny es valo, h meg lehet veluk ertetni, de szigoruan tartani is kell magunkat hozza, h egyszer se engedjuk, h kikapcsoljak maguknak pl a csatot

Előzmény: VKOrsi (397)
Lordi Creative Commons License 2007.11.06 0 0 400

tartanak talpasat meg talp nélkülit is. meg is lepett, mert szokatlan, hogy a drágábbról beszélnek le. ezért is tűnt hihetőnek.

de akkor most már közelebbről is megnézem magamnak ezeket a talpakat, mert úgy látom, a Ti gyakorlati tapasztalataitok mind amellett szólnak inkább.

Előzmény: Catella (399)
Catella Creative Commons License 2007.11.06 0 0 399

Ezzel nem értek egyet. A Gracot, Römert és Peregot ismerem jól, azoknak a "karmai" tuti biztonságos.

Ha megnézed ezeknek a cégeknek a biztonsági tesztjét, akkor kiderül, hogy minden kategóriában elég jó üléseket csinálnak, tehát nem valószínű, hogy pont a talpas lenne rossz. 

Egyébként, nézd meg közelről, meggyőződhetsz róla, hogy messze több és erősebb, mint egy karom. (Olyan helyen mondták, ahol tartanak is ilyent??)

Előzmény: Lordi (398)
Lordi Creative Commons License 2007.11.06 0 0 398

valamelyik bababoltban mondták azt nekem a talpas hordozóról, hogy ha a hordozót kötöd be a kocsiba, azt oda egy hárompontos biztonsági öv rögzíti, ha viszont a talp van bekötve, akkor magát a hordozót (ill így a babát is) csak azok a kis karmocskák rögzítik, amivel a hordozót a talpra rákattintod, és ezáltal az utóbbi megolás kevésbé fix így kevésbé biztonságos. nekem ez meggyőzőnek tűnt, de nem vagyok műszaki ember, szóval szóljatok, ha nagyon lámer vagyok. :)

Előzmény: VKOrsi (393)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 397
simán rá lehet nevelni a gyereket, hogy nem szabad ahhoz nyúlni.
1.5 évesen is megértik már.

enyémek most ültek át az ülésmagasítós háttámlásba - vagyis az egyik kocsinkban ilyen van -, 3 évesek, és tudják, hgy nem kapcoslhatják ki az övet. Ahhoz csak apa és anya nyúlhat.
Előzmény: hannaanya (395)
Ammandina Creative Commons License 2007.10.29 0 0 396
A mi fiúnknak nem sikerült, pedig próbálta, nagyon erősen kell nyomni.
Előzmény: hannaanya (395)
hannaanya Creative Commons License 2007.10.29 0 0 395
szerintem a talp hasznos dolog, akkor is, ha mindig kiveszed az ulest a picivel :ilyenkor csak ra ill. le kell "kattintani" az ulest a talprol, nem kell szorakozni a biztonsagi ovvel. Es akkor is hasznos, ha csak a gyerkocot veszed ki :ilyenkor, mivel a bizt ov a talpat fogja, nem az ulest, sokkal konnyebb ki-be tenni a a gyerkocot, mert a bizt ov nincs utban.

Nalunk epp most aktualis lecserelni a hordozot. Maxi Cosi Priori xp ill Romer King kozt gondolkodom. Azt olvastam a Maxi cosi Priori Xp-rol, hogy nagyon konnyu kikapcsolni a bizt. ovet, annyira, hogy egy 3 eves mar "megbirkozik" vele?! Volt vkinek ilyen tapasztalata?
Előzmény: Lordi (390)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.26 0 0 393
de a 2.7 kg-sat is pont annyira nehéz cipelni :)
szerintem egyszerűbb karon a gyerekkel.

a talpasat is simán be lehet kötni a talpa nélkül.
nem tudom, milyen indokkal akarnak lebeszélni róla.
H_G Creative Commons License 2007.10.26 0 0 392
Nem láthatsz előre minden helyzetet! Nekünk máris jó sokat kellett autón kívül cipelnünk a gyerkőcöt a hordozóban, kórházi hosszú folyosókon és keskeny lépcsőkön. Nagyon jó szolgálatot tett, várakozás közben egy ujjal ringatható és ugyanúgy vagy még jobban elalszik benne a baba, mint az ágyában, huzat ellen véd a ponyvatető, stb. De ilyenkor nagyon fárasztó tud lenni minden deka! (A mi Gracónk 3,6 kg, de persze üresen is sokkal fárasztóbb vinni, mint egy uilyen súlyú táskát, mert el is kell tartani a testtől.)
Catella Creative Commons License 2007.10.26 0 0 391
Talp nélkül is beköthetők.
Lordi Creative Commons License 2007.10.26 0 0 390

köszi Orsi.

engem a talpról nagyon lebeszéltek, főleg, hoyg elvileg két kocsival is fogjuk fuvarozni a gyerkőcöt, és nem akarnám a talpat átrakosgatni egyikből a másikba, ha épp úgy alakul. vagy talpas kocsik esetében talp nélkül is beköthető esetleg a hordozó?

a cipelést illetően igazad van, elég nehéz eldönteni egy elsőbaba előtt álló kismamának, hoyg vajon kézben viszi fel az emeletre a bébit vagy hordozóban. így csak frissenszült barátnőm véleményére hagyatkozhattam, aki azt mondta, hoyg a hordozója legnagyobb hibája, hoyg 4 kg, és nehéz cipelni...

Előzmény: VKOrsi (388)
Lordi Creative Commons License 2007.10.26 0 0 389
köszi, ez megnyugtatott. :)
Előzmény: H_G (387)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.25 0 0 388
ha nem szempont, hogy talpba tedd bele, akkor szerintem is a city a jó választás.

(mondjuk súly alapján én nem döntenék, mert az, hogy 11 kg-t cipelsz fel vagy 13at édes mind1. Én mondjuk 95%ban csak a gyereket cipelem, a hordi marad a kocsiban, eddig kb. 2szer kötöttem ki összesen, szerintem felesleges hurcibálni.)
Előzmény: Lordi (386)
H_G Creative Commons License 2007.10.25 0 0 387
Arra tippelnék, ezeknek az ismert márkáknak már az összes terméke alaposan bevizsgált és eléggé biztonságos, így választhatod a legkönnyebbet.
Előzmény: Lordi (386)
Lordi Creative Commons License 2007.10.25 0 0 386

sziasztok,

hordozóügyben kérném a tanácsotokat. a babakocsihoz, amit kinéztünk a decemberben születő gyerkőcünknek, adapterrel csatlakoztatható a römer és a maxi cosi hordozó is. így ezek közül szeretnék választani, de nem tudom, mik legyenek az elsődleges szempontok.  

a römer hordozó (nemtom, mi a típusneve) szép, jó, biztonságos, de elég nehéz, majd 4 kiló. (én meg nem vagyok egy izompacsirta, ráadásul a harmadikon lakunk, oda kellene felcipelnem). egyébként kb 38e ft

a maxi cosinak kettő típusa is van (az isofixről nem is beszélve, de azt nem akarok):

- cabrio fix: jobban felépítettnek tűnik, de nehezebb, kb 3,3 kg, kb 36e ft

- city: egyszerűbb, viszont csak 2,7 kg. kb 30e ft

amit én néztem töréstesztet, azon mindkettő maxi cosi 4csillagot kapott (azzal, hogy 5öt csak az isofixes kaphatnak).

a fentiek alapján nekem a maxi cosi city a legszimpatikuisabb a súlya alapján, csak nemtom, hogy veszélyeztetem-e a gyerekem az egyszerűbb kivitel miatt (vagy ez még így is jobb mint a többi többfunkciós babakocsihoz kapható cam vagy chicco stb hordozók). szerintetek?

ezer köszi.

VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 385
nagyon sok autónál van, hogy az ülés nem fekszik bele jól, ezért nem lehet jól bekötni.
pl. a toyota yarisba a concord trimax sehogy sem fekszik bele. Elég sokszor kötöm ki-be a gyereküléseinekt, de abba azt masszívan nekem sem sikerült bekötni.
A römer meg csont nélkül belement.

nem az öv hosszán múlik, hanem az ülések alakján.
Előzmény: vakrepulo2 (378)
Ammandina Creative Commons License 2007.10.18 0 0 384
Nekünk Graco Juniorunk van, (15-36 kg kategória). Szeretjük, bár csak 2 hete használjuk.
Előzmény: Strong Bad (376)
Catella Creative Commons License 2007.10.18 0 0 383

A 15-36 kg kategóriában nagyon jó az ülésük, és az ára is jó. Kétféle van, csak a párnázatában van különbség (ha jól tudom). Ami nagyon jó bennük, hogy annyira meg lehet hosszabbítani a hátrészt, hogy 150 cm-ig simán jó a gyereknek, nem kell később sem levenni a hátát, jó a csípővédelem is. Dönteni nem lehet, de ebben a kategóriában ez amúgy is elég ritka.

Szerintem jó döntés.

Előzmény: Strong Bad (379)
vakrepulo2 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 382

hm-hm

na ez is az amiért mindenképpen ki kell probálni őket és utána jöhet az internetes olcsó vásárlás

Előzmény: H_G (380)
vakrepulo2 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 381
nem jó a telefonszám amit irtál a bababirodalomra, egy kedves,de gondolom lassan türelmetlen hölgy informált hogy az magánszám, a bababirodalomé: 20/9865594
Előzmény: Törölt nick (375)
H_G Creative Commons License 2007.10.18 0 0 380
A gyakorlatban viszont sok autónak túl rövid a hátsó bizt. öve.

Strong Bad Creative Commons License 2007.10.18 0 0 379
Kislányom 4 és fél éves és 12-13 kg. Neki kellene.
Előzmény: Catella (377)
vakrepulo2 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 378

miért nem tudjátok jól bekötni? elméletileg az auto 3 pontos biztonsági övével símán beköthető

lásd: http://www.fotexnet.hu/sid000016/page/item/266200/kiddy_infinity_pro_i_biztonsagi_autosules

Előzmény: Törölt nick (375)
Catella Creative Commons License 2007.10.17 0 0 377
Melyik súly kategóriában? (Szerintem nagyon jó az ár-érték arányuk)
Előzmény: Strong Bad (376)
Strong Bad Creative Commons License 2007.10.17 0 0 376
Sziasztok! GRACO gyereküléssel kapcsolatban van valakinek +/- tapasztalata? Köszi.
vakrepulo2 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 374

szevasztok

kinéztem az ülést magunknak: kiddy infinity pro, árulják is magyarországon futárszolgálatban kb 36000-ért + posta

az ülés az egyik legjuobb eredményt érte el a teszteken (verve a concord, römer stb hírességeket) itt olvashatsz róla: http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=184236&SourcePageID=130822

de sehol nem találom a neten, hogy vásárlás előtt hol tudnám megnézni élőben és belepróbálni a gyereket, ti tudtok valmai helyről? ötlet?

köszi

vakrep

Babo30 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 373

Megvizsgáltuk, kiválasztottuk, megvettük.

Befutó: Römer King TS Plus Maria (TL)

Helyszín: Brendon Outlet

Ár: 39990.-

Volt ennél szebb üléshuzat is, az tény, de nem ér nekem majd 20 rupit, hogy ne fekete, hanem spec szürke legyen. A Brendonban uez az ülés 57eHuf.

Előzmény: Catella (369)
krob11 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 372
Köszi, akkor a Römer DUO lesz a befutó! :-))
Előzmény: rollller (371)
rollller Creative Commons License 2007.10.13 0 0 371

sztem igen, eg es fold, h a gyerekedet az ov az ulessel egyutt kell tartsa, vagy csak a gyerekedet tartja az ov, az ules fixen rogzul (es az ules nem mozdul el minden ki-be szallasnal...)

de probald ki, brendonban beteszik neked az autodba

Előzmény: krob11 (364)
Catella Creative Commons License 2007.10.12 0 0 370
Bocs, 2005 akart lenni !!
Előzmény: Catella (369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!