nalunk is kemenyek a szabalyok, es nagyon be is tartja, de mindig vannak kilengesek, a mi klasszikus sztorink, h gyulolte a gyerekzarat az auton, es egy idoben nem volt bekapcsolva, amig az autopalyan egy lassabb szakaszon szerencsere menet kozben ki nem nyitotta az ajtot nyar elejen...
azota ujra bekapcsolva a gyerekzar, es bar probalkozik, h az milyen rossz, h o nem tudja kinyitni az autot, mikor leparkolunk, csak emlekeztetem arra, h miert is kerult ilyen helyzetbe, szoval teny es valo, h meg lehet veluk ertetni, de szigoruan tartani is kell magunkat hozza, h egyszer se engedjuk, h kikapcsoljak maguknak pl a csatot
Ezzel nem értek egyet. A Gracot, Römert és Peregot ismerem jól, azoknak a "karmai" tuti biztonságos.
Ha megnézed ezeknek a cégeknek a biztonsági tesztjét, akkor kiderül, hogy minden kategóriában elég jó üléseket csinálnak, tehát nem valószínű, hogy pont a talpas lenne rossz.
Egyébként, nézd meg közelről, meggyőződhetsz róla, hogy messze több és erősebb, mint egy karom. (Olyan helyen mondták, ahol tartanak is ilyent??)
valamelyik bababoltban mondták azt nekem a talpas hordozóról, hogy ha a hordozót kötöd be a kocsiba, azt oda egy hárompontos biztonsági öv rögzíti, ha viszont a talp van bekötve, akkor magát a hordozót (ill így a babát is) csak azok a kis karmocskák rögzítik, amivel a hordozót a talpra rákattintod, és ezáltal az utóbbi megolás kevésbé fix így kevésbé biztonságos. nekem ez meggyőzőnek tűnt, de nem vagyok műszaki ember, szóval szóljatok, ha nagyon lámer vagyok. :)
simán rá lehet nevelni a gyereket, hogy nem szabad ahhoz nyúlni. 1.5 évesen is megértik már.
enyémek most ültek át az ülésmagasítós háttámlásba - vagyis az egyik kocsinkban ilyen van -, 3 évesek, és tudják, hgy nem kapcoslhatják ki az övet. Ahhoz csak apa és anya nyúlhat.
szerintem a talp hasznos dolog, akkor is, ha mindig kiveszed az ulest a picivel :ilyenkor csak ra ill. le kell "kattintani" az ulest a talprol, nem kell szorakozni a biztonsagi ovvel. Es akkor is hasznos, ha csak a gyerkocot veszed ki :ilyenkor, mivel a bizt ov a talpat fogja, nem az ulest, sokkal konnyebb ki-be tenni a a gyerkocot, mert a bizt ov nincs utban.
Nalunk epp most aktualis lecserelni a hordozot. Maxi Cosi Priori xp ill Romer King kozt gondolkodom. Azt olvastam a Maxi cosi Priori Xp-rol, hogy nagyon konnyu kikapcsolni a bizt. ovet, annyira, hogy egy 3 eves mar "megbirkozik" vele?! Volt vkinek ilyen tapasztalata?
Nem láthatsz előre minden helyzetet! Nekünk máris jó sokat kellett autón kívül cipelnünk a gyerkőcöt a hordozóban, kórházi hosszú folyosókon és keskeny lépcsőkön. Nagyon jó szolgálatot tett, várakozás közben egy ujjal ringatható és ugyanúgy vagy még jobban elalszik benne a baba, mint az ágyában, huzat ellen véd a ponyvatető, stb. De ilyenkor nagyon fárasztó tud lenni minden deka! (A mi Gracónk 3,6 kg, de persze üresen is sokkal fárasztóbb vinni, mint egy uilyen súlyú táskát, mert el is kell tartani a testtől.)
engem a talpról nagyon lebeszéltek, főleg, hoyg elvileg két kocsival is fogjuk fuvarozni a gyerkőcöt, és nem akarnám a talpat átrakosgatni egyikből a másikba, ha épp úgy alakul. vagy talpas kocsik esetében talp nélkül is beköthető esetleg a hordozó?
a cipelést illetően igazad van, elég nehéz eldönteni egy elsőbaba előtt álló kismamának, hoyg vajon kézben viszi fel az emeletre a bébit vagy hordozóban. így csak frissenszült barátnőm véleményére hagyatkozhattam, aki azt mondta, hoyg a hordozója legnagyobb hibája, hoyg 4 kg, és nehéz cipelni...
ha nem szempont, hogy talpba tedd bele, akkor szerintem is a city a jó választás.
(mondjuk súly alapján én nem döntenék, mert az, hogy 11 kg-t cipelsz fel vagy 13at édes mind1. Én mondjuk 95%ban csak a gyereket cipelem, a hordi marad a kocsiban, eddig kb. 2szer kötöttem ki összesen, szerintem felesleges hurcibálni.)
hordozóügyben kérném a tanácsotokat. a babakocsihoz, amit kinéztünk a decemberben születő gyerkőcünknek, adapterrel csatlakoztatható a römer és a maxi cosi hordozó is. így ezek közül szeretnék választani, de nem tudom, mik legyenek az elsődleges szempontok.
a römer hordozó (nemtom, mi a típusneve) szép, jó, biztonságos, de elég nehéz, majd 4 kiló. (én meg nem vagyok egy izompacsirta, ráadásul a harmadikon lakunk, oda kellene felcipelnem). egyébként kb 38e ft
a maxi cosinak kettő típusa is van (az isofixről nem is beszélve, de azt nem akarok):
- cabrio fix: jobban felépítettnek tűnik, de nehezebb, kb 3,3 kg, kb 36e ft
- city: egyszerűbb, viszont csak 2,7 kg. kb 30e ft
amit én néztem töréstesztet, azon mindkettő maxi cosi 4csillagot kapott (azzal, hogy 5öt csak az isofixes kaphatnak).
a fentiek alapján nekem a maxi cosi city a legszimpatikuisabb a súlya alapján, csak nemtom, hogy veszélyeztetem-e a gyerekem az egyszerűbb kivitel miatt (vagy ez még így is jobb mint a többi többfunkciós babakocsihoz kapható cam vagy chicco stb hordozók). szerintetek?
nagyon sok autónál van, hogy az ülés nem fekszik bele jól, ezért nem lehet jól bekötni. pl. a toyota yarisba a concord trimax sehogy sem fekszik bele. Elég sokszor kötöm ki-be a gyereküléseinekt, de abba azt masszívan nekem sem sikerült bekötni. A römer meg csont nélkül belement.
A 15-36 kg kategóriában nagyon jó az ülésük, és az ára is jó. Kétféle van, csak a párnázatában van különbség (ha jól tudom). Ami nagyon jó bennük, hogy annyira meg lehet hosszabbítani a hátrészt, hogy 150 cm-ig simán jó a gyereknek, nem kell később sem levenni a hátát, jó a csípővédelem is. Dönteni nem lehet, de ebben a kategóriában ez amúgy is elég ritka.
nem jó a telefonszám amit irtál a bababirodalomra, egy kedves,de gondolom lassan türelmetlen hölgy informált hogy az magánszám, a bababirodalomé: 20/9865594
sztem igen, eg es fold, h a gyerekedet az ov az ulessel egyutt kell tartsa, vagy csak a gyerekedet tartja az ov, az ules fixen rogzul (es az ules nem mozdul el minden ki-be szallasnal...)
de probald ki, brendonban beteszik neked az autodba