Keresés

Részletes keresés

Qti Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2081

Csinyke2 2006.02.07 17:17:01 (1981)

Na mégegy

 

A fideszes HRT-ben Áder most tett fel egy kérdést,ti.ha valakinek 2001-ben volt egy lakáshitele(30e.-hó),ami mostanra felment 60akárhányezerre?!/hó),akkor a mi Erdész Zoltánunk,miért nem fizette vissza azt a bizonyos lakáshitelét(10millát,ha a duplája a megtakaritott pénze,devizában,szerzződéskövetelésben,és egyebekben!)

 

Miért jó tartozni a banknak,ekkora pénzügyi háttérrel?

 

 

Konkrétan erre gondoltam, valamint Armand -számomra- érthetetlen felszólítására.

Nem csodálkoznék rajta ha Erdész,és Winkler Úr kikérné magának ezt a fajta kutakodást. 

Remélem a K.G.B. nem olvassa ezt a topikot.........

Előzmény: Törölt nick (2076)
pária Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2080

Nem hiszem, hogy Csinyke2 dolga lenne SZEMÉLYESEN megkérdezni E.Z.-t fiatal kora ellenére meglepő módon történt megtollasodásáról. Ezzel ugyanis felfedné az Index-inkognitóját, amit még Tőled sem várunk el, kedves KQuti. Sztem, ha itt mindenki sk.

nevén  szerepelne,sokan el se mernék mondani a véleményüket,félve a megtorlástól.

Előzmény: Qti (2078)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2079
Kedves Haindling, abban QTI-nak igaza van, hogy EZ vagyoni helyzetének itteni taglalása nem valami gusztusos módon történt. Valaki meg is jegyezte (lehet, hogy éppen te), hogy a halottakat hagyjuk békén.
Az én véleményem az, hogy itt jobb lenne a várost közvetlenül érintő dolgokkal foglalkozni, és nem belemenni a lassanként tetőpontjára hágó országos lekvárkavargatásba.
Abban viszont QTI-t találom túlérzékenynek, ahogyan Armand kérésére reagált. Én ugyanis kérésnek értelmeztem, nem felszólításnak, hogy WM - ha úgy találja jónak - írjon a fórumba az elképzeléseiről. Nyilván nem kötelezhető rá, de talán máris megnyerné vele a város lakóinak rokonszenvét.
Előzmény: Törölt nick (2076)
Qti Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2078

Én csak azt tudom javasolni, hogy kérdezd meg személyesen tőle. Merem remélni hogy van hozzá bátorságod, fogadó napja is van :Alpolgármesterek: minden hónap második hétfőjén: 14.00 - 17.30

 

Előzmény: Törölt nick (2075)
pária Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2077
Nem tudom,hogy ez a  Winkler-e az a W., de a MEO,amilyen ígéretes kortárs művészeti (magán) kiállítóhelynek indult, olyan gyorsan vitték anyagi csődbe.
Előzmény: Luckuty (2071)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2076

 

Van aki szerint sajnos, van aki szerint nem sajnos a törvény azt mondja, a vagyonok alakulásáról számot kell adni és azt nyilvánosságra kell hozni az ott meghatározott módon, pl. a parlament honlapján. Ez sezrintem nem pártállami módi, hanem gyenge igazodás a fejlett európai kultúrákhoz. Azért gyenge, mivel szakmailag ostobák, struktúrálisan pedig lyukasak a kérédsek. Szerintem ezeken még az átlag alpári kisgazda sem totojázott 5percnél többet. És persze úgy, hogy az Orbán-Torgyán-koffer kormány egyik névadója (TJ) kitalálta, hogy cinkes pénzekre mondjuk azt, hogy magánkölcsön és a kölcsönadó semmit nem hajlandó a nyilvánosság elé tárni. Nálunk ezt a primitív és bárgyú magyarázatot is benyalják hivatalból.  Ez az egész olyan typisch ungarisch 

Előzmény: Qti (2074)
Qti Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2074

Armand!

 

Rettenetesen meglepett diletáns felszólítása Winkler Úr felé!

Ha valaki akar betekintést nyerhet a müszaki osztályon, és Önnek ez nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt. Ott nyomon követhető ha bárminemű változás átminősítés történik netán.Stuffoskodásnak érzem a levelét,témát adva a gittegyletnek.

Már ezt a hozzászólását megelőzve is volt kedves hozzászóló aki Erdész Urat akarta elszámoltatni vagyon gyarapodásáról. Kezd a régi pártállam stílusa felé tendálni ez a fórum!

Tisztelettel megjegyzem nem illik más zsebében túrkálni.

 

Qti 

Előzmény: Asztalos_Armand (2073)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2073

Kedves Luck!

 

Úgy merült fel, hogy többen hangot adtunk felháborodásunknak a fórum időpontját illetően. Ezt egyébként már korábban is szóvá tettük (volt már lakossági fórum délelőtt 10-re kiírva), azonban mintha szándékosan keresnének olyan napszakot, amikor szinte mindenki dolgozik.

Hogy ez az igéret betartásra kerül-e, nem tudni, korábban volt már egy ehhez hasonló, amikor egy botrányos (jegyzőkönyv nélküli) lakossági fórum alkalmával ígérték meg az ismétlést és aztán nem történt semmi. Emlékeim szerint a településszerkezetei tervvel kapcsolatban volt az az esemény.

Hogy Winkler Márton ki, arról nincs hírem, ha olvassa ezt a fórumot, kérem, jelentkezzen be, érdekelne az, mit tervez a területen, illetve a terveit (és az ahhoz szükséges esetleges átminősítést) kivel egyeztette le az önkormányzatnál.

 

Előzmény: Luckuty (2071)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2072

http://www.magyarturf.hu/main.asp?show=info&page=propozicio&showpropozicio=ugeto&id=553

 

http://www.magyarturf.hu/main.asp?show=info&page=hirek&mode=read&id=566

illetve, itt is van Winkler Márton. Hogy azonos-e a kettő? Ki tudja, talán nem is érdekes. De ez a "ló"-dolog valószínűsíthető, hacsak a lovak helyett nem a lakóparkokba szerelmesedik bele Márton úr.

 

Előzmény: Luckuty (2071)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.14 0 0 2071

Köszi, Armand, hogy elmentél helyettünk is. Ha jól értem, elhangzott ott olyan információ is, ami neked is új volt. (Téli Pálya lehetséges sorsa.) "egy Winkler Márton nevű úr vette meg 760 mFt-ért"

Ha valakit érdekel, utánanéztem a neten, Winkler Márton úr alighanem azonos az itt emlegetettel:

http://www.meo.org.hu/info/ameorol/

Nem, mintha azt hinném, hogy ne élhetnének többen ezen a néven, de 760mFt -ért azért nem mindenki vásárol, az itt emlegetett úrról pedig el tudom képzelni.

Hogyan merült fel, hogy a fórumot meg kéne ismételni egy alkalmasabb időpontban?

 

Előzmény: Asztalos_Armand (2070)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2070

Kedves Pária!

 

Korábbi hozzászólásodban említetted a mai lakossági fórumot.

Nos elmentem. Egyedül a testületi tagok közül.. Polgármester, alpolgármester sehol..

A Téli Pálya ügyében a főépítész úr elmondta, mindössze annyit tud, hogy egy Winkler Márton nevű úr vette meg 760 mFt-ért, majd írt egy levelet az önkormányzatnak, amiben azt jelezte, hogy lovassport célokra kívánja használni a területet.

Majd meglátjuk.

Mivel délután 3-ra tették a fórum időpontját, nagyon kevesen voltak, de ígéretet kaptunk arra, hogy rövid időn belül egy esti időpontban megismétlik majd.

A lakossági vélemények szinte egybecsengtek a tekintetben, hogy a város jelenlegi formájában megtelt, ez az intézményi hálózat illetve infrastruktura nem bír el több lakost. Többen elmondták, most már az itt lakók érdekeit is néznie kellen valakinek. Igaz. Hozzáteszem: a kitelepülők számára is rossz, ha olyan városba költöznek, ahol 3-szoros a bölcsödei túljelentkezés. Szóval az átgondolatlan számbeli növekedés mindenkinek roszz. Kivéve...

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2068

Én azt nem mondtam, hogy nincs egy önálló gondolata, csak azt mondtam, hogy a Fidesz az egy olyan vezérelvű (Führerprinzip) párt, ahol nincs önállóskodás, szuverenitás, ott a központi akarat működik. Ott van pl. a Sólyom szavazás, az Áder személyesen ellenúőrízte a leadásra kerülő szavazatokat, volt egy szerencsétlen, aki véletlenül, vagy más okból a Szilit húzta be, azzal kijavíttatták  a szavazólapját. Ez 2005-ben történt a Fideszben, tessék utánaolvasni.

 

Szerintem a bátor parlamenternek vannak saját gondolatai, a péknek is vannak saját gondolatai, amikor ezek összeegyeztetjehetők, akkor együtt szavaznak. A város meg ott tart, ahol tart.

Előzmény: Törölt nick (2067)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2066

Szerintem nem kezd elszemtelenedni, egyszerűen ezt a feladatott kapta. és fegyelmezetten végre is hajtotta, felolvasta a más által megírt szöveget. A fidesznél egyébként ez szokás, hogy különböző, nem túl lényeges kérdésekben kevésbé ismert figurákat futtatnak.

 

Csak nem gondolod, hoyg abban a pártban bármit is fölolvashat a parlamentben önállóan?

Előzmény: Törölt nick (2065)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2064
A lejjebb idézett oldalon az alábbi - dátum nélküli -  cikket láttam. Nem tudtam rá közelebbi linket megadni, azért másoltam be az egészet. Ez ellentmondani látszik annak amiről Dunaimentők tud. Lehet, hogy ez az információ a szigetmonostoriaknak is új? (Nem volt kedvem regisztrálni a fórumokra, mert egyébként úgysem fogom látogatni, ha valóban új információ, akkor érdemes feltenni.)
Előzmény: Luckuty (2063)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2063

 

Szigetmonostori győzelem

</P>

Híd - Eldőlt, hol lesz a végleges lehajtója az új dunai átkelőnek

Három magyar és egy szlovák társaság tehet ajánlatot a budapesti M0-s körgyűrű 4 kilométeres, 2-szer 2 sávos autóúti szakasz kivitelezésére és az északi Duna-híd megépítésére. Jövőre elkészül a híd a szigetmonostori lehajtóig.

Nemzeti Autópálya (NA) Rt. szerint a közbeszerzési eljárás első szakasza lezárult. A bírálóbizottság a beruházás megvalósítására alkalmasnak ítélte a Hídépítő Rt.–Strabag Rt. által alkotott M0-s Duna-híd Konzorciumot, a Betonút Rt.-t, a Vegyépszer Rt.-t, valamint a szlovák Doprastav, a.s.-t.
Mihály Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Közúti Közlekedési Főosztályának munkatársa elmondta: az M0-s északi Duna-híd építése már az idén megkezdődhet, ha Szigetmonostor önkormányzata megadja hozzájárulását. A hidat a kormányhatározat szerinti 2006. december 31-ig adhatják át.

Egy 1840 méter hosszú, 2×2 sávos, plusz leállósávot, gyalogos- és kerékpárutat is magában foglaló, összesen 26,5 méter szélességű hídról van szó, amelyet teljes egészében 2007-ben adnak át.
Szigetmonostor vezetői régóta azt szeretnék, hogy a Szentendrei-sziget déli részének legyen közúti kapcsolata. Azt is elfogadják, hogy az északi híd építésével egyidejűleg egy kis Duna-híd is épülne Szentendre és a sziget között a helyi közlekedés javítására. Ezt a törekvésüket a Fővárosi Vízművek Rt. ellenzi. A szolgáltatócég szakértői úgy vélekednek, hogy a munkálatok veszélyeztetnék a fővárost ellátó vízbázist, ezáltal Budapest biztonságos vízellátását.
Dr. Fáy András, a Szentendrei-szigeten élők egyik civil érdek-képviseleti szervezetének az elnöke elmondta: nélkülözhetetlen számukra a híd–sziget közúti kapcsolat. – Úgy tűnik, hogy a vízművek véleménye ellenére a szigetmonostoriak elképzelése szerint valósul meg az építkezés, mert a környezetvédelmi főhatóság nem emelt kifogást a kis híd megépítése ellen. Így jövőre megindul a forgalom. A szakértők szerint a beruházás 40-50 milliárd forintba kerülhet.

Kapcsolódó: Építik az M0-ás autóút új hídját
Egy évre lezárják a Szabadság hidat

Luckuty Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2062

Sziasztok!

 

Dunaimentők áttanácsolt a híd- ügyben a szigetmonostoriak  fórumára: http://www.szentendrei-sziget.hu/forum/index.php?topic=26.0

, itt találtam az alábbi linket, hátha érdekel valakit:

http://dbridges.fw.hu/hidak/M0.html

Bócman Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2061

Na ezek végre jó kérdések, amire lehet tisztességes választ adni!!! :-))))

 

 

1.:

 

Ami a mentést illeti, ennél flottabbul akkor mehetett volna, ha:

a.: véletlenül épp mozog a "Sopron", azaz rajta a személyzet,

b.: a fagy nem fogja le a kormányt.

 

 

 

2.:

 

Az Önkormányzat, de a komp vezetője, illetőleg a dunai hajóforgalmat felügyelő Navinfó mind ismeri a Rendőrség és a Tűzoltóság elérhetőségét.

Velük meg a Vízimentő Egyesülettel szerződésünk van.

Itt pár perc előnyt jelentett, hogy a riasztás direkt jött.

Még javában hívogattam a személyzet tagjait, amikor befutott a közvetlen hívás a Vízirendészettől, és gyakorlatilag csak a "rend kedvéért" rögzítettük, hogy a mentés folyamtaban van, meg hogy a mentésre induló hajó érvényes üzemképességivel és megfelelő személyzettel rendelkezik, azaz nem szükséges a Vízirendészetnek engedélyeznie a mentésre az Üzemképességi engedély nélküli, vagy a csökkentett személyzettel történő hajómozgást.

 

Mert, hogy az egyébként rendkívül - és egyébként nagyon helyesen - szigorú hatóság ilyen esetben a személyzet belátására bízza, hogy a menésre alkalmas-e a hajó, és ha ők azt mondják, hogy igen, akkor engedélyezi a hajózást.

 

 

3:

 

Ilyen eset valóban ritkán, de nem egy és nem is két ember köszönheti az életét a horányi strand környékén járőröző, készenlétben álló mentőhajóknak. (Ezek mentésre kialakított motorcsónakok.)

 

 

4.:

 

A mentés ilyenkor egyértelmű: élet - vagyon - eszköz a sorrend.

Jelen esetben azzal, hogy a "Sopron" elindításának lehetősége a risztást követően 2 órán belül lehetséges volt, igazán közvetlen veszélyben nem forgott egyik sem.

Maga a mentés mind a hajónak, mind a személyzetnek általános iskola első osztály volt.

 

A telefon éjjel-nappal feltöltve, bekapcsolva - már hivatalból is, meg mentésileg is.

 

A legénység mindig ráér. :-))

 

Ami az ivást illeti: ide valahogy nem igazán kerülnek olyanok, akiknél esti sport a sör.

Nem akarok én ezzel senkit sem megbántani, sem lenézni, csak hát ez van.

(No nem arról van szó, hogy ez itt az irgalmasrendi nővérek absztinens imaklubja, megisszák itt kérem még az árvák könnyét is, évente többször is csapunk egy jó nagy bulit. Jóidőben, horgonyzás után, amikor a komp már aluszik.)

 

Ami a kocsit illeti, az egyesület 2 mentőautója közül az egyik már csak gurul...

 

Ja, a gépüzemvezető úr a születésnapi vacsora mellől állt fel, és a manőver végéig csak epekedve nézett a szalonban álldogáló hatputtonyosra...

 

 

5.:

 

A mentés mindaddig kötelesség, amig katasztrófa veszélye áll fenn, egy "lerobbant" hajó mentése éppen úgy "üzlet", mint ahogy mondjuk az autópályán a tűzoltók eloltják a kigyulladt kocsit, de a fuvart már a tulaj fizeti.

 

Természetesen egy ekkora hajónak a mozgása nem 2 forint. Természetesen a tulajdonosok egyeztettek.

 

A "Sopron" ráadásul nem is egy jólmenő cég egyik hajója, hanem egy hajózási múzeum része, maga is múzeumi darab. Az üzemképesség fenntartása több millió forintos éves kiadás.

(Habár szerencsére a múzeum mögött áll egy ilyen cégcsoport...)

 

A segítségnyújtásért fillérre pontosan ugyanazt az óradíjat kértük, mint amit a Múzeum látogatóinak számítunk fel, ha el karaják vinni a Tigrincset sétáltatni, vagy amit akkor kérünk, ha valaki valami ráérős munkával akarja megbízni a hajót.

 

 

 

A forró tea dobja magát, a hajót meg büszkén mutatjuk meg bárkinek. Ez a 46 éves matróna, akit pár éve még a kohóba akartak szalajtani, lám, még erre is képes.

 

 

 

Na egy kis "reklám":

 

 

A "Sopron" a Múzeumok Éjszakáján, azaz július közepén-végén, Budapesten egész éjjel várja majd a látogatókat, a "Kossuth" Múzeumhajó mellé kötve, a Lánchíd pesti hídfőjénél.

 

Részletes programot majd teszünk be ide is.

 

 

Az elismerést ezúton is köszönjük!!

Előzmény: Luckuty (2048)
Bócman Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2060

Csak röviden, mert pár napra elutazom:

 

1.: Volt, volt, és olyan nincs, illetve a parti szemle alakalmával szemlézik azt is.

 

2.: Feljelenteni, mit azt én is, meg dunaimentő kollega is írta, nem is kell, mert ilyenkor hivatalból van vizsgálat.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2044)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2058

Na de mit mondana? Azt, hogy nem igaz, és minden nagyon szép és minden rendben van? Közben meg több mint egymiliárd forint adóssága van a városnak?

 

Én azt gondolom, hogy a város most elérkezett egy olyan ponthoz, ahol már a hazudozás nem segít.

 

Előzmény: pária (2056)
dunaimentők Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2057
Szerintem is támogatHATNA! Biztosító, vagy bárki.

A Szigetről indultam, pontosan Horányból. Pont az ilyen esetekre van a kék lámpa a kocsin...
A Tahi-híd ilyenkor a szigetiek egyetlen lehetősége, illetve a Váci komp, de az megfizethetetlen.
A hídrol nem lesz lehajtó a jelenlegi állás szerint, de ez egy hosszú történet, részleteket, meg a kompos eset részleteit is megtalálod a www.szentendrei-sziget.hu -n.
A fórumok között a szigetmonostori topicban sok szó esik a hídról.
Előzmény: Luckuty (2053)
pária Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2056

Igen, hozzá is szólhatna! Mindazok,akiket kritizálunk,és mindazon jelenségek,melyek

városunkban bírálatot kiváltanak - miért nem próbálják megvédeni őket,magukat? Itt

úgyis csak becenéven szereplünk, nem lehet tudni - az egyedüli Asztalos Armandon kívül -,hogy ki kicsoda?Legalábbis,én nem tudom.Az meg csak jó,ha többen olvassák.

  

Előzmény: Törölt nick (2055)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2055

És most óvatossabb lesz és nem szónokol a kamerák előtt a kamerádoknak?

A bátor parlamenter mért olvassa? Nem azért kérdezem, mert ne lenne joga hozzá, hanem csak úgy érdekel. Hozzá is szólhatna.

Előzmény: ALBI (2054)
ALBI Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2054

Szerintem olvassa, vagy valakit megbízott a topikok figyelésével!

Ugyanugy mint Erdész úr is!

Csak hallgatnak, mint s..r a gazban !

Előzmény: Törölt nick (2051)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2053
Az jutott eszembe, hogy ha az autósok közül valakinek cascoja volt, és ti bénáztok, akkor a biztosító most fizethetne. De nem bénáztatok, tehát akár támogathatna benneteket valamivel az a biztosító.
Előzmény: dunaimentők (2050)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2052
Kösz a választ. Nem tudtam, hogy a szigetmonostori önkormányzat intézkedett, azt hittem, a dunakeszi. Lám, mégis volt haszna annak a horányi bemutatónak a Tatabányával! Gondolom, a tűzoltóság riasztása azért jónéhány perc késést jelentett volna.
Honnan indultál, Kesziről vagy a szigetről, a tahi hídon keresztül?
Tudja valaki itt a fórumon, hogyha a végre tényleg megépül az északi híd, akkor lesz annak lejárata a szigetre?
Egyáltalán, hol épül az a híd, és mikor?
Előzmény: dunaimentők (2050)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2051

 

http://www.fn.hu/index.php?id=3&cid=117493

 

Vajon itt van-e neonáci alpolgármesterünk?

Kéretik figyelni a híradásokat, hátha megint szónokol valamit.

dunaimentők Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2050
Szia!

Azzal kezdeném, hogy köszönöm az elismerő szavakat!
Megpróbálom egyenként megválaszolni a kérdéseidet!
2005 nyarán volt egy rendezvény Horányban, amire felvittük a "TATABÁNYA" vontatót és meghívtuk (írásban-levélben) Szigetmonostor polgármesterét és képviselőit.A levélben leírtuk, hogy szeretnénk bemutatni egyesületünket, egyeztetni terveinket, elképzeléseinket. Én a hajó fedélzetén egyedül Nádas Zsolt képviselővel találkoztam, vele meg is beszéltünk mindent.
Ez után ugye nem meglepő, ha pont Ő riasztott minket?!
Hivatalos úton is eljutott volna hozzánk a dolog, hiszen érvényes együttműködési megállapodásunk van a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is ismernek minket.

A "SOPRON" m/s tulaja nem gondolkodott, azonnal odaadta a hajót. Ami azt illeti az életmentés minden hajós kötelessége, de a műszaki mentés már más tészta, az súlyos pénzbe kerül. Ezt majd a két tulaj rendezi egymással. A személyzet önkéntesekből állt, kivéve a Kapitány Urat. Szerencsére mindíg van pár ember akit lehet hívni.

Az egyesületünknek jelenleg nincs pénze arra, hogy állandó szolgálatot szervezzen. Ennek az az oka, hogy ma, Magyarországon nem lehet támogatókat szerezni olyan tevékenységre, amit nem mutogat a média naponta. Így a felszereléseket, a mentőhajókat, üzemanyagot saját pénzünkből finanszírozzuk. Én pl. eladtam az autómat és vettem egy Vivaro-t az egyesületnek, amivel tudjuk húzni a mentőhajót, szállítani az üzemanyagot, stb. Mivel mindenhova azzal járok nekem nincs lehetőségem borozgatni, hiszen bármikor csöröghet a telefon, hogy menni kell! Ez nekem nem nagy teher, egyébként sem nagyon iszom...

Két komoly hajó van, amikre iylen esetekben számítani lehet. Az egyik a "SOPRON" m/s, ami most segített, a másik a "TATABÁNYA" m/s. Ezek most a legnagyobb Magyar vontatók közé tartoznak, nincs olyan vontatási feladat, amit ne olsdanának meg.

A Tűzoltóság mentőhajója nem arra készült, hogy ilyen feladatokat ellásson. 70%-os jegesedésben kevés hajó alkalmas a hajózásra.
Abban egészen biztos lehetsz, hogy a Tűzoltóságon és a Vízirendészeten szakemberek dolgoznak. Sajnos a technikai háttér már más kérdés, de jelen esetben az is rendelkezésre állt.
Mi nagyon szeretnénk, ha a nap 24 órájában rendelkezésre állna egy hajó, személyzettel, de ez egyenlőre utópia. Talán pár év mulva, a Tűzoltósággal és a Vízirendészettel, meg talán az OKF-el közösen sikerül ezt elérni.
Addig azonban a napi gondokkal kűzd az egyesület....
Mégegyszer köszi az elismerő szavakat, jól esik....

Laczkó Sándor
elnök
Dunai Vízimentő és Vízisport Egyesület
Előzmény: Luckuty (2048)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.12 0 0 2048
Kedves Folyami Medvék!
mielőtt ezt a komp-históriát végképp elfelejtenénk, lenne nekem is néhány kérdésem.
Elképzelem magam az elszabadult kompon: meg vagyok ijedve, és fázom. Nagyjából abban bízom, hogy előbb-utóbb kiszabadít minket valahogy a tűzoltóság, a kocsit meg majd visszakapom néhány nap múlva, iszappal telve. A kézitáskám az irataimmal mindenesetre magamhoz veszem, nehogy ronggyá ázzanak. Hogy kikötünk valaha, abban csak halványan reménykedem, hogy Dunakeszin, Horányban vagy Mohácson, az már tökmindegy.
Szóval, véletlenen múlott csak, hogy nem ez történt, vagy ilyen olajozottan működik minden?

Az Önkormányzatnál tudja mindenki, hogy nektek kell szólni, vagy csak XY tudta? Ki az az XY, aki nem a sóhivatalba küldte a telefonálót, hanem intézkedett? Egyáltalán, mindenképp nálatok köt ki ez a probléma, vagy inkább a tűzoltóságnál, és milyen átfutási idővel?
A nick-etek alapján ti vízimentéssel foglalkoztok, de gondolom, azért ilyen eset ritkán adódik. Tudtátok rutinszerűen, hogy mit kell csinálni (Sopron), hogy hírtelen kellett dönteni? És mindig készen álltok az ilyen telefonra, vagy szerencséje volt a telefonálónak? Hogy a kocsi nem volt szervízben, hogy nem egy borozgatás közben ért a hívás, ami után ugye kockázatos lenne kocsiba vágódni?

A Sopronnak feladata-e az ilyesmi, hogy a tulaj nem számolgatni kezdett, hogy mibe fog ez kerülni neki, meg miért pont a Sopron, miért nem a tűzoltóság? Vagy egyszerűen felfogta, hogy emberéletekről van szó, sietni kell. és a költségekkel majd ráér később törődni? Na és a legénység? Ők is mind ráértek? Semmi morgás, hogy a tévé, a barátnő, a gyerek... Hogy mindent szakszerűen csináltatok, azon nem csodálkozom - ez a dolgotok, értetek hozzá. (Bár szakszerűen csinálná mindenki a dolgát ebben az országban!) Azért a forró teáért, meg hogy megmutattátok a Sopront az utasoknak viszont minden elismerésem! Nem csak a megfázástól véditek őket, de a figyelmüket is igyekeztek elterelni a történtekről. És persze minden elismerésem az egész akcióért - ha a levelemből nem volt egyébkéntis világos.
Előzmény: dunaimentők (2043)
pária Creative Commons License 2006.02.11 0 0 2047

Hozzánk ma dobták be a választási iroda tájékoztatóját,de nem a fideszes jelölt

szórólapjával,hanem a Miép-jobbik jelöltével,egy meghívóval egyetemben Csurka

gyűlésére,na hol?A Radnóti Gimnáziumban.Valamint télikabát-akcióvásár papírt is.

 

Sztem a kihordó azt viszi ki,amire megbízást kap.De azt még pénzért sem szabad

terjeszteni,amely sajtótermék még nincs engedélyezve. E.Z. letépett plakátjait a

postánál újraragasztották,sőt új helyszíneket is találtak,pl.a nagyállomás előtt a

Dunakeszi várostérkép táblára is ragasztottak (a szélére),ez azért pofátlanság.

 

Az aluljáróban minden plakátján kiszúrták a szemét Erdésznek,ez sem túl szép. 

 

Előzmény: magyar_ugar (2045)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.11 0 0 2046
"Egyébként a pánik keltő utast áthúzzák ahajó alatt. Kis hiszti: kereszbe, nagy hiszti: hosszában, pont. "

Ez tetszik, Qti!
Előzmény: Qti (2041)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!