Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2020.10.16 0 1 97125

Köszi!

A csak az a jót azért írtam, mert van poli-farbe fehér diszpeziós festék sokféle, de mind sokkal gyengébb mint az inntaler feliratú. Sajnos ugyanúgy néznek ki, ellenőrizni kell, hogy van-e rajta inntaler felirat.

Előzmény: Rita7107 (97124)
Rita7107 Creative Commons License 2020.10.16 0 1 97124

Csatlakozom "halaloszto" kollégához.

Én is csak az  Inntaler festéket javaslom! Több éves tapasztalat alapján a legjobb ár/minőség!

Előzmény: ppke.jak.bp (97120)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.15 0 0 97123

Ez így nem biztos, hogy nem mozdul meg. Némi talp nem ártana neki a saját telek felé.

Előzmény: shteer (97122)
shteer Creative Commons License 2020.10.15 0 0 97122

Sziasztok!

Lejtős a telek alja, feltöltés mellett döntöttem (vízszintes terasz a cél), a végén kb 50cm-rel lennénk feljebb mint a szomszéd telek - így viszont igazodna a szintje a másik szomszédunk telekszintjéhez, egyenes lenne keresztbe-hosszában :)

A támfal (bevasalva) nagyjából így festene az alsó részen:

A felső 2 sor a kerítés lábazata lenne, később valószínűleg szeretném vakolni, festeni. 

Érdemes lenne szigetelést alkalmazni talajszint felett? Ha igen, milyet? Köszi!

A.

halaloszto Creative Commons License 2020.10.14 0 3 97121

Én polifarbe intalerrel szoktam. Csak az intaler jo!!

Előzmény: ppke.jak.bp (97120)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2020.10.14 0 0 97120

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy melyik beltéri, fehér falfesték a leginkább ajánlott (melyik márka).

Egy 20 nm-es nappalit szeretnénk kifestetni.

Korábban 40 éve volt kb. kifestve a szoba, az előző tulajdonos nem festett.

A tapéta le lesz tépve, glettelés és festés lenne.

Ti melyik márkát vennétek?

Előszobát is majd ki kell festeni, ott könnyen kárt lehet okozni friss festésben (hátizsákkal megfordulva pl.).

Oda is mehet ugyanaz a festék, mint nappaliba, ugye?

Lemosható festék jó lehet?

KÖSZÖNÖM szépen előre is.

stukov1 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97119

A balra lejtős tetszik nekem.. az első és a hátsó középső pillérre kéne egy rácsos tartó, és akkor mehetne rá a szarufa két részletben.. ugye?

Előzmény: stukov1 (97117)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97118

Amíg nincs repedés addig nincs baj. Tovább is figyelni kell, mert a kiszáradás is tud kellemetlen lenni. 

Előzmény: Infy80 (97116)
stukov1 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97117

heló!

A telek sarkába melyik lenne a jobb megoldás garázsnak?Így ahogy van, szemből lenne a beállás..

Méretei: szemből a falig (mélység) kb 5,6m  ( max 6 méterre nyúlhat ki a tető), szélessége  kb 6,5m lenne ( pont nem éri át 1 gerenda, de kell a hely..)

1    Ez az oldalra lejtős változat                                    2     Ez pedig az előre lejtős változat.

Az egyesnél bonyolultabb lenne a tető kialakítása.  vagy 7m-es szarufék, vagy keresztben, de akkor a tetőfedést hogyan?

A kettesnél az eresz miatt magasabb lenne az elülső fal.

A négy sarkon, meg a falak közepén beton pillér lenne, köztük faszerkezet.  Trapézlemez tető lenne kb 10° lejtés...

??

Infy80 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97116

Nincs repedés. A víz ahogy felraktam a csatornakiömlőre a hosszabbítót ca. 30-40 perc alatt látványosan leapadt.

Előzmény: Töck Jenő (97114)
Arni87 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97115

Köszi

Előzmény: ksanci (97108)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97114

1., Van vagy nincs repedés a falakon? A sarkokban ferdén lefelé futó repedések általában a süllyedés jelei.

Mennyi idő alatt tűnik el a víz a kérdéses helyről?

Előzmény: Infy80 (97113)
Infy80 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97113

Sziasztok!

Tavasszal költöztünk, sajnos még nem volt lehetőség a ház körül futó térkövezést megcsinálni, a csatorna kivezetésekre pedig nem gondoltam. Ahogy a képen látható emiatt vízgyűjtő teknőként funkcionál a térkövezésnek előkészített szegélyezett rész. Ma délután vettem a csatorna kiömlőkre hosszabbítókat, így már nem ide folyik a víz, de több hónapig ide folyhatott. A kérdésem az hogy ca. 6 hónap után képes süllyedni emiatt ezen az oldalon az alap?

JAMIE222 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97112

Azt érdemes még ide venni esetleg, hogy a fűtés és villanyáram költségét együtt szokták mostanában kalkulálni ezeknél a pályázatoknál, ugye hűtő-fűtő klímák telepítésére is pályáznak és így már érdekesebb lesz a matek.

Előzmény: nyaxi00 (97082)
gazaa Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97111

Azt, hogy jelenleg is a falban mennek a csövek és a hosszabbítás után is ott szeretném. Még nincs rajta beltéri egywegz, egyelőre a csövek lógnak ki a falból. (link) 

Előzmény: ksanci (97110)
ksanci Creative Commons License 2020.10.13 0 0 97110

Helló!

Mit értesz falon belüli toldáson? Bontás nélkül nem fog menni, vagy teljesen új csövezés kell, ezeket a rézcsöveket keményforrasztással illesztik össze, vagyis teljesen hozzájuk kell férni.

Előzmény: gazaa (97109)
gazaa Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97109

Van itt klímás kolléga esetleg?

Előcsövezték a klímát, bevésték a falba a csöveket. Egy helyen kb. 2 m-rel odébb tették mint kellene. Megoldható a falon belüli toldás és a más pozícióba telepítés? 

ksanci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97108

Ja, igen: telekrészről így nem lehet lemondani, mert olyan nincs. Tulajdoni hányad van, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a tulajdoni hányad nagysága arányos a valójában használt terület nagyságával. 

Használati megállapodás. Osztatlan közös tulajdonnak az az alfája és omegája.

Előzmény: Arni87 (97105)
ksanci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97107

Üdv!

Osztatlan közös tulajdonnál nincsenek klasszikus értelemben vett telekrészek. Egyetlen telek van. A közös tulajdon használatát kizárólag a használati megállapodás szabályozza, ezzel állapodnak meg a tulajok abban, hogy ki, melyik részt használja és állja annak költségeit, esetleg húzza hasznait. Ebben van leírva a közös használatú helyek (pl. kapubeálló, közlekedési útvonalak, pince, stb.)használata, költsége is.Ez adásvétel esetében is kötelezően érvényes marad, ha az új társtulaj mást akar, új megállapodás kell. A kijelöléshez nem kell földmérő, lehet egy kézi rajz is, a lényeg, hogy minden érintettnek világos legyen. Kivéve, ha valaki centiken rugózik, de akkor onnan villámgyorsan húzni kell elfelé.

Telekmegosztás - külön helyrajzi szám - csak akkor lehetséges, ha az így létrejövő telkek mindegyikének mérete eléri a helyi építésügyi rendeletben foglalt minimális nm-t. Társasházzá alakítás jöhet még szóba, de ahhoz az összes ingatlannak fizikailag összefüggőnek kell lennie, különálló épület már bukta.

Egyébként nincs plusz költség, ha normális a viszony a társtulajok között.

Előzmény: Arni87 (97105)
Catman Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97106

Sziasztok, teraszt építtetünk be télikertnek. A burkolatot már felszedtem, 1-2 hét, és jönnek beépíteni. Viszont most jól megázik a beton... A kérdésem, hogy ha lesz egy kis száraz idő, lekenhetem-e a terasz szélén kb. 20cm szélesen mélyalapozóval és kenhető vízszigeteléssel (a szerkezet alatti részeket)? Illetve a beépítés után mennyit kellene várni, hogy a beton kiszáradjon, és mehessen az egészre a kenhető szigetelés és a kerámia burkolat? Köszi.

Arni87 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97105

A szülői ház van a telken, öcsém anyám és én, 3-an vagyunk a tulajdonosai.

Ők ketten lemondanak arról a telekrészrész is, legalábbis szóban megegyeztünk már. De ennek a jogi része még nem világos

Előzmény: Dunit2 (97104)
Dunit2 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97104

Osztatlan közös tulajdonú telekre nem érdemes építeni. Főleg 3 tulajdonosnál. Előbb megszüntetendő a közös tulaj, aztán lehet építeni.

Más viszont az a helyzet, ha már áll egy épület.

Akkor lehet osztozkodni, telekrészt kijelölni. De ott is csak akkor ha max.   kettő tulajdonos van.

Előzmény: Arni87 (97103)
Arni87 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97103

Sziasztok!

Osztatlan közös tulajdonú telekre történő építkezésnek milyen költségei vannak?

Azt már tudom, hogy a használati megállapodás és a többi tulajdonos elővásárlási jogáról való lemondó nyilatkozatát csatolni kell a hitel igényléshez. Ezeknek kb mibe kerülnek? rajtam kívül 2 tulajdonos van.

Még olvastam olyant is hogy a földmérővel kell készíttetni megosztási vázrajzot, díja? Ebbe már benne lehet a telek határainak a megjelölése is? Más forrásból meg csak azt, hogy elegendő az utca frontról megadni a métereket, azaz kinek mettől meddig tart a saját területe és esetleg csatolni egy nem hivatalos rajzot róla. 

Mindkét oldalhatáron a szomszédok kimérették a telkeket, egyik oldalon már a tégla kerítés elkészült, a másik felől pedig még csak kijelölte a földmérő nemrégen.

Ezekből adódóan az építésre kijelölt telekrész le van határolva elvileg megfelelően. Az utca frontot pedig a két szomszéd 1-1 kerítés oszlopa adja meg.

Cyberslider Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97102

Köszi. A tojástartó legalább olcsó :) Egyelőre még nem derült ki milyen, lévén nincs kész a ház, csak már előre gondolkozok. Lehet nem fog kelleni, de ha mégis legalább tudom mi a megfelelő! :))

Előzmény: Dunit2 (97099)
Csokis Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97101

A gyapot csak azért nem tetszik, mert az nyitott cellás, átnedvesedik a talaj felől és buktad a hőszigetelés egy részét. Bár abba meg nem költözik be az egér, és az is valami. :-)

Előzmény: halaloszto (97088)
Csokis Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97100

Ja, ja, mondjuk én magam tisztítottam, amíg volt, de manapság már csak anyáméknál kell. Még koszt is kisebbet csinálok, mint egy külsős. Anód csere ugyanúgy. Kell 8/10/13-as kulcs, meg egy csavarhúzó. Annyit kell tudni, mikori a bojler, mert tömítésből kétféle van. Pár óra alatt megvan, oszt' jónap.

Előzmény: Varek1 (97091)
Dunit2 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97099

Mondjuk a kazánok általában nem zajosak. Az a 6 cm válaszfal a gyakorlatban legalább  8 cm vagy több.    A téglafal általában jól hang- szigetel.

De ha kevés akkor :

parafatábla vagy kőzetgyapot.

Az utóbbit még kell valamivel borítani. A parafa viszont festhető.

P tojástartó papírtálca ? 

Ideiglenesen, de nem végleg !!

Előzmény: Cyberslider (97090)
Dunit2 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97098

Csináltak néha ilyent, de csak különcök.

Porfogó és tűzveszélyes. Ideiglenes jelleggel esetleg megfelel.

A kérdező által felsoroltak mind jobbak !!

Előzmény: Töck Jenő (97097)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.12 0 1 97097

Tojástartó papírtálca, 30db-os falburkolatnak. NEM VICC!

Előzmény: Cyberslider (97090)
C20NE Creative Commons License 2020.10.12 0 0 97096

Vannak olyan szálak is amik ha túlmelegszenek a stabil munkaponthoz képest akkor nő az ellenállásuk és ezzel negatív visszacsatolás képződik ami visszahúzza a teljesítményt ezáltal nem olvad le.

Előzmény: topikolos (97095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!