Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 144

Úgy gondolom, hogy elvitte anno a kettőt áthangoltatni, a nyugatiról a keleti normára, a 110-essel kezdhették és el is b@szták, azért van a segéd kis áramkör az IC-n, ami a képért felel, azért gyengébb a kép minősége. Aztán, mivel a 2 áramkör nagyon hasonló, a másikat VT-145, már nem sz@rták el, mert addigra meglett a 110-es áthangolása (egy kis malővert követően) és a 145-öst már így könnyű volt áthangolni, a 110-es mintájára. Ha a 145-össel kezdték volna, akkor azt lövik el és a 110-es megmaradt volna eredeti állapotában. Amit láttam benne én így képzelem, hogy így történhetett.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 143

Úgy gondolom, hogy elvitte anno a kettőt áthangoltatni, a nyugatiról a keleti normára, a 110-essel kezdhették és el is b@szták, azért van a segéd kis áramkör az IC-n, ami a képért felel, azért gyengébb a kép minősége. Aztán, mivel a 2 áramkör nagyon hasonló, a másikat VT-145, már nem sz@rták el, mert addigra meglett a 110-es áthangolása (egy kis malóvert követően) és a 145-öst már így könnyű volt áthangolni, a 110-es mintájára. Ha a 145-össel kezdték volna, akkor azt lövik el és a 110-es megmaradt volna eredeti állapotába. Amit láttam benne én így képzelem, hogy így történhetett.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 142

Hitachik-kal is jól ki vagyok: Volt/van egy VT-110-esem amin szép csillogó lenne a szín és lénk a kép, ám a tuner hangja valamiért halkabb mint kellene, bekapcsolás után erősödik fel, van amelyik tv adón egész jó, de átlagban halkabb mint kellene, ezért van olyan tv adó amin halk. Scarttal bekötve a DVD tunerjét használva jó mindegyik adónak a hangja (felvétel). A kép jó lenne, de ez a véletlenszerűen bevillanó fekete csíkok a képernyőn hol itt hol ott nem jók, csak a vékonyabb és kiseb fekete csíkok teszik "bárány felhősebbé" azaz retrósabbá, hangulatosabbá, de nem szarabbá. Csakhogy be bevillannak vastagabb csíkok is és az már nem jó.

 

Amit brave heliostól kaptam VT-110-est: jó erős a tunerjának a hangereje, viszont a kép minősge alacsonyabb. Nem olyan élénk, csillogó a szín és homályosabb a kép, igaz 5-10 perc járatás után kiélesedik, de a másik 110-esemét soha sem éri el, alatta marad, fekete véletlenszerű csík bevillanás nem jellemző, bár néha láttam egyet egyet rajta.

 

A másik gép amit kaptam brave heliostól: VT-145: Az tökéletes. Csillogó színek, élénk kép, erős hang a tunernél, fekete véletlenszerű csíkozás egyáltalán nincsen. Csakhát az ugrasztott "pofájú". Nem olyan kedvenc, nem tetszik -e miatt annyira, sajnos az nem 110-es.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 141

Olyan ez a 3d-s dolog, amiben amúgy nagy pénzek vannak és nekik megéri, hogy 3d-s gyártás egy vagyon, de olyan ez mint a delírium. A piás azt képzeli, hogy patkányok, meg madarak repkednek körülötte és kapkodja, capkodja, mert delíriumban van, nincs körülötte amúgy semmi sem. Nos, ilyennek képzelem a 3d-s tv-t és amikor felvettem a szemüveget. Hülyegyereket csinálnak az emberből.

 

Amiből meg sok van, nekem csökken az eszmei értéke. Hitachikból sem jó sokáig sokat betározni, mert ha valamiből van vagy 5, egyrészt nincs kihasználva, csak rakosgatva maximum, másrészt, az 1 db, vagy 2-nek van igazán, mint fő vonalas gép, ha már sok van belőle, (nekem), akkor azt már nem nagyon szeretem. Szerelésileg jó megvásárolni egyelőre, csak aztán ami nem kell jobb túl adni rajta. Csak mostanában nem veszik, pár éve még nagyon, mostanában már nem, rajtam marad, vagy 1 Ft-ért elviszik, de már még az se lesz biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 140

Eyszerűen van akinek legalábbis nekem nem tetszenek az ügyfélszolgálaton kiállított lapos tévék, még a 3d sem, nem adnék érte annyit amennyit kérnek, sőt hamarabb leszoktatna a tévézésről, mert 5 perc sem telt el és éreztem, hogy fárasztja a szememet és a fejemet. A "hagyományos" tévénél órák után sem érzem ezt, nem fárasztja egyáltalán. Nem vágódok el a tűéles hatástól sem, mert az mitől valósághű? Ha körbenézek a lakásban, vagy kint a természetben én nem olyan élest látok, pedig nem látok homályosan, az már túl éles, ha meg leveszem a kontrasztot akkor milyen?, Az összeset amit kiállítottak élesnek láttam, viszont nem olyanak ami úgy kölönösebben megfogott volna és ha nem lennék a "vhs és crt tv megszállottja" akkor sem tetszene, mert egyszerűen akkor meg nem érdekelne. A 3d leginkább gondolom a meccs rajongóknak jelent élményt. Érdekes, de nem ájultam el, hogy a szemüvegben nézve kiléptek a figurák a tévéből, főleg ha ilyen filmet kellene néznem benne mint az Avatar, ahol dinoszauruszok meg ős lények őrjöngése maga a film. Vagy ez a tv attól lesz érdekes, hogy egy filmben pl a dallas, na nem az új dallas, mert az egy trágya volt, úgy lesznek a jelenetek, hogy a Jockey odalép az ágyamhoz és elveszi a távirányítót, vagy az az érdekessége, hogy a szemüvegben "tükrözéses" elven a képernyővel együtt kilépnek a figurák a képernyőről és a "szoba szőnyegén" zajlanak a dolgok? Nem kényelmetlen így másfél órán át nézni a műsort, csak ezért?? Az áráról meg ne is beszéljünk..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 139

Más, teljesen más rendszer, más az egész, a hdd és a vhs videó. Meg vhs és vhs között is van különbség, a hd már az élességre van kihegyezve (tűéles) nekem fárasztó a szemnek, totál sima, (tiszta) kép, mint ey festmény vagy egy fotó, a színek átlagosak. Olyan mint nyáron az ég vagy olyan kék, hogy szinte sötétkék, annyira tűz a nap és tiszta az ég, hogy már szinte sötétkék, vagy ahogy meteorológusok mondják, jó idő hangulati bárányfelhők jelennek meg, de ez különösképpen nem zavarja a napsütést, hangulati jelleggel vannak jelen. Ezzel a hasonlattal a hd és vhs közötti különbséget értem. VHS-en mondjuk a jobb típust és márkát összehasonlításul. VHS-em: Kellemes a szemnek a lágyabb (nem homályos) kép és csillogóan szép felerősítettebb szinek mint maga a tv adás. Kis analóg "jó idő szemcse" nem rossz, nem zavaró, sőt. Olyan mint a kiadott DVD-n egy korábbi műsornál, mondjuk a Dallasnál, azok az éles kis szemcsék a felvételben. Nem összetévesztendő amikor meg van törve egy kábel mondjuk és tök sz@r szemcsés, vagy zavaróan szemcsés, azaz az adás minőségét rontó szemcsék, azok hibák.

 

Az meg, hogy a vhs egy olyan készülék ami ebben a mindent már lassan informatikával vezérelt világban egy informatikához még köszönőviszonyban sem álló készülék adja és veszi a műsort, külön kiemeli a tömegből (nincsenek benne informatikai fogalmak). Winchester itt van a gépemben, elég ebből ennyi. Nem vagyok egy megrögzött informatikai mániákus, aki még a padló lapot is winchesterekkel rakná ki, van aki ilyen, az informatika szerelmese én nem. Volt idő mikor jobban tetszett, de az nem mostanában volt, sőt mondhatni egyre kevésbé. Nem arról szól már mint korábban, ez a terület is nagyon megváltozott, leural mindent. Bekígyózik mindenhová és mindenbe.

Előzmény: Ati_66 (130)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 138

Ez az S-VHS hitachi az 530-as és 660-hoz áll közelebb, kis minimális eltéréssel ugyanaz a mechanika van benne, ugyanaz a kuplung, amit javítani, majd találva egy új kuplungot kicseréltem, mert húzta ki állandóan a szalagot, kuplung típus hibája volt. Csak kaptam pár száz forintért egy VT-M727-es hitachi-t ami még áramot sem kapott szét volt rángatva a tápegységnél a kábel, viszont a kuplung totál új volt benne, látszott, hogy semmit sem ment, kosz sincs rajta, még a gyári szilikon zsír is totál vastagon megvolt rajta, virított fehéren, teljesen új volt a kuplungja és a nyomó görgő is a készülék kora ellenére puha volt benne, kicserélhették, de már nem ment valami sokat, (nyomó görgő már nem volt kompatíbilis) de a közlő kerék és a kuplung igen, ezeket átraktam, csak úgy száguld vele, a kattanásának a hangja is jó stabil, igaz most nincs használatban, de még lehet olyan műsor amikor kelleni fog.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 137

Ugyanis van még egy VT-S80-as hitachim, S-VHS, az ingadozás alatt az is áram alatt volt, azt hittem, hogy annyi neki, ugyanis míg ez az üzemzavar tartott, betettem egy kazit és lejátszotta ugyan, még a szín is jó volt, csak vaastag fehér csíkok mentek felülről alulra szépen lassan, hol vastagodott, hol vékonyodott formában, hol joban, hol kevésbé csinálta, gondolom ahogy az áram ingadozott. De aztán ahogy vissza állt a hálózat semmi baja sem lett. Olyan védelmi dolgot, mint amit a 110-es produkált ebben nem láttam. Az teljesen kikapcsolta magát az áramból, kihúztam, vissza csatlakoztattam és ment rendesen, az ingadozás aatt vettem fel vele sorozat részt és semmi sem látszott a zavarból rajta.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 136

"Az igazság odaát van" - azt megtanulhattuk már ha már a tévéknél és filmeknél és az idézetnél maradva az X-aktákból is..

 

Vannak típushibák az igaz, ezeknek a későbbi hitachik-nak már a mechanikájuk volt gyengébb, főleg a kuplungjuk, egy totál gyenge, sz@r könnyűszerkezetes, rossz konstrukciós műanyag.

 

Pont szerelőtől is hallottam ilyet, hogy azt szereti minden gép ha áramtalanítva van és pihen, azt mondta, hogy annak csak örül. Áramba helyezve kaphat akár egy löketet is, minden áramba vissza kapcsoláskor megvan a veszély, főleg ha sz@r az áramkör védelmi rendszere, ezeknek már nem volt olyan jó, mint amiket nekem ide adott. Azokba még tuti volt védelmi rész, a 110-esbe mint írtam tapasztaltam, hogy milyen frankón megoldották. Azt még egy életre tervezték, a későbbiekre (530-as) stb. már ezt nem mondanám.

 

 

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 135

Azért van az, hogy kopjon, az kophat, elpusztíthatalan, legalábbis nekem azok voltak amikor jó gépben használtam. No meg a különlegesség, hogy korabeli gép vesz fel mai műsort, olyan gép ami nem volt soha igazán kapható, manapság meg már csak elvétve, míg egy pen drive vagy merevlemezes dvd író, mindenki számára elérhető volt, nem is olyan régen, aki szánt rá annyi összeget. Arról meg nem is szólva, hogy a dvd felvevők külseje már nem volt olyan kidolgozott, kommerszebb, a blu-ray dobozok sem tetszenek, kifejezetten elsötétített üvegajtós szekrény mögé tervezhették, mert én elég rondának tartom, szinte mindegyiket. VHS-ből is voltak rondák, de abból voltak egészen különleges és szépen kidolgozott pofás gépek is.

Előzmény: Ati_66 (130)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 134

Alul is vibrál-de majd még egyszer idővel megnézem,nehogy valamit kicsit is eltérjek az igazságtól,mert az zavaró!

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 133

A tunera szines,felveszek és az másik készüléken lejátszva fekete-fehér.Az 530-as villódzva hol szines,hol FF,de a tetején némileg csikozódik.

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 132

Tehát felvesz adást vele, és vissza játszáskor vibrál a szín a kép felső egyharmadában? A többi részén (alsóbb részén) a képnek viszont jó és ott csak néha vibrál be?

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 131

A 660-as is jó volt,az full fekete-fehér lett!

Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 130

Én a VHS magnómat már csak a VHS-re átírt családi videók miatt szoktam néha beindítani. Bár abból is csak a legrégebbiek vannak VHS-en. Egy idő után már inkább a kamera kazettákat vettem és nem másoltam át VHS-re őket, illetve a miniDV kamera felvételek is maradnak mindig a kazettán is.

Én is pont úgy voltam az új kamera vásárlásnál, hogy a mágnesszalag már bizonyított, azt még az unokám is megnézheti, ha gondoskodok róla, hogy legyen használható lejátszó ezköz a kazettákhoz.

Ezért nem lett HDD-s, vagy memóriakártyás video kamerám, bár kétségtelen egy 40-50"-os TV készüléken jobban mutatnak a mai HD felbontású kamerák felvételei, de ilyenből mágnes szalagosat, az én pénztárcámhoz árazva nem készítenek, pedig ennek nem műszaki okai vannak. Csak elhitették a néppel, hogy a mágnesszalagos technológia elavult így sokkal olcsóbban tudnak kamerát gyártani a tömegeknek.

Nem is venne senki házi hasznlatra miniDV kazettás HD kamerát, mikor vehet memória kártyásat és az mennyivel kisebb és "korszerűbb".  Az hogy hogyan őrzik meg majd a felvételeket évtizedekre pedig csak akkor merül fel bennük, amikor egy merevlemez vagy memóriakártya elhalálozás miatt valami pótolhatatlan elveszik....

 

TV-ből megőrzési céllal felvenni nem nagyon van mit. A filmeket előbb utóbb leadja valamelyik csatorna ismét. Az elmúlt 1-2 évben láttam olyan régi filmeket, amelyeket korábban hang alámondással láttam VHS kazettáról vagy 25 évvel ezelőtt.  De ha valamit nagyon fel akarunk venni ideiglenesen, akkor a merevlemezes DVD író, vagy a TV oldalába dugott pendrive nem koptat kazettát :-)

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 129

Persze,főleg ott!fekete-fehérbe-szines és ismétlődik.Semmi baja nem volt!

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 128

A műszaki ördög sokmindenkit és furcsa dolgokkal tud 'tréfálkozni', az mondjuk biztos. Az 530-as villódzik? A szín csinálja, a kép felső részén?

Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 127

A "villódzás" az mit jelent? A szín, a kép felső részén? Ez az 530-as lenne?

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 126

Nem TE irtad,hanem ÉN! :)))

Még nem láttam olyan amcsi filmet,ahol a történetben a műsorforrás digitális.

Legújabb divat meg az,hogy a történetben hagyománys lemezjátszót hallgatnak.:)

Előzmény: Ati_66 (123)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 125

Furcsa kicsit, hogy mindegyik így "állásában" és ilyen szinten ment tönkre. Nem tartok attól, hogy ha áramtalanítva van a 2 készülék amit kaptam, egyszercsak majd ilyen szinten megpusztul az áramköre. Tavasszal fél napos áram ingadozás volt nálunk a nagy hálózatban, a hitachi 110-es videót kilökte az áram alól, vissza helyezve ment tovább rendesen, pedig akkor még a tv-nk is elszállt (táp egység), az ingadozás alatt a mikro sütő és a világítás sem működött rendesen a hitachi 110-es túlélte és még a többi gép is, pedig ez alatt a hálózati malőver alatt a panasonic videó zúgott mintha zárlatot kapott volna, a kazetta ami benne volt csak ment magától, ki sem adta, le sem lehetett kapcsolni, totál mintha elszállt volna az egész, a dvd író meg bekapcsolás után egyből lekapcsolt. Az áram szolgáltatás helyreállítása után ezek mind visszaálltak. A hitachi, főleg a 110-es ez alatt az ingadozás alatt is tudott felvenni rendesen, meg sem látszott a kép és hangminőségen, mialatt a többi készülékek időszakosan behaltak, az egyik tv meg teljesen, az vissza sem jött.

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 124

A lakószobában voltak tárolva.Teljesen szobahőmérsékleten,még huzat sem érte-szekrényben.Kb 1 éve volt a rendszerbe betéve,semmi baja nem volt,használtam egy hónapig,aztán a Hitachik,semmi bajuk nem volt a szinnel.Kb. 1 hete betettem az egyik Hitachit,villódzik,jött a másik fekete fehér.Jött a JVC-a kijelzője azt hittem poros lett,még egy kazettával működött a lejátszás,aztán eltűnt minden Kész,kampec.Ami a röhej,mechanikusan tökéletesek,igaz,felújittattam.Van egy Sanyom,az tökéletes,na meg ez a JVC S-VHS-ez-lekopogom-:)))  kiváló.Aztán van még egy Panasonic S-VHS,az is jól működik.Szerintem annak a kuplungját szarul tervezték meg.A Hitachi 530-at sajnálom,azt Bécsből hoztam,a 660-asban meg digitális funkciók vannak!

Előzmény: Törölt nick (121)
Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 123

Nem is írtam, hogy nincs az USA filmekben VHS :-)

Csak úgy emlékszem, több filmben is előfordult, hogy a 8mm-es kamera kazettát asztali lejátszóba nyomták be a TV alatt, európai filmből ilyenre nem emlékszem, de nyilván ez nem jelent semmit a tényleges piaci részarány illetően, arról meg nincs infóm.

 

Nekem is van egy Video8-as kamerám, az asztali lejátszóval csak szemeztem, de túl drága volt használtan is.

 

A Video8 rendszer volt az alap és a tovább fejlesztett jobb képminőségű sztereó változata a HI8. Kamerában gyakoribbak itthon, mint asztali eszközökben. A rendszer tovább fejlesztett változata volt azonos kazetta mérettel, lefelé lejátszási kompatibilis megoldással a Digital8 rendszer.

Ezt túrta ki a piacról a kisebb kamera gyártását lehetővé tevő miniDV rendszer. Egy ideig a Sony mindkettőt forgalmazta azt hiszem.

 

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 122

Sajnos a 2 hitachi-nak el volt kissé tolva a fényerősség magasabb irányba, általában gyárilag közép állásban van, ezeknél főleg a VT-145-nél még jobban eltért ettől az értéktől, a tv-n keresztül is látszott, hogy kissé erősebb a fényereje, mint kellene, vagy mint a televízió összes állomása ami szintén köztesre van beállítva. Ez a fényerősség magasabb állása a tuner egységet érintette az azon keresztül bejövő tv adást és kimenő koax videó jelet.

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 121

Biztos, hogy állásában ment tönkre? Mert én még ilyennel nem találoztam, pedig volt már egy néhány készülék a kezem alatt az elmúlt 20 évet beleszámítva. A gép általában 'örül', ha nincsen áram alatt, meg főleg használva. Nagyon hideg, vagy nagyon meleg (hőtől, naptól, fagytól) azért óvjuk, ezek tudnak kárt tenni, állásában is.

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 120

Pl    ha két műsor ütközik,az egyiket fel kell venni.Ami a minőséget illeti,a VHS-t is meg lehet úgy oldani,hogy a szint és a világosságot külön vigyük.Persze teljes bekötésű scart kábellel.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 119

Nemrég irtam,hogy két videom is tönkrement az állásba-color killer-most tettem be egy JVC-t a rendszerbe,annak is az elektronikája az állásban tönkrement.Nincs kijelző,úgyhogy kampec.Ráadásul teletextes volt Sebaj,van másik!  :)))

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 118

A jobb filmek nagyjából este 9-10 után vannak,egészen jó filmeket lehet elcsipni.Nagyon sok ilyen filmem van-amig volt Eurosportom-levették idén-hegyi futamokat vettem fel,engem ez érdekel.Pazar Tour De France-os,Giro-Vueltás felvételeim vannak.Vagy olyan politikai műsor,amit későn adnak.Ezt megnézem és letörlöm.De alapvetően igazad van,ezért nem álltam át a digitálisra.Ha nincs semmi,ami érdekel,valóban nem kell.Vannak nagyszerű tematikus csatornákról felvett történelmi műsorok,ez is nagyon érdekel.Nekem a VHS megfelel,30 éves alámondásos filmjeim minősége semmit sem romlott.Nem tudom,mi lesz a 30 éves DVD-kkel.A blue ray kifulladt,dvd lecsengett.Zenében gyári CD-t már alig vesznek,más világ ez.

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 117

Időről időre találni olyat amire én is beállítom, de komolyan érdekelne, hogy úgyis ebben a témában aktuális, hogy még nem haltak ki, lehet velük felvenni bármely korlátozás nélkül, bármely tv állomásról, de például mit?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 116

Legfeljebb felhasználták, hogy a filmben még rejtélyesebb legyen, hogy vajon mit rejt az a bizonyos kazetta? Ez az Amerikai filmes politika.. minnél eladhatóbb annál jobb és ha ilyen korabeli kellékeket is beépítenek és ettől még változatosabb, különlegesebb, rejtélyesebb, abból meg miért ne profitáljanak?! VHS témában érdeklne, hogy akik itt még használnak, (mindegy az érdeklődésem szempontjából, hogy milyen felvevő formátumot) mit tudnak még konkrétan felvenni ebből a nap mint nap egy kaptafára épülő médiából? Melyik tv állomásról, milyen jellegű műsorokat?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 115

Még manapság is látni olyan amerikai filmeket,amelyeket nem régen készitettek,hogy VHS-kazettákat tesznek be valamit megnézni,amit a kazetta rejt.Azt hiszem,volt valami Hi-8 szabvány,de a profi gépek U-matic szabvány szerintiek     voltak.  De valóban,volt video8 rendszer is.:))

Előzmény: Ati_66 (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!