Keresés

Részletes keresés

Keszikörnyezet Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2225

Igen ez emlékeim szerint 2000. évben volt. A társulás semmilyen választ nem kapott. Szóban arról tájékoztatták Őket, hogy a város a helyi lerakóban hosszútávra biztosította a hulladék elhelyezését. Na ehez képest cca. 1,5 év múlva megszünik a lerakási lehetőség.

A költségtöblet nem ismert, mert konkrét ajánlatok egy tárgyalássorozat alatt születhetnek és ilyen még nem volt.

Polgármesterünk szerint nincs is lerakó ami képes lenne befogadni a szemetünket. Pedig van csak abbóll nem esik le semmi.:(

Előzmény: Törölt nick (2217)
facsigafa Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2224

Azért gondolj bele, hogy te mit csinálsz a hulladékoddal.

Meg akarsz tőle szabadulni szervezett módon, vagy illegálisan. Lényeg az hogy tőled minél távolabb legyen. A szelektív gyűjtés az újra hasznosítható dolgokat kiszűri, ami meg marad minél messzebbre kerüljön azaz szállítsák el. Az újra hasznosításból származó bevétel csökkentené a költségeket a lakosság részére. Erre már évek óta meg volt a lehetőség. Azt hiszem ezt mindenki megértené. Az ISPA támogatott lerakóba lehetne vinni Gödöllő mellé, úgy tudom Dunakeszi is kinyílvánította csatlakozási szándékát. A bibi ott volt, hogy az az ilyen- olyan Gémesi lekanalazza a tejfölt ide meg semmi sem jut. Hát itt tartunk most.

Még itt van két kép és már lehet is dönteni:

Előzmény: Luckuty (2208)
Facipő Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2222

Kedves Csinyke2 !

 

miután régóta olvasgatod ez a fórumot nem értem ezt a

mondatod: "Szóval iszonyú,minden logikát nélkülöz ez a fajta városépités"

 

Szerintem mindenki láthatja a logikát. A különböző területek átminősítése, beépítése az egyes képviselők, vállalkozók érdeke. Mint pl. a legutóbbi tolidi u-i ügy, mely a pék társának bizonyos Szalaynak a több száz milliós bulija (persze nyilvánvalóan a péké is).

Előzmény: Törölt nick (2221)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2220
A dátumot én is észrevettem, még mielőtt feltettem az idézetet, de azt gondoltam, nem számít, annyit azért jelez, hogy lehetnek nehézségek egy csodaintézmény működésében is, még Ausztriában is, hát még itthon, ahol valószínűleg kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy ilyen helyekre járjanak. Egyébként az egyik oldalon még azt is olvastam, hogy a 27 há mellett még van ott vagy 150, ahol a lovak ficánkolhatnak. Hát, itt arra már nem nagyon maradna hely.

"Dobjál rá húsz ezret oda vissza tétre befutóra ,majd meglátod hogy milyen izgalmas ha nem nyersz-vagy igen!:" Na igen, ezt nem szívesen kezdeném el. Amit én unalmasnak találtam, hogy elrobogtak a lovak egy pillanat alatt, azután semmi, vagy fél órán keresztül.
Előzmény: Qti (2219)
Qti Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2219

Luckuty!

A dátum volt a lényeg, csupán 13 hónappal vagy lemaradva. 2005 ben volt a lózizi pénzezés!Aztán meg ha kicsengették Ábrahám Úrnak a lét, arról már nem szól a fáma.Egyébként igérem nem maradok adósod!(cukk)

Nem tudok közelebbit a reptérről de próbálok előre gondolkodni.

Azt írod hogy dög unalmas volt a lovi?

Dobjál rá húsz ezret  oda vissza tétre befutóra ,majd meglátod hogy milyen izgalmas ha nem nyersz-vagy igen!:-)

 

Csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy a Magna Racino féle szórakoztató centrumban nagyon hangsúlyos a lósport, tehát esélyes lenne a hely, a jelenlegi állapotának megőrzésére. Sajnos semmi közelebbit én sem tudok, mit akar csinálni az új tulaj, kiváncsi vagyok rá.

Előzmény: Luckuty (2218)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2218
Qti, megpróbáltam elolvasni (amit idéztem, épp a lap alján volt) , de nem értem, miért is tanácsoltad ezt nekem, semmi érdekeset nem találtam. Természetesen láttam más cikkeket is a Magna Racino -ról, de direkt ezt idéztem, hogy cukkoljalak egy kicsit, valamint hogy lássa mindenki, hogy ott sem fenékig tejfel minden. Egyébként az az életstílus, amit ezek a lapok közvetítenek, nagyon idegen számomra. Ha valami hasonló létesítmény készülne itt, az azt jelentené, hogy sok felvágós kocsi járna erre, felvágós tulajdonosokkal, akik parkolni akarnak, és akik között talán a maffia is megjelenne. Nekem nem hiányoznak. Egyébként csak álmodozol, vagy tudsz valamit a tulaj elképzeléséről?
A lovakkal egyébként - messziről - semmi bajom, szépek, szép a mozgásuk, ha sétáim alkalmával látok egyet- kettőt, mindig megcsodálom őket. Lóversenyt egyszer próbáltam nézni, itt, Alagon, de dögunalmasnak találtam.
Ami a repülőteret és annak jövőjét illeti, hát annak a fejlesztésének sem örülnék, de ha jól értem, a két dolognak semmi köze egymáshoz, nem a vagy - vagy lehetősége merült itt fel.
Tudom természtesen, hogy aki majdnem egy milliárdot kiad egy területért, az valami hasznot is akar látni belőle, és nagy valószínűséggel nem fogok én a továbbiakban ott a kutyával sétálgatni. De sajnálom azt a területet, annál is inkább, mert egyre fogy a zöld Dunakeszi körül.
Nyáron Angliában jártam, Bristolban. Órákon keresztül bolyongtam egy hatalmas és gyönyörű fennsíkon. Fű mindenütt, néhol bokrok és hatalmas fák, a fennsík egyik szélén az Avon, de a többi oldalon a város, villákkal. Valahol láttam egy emléktáblát, hogy a területet XY adományozta a városnak 1903-ban, és az volt a kívánsága, hogy maradjon mindig is a bristoliaké. El tudod azt képzelni, hogy Magyarországon egy ilyen területet beépítetlenül hagyjanak? Mert én nem.
Előzmény: Qti (2213)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2217

Ez mikor volt? 1998-2002?

 

Érdekes lenne gy táblázat: belépési költségek akkor és most, összesen és egy emberre lebontva.

 

Én azért értem a fideszeseket és a lokálpatriotákat. Százszor roszabb egy többszáz szempár által ellenörzött társulási tagság, amikor ugyan jobb a városnak, mint egy égető, amikor ugyan rosszabb a városnak, meg a környezetnek, de a telepítés elősegitéséért leeshet 150-200 milla 2-3 privát zsebbe és azon nem kell osztozni

Előzmény: Keszikörnyezet (2214)
Qti Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2216

Kedves Pária!

Több alkalommal olvastam a helyi közlekedést -jogosan- ostorozó véleményedet.

A mostani berzenkedésedre ragadtam klaviatúrát. Akik újonan költöznek Dunakeszire, nyilván tájékozódnak a helyi közl.-si viszonyokról, nekik nem lehet meglepetés amiről írsz. Tudod van rálátásom az új építkezések tulajainak anyagi helyzetéről, és meg kell mondanom hogy nagy többségnek nincs közlekedési gondjuk. Ugyanakkor a kisebb hányadot érintő nehézség sajnos nem fog újabb járatokat kapni . Hozzá kell tennem a Révdűlőben ezer éve lakókat sem kényeztetik el, pedig legalább negyven éve kiépült részről beszélünk, de még sorolhatnám a város többi részét is.

Be kell kalkulálni ezt a bosszantó tényt is annak aki ide akar jönni lakni...

 

 Üdv. Qti

Előzmény: pária (2215)
pária Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2215

Valóban itt mindenhez kocsi kell,kéne,ez persze újabb környezetszennyezési forrás.

A helyi közlekedés egyszerűen katasztrofális,és úgy tudom,a Volán még a meglevő

járatait is csökkenteni akarta.Persze,nekik nem éri meg,ha a drága jegyekkel kevés

utas utazik,de ilyenkor kellene az önkormányzatnak is lépni,mert a helyi közlekedés

megoldása nem lehet kitéve csak a profitérdekelt közlekedési cég üzleti tervének.

Nem tudom,mi alapján állítja össze a Volán a menetrendjét,én eddig akárhányszor

vettem igénybe vonatot,legritkább esetben van vonatérkezéshez buszcsatlakozás.

Dunakeszi egyik oldaláról átjutni a másikba kész kirándulást jelent!Márpedig a vasút

másik felén is van élet.Általában hosszú gyaloglásra kényszerülök,de meggondolom

azt is,mert már maga a gyalogoshídon való átkelés is életveszélyes,mert mozog a pallója.És nincs kivilágítva,a környéke se,így közbiztonsági szempontból se jó hely.

S Csinyke2-nek igaza van,a sok kismama,ha a férje kocsival jár dolgozni,ők hogy

mozduljanak ki otthonról?(emiatt is nagyobb lehet a bezártság érzésük) S akinek

nem telik kocsira,vagy annak a fenntartására,a mindennapos közlekedésre?Akik

vezetik a várost,feltételezem,egyik sem kényszerül gyalogosan közlekedni,ezért

át sem érzik egy ekkora kiterjedésű város tömegközlekedésének a gyatraságát.

Előzmény: Törölt nick (2211)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2214

A fizetendő díjról a környező (Vác, Göd, Gödöllő, stb.) települések díjai alapján lehet infókat gyüjteni. Ők ui: fizetnek lerakási díjaat, Dunakeszi nem. Egyébként 1 000 Ft/hó/háztartás az átlagos. Dunakeszin jelenleg 700 Ft körül van ez az érték.

A díjtételek egyébként az egyre szigorodó feltételek miatt folyamatosan drágulni fognak. Ezért fontos a keletkező hulladék mennyiségének csökkentése és a szelektív gyűjtés is.

 

A megoldás ennél azért egyszerűbb.

Gödöllő mellett EU-s támogatásból épül egy lerakó, távol a lakóterületektől. Népszavazáson a lakosság döntött a kérdésről. Várhatóan 2-3 év alatt elkészül. Visszacsinálni a lerakó művelésének végéig nincs lehetőse a helyi önkormányzatnak. A lerakót üzemeltetőnek pedig nem érdeke. A működés szabályait pedig at EU folyamatosan ellenőrzi a támogatása okán.

Egyébként a lerakó építésére több mint száz önkormányzat fogott össze úgy, hogy 0 Ft önerőt kellett vállalni a belépéshez. (90% EU támogatás, 10% egyéb forrás, 0% önkormányzato forrás)

A rendszerhez Dunakeszi felkérés ellenére sem csatlakozott annak idején. De erről az DAKE több infóval rendelkezik, mivel akkoriban több vezetőjük is helyi képviselő volt. 

A baj az, hogy a megépítést követően a csatlakozás feltételei már rosszabbak, mivel mi nem nyertük meg az építési költségek 90%-át az EU-tól és ennek az összegnek az arányos részét nekünk lakosoknak meg kell fizetnünk valamilyen módon, pl: a magasabb lerakási díjakban. Ez egyébként a lokálpatrióta vezette önkormányzat és az akkor még kisgazda támogatással nyerő Kecskeméthy Géza polgármester bűne!

 

A "baj" a társulással az, hogy túl sok szempár tekinthet bele a működésbe (töb mint 100 önkormányzat, Állam, EU stb) és szinte lehetetlen a magánérdek érvényesítése, talán ezért is nem csatlakoztunk, amikor még lehetett.

Előzmény: Luckuty (2210)
Qti Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2213

Kedves Luckuty!

 

Mégegyszer olvasd el azt a cikket, de a lap aljáig!(2005 01 25!!!)

Egyébként sem ujdonság hogy tartozás hegyek közt élünk, lásd körbetartozás kis hazánkban. Jómagam is szenvedő alanya vagyok:-(

Te nem ilyen lovat akartál...?

Gondold tovább a helyzetet, és ha a repülőtér felcsövesedik nemzetközi kisgépek fogadására , akkor  mi lesz? Oda a nyugalom végleg.

Erre gondoltatok már?

 

Mi sem akartuk ide a három tízemeletest,(a háttérből itt hiányzik) de ezt dobta ki a gép.

 

Qti

Előzmény: Luckuty (2206)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2212

A kérdések jogosak, de ha mindenben az örökkévalóságra törekednénk, akkor semmire sincs megoldás: pl. Paks, autó, ivóvíz, stb.

Azt gondolom, hogy reménykedni kell a technológiák fejlődédében, egyébként Watt sem találta volna fel a gőzgépet.

 

Húzz egy strigulát.

Előzmény: Luckuty (2210)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2210
Na igen. Akár az én nevem is odatehetnéd, egy újabb strigulával. Természetesen Keszikörnyezethez csatlakozva én is úgy gondolom, hogy szelektív hulladékgyűjtéssel kombinálva a dolgot. Azért felmerül bennem néhány kérdés:
1. Elszállítani, de hova?
2. Mennyiért?
3. Hány évre lehet velül megállapodni?
4. És mi lesz, ha nem tartják be a megállapodást, és 2 év után azt mondják, hogy ők is megszavaztatták a lakosságot, vigyük, ahová akarjuk?
Előzmény: Törölt nick (2209)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2209

Elszállítás: 1. Haindling

 

 

 

Lerakás

 

 

 

Égetés

Előzmény: Luckuty (2208)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2208
"Szerintem- megfelelő tájékoztatás után - mindenki el tudja dönteni az említett három közül, hogy melyik a jó neki és a városnak"

Oké, Csiga, tegyük fel, hogy igazad van, el tudja dönteni, amit egyébként én kétlek. Most már csak az a kérdés, hogy ki tartja azt a tájékoztatást - mert hogy nagyon nem mindegy. Tehát ezt kéne először eldönteni, szavazással. Ez lesz ősszel.
Előzmény: facsigafa (2207)
facsigafa Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2207

Üdv. Mindenkinek !

Kicsit távol voltam.

Kedves Quti köszönöm a segítő szándékodat (korábbi hsz)

 

A hulladék elhelyezés az fogas kérdés. Én ott voltam a régi Széchenyi I. Iskolában a Skripecki által rendezett Gyurisnés, Kovácsos, Vácis, Asztalos lakossági fórumon. Mit ne mondjak undorítóan gusztustalan volt a személyeskedés, a hozzá nem értés. Egyedül talán Asztalos Armand mondta el teljes folyamatában, kronológiában, hogy az elmúlt 10 évben (akkor 10) mit tett a város  kommunális hulladékának elhelyezése ügyében. Megjegyzem ezek közül az emberek közül igazán baloldali az Asztalos Armand volt (nem politizálni akarok, de rendszerváltás óta Dunakeszin mindig jobboldali Önkormi volt és van). Ha abból indulunk ki, hogy a jobboldal a szarakodáson kívül semmit sem produkált akkor még sokat is mondtam. Azért még annyit hozzátennék, hogy környezetvédelmi biz. elnököt (Nyíri I.), tanácsnokot (Kovács L., Magyar J.)- forrás Telekeszi Tv-azért neveztek ki és megbízták Szabó T. alpolgármestert a környezetvédelem felügyeletével.(úgy tudom egyik sem igazán baloldali) Aztán telt múlt az idő eljött a 2002 év új környezetvédelmi biz., új elnök (Balogh F.) aki azt hiszem MSzP-és

elkezdte a törvényi mulasztásokat ledolgozni pl. Környezetvédelmi Program, Hulladékgazdálkodási Terv, szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, ha igaz több céggel tárgyalt, de mindig leugatták úgy tudom évekkel ezelőtt eljutott odáig, hogy öt gyüjtőszigetet és egy hulladék gyüjtő udvart jelöljenek ki, több fórumot is összehozott a hulladékelhelyezés ürügyén, ha jól tudom lerakással, égetéssel kapcsolatban, állítólag törődött a tözeg tavak sorsával is, autómentes napot szervezett, parlagfű irtást stb-forrás Telekesz Tv.

Láss csudát milyen a hatalom szava 2 éve megszüntették a Környezetvédelmi Bizottságot, mert takarékoskodtak és egyébként is nem látta jól el a feladatát !?

 Gondolom ez azzal esett egyidőbe amikor az MSzP-ések kitalálták a népszavazást a "népfelség" elve alapján, hogy döntsenek ők: lerakás, elszállítás vagy égetés.

Véleményem szerint ez okos dolog volt, mert döntés után nincs apelláta és meg van az irány amerre tovább lehet lépni az önkorminak. A jobboldal megint belehúzott, oké elfogadjuk, meg is szavazták- forrás Telekeszi Tv-, de azt hogy a szavazás miként legyen lebonyolítva azt már nem.

Hát inenntől kezdve a jobboldal részéről mindenki hülye volt aki bármilyen javaslattal előállt szemétügyileg, azaz bizonyította a témához való impotenciáját.

Aztán előálltak azzal, hogy az MSzP " levitézlett", akkor bizzuk meg Dr.Kiss R. SzDSz-es képviselőt a szemétüggyel és most majd rajta verjük el a port.

Tudomásom szerint most itt tart a városi önkormi.

Bosszantó, hogy a lakókat a mai világban amikor az információk szinte lehengerlik hülyének nézik. Szerintem- megfelelő tájékoztatás után -  mindenki el tudja dönteni az említett három közül, hogy melyik a jó neki és a városnak, majd ezután jöhetnek a szakemberek kidolgozni a mikéntjét és a finanszírozást.

Luckuty Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2206
Erre (is) gondolsz, Qti?
<a href="http://www.abrakmester.hu/heti_teliver.php?id=83" target="_blank">Magna Racino az abrakmesterben</a>
Idézet a lap aljáról:
"-- Ábrahám László úr panaszkodott, hogy Magna Racino a mai napig sem rendezte tartozását. A csodapálya a csőd felé tántorog? Ott március 13-án lesz a kapunyitó, nálunk április 3-án."

Ha nem is tántorog talán a csőd fele, nekem akkor sem tetszik az ötlet. "Én nem ilyen lovat akartam" - ha már a lovaknál tartunk - , amikor Dunakeszire költöztem. Nyugodt, családi házas környékre vágytam, nem pedig forgalmas, zajosra. Ráadásul alig van ma már valami természet Dunakeszi területén.
Előzmény: Qti (2205)
Qti Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2205

Hallo Armand!

 

 

"A vitában a lokálpatrióták azt hangoztatták, hogy a lósport jellegét megtartva egy 20%-os beépíthetőséget engedélyezve ki lehetne ott alakítani (támogatva a vállalkozót) egy szórakoztató központot"

 

Na most csak annyit tennék ehez hozzá, hogy szives figyelmükbe ajánlanám a következő infot.

Létezik ausztriában egy szórakoztató komplexum, amit úgy hívnak hogy Magna Racino.

Frank Stronach Úr 27 hektáron 75 millio euróból Ebreichsdorf-ban(Bécs mellett) hozta létre. Ezt 2004 ben nyitották meg. Érdemes megnézni(yahoo-n) hogy a lovas sport micsoda fellegvára, mellette cirkusz, szinház, kaszino,éttermek, kongresszusi terem, és a jóég tudja mifene van még ott.  Nézzék meg, és utána szeretném a véleményeket olvasni ,érdekelne.

 

Qti

 

 U.I: Ez nem lakópark!

Előzmény: Asztalos_Armand (2190)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2203

Annak érdekében, hogy ne mondhassátok, hogy mi csak kritizálunk ismételten megosztom veletek a megoldási javaslatunkat.

A látszat ellenére ez nem politikai javaslat, de a töbletköltségeket innen lehet a legkisebb áldozattal megtakarítani.

 

JAVASLAT A HULLADÉK

ELHELYEZÉSÉRE

A TiÉD a Dunakeszin keletkező hulladék kezelésére az alábbi megoldást javasolja:

Be kell vezetni a városban a szelektív hulladékgyűjtést. A hulladékból kinyert újrahasznosítható összetevőket az önkormányzat értékesítse pályázaton.

A megmaradó hulladékot szállítsák el a városunkból, egy megfelelő védelemmel ellátott lerakóba. Ezzel biztosítható, hogy a hulladék-elhelyezés káros hatásait nem kell Dunakeszin elviselnünk.

A környező települések adatai alapján ez családonként kb. 3-400 Ft többletköltséget jelent havonta. Polgármesterünk szerint, a nehéz helyzetben lévő városunk ezt kénytelen áthárítani a lakosságra.

Egyesületünk másként gondolkozik.  Változatlan szemétszállítási díj mellett a hulladékot el lehet szállíttatni városunkból. Jelenleg az önkormányzatban 3 alpolgármester van. Egy ekkora városban 1 alpolgármester is elegendő. Korábban is csak egy volt. Számításaink szerint a két alpolgármester bére, járulékai és költségtérítései fedezik a többlet kiadásokat. Ezen túlmenően a polgármester és a szemétszállító (Közüzemi) Kft. vezetőinek a jutalmait is csökkenteni kell. Ezzel a szemétdíj összege kevesebb lehet a jelenleginél. Így a szemetünket a díj csökkentésével elszállíthatjuk Dunakesziről  (TiÉD)

Keszikörnyezet Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2202
Kedves Mindenki!

 

Mint észrevettétek az elmult időszakban nem nagyon szoltam bele a vitába, de azért elolvastam a véleményeket. A hulladékgazdálkodás viszont szívügyem, ezért engedjetek meg pár gondolatot.

A szakértői véleményekről csak annyit, hogy nem arra válaszolnak ami minket érdekelhet. Ui: minden megoldásnak vannak környezet- és egészségkárosító hatásai. A szakértők azt vizsgálják, hogy a határértékek betarthatóak vagy nem. Persze itt elég csak arra gondolni, hogy pár éve pl: a trabant kibocsátási értékei megfeleltek az előírásoknak (és az azbesztszigetelés, az élelmiszer tartósítoszerek is és még sorolhatnám). A határértéket mindíg az aktuális megoldásokhoz igazítják. De ettől még fokozottan mérgezőek és közvetlenűl károsítják mindannyiunk egészségét. Sajnos a legnagyobb kockázatot a gyerekek viselik. Ezért az elfogadható megoldás csak a lakott területtől távol képzelhető el. Dunakeszin ilyen terület nincs!

Nem véletlen, hogy a szakértő nem a Dunakeszi lerakóhoz közel lakik. Persze a képviselőink többsége sem. Gondoljunk csak László Zoltán alpolgármesterre aki bőszen érvelt a szemétégető mellett, miközben Katalinpusztán az erdő szélén lakik. Bár egy Katalinpusztai lokálpatrióta megteheti:(

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2201

Kedves Armand!

 

Csatlakozom Luckuty-hoz!

 

Tessék mindent, ami történik nyilvánosságra hoznio. Mért nem csináltok egy honlapot, ahová ki lehetne rakni azokat, az egyébként nyilvános dokumentumokat, amikről az önkormányzat általában csak sunyin hallgat, meg azokat is, amelyeka jogszabályok alapján nem tartoznának zárt ülésre, csak a jelenlegi figurák azokra is ráhúzzák a titkosságot, hogy ne derüljön ki. Ha jogszabályt nem sértetek vele, akkor mit csinálhatnak? A titkosságigényükre meg teszek.

Előzmény: Luckuty (2199)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2200

Kedves Lemy!

 

Biztos vagy benne, hogy 10 km-en belül kell két pontszennyező (Rákospalota, nézd meg GOOGLE Earth esgítségével) ?

A környékbeli települések: BP IV. XV. XVI. Dunakeszi, Fót, Göd.

Megjegyzem, az égető salakja ebben az esetben Dunakeszire kerülne a maga "dusított" valóságában.

Szerintem az a helyes megoldás, hogy minden település megoldja a saját szemetét, vagy lerakja saját magánál, vagy megfizeti, hogy elvigyék oda, ahol ebből akarnak bevételt elérni. Így müködik sok minden: pl a csatornázás is, ha valaki nem akar a saját sz..rában tocsogni, az elviteti a csatornavállalattal, a csatorna vállalat meg a sz..r elszállításából és tisztitásából él. Mi ebben a furcsa? Ha Dunakeszin a szemetes kft. nem kampánypénz termelési célzattal működne, akkor a mostani szemétdíjakból, vagy esetleg egy ici-pici emeléssel meg lehet oldani az elszállítást. Igaz, akkor nem álldogálna 50-60 millió forint bekészítve a Homolya (fideszes képviselőjelölt) fennhatósága alatt a Közüzemi Kft-ben . Az adat tényadat. Tessék utánaérdelkődni a szemetes kft-nél, illetve Gödön. De meg lehet kérdezni, bármelyik nem fideszes és nem lokálos önk képviselőt is, mivel a szemetes kft. városi tulajdon (csak nem úgy működik).

 

Az égető egyébként is csak a befogadó önkormányzat vezetőinek külföldi bankszámlája szempontjából elönyös.

Előzmény: Törölt nick (2198)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2199
Kedves Armand!

Amit Lemynek írtam, neked is szól persze. Azt írod:

"Miről másról szólna a demokrácia, mint arról, hogy a legtöbb ember által támogatott javaslatok valósulnak meg."
Nem, a demokrácia általában nem erről szól. Vannak dolgok, amikben a polgároknak kell dönteni, és vannak, amikben nem, mert ha a döntést a többségre bíznánk, akkor garantált katasztrófahelyzet állna elő. Mi lenne, ha megkérdeznék a népet, hogy mennyi adót akar fizetni? Egy fillér bevétel nélkül maradna az állam.
Egy nagyobb közösséget érintő kérdések általában annyira összetettek, hogy nem várható el még az iskolázottabbaktól sem, hogy átlássák minden lehetséges döntés minden következményét, az meg mégkevésbé, hogy saját érdekeik elé helyezzék a közösség érdekét. (Márpedig nem biztos, hogy a felismert egyéni érdekek eredője a közösség érdeke.) Akkor pedig mi alapján döntenének? A demokrácia arról szól, hogy az emberek megmondhassák, hogy kikben bíznak, és azok hozzák meg a döntéseket, kellő körültekintéssel és szakértelemmel.
Jelen esetben is a szemét sorsa csak az egyetlen a rengeteg probléma közül, a bajok valódi gyökere az, hogy akiknek a mi érdekeinket kellene képviselni, azokat egészen más szempontok befolyásolják.

Ami a Téli Pályát illeti, meglepő, hogy aki őstermelőként elővásárlási jogával élve megszerez egy területet, az szórakoztató központot akar létesíteni. Az méginkább érdekes, hogy egyes képviselők úgy gondolják, hogy a városnak erre szüksége van. (Hiszen mi másért akarnák megengedni e célból a 20%-os beépítést, egyáltalán, kérte ezt hivatalosan valaki tőlük?)

Egyébként az jut eszembe a lóról: lóverseny. Utána meg: kártya, ital, nők. Hát nem kézenfekvő ötlet a szórakoztató központ?

Armand, én egyébként most is azt mondom: nyilvánosság! A Téli Pálya eddigi sorsát az országos sajtó is követte, hátha ezután is érdekli.
Előzmény: Asztalos_Armand (2193)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2198

Kedves Luckuty,

 

csak ismertetést találsz ott, egyik megoldás felé sem 'húz' a DAKE. Csupán ismertet.

No, de tegyük azért hozzá, hogy az égető nagyon szép megoldás lenne, de irreális költségekkel járna, asszem.

lemy

Előzmény: Luckuty (2197)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2197
Lemy, kösz a linket. Elolvasom, hátha okosabb leszek. Attól félek, hogy - ahogy Armand írja - más szakértő más végeredményre jutna, és ha azt is elolvasnám, én annak is hinnék. Mindig épp annak hinnék, amit utoljára olvastam. Mert az adatokat nem tudom ellenőrizni, vagy elhiszem őket, vagy nem, nem értek hozzá.
Előzmény: Törölt nick (2196)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2196
Szervusz Luckuty!

- és a hulladékkezelésre kíváncsi (felelős gondolkodású) Kesziek!

a DAKE honlapján a hulladékkezelési fejezetben megtaláljátok a 2004-es elemzés összefoglalását. Tájékozatásul ajánlom elolvasni mindenkinek.
Klikkeljetek a "Hulladékkezelés" c. menüpontra!

Így kezdődik:

"Dunakeszi város hosszú távú hulladék elhelyezésének

megoldási lehetoségei közül melyik változattal ért egyet?



E Tájékoztatót közreadta: a DUNAKESZI-ALAG KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

Felkért szakérto: Ádány Mihály okl. építomérnök, környezetvédelmi szakérto

(környezetvédelmi felülvizsgálati eng. sz: 390/2002, mérnöki kamarai szám: 13-3027) "


a hulladékkezelésről itt

Előzmény: Luckuty (2192)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2195

Kedves Facípő!

 

Valóban többször rendrer utasitottál, de mindig eltévesztem.

Akkor mije van, érettségije?

Van egyáltalán bármilyen felsőfokú képesitése?

 

Várjál! Kezdem kapisgálni.

 

1.§ Középfokú papirokkal GESZt lehet vezetni havi 5 kilóért.

2.§, Felsőfokú végzettséggel az ember lehet egyszerre parlamenter és alpolgármestre, persze csak ha fideszes.

3.§ Ha pedig náci, de nincs felsőfokú képesitése, akkor lehet alpolgármester, de nem lehet parlamenter.

 

Szerintem összeállítottam Dunakeszi Alkotmányát.

Armand, ilyen feltételekkel "esélyetek sincs".

Előzmény: Facipő (2194)
Facipő Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2194

Kedves Haindling !

 

Sokadszor írom, hogy a Seltenreichnek nincs semmilyen tanári képesítése, tornatanári sem.

Előzmény: Törölt nick (2191)
Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2193

Kedves Luck!

 

3 változat van:

 

1, Elszállítani a szemetet Dunakesziről

2, Bővíteni a lerakót és Budapesttel együtt használni a továbbiakban

3, Szemétégető (lerakó ehhez is kell, mert a nemégethető anyagokat, meg a salakot valahol el kell helyezni.)

 

Hogy ezek közül "szakembereknek" kellene dönteni, ezzel nem értek egyet.

Ennek két oka van:

1, Azt gondolom, ha minden fontos paramétert a lakók rendelkezésére bocsátanánk az egyes változatokról, akkor -szerintem- minden dunakeszi polgár el tudja dönteni, hogy neki melyik a kedvezőbb. Miről másról szólna a demokrácia, mint arról, hogy a legtöbb ember által támogatott javaslatok valósulnak meg.

2, Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy szinte mindegyik "szakemember" egyben valamelyik változat lobbistája is. 2004-ben a lokálosok felvonultattak olyan "szakértőket", akik a szemétégetés mellett érveltek, az FKFV "szakértői" a lerakást támogatják, a környezetvédők meg az elszállítást. Igazán független, korrekt, az egész problémát átlátó szakértő nagyon kevés van.

 

Ami a Téli Pályát illeti: Nem prejudikálnék. Nem tudom, hogy kupi készül ott, vagy valami más, azt viszont tudom, hogy ha én befektető lennék, nem venném meg 760 milláért, ha a hasznosítása nem lenne megoldott. Ezzel kapcsolatban pedig tudni kell, hogy sem minket, sem tudomásom szerint a Szadit nem keresték meg az új tulajdonosok. S bár tudom, hogy Qti-nak ez nem fog tetszeni, a következtetéseket, illetve a továbbgondolást rábíznám a kedves topic-lakótársakra.

Még egyszer jó hétvégét midenkinek!

Előzmény: Luckuty (2192)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2192

Kedves Armand, én azt hiszem, a szemét-ügyet valóban nem lehet a lakosság véleményére bízni. Illetve: abban dönthetne a lakosság, hogy Dunakeszi saját szemétjét is szállítassa el a városból, és semilyen formában ne foglalkozzék se  tárolással, se feldolgozással, se égetéssel. Ezt eldönthetné - érzelmi alapon. Az azonban, hogy válasszon a kezelés különböző módjai között,  teljességgel lehetetlen, ugyanis senki nem ért hozzá. Szerintem egyébként a képviselők sem. Fogalmam sincs, hogy mi módon lehetne dönteni, valószínűleg ahány szakembert kérdeznétek meg, annyi féle válasz születne.

 

A 20% beépítettséget sem tartanám elfogadhatónak a Téli Pálya esetében. Egyébként az ilyen %-ok azok, amiket nem szokás betartani, ha meg már szétromboltak valamit, akkor mit ér a bűntetés, vagy akár a bontás is. (Különben sem szokás általában az épületeket lebontatni.) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!