Szerintem az baszottul széles.Nyilván rá lehet tenni meg esetleg jól is néz ki, de semmire sem való ezen kívül. Ha komfortot akarsz, akkor az adott típus alapméretű gumija amivel anno installálták és csókolom.
Korrigalni kell de csak gyenge minosegu uton(amibol a legtobb van),,neha megindul jobbra-balra es vissza kell fogni,mint mikor valyuba mesz,de itt eleg ha kisebb huppanokba vagy egyenetlensegbe kerul.
225/50 17 firestoone
a morgas meg 105-tol 130-ig tompa remeges halk mély" daralassal"
Keresztbordákon dobálja el az elejét-hátulját? vagy folyamatosan küzdeni kell az irányzással?
Ha csak bordákon dobálja el magát:
teljes első hátsó futómű szilentek, stabilizátorok átnézése..lengéscsillapítók jók?
Az én kocsimon 16-os felnik vannak gyárilag, de gyári rá a 17-es is, sűrű keresztbordákon eltáncol az útról.... 16-os nyárigumik 215/55 -ösek, a téli 205/60... és érdekes hogy a 205-össel nem dobálja a kocsit, holott az csak 1 centivel keskenyebb...
ki sem merném próbálni a 17-essel (225/50)..szervizben azt mondták hogy lengéscsillapító csere mert rosszak...mondjuk megmérettem őket és annyira nem rosszak, műszakira bőven megfelelnek (hátul 50% elöl 75%), viszont lehet hogy a hátsók már a gyári hibahatáron kívül esnek, hiába jók még műszakira....
morgó hang...simán lehet gumi is akár... én is mikor cseréltem az enyémeket akkor a másik szettel 110 körül zúgott..se alatta se felette, a télivel csendes, és az előző nyárival is az volt...
kerékcsapágylógás ( de ez többnyire hanghatással is jár még megemelve is, ha már emelve van ellenőrizd a gumik egyenletes/körkörösségét, ha rázna azt mondanám nem jól egyensúlyozták ki )
ha belegondolok igy,h uresbe (n) tolva is adja ezt a tompa hal dubogest 100-110kmh-tol,es a kerekeket forgatva semmi,,igy mar csak a felni-gumi lehet!nem jol gondolom?
ott már nincs annyi erősítés a küszöbélben és beroppanhat.
az emelési ponttól beljebb van egy lukas bak ahol a konvejor viszi a karosszériát a gyártósoron. ott elég erős kellene legyen, vagy a futóműváz alatt bakolj
Ha a trapéz emelővel az emelési pontnál megemelek egy Ford Focus-t (II, 2007, szedán, 1.6 benzin) akkor ráengedhetem egy bakra amit a trapéz emelő mellé tettem vagy szétcseszek valamit a bakkal?
Igaz, gondolom nem gyári, csak utángyártott. Úgy értettem gyári magasságú, nem ültetett. Akkor szerinted is számíthatok rá, hogy picit feljebb fog menni?
Nálam volt olyan hogy a gyári mérethez viszonyítva eggyel szélesebb (azt hiszem 205 helyett 215-ös) gumikat rakattam fel az autóra és érzékelhetően bizonytalanabb lett a viselkedése.
Bmw f30 318d automata kicsit maszkal az uton,idonkent korrigalni kell mintha vajuban menne.
Kicsereltek elol a lengokar szilenteket es beallitottak a futomuvet us,,valamivel mintha jobb lenne de tovabbra is setal kicsit(megindul jobbra vagy balra).
Gumicsere utan lett inkabb jobb en ugy ereztem mivel kicsereltem a defektturoket vadonatuj fireestone z300-ra.
Viszont a gumicsere kozvetlen autovasarlas utan volt igy nem emlekszunk pontosan hogy azota lett e egy idegesito morgas 110kmh folott vagy csak utana,de tobb mint valoszinu hogy a regivel nem volt morgas csak meg erosebb uton setalas jobbra balra.(kormany nem raz,felni nem ut,2*utancentirozva)
Ti mire gondolnatok a 110kmh folotti morgas es a setalassal kapcs,h ne talalgassunk itt tovabb tobbtizezrekert??
Van egy 4-es golfom, amiben eddig ültető rugók voltak (elvágva). Most lett bele rakva négy, gyári, vadi új rugó + a két első lengéscsillapító is új. A problémám az, hogy a gyári rugókkal brutál magas lett, szerintem sokkal magasabb mint a többi golf. Az eleje (gondolom az új lengéscsillapító miatt) különösen magas. A szerelő szerint ez normális, mivel újak a rugók, és lejjebb fog menni. Szerintetek az új rugók tényleg valamennyit összemennek?