Ctrl+Alt+Del+Pierrot!
Nem nézel vissza néha az "Éjszakai rohanás" topicba? Tegnap kicsit rossz volt a kedvem...és rákattantam....folyt a könnyem a röhögéstől, és valljuk be mindjárt jobb kedvre derültem. Csak halkan jegyzem ezt meg. :)) Cam
Igaz, minden olyan csicsás Amerikába! A Dallaszban is azok a rózsás, nagy virágos tapéták....nem roncsa a szemüket? Vagyis nem rontotta? :))
Azt tuggya valaki, hogy ha jön a cápa /szörny, dinó, óriáspók...akármi/, miért esik be a vízbe a főhős? Persze nagyon lassan, szörnyű aláfestőzenével kimászik, kimenekül...de addig is az ember kötélidegein táncolnak. :)
A fő baj, hogy nem vicces film akart lenni, hanem egy normál muvi. A poénkirály bármelyik mostani opusza magasan veri azt a hétfői vackot. Pedig a manapság készítettekbe sem visznek bele túl sok energiát. (Elég ha annyit mondok, hogy rosszabb volt, mint a GagyiMami)
Legutóbbi X-aktákat láttátok?
Amikor elmentek ahhoz a posztmodern Frankensteinhez, mindig villámlott és dörgött az ég!
- Miért csinálta ezt?
- Mert megtehetem! (DÖRR!)
Kedves Andreas, nem vagyok egy sértődős típus. Bocsánatkérés elfogadva, de én is bocsot. kérek, mert félreértettelek. :))) Bocsánatkérések lezárva. Ahogy a filmekben szokták mondani...főleg az Elli Megbillben....spongyát rá!!! :)))
miért van az, hogy amikor a főhős megkéri a főhősnő kezét.....kinyílik a kis dobozka, és olyan gusztustalan gyűrűk szoktak benne lapulni, persze a nők ilyenkor elkerekedett szemmel csodálkoznak, teljesen meghatódva. :))) Cam
Akciófilmekben is van egyfajta pertu: ha a két férfifőhős (egyik fekete) valami vackon még az elején összekap, és kiismerik egymás balegyenesét, és elkezdik tisztelni egymás nagy csuda férfiasságát, mert a szemük majd kiesett a másik ütésétől.
Bar hasonlo mar volt, de az inpsszible mission megfejelte ezt szamomra:
Amennyiben egy akcio sikere szinte 100%-ban mulik azon, hogy egy adott nyilatkozatot az erintett fel megnezzen egy csatorna (1 a 100-bol) napkozbeni bulvarmusoraban (lasd Reteklub sztarakarmilye), nem kell izgulni, latni fogja, es erre alapozhatjuk egesz akcionkat!
Félreértettél Camillla ez leszúrás volt, úgy értettem hogy az említett orgánum prominens képviselőjének illene tudnia erről. Bocsánat ha megsértettelek volna.
Hogy valami ontopic dolgot is írjak: Nemrég ment az HBO-n A kód neve: Merkúr c. film. Utcai jelenet...valakit lelőnek a tömegben, Bruce Willis mellett. Hősünk átható tekintete megakad egy bank (?) sarkán elhelyezett két biztonsági kamerán, amelyek ráláttak a gyilkosság helyszínére. Csak az a probléma hogy ezeket a kamerákat szerintem úgy helyezik el az épületek sarkán a fallal párhuzamosan, hogy az épület adott oldalára lássanak rá, nem pedig úgy ahogy a filmben, ellenkező irányba nézve.
Lehet hogy ez már nagyon erőltetett volt tőlem? :)
Jól van kedves Andreas...megnéztem azt a hozzászólást, bár nem volt teljes a felsorolás, de én előre elnézést kértem, mert nem olvastam végig az elejétől, csak az utolsó két oldalt.
A Múmiában, az első részében is leesik a pasi szemüvege, és a mögötte rohanó ember még rá is lép útyhogy így csak homályban látja a közeledő veszélyt, jelen esetben a múmiát. :))
A filmekben ha a főhősnek valami nagyon fontosat, vagy horrorfilm esetén a főszörnyet kellene megpillantania, mindig leesik a szemüvege. Ezzel is csak a nézőt idegesítik, mivel mi már látjuk az ominózus dolgot, ő viszont nem. Mire pedig végre megtalálja és felveszi a szemüveget, addigra kinyírja a szörny, vagy lemarad a dologról.
Ha leugrasz egy felhőkarcoló tetejéről két eset lehetséges:
1. pontosan és szabályosan egy nagy családi autó tetejére esel hanyatt, behorpad és riaszt.
2. az épület bejárata fölött levő mozaiküveges verandára zuhansz, mindenfele üvegcserepek repkednek, a távolban egy autóduda szólal meg, jelezvén, hogy az élet megy tovább az utcán.
Egyszer egy férfimagazinban, már nem tudom melyik volt...FHM, CKM, mindegy....szóval abban volt felsorolva asszem 99 vagy 100 olyan dolog, ami a filmekben benne van. Ha már említette valaki akkor bocsi. :))
Pl.: -a telefonszámok mindig 555-el kezdődnek,
-mindig van egy barna zacskó, tele kajával, amiből kilóg egy franciabagett,
-a rendőrfőnök mindig néger, stb. :)
Volt egyszer egy magyar film..."Sortűz egy fekete bivalyért"...Bujtor István is játszott benne, meg francia szinészek. Szóval, volt egy jelenet, amikor a gyerekek találnak egy fel nem robbant kézigránátot. Bujtor elkapja, elrohan...és bedobja a tóba, ő a parton lehasal a domb mögött. Mikor a következő képen előjön rejtekéből....a haja tipikusan égnekáll, nem vizes....viszont nem tudom mi oknál fogva, tiszta kormos az arca....a ruhája cafatokban lóg. Kérdem én? Ha a bomba a vízben robbant fel, a parttól messze, mitől lett kormos, és mi tépte le a ruháját? ....a huzat? Cami
Sziasztok. Most olvastam el, igaz csak az első oldalt, de nagyon jó volt.
A múmija úgy tudott kaparni, hogy a bogárok lerágták róla a fáslit, és akkor gyorsan lekörmölte az üzenetet. Szerindem....de lehet, hogy másképp történt. :)))
Cami
Mondjuk Frei szavainak hinni...
A vicc amúgy még az volt a kis csapat teljesítményében, hogy az elit alakulat végigkuncogta a bizonyos nagy menekülést, és szájjal tyütyűztek, meg bummogtak, mint az ovisok a játszótéren. Mondjuk ha én operatőr vagyok, akkor menekülés közben nem tudom ennyire szépen tartani akamerát, válllani, hogy szépen hosszan filmezem a távolodó csónakot, majd esetleg beszállni egy másikba sokkal később. Ez szerintem egy kamu polírozása.
Frei könyvében, weblapján, mittudomén hol olvastam a magyarázatát.
Nem csak Frei-ék voltak "tévések" és nyilván minden operatőr a saját riporterét vette,
aztán az utolsó csónakban eljöttek az operatőrök is. Valami ijesmi volt a magyarázat. Szóval:
Frei 1. ladik, operatőr felveszi -> operatőr 2. ladik.
Ien eccerű. Nem Freit védem, de nem kell mindgyárt kaviár.
Kedves leha!!!
Ha jól emlékszem, a jobb kezünk arra kell, hogy esetleges forgómozgásunkat csillapítsuk, vagyis evezzünk a kezünkkel a vákuumban... De lehet, hogy rosszul emlékszem :o))))
az azonban nem derült ki, hogy az orrodat azért kell befogni, nehogy a világűr kurva hidegében belefagyjon a fika az orrodba, mert úgy jársz, mint a kólás üveg a mélyhűtőben, hogy tudni illik szétreped. aztán hogy néznél ki egy nagy repedt tokmánnyal az ercod közepén ... ugyebár
Ha egy űrállomáson viszonylag nagyobb távolságot akarunk megtenni zavartalanul, csak kinyitjuk a légzsilipet(természetesen szkafander nélkül, utcai ruhában), elrúgjuk magunkat az űrállomás faláról, majd kb 200 métert repülve az űrben _biztosan_ fogunk landolni egy másik zsilipkapu mellett!! Mindössze arra ügyeljünk, hogy az orrunkat repülés közben bal kézzel fogjuk be!!
(a fent említett varázslatot Christopher Lambert hajtotta végre valszeg a Fortress II. c filmben)
Ebben a témában a tankönyvi eset Frei Tombó, aki olyannyira maflának tudja nézni a nézőit, hogy a csónakba ugráló és kamuból szájjal robbanáshangokat makogó elitkommandósok élet-halál-blablabla menekülését a partról van szerencsénk végignézni. Érdekes módon a partonfelejtett operatőrt később semmiféle ellenség sem gyalázta meg, nem kellett váltságdíjat fizetni a fogságba esett kazettáért, és kamerákért, hanem valamilyen oknál fogva mégis bemutathatták a tévében. :))