Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

blackjack11 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30262

dizájnnál, bocs.

Előzmény: blackjack11 (30261)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30261

"nem bíztam benne annyira, hogy a forgalom közepén hagyjam leállni :-)"  

Ebben röviden benne van úgy minden.... még az is, hogy az olaszok maradjanak a kávénál és a fürdőszoba dizájnál inkább...:)

A TSI céges Skoda nekem is start-stop-os volt, de a legjobb volt mikor meg kellett állni a lámpánál, viszont a lámpa már váltott is sárgára, a motor pedig pár másodpercre leáll.  tök felesleges indítás...

Köszi a tippeket, előbb lehet átrendezem a garázst, mert hosszra lenne hely, csak tele van pakolva. :(

Előzmény: KAti (30259)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30260

7.5-7.6 varosban az nem rossz am szerintem...

A start-stopra visszaterve azt mennyire figyeli, h a  motor es az olaj elerte-e mar a minimalis homersekletet? Csak azert mert a probautra elvitt auto az elso lampanal leallitotta a szalonbol kifele ami meg joindulattal sem volt 7-800m-nel. Ha okosan programoztak es nem megy a motor/turbo rovasara akkor engem nem zavar, de az elso benyomas nem volt tulsagosan pozitiv…

Előzmény: Törölt nick (30257)
KAti Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30259

Hinni a templomban kell :-)
A motort leállíthatod bármely váltóállásban, de csak P-ben indíthatod.

A garázsba beálláshoz tökéletes megoldás, ha a megfelelő pozícióhoz (ameddig előre szabad menned) leragasztasz az első kerekekhez egy lécet. Amikor annak az ellenállását megérzed, nem ugratsz át rajta.

Vagy lelógatsz a plafonról egy zsinóron egy súlyt, ami a földhöz közel van, és látható magasságban a zsinórra egy jelzést, ami ha megmozdul, ne tovább. Ez ráadásul autófüggetlen.

Volt már start-stop-os autónk, (a KIA nem az) indítás után az első dolog volt kikapcsolni. OK, nem túl zöld, de az egy Alfa volt, nem bíztam benne annyira, hogy a forgalom közepén hagyjam leállni :-)

Előzmény: blackjack11 (30258)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30258

Köszönöm az infót és a linket. Városban ez a fogyasztás szerintem nem rossz érték. Ez a radar hiánymég egy kicsit bosszant, de hát ez van. Fel se merült bennem, ha van tolatókamera is benne+ hátsó radar, hogy elől nem lesz...csak mivel a garázsban nálam minden centi számít, az Opelen rányomtam beálláskor és pittyegett ahogy kell. Ok, be lehet ettől állni, nyilván ami sose volt az nem hiányzik, de amit az ember megszokott arról nehéz lemondani.

Még egy kérdésem lenne, írtad DCT a Tied is. Ha megállok D-ben pld-ul a garázs előtt, majd áthúzom P-be a váltót, akkor a start stop leállítja mikor N-be ér. Erre mi lehet a megoldás, minden egyes alkalommal előtte kapcsoljam ki a start-stop rendszert? 

P-ben állítjuk le és mindig úgy indítjuk, ugye? Még az 1000 oldalas "bibliára" csak 1-2 fejezetre pillantottam rá, mert nem volt időm.

Az is egy fura dolog, hogy az összes motor típusnak  és variációs modellnek, felszereltségnek egy rohadt vastag könyvbe beleírjak a használatát. Nekem szét is jött mindjárt a kötésnél. :(

Előzmény: Törölt nick (30257)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30257

Az enyém is 1,4 turbo de Platinum szintén DCT nincsen első radar azt én is elvártam volna. Sajnos a Ceedekben első radar ha jól nézem egyikben sincs. A fogyasztásom 3300 km után döntően városban 7,5-7,7 a váltót normál üzemmódban használva. A váltó amúgy szépen dolgozik a híres VW féle DSG mellett nincsen szégyenkezni valója. Normál üzemmódban használom. A gyári kiegészítőknek (ajtóvédő díszléc, felnik stb...) sajnos horror ára van. A 4-ik oldalon vannak a linken: https://www.kia.com/content/dam/kwcms/kme/hu/hu/assets/contents/utility/Brochure/price-list/kia-ceed-arlista.pdf

Előzmény: blackjack11 (30252)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30256

Hát akkor lehet ezt elengedem...:(

Előzmény: szucsati (30254)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 30255

Lunar silver

Előzmény: Milee (30253)
szucsati Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30254

Gyárit nem tudnak beletenni, megkérdeztem. Utólagosat lehet, de nem lesz integrált. Csak a parkolássegédesben van elől.

Milee Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30253

Milyen színű? 

blackjack11 Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30252

Megvan az autó, gyakorlatilag 10 napon belül át tudtam venni, nagyon tetszik. :) Gold Gt line SW 1,4 T-Gdi DCT

Még fura, az automata + úgy az egész, de eddig nem bántam meg... Bár alig mentem még vele, viszont én olyan 8 literes fogyasztást látok, és kíméletesen használom. Később ez lehet kevesebb akár? Most szembesültem csak vele, hogy elől kimaradt a radar belőle. Hmmm. Hát ez elég fura. Valahogy azt hittem az jár hozzá. Hátul van ugye kamera+ radar. Csak az előző autómon volt elől is. Utólag tudnak ilyet gyári minőségben betenni? Nem össsze-visza furkálva a lökhárítót. Elképzelhető, hogy csak horror összegért...Pohár hamutartót, az aprópénznek szerettem volna rendelni utólag,  46 ezer ft!!!! Vicc. Megnézem a méretet majd és rendelek max. valami más autó típushoz, vagy egy tejfölös pohár is jól fog mutatni... :DDD

meilinger Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30251

Igen, új autó.

A szerviz nem mond semmit, mert nem voltam azóta szervizben.

Előzmény: www.octinfo.com (30246)
KAti Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30250

Miért fogyasztané jobban az olajat több rövid úton?

Ott épp szaporodhat.

Előzmény: I.Blasius (30247)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30249

1.4 T-GDI: egyik rokonom kollégája 40e km-t tett meg ilyen motorral szerelt Ceed-del és nem kellett utántölteni. Hm...

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30248

Egy régi ismerős... :) Csak másik márka fórumjából.

Előzmény: I.Blasius (30247)
I.Blasius Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30247

"

A szívó 1.4-esekre jellemző az olajfogyasztás?"

Az enyémben 3 évesen 26 ezer van, és nem látok rajta olajfogyasztásra utaló jeleket, pedig újabban nagyon rövid utakon is használom.

Előzmény: www.octinfo.com (30244)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30246

Új autó ezek szerint? Mit mond rá a szerviz?

Előzmény: meilinger (30245)
meilinger Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30245

Ha jól emlékszem, kicsivel a min és max közepe felett.

Előzmény: www.octinfo.com (30243)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30244

A szívó 1.4-esekre jellemző az olajfogyasztás?

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30243

Átadáskor meddig volt a szint (már ha az első 9000 km-ről van szó)?

Előzmény: meilinger (30242)
meilinger Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30242

Azt honnét tudják, hogy nem töltött rá a tulaj?

Én eddig több, mint fél litert rátöltöttem 9000 km alatt, és most van a minimumon.

Előzmény: Törölt nick (30240)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30241

Valoban OFF egy kicsit, de en anno sokat keresgeletem es arban is volt szoras, de minosegben meg annal is inkabb meg “nagy neveknel” is.

Itt mar jartam 3x es mindig elegedetten tavoztam.

Előzmény: Glovas (30237)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30240

Nekem a szervizben azt mondták volt már olajcserén 1.4 turbós nem ette az olajat. Nyilván biztos fogy egy pici de vélhetően nincsen és nem is lesz olyan olajfogyasztás mint korábbi VW féle TFSI motoroknál.

Előzmény: www.octinfo.com (30238)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30239

Mekkora a nívópálcán a távolság a max és min között? Mert 3-4 + 4-5 az már önmagában is majdnem 1 cm.

Nekem OFF autón a pálca két végértéke között bő 1 cm van és ez fél litert jelent, de ez minden motornál más.

Előzmény: Tomi9028 (30235)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30238

Azt írta a totalcar-os olajdoki hogy minden motor fogyaszt olajat - ma meg a környezetvédelmi normák miatt már különösen, mivel így benzin fogyasztást lehet csökkenteni.

https://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/2019/05/21/gyorsan_fogy_az_olaj/

Az 1.4 T-GDI motornál mennyire jellemző ez, van valakinek tapasztalata?

Glovas Creative Commons License 2019.05.27 0 0 30237

Nem Ceed specifikus, de tudtok ajánlani Budapesten vagy annak környékén jól dolgozó, megbízható fóliázó műhelyt?

KAti Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30236

Én emiatt nem aggódnék. Ha másfél liter fogyott volna (annyi tutti nem), az lenne 1 dl 1000 km-enként. Vannak autók, amelyek ennél sokkal, de tényleg sokkal többet fogyasztanak, és a gyár szerint az a normális. 

Ha nem fogyhatna, minek lenne nívópálca? :-)

Előzmény: Tomi9028 (30235)
Tomi9028 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30235

Sziasztok!

Mennyire normális egy 1.6 GDI motornál, ami 30ekm-t futott, hogy 15e km alatt az olaj a max jelzés alatt 3-4mm szinttől elfogyott a min felett 4-5mm szintig? Mennyit jelent ez literben, mármint a max és a min jelzés között mennyi van?

A gyári olajat 15e km-nél cserélték, és akkor nem tapasztaltam ilyen mértékű fogyást. Akkor mondjuk összesen tűnt el 3-4mm belőle, ami normális, de ez a második periódus engem aggaszt kicsit, sokkalom ezt egy új autónál.

Üdv: Tamás

Benben Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30234

Az akksival kapcsolatos álláspontod teljesen érthető. Hasonlóképpen fogok a kérdéshez viszonyulni én is. Ma többször használtam, többnyire rövid távokon az autót, természetesen gond nélkül indult.

De, hogy akksi csere lesz az biztos.

Előzmény: KAti (30219)
Lbx Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30233

Sajnos az AGM akksik így halnak, egyik pillanatban még lelkesen tekernek, a következő indításnál beadják a kulcsot. A motorosok - így én is - tudnának mesélni... pl. a BMW motorkerékpárok gyári szerelésű Exide akksik, vagy a Banner-ek élen járnak eme jelenségben.

jwkllr Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30232

Szeptemberben /2017/ egy alkalommal nyitnám, de a távkapcsolóra nem reagált. Kulccsal kinyit, majd akku lemerülésre tippelvén motorháztető nyit, akku töltő előkészít. Sarut venném le, de kiderült, hogy laza saruval jártam, mert úgy is kaptam meg. Saru meghúz, és indít. Innentől kezdve egy kivétellel ismét tökéletesen ment. De a start-stop rendszer nem működött, mert a rendszer nem volt kész. Nem használtam, mert addig is az volt az első, hogy kikapcsoljam, mert kell a crdi-nek a folyamatos hűtés és kenés.Lassan megérett bennem az autócsere gondolata - megjött az étvágy - de viszont hibátlant akarok le/átadni. Így szerviz, hibabejelentés. KIA nagyon pozitívan állt a dologhoz, 2 alkalommal kellett bevinnem kapacitásmérésre, és a mai napon aksi kicserélve, és immár hibátlan a gép.

Előzmény: Mr Long (30231)
Mr Long Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30231

Automata es start-stop, na az tudtommal ami helyben szerviz varos tortenet.

tuzer Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30230

Semilyen kütyü nem mutatja ki az egyik pillanatról másikra bekövetkező cellazárlatot

Persze hogy nem. Sőt, ha már bekövetkezett a zárlat, az a tetű továbbra is 12 V-t mutat, viszont a terhelésnél (terhelő villa, vagy önindítózás) szépen lefagy. viszont intő jel, ha túl hamar felveszi a töltést, vagy egyre több forgatást vesz igénybe az önindítózás (egyre kevesebb szufla marad a gyújtásra), ráadásul ez mondjuk 100 km autózás után változatlanul fennáll.

Előzmény: cápaFeri (30227)
aamen Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30229

én itt viszonylag nagy akksifogyasztó vagyok, mert autó mellett használok olyat csónakba is
bár azok munkaakksik
eddig ca 10-ből egyszer fordult elő hirtelen halál
a többi mind lassan leépülős volt
persze ez nyilván nem reprezentatív minta, talán autószerelőknek-autóvillamosoknak nagyobb rálátásuk van, statisztikailag

Előzmény: cápaFeri (30227)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30228

Ez a jelenség általában tavasszal éri el az akksikat. :-)

Előzmény: aladar644 (30222)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30227

Semilyen kütyü nem mutatja ki az egyik pillanatról másikra bekövetkező cellazárlatot pl. Amikor a lemezekről már annyi oxidálódott réteg válik le és az akksi aljában összegyűlik, egyik pillanatról a másikra összezárhatja a lemezeket az aljában. És annyi. Ja, hogy a kíméletes használattal ki lehet tolni egy akksi időtartamát? Na igen. Ha rendszeresen kímélve van, kevesebb lesz a leválás, később gyűlik össze annyi trutyi az alján, ami zárlatot okozhat. Előző autómat 11 évesen az eredeti akksival adtam el és még jól teljesített a terheléses teszten is.:-) 

Előzmény: aamen (30220)
tuzer Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30226

Terhelő villának híják azt a vackot, a cellák zárlatos voltát lehetett megállapítani vele. A cellacsere gondozásmentes akkuknál felejtős, úgy ezer éve...

Előzmény: www.octinfo.com (30225)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30225

Terhelés mérő készülékkel ellenőrzik de az csak egy pillanatnyi állapot. Ahogy olvastam, ma az akkuk (inkább már jó pár éve) úgy pusztulnak el, hogy a bevásárlást intézve leparkolsz, de elindulni már nem tudsz haza. Belül leváló lemezdarabok okoznak rövidzárlatot egyik pillanatról a másikra tehát a nagyszerű útjaink az akkuk valódi ellenségei (rázkódás).

A gyári akkut 6 éves korában cseréltem mert addig szórakoztam a világítás programozásával gyújtáson, de álló motorral, hogy lemerült és alig tudtam beindítani. Mivel 6 éves volt, úgy gondoltam nem játszok vele, csere. A következő akkut 8 éves korában, tavaly decemberben cseréltem ki megelőző csere keretében, semmi baja nem volt, de nem akartam egyik reggel a fagyban akkut cserélgetni, inkább lábon elvittem egy napfényes szombat délelőtt az akkushoz aki beszerelte az újat és odaadtam neki az akkor már 14 éves gyári akkut is ami 8 éve a garázsban pihent. Most a 8 éves akku van a helyén a garázs padlóján. :)

Előzmény: KAti (30224)
KAti Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30224

Jártam úgy még kiscsikó koromban - biztos a ketyere is más volt - ,hogy a ketyere alapján azt mondták, minden OK. Aztán pár hét múlva egy nyári hűvös hajnalon nem indult az autó.

Ráadásul kispolszki volt, nem egy standard méret az akkuja, kapni nem lehetett. Egy lelkes akkus gyakorlatilag újragyártotta, kicserélte a belsejét valahogy. Mindezt persze nyaralás közben, hetedhét országon túl.

Régebben azt csinálták, hogy rövidzárfogóval megterhelték, és nézték, mekkora áramot ad le, ebből jósoltak. Ahogy olvasgatom manapság, nincs tutti módszer. Ha öreg az akku, minden nap ajándék.

Mooc01 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30223

A kerekmeret az kicsit mas teszta mert 17-es lesz akarmilyen felszereltseg mellett is dontunk. (A GT kereke nagyon tetszik, sot az igazi GT kereke is baromira bejon, de a 18-as meret vegett attol azert mar tartanek meg ugyis, h a kocsi az esetek tobbsegeben jo minosegu utakon fog gurulni)

Volt mar sportos hot hatcham es amig nem csereltettem ki a gatlokat (Koni FSD) addig hiaba lehetett a 70-es kanyart 90-nel bevenni ha a normal kozlekedes 95%-ban tulon tul kemeny volt. Olyat megegyszer inkabb nem kerek.

Az igazi indok amiert meg mindig gondolkodunk az az, h a ProCeed jobban nez ki es meg igyis eleg nagy a csomagtartoja (Bonus kerdes: mi a neve a sines rogzito rendszernek a csomagtartoba?) de ha megis lesz tetoablak akkor ott mar lehet szamit az, h a fejter kisebb egy picivel. Marpedig ha a hajam beleer a tetokarpitba akkor design ide vagy oda, de nem lesz ProCeed.

Előzmény: R. Scherbotsky (30221)
aladar644 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30222

Nekem a robogónál fordult elő ugyanez,csak szerencsére itthon volt a városban: reggel indult szokás szerint,de utána nem. Azt betolni nem lehet,maradt a gyors akksicsere.

Ilyen,egyik pillanatról a másikra,pontosabban egyik gyújtásról a másikra.

R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30221

A katalógus szerint a Proceed-nél a GT-Line az alapfelszereltség 17-es kerékkel. A Ceed kombinál ez a méret a Platinum GT-Line felszereltséghez tartozik, a sima Platinum kereke 16-os. A müszaki adatoknál azt látom, a kombi hasmagassága felszereltségtöl függetlenül 140 mm, a Proceed ennél 5 mm-rel alacsonyabban van, tehát legalább a rugóik szinte bizonyosan eltéröek (de valószínüleg a gátlók is). Lehet különbség a stabilizátorok vastagságában, a szilentek keménységében stb. Ha igazán mélyen érdekel a dolog, egy Kia-szervizben kerestesd ki a vonatkozó alkatrészek cikkszámát mindkét verzióra, és látni fogod a különbségeket/azonosságokat.

(my 2 cents: ha a kombi tetszik jobban, vagy praktikus okok miatt az lenne a szerencsésebb választás, egy jó minöségü, ismert gyártótól (pl. Eibach) származó rugószettel sokat javíthatsz az útfekvésen, ha a gyári konfiguráció nem lenne megfelelö)

Előzmény: Mooc01 (30216)
aamen Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30220

autószerelőknek van valami ketyeréjük amit rádugnak az akksira és mérnek vele valamit amiből látszik hogy meddig fogja még húzni
minden ősszel megnézetem ezt is amikor viszem tél előtti átvizsgálásra, 11 éves az autó és a harmadik akksi van benne

KAti Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30219

Én az ilyen helyzetek miatt tartom magam ahhoz, hogy az ötödik télnek már nem megyek neki az akkuval. Lehet, hogy még működik egy darabig, de bármikor bekrepálhat. Általában olyan a helyzet, hogy betolható, behúzható, persze - de ha nem, mert nem olyan a pozíció, lehet kuncsorogni bikázásért vagy segélyszolgálatot hívni. Vagy elkésni valahonnan.

Nomeg ha automata, akkor szűkül a lehetőségek köre.

Előzmény: Benben (30214)
aladar644 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30218

Köszi,ez nagyon jó,ha így van.

Előzmény: ikim2025 (30215)
aladar644 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30217

nem nézettem meg szerelővel, szerintem bevállalható. A kasztni egyben van, nem volt törve,javítva,azt lemértük,a km is annyinak tűnik,amennyit mutat (93e). Már kettőt megnéztem,ez a harmadik tűnt megfelelőnek.

Csak érdeklődöm,hogy mivel kezdjem majd.

Valóban a kezelési könyvben benne lehet.az még nincs nálam,de megvan.

Különben van valakinek tapasztalata ezzel a motorral? 1,6 T Gdi, 204 LE.  A korábbi GT Proceed.

Előzmény: irreverzibilis (30213)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30216

Kis segitseget kernek mert hiaba keresgelek, olvasgatok az infok elegge ellentmondoak...

1.4 DCT a kiszemelt viszont a "kontos" meg kerdeses.

Van a sima SW es a Proceed. Barmelyik karoszeria valtozat is lesz felmerul, a kerdes, h Platinum vagy Platinum GT-Line?

Azt lehet tudni, h a futomuhangolasban van-e kulonbseg? Mert en azt feltetelezem, h a Proceed eleve sportosabb egy picit, de kerdes, h a sima kombi (SW) Platunim GT-Line csomaggal ugyanazt hozna-e vagy sem?

Ti mit gondoltok??

ikim2025 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 30215

Én úgy tudom,hogy minden motor láncos,és nincs kettőstömegű egyiken se.

Előzmény: aladar644 (30212)
Benben Creative Commons License 2019.05.25 0 0 30214

Ma reggel nem indult az autó, csak a relé kattogott. Nem örültem, annak meg végképp nem, hogy mindez családdal, csomaggal megpakolva, az osztrák hegyekben, hazainduláskor történt. Az akksi gyengélkedése minden előzmény nélkül következett be. Persze hetedik éve van a kocsiban, nagy csodákra már nem számítottam, de ez a nem indulok, elég mélyen megütött.

Némi elvörösödött fejvakarás után rájöttem, hogy a rendelkezésre nem álló eszközök okán, csak a régi módszerrel lehet mozgásra bírni az autót, bár az ugye a kezelési könyve szerint tiltva van. De nem volt más választás, betoltuk.

Ezek után az autó, három megállóval, hibátlanul indítva abszolválta, a hazáig tartó 700 kilométert.

Még annyit, hogy a szívó 1.4-el is lehet élni. Természetesen használnom kellett a váltót a hegyi szerpentineken, de az autópályákon, az emelkedők miatt, sehol sem kellett visszaváltanom hatodikból.

irreverzibilis Creative Commons License 2019.05.25 0 0 30213

szerelővel nem nézetted meg?! vagy kérd a kezelésit,ott a karbantartási ütemtervből kiderül

Előzmény: aladar644 (30212)
aladar644 Creative Commons License 2019.05.25 0 0 30212

sziasztok

most veszek eg proceed GT-t,az előző szériából.Tudja valaki,hogy az 1,6-os T-GDI motor vezérlése szíjas vagy láncos?

köszönöm a válaszokat

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.25 0 0 30211

...ha benne a kulcs. Biztonsági övre csak ha jól tudom, 15 km/h felett jelez

Előzmény: jwkllr (30210)
jwkllr Creative Commons License 2019.05.24 0 0 30210

Nálam az ajtóbecsukásra figyelmeztet.

Előzmény: Keca (30207)
Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.05.24 0 0 30209

Ne már, komolyan? Ennyire hülyék lennének a kóreaiak? Akkor mostantól az övvel fogom kezdeni az indítást... Köszi!

Előzmény: Keca (30207)
jwkllr Creative Commons License 2019.05.24 0 0 30208

2017 fehér uefa 1,6 crdi 19e.km a szalon 4,2-ért számolja be. Hibátlan, kezdéstől csak omv prémium go-val tankolva, fóliázva, légterelővel. Ha kell valakinek...
Új aksival.
Akkucsere története: anno áprilisban átvettem a kocsit, használtam M43-M5 viszonylatban. Az olajszintet kezdetben rendszeresen, már csak alkalmanként nézem mivel nem tapasztalok fogyást. Szeptemberben /2017/ egy alkalommal nyitnám, de a távkapcsolóra nem reagált. Kulccsal kinyit, majd akku lemerülésre tippelvén motorháztető nyit, akku töltő előkészít. Sarut venném le, de kiderült, hogy laza saruval jártam, mert úgy is kaptam meg. Saru meghúz, és indít. Innentől kezdve egy kivétellel ismét tökéletesen ment. De a start-stop rendszer nem működött, mert a rendszer nem volt kész. Nem használtam, mert addig is az volt az első, hogy kikapcsoljam, mert kell a crdi-nek a folyamatos hűtés és kenés.Lassan megérett bennem az autócsere gondolata - megjött az étvágy - de viszont hibátlant akarok le/átadni. Így szerviz, hibabejelentés. KIA nagyon pozitívan állt a dologhoz, 2 alkalommal kellett bevinnem kapacitásmérésre, és a mai napon aksi kicserélve, és immár hibátlan a gép. A fene sem gondolta volna hogy laza saruval kapom meg. Az olajcseréket - mert már 2 volt - békéscsabai márkakereskedéssel csináltam, és tökéletesen meg vagyok elégedve a hozzáállással, és a korrektséggel. pedig én aztán bogaras vagyok. Szóval Valaki szerintem jól jár vele.

Keca Creative Commons License 2019.05.24 0 0 30207

Gondolom nem az üdvözlő hangra gondolsz amikor a KIA logó megjelenik. Nem a rendszerellenőrzés pittyeg, hanem az övbekötés emlékeztető. Nem lehet kikapcsolni, kösd be magad, mielőtt gyújtást adsz rá. Megjegyzem én is utálom, mert amúgy mindig bekötöm magam, de csak indítás után, vagy garázsból kiállás után.

Előzmény: Tamasoccse78 (30195)
walter70 Creative Commons License 2019.05.23 -1 0 30206

Köszi,kipróbálom,ez így logikusan hangzik.Csak azért furcsa mert másik autóban még nem tapasztaltam.

Előzmény: cápaFeri (30198)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30205

Hát erre nem tudok mit mondani. Pályatempónál (én ott használom 80-90%-ban) forog vagy 2100-2150-et. Nincs valami vastagon 2000 felett. :-) 

Előzmény: ikim2025 (30204)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30204
  • Nekem a szervízben azt mondták, hogy 2000 fordulat felett kell tartani, az mindegy hogy hanyadikban van. Városban mondjuk nekem is szokott, pedig ott araszolás van. Kb. Nekem is 20_22 Km. 
Előzmény: cápaFeri (30203)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30203

Én is szoktam figyelni. Tartós egyenletes haladásnál, pl. mondjuk autópályán fel szokott menni 10-12 literre a fogyi. Én azt vettem észre, hogy nem is egy ciklust csinál, hanem vagy 15-20 percig ciklikusan 1-2 percenként lenyom egy 15-20 másodperces túrát.

Na de ami érdekes. Múltkor pl dugóban üresben gurultam és akkor vettem észre érdekes dolgot. Az még rendben van, hogy ha gurul az autó, a fogyasztók miatt (kormány, stb) megemeli a fordulatszámot kb 900/percig. Na de nálam többször is megemelte a pillanatnyi fogyasztást úgy 8 liter körülire. Ezt nem tudom, miért volt, elvileg a tisztításnak megvannak a feltételei, ha jól tudom min 60 km/h, min 3. sebességi fokozat, üzemmeleg motor, stb.  Vannak még rejtélyes dolgok ebben a járgányban! :-)

Előzmény: ikim2025 (30202)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30202

a menüt a pillanatnyi fogyira állítod és ha motorféket használsz nem megy vissza 0 ra.

Kb.: 340-370 Km-enként,attól függ ,mennyit városozol.

Előzmény: Rolo11 (30199)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30201

Szerintem is igy van. Biztosan nem tudtam mostanaig, de a tapasztalat ezt tamasztja ala egy off-os autonal is.

Milee:

Komolyan lebeszeltek rola?? Erdekes... na meg az indok is.

Hamar GT line (merthogy mi is abban gondolkodunk, hiaba kaptunk volna nagyon kedvezoen egy igazi GT-t) azt lehet tudni, h ez jelent-e barmi valtozast a tobbi kategoriahoz kepest futomu hangolasban es/vagy a lengescsillapitok tekinteteben?

(A GT pont azert esett ki a kalapbol mert hiaba megye eleg jol osszesegeben tul sok a hetkoznapokra. Igazabol eroben is, de inkabb futomuben megy tulsagosan a kenyelem rovasara)

Előzmény: cápaFeri (30198)
dokeee Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30200

Amikor úgy gondolja, mondjuk én még sosem vettem észre. :)

Előzmény: Rolo11 (30199)
Rolo11 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30199

Sziasztok!

A Dpf mikor tisztitja magát? 1,6 crdi 2013  170000km

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30198

Pár hónapja tettem fel én is ezt a kérdést és nagyjából azt a választ kaptam, hogy ez normális. Utána logikusan belegondolva én is rájöttem, hogy valóban. Ugyanis a szellőzés irányának változtatását, a hőmérséklet mértékét is elektromos léptetőmotorok állítják. Amikor lekapcsolja az ember a szellőzést, abban az állapotban marad minden, ahogy utoljára használta az ember. Én is így tavasszal vettem észre, amikor pár napig nem mentem a kocsival és felmelegedett az idő, hogy nyomja a meleget. Holott a kellemes tavaszi levegőt akartam szagolni, de a legutóbb beállított 23 fok jött be. Megoldás, ha bekapcsolod, átállítod a hőmérsékletet, vagy irányt aztán kikapcsolod. Utána már az jön be amin hagytad ekkor.:-) 

Előzmény: walter70 (30191)
dokeee Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30197

Én is tapasztaltam. Ha kikapcsolom a klímapanelt, meleg levegő jön be.

walter70 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30196

Kipróbáltam,belső keringetésnél nem csinálja.Ha megy a klíma,akkor semmi gond nincs,azt fújja,amire be van állítva.

Előzmény: KAti (30193)
Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30195
Az új Ceedben ki lehet valahogy kapcsolni, hogy a gyújtás ráadása után a rendszerellenőrzés ne pittyegjen?
Milee Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30194

Engem a márkakereskedésben lebeszéltek a tetőablakról. Rövid időn belül zörögni fog és nemigazán  tudják javítani. Pedig nekem is tetszett volna praktikumként és dizájnként is a fehér metál SW GT line-on.

Előzmény: R. Scherbotsky (30189)
KAti Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30193

Nyilván hiba. Én nem szoktam kikapcsolt ventillátorral használni az autót, de majd egyszer ellenőrzöm. Az érdekes, hogy csak a menetszél okozta légáramlás hozza be. És ha átkapcsolsz belső levegőkeringetésre?

Előző off autóm (C4) adott elő hasonlót, nem tudtam megjavíttatni. Elég gáz volt, jött a fejemre a meleg az ablak alatti résekből. A klímával tudtam langyosítani azt a légáromat.

Céges autó volt, az ügyintéző érdekes súlyozott a munkaadója és a beszállító érdekei között :-(

R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30192

Velem ilyesmi sosem történhetne meg, mindig bukósisakban vezetek :)

Előzmény: KAti (30190)
walter70 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30191

Üdvözlet!

Az normális jelenség,hogy kikapcsolt ventillátornál ezerrel jön be a meleg levegő?Mióta kicsit jobb idő van,és nem mindig megy a fűtés,és még nem kell légkondi,pont jó lenne a levegő,kénytelen vagyok bezárni a szellőzőket,mert néha már nagyon zavaró,ahogy áramlik a meleg befelé.1,4 turbó benzines 2018-as Ceed.

KAti Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30190

Láttam egyszer egy műsort, szokatlan orvosi/sebészeti megoldásokról zóló sorozatban. Tetőablak nyitva, kocsi felborulva csúszott, pasi feje tetejéről (jó nagy darabban) legyalulta a bőrt az aszfalt.

Persze az ilyen baleset esélye mint a villámcsapásé. 

Előzmény: R. Scherbotsky (30189)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30189

Az én példám biztosan nem reprezentatív, de nálam még az aftermarket tetöablakos tizenéves használt kocsik sem áztak be soha, egy gyári tetöablakos Punto 176-on kellett egyszer kitisztítanom a vízelvezetö lefolyócsöveket, ezt leszámítva sosem nyúltam egyikhez sem. Zsírozni szerintem nem érdemes mert csak a kosz ragad bele, újonnan vásárolt kocsiknál talán szerepel a karbantartási tervben valami kenegetés, ezt majd ügyesen megcsinálják a szervizben, 7 évig ugye muszáj hibamantesen müködnie :)

Előzmény: Mooc01 (30188)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30188

Ismerek egy hozzad hasonlo embert... Ha vele utaztam mindig racsodalkoztam, h ez tok jo es nekunk miert nincs? :)

Hulye kerdes de volt vele rossz tapasztalatod? (beazas konkretan es persze nem sajat hibabol :)) Csak azert mert az ismeretsegi korben van akinek 4 vagy 5 eve van utolagos (!) es semmi baja nincs vele, de pont a fent emlitett cimboram szivta meg egyszer a ceges Passattal tavaly meg a parja BMW-jevel.

Van ezeknek esetleg valami karbantartasi kotelezettsege? Gumiapoloval valo kenegetes, zsirozas vagy akarmi?

Előzmény: R. Scherbotsky (30185)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30187

Köszönöm!!

Mindig tanul az ember.

Előzmény: Akos_IKS (30186)
Akos_IKS Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30186

Turbószelepnek hívják és arra való, hogy amikor leállítod a motort, elzárja a levegő útját. Egyébként mindig nyitva van. Takarítani azért kell, mert a karterből és a turbó résolajából kerül rá annyi olaj, amitől letapad a szelep és nem indul el az autó, hiszen nem kap levegőt.

Előzmény: ikim2025 (30157)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.23 0 0 30185

Szerintem meg az autó legfontosabb extrafelszerelése, sokadik tetőablakos kocsimat hajtom, ha tehetem, nem veszek nélküle autót. Fagypont feletti hőmérsékletnél nálam mindig nyitva van (kibuktatva), országúti sebességnél ilyenkor már a fűtésen keresztülhúz annyi levegőt, hogy kellemes legyen használni.

Előzmény: l.csaszar (30183)
KAti Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30184

Oil in a turbocharger can exceed temperatures of 400 degrees Fahrenheit, which is about twice the average heat of non-turbo engines. 

(https://mobiloil.com/en/article/why-the-mobil-advantage/mobil-1-performance/mobil-1-turbocharged-engines)

400F fok cca 200 C fok, de gondolom ez a kilépő olaj hőmérséklete.

Idézhető, hitelesnek tűnő cikket az olaj és a turbó hőmérsékletére nem találtam annyi idő alatt, amit erre szántam.

Előzmény: Lbx (30180)
l.csaszar Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30183

Tetőablak: tapasztalatom szerint haszontalan. Hidegben ugye csukva van, melegben pedig vagy neked, vagy utastársaidnak a szemébe süt a nap. Ahogy kanyarog az autó, mindig máshonnan süt a nap, nem lehet kivédeni. Egyedül borús időben jó, kivéve ha esik az eső. Én is úgy gondoltam, hogy nem tudnék meglenni nélküle, céges autóba rendeltem, de a fentiek miatt meg is bántam. De próbáld ki magad...

Előzmény: Mooc01 (30182)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30182

Koszonom mindenkinek! ;) 

A teszteket olvasom nemcsak otthon, de itt kulfoldon is, de a reszletekrol keves szo esik a fogyasztas meg tenyleg elegge ember/lab fuggo, de a Spritmonitor nalam 5%-os elteressel eddig azt hozta amit en is tapasztaltam igy kiindulasnak nem rossz velemenyem szerint.

A masik nagy dilemma, h az eszemre vagy a szivemre(szememre hallgassak...) Nagyon tetszik az Proceed feneke, de a terkihasznaltsagban a szimpla kombi meg feelinigre is jobb foleg ha nem engedek az eredeti elkepzelesbol es a tetoablakot is beikszelem...

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30181

Lehet nem jól tudom, de szerintem a beszívott levegő hőmérsékletét is méri...

Előzmény: ruruka (30168)
Lbx Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30180

Nem tudom, a turbó milyen hőfokra melegszik, de a motorolaj üzemi hőmérséklete általában nem magasabb 110 foknál. Tudomásom szerint az ideális hőmérséklet általánosan elfogadott értéke 90 fok körül van. 

Az öreg kisbuszomban van olajhőfokmérő, általában 90 fok körül áll a mutató, autópályán hipp-hopp felugrik 100 főlé. Az Alpokban volt, hogy elhagyta a 110-et, akkor már kezdtem aggódni - az olajhűtő termosztátja is 110-nál nyit.

Előzmény: KAti (30178)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30179

Jelenleg 3,3e km van az autóban. A fogyasztás 7,6 városban, hosszú úton pályán 130-140-el 6,3 volt. A váltó jó, hamar elváltogat átlagos városi használatban 1600 körül tartja a fordulatot. Ha jobban nyomod neki azt "észreveszi" egyből ahogyan illik jobban kipörgeti a motort. Sport állásba kapcsolva már alapból sokkal jobban kigörgeti illetve nem esik 2000 alá vissza menet közben. A jól ismert VW féle DSG-vel összehasonlítva (járok olyannal is) jó váltót rakott össze a Kia bár a DSG kissé gyorsabban vált. A motort csak hosszú út után nem állítom le egyből, ill. a start-stop automatikát kikapcsolom mindig.

Itt van egy teszt ha nem olvastad volna:

https://totalcar.hu/tesztek/2018/11/07/kia_ceed_14_tgdi_tesz_2018/

Előzmény: Mooc01 (30175)
KAti Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30178

Soha nem tudod meg, emnnyit számít az automata. Átlagokat nézhetsz, de tudjuk jól, konkrét egyedi esethez képest az átlag bárhol lehet.

Elvileg ezek a mechanikus automaták nem fogyasztanak rosszabbul, mint a jól vezető sofőrök kéziváltóval. Nincs olyan/akkora veszteség, mint a hidrokuplungnál. A DCT ugyan pörgeti a másik fogaskerékpárt, de ez nem komoly energiaigény.

Az én 1.6-osom 7.2-t fogyaszt, a futás java Budapest, ritkán a legvadabb dugókban, de nem is holtidőben.

A turbó leállításáról: én azt olvastam, nagyon nem kell ezt túllihegni. Átlagos sofőr ahogy közlekedik, az megfelel a turbónak is. Autópályatempóról ritkán állítjuk le a motort 10 másodperc alatt. Ha meg van egy perces lassítás, kigurulás a parkolóba, benzinkúthoz, az elég hogy ne égjen oda az olaj a turbóba. Igazából, ha belegondolunk, van egy - nem tudom mennyi, legyen - 300 fokos turbó belsőrész, azt keni/hűti a - megint csak tippelek - 140 fokos olaj, 1 perc alapjárat alatt igazán sokat az a fém nem sokat fog lehűlni. Látványos képek vannak a vörösen izzó turbókról a verseny vagy sz-rrá tuningolt autókban, azért egy gyári KIA-ban nem az a terhelés. Ettől persze mindenki óvja a turbóját, percekig ketyegtesse leállítás előtt, nyilván jót tesz vele, reklamációt nem fogadok el :-)

Jó minőségű motorolaj, gyakran cserélve, ez a legjobb, amit tehetünk a turbó érdekében.

Előzmény: meilinger (30177)
meilinger Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30177

Ja, és nekem manuális váltóval van, azt elfelejtettem, de kíváncsi vagyok, hogy mennyit számít fogyasztásban az automata.

Előzmény: meilinger (30176)
meilinger Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30176

Jó, egy Priusos fogyasztást nagyon nem szabad elvárni tőle, itt minden fékezés kárbavész.

Másik fórumban az 1,4 szívóbenzinesek 6 - 6,1 l-es átlagfogyasztásról írnak, nekem az 1,4 T-GDi (kombi) átlaga eddig nagyjából 9000 km alatt 7,232 l. Hozzáteszem, hogy oda is szoktam lépni neki (ha meleg a motor), nem a fogyasztásra hajtok. Az elején, amíg kíméltem, addig 7 liter alattiak voltak a fogyasztások, azóta meg fölötte, így jött ki az átlag, szóval hosszútávon még növekedésre számítok kicsit. Viszont így is több, mint 1 literrel az előző kocsim alatt van, de tényleg nem érdekel. (Autópályán tempomat, óra szerint 140-nél 7,3 l körül fogyaszt.)

Mivel minden kiadásomat jegyzem, itt van az eddigi fogyasztás:

Előzmény: Mooc01 (30173)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30175

Akkor kezdjuk a legegyszerubbel: Mennyi a fogyasztasod (na es persze milyenek a korulmenyek)?

A valto mennyire tanulekony? A probalt valtozat alapbol is eleg jol valtogatott, de a nullazas elotti ertekbol (9.7l) arra kovetkeztetek, h az elottem probalok nemigen bantak vele finoman.

A turbot illetoen lehet hulye a kerdes, de ezt kell meg jaratni leallitas elott? (tan golyoscsapagyasnak hivjak???) Mert erre nyilvan oda lehet figyelni, de ezt elmagyarazni a felesegnek, az mar mas teszta J Szoval job lenne ha nem lenne ilyen “kiskapu”.

Előzmény: Törölt nick (30174)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30174

Nekem 1.4 T-GDI van DCT-vel. :-)

Előzmény: Mooc01 (30169)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30173

Fejen a szoget? (Prius :DD) 

...igaz utanna raprobaltunk az uj Corollara az azert buntet a hybridseg ellenere (180LE)

4 dolgot tudunk biztosan amibol nem szivesen huznek le egyet sem:

- megbizhatosag

- automata

- tempomat (hab a tortan, ha adaptiv)

- tetoablak

+1: esszeru osszegbol fenntarthato.

Igaz egy full-full-full-os verziot probaltunk, de a kidolgozottsag es a WOW faktor sajna elvitte a show-t mar beszallaskor... Utanna a probakoron ujra racsodalkoztunk, h mit is lehet kihozni manapsag egy szimpla folfele kerekitett 1.4-bol. Igy most megy a nezelodes, kutakodas.

A fogyasztas nem tetszik annyira, sem a Spritmonitor (7.66l) sem a tesztut (~40perc 9.2l) utan. Nyilvan labfuggo a dolog, de messze van a mostani 5.2-tol (igaz dinamikaban is ;)

Viszont a megbizhatosagot illetoen azert vannak ketelyeim akarki akarmit mond. Nem a markaval szemben (bar a valtot ugye maguknak gyartyak) hanem a motor a kis turboval. Az azert egy mas vilag...

Előzmény: Milee (30172)
Milee Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30172

Miért, összetörtétek, vagy netán trabantból ültetek át ? :D

KAti Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30171

Ne legyél már ilyen rejtélyes :-)

I.Blasius Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30170

Köszi, lehet, hogy kipróbálok majd egy ilyen szettet a téligumis felnijeimhez.

Előzmény: kirkri1976 (30166)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.22 0 0 30169

Sziasztok,

Van itt esetleg 1.4T DCT tulaj? Netalantan Proceed kontosben? A probakor utan elegge megremegett a labunk...

ruruka Creative Commons License 2019.05.21 0 1 30168

Egy percig se aggódj. Ezek a motorok már mindent maguk állítanak. Egyébként a vezérlőt nem érdekli hány fok van kint, a motor belső hőmérsékletét figyeli és az alapján határoz meg üzemanyag mennyiséget és fordulat szabályozást. Nincs gáz, normális. Ha ingadozik, az már nem jó. Menj vele 4-5 km-t, minden kiderül. Menj alacsony fordulaton, nézd, hogy rángat-e. Majd húzasd meg rendesen, ha szépen pörög és nem ugrál, nem csörög-zörög-kopog a motor-futómű, akkor rendben lesz. Persze víz és olaj mustra nem árt. Ha valami gyanús inkább hagyd. Persze ez csak személyes jótanács. Szinte minden használt autónak van baja, csak nem mindegy mi...

Előzmény: Norbbika (30165)
boli77 Creative Commons License 2019.05.21 0 1 30167
Szia . Az enyém is ilyen szerintem ez normális. Pár másodperc és már is lejjebb .
Előzmény: Norbbika (30165)
kirkri1976 Creative Commons License 2019.05.21 0 0 30166

Én pár napig rákattantam a témára, sokt leveleztem különböző eladókkal.  Szerintem a szlovák is ugyanaz a kínai változat, mint amit az eBay-en megveszel. Nem eredeti gyári szenzorok, de úgy viselkednek, öntanulós változatok. A nyáron tervezek venni ilyet én is.

Előzmény: I.Blasius (30131)
Norbbika Creative Commons License 2019.05.21 0 0 30165

Sziasztok!

2014. 1.6 gdi ceed indításkor alapjáraton 1500 körül van a fordulat. Kinn 20 fok környéke volt. (nem az én autóm, csak megnéztem kereskedésben) Pár perc után áll be rendes alapjáratra. Mennyire normális?

ruruka Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30164

Jó az, ne kritizáld. Nem a motor borításának tisztasága a lényeg, hanem ami belül van. 

Visszatérve a problémához, úgy tűnik nem EGR probléma a hidegen dadogás. Diagnosztika során mindent meglestünk ma, semmi hiba! Értékek jók mindenhol, ahol értéket lehet nézni. HHO takarítás után már csak a SPURI maradt. Meg is kapta ma OMW prémiummal kevreve. Majd meglátjuk. Szerelőm szerint ez CSAK porlasztó (injektor) hiba lehet, azok szokták ezt a hibajelenséget művelni. Való igaz: reggel, mikor hideg "erős szaga van" a kipufogó gáznak, viszont ha meleg szinte alá fekszem... nulla füstszag!

Persze az injektor éppen el is koszolódhatott, mivel majd 10 hónapig ugyanaz a gázolaj volt benne. (kereskedés, hurrá...) 

Most 1-2 tankot autózok vele spurival és prémiummal, aztán ha nem használ akkor szerelés. Azért bízom a teóriámban, hátha csak koszolódás és megjavul. Ma csak 1x rosszalkodott, SPURI után jól viselkedett. :-)

rcsz Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30163

Nem bántásként jegyeztem meg, ha kocsi vétel előtt állnék inkább ilyen kinézetű motorút vennék, mint csillogó, szilikonost. Azután le tisztitanám😊

Előzmény: ikim2025 (30162)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30162

:)) Poros,és teszi a dolgát! :)) De nem ereszt sehol!!

Évente le spriccelem,de még nem volt rá időm.Jövőhéten olaj,meg szűrők cseréje,gari már nincs,sok a kilométer.

Előzmény: rcsz (30161)
rcsz Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30161

Szia, hogy néz ki ez a motor?

ikim2025 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30160

Hát akkor ez nem orvosság "ruruka" betegségére.

R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30159

EURO5-töl kezdték el a dízeleket fojtószeleppel szerelni, mert akkor szigorodtak meg a nitrogénoxidok kibocsátására vonatkozó elöírások - ezeknek a keletkezése éppen a légfelesleg miatt jelentös, a fojtószeleppel tehát a motor hatásfokát rontják le az emisszió javítása érdekében. Korábban már léteztek olyan konstrukciók, amiknél a szívócsöbe építettek orvénycsappantyút (swirl flap) ugyanezen okból, de az nem tévesztendö össze a fojtószeleppel.

ikim2025 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30158

Elektromos

Előzmény: potyi20 (30154)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30157

A régiben nincs,de a turbósokban van szerintem.

Volt Ford Focusom 1.6 Tdci,abban volt tuti,mert takarítani kellett és szétkaptam.

Itt a Ceed képe,szerintem ez az.

ikim2025 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30156

Akkor azmi ami az interkulertől megy abba a fekete műanyag elosztóba, a légszűrő mellett balra? 

Előzmény: R. Scherbotsky (30155)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30155

Miközben ezt ideírtad, felmerült benned egy pillanatra, hogy a dízelmotor gyakorlatilag (padlógázas gyorsítást leszámítva) minden üzemállapotában légfelesleggel müködik?

Előzmény: ikim2025 (30151)
potyi20 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30154

hali. hamar pillangoszelep,meg bovden.2018 as ceedben,nem a legujabban,bovden,vagy elektronkius a gazpedal,es a motor kozti kapcsolat?

Lbx Creative Commons License 2019.05.20 0 0 30153

A "régi" dízeleknél nincs pillangószelep, a gázbovden - elektromos vszérlésű rendszereknél pedig a gázpedáltól érkező jel az adagolóra csatlakozik, és azt szabályozza. A levegő közvetlenül, , vagy a köztes hűtőn (intercooler) keresztül szabályozatlanul áramlik a motorba - a levegő mennyiségét maga a motor szívó hatása, turbós motorok eyetében a turbófeltöltő is szabályozza.

A modern dízeleknél nem tudom hogy van, de gyanítom, alapban ott is így működik.

ikim2025 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30152

Bocsi lemaradt:

az új autóknál elektromosan szabályoz a pillangó szelep

ikim2025 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30151

Amikor nyomod a gázt a lábaddal,akkor az új autóknál a pillangó szelep szabályozza a levegőt,az üzemanygot meg a porlasztó csúcs.A régi kocsikban ez a gázbowden volt.Tök mindegy,hogy benzin v dizel.

Előzmény: KAti (30150)
KAti Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30150

Vannak kétségeim, de végülis mindegy :-)

Előzmény: ikim2025 (30147)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30149

Ha az EGR lenne a ludas,nem lenne erő a motorban.Különben is,alapjáraton az  Egr zárva.

Előzmény: ruruka (30144)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30148

" de arra is gyanakszom, hogy köze van a párás-esős időnek."

Ebből gondolnám az elektromos érintkezés valahol nem százas,kontakt hiba.

Autós boltban vegyél kontakt sprayt és fújd be a pillangó szelep csatiját széthúzás után ,persze.

Előzmény: ruruka (30144)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30147

Hogyne lenne.Ugyan az.a levegőt szabályozza.

Előzmény: KAti (30143)
irreverzibilis Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30146
Előzmény: Zoli135 (30145)
Zoli135 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30145

Üdv. KIA ceed 2013 autonál a szerviz számlálót  hogy kell "kinullázni?"letilt ha tulmegy? 

ruruka Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30144

Rendes alapjáraton hagy ki, de nem mindig. Csak akkor, ha nem dúsít és hidegen indul, de arra is gyanakszom, hogy köze van a párás-esős időnek. Mikor ilyen idő van és szélvédett helyen parkol, akkor tapasztaltam jobbára. Ma pl. rángatott menet közben, mikor már bemelegedett, szóval rejtély... Majd 2 km után semmi, mintha minden rendben volna. HHO motortisztítás elvileg "kipucolja" a korom 80%-át az EGR szelepből és ahol lerakódhat. Elvileg... 

Előzmény: ikim2025 (30141)
KAti Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30143

Dízelben van pillangószelep? De ugye ez nem az, ami a benzinesekben?

Előzmény: ikim2025 (30142)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30142

Esetleg még az jutott eszembe,hogy a pillangó szelepet  és tengelyét meg kéne pucolni,az elektromos érintkezőit is.

Előzmény: ruruka (30140)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30141

De hogy dadog,alacsonyabb a fordulat,v rendes alapjárati fordulaton hagy ki?

Előzmény: ruruka (30140)
ruruka Creative Commons License 2019.05.19 0 0 30140

Sziasztok,

KIA CEED II. 1.6 crdi a következő hibajelenséget csinálja:

Hidegben ha indítom (jellemzően reggel) szépen jár a motor, érezni a fordulaton, hogy rányomja a dúsítót, semmi alapjárati ingadozás. Ha melegebb a reggel és először indítom már nincs dúsítás, 3-4 másodpercig szép az alapjárat majd elkezd ugrálni a fordulatszám mérő, a motor dadogva jár mindaddig, amíg be nem melegszik. Ha picit megnyomom a gázt, akkor rendben van, dadogás semmi. Szerintetek mi lehet a probléma? Most voltam HHO motortisztításon, de nem használt, ill. valszeg nem ezzel függ össze a probléma. (Egyébként semmit nem füstölt, míg tisztított (regenerált), tehát a motor rendben. Prémium gázolajat tankolok az OMV-nél.) Próbáltam hosszabb izzítást, nem használt.

Valakinek hasonló tapasztalata /ötlete? Engem teljesen kiakaszt...

Köszönöm előre is a segítségeteket!

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.18 0 0 30139

alap biztonsági csomaggal a sok elektronikus asszisztens nélkül, csak légzsákokkal és esp-vel ma csak 3 csillagot lehet elérni. 

Sok modell 2x van tesztelve, ket külön felszereltséggel. Alap és a sok elektronikus cucc-cal ellátott kivitelben.

Az i30 volt tesztelve 2017-ben. Uj Ceed meg soha.

Előzmény: P.URBANUS (30138)
P.URBANUS Creative Commons License 2019.05.18 0 0 30138

Érdekes.

Az is lehet, hogy az említett Alfa ugyanolyan maradt, csak közben szigorodott a mérési metódus.

Összességében persze a korábbi spekuláció(m) helyett a jelenlegi Ceed összetörése, kiértékelése lenne az igazi.  

Előzmény: KAti (30137)
KAti Creative Commons License 2019.05.18 0 0 30137
Előzmény: P.URBANUS (30136)
P.URBANUS Creative Commons License 2019.05.18 0 0 30136

A korábbi generációk voltak, köztük a 2012-es is. Annál rosszabb meg csak nem lehet a mostani.

https://www.euroncap.com/en/results/kia/cee'd/10933

Előzmény: www.octinfo.com (30135)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.18 0 0 30135

Jól látom hogy a Ceed nem volt euroncap törésteszten? 

dokeee Creative Commons License 2019.05.18 0 0 30134

Magyarországon nincs automatikus assistance. Ez egyébként egy közvetített szolgáltatás a Kia-nál, Europassistance-os, bármilyen autóra köthető, csak a Kia kialkudott valami kedvezményt.

Előzmény: cápaFeri (30132)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30133

Szerintem ezek egyformák, csak az elsőkön nincs rajt az anya ami a felniben rögzíti. Cikkszáma mintha egy lenne. Ha valóban a gyári (annak néz ki, enyémbe is ilyet tettek a kereskedésben), akkor nem kell vele csinálni semmit. Öntanuló, az első szerelés után pár percig, párszáz méterig világít a műszerfalon a kontrollámpa, amíg az ID számokat eltárolja.  A JD ceed 8 ID számot tárol. Utána bárhogyan is cserélgeted, sosem gyullad fel a lámpa ha megfelelő a nyomás indításnál. Elemcserénél nem tudom mi van, remélem ezt sokára is fogom megtudni! :-) 

Előzmény: I.Blasius (30131)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30132

Nemrég volt téma a mobilítás garancia. Még asszem Milee írta, hogy az első év ingyenes, utána fizetős. Kicsit utánajártam ennek a dolognak. Én Ausztriában vettem a kocsit. Átolvastam az erről kapott füzetet. Átolvastam a kia honlapján erről szóló részt. 

Tömören arról szólnak, hogy: az autóra vonatkozik egy általános 7 éves garancia. Minden kia autóra a forgalomba helyezés napjától (bocs, a garancia-szervízfüzetbe való első inspekciós pecsét dátumától) kezdve szervízintervallumtól függően 12 vagy 24 hónap mobilításgarancia van. Egéyzs Európában, részletezve az országokkal. A mobilításgarancia tartalmát elolvashatja mindenki, hogy mire jó, kezdve a csereautótól, 77 € naponta max 6 napig, a szállodai elhelyezésen át a sofőrszolgálatig, szervízbe szállításig, mentésig, stb, természetesen bizonyos értékhatárig, pl. szállodai szoba személyenként 77 €, max 4 éjszakáig, stb 

A lényeg, hogy ez a 12 vagy 24 hó minden egyes kia szervízben történő időszakos szervízt követő pecsételéssel automatikusan meghosszabodik, max 84 hónap időtartamig. Tehát 7 évig, amire az általános garancia szól. Ez minden egyes kia tulajdonosnak jár az említett feltételekkel, tökéletesen vezetett szervízkönyvvel, megfelelő szervízkarbantartásokkal. INGYEN! Ezért nem kell fizetni, ez a vételárban van!

Ha Magyarországon fizetni kell ezért, akkor valahol a szerződési feltételeknél kell keresni egy (esetleges apró betűs) részt, ahol ezt a szolgáltatást díjkötelesként részletesen leírják.

Ha ez nem a Kia Magyarország találmánya, hanem egy a kereskedések közötti megállapodás, akkor a kocsihoz kapott mobilításgarancia-füzetben  (nem a garancia-szervízkönyvre gondolok, amibe pecsételik a karbantartásokat!) ott kell lenniük a fent leírt dolgoknak, összegek nélkül.     

I.Blasius Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30131

"Előnye, hogy mivel gyári, sosem kell tanítgatni, stb."

BTW, ha az ember rendel az ebayről pl. egy ilyet, ezt nagyon macerás betanítani?

https://www.ebay.com/itm/52933-D9100-Original-TPMS-Tire-RDKS-Reifendrucksenor-433MHz-fur-Hyundai-Kia-Au/293088326511?hash=item443d6cf36f:g:28MAAOSwINxc2pDb

Vagy egy ilyet, bár ezt gondolom a szlovák gyárból csempészték ki, így lehet, hogy eredetinek számít, még ha lopott is:)

https://www.ebay.com/itm/4x-NEU-Original-RDCi-TPMS-Tire-pressure-RDKS-Reifendrucksenor-Kia-Hyundai-3N/253581587142?hash=item3b0aa3f2c6:g:SxQAAOSwyCla30p0

Előzmény: cápaFeri (30128)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30130

Értem mire gondolsz. Én arra próbáltam rávilágítani, hogy tartósan alacsony nyomást szerintem észre lehet venni. (húz valamerre) Egy csavar, üvegszilánk, stb okozta sérüléssel ha enged a kerék, nem megy az ember olyan sokat, hogy akkora fogyasztásnövekedést okozzon mire észreveszi. (mert ugye ennek okán találták ki) Ha nem ereszt (nekem is ilyen volt 1 éve, csavar volt benne, gombázva lett) akkor meg úgysem jelez.

Na mindegy. A végeredmény ugyanaz: velünk elég jól kifizettetik ezt az egészet. :-)

Előzmény: Tamasoccse78 (30129)
Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30129

Abba inkább ne menjünk bele, hogy kitől miért vennénk el a jogsit, mert arról mindenki kisregényt tudna írni :)

Nekem már többször jelzett a keréknyomás ellenőrző rendszer lassú defekt miatt, és most lehet megkövezel érte, de én nem vettem észre az off kocsimon se menet közben, se az utcán állva, hogy a bal elsőben egy csavar miatt 1,8 bar van, míg a többiben 2,2. Pechemre ez kétszer ugyanazon a gumin, kb 5 centis távolságra fordult elő, így a gumis javaslatára kukáznom kellett két abroncsot.

Szerencsére ezek a rendszerek már akkor jeleznek, mielőtt még szemlátomást leeresztene a kerék, én így hasznosnak tartom. Az off kocsin egyébként passzív rendszer volt, ami tavasszal és ősszel a nagyobb nappali hőmérsékletváltozás miatt sokszor alaptalanul bejelzett.

Előzmény: cápaFeri (30128)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30128

Az az indirekt rendszer.

Kövezzetek meg, de a hivatalos okot, amiért ez kötelező lett, egy nagy marhaságnak tartom! Aki nem veszi észre az autóján, hogy lapos a kerék, annak nem is igazán való jogsi. Már a húzást hamar kiszúrni. Én minden elindulás előtt rápillantok legalább a bal oldalra, vagy leparkolás után az autót megkerülve hagyom ott, akkor látom a jobb oldalt is. Már a kisebb úthibákon is érezni, ha nem úgy pattan a kerék. 

A gyors defektre meg úgysem jó. 

Én is sajnáltam volna egy rakás pénzt kiadni érte, így inkább belealkudtam az árába a téli kerékszettel együtt. (Szenzor nélkül hivatalosan nem is adhatta volna át a kereskedő! :-) ) Előnye, hogy mivel gyári, sosem kell anítgatni, stb. Elsőre eltárolta, azóta bármikor cserélgetem akár otthon is magamnak a kerekeket, minden ok.

Előzmény: tuzer (30119)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30127

Osztom blackjack11 véleményét. Én 60 alatt nem járok 4.-ben. Akkor is, csak ha egyenes úton poroszkálok. Sok lesz a korom...

Előzmény: ruruka (30120)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30126

Aki már használ 1.4 T-GDI motoros autót: nem tapasztalta hogy M.L benzin tankolásakor rángat, más benzinnél meg nem?

meilinger Creative Commons License 2019.05.17 0 0 30125

Úgy rémlik, hogy nem ígérte a szalonvezető 100%-ra, hogy sikerülni fog, szóval nem biztos. Én csak egyszer akartam átrakatni, egy felniszetten a gumit szoktam cserélgetni.

Előzmény: blackjack11 (30123)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30124

Véleményem szerint 1100-1300-as fordulaton nem egészséges negyedikben menni. Az  tuti nem tesz jót semminek. Főleg,ha erőt is kell kifejtenie a motornak így, például odalépsz kicsit, vagy emelkedő jön. 

Előzmény: ruruka (30120)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30123

De lehet ezeket ide-oda rakosgatni? 

Előzmény: meilinger (30118)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30122

Ez jó hír! :)

Előzmény: meilinger (30118)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30121

Bizonyám! Így van!

Előzmény: tuzer (30119)
ruruka Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30120

Sziasztok,

Nemrég vásároltam KIA Ceed SW II. 1.6 crdi autót, 2014-es évjárat. Olyan problémát tapasztaltam, hogy alacsony fordulaton jellemzően 4-ik fokozatban leginkább 40-50 km/h között rángat az autó. Nem tipikus lefulladós rángatás, hanem mintha "darabos lenne a gázolaj. (prémiumot tankolok az OMW-nél) Szerintetek túl alacsony ez az 1100-1300 körüli fordulat vagy elektronikai esetleg más hiba lehet?

Köszönöm előre is a válaszokat!

tuzer Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30119

Skodánál egyszerűbb TPMS van, kerékben nincs érzékelő, ott az ABS figyeli az eltérő fordulatszámokat és abból következtet a nyomásváltozásra.

Előzmény: blackjack11 (30117)
meilinger Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30118

Én ahogy megvettem az autót, rögtön lecseréltettem a gyári alufelni szettet egy olyanra, ami nekem jobban tetszik. A TPMS szenzorokat is átrakták a régiből az újba.

Előzmény: www.octinfo.com (30115)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30117

Céges Skodában is volt már ilyen, azon szerelgettünk mindig, nem volt a szenzornak soha  baja. Egyszer üres gumival Fonyódon mentem kb. 2 km-t a gumisig lassan, és azt is megúszta a gumi is és a felni is...:) 

Előzmény: www.octinfo.com (30115)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30116

Lehet itt matekozni, mindenkinek más az optimális megoldás. Ha a lemezfelni és TPMS 120 ezer, annak a kamata is júniustól nemzeti kötvényben 5%, az 6 ezer Ft. :)  Akkor az egyik szerelés ingyen van, már csak a másikat kell kifizetni. Cserébe megoldott a centírozás, de nem tesz jót a guminak. A tél + kátyútol most vonatkoztassunk el...

Előzmény: Tamasoccse78 (30114)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30115

Engem azzal riogattak hogy még a gumiszerelés során is sérül(het), szerintem egy kiszedést nem bír ki, az normál szelepnél is vágás.

Előzmény: blackjack11 (30113)
Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30114

Biztos nincs ingyen az évi kétszeri átszerelés, de olcsóbb, mint a felni+tpms szenzor ára, plusz a gumik pincéből felhozásába se izzadok bele. Volt már több autóm is, eddig csak 10 év után kezdett el az egyiken az alufelni felhősödni, de azt kb 5 ezer/felniért megcsináltattam. Ebben már benne volt pár kisebb padkázás javítása is.

Az is igaz, hogy úgy még nem csúsztam meg télen, hogy a padka fogott volna meg, és a tankcsapda mélységű kátyúkat is megúsztam eddig (kopp-kopp).

Előzmény: Milee (30110)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30113

TPMS szenzort akkor kell venni 4 db-ot feltétlen, nem lehet a másikról esetleg áttenni? 

Előzmény: Milee (30101)
Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30112

Lehet felesleges, de jobban néz ki :)

Előzmény: dokeee (30111)
dokeee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30111

Egy 140 lőerős ceed-re tökéletes a 195/65 r15-ös gumi. Teljesen felesleges nagyobb. Semmivel nem lesz jobb nagyobb kerékkel a nagyobb rugózatlan tömeg miatt.

Előzmény: Milee (30110)
Milee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30110

Évente kétszer elmenni a gumishoz és átcseréltetni az alufelnin a gumikat sem ingyen csinálják.

Az alufelni téli kátyús sérülése, v a havas úton történő megcsúszása, v járdafogása után a javítása sem olcsó. Az állandó le/fel szerelések sem igazán használnak a gumiabroncsoknak. Nem mindegyik alufelni alkalmas a sózott utakra. A ballonosabb, keskenyebb gumival jobb téli közlekedés.

Előzmény: Tamasoccse78 (30106)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30109

Ha elfér akkor nincs probléma. 

Előzmény: Milee (30105)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30108

stevie blogja. :)

Ismerem személyesen is.

Ő 100%-ra állította, hogy a gyári alufelnik sóbiztosak, nem kell félni. No de ezt a VW konszernes felnikről mondta anno.

Koreai vonalon nem tudom, mi a helyzet.

17-es méretnél azért már nem olyan olcsó a gumi. De ki kell számolni. Én soha nem otthon cserélgetem a kerekeket mert megnézetem a centrírozást is, meg 2 évente szelepeket cseréltetek. De cipelni a kerekeket baromira unom már. A gumik magukban sokkal könnyebbek és jobban elférnek a csomagtartóban is.

Előzmény: Tamasoccse78 (30106)
Milee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30107

Igen.

Előzmény: www.octinfo.com (30104)
Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30106
Milee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30105

Az összes (bronz, silver, gold, platinum)1,4 tgdi féknyerge egyforma. Tehát a mindegyiknél elfér a normál szélességű 15-ös, 16, os és 17"-os acélfeni is.

Előzmény: blackjack11 (30103)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30104

Gyári alufelni (16") esetén a csavarok jók az acélfelnihez is?

(Bár én megfogadtam a 15" és 16"-os kerekek cipelésekor hogy többet nekem külön kerékszettem nem lesz.)

blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30103

Ez amúgy jó ár érte, ennyit simán megér, ha 2 garnitúrában gondolkodik valaki. Csak most ezt tisztázni kell, hogy a féknyergektől elfér-e...Jajj...Na erre azért van egy pár hónap lauf most szerencsére. :)

Előzmény: www.octinfo.com (30097)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30102

Úgy érted elképzelhető, hogy a 16-os se megy fel rá?  Ez a méret nem olcsó amit küldtél, a 205/50 r17

Eddig volt téli és nyári szettem, de lemezfelnin...215/60 r16 méretben. Nem egy sportos kinézet, de a magyar utakra tökéletes. 

20 e körül megyek évente. Gondoltam már arra is, hogy begurulok vele a gumishoz újonnan, vegye le a 4 db michlen primacy 3 gumit és teszek rá ugyanilyen méretben 4 évszakos Michelint. Van egy autón ilyen gumink ami alig megy, én télen a hóban nagyon elégedett voltam vele. Bár azt az elvet vallom, hogy télen téli, nyáron nyári, de kevés futásnál felesleges szerintem szerelgetni.

Előzmény: R. Scherbotsky (30098)
Milee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30101

Az optimális a 6,5Jx16-os acélfelni 205/55x16" téli gumival. kb. 200e Ft a garnitúra.

Acélfelni: https://www.alu-felni.eu/p/acelfelni-16-5x1143-kia-hyundai-mazda-et46/

TPMS: https://www.alu-felni.eu/p/tpms-guminyomas-szenzor-2/

Gumi:  https://www.gumidot.hu/gumiabroncs/p-730-goodyear-205-55-r16-ultra-grip-9-91-h

De ugyanolyan jó a 6J*15-ös acélfelnivel a 195/65x15" gumi. Ezzel valamivel olcsóbban lehet kijönni.

www.octinfo.com

Ha nem raksz be TPMS szenzort, akkor a kontroll lámpa állandóan világítani fog. Műszaki vizsgán viszont követelmény a szenzor működőképesség. Nyilván ebben az esetben a nyári gumival kell vinni műszakira, amiben benne van az szenzor. 

Előzmény: blackjack11 (30095)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30100

1.4 T-GDI-re (is) a Silver szinttel bezárólag gyárilag is 15"-ös acélfelnit szerelnek 195/65 R15 gumival, Gold-tól van 16"-os 205/55 R16 gumival.

Előzmény: R. Scherbotsky (30098)
KAti Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30099

Arra figyelj, hogy elférjen a fék a kisebb felni alatt. Legjobb szerintem olyan helyen venni, ahol fel lehet próbálni.

Előzmény: www.octinfo.com (30097)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30098

1.4 T-GDi-re a 15-ös méret nem homológ, legalább 16-ost kell rá tenned (sanszos, hogy fel sem megy rá a féknyeregtöl).

Hogy érdemes-e külön szettet tartani, az attól is függ, mennyit mész egy évben, milyen utakon jársz (mekkora büntetés a téli kátyús utakon a nagy kerék) stb. Amint lentebb is írtam, a gyári felnire szerelhetö 205/50R17 méret is, téli gumi is kapható ilyenben.

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30097

Felnit találtam 13-14e Ft körül is már, elvileg ezek a paraméterei:

6Jx15 ET46

osztókör 5x114.3

középfurat átmérője 67.1 mm

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30096

Mi van ha nincs a téli szett szelepjénél érzékelő?

Utángyártott nem jó hozzá?

Ez ismeretlen terület számomra, 14 éves autóm van.

blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30095

"A 225/45 x17 gumi a sportosabb vezetés élményét, valamint a szebb küllemet biztosítja, ellenben a komfortérzetet jelentősen ronthatja, főleg a gyengébb minőségű, ill. kátyús utakon. meg persze a fogyasztást is emeli a nagyobb rugózatlan tömege és légellenállása.   Ha többet közlekedsz  rosszabb minőségű utakon, akkor érdemesebb ballonosabb gumira cserélni. pl.

felni méret: 6,5x16 gumi méret: 205/50x HR16  vagy a még komfortosabb felni a 6J x15,  gumi méret 195/65 x HR15

A felni vásárláskor figyelni kell az osztókör méretre 5x114,3 , a felfogató furat méretre: 67,1 mm , ha ez nagyobb, akkor + közgyűrű is kell, valamint az ET méretre, ami min. 40, max. 52 mm.

Gumisnál érdemes érdeklődni a felni és gumicserével kapcsolatban, ha szeretnéd komfortosabbra lecserélni."

Tehát, ha jól értem téli guminak célszerűbb lemezfelnit vennem akár 15 -öst, mint a 17-es alura 225/45x17-es gumit és szereltetni?

1, opció - gyári acélfelni 20 körül van+ az érzékelők 70 e/szett, az már 150 ezer + gumi. Jól kalkulálok? Vagy jófogásról kell venni olcsóbban 4 új lemezfelnit, ha valaki utólag tesz rá alut.

2, opció - veszek 4 db nyárival megegyező téligumit és mindig szereltetek. (felni+érzékelő megspórolva) Sztem gumis haver 1500 köröl átdobja, az 2x6 egy évben.  Bírják a sót ezek a felnik?

Melyik tűnik jobb megoldásnak?

Előzmény: Milee (29729)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30094

"Nagy levegő és ugrás"... :) Én is rengeteg kétely közt gyötrődtem, de ez ezzel jár. Meg ugye az ember megdolgozott érte, nem kevés pénz, (nekem legalábbis nagyon sok) és nem akar pórul járni, jól át kell rágni a dolgot. Megértem. Azért majd szólj, ha döntöttél. :)

Előzmény: www.octinfo.com (30092)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30093

Két héten belül, 05.30-ig, de talán jövő hétvégére sikerül.

Előzmény: Milee (30089)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30092

Én még eszem a kefét...

Előzmény: blackjack11 (30087)
tuzer Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30091

Nem. Mindenhol elhangzott, hogy fölösleges, bejáratott motorról van szó. Még az a szervíz is ezt mondta, ahol most 55k-ért csinálnák. Nem hiszem, hogy van ennél nagyobb üzletük.

Egy inas megcsinálja 10 perc alatt, rezsiórabér+gigaolajár.

Mellesleg előző új autónál már 14 évvel ezelőtt (astra g) ugyan ez volt a szitu. Akkor megcsináltattam én is ezt az 5000-es cserét, és még szerencse, hogy odaszemtelenkedtem a kocsi mellé. Egy ütkop. hordóból akarta leereszteni a 4 l. új olajat a szaki...

Előzmény: KAti (30080)
tuzer Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30090

Négyszer voltam náluk, egyszer automata ablakemelő beszerelés, két kisebb gond (ebből egyszer hibakiolvasás, egy szoftverfrissítés, illetve egyszer odavertem az alját egy tuskóhoz, lefestették a horzsolást). Az első megbeszélt idő volt - az én igényem szerint, telefon+5napon belül), a többi "hozza ide, ha erre jár". Ja, és csak az elsőért fizettem. A többi "haggyuk".

Júniusban lesz első olajcsere, aszonták, szóljak előtte egy pár nappal. Hát majd hó elején csörgök.

Előzmény: Glovas (30081)
Milee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30089

Mikor veheted át?

Előzmény: blackjack11 (30086)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30088

Engem felhívott tegnap 11-kor az egyik értékesítő hogy most jött a levél hogy -200e. Csekkoltam és akkor már az árlista frissítve volt!

Egy másik értékesítővel is tárgyalok, ő azt mondta, előző este már látta a levelet.

Amúgy tényleg úgy van, hogy van a nagy közös készlet, abból bárki nyúlhat, meg van amit a kereskedések rendelgetnek konkrét igényre, meg csak úgy de maguknak. Ezeket elvileg csak ők látják, hiszen minek menne a nagy közösbe...

Amit egy kereskedés vagy cégcsoport megrendelt az az övé és más nem látja mert úgy sem tudná onnan átkérni.

A nagy közösbe gyártódó autókat szintén mindenki látja már a gyártásba ütemezés fázisában is. Tehát látják, mi lesz 1-2 hónapon belül az országban. De - ha jól értettem és logikáztam ki a hallottak alapján - akkor a kereskedések saját rendelésit csak ők látják meg a cégcsoport más városban lévő kereskedései.

Aztán hogy ki mit tesz fel a készletéből a hahu-ra, az megint egy külön történet.

Előzmény: blackjack11 (30086)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30087

Te még gondolkodsz rajta, vagy már döntöttél? 

Előzmény: www.octinfo.com (30085)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30086

Igen így korrekt, de ha nem adják vissza, sokat szerintem nem tehetek...elbukhatom az előleget max., ha elállok a vételtől. Meg puffogok a söröm mellett esténként... Nekem tegnap délutánt mondtak csak, hogy akkor értesültek róla, de nyilván én sem hiszem el. Azért mikor este láttam a leveledet itt, kissé felment a vérnyomásom és egész "jól" aludtam... Amúgy köszi az infót!:) 

Gold Gt line SW-t DCT-vel. Sima Goldot szerettem volna, de ebből volt egy kékesezüst raktáron, meg nekem igazából nincs szükségem semmilyen + csomagra. A deréktámasz, meg a csúsztatható könyöktámasz jó lenne, de ha nincs úgy is jó lesz. GPS nekem szintén nem ér 200 ezret, mert a googlet áttükrözöm telefonról.  Amúgy a valós raktár készlet, meg ami a neten van köszönőviszonyban sincs. Vannak autók amit csak ők látnak és a használtauto.hu-n sincsenek. Ez is pont egy olyan volt. 

Előzmény: www.octinfo.com (30085)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30085

Hát ez a minimum, mivel nekem azt mondták, a körlevelet ami a 200e Ft-os csökkenésről szól, már tegnap előtt este megkapták a kereskedések. De ha csak tegnap, akkor is ez a minimum.

Külön készletet pedig nem gyártottak erre az akcióra, szóval azt kell eladniuk ami van.

Milyet választottál végül?

Előzmény: blackjack11 (30083)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30084

Itt nem tudsz igazából alkudozni, fix áron dolgoznak, nem engedik a koreaiak. Kapsz 250 ezer kedvezményt a listaárból, meg 250 ezret vállalkozóira vagy bizonyos kamarai tagságra. De ez tényleg nem az az autó, ahol a metáltól kezdve minden ajándék. Ha gumiszőnyeget vagy csomagtértálcát kapsz hozzá akkor gakorlatilag kimaxoltad az alkut...vagy csak én nem tudtam, de itt hasonlókat olvastam másoktól is. 

Előzmény: Mooc01 (30082)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30083

Én speciel tegnap reggel rendeltem meg egy raktári autót ilyen motorral, még a régi áron...:( 

Nem tudtam a csökkentésről, csak este értesültem itt a fórumon. Azt hittem nem jól látok... De a hivatalos ár a tegnapi naptól volt érvényes...óra megjelölés nélkül. 

Ma reggel telefonáltam, elmondtam a bánatomat, és a Pappasnál  5*-os korrektséggel megoldották az ügyet. Ők is drágábban kapták ezt elmondásuk szerint, de majd a KIA-val elszámolnak. Hosszas Opeles korszak, majd hezitálás után elég érdekesen indult a váltás. De nálam az egész élet ilyen...:) 

Az azutóról még nem tudok írni, de tényleg le a kalappal a Pappas Autó előtt. Nagyon korrektek voltak velem. 

Előzmény: Milee (30079)
Mooc01 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30082

Sziasztok,

Erdeklodni szeretnek, h a konfiguratorban kidobott "akcios" (-200e) arbol egy jol felszerelt modelnel (Platinum vagy GT Platinum) mennyit lehet meg sacc/kb alkudni?

Nemreg futottam le egy kort egy masik markanal ahol azert volt meglepetes boven. Az akcios arbol is adtak volna meg kedvezmenyt (ami termeszetesen nem volt feltuntetve) de vegul egyeb okokbol lehuztuk az adott markat a listarol.

Glovas Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30081

KIA Vestar-hoz mi a bejelentkezési limit? Még van 90 napom az éves szervizig, de volt ahonnan tavaly elhajtottak hogy "az a havi naptár még nincs nyitva".. hát kabbe, oda se viszem az tuti. Vestarnál mennyi a sorbanállás?

KAti Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30080

A szakszervíz nem mondhatja azt, hogy érdemes megcsinálni, mert ezzel azt állítja, hogy a gyártó által adott kezelési utasítás nem megfelelő, nem szolgálja megfelelően az autó optimális működtetését.

Előzmény: tuzer (30078)
Milee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30079

Január végén emelték a TGDI motoros Ceedek árát 200e Ft-al, mert nem gyözték a megrendeléseket teljesíteni. Ezek szerint visszaeshetett a megrendelések száma, hogy ismét az eredeti árra csökkentették. Mindenesetre szívás azoknak, akik az elmúlt 3 hónapban rendelték.

Előzmény: www.octinfo.com (30076)
tuzer Creative Commons License 2019.05.16 0 0 30078

Az összes bejáratási info ott a kezelési leírásban. Ezzel a témával körbejártam nehány szakszeryízt, aszonták, ha van felesleges pénzem, szívesen megcsinálják. A téma a régi Zsiguli korszak eszmei maradéka.

Ártani nem árt.

Előzmény: Hollo1313 (30075)
irreverzibilis Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30077

a műszerfal szélvédő felől eső részén,a légbefúvó nyílásnál vált fel az enyém,a vezető oldalon

Előzmény: www.octinfo.com (30074)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30076

Mától minden 1.4 T-GDI motoros Ceed olcsóbb lett 200e Ft-tal, június 30-ig megkötött szerződés esetén.

A Silver felszereltségből csináltak egy Silver Vision akciós összeállítást, a 120e Ft-os 7"-os kijelzős, tolatókamerás, mobil tükrözős fejegységet ehhez ingyen odaadják. Készlet erejéig. 1.4 T-GDI motoros modell esetén 320e Ft-os az árcsökkenés.

Hollo1313 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30075

Sziasztok! Ki hogy tudja? A kereskedő ahol vettem a kocsit azt mondta,hogy 2-3ezer kilométer ha belement a kocsiba vigyem el olajcserére? De nem találok sehol ilyen leírast a szervizfüzetben. 4hónapos még csak az autó.

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30074

Mi ez a felválás?

Előzmény: irreverzibilis (30073)
irreverzibilis Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30073

bár az az 5-6 ember nem reagált a felvetésemre a műszerfal púposodás kapcsán,de azért leírom hátha valaki hasznát veszi,a Mykiában írt panaszomra a 2012-es autómban hajlandóak kicserélni a műszerfalat, korrekt reakció két nap alatt,de remélem holnap nem derül ki,hogy ez nekem pénzbe kerül

pappfer_t Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30072

2008-as Ceedemben az óra kijelzőjén a kvarc időnként (főleg erős napsütésben) nagyon halvány, alig olvasható. Az megoldaná a problémát, ha rendelnék egy ilyen kijelzőt (eBay-ről, vagy akárhonnan), és kicserélném? https://i.ebayimg.com/images/g/ZOQAAOSwHF5coXxg/s-l1600.jpg
Van erről valami leírás, hogy hogyan lehet ezt kicserélni?

drn72 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30071

A meghosszabbításkor kapott, KIA Mobilitás Plusz "szerződésen" van feltüntetve az eredeti éves díj összege ami 13.333 HUF áthúzva helyett 4999 HUF.

Elnézést kérek, ha az "akciós" megjegyzésem félrevezető volt.

Előzmény: rcsz (30069)
drn72 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30070

Szia!

Nem én változtattam meg, hanem a frissítés amit kapott a fej egység (talán így hívják).

Az "ingyenes" navigáció frissítés során nem csak a térképet frissítették, hanem változtak a szoftver, a firmware, a navi verzió számok is.

Előzmény: Joci64 (30068)
rcsz Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30069

Ez nem akciós, ennyi az ára.

Előzmény: drn72 (30066)
Joci64 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30068

Szia!

Érdeklődnék tőled,hogy az autóba megszólaló telefon csengőhangját, hogy sikerült megváltoztatni? Mert ha igen segítenél,hogy mi a menete..? Előre is köszi.

Előzmény: drn72 (30059)
tuzer Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30067

Köszönöm.

Előzmény: drn72 (30065)
drn72 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30066

Ez így van, és ha jól értettem, akkor most "akciós" ár a 4999 Ft.

Előzmény: Milee (30063)
drn72 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30065

A szerviz a JP Autócentrum Nyíregyháza, és természetesen minden "benne volt", azaz ha jól értem a kérdésed, semmit nem "vittem".

Az autót megvártam, és kb 2m-re ültem tőle végig egy üveg fal mögött.

Előzmény: tuzer (30064)
tuzer Creative Commons License 2019.05.15 0 0 30064

Velar (Szabó)? Olaj benne van?

Előzmény: drn72 (30061)
Milee Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30063

Az első év ingyenes, utána fizetős, ha valaki továbbra is igényli.

Előzmény: blackjack11 (30062)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30062

Alapból csak 1 év asszisztencia jár az autóhoz? 

Köszi

Előzmény: drn72 (30061)
drn72 Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30061

Remélem ülsz....  :-)

26e Ft.

Hajszál pontosan annyi mint a köztes olajcsere volt több mint fél évvel ezelőtt még az első pár ezer km után.

Az éves asszisztencia hosszabbítás pedig ezen felül 4999 Ft.

Előzmény: tuzer (30060)
tuzer Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30060

Belátható időn belül én is ez előtt állok. Az egyik budai cég 55e-vel kínált meg forintálisan. Neked mennyi volt?

Előzmény: drn72 (30059)
drn72 Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30059

Üdv!

Közel 17e km után megtörtént az első szerviz a ceed-en. Azaz "csak" egy olajcsere volt, minden a megbeszéltek szerint. Mármint az időpont foglaláskor átbeszéltek alapján, nagyon korrekten az előre megmondott összegben.

Megvoltak a navi, firmware, térkép és a szoftver frissítések is. Pl. megváltozott az eddig kicsit idegesítő "csengőhang" egy barátságosabbra :-) és bővült az online elérhető szolgáltatások köre, illetve pl. a bluetooth menű is.

Ami viszont nem "történt" meg, az a levegő szűrő csere, de mivel hosszú távra tervezek az autóval ezért majd én "orvosolom", valószínű a pollenszűrővel együtt.

A következő szerviz 13e km múlva (30e km-nél) vagy egy év múlva.

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30058

Én akkor voltam az Opelnél, amikor az Astra-G bejött, majd ömlött vissza a sok vezérműszíjszakadásos vacak. Volt olyan, ami 15000 km-nél 140-nél pályán szakadt el. Gondolhatjátok. Opel Magyarország: természetesen csak javítás, nem csere garanciában! Hmmmm... Pedig elismerték a hibás terelőkerék miatti problémát. Volt egy valag alkatrész ami kellett hozzá, tulaj meg visszakapta az "új" autót pár hét múlva. Bezzeg pitiáner hibákat, lemerült akksikat meg garanciába cserélgettek. Röhej!  

Előzmény: Hollo1313 (30056)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30057

Mikor megjelent az átfésült Ceed, nagyon pofásnak tartottam. Egy ismerősöm vett egyet, picit belehabarodtam. Főleg a csomagtartó és a műszerfal részeibe. Aztán eltelt majdnem 2 év és kihoztak egy olyan felszereltségi kavalkádot, amibe belebukott a terv. Nekem fontosnak tartott dolgokat kivettek, felesleges dolgokat meg beletettek abba a pénzügyi, motorkínálati kategóriába, amiben gondolkodhattam. Le is tettem róla. Aztán eljött az igény az új autóra és Astra (1.4 turbó benzin ST) jött a képbe, mert nagyon tetszett kívülről. Mivel Opel-Kia kereskedő van itt nálunk, ahogy nézegettem az Astrát, nem minden tetszett. Kissé az volt az érzésem, hogy átgondolatlanul tervezett, összecsapott kidolgozású autó a csinos felszín alatt. Gondoltam átsétálok a szalon túlsó felébe, hátha....és nagyon jól tettem! Átalakították a felszereltségi szinteket, és amiben csak összehasonlítottam a két autót, szinte kizárólag mindenben a Ceed kialakítása, megoldása tetszett. Újra éledt a szerelem....még a dízelt is bevállaltam, mert nem volt érdemleges benzines ami nekem a sok pályahasználatra, cipekedésre megfelelt volna. 

Ami nem tetszett az Astrában, néhány példa: Kevés pakolási hely a középkonzolon, ajtókon. Még egy telefont sem lehetett sehova tenni, vagy + pénzért egy tartót kellett volna venni a középkonzolra. Nagyon egyenes faló csomagtartó, kárpit alatt kihasználatlan barlangok. Nekem mindig van ide-oda dugdosni való amikor csomagokkal közlekedek és nagyon jól jönnek a ceed öblös kialakításai. Pláne, hogy a ceedben van rendező sín, jár hozzá háló, kampók sokasága ami a sínen csúsztatható, stb. Csomagtér padló alatt nyers lemez volt, semmi pakolási lehetőség, tárólórekesz, semmi. Vezeték csak úgy pőrén lebeg. Ha valamit oda rejt az ember (bikakábel, vontatókötél, sok egyéb vacak amit cipel magával a polgár) egy hirtelen mozdulattal akár el is téphető a lifegő kábel.   Végül akkor fordultam el az autótól, amikor megtudtam, hogy a tetősín csak "látványelem" az autón, nem tehető rá csomagtartó. Mi??? Nekem egy kombi autón ne látványelem legyen a sín! Tetőboxom, kerékpárszállítóm van! Csomagtartót ajtónyálásba kapaszkodót lehet tenni rá, mint egy esztergomi fapados suzukira..    na neeem.! Árban ez a nagyon felszerelt dízel Ceed szinte annyi volt, mint az Astra ilyen fapadosan. Hmmm:-))

Hollo1313 Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30056

Hát nemtudom ki hogy van vele de nekem opelem csak egyszer volt de soha többet. Ujonan vettük mindíg rendesen hordtuk szervízbe és 5éves korába vezérműtengely törése volt. Hiába kértem a szervízt hogy valami kedvezményt adjanak semmire nemvoltak hajlandók. 90ezer volt a kocsiban es annyit tudtak rá mondani higy anyagfáradas miatt tört el. Megjavítattam egy maszeknál aztán eladtam. És azóta is azt mondom hogy soha többet opel. Utána egy fluencem volt azzal viszont semmi baj nem volt. Remélem a ceed is ilyen lesz. 

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30055

"A kokszosodással meg ne ijesztgessétek egymást, teljesen felesleges. ... a ma piacra kerülö motoroknál már nagyságrendekkel kisebb mértékü, mint a hírhedt elsö szériás TSI- vagy a Prince-motoroknál. "

Van egy olyan megérzésem, hogy igazad van. Ámen. :)

Én is pont szemezgettem az Opellel, de csak kényszerből mert a népítéletek szerint úgy éreztem, azért ingoványos terület az a márka. Már kértem ajánlatot is. De azt hiszem, kihagyom, bár - a mostani 3 napos akcióban - jelentősen olcsóbb mint a KIA.

Előzmény: R. Scherbotsky (30054)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30054

A feleségemnek épp ilyen 150 lovas K Astra kombija van, elég sokat járok vele (50 ezer km ment bele másfél év alatt, tehát elég jól ismerem a típust). A fö oka annak, hogy 2 éve ilyet vettünk az volt, hogy az új Ceed még nem volt a piacon, a kifutóból meg nem akartam venni. Nem volt vele gondunk és kétségtelenül vannak erös pontjai az autónak, de minöségben nem Kia-színvonal, nagyon nem. Az Opel ügyfélkezelése és aftermarket szervize pedig közismerten bicskanyitogató hozzáállású.

A kokszosodással meg ne ijesztgessétek egymást, teljesen felesleges. Nem lehet 'megoldani', mert ez a közvetlen befecskendezéses motorok konstrukciós velejárója, de a ma piacra kerülö motoroknál már nagyságrendekkel kisebb mértékü, mint a hírhedt elsö szériás TSI- vagy a Prince-motoroknál.

Előzmény: blackjack11 (30028)
Mr Long Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30053

Szep a ceed, en is azzal szemeztem, de eros motorral akartam es automataval. Ceges kocsi lesz, aztan annyira elhuzodott a jovahagyas, hogy meg 6 honap varakozassal tel elejen lenne kb itt, igy inkabb egy keszletes Astra K ST lett 150le 1.4 turbo motorral es automata. Van ilyen a csaladban, elindul, ha kell, igaz alacsonyabb felszereltsegu, mint a kinezett platina ceed. De ez van, olcsobb igy is, mint sajat zsebbol veve :)

Azert maradok a csoportban, hatha kesobb megis veszek sajat ceedet. 

Előzmény: blackjack11 (30028)
szucsati Creative Commons License 2019.05.14 0 0 30052

Köszi. Már várom hogy meglegyen!

Előzmény: Hollo1313 (30051)
Hollo1313 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30051

Szucsati! Nekem pont ez az 1.4 van! És még kombi is ráadásul! Az biztos hogy nem erőgép de elvisz bárhová! Mondjuk én városba többet használom de viszont nem eszi le a hajamat! 6.4litert zabál. Megszokást igényel de elötte egy fluencem volt az viszont picivel jobban ment de 10alá nem ment a fogyasztás. 

I.Blasius Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30050

Köszi, akkor fújkálok első körben:)

Előzmény: dokeee (30046)
I.Blasius Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30049

Köszi, megnézem! És végülis ki kell ütni a hibajelzést a gumik miatt, vagy ha jók a guminyomás értékek, akkor automatikusan elalszik a világító hibajelzés?

Előzmény: jwkllr (30045)
szucsati Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30048

Az 1.4-esben 100 LE-höz 134 Nm tartozik katalógus szerint. Én vezettem, országútra, M0-ra jó. Persze majd ha meglesz, akkor többet tudok mondani. Több tulajjal beszéltem, akik nyaralásra is mentek vele. Valószínűleg 4 fővel hegyekben is elmegy, max nem fogod előzni a sort, hanem gyönyörködsz a tájban ;)

Előzmény: www.octinfo.com (30042)
soldier1024 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30047

Nekem 2.9 hidegen, az nagyon sok?

dokeee Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30046

Nem kell hozzá OBD, de nekem kb. 2.5 bar-ra kell fújnom a gumit, hogy ne világítson, a gumisok igengyakran 2.2-re fújják automatikusan, az összes gumira jelez?

Előzmény: I.Blasius (30039)
jwkllr Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30045

Bal térded előtt.

Előzmény: I.Blasius (30039)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30044

Most jutott el oda a TSI 1.4 hogy végre nincs baja, erre megszüntették. Jött helyette egy bug-os 1.5-ös.

Előzmény: blackjack11 (30043)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30043

Én kérek elnézést! :) Nekem az 1,4 tsi Octaviam (céges) nagyon jól ment, ugrott,  hihetetlenül jól fogyasztott.

De a szívómotoroknál sok csodát nem kell várni 2000 cm3 alatt. Cserébe nyilván jóval kevesebb hibalehetőség.

Előzmény: www.octinfo.com (30042)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30042

150 Nm??? Nono! Sok lesz az!

122!

150-170 körül az 1.0 turbós motorok tudnak (T-GDI, EcoBoost).

Jelenlegi 1.6 szívó Octavia2-m 148 Nm és országúti előzés klímával, 4 fővel csak igen megfontoltan lehetséges.

Előzmény: blackjack11 (30041)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30041

Pont ez miatt semmiképpen nem veszek szívómotort. A dieselem most cirka 250 nm nyomatékkal bír, ezután 150 nm az harmatos. Ne adj Isten ahogy írtad megpakolva csomagokkal 4 ember bent ül és Boszniában a hegyekben ki kell ugrani kamiont előzni. Felejtős. Akkor inkább kokszolódjon...:)

Előzmény: www.octinfo.com (30040)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30040

Sajnos nincs sok opció, hetek óta fővök a levemben. A szívó 1.4-es igencsak harmatos lett, azt mondta az egyik értékesítő hogy már reszelt rajta a gyár, mert jelezték neki, hogy borzasztó lomha az új Ceed-ben. Én ezt a reszelt verziót vezettem és hát nagyon taposni kellett hogy valami történjen.

Namost ha esetleg kerül még be 2 felnőttön kívűl csomag meg hegynek fel kell menni, esetleg a klíma is jobban dolgozik mint az áprilisi kánikulában amikor vezettem, akkor nem tudom mi lenne.

Városban viszont nyilván pont jó a szívó motor.

Előzmény: blackjack11 (30038)
I.Blasius Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30039

Hi, ma visszatetettem a guminyomás érzékelős, gyári alufelnin lévő nyárigumijaim a gumisnál, de a műszerfalon megmaradt a hibajelzés (a télik külön felnin vannak, de TPMS szenzor nélküliek, ezért annál egész télen világított a lámpa):

- Ha megszűnik a hiba, elvileg el kéne tűnnie a hibajelzésnek, vagy azt ki is kell üttetni?

- Van a Ceed II-ben OBD II-es csatlakozó? A motortérben van egy diagnosztikai csatlakozó, de az szemre nem OBD II-nek tűnik.

Persze az is lehet, hogy a gumisok csesztek beállítani a guminyomásom, és ezért világít még a hibajelzés.:( Mekkora a tűrése a rendszernek, amíg még nem jelez hibát?

blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30038

Hát én már tényleg nem tudom...a baj mértékegysége a "mihez képest". Nyilván félek tőle, de attól ez még mindig nagyságrendekkel jobb, mintha kigyulladna és leégne, mint egyes típusok...:) bár ez nem vígasz sok millió forint elköltése esetén.

Előzmény: www.octinfo.com (30036)
Glovas Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30037

Sziasztok!

Hétvégén elkezdett a bal hátső fék a bal kanyarokban fékezésnél dorombolni. Mekkora gebasz ez? 3 hónap múlva esedékes az éves szervíz. Rohanjak vele szereplőhöz, vagy kibírja addig életveszély nélkül?

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30036

Én is csak arra támaszkodhatok amiket olvastam: amerikai Hyundai, Ford motoroknál már akár 30-40e km között jelentkezett.

Előzmény: blackjack11 (30034)
irreverzibilis Creative Commons License 2019.05.13 0 1 30035

április végén többen is írták a topicban,hogy gondjuk volt a műszerfal púposodással és olyan volt aki vissza is vitte garanciába,hogy erre mit mondtak?

állítom,hogy össze kéne fogni és együtt megkeresni a Kiát,mert azért ez nonszensz,hogy semmibe veszik az ügyfeleket,amikor nyílvánvalóan gyári hibáról van szó

blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30034

Bocs, mégegy kérdés, mennyi km futás után jöhet ez elő, ha létező a probléma? 

50-100 e?

Előzmény: www.octinfo.com (30032)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30033

Ez érdekes. :(  Melyik márka melyik modellnél van ez a probléma egész biztosan megodva? 

Tudom, hogy ez Kia topik, és nem offolni szeretnék, csak úgy kérdezem. :)

Előzmény: www.octinfo.com (30032)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30032

Ez az a kérdés amire a KIA ügyfélszolgálat válaszlevelét elolvasva sem kaptam választ.

Előzmény: blackjack11 (30031)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30031

Értem, kicsit utánaolvastam most ennek a kokszosodásnak általánosságban, hát valóban nem egyszerű a dolog. Nem vagyok tájékozott a témában, korábban nem találkoztam vele. 

Garanciában, ha tegyük fel ez a probléma előfordul, - mert ugye nem tudjuk, hogy biztosan előfordul-e? - tisztíthatják-e a kokszosodást? 

Előzmény: www.octinfo.com (30030)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30030

Az 1.5-ös 3 hengeres Ford motor nem vartyog annyira mint az 1.0 vagy akár a KIA-féle 1.0 T-GDI (szintén 3 hengeres). Egészen tűrhetően viselkedik és jobban is megindul alapjáratról mikor meg kell mozdítani az autót.

A Ford 1.0 EcoBoost kevésbé remegős mint a KIA 1.0.

Az 1.4 T-GDI motornak van egy kis hezitálása városban, a szívó azokban a helyzetekben (lámpától elindulás, bekanyarodás utáni gyorsulás) élénkebb - szerintem. A turbólyuk is érződik kicsit.

Viszont maga a Ceed úgy érzem, az 1.4 turbó motorhoz lett optimalizálva.

Beültem és olyan volt mintha mindig azt vezettem volna. Váltó patent, szépen kapcsol, kuplung fogáspontja jó. A szívó 1.4-est próbálva pl. a kuplung sokkal fentebb fog, így könnyű ugráltatni az autót míg hozzá nem szokik az ember. A váltó is olyan jó közepes kapcsolási érzetű. Szóval mintha az 1.4 turbó köré építették vagy hangolták volna az egész autót - az újságíróknak is azzal a motorral adták oda tesztelni.

2-2 db szívó és turbós 1.4-est próbáltam ki, és mindegyik ugyan úgy viselkedett szóval úgy érzem, nem tévedek nagyot a fentiekben.

Amúgy most mondta az értékesítő 10 perce telefonban, hogy már rendeződött a gyártási idő és kb. 3 hónap a rendeléstől számítva az átvétel...

Hogy én megvenném-e az 1.4 T-GDI motorral? Ha tudnám, nem itt kérdezősködnék...

Előzmény: blackjack11 (30029)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30029

Hát max. elkanyarodok másik márka felé, de ki tudja ott meg mi a gond...Kimondottan nem szeretnék 1,5 háromhengeres Focust, de azt olvastam lejjebb, ott megoldott ez a kérdés...Sok lehetőség nincs ebben az árban ami kombi+tetszik is.

Előzmény: dokeee (30027)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30028

12 reális lehet, nincs azzal gond. Astrán gondolkodom még én is a KIA-n kívül, de már teljesen összezavarodtam. 20 éve Opeljeim voltak,semmi gondom nem volt velük szerencsére. 177 ezer van a cdti J Astrámba, egy alapjárati szelep lett cserélve. (12 ezernél olajat cserélek és hosszú úton fut 90%-ban). Ennyi. De tetszik az új Kia, illetve a 150 lovas Astra motorról is hallottam, hogy voltak dugattyúátégés problémák. Nem tudom az is ebből eredt-e esetleg. Szóval, igaz a régi mondás, ha nem vagy eléggé megzavarodva az azt jelenti, hogy nem gondolkozol elég világosan...:) 

Nincs az a modell amiről ne lehetne jót meg rosszat olvasni...Egy barátom szerint, nem baj az, ha sz@r egy autó hibastatisztikája, csak az enyémmel ne legyen probléma....ez a fél év egy picit erős várakozási idő, egy másik rendszerre emlékeztet. 

Előzmény: Mr Long (30023)
dokeee Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30027

Nem nagyon van választásod, ha kicsit erősebb benzinmotort akarsz.

Előzmény: blackjack11 (30026)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30026

És ez ellen mit lehet tenni? :( 

Feltételezed, hogy a KIA ezzel nem foglalkozik és nem oldotta meg a problémát? 

Ettől függetlenül Te mernél venni ilyen motorral autót, ha nem kellene 7 hónapot várni? 

Előzmény: www.octinfo.com (30019)
Lbx Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30025

Bocs a hibákért, telóról írtam :-(

Előzmény: Lbx (30024)
Lbx Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30024

Tartok tőle, hogy ez változni fog - sajnos. Az ellopott autók típusa és mennyisége követi a használt piacon tapasztalható népyzerűséget, márpsdig ott emelkedik a Cee'd száma. Az únautók eladáyi számai is húzzák a használtak népszerűséget.

Pár napja vettem észre, hogy egy mostanáig vegetáló használatautó telep (alig volt benne autó) most tdle van Cee'd-del és i30-cal.

Előzmény: nagy elemerke (30016)
Mr Long Creative Commons License 2019.05.13 0 0 30023

Inkabb 12, de mindegy. Most akarok venni mindket kocsiba, korbejartam a dolgot.

En lemondtam a ceedrol, inkabb egy kombi astra lett keszletrol, nem varok fel evet egy kocsira...

Előzmény: blackjack11 (30014)
Tibi47 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30022

Biztosan igazad van, én nem értek annyira hozzá.. Igen benzin, vagy adalék tökmindegy...

"A közvetlen befecskendezésű Otto-motorok szívószelepe működés közben forróbb, mint a szívócső befecskendezésűé. Ennek oka, hogy a befecskendezett üzemanyag nem hűti le, hiszen a befecskendezés az égéstérbe történik. A forró szívószelepen lecsapódik a szívócsőbe visszavezetett kartergáz, és apránként növekszik a lerakódás mértéke."

Ennyi. Sajnos. Ez ellen nem tudom, hogy mit lehet-lehetne tenni....

Előzmény: www.octinfo.com (30021)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30021

Nem, sajnos nem ez okozza, hanem az, hogy egyáltalán működik a motor. Épp ezért lehet bármit tankolni és bármilyen adalékot próbálni, nem sok hatása lesz ha a gyártó nem tett lépéseket a tervezés során a jelenség minimalizálására.

Előzmény: Tibi47 (30018)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30020

Pl. Gold+Utazó csomag az országban sincs szerintem. Nekem a deréktámasz miatt kellene. Így is 450e Ft-os felár egy Silverhez képest amiben már minden benne van ami nekem kell - kivéve a deréktámaszt. (Na jó, azért lenne ennyi pénzért már hátsó levegő befújás is az utasoknak - ezt csak elektromos kézifékkel rendelve lehet megkapni).

Gyári rendelés 7 hónap a turbós 1.4 motorral - ezt ki nem várom az biztos.

Előzmény: Tibi47 (30017)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30019

Teljesen mindegy milyen úton és milyen sebességgel használják az autót. A kokszosodás azért van, mert a benzint az injektor nem a szívócsőbe fecskendezi (ami így a levegővel keveredve a szívószelepet érintve jutna be a hengerbe és közben lemosná a szennyeződéseket a szelep száráról és tányérjáról), hanem direkt a hengerbe. Így a benzin nem is érintkezik a szívószeleppel. Viszont a kipufogó gáz és a kartergáz visszavezetés miatt a kormos és olajpárás levegő érintkezik a szeleppel, így ezek a szennyeződések le tudnak rakódni. Ez előbb-utóbb a szelep tökéletlen záródásához és tökéletlen égéshez vezet.

A gyártók erre több megoldást is kitaláltak, pl. van aki tesz egy injektort a szívócsőbe is, részterhelésen azon keresztül jön a benzin nem a hengerbe fecskendező injektoron, vagy esetleg mindkettőt használja. Így a szelep tisztítása megoldott. Pl. Ford 3 hengeres 1.5-ös EcoBoost motor.

A kipufogó gáz visszavezetés sok gyártó úgy oldja meg, hogy játszik a szelepek nyitva tartási idejével így a kipufogó gáz a hengerben marad, nem visszavezetik a szívószelep mellett. A kartergázzal visszakerülő olajpárát meg egy vagy két szűrőn keresztül is átszűrik.

A kipufogó gáz visszavezetés feltehetőleg már ebben a motorban is szelepnyitási idők változtatásával van megoldva, nincs külön EGR szelep.

Olvastam olyat, hogy a Hyundai bizonyos motoroknál (sajnos nem erre a Kappa motorra írták hanem a Theta-ra, ami egy másik motorcsalád és inkább USA Hyundai és KIA modellekbe szerelték) megoldotta a szelepek lemosását azzal, hogy kétszer fecskendez be üzemanyagot, első alkalommal kicsit korán, amikor a szívószelep még nyitva van és a hengerbe porlasztott üzemanyag érintkezik a hengertérbe belógó szeleptányérral és szelepszárral így le tudja mosni.

Na hogy itt ilyen van-e, azt nem lehet tudni.

Előzmény: blackjack11 (30013)
Tibi47 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30018

Tudomásom szerint a sok rövid út (város) okozza elsősorban. Azt, hogy tettek-e már valami technikai lépést ez ellen nem tudom, de magából a technológiából adódóan szerintem sokat nem is lehet.....  :-(

Előzmény: blackjack11 (30013)
Tibi47 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30017

A Pappasnál, (de gondolom a többi több szalonnal rendelkező kereskedőnél is) gépen látja az összes szalon készletét, plusz a berendelt autók helyzetét is. Ezért, ha szükséges, másik üzlet  készletéből is át tudnak mozgatni autókat igény szerint. Azt tudni kell, hogy egy bizonyos szalonban nem csak azok az autók vannak, amik bent vannak bemutató autónak, hanem több is be van tárolva nekik.... Persze amennyi felszereltségi szint+szín létezik, sokszor van olyan, hogy az éppen nincsen..

Előzmény: blackjack11 (30012)
nagy elemerke Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30016

Nekem a gyári indításgátlós riasztó van benne. Többet nem áldozok rá, ugyanis nagy valószínűséggel szinte kizárt, hogy ellopjanak egy Kiát:

https://index.hu/gazdasag/2019/01/04/ezeket_az_autokat_lopja_a_magyar/

Előzmény: Tamasoccse78 (29967)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30015

ProCeed nekem sajnos már túl drága. :( A másik is, de ez van. Nagyon tetszik a ProCeed hátulja, de 5-800 ezer felárat számomra nem ér, ráadásul a dizájn megint elviszi a teret. Mert alapból ugye 594 liter talán, a másik 620, de nem 26 literről beszélünk csak, mert egy álló bőrönd esetén nem lehet lecsukni a csomagtér ajtót a csapott ferdesége miatt. (Nekem 3 kombi után jelenleg egy 5 ajtós autóm van és sajnos megbántam, mert hiányzik a tér). 

Előzmény: Milee (30007)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30014

Tudom, hogy nincs életmentő funkciója, én is mindig egy pokrócot használtam/használok  a csomagtérben.

Persze ez egy 30 ezer ft-os ajándék a kereskedő szerint...Aha. igen. Sztem ismerve az alkatrész árréseket, max. 8 ezer ft, és sokat mondtam...

Előzmény: tuzer (30008)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30013

Ez a kokszosodás hosszú úton is jelentkezik? 

Előzmény: www.octinfo.com (30009)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30012

Pappasnal mondták, de én sem láttam a neten a készlet listán. Vagy van olyan lista amit csak ők látnak, vagy benézte a gyerek....:( 

Előzmény: Milee (30006)
Milee Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30011

Lehet, h azért , mert a Kia Ceed viszonylag új termék és a kereskedők készletet képeznek belőle és talán ezért van ez a hosszabb várakozási idő. Na meg talán azért, hogy majdnem dupla igény van a Ceedre, mint az I30-ra.  Legalábbis itthon.:) https://tinyurl.hu/Bl6e/

Előzmény: www.octinfo.com (30010)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30010

Vajon a Hyundai i30-nál miért nincs fél év (nekem 7 hónapot mondtak a KIA-nál!) várakozás 1.4 T-GDI esetén sem, csupán 1-2-3 hónap?

Előzmény: Milee (30004)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30009

Nem tudom, van-e baj vele, épp az a baj, hogy sehol sincs semmi infó arról, hogy a direkt befecskendezés miatti kokszosodást megoldották-e ezen a motoron vagy nem.

Előzmény: blackjack11 (29999)
tuzer Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30008

. Eddig a csomagtértálcánál tartok

Ha naponta akarod használmi a csomagtér alatti rejtett fiókokat (én ott tartom aza ablaktisztító stb. holmit), a csomatértálca előbb-utóbb az ágy alatt végzi...

Letakartam az egészet egy használaton kívüli  pokróccal, jobban bevált és egy kerékcserénél/balesetnél/kipörgő keréknél jobban használható. A tálcát csak előre látható szennyeződésnél húzom elő.

Előzmény: blackjack11 (30003)
Milee Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30007

Sztem Te a Pro Ceed GT line-ra gondoltál, mert abból több is van készleten https://tinyurl.hu/xF8h/

Előzmény: Milee (30006)
Milee Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30006

Melyik kereskedőnél van GT line ? Természetesen ami készleten van, arra nem kell várni.

Előzmény: blackjack11 (30005)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30005

Nekem azt mondták, hogy van GT- Line autó raktáron 2 színben. Goldból is van egy szín, de az tárgytalan. 

Vagy raktári, vagy fél év. Ez akkor kamu lehet? 

Előzmény: Milee (30004)
Milee Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30004

Minden 1,4 TGDI motorra, így a  Gold és Platinum GT line-ra is fél év a várakozás.

Előzmény: blackjack11 (30003)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30003

Akkor jól felszerelt autód van! Igen a LED a Platinumban már alapfelszereltség, de valahol meg jóval kevesebb hibalehetőség a halogén.  Én a Goldot néztem a GT Line verzióban. /Elég lenne a sima Gold is, csak arra fél évet várni kell/. Főként az 1,4 turbó árak kúsztak fel ugye a kereslet miatt.

Visszaolvastam, hogy a KIA-nál az alkudozás nem egy egyszerű eset, ezt tapasztaltam. Eddig a csomagtértálcánál tartok az 500 e listaár kedvezmény mellett. Szerintem ez itt véget is ér... :)

Előzmény: Törölt nick (30002)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30002

Az autóm 1.4 T-GDI DCT7 Platinum 5 ajtós. Én még tavaly rendeltem - idén jött meg - azóta 400e-el!! :-( lett magasabb az alapára. Talán enyhe vigasz ha jól néztem a LED főfényszóró lett az alapfelszereltség része ami a drágulás előtt nem volt még alap. Enyémben még halogén.

Előzmény: blackjack11 (30000)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30001

Amúgy ez a kopó alkatrészes dolog máshol is így működik...mikor a 3 hetes Astrán úgy törölt az ablaktörlő, hogy nem láttam ki rajta, szintén ez volt a válasz...arra nem vonatkozik. Mondtam, hogy én ezen nem vitatkozom, levettem, majd odamentem a szalonban egy autóhoz és átcseréltem. :) 

Előzmény: meilinger (29995)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 30000

Köszi az infót, 1,4 turbós az autód, vagy diesel? SW? Melyik felszereltség? Még azt az egy dolgot valahogy nem értem, hogy a Gt-line verzióból miért szedték ki a kanyarfényszórót...ez érdekes...

Előzmény: Törölt nick (29993)
blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29999

Mi a baj az 1.4 turbos motorral? Ha azt nem akkor melyiket? 

1.4 szivót nagyon nem szeretnék, de benzinest vennék. "Wartburgot" sem akarok... :) Lasan minden motor turbós a mazda kivételével.

Az pedig aranyaron van, es nincs is kombi a 3asban, ami 8 millioért azért vicc.

Cégesen jártam egy octavia 1.4 tsi-vel, azzal sem volt gond, az olajfogyasztason kivül. 6-7 litert evett es nagyon jól ment.

Előzmény: www.octinfo.com (29991)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29998

Most jutott eszembe nekem az előző Ceed-emnél azt mondták, hogy a kuplungtárcsa az nem 7 év értelem szerűen de egyéb gond pl. ha a nyeles tengelynél van gáz az gariban menne!

meilinger Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29997

A központi zárnak szerintem nem is kellene a kopó alkatrészek közé tartoznia, úgyhogy még jó, hogy cserélték.

Előzmény: Törölt nick (29996)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29996

Hallottám róla, hogy Kiában központi zárat gariban cseréltek ha minden igaz 5 éves volt már az autó. Aztán mennyire igaz nem tudom - lehet már javították egyszer még garis idejében -  de a Kiánál állítólag méltányosak szoktak lenni.

meilinger Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29995

Ezt fejtsd ki kérlek bővebben!

Mert tudtommal:

- kopó/forgó alkatrészekre 2 év, DE ez is csak gyártási, anyag és szerelési hibára vonatkozik, normál elhasználódásra nem, továbbá sehol sincs teljeskörűen felsorolva, hogy pontosan mit értenek kopó/forgó alkatrész alatt, hanem hangsúlyozzák, hogy a TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL sorolnak fel párat, melyek között a kuplungtárcsa is ott van, szóval ne gondolja senki, hogy 3 év múlva ingyen cserélik akár az elkopott kuplungtárcsát

(De itt van az általuk felsorolt NEM TELJES lista: Gyújtógyertya, izzító gyertya, magasfeszültségű gyújtó kábelek, szűrők, hajtószíjak, bowdenek, kuplungtárcsa, féktárcsák, fékbetétek, lengéscsillapítók, ablaktörlő lapátok, futómű szilentek, stabilizátor összekötők, gömbfejek, padlóborítás, ülés- és belső kárpit, kormánykerék, bőr váltógomb, váltókar szoknya, szélvédő, izzók, stb.)

- fényezésre 5 év / 150.000 km

- audio rendszerre: 3 év / 100.000 km

- akkumulátorra: 2 év

- légkondicionáló hűtőközeg feltöltésére: 2 év

Ha esetleg valaki tudja a teljes listát, hogy mi számít kopó/forgó alkatrésznek, légyszi ossza meg!

Előzmény: R. Scherbotsky (29992)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29994

Tapasztalatom szerint nagyon szépen összehangolták a váltót és ezt a motort.

Előzmény: blackjack11 (29990)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29993

Hol írják? Nekem DCT van és ismerem a VW féle DSG-t is. A fő különbség a kettő között, hogy a VW DSG picit gyorsabbnak érződik normál üzemmódban ill. a DCT induláskor kicsit lassabban kuplungol össze. Amúgy menet közben nagyon finoman dolgozik összességében abszolúte nem rosszabb mint a DSG, sőt talán finomabbnak is érezni. Szerintem bátran választható. A tartósságáról nem tudok de gondolom a 7 év gari vonatkozik rá mivel fődarab. Ezt a váltót sok Hyundai és Kia típusba szerelik évek óta így én azt mondanám mára kiforrott technika. Az én Ceedemben most van 3e km a váltó eddig egyszer sem bizonytalankodott.

Előzmény: www.octinfo.com (29991)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29992

A garancia teljes körü.

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29991

Én még ott tartok, hogy az 1.4 turbós motort meg szabad venni egyáltalán?

A DCT-ről azt írják, hogy sokkal kevésbé kifinomultabb mint a VW-féle DSG, amihez már volt szerencsém. Sajnos arról semmi infót nem találtam, hogy maga a váltó mennyire tartós.

blackjack11 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 29990

Sziasztok,

Az 1.4 turbos motort meg szabad venni DCT-vel? Nagyon tetszik az új Ceed SW, és szeretnék egy automatát, bár kissé félek is tőle... a 7 év gari arra is él? 

Köszi!

irreverzibilis Creative Commons License 2019.05.11 0 0 29989

amúgy a statisztikai adatok szerint az elmúlt három évben nem loptak Kiát Mo.-n, persze ez nem totális garancia,de kicsit megnyugtató

én új tulaj vagyok,használt 2012-es kombi és így visszaolvasgatva látom,hogy többen panaszkodtak a műszerfal felválásra,valaki próbálkozott gariban megoldani  a problémát? nekem is van egy 10 centis részen,a levegő beömlőnél a vezető oldalon

Előzmény: cinyoka (29988)
cinyoka Creative Commons License 2019.05.11 0 0 29988

Genertel lopás Casco 4000Ft/év, amúgy meg garázs :) ez volt a poénosabb része ;)

mindenképp valami gyáritól eltérő (egyedi) megoldás a célravezető nehezebb kitalálni a működését így nehezebb is kiiktatni... az enyém 2007-es crdi így amit a korábbi benzinesben használtam - (letiltja az üzemanyagszivattyút) tök szuper, egyszerű, de nagyszerű cucc - itt most nem játszik...

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.05.11 0 0 29987

Sziasztok! 

Van már arról tapasztalat hogy a T-GDI motorok hajlamosak-e a kokszosodásra? Leginkább az 1.4 érdekelne.

aamen Creative Commons License 2019.05.10 0 0 29986

tovább kell izzítani, az izzítólámpa kialvása után
még hosszasan
meleg motornál is
nálam kb. 180 ezer km-nél kezdődött ugyanez, az izzítógyertyák jók, de tovább kell várni
és akkor szépen indul

Előzmény: ruruka (29985)
ruruka Creative Commons License 2019.05.10 0 0 29985

Sziasztok,

Nemrég vettem egy Ceed II-es SW 1.6 crdi autót, 256000 km van benne. Sajnos többször tapasztaltam, hogy hidegen amikor indítom bedadog a motor, mintha kihagyna egy henger. Melegen szépen jár és kitűnően húz. Az is lehet, hogy elektronikai probléma. Szerelőnél amikor nézettem, valamiféle relé hibakódot mondott, hogy azt írta a gép. Volt már valakinek hasonló problémája diesel motorral? Köszönöm előre is a válaszokat. 

Tibi47 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29984

Nincsen. Idei gyártásúakban már van, kivéve az 1.4 MPI.... De például a Honda HR-V 1.5-ös szívó motorosba már 2018. júliustól van..... Kia Sportage 1.6 GDI-ben is van, stb...

Előzmény: powerjimmy (29981)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29983
Előzmény: TT_EDI (29980)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29982

Hali! NINCS!!!

Előzmény: powerjimmy (29981)
powerjimmy Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29981

2017-ben vásárolt új sw ceed 1,6 GDI (summer edition) -ben van részecskeszűrő?

TT_EDI Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29980

Üdv.

Mankókerék szettet ketesek 15”-os méretben 2013-as 5 ajtós, ferdehátú Ceed-hez.

Amire szükségem lenne az a -4x15” ET30 pótkerék, 125/80 gumival, -csomagtérhez leszórító csavarra, -hungarocell szerszám tartó a kerék közepébe, -gyári emelőre, -emelőhöz a hosszabító szárra, -kerékkulcsra, -kis villáskulcsra. Vonószem és csavarhúzóm van.

Tibi47 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29979

Már sajnos nem csak a turbósokba. Egyre több szívóba is van már. Az összes központi befecskendezéses motorú autóba benne lesz....  :-(

Előzmény: cápaFeri (29977)
lala1961 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29978

Üdv ! Amit hiányolok ,az egy visszajelzés ,hogy éppen regenerálja a részecskeszűrőjét !:-)Ez szerintem több mint hiba ,mert akkor nem nagyon tudna előállni ez a rengeteg "próbálkozás"befejezés nélkül!:-)

Előzmény: cápaFeri (29977)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29977

Ja..részecskeszűrőt már a benzines turbósokba is tesznek, így attól nem nagyon lehet menekülni...de odafigyelve nem lehet panasz. Toleráns gépek. Nemrég mesélték a szervízben, hogy a bevitt autóra téve a műszert, a kiolvasó képernyőjét látva majdnem dobott egy hátast a szerelő, mert 67 kiégetési próbálkozás volt eltárolva....és még ment. :-)

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29976

Kiegészítve lala1961-et, láncos a motor. Amúgy nekem nagyon bejött a dízel, igaz csak a 110 lovas változat van, de az is ugyanúgy 280 Nm-es. Én is kikértem egy csomó tanácsot, hónapokig olvasgattam a neten az esetleges hibákról, stb, de nem igazán van ezekkel probléma. A 136 pacit csak 4000-es fordulat felett éreznéd, ahova ritkán pörget az ember egy dízelt, mert ezek nem is teljesítményre mennek, hanem nyomatékra. De ott is eléggé megy, pár előzésnél már eltoltam addig.:-) De csak akkor javaslom, ha nem városi autónak szánod. Oda benzinesben gondolkodj!

Előzmény: Zsolt_555 (29974)
lala1961 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29975

Üdv ! Lehet rosszat próbáltál ,mert az Én 2013 -as Ceed sw-m 1,6 crdi 128le 210e km-el is nagyon megy nagyon nyomatékos(nagy az elvárás ,akkor BMW-t vegyél) ! Nincs bennük kettős tömegű lendkerék ,van viszont részecskeszűrő ami a sok várost nem szereti . "Mit kell figyelni"??? Hát állapot alapján kéne venni,de ha bizonytalan vagy "kérd ki" a segítséged ! Ha teheted magánszemélytől háztól vegyél ,akkor kicsit kisebb az esély a nagyobb manipulációnak/felszívódásnak a garancia miatt !:-)Nekem csak dieselem van/volt munkaautónak és privátban is ,de szerintem ezzel a motorral szerelt autó nagyon megbízható és ezt nem csak saját tapasztalat ,de a Net is tele van lájkokkal ezzel a típussal kapcsolatban !:-)Google legyen a barátod rengeteg plusz infót tudhatsz meg erről a SZUPER "kis"autóról !:-)))

Előzmény: Zsolt_555 (29974)
Zsolt_555 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 29974

Sziasztok! Szeretnék venni a KIA Cee'd -et. Sajnos csak dizeleket találok. Tudtok olyan dizel motorokat amiket nagyon igen, vagy nagyon nem ajánlotok ? Nemrégiben kipróbáltam egy 160 ezer km-t futott SW CRDI EX 1,6 136 lóerőset, de nem volt túl dinamikus. Nem éreztem a 136 pacit. Mit kell nézni vásárláskor ? Van valami tipushiba ? Van ebbe kettőstömegű ? Van ennek olyan mint a német autóknál, hogy nagyszerviz ? Ez szíjas vagy láncos .... ÁÁÁÁ ezer kérdésem van. Lécci valaki segítsen.

Xy55 Creative Commons License 2019.05.07 0 0 29973

Sziasztok!! 

Most vasaroltunk egy Kia Ceed-et 2010-es évjáraz. Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet benne a szervíz intervallumot nullázni. Illetve a gyári navigáciora lehet kötni tolatò kamerát? Vagy esetleg magyatosíraád hozzá hol elérhető? Köszönöm előre is a válaszokat!

aamen Creative Commons License 2019.05.07 0 0 29972

autóbiztonság ügyben ide kell fordulni:
https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004268

végigolvasod az utolsó párszáz hozzászólást, abból kirajzolódik hogy ki az aki ki az aki kérdez, ki az aki okoskodik, és ki az aki tudja is hogy mi ez az egész
aztán felhívod Dr. Minitet hogy mit javasol mennyiért és mikorra tud időpontot adni

tuzer Creative Commons License 2019.05.07 0 0 29971

Negatív. Rendes záras megoldja.

Előzmény: ikim2025 (29970)
ikim2025 Creative Commons License 2019.05.07 0 0 29970

A zárdugóval az a baj,hogy ha lemerül az akku,akkor nem tudod kinyitni az autót.

Az a Fordoknál működik,mert ott a motorháztetőt kulcsal nyitod,és ott van egy rejtett kapcsoló,amivel akku csere után nyitni lehet az autót,de itt ez nem megy,mert nem tudsz akkut cserélni,ha zárva a motortető.

Előzmény: Glovas (29969)
Glovas Creative Commons License 2019.05.07 0 0 29969

Jó a váltózár, nekem is van. Annak lehet ellenjavallott, aki lusta használni.

A biztonsági kapcsoló is jó még, de az is csak akkor ha már benne ül a kocsiban.

Amúgy bármi más is javallott, ami miatt kívülről a szomszéd kocsija könnyebben ellophatónak vagy könnyebben feltörhetőnek tűnik. Pl zárdugó...

Előzmény: Hollo1313 (29968)
Hollo1313 Creative Commons License 2019.05.06 0 0 29968

Szia! Nekem gyári riasztó van benne de szereltettem egy váltózarat is! Az előző autómat az védte meg a lopastól. Már a kormány alatti burkolat le volt szedve de a váltózár kifogott rajtuk vagy megzavarták őket így szerencsére nem tudták elvinni.

Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.05.06 0 0 29967

Ki milyen védelmet szerelt be a kocsijába? Riasztó? Váltózár? Immobilizer?

Milee Creative Commons License 2019.05.05 0 0 29966

Sziasztok!

Rendelt már valaki közületek itt https://tinyurl.hu/X6ou/  üléshuzatot? Ha igen mik a tapasztalatok minőség, esztétika, méret tekintetében, valamint az oldallégzsákok működésére alkalmasak-e? 

rcsz Creative Commons License 2019.05.05 0 0 29965

Nekem az a szervízár lett a leg kedvezőbb ahol vettem az autómat. Persze az után, hogy meg kérdezték, hogy ott vettem-e az autót. 

Előzmény: Lbx (29964)
Lbx Creative Commons License 2019.05.05 0 0 29964

Emlékszem, hogy a Lurdy is jónak ítéltetett itt a fórumon, és egyik ismerős is oda vitte az autóját, de az írásos megkeresésre azóta sem válaszoltak. Hétfő lesz a napja, hogy bejelentsem az autót, akkor még elengedek egy telefont, és elválik kinek a gondos kezecskéit éri a szerencse :-)

Előzmény: KAti (29963)
KAti Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29963

Ha garancia miatt nem fontos a márkaszerviz, azért érdemes lenne a Lurdy-t megkérdezni. Régebben itt többen elégedettek voltak velük, nekem úgy rémlik.

De keress vissza. 

Előzmény: Lbx (29962)
Lbx Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29962

KAti, lala1961!

Köszi a válaszokat!

Lovász Tamás írta a választ, vélhetőleg vele fogok majd "egyezkedni" is. A munkadíjat is tisztázni fogom.

A mi gépünk már túl van a garanciás időszakon mind a korát, mind a műszer által mutatott futásteljesítményt tekintve, így a munka minősége a lényeg, nem annyira az, hogy a Kia elismerje a dolgot.

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29961

De inkább bemutatóautónak tűnik a készlet. Lehet bedobták a közösbe, hiszen minden kereskedő láthatja, hol, melyik kereskedőnél ill. importtelepen milyen színű, felszereltségű autó van az országban. Júliusig promóznak velük, aztán viheti bárki ezeket a próbadarabokat. Az ilyen tesztvezetéseken szokták az emberek próbálgatni (akár hideg motorral is) mit tud lepadlózva, hogy fog a fék, milyen kanyarstabil, stb. Indítgatások, összes létező gomb nyomogatása, stb. Fokozott igénybevétel, mint egy versenyautó, vagy taxi. :-)

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29960

Lehet. De itt pl nálunk van egy-két cég, (xxxlutz, möbelix, hogy a kiánál maradjak) akik üzletkötőknek, egyéb alkalmazottaknak berendelnek egy flottacserénél mondjuk 30 autót. Üzletkötőknek fehéret szoktak, egyéb vezetőknek esetleg színesebb példányokat. Hajtják 1-2-3 évig, aztán csere. Évente ezek az autók futnak vagy 50-70 ezer km-t. Amikor csere van, akkor általában a kereskedőnél adják le. 

Az ilyen autókat egy-két dologról fel lehet ismerni. Jellemzően pl. az üzemanyagbetöltő nyíláshoz ragasztanak egy matricát, hogy DIESEL vagy Benzin 95, vagy hasonló. Utastérbe szoktak dohányozni tilos matricát pl. Meg kell nézni, milyen gumi van az autón és az milyen állapotban. Ha nem az eredetileg kiadott gumival van, akkor már lehet gyanakodni, hogy valós-e a km. Igen..itt is van tekergetés, főleg a törökök csinálják. Most volt egy autós műsor a tv-ben, ahol éppen azt ecsetelték, hogy Németországban az autók 35-45 %-a nem valós km-rel cserél gazdát. 

Na de ne feltételezzünk ilyen durva dolgokat. Kinek-kinek ízlés szerint, van, hogy annyit engednek egy ilyen autóból, hogy megéri megvenni. Én mindig hosszú távra tervezek egy autót és nem üzleti célra, így kerülöm az ilyen szürke forrású, nehezen lekövethető kocsikat.

Előzmény: KAti (29956)
lala1961 Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29959

Jah,kérdezz bátran rá mit is takar ez a 52 ezres munkadíj,mert nem tudhatod mit is tartalmaz/gondol szervizelni 160 e km -en !

Előzmény: lala1961 (29958)
lala1961 Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29958

Üdv ! Kia Szabó nagyon rendben van ,Lovász Tamást keresd, nagyon korrekt munkát végeznek ! :-) 

Előzmény: Lbx (29955)
KAti Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29957

Én a Vestar-nál voltam tavaly és idén is oda megyek. Semmi olyat nem csináltak, ami miatt negatív tapasztalatom lenne.

A Lurdy kapcsán az a bajom, hogy nem hivatalos márkaszerviz, és ezzel kapcsolatban azért vannak kikötései a márkaképviseletnek, ami miatt nem reckírozom őket. Ld. előző pár hozzászólásom.

Előzmény: Lbx (29955)
KAti Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29956

Ez egy beszámított autó szerintem, és addig, amíg az új Opel meg nem jön, használja a gazdája. Ez volt az első gondolatom. De ezt birizgálja, hogy "több színben" - szerintem az nem is igaz. Hogy lesz több színben autójuk ugyanolyan felszereltséggel, futással, üzembehelyezéssel?

Lehet, az a csalogatás része. Olyan színben, amit szeretnél, ha a szürkét szeretnél :-)

Előzmény: cápaFeri (29954)
Lbx Creative Commons License 2019.05.04 0 0 29955

Elérkezett a 160ezres inspekció ideje, plusz cseréltetném a fék-, hűtőfolyadékot, váltóolajat, üzemanyag szűrőt.

Szeretném kérdezni, hogy a Kia Lurdy, a Vestar Auto ( http://www.kiaszabo.hu/ ), esetleg a Kia Wallis (Kerepesi út) hármas közül van valakinek ajánló, vagy lebeszélő tapasztalata?

Mindháromhoz küldtem egy-egy árajánlat kérő mail-t, de csak a Vestar méltatott válaszra (52e munkadíjjal, de ahogy néztem, ez csak a cserékre vonatkozik, a 160ezres átvizsgálásra nem - és nem kértem az olajcserét).

Még egy bonus kérdés; a 2010-es modellekben a kormányrásegítés tisztán elektromos, vagy elektro-hidraulikus? - a kérdés lényege; esetleg az ott található folyadékot is célszerű lenne cseréltetni...

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29954

Valószínűnek tartom, hogy ez egy bemutató vagy céges, esetleg lízingelt autó. Van valahol egy készlet visszaadott, leadott autókból különböző színekben, azok elérhetőek. Ott van a leírásban, hogy újszerű! Forgalomba helyezték 2018 11 hóban. Arra sem mernék megesküdni, hogy csak ennyit futott. De ha ennyit is, akkor azt  (ha az előbb írtak szerinti az előélete) nem egészen általános, normál használati körülmények között.

Láttam már hasonló hírdetést. Ha érdekel valakit, akkor megszerzi a kereskedő, leszállítja és megveheted.  Ha hosszú távra tervezel az autóval akkor szerintem hagyd meg másnak. De lehet ez csak az én óvatoskodó véleményem. 

Előzmény: Veres Márk (29951)
Mr Long Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29953

Uj auto, kilometer ora allasa 17500. He? Mi van?

Benben Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29952

Szia!

Ne törődj a kereskedő irományával. 6 sebességes a váltó. 

Veres Márk Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29951

Sziasztok

Valaki esetleg tudna segíteni?Akarunk venni egy új autót.Kinéztük egyet pontosabban őt

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/kia/ceed/kia_ceed_1_4_cvvt_bronze_elorendelheto_szall_hat_julius-14327274?fbclid=IwAR2U3yqqb3Uqz-5CcG8VwnJGn_of4RtKzo7CUgw-46X9hdSQQsXWmVYdr_A

Ez most 5 sebességes vagy 6?Mindenhol olvastam hogy 6 sebességes.

lac1 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29950

Nem, én fogalmaztam félreérthetően.

Alapvetően a túl egyszerű, olcsó megoldások nem tetszenek, így vetem el, de legalábbis fogadom idegenkedve a rendszámtartó keretbe épített kamerát. Működni biztosan működik, de mivel van/volt autó, tudom, hogy a keret műanyagja nem tűnik túl biztatónak.

A szélvédőn tapadókoronggal működő kijelző sem tetszik annyira, a 2 Din-es multimédia már viszont nagyon. Csak abból az a minőség, amit hosszú távon bevállalnék, nem túl olcsó. Amit eladtam pár hete autót, abban egy 2002-ben beszerelt, akkor horribilis összegért vásárolt fejegység volt, azt mondom, attól lejjebb nem szeretném adni.

Tehát vagy egy radar most, és majd nemsokára-egyszer egy kamera. Amit most gondolok, az a felső, belső világítás előtti lebillenthető szemüvegtartó helyére berakott kijelző, általában úgy is visszapillantóból tolatok, amúgy is ott nézek.

Láttam az Ebay-on komplett, ezzel a hülye formájú kerettel egybeépített multimédiát is olyan 55-60 ezerért, azt nem biztos, hogy szeretném.

Ha kihasználom a lehetőségeket, akkor mindenképpen Androidos kell, hogy Igo is menjen rajta, a mostani Androidok pedig nem szeretik az 1 GB RAM-ot, a több RAM-os fejegység meg drága móka.

Ha nagyon belemegyek a részletekbe, akkor nem mindegy a kivitelezése sem a multimédiának, nekem villamos végzettségem van, nem foglalkozom amúgy ilyennel, de annyit azért mégis, hogy tudjam azt, amikor rá van írva, hogy 4x50W és közben e tápkábel egy  0,5 mm2 keresztmetszetű, akkor valami ott nem frankó.

Tehát amit úgy igazándiból beépítenék, az az lenne, aminek van line kimenete (is) és majd egy külső erősítővel meghajtom a hangszórókat. A most eladott kisbuszomnál ez ugye nem volt probléma, de itt és most más dimenziókban kell gondolkodnom sajnos.

A lehetőségeket szeretném önmagamnak megadni, azért ha veszek valamit akkor gondolni fogok a jövőre, hogy továbbfejlesztem a meglévőt, de ha most eleve korlátozott tudásút építek be, akkor kezdhetem egyszer elölről.

Ja, már most sem kell a optikai meghajtó, tehát eleve slim kivitelben gondolkodom.

Nehéz eset vagyok, ezért maradok elsőre a radarnál, aztán majd meglátom hogyan tovább.

Előzmény: stefi001 (29949)
stefi001 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29949

Ezek szerint félreérthető voltam! Egyikben sem volt eredetileg multimédia fejegység, hanem a gyáriak lettek kínai készülékekre cserélve. A Rióban az eredeti rádió pl. AM100IHEE (Hyundai Mobis) volt. A sógorom kocsijában (Kia Ceed) nem lett cserélve a gyári fejegység, hanem egy videó bemenetes GPS készülék képezi a kijelző egységet.

A kamerakép megjelenítésére több megoldás létezik, s korábban néhányat magam is szereltem. Legkevésbé a visszapillantó tükörbe integrált nyerte el a tetszésemet.

Számos kijelző használati, elhelyezési stb. lehetőség van. Egy megjegyzést azért tennék: lehetőleg kerülni a vezeték nélküli megoldást. Annak idején kísérletként vettem egyet, de a beépítést már nem érte meg, ugyanis gyorsan túladtam rajta.

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=ANAlogz-SWC-4014-04+Steering+Wheel+Control+for+Aftermarket+ISO+Radio%2FKia+Rio+2012&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=rear+view+camera+and+display+monitor&_sacat=0

Természetesen a majdani kivitelezés pénztárcafüggő, de én a multimediás változatra voksolnék. Mindkét autómban az van, kezdettől fogva korrekten működnek. Ez esetben a beépítőkeret, továbbá­ – ha van – a gyári kormánytávírányító használatához szükséges adapter növelheti jelentősebben a költségeket.

Előzmény: lac1 (29947)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29948

Köszi, hogy leírtad a tapasztalatod. Igaz én a Rio-ban gondolkodom, de az árán kívül nem sok különbség van köztük. Ezért is vacilálok a sima 1.4-sen, de a három hengereshez meg kevesebb a bizadalmam. :-(

Előzmény: Benben (29945)
lac1 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29947

Sajnos nekem nem a multimédiás felszereltségűt sikerült vennem...

Ezért írtam alább, hogy vagy keret+plusz multimédia, vagy egy külső kijelzővel valami köztes megoldás.

Előzmény: stefi001 (29943)
KAti Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29946

KIA képviselet a FIX autószervizről:

"Mint azt említettük, a FIX Autószerviz nem hivatalos Kia márkaszerviz, így nem jogosult garanciális elszámolásokra."

Lassan leakadok erről a témáról, csak érdekes, hogy a FIX szerviz ezt írja:

"Minden olyan technológia információval és eszközzel, továbbá szakmai tudással rendelkezünk, ami a gépkocsik garanciális szervizeléséhez szükséges."

Előzmény: KAti (29938)
Benben Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29945

Gondolkodtam egy Cee'd, Stonic váltáson, de gyorsan elment tőle a kedvem. A Cee'd kötelező szervizelése alatt volt időm, egy szintén szívó 1.4 Stonicot tesztvezetni. A Stonicban a motor sokkal hervattabbnak tűnt. Azt gondolom az euro 6-os szabvány tett be neki. A másik ami miatt elvetettem a cserét, az bizony a Stonicnál masszívan érezhető spórólás, főként a zajszigetelés terén. De pl. a teljesen műanyag ajtóborítás sem túl barátságos. Egy 1.0 T-GDI Stonic és Ceed között pedig nincs akkora árkülönbözet, amiért a Stonicot kellene választani.

Előzmény: cápaFeri (29928)
Benben Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29944

Szia!

Az 1.4 cvvt szívócső befecskendezéses.

Előzmény: Qubo (29936)
stefi001 Creative Commons License 2019.05.03 0 1 29943

Mint említettem általában multimédia fejegységbe szereltem (Hondák, Rio), kivéve a sógorom Cee’d-jét, amelyben AV in bemenettel rendelkező, 7”-os GPS a jeleníti meg a kamera képét. Hátramenetben automatikusan átvált kamera nézetre. Erről sajnos nem tudok képet feltölteni, de korrektül működik.

A rendszámtábla keretbe integrált kamera-radar együttes valóban a keret alsó részén helyezkedik el, de mivel állítható, ezért kellő távolságra „ellát”. Minimális távolság kb. 30 cm-ig csökkenthető.

Előzmény: lac1 (29935)
szucsati Creative Commons License 2019.05.03 0 0 29942

Az új KIA Ceed sw-ben a rendszámtábla felett van a kamera.

Előzmény: lac1 (29941)
lac1 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29941

Ha kétséges a meglévő rendszerhez való csatlakozás, akkor marad a kőkorszaki módszer. Tolatólámpáról a tápfesz, vezeték a kárpit alá, kijelző+csipogó ahol ideális.

Amúgy egy gondolat, a rendszámtáblába épített kamera kézenfekvő ötlet (utólagosként), de szerintem túl alacsonyan van, így a látótér is kisebb. Inkább úgy, mint a gyári, a KIA márkajelzés alá az ajtóba.

Szerintem. Le tudtok beszélni a a valamikori-egyszeri ezen helyre való beszerelésről?

Előzmény: szucsati (29939)
lac1 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29940

1992-óta van B-s jogsim, de 1984-től segédmotoros, de most is azt teszem sok ostobával ellentétben akiket sokszor látok közlekedni, hogy nem restellek előre-hátra sétálni 2-2 métert, ha nem vagyok biztos abban, hogy nincs ott akármilyen akadály.

A csipogás még mindig több mint a semmi, de ha van rá mód, nyilván a fullos kiépítés a jó.

Előzmény: KAti (29937)
szucsati Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29939

Elől ugye nincs radar. Az értékesítő mondta, hogy egy flottába kértek, s azt nem tudták integrálni. Pedig a parkoló asszisztenses autókban van elől. Lehet, hogy hátul ez más tészta.

Előzmény: lac1 (29918)
KAti Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29938

Válaszolt a KIA képviselet:

"Mivel a Fix Auto Service nem hivatalos Kia márkaszerviz, ezért az Ön gépjárműve csak abban az esetben marad garanciális, amennyiben Ön bizonyítani tudja, hogy a Fix Auto Serviceben megfelelő minőségű - gyárival megegyező - alkatrészeket megfelelő technológiával - szintén gyárival megegyező - építettek be az Ön gépjárművébe, illetve, hogy ezen karbantartásokat, a szervizfüzetben előírt intervallumon belül elvégezték. 

Kérjük, amennyiben a fent említett információk ellenére, Ön továbbra is az említett javítóműhelynél szeretné elvégezni gépjárműve időszakos karbantartását, a fentebb részletezett igazolásokat mindenképp szerezze be a Fix Auto Servicetől, ugyanis egy későbbi garanciális panasz esetén feltétlen szükséges lesz a dokumentumok bemutatása."

Megkérdeztem újra, hogy garanciális javítópartnerük-e ez a szerviz. Erről nem válaszoltak ugyanis. Mondjuk az fura lenne, ha garanciális javítást csinálhatnak, de a kötelezőhöz meg nekem kell igazolásokat szereznem. Ezt meg a Fixtől kérdezem meg.

Előzmény: KAti (29920)
KAti Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29937

Egyszer egy másik autómba tettem utólagos tolatóradart, nemes egyszerűséggel kijelző nélkül. Úgy gondoltam, elég a csipogást hallani, az meg kihallatszott a csomagtartóból is. Így nem kellett vezetékezéssel szórakozni. Azt mondjuk tudni kellett, jobb vagy bal oldalon lesz közelebb az akadály :-)

Előzmény: lac1 (29935)
Qubo Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29936

Sziasztok!
Most készülők Sportageből átülni egy 2019-es 1,4 cvvt ceed sw-be. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy ez az 1,4-es motor direkt, vagy szívócső befecskendezéses?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

lac1 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29935

A kamera monitorját hova tetted? A visszapillantóba nekem nem jó, elég kicsi a képe a szememnek, este meg plánefőleg, ha sípol, azt azért hallom.

Valahol láttam, hogy a kis kijelzős tolatóradar kijelzőjét nem is kábelezik előre, hanem úgy helyezik el hátul, hogy a visszapillantóban látszódik, hogy bal-jobb oldalon van akadály, nekem ez tetszik.

Előzmény: stefi001 (29930)
lac1 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29934

Tehát akkor elvileg...!

Ha így lesz, még mindig kérdés, hogy a gyári rendszerhez hogyan lehet párosítani az X gyártmányú radarszenzort. Persze-persze, gyárit kell, de ha nem is konkrétan a KIA árait ismerve, de általánosságban ismerem az ilyen extrák árait, vagyis nem ismerem, csak sejtem.

Előzmény: cápaFeri (29929)
lac1 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29933

Egyre jobban úgy látom, hogy márkaszerviz lesz belőle.

Aztán majd elmesélem, hogy mit tudtam meg.

Előzmény: cápaFeri (29927)
NM king Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29932

Sziasztok!

Első generációs Procee'd 1.6 CRDI-ben házilag pucolt már valaki EGR szelepet? Egy fórumban azt olvastam, hogy a tisztítás után diagnosztikai géppel alaphelyzetbe kell állítani. Ez így van, vagy csak szöveg, hogy vidd szervízbe az autót és ott csináltassad meg a pucolást? 

stefi001 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29931

Bocsánat, elütöttem! Combo a helyes kifejezés, vagyis, rendszámtábla keretbe integrált kamera és radar.

Előzmény: stefi001 (29930)
stefi001 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 29930

Többek között – kínai fejegységekhez – 2010-es KIA Cee’d-be és 2012-es évjáratú KIA Rio-ba is szereltem tolatóradart, illetve tolatókamerát (kombit is). Kiépített kábelezéssel nem találkoztam. Mindkét autóban tökéletesen működik.

Zavarszűrő nem szükséges, de amik az Ebay-on kaphatók, azokat is többnyire amerikai kocsikhoz és Volkswagen típusokhoz ajánlják. Videojel továbbítására pedig elegendő a „mezei” RCA kábel, amit a tolatókamerákhoz egyébként is mellékelnek.

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29929

Ezt éppen most olvastam: 

"CAN is used in the OBD-II vehicle diagnostics standard, mandatory for all cars and light trucks sold in the United States since 1996, and the EOBD standard, mandatory for all petrol vehicles sold in the European Union since 2001 and all diesel vehicles since 2004."

Előzmény: lac1 (29924)
cápaFeri Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29928

Nos nekem is kéne egy kis segítség, infó, hátha tudtok tanácsot adni. A Rio fórumon már feltettem ezt a kérdést, de látom nem túl aktív a fórum, így talán nagyobb esélyem lesz a válaszra ha ide is bemásolom:

Sziasztok! Véleményetek, tapasztalatotok érdekelne motortípus választáshoz. Új autóról lenne majdan szó. Az 1.25 MPI eleve kilőve. 1.4 MPI (6 seb.) vagy 1.0 turbo (120 lovas) jöhetne szóba.

Használati körülmények: 40-40% város-országút, 20% pálya lenne kb., zömében 1-2 személlyel, némi csomagokkal. Évente kb 1 olajcsere periódusnyi futásteljesítménye lenne.

1.4 MPI-től azért tartok, mert nyomatékszegény, a "korszerű" 16 szelepesek minden nyűgével (sok városi használatnál kormosodás, na meg ugye abban dobfék van hátul, de ez most motorügyileg mellékes...stb). A kis három hengeresnél meg a turbo miatti kényesebb dolgok, a közszájon forgó tartóssági problémák és a részecskeszűrő ami aggaszt.

Mivel eddigi tapasztalataim hasonló motortípusokkal szerelt autókkal csak más autóméreteknél vannak, nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, mennyire vállalható egy Rio méretű és tömegű autóban ez a két motor?

Nyilván az egyszerűbb motor a karbantartásban is egyszerűbb esetet feltételez, de a nyomaték, teljesítmény különbség is dönti a mérleg nyelvét, csak éppen a másik irányba.

Hosszú távon melyikkel járnék jobban?

Előre is köszi a segítségetek!

Üdv!

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29927

Igaza van meri-nek, nem mondtad, milyen évjárat. Én meg botor módon a saját ceed-emből (JD) kiindulva válaszoltam, mert úgy tudom, ez már CAN-buszos.

Lenne előnyöd, ha a tiéd is az lenne, mert pl sógorom Astra-H ja is ilyen rendszerű és pl. tempomatot úgy tettek bele a márkaszervízben, hogy bajuszkapcsolót cseréltek, majd pity-pity a Tech-2-vel és készen volt. :-)

Egyúttal életre keltették a fedélzeti számítógép értékeinek a kijelzését is, mert az eredeti felszereltséggel azt sem tudta, na meg a kulcsról működtethető ablakkezelést sem és még ilyen apróságokat. Ha az a 2004-es autó már tudta, akkor elvileg...

De szerintem ha betérsz egy márkakereskedésbe, alvázszám alapján ingyen elárulják neked a kívánt infót. Egy bent dolgozó villamosságisnak meg szerintem nagy eséllyel mennie kell fejből is, hogy milyen korbács van benne. 

Előzmény: lac1 (29924)
lac1 Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29926

Szia,

most az a terv egyelőre, hogy a régi autómból kiszedett mélyláda+erősítő árából veszek egy tolatóradart. Ha az lesz, hogy előrekábelezek, akkor egy plusz árnyékoltat is behúzok, egyszer majd jó lesz a kamerának, akkor nem kell szétszednem megint.

Előzmény: srvm (29923)
lac1 Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29925

2013-as.

A 2 Din-es rendszerrel szemeztem, de:

- vagy megveszem a 27-28 ezres beépítő keretet + amennyit szánok a multimédiára, vagy

- veszek valami komplettet olcsóbbért, de ott nincs variálás.

De az ötletet köszönöm.

Előzmény: meri (29922)
lac1 Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29924

Nincs ilyen ismerős, de még olyan sem akiről tudnék, hogy ilyent tudna.

Marad a szerviz.

Köszönöm a választ.

(Nem is tudtam, hogy a KIA Can.Bus rendszerű autó...)

Előzmény: cápaFeri (29921)
srvm Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29923

Szia!

Gyanítom engem ajánlottál. Facelift előtti Cee'd-be tettem tolatókamerát. Sajnos nem tudom, hogy ki van-e építve a kábelezés tolatóradarnak. Én csak kamerát és egy fejegységet tettem be, melyhez a kábeleket én előre húztam hátulról egy zavarszűrő beiktatásával. Annyi viszont igaz, hogy ahogy kábeleztem, akadt a kocsi burkolatai mögött szabadon álló csatlakozó néhány helyen. Pl. a csomagtér világítás nekem nem volt betéve, de aktív csati volt, így csak rá kellett dugni a lámpát és már működött. Az autóval még csak most ismerkedem kb. 19 év Opel korszak után.

Előzmény: meri (29922)
meri Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29922

Nem mondtad, milyen autód van. Ezen a fórumon épp most kötött be valaki 2009-es Ceed-be tolatókamerát: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006145 - kérdezd meg tőle.

cápaFeri Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29921

A CAN-BUS-os rendszereknél ez gyakran előfordul, de konkrét dologra szerintem csak a szervíz tud választ adni. (Esetleg olyan ismerős, aki hozzáfér egy Kia EPC-hez és meg tudja neked nézni a korbácsot.)

KAti Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29920

Írtam a KIA képviseletnek, megkérdeztem, ők elismerik-e ezt a szervizt teljes jogú garanciális és kötelező karbantartást végző cégnek.

Nyilván tudniuk kell róla, ha a garanciális javítás intézésére jogosultak.

Előzmény: KAti (29919)
KAti Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29919

Most találkoztam ennek a cégnek a hirdetésével:

https://fix.hu/akciok/premium-autok-karbantartasa

Elvileg minden igaz is lehet. De ki meri megkockáztatni? :-(

Ami furcsa, ez a kitétel: "A cég Vállalási Feltétele az ügyfélszolgálaton nyomtatott formában megtalálható, ennek megértése és elfogadása minden javítási esemény előfeltétele"

Miért nem lehet ezt a szöveget a honlapon megismertetni az érdeklődővel? 

lac1 Creative Commons License 2019.05.01 0 0 29918

Sziasztok, esetleg tudna-e valaki segíteni abban, hogy ha utólag raknék be tolatóradart az autóba, elképzelhető, hogy a kábelek gyárilag már a "helyszínen" vannak? Gondolom ahány felszereltség, nem készítenek annyiféle kábelkorbácsot, inkább ott a kábel és legfeljebb nem kötik be sehová.

manitounickfree Creative Commons License 2019.04.30 0 0 29917

2es ceed, ott még van lehetőség az időtúllépésre

rcsz Creative Commons License 2019.04.30 0 0 29916

Nekem is májusi az autóm, de a szervízkönyvemben nincs megadva a lehetőség a km/idő túllépésére. Ezek szerint van ahol olyan szervízkönyvet adtak melyekben engedik a túllépést.

Előzmény: drn72 (29913)
dokeee Creative Commons License 2019.04.30 0 1 29915

Én azért morcos lennék ettől, főleg úgy, hogy 15 ezrenként cseréltetek olajat az autómban.

Előzmény: meilinger (29914)
meilinger Creative Commons License 2019.04.30 0 0 29914

Én most januárban vettem át egy hármas Ceed-et. Direkt rákérdeztem a szalonvezetőtől a garanciára a limitek átlépésénél, azt mondta, hogy a régi Ceedekre 1000 km vagy 1 hónap átlépést engedélyeztek, de ezt a Kia most visszavonta, és ha kicsit is átlépem, akkor ugrik a garancia, legfeljebb egyszer méltányosságival jóváhagyja a Kia, ha nem léptem át sokkal, és egyébként rendszeresen vittem.

Feltételezem, hogy ez az új szabály csak a hármas Ceedre vonatkozik, visszamenőlegesen nem vezették be.

Gondolom, kijött a korábbi statisztikákból valami hasonló, hogy ha szigorúbban veszik a szabályt, akkor 0,4%-kal kevesebb autót kell garanciában szervizelni. Egyébként szerintem ezzel nincsen semmi gond.

Előzmény: KAti (29907)
drn72 Creative Commons License 2019.04.30 0 0 29913

A 2018 májusban átvett autómhoz (1.6 GDI) kapott szervizfüzetben szintén az 1000 km vagy egy hónap maximálisan megengedett túllépés van meghatározva.

Nekem is két hét múlva lesz esedékes az első szerviz látogatás (bár csináltattam már egy köztes olajcserét) de mivel csak 16e km van még az autóban ezért egy olajcsere lett kalkulálva, navi frissítéssel és asszisztencia hosszabbítással .

KAti Creative Commons License 2019.04.30 0 0 29912

Köszönöm minden hozzászólónak.

rkp21 Creative Commons License 2019.04.29 0 0 29911

A Lett nyelvű szervízkönyvhöz: ezt próbáltad már?

https://translate.google.com/#view=home&op=translate&sl=lv&tl=en

Az androidos Google Translate-et szoktam használni, elég a kamerának megmutatni a feliratot amit nem tudok elolvasni és "on the fly" cserélgeti a kínai ákombákomokat angol szavakra. Ehhez úgy emlékszem le kellett a programmal tölteni az offline szótárát is az adott nyelvekhez.

rkp21 Creative Commons License 2019.04.29 0 0 29910

Az én szervízkönyvemben (2009-es KIA Ceed) ez áll, a 16. oldalon, ahonnét az időszakos szervízek bejegyzései kezdődnek, az utolsó mondatban zárójelben:

"(A karbantartási intervallumok túllépésének maximálisan megengedett értékei: 1000km, vagy 1 hónap.)"

R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.29 0 0 29909

A szervizkönyvbe -érthetö módon- nem írják bele, mert akkor onnantól mindenki azt venné alapnak. Amikor egyszer hasonlóan nehezen sikerült megfelelö idöpontot egyeztetnem, rákérdeztem, nem gond-e, ha túlfutok, erre azt mondta a munkafelvevö, hogy a Kia szerint max. 10%-nyi túlfutás nem jár hátrányos következményekkel.

rcsz Creative Commons License 2019.04.29 0 0 29908

Nekem most lesz 1éves, érdeklődtem, hogy van-e tolerancia km/idő, a válasz: a szervízkönyvben van arra vonatkozó megjegyzés, amennyiben nincs akkor éven belül kell vinni. Az én szervízkönyvenben egyébként pontosan be van jegyezve a kötelező időpont. Arra figyelj, hogy a képviseletről legyen meg az írásos tájékoztató válaszuk.

KAti Creative Commons License 2019.04.29 0 0 29907

Május 15-én voltam előző évben kötelezőn az autóval. Most 10-én akartam vinni, de közbejött valami, nem tudom aznap, előtte nincs olyan időpont, ami kényelmes lenne, utána már csak 16-án. Ez ugye egy nappal később van, mint az 1 év. A szervizt kérdeztem, nem gond-e. Szerintük nem, 1 hónappal és/vagy 1000 km-rel lehet túllépni az időpontot/futásteljesítményt. 
Írtam a KIA képviseletnek, hogy van ez. Ezt írták: 

"Amennyiben a jelenlegi időszakos karbantartás esetében nem történ kilométer túlfutás, abban az esetben 1 napos késés nem fog garanciavesztést eredményezni."

Ez azért egy kicsit más.

A szerviz szerint a szabály benne van a szervizkönyvben, Az enyém sajnos nem magyar, és nem is olyan nyelvű, amin el tudnék igazodni (lett). Kérem, akinek van rá energiája, nézzen bele a szervizkönyvbe, szerepel kitétel a megengedett idő/km futás túlfutására? 

Köszi!

aladar644 Creative Commons License 2019.04.29 0 0 29906

sziasztok

baj lenne,ha proceedről kérdezek? nem találtam külön fórumot,de gondolom a megbízhatóság szerviztapasztalat terén mindegy az ajtók száma:)

2013-as 1,6 TGDI  csípte meg a szemem, jó bőrben van,kevés km, megbízhatónak tűnik.

Van valami nagyobb para valakinek ezzel a motorral,évjárattal?

Scholl4 Creative Commons License 2019.04.28 0 0 29905
l.csaszar Creative Commons License 2019.04.28 0 0 29904

Nem biztos, hogy ahol én találtam egy éve, ott most van még egy. Érdemesebb körbetelefonálni az interneten hirdető KIA bontókat, ebben egy kis segítség:

http://bontoinfo.hu/Kia_bonto

Előzmény: tuzer (29903)
tuzer Creative Commons License 2019.04.28 0 0 29903

Ez a szigetelés engem is érdekelne. Nekem 1,6 GDI, 2017-es van. Hol sikerült feltalálni?

Előzmény: l.csaszar (29902)
l.csaszar Creative Commons License 2019.04.28 0 0 29902

Csak a dízel modellekben van. De a helye megvan a motorháztetőn. Én bontóból beszereztem egyet a hozzá való patentokkal, a felrakás 5 perc volt. Azóta sokkal csendesebben járok, és nem aggaszt a motorháztető festésének felforrósodása. A hűtővíztartály oldalán is nagyon meleg a kaszni, lehet, hogy oda is teszek valami szigetelést belülre.

Előzmény: meilinger (29900)
pappfer_t Creative Commons License 2019.04.28 0 1 29901

A műszerfal púposodás sajnos típushiba a régi Ceedeknél, nálam is jelentkezett. Engem nagyon zavart, így utánajártam, a ceedclub.hu fórumán van sok infó (és sok hasonló eset). Állítólag rossz ragasztót használtak, amiatt van a probléma. Ha jól tudom, abban az esetben, ha magyarországi az autó, akkor érdemes felkeresni a legközelebbi márkaszervizt, mert méltányosságiban kicserélhetik, azaz, ha szerencsétek van, nem kell kifizetni a műszerfal (teljes) költségét, csak a munkadíjat. Én nem tudtam élni ezzel a lehetőséggel, mert nekem külföldről behozott az autó, de nagyon zavart a dolog, és végül a Kia Lurdinál kicseréltettem a műszerfalat néhány hónapja, akkor 140 000 (műszerfal) + 50 ezer (munkadíj) volt, minden más helyen, ahol érdeklődtem legalább 100 000-el többe került volna.

meilinger Creative Commons License 2019.04.28 0 0 29900

Nálam sincs, nekem is a héten tűnt fel, amikor olajszintet ellenőriztem. (1.4 T-GDi)

Előzmény: Tamasoccse78 (29896)
srvm Creative Commons License 2019.04.28 0 1 29899

Sziasztok!

Én is hasonlót tapasztaltam a műszerfal burkolatnál, de ez a hiba jelentkezett nekem a középkonzol jobb oldalán is. Azt a rész már megragasztottam, végül gél állagú pillanatragasztóval, ugyanis úgy látszik maga a műszerfal műanyag alapja hajlamos lehet a vetemedésre így nagyon nehezen lehet rányomni borítást, a ragasztás után pici rés is van a középkonzol és műszarfal között, a két rész nem egészen ugyanazt az ívet veszi fel. Ennek tartósságáról, majd a nyári forróság végeztével tudok tapasztalatot megosztani. Eddig biztató.

Előzmény: János623 (29898)
János623 Creative Commons License 2019.04.28 0 0 29898

Szia. Nem tudom segít e. Sajnos az én gépemnél is hasonló a hiba. ( Csúnya így a gép. Engem nagyon zavar. De hogy 300000 ezret fizessek egy műszerfal cseréért az nekem sok. Így kénytelen vagyok elviselni a látványt. Azt hittem csak az enyémnél van ilyen. Nem vigasztal hogy ez bizony típushiba. Ha lenne emberi áron megoldás azért csak megcsináltatnám. A gépem. Cee'd 1.4 eco dynamics 2010-es.).

Előzmény: Lbx (29892)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.27 0 0 29897

Asszem csak a dízelekben van. 

Előzmény: Tamasoccse78 (29896)
Tamasoccse78 Creative Commons License 2019.04.27 0 0 29896
2019-es ceedemben ma vettem eszre, hogy a motorhazteton nincs szigetelo panel, csak a helye van lyukakkal, stb-vel. Masnal sincs, vagy csak nalam hagytak ki?
gergely.b Creative Commons License 2019.04.27 0 0 29895

Biztos hogy a napsütés a ludas, de hogy ennyire ratyi anyagokat használjanak az kiábrándító (igaz nem ez az első rápislogásom a megoldásokra ennél az autónál...)

Ha kiokumulálom a megoldást, megosztom, ha esetleg mégis nekiugranék szétkapni a műszerfalat, akkor meg majd fotózok bőszen :)

Köszönöm mindenkinek a választ.

gergely.b Creative Commons License 2019.04.27 0 0 29894

Lassan nekem is kellene cserélni szélvédőt, bár árnyalja az egész kérdést nálam az is hogy lassan megválok az autótól,

így nem tudom mennyi pénzt feccoljak bele, de lehet még ez lenne a legolcsóbb megoldás, ha találok olyan szélvédőst akivel lehet igy kooperálni.

Előzmény: l.csaszar (29891)
rkp21 Creative Commons License 2019.04.27 0 0 29893

Ha találsz valakit, aki vállalja, majd légy szíves oszd meg a fórumon. Enyém is ugyanígy néz ki, szeretném megjavíttatni.

Pár helyen érdeklődtem, még nem jártam sikerrel. Egyetlen ajánlatot kaptam: a Kia márkaszervíz szívesen kicserélné egy új műszerfalra, 280 ezer ft-ért...

Előzmény: gergely.b (29886)
Lbx Creative Commons License 2019.04.27 0 1 29892

A mienkben is a jobboldali szélvédő szellőző utas felőli éle kezd elemelkedni :-(  Én az erős napsütésre gyanakodtam - ezért is kerül napvitorla a kocsibejáró fölé remélhetőleg mihamarabb.

l.csaszar Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29891

Szia! Mintha at enyémet fotóztad volna. Szintén 2008-as, ugyanígy néz(ett) ki. Mivel esedékes volt a szélvédőcsere egy kőfelverődés miatt, ahol csinálták a szélvédőcserét, ott valamivel visszaragasztották grátisz. Nem lett tökéletes, de jobb, mint volt.

Talán a műszerfal alatti meleg deformálja el?

Hooti Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29890

Kövezztek meg ha hülyeség, de lehet egyszerűbb a szélvédőt körbevágni-kiemelni és hozzá lehet férni. Jó autóüveges kell csak, aki kiszedi, megragasztod amit kell és visszaragasztja a szélvédőt.

dokeee Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29889

Kárpitosok csinálnak ilyet, de az olcsó az nem érvényes rá. :)

Előzmény: vlevi70 (29888)
vlevi70 Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29888

"A műszerfalkárpit pár helyen elkezdett felválni."

Sajnos az enyém is ilyen, már pár éve :(

Nekem 2007-es Ceed-em van.

Ha van valami jó, olcsó megoldás (azon kívül, hogy poszegeccsel odatűzöd a műszerfalhoz), engem is érdekelne.

Mert nem csak a borítás válik  fel egy idő után, hanem a szellőző is elválik a helyéről, szétcsúszik, ahogy nálad is elkezdte már.

És nem egyedi a dolog, több Ceed-en láttam már ezt a problémát.

gergoleko7 Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29887

nem enged beütni új kódot pedig az aksit is levettem:/

Előzmény: ikim2025 (29885)
gergely.b Creative Commons License 2019.04.26 0 1 29886

Sziasztok,

van egy 2008-as ProCeed-em.

A műszerfalkárpit pár helyen elkezdett felválni.

Orvosolt már valaki ilyet, van ötlet mit lehet vele kezdeni?

Esetleg tud valaki kárpitos aki foglalkozik ilyesmivel?

Akit én kérdeztem az műszerfalakkal nem foglalkozik, illetve más írta szedjem ki a műszerfalat és úgy megcsinálja...(ha az kint van akkor már én is összetaknyolnám, de nem szeretném én kiszedni).

Üdv.

ikim2025 Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29885

Lehet,ha vársz az új kód beütéssel 1 napot,akkor újra próbálkozhatsz.

De a szerviz meg mondja a kódot.

Előzmény: gergoleko7 (29883)
KAti Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29884

Szakszervíz nem jó ötlet?

Előzmény: gergoleko7 (29883)
gergoleko7 Creative Commons License 2019.04.26 0 0 29883

Sziasztok, valaki tudna segíteni?!
Használtan vettem egy 2011 es KIA pro ceed-et és a rádió kódja nem volt meg és ahogy 3 szor próbálkoztam ezt írja ki : "Security Code Set Locked" , Hogyan tudom ezt feloldani illetve hogy tudom ezt a problémát kiküszöbölni ? Előre is köszi !

NM king Creative Commons License 2019.04.24 0 0 29882

Szia!

Ugyan ez a helyzet... 2008 Pro Cee'd 1,6 Crdi + tuningbox (új kora óta). 
Rángatós tartomány 1600-2000 - bármelyik fokozatan elő tudom hozni. Annyi, hogy nekem olajcsere után jelent meg a probléma és gyertyát is cseréltek. Erre eddig nem gondoltam, csak most, hogy a fórumot böngésztem. Diagnosztika nem dobott ki semmilyen hibakódot. Eddig EGR-re tippeltem volna, de az is megfelelően működik a gép szerint. 

Előzmény: BEigner (29810)
meilinger Creative Commons License 2019.04.24 0 0 29881
Előzmény: soldier1024 (29879)
Mr Long Creative Commons License 2019.04.24 0 0 29880

Kollegam Suzukijaban volt hasonlo normal nyomason, aztan  egyszer tulnyomatta 1/2-3/4-ed barral es elmulitt visszaengedes utan. Lehet valami kosz volt a ludas. 

Előzmény: Bosanac (29872)
soldier1024 Creative Commons License 2019.04.24 0 0 29879

Előző kocsiknál: Toyota 3-6 hónapos korában már hallani lehetett egy gyári hibás szíj zörgését 3-as fokozatban, visszahívás garanciális csere. Mazda-nál csomagtérajtó teleszkóp 1. éves szervízkor garanciális csere, 2 éves szervíznél meg az elektromos kézifék garanciális visszahívás/javítás. Szóval ezért érdekelne, h. ebben mit kell kicseréltetnem az 1. szervízkor.  

Előzmény: R. Scherbotsky (29878)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.24 0 0 29878

Az új modellre nincs kiadott visszahívási akció.

Mi a gondod a kocsival?

Előzmény: soldier1024 (29876)
Glovas Creative Commons License 2019.04.24 0 0 29877

2018-asnál szerintem még nem jutott el oda a folyamat, hogy visszahívásban gondolkodjanak.

De a google a barátod, azért beírtam helyetted mert ráérek:

- A sárga KIA Stingereket hívták vissza 2018-ban, mert a fényezéssel voltak bajok.

- 2016-ból van egy cikk 2011-2014 között gyártott Kia Optimáknál, 2012-2014-es Sorentóknál, 2011-2013-as Sportage-eknél, hogy az USA-ban és Dél-Koreában értékesített autók lehetnek érintettek.

Szóval mire a 2018-as Ceed-eknél kijön a gyártási hiba és a visszahívás, az majd 2020-ban lesz :)

Addig less a varázsgömbödbe, hátha látsz valamit :) :P

Előzmény: soldier1024 (29876)
soldier1024 Creative Commons License 2019.04.23 0 0 29876

Ismételtem megkérdezném:

A 2018-as modellév-nél milyen gyártási hibák derültek ki eddig, amire garanciális csere / visszahívás volt?

szucsati Creative Commons License 2019.04.23 0 0 29875

Szia,

a facebookon azt írták nem nagyon lehet az árból, inkább az extrákkal lehet nyerni. Őszintén, én egy helyen voltam, a Silverhez járó extrát adták ingyen (tolatókamerás érintőképernyős csoda, 120.000), még pár apróság fér bele szerintem (szőnyeg, ha ügyes vagy, akkor esetleg téli gumi stb.). De cáfoljatok meg.

Előzmény: Genius62 (29871)
KAti Creative Commons License 2019.04.23 0 0 29874

Ha emelsz keveset, mondjuk 0.2 bar-t, mi történik?

Bosanac Creative Commons License 2019.04.23 0 0 29873

TPMS lesz az... (keréknyomás ellenőrző rendszer)

Bosanac Creative Commons License 2019.04.23 0 0 29872

Szevasztok!

TMPS szenzor mostanában (kb. 1 hónapja) hol hibát jelez, hol nem. Többnyire jelez. Aztán egyszer csak kiaszik. Aztán később megint kigyullad. Logikát-rendszerességet még nem sikerült fellelnem benne.
Keréknyomások rendben vannak, többször ellenőriztem.

2017 őszi Ceed, gyári alufelnikkel.

Valakinek valami ötlete?
Egyáltalán hova vigyem? KIA szervizbe?

Most lenne esedékes a nyári gumicsere (ugyanezeken a felniken, ahogy eddig mindig.)

Genius62 Creative Commons License 2019.04.23 0 0 29871

Sziasztok!

Kia Ceed SW vásárlás előtt állok. Aki vásárolt mostanában, hol kapta a legjobb ajánlatot?

Glovas Creative Commons License 2019.04.23 0 0 29870

Nekem is szórakozik néha a tükör, kocsi nyitásnál nem nyit ki automatán, de 50-ből csak 1-szer.. bentről viszont kinyitja. Inkább bosszantó, de a szervizben tuti nem fogja hozni a hibát :) Találkozott már valaki ilyennel? Nem tudom mit lehetne tenni, max megigazíttatom a csatlakozót :)

Indulásnál nekem is szokott rángatni, de csak míg kiállok a parkolóból, aztán sosem. Lehet vezetéstechnikát kellene frissíttetnem, nem szoftvert >o]

Előzmény: pappfer_t (29856)
potyi20 Creative Commons License 2019.04.20 0 0 29869

ez a merete az alu kerekeknek is ? ez szerint tudok venni ?

Előzmény: Milee (29863)
lac1 Creative Commons License 2019.04.20 0 0 29868

Nekem a szemem láttára mutatta meg egy helyi gumis, hogy centírgépről levett kereket azon nyomban visszarakva 50%-ban kis kiegyensúlyozatlanságot mutat a gép. És ugyanarról a gépről beszélünk.

Előzmény: R. Scherbotsky (29867)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29867

Gyakorlatilag képtelenség kétszer ugyanúgy befogni a kereket, ha a frissen centrírozott kerekeidet átviszed a szomszéd utcába a következö gumishoz, már az ö gépén sem lesz jó.

Előzmény: Mr Long (29866)
Mr Long Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29866

Annyi elonye van a gumisnak, hogy centiroz. Vagy erdemes azert elvinni felrakas elott holtszezonban megporgetni gepen.

Előzmény: potyi20 (29861)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29865

Ezen azért már igazából túlvagyunk, kifejezetten téli használatra való alufelnik is kaphatóak jóideje (ezeknek más a lakkozása).

Előzmény: potyi20 (29864)
potyi20 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29864

tudok rola,azt semmikep ! Lemezfelnit meghagyom az eladott feliciamra :) olyan sokat nemjarok telen,hogy kikezdje ...

Előzmény: tuzer (29862)
Milee Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29863

Szerintem is jobb télen az acélfelni. 

kritériumok:

felni szélesség: 6-6,5", átmérő 16", osztókör: 5x114,3  ET méret: 45-50 , középső furat >=67,1 

https://tinyurl.hu/8uXd/

tuzer Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29862

Rossz nyelvek szerint téli gumihoz lemezfelni dukál (sós víz mián).

potyi20 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29861

hali fiuk.egyre tobbet gondolkozok,hogy veszek másik garnitura Alu kerekeket a kocsimhoz.Tél elott leszedettem a nyáriakat,és felrakattam ugyanarra a alu garniturára a téli gumikat.Tudom,tudom,hogy mindehogy dragabban jovok ki,mintha szezononként cserelgetnem,de nekem inkabb az ido,es kenyelem ami fontos.2 het mulva szedednem le megint,a telieket, de olyan macera,allandoan idopontot kerni,hurcolni a gumikat,otthagyni a kocsit,majd visszamenni erte.nekem ez sok ido,inkabb otthon fel ora alatt attdobalnam. Meg egyenlore gondlokodo fazisban vagyok,de mindenkepp hasonlo alu garniturat szeretnek megegyet.Meretet nemszeretnem valtoztatni,maradnek a 16 os kerekeknel.es mindenkepp olyat szeretnek ami a gyari, ami kicsit beljebb van,es nemlehet megpadkazni.Sajnos szeretek kozel parkolni a jardakhoz,es nemszeretném ujonnan leszedni a festéket rola.. Ti milyen garniturat vennetek? A kocsi 2018 as Ceed..

ilyennel szeretnek maradni :

Lbx Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29860

Fogalmam sincs :-)

Én még abból a korból származom, mikor az autó nem számítógép volt, eddig eszembe sem jutott, hogy a 2010-es autónak frissíteni kellene/lehetne a szoftverét (meg hogy van benne ilyesmi) :-)

Előzmény: pappfer_t (29858)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29859

Nekem 2 es Ceedem van,és a márka szervízben ,mikor frissítették a szoftvert,a srác kérdezte,hogy van-e gond a motorral,mert ha nincs,akkor a többi szoftvert frissíti,a motorét nem.

Ezek szerint lehet külön frissítést kérni.

pappfer_t Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29858

Köszi!

Még egy kérdésem lenne. Azt lehet tudni, hogy melyik a legújabb szoftver az autóhoz? Illetve, hogy miben különbözik az előzőektől?
Azt olvastam, hogy a nagyon régi szoftverrel alacsony fordulaton "rángatott" az autó, nekem ilyen problémám nincs, de ettől függetlenül érdekel, hogy mi a legújabb firmware, és az mit tud. :-)

Előzmény: Lbx (29857)
Lbx Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29857

1: Nem rizikós. Le kell venni az ajtókárpitot, és a fekete 3szög takarót, ami az ablak sarkában van, és látni fogod, hogy lehet levenni a tükröt. Az elektromos csatit kell még széthúzni. Kb ennyi.

2. Passz

3: Passz

4: Tedd el a régi tükröt, és eladáskor add az autóhoz, így látja a vevő, hogy miért cserélted - deszerintem ez nem komoly vevőriasztó probléma.

Előzmény: pappfer_t (29856)
pappfer_t Creative Commons License 2019.04.19 0 0 29856

2008-as Kia Ceed-emben a jobb oldali visszapillantó tükör motorja megadta magát. Néhány kérdésem van ezzel kapcsolatban.

1. Rizikós magamnak kicserélni, vagy megpróbálkozhatok vele? Van valami elérhető service manual?
  2. Néztem tükröt többek között az autoalkatreszek24.hu oldalon, és érdekes módon az ABAKUS vagy TYC között elég nagy különbség van árban. Van vajon látható/érezhető különbség a kettő között?
  3. Azt lehet tudni, hogy a KIA milyen gyártó tükrét szerelte bele?
  4. Lehet, hogy buta kérdés, de ha eladásra kerül majd sor, esetleg feltünhet a vevőnek, hogy cserélve volt a tükör, és ez jelenthet hátrányt (pl. azt gondolják, hogy törve volt az autó)?
lac1 Creative Commons License 2019.04.18 0 0 29855

Előzmény: lac1 (29854)
lac1 Creative Commons License 2019.04.18 0 0 29854

Valóban nem tudni, de egyrészt látva az eladó pedantériáját - ami amúgy tényleg nem garancia, de látni kellett volna az eladó bácsit - tuti, hogy nem a teszkó gazdaságos olajat lötykölték bele.

Kedden viszem eredetvizsgára, addig gondolkodom, hogy elvigyem-e a szakszervizbe egy átvizsgálásra, mert másik szerviz mást állapíthat meg (elvileg ugye nem), aztán majd annak függvényében döntök a jövőről. Garancián túl tuti a saját szerelőmhöz viszem.

Előzmény: KAti (29852)
lac1 Creative Commons License 2019.04.18 0 0 29853

Amúgy pontosan ezen gondolkodtam, hogy most elviszem amikor aktuális, utána meg elgondolkodom, mert amúgy is az utolsó lenne, meg addigra én hajtom, tisztában leszek az állapotával.

Előzmény: dokeee (29851)
KAti Creative Commons License 2019.04.18 0 0 29852

Cseréld bátran otthon vagy független szervizben, ha fontosnak látod. Nyilván nem tudhatod, mikor és milyen olajjal történt az előző csere. Szerintem senki meg nem mondja laborvizsgálat nélkül, hogy történt időközben olajcsere. Annak esélye, hogy bejön egy komoly motorgond, amihez vizsgálják, hogy gyárilag előírt olaj van-e az autóban, és nem az van, és meg is tudják ezt állapítani - ennek az esélye a nullához közelít. Szerintem.

Aztán ha a szervizkönyv szerint eljön az ideje, csináltasd meg szakszervizben is. Ennyit megér a nyugalom.

Én is használtat vettem, 4 hónappal az esedékes szervíz előtt, nem csináltattam külön olajcserét.

Előzmény: lac1 (29846)
dokeee Creative Commons License 2019.04.18 0 0 29851

Ez kb. 30e ft többletköltség lenne, ezt én megcsinálnám a helyedben, mégis csak most került hozzád az autó, ha neadjisten előjön valami gond, nyugisabb, ha él a garancia, utána meg nyilván úgyse viszed márkaszervizbe.

Előzmény: lac1 (29850)
lac1 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 29850

Köszönöm a válaszotokat,

önös érdektől vezérelve én eddig is mindig évente cseréltem az olajat az autóimban, az utolsó 10 évben (most találtam meg egy 2009-es 89 ezres kilométeróra állást, most 146-al adtam el a Hiace-t).

Visszaszámolva az egy km-re eső szervizköltséget az, ami kicsit elriaszt.

Az évenkénti olajcsere (éppen két házzal odébb lakik a szerelő) alkalmával mindig futóműrángatás, fékcsőellenőrzés, fékdobból fékpor eltávolítás, izzítógyertya menetének rézpasztázása megvolt. Tehát nem a spórolás, vagyis nem a biztonságos közlekedés elspórolása a cél.

De értelek titeket is, valahol igazat is adok nektek, azon morfondírozom, hogy a maradék egy garanciális idő miatt bevállaljam-e a szakszerviz árait, amit amúgy is megcsinálok a saját jól felfogott érdekem miatt.

Benben Creative Commons License 2019.04.17 0 0 29849

A szervizkönyben minden naptári év vonatkozásában, legalább egy bejegyzésnek lennie kell, a JD, 1.4 szívó benzines, érvényes garanciájához.

Benben Creative Commons License 2019.04.17 0 0 29848

Az apróbetűs részt kell figyelni. 

tuzer Creative Commons License 2019.04.17 0 0 29847

Mielőtt erre ráhangolódsz, azért nekem rémlik egy olyan előírás az olajcserére, miszerint 15000 km VAGY egy év.....

Kézikönyv 7-17, tehát saját csere=bukó a garancia.

lac1 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 29846

Köszi, nálam az olaj mindig évente cserés volt.

Azon kell elgondolkodnom, ha nem fut ki a szervizintervallum és én csak az olajat cserélem magamnak, akkor mi lesz a garival. Nyilván amikor annak itt az ideje, akkor megy szervizbe.

Előzmény: R. Scherbotsky (29845)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.17 0 0 29845

Wow, gratulálok, majdnem Szent Grál-értékü fogás ez a magyar autópiacon. Legyen sok örömed a járgányban.

Kétgyerekes ex-kolleganömék hatéves autójában 24 ezer km volt, mert messzire ök is mindig vonattal mentek, ott a gyerekek nem bírták a kocsit.

(ha hosszú távra tervezel az autóval, napi 2x3,5 km használat mellett inkább felezd le az olajcsere-intervallumot, extrém gyorsan savasodik az olaj, ha a kocsi mindig hidegen jár)

Előzmény: lac1 (29843)
lac1 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 29844

Igen, csakis szivo benzinesben gondolkodtam.

A jotanacsot koszi, megfogadom.

Egy erdekeset eszrevettem, a csomagterajto elektromos nyitogomb gumi sapkaja teljesen tropa, mi tha a cica ragra rolba le. Talalkoztatok mar ilyennel?

Előzmény: cápaFeri (29831)
lac1 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29843

Megvettem.

Talaltam egy Magyarorszagon vadarolt es itt hasznalt, 30 ezer km-t SEM futott 2013-as autot. EX. 

Idos embereke volt, nekik mar nehez volt ebbe beleulni, vettek egy KIA suv-ot.

Minden szervizszamla megvan, teligumi is. Hiba egy van, a bal hatso ajtora racsuktak a biztonsagi ov csatjat, az meglatszik a boden.

Meg 1,5 ev gari.

A radio erzekenysege vagy az antenna nyeresege hagy nemi kivannivalot, erre megoldast kell talalnom. Az elado erdekes volt, az mondta, ha messze mennek akkor vonattal mennek, mert az nekik ingyen van.

Előzmény: Benben (29830)
Konstantin00 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29842

Nem gondolom, hogy minden áron LED kell.... De azok tudnak. Keresgélni kell, hogy van-e olyan izzó ami E jeles és erősebb, fehérebb fényt ad. 

tuzer Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29841

Bocs, elírtam a címet. A ledes kolléga rizikózik a fényszórócserével (talpas rendőr is azonnal látja pl. a fényszóró mosó hiányt, ha már maga a led nem zavarná...). rencámleazonnal...

Előzmény: dokeee (29839)
36RS Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29840
Sziasztok! Van egy 2007es benzines Ceedem. Mostanában azt csinálja hogy neha nem akar beindulni csak másodjára, harmadjara, illetve kétszer alapjarat közben leallt. Immobilaiserre vagy a kodkiolvaso szerint főtengely helyzet jelado hibára gyanakszunk. Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Vagy mennyire lehet a kodkiolvaso hibáját biztosnak venni?
dokeee Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29839

Én tök jól látok a halogénnel :)

Előzmény: tuzer (29838)
tuzer Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29838

Kockára teszed vele a forgalmidat....

Előzmény: dokeee (29837)
dokeee Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29837

Szerintem inkább szemüveget, olcsóbb lesz. :)

Előzmény: Canonista (29836)
Canonista Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29836

Sziasztok !

Egy olyan kérdésem lenne, hogy megpróbálkoznék egy pár mijnőségi led fényszóróval a 2016-os ceedembe. Egyszerűen nem látok rendesen ezekkel a halogénekkel. Kérdésem, hogy feldobja a can hibát az autó majd ? Vegyek ellenállást vagy betehetem csak simán a pár fényszórót? 

ikim2025 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29835
Előzmény: Xlive2 (29833)
meri Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29834

Ez baromi jó, köszi. Az oroszok nagyon kreatívak, az audio upgrade-del kapcsolatban is gyakorlatilag csak a drive2 . ru oldalon találtam használható infókat. Néha ugyan a régi vicc jutott eszembe, azaz "nem vak ez a ló, csak bátor", de azért vannak szép számmal igényesen kivitelezett átalakítások is.

Előzmény: ikim2025 (29821)
Xlive2 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29833

Köszi,

angol nyelvű ilyen manuál nincsen?

Előzmény: ikim2025 (29823)
stefi001 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29832

Tudom, már több alkalommal használtam. Valóban egy órába telik a letöltés, de legalább elérhetők, s ingyenesen lehet hozzájuk jutni. Többeknek legfeljebb az orosz nyelv jelenthet problémát.    

Előzmény: ikim2025 (29829)
cápaFeri Creative Commons License 2019.04.16 0 0 29831

Mindenképpen kicsi, turbó nélküli benzinesben gondolkodj ilyen használati körülményekre. Ez meg asszem ceednél csak az 1.4 Ha sokáig kívánod használni, azért úgy minden 2 hét használat után vidd el egy legalább 15-20 km-es városon kívüli szakaszra. Az általad leírt használati mód nem igazán kedvez a mai "korszerű" autóknak. (motor kokszosodás, kipufogó páralecsapódás, stb)

Előzmény: lac1 (29828)
Benben Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29830

No így már talán tudok egy-két hasznos infóval segíteni, hiszen két és fél hónapja vettem én is, az 1.4 benzines, 2012 novemberi autómat. 

Elöljáróban annyit, hogy egy 1.2-es TSI motoros autót váltottam le, az 1.4 szívóra, főként a sok városi használat miatt. 

Elég sokat keresgéltem, de a vétel idején nem nagyon volt hazai szalonból kigurult és elérhető használt Cee'd. Maradtak a kintről behozott kocsik. Végül egy Augsburgban forgalomba helyezett, és az ottani KIA szerviznél karbantartott autót vettem.

De csak az után, hogy egy előzetes állapotfelmérésre elvittem az autót. Ahol ebbe nem mennek bele, onnan tovább kell lépni.

Szerintem az 1.4-es motor nem fog csalódást okozni, mindennapi átlag használatra teljesen megfelel. Gond nélkül lehet vele pályázni, hatodikban 130-nál nagyjából 3.500-at forog.

Két márkaszerviztől kértem ajánlalot az aktuális kötelező szervizre, - olaj, szűrők, gyertya, fékfolyadék - az egyik 88 a másik 68 ezer forint volt.  

Amint azt már R. Scherbotsky is megosztotta veled, fontos, hpgy a szervizkönyvben minden dokumentálva legyen.

Az 1.4 szívónak 2 év/30 ezer km a szervizciklusa, DE olajcsere szervize minden évben van.

No ez nálam egyszer elmaradt, - pecsét 2013 nov. 14 nov. 16 máj. 17 máj. 18 máj. mind bőven 30 ezren belül  - ezért erre hivatkozva a márkaszerviz el is utasította egy garis javítási kérelmemet. /Az ablaktörlő mechanika megszorult, cserélni kellett./

Így lehetséges az, hogy az elsőre még garisnak tűnő autóm, már a vételkor sem volt garis.

Ezzel együtt sem bántam meg a cserét, nekem bejött a Cee'd. Jó és eredményes keresgélést, no és ehhez kitartást kívánok.

Előzmény: lac1 (29828)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29829

Ezek a linkek ugyanoda vezetnek a turbobitre,ha vársz pár másodpercet,nem kell 

regisztráció,és ingyen letöltheted,csak 1 óra alatt jönle,de lejön.

Előzmény: stefi001 (29826)
lac1 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29828

Igaz-igaz.

Benzin, 1,4 szívó, 5 ajtós.

Az eladott autóm utolsó évében kb. 5 ezer km-t haladt, de azt megelőző évben sem lehetett sokkal több. Tavasztól őszig motorral járok melóba, amikor nem esik, ez reggel 3,5 km, este meg ennyi hazafelé.

Hóban-latyakban soha nem használtam, ezt sem tervezem használni.

Előzmény: Benben (29817)
stefi001 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29827
Előzmény: Xlive2 (29822)
stefi001 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29826

Regisztráció szükséges:

http://autorepmans.com/hu/search.php?searchid=13950316

TT_EDI Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29825

Sziasztok,

Ceed II (JD) 2013-as, 5 ajtós ferdehátúra szeretnék csomatérajtóra szerelhető kerékpárszállítót.

Kinek van ebben tapasztalata? Kérem mondjon róla valamit.

Ugyanis a Thule nem hoz erre a típusra, csak a Ceed I -re.

Valószínű azért mert a csomagtérajtón a fenti spoiler az egy rácsavarozott műanyag idom.

Ez a honlap hoz rá néhány variációt Aguri és Menabo márkából:

https://autofelszerelesek.hu/kia_cee_d_5_ajtos_csapott_hatu_2012-_kerekpartarto_hatso_ajtora_akciok

Kinek van ezekről tapasztalata?

Esetleg hasznàl sikeresen valaki a Ceed II -re ilyen kerékpárszàllítót?

Köszönöm.

rcsz Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29824

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata arról, hogy Budapesten vagy környékén hol a legolcsobb az első éves szervíz, és oda vihető máshol vett olaj? Köszi előre is a válaszért!

ikim2025 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29823
Xlive2 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29822

Szia,

a régihez elérhető ilyen manuál?

Előzmény: ikim2025 (29821)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29821

Ha valakit érdekel:

2013 utáni ceed Orosz képes Manuál:

https://turbobit.net/fbjtwifzeu5j.html

Pl.:Ajtó kárpit leszerelés,szíj csere ....stb.... képekkel is.

Gábor159 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29820

Új kocsit vennék és elég az elején tartok...

Sziasztok!

Ceed kombi az egyik jelölt

A Ceed kombi és Ceed SW között van kaszniban differencia vagy csak felszerelés/vagy ilyesmi?

R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29819

Legföképpen arra, hogy a szervizkönyve rendesen ki legyen töltve, illetve hogy ennek a hitelességét a Kia is igazolja - így lesz még a kocsira egy év gyári garanciád (amnnyiben 150 ezernél kevesebbet futottat veszel) - ilyen korú autónál ez fönyeremény.

Előzmény: lac1 (29816)
jocef1 Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29818

Üdv !

Tudna segíteni valaki hogyan lehet 2007-es Ceed crdi ablakmosótartály szivattyú motorjához hozzá férni/cserélni - és a tompított lámpa magasságát hol lehet állítani mert a motoros felső állásban is alulra világít?  Segítséget ide is megköszönném: leo39@freemail.hu

Benben Creative Commons License 2019.04.15 0 0 29817

Szia!

Egy kis támpontot azért adhatnál. Már azon túl, hogy 2013-as az évjáratot nézel. Benzin, dízel, ötajtós, kombi, használati szempontok?

Előzmény: lac1 (29816)
lac1 Creative Commons License 2019.04.14 0 0 29816

Sziasztok,

ma adtam el a régi autómat, elvileg egy Ceed-et készülök venni, 2013-ast.

Tudtok segíteni esetleg, mire figyeljek vásárláskor?

cinyoka Creative Commons License 2019.04.14 0 0 29815

Szia! Én innen szoktam alkatrészt rendelni, nos itt pl a Textar tárcsa kb 9000Ft/db, az azért nem olyan rossz ár :) bár én Denckermannt vettem (+ betéteket ez meg japanparts volt) a cseréért fizettem kb 6 ezret...bár ezt én is meg tudtam volna csinálni, csak nem volt rá időm, így összesen megúsztam kb 25e Ft-ból... 

Az én kocsim 2007-es 1.6 Crdi 116Le, kb ugyan olyan alkatrészek kellenek a tiedbe is... 

Előzmény: Mike_Wazowski (29811)
Tibi47 Creative Commons License 2019.04.13 0 0 29814

Kerüld el azt a szervizt!  Lehet minőségi féktárcsákat/betéteket venni töredék áron autóalkatrész boltban. (Pl. TRW. Ez a fajta is sok gyár beszállítója...)  A cserét meg egy mezei autószerelő is elvégzi egy óra alatt pár ezerért...

R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.13 0 0 29813

Felsö polcos minöségü alkatrésszel az elsö tárcsák párja max. 80 euro, a hátsóké 60. Nagyvonalúan számoljunk még egyszer ennyit a betétekre. A szervizzel kapcsolatban megengedö vagyok, 9 éve bontatlan rendszernél megküzdhetnek néhány makacsul berohadt csavarral + legyen akkor már lecserélve a fékfolyadék is - 2 óra simán reális lehet tehát.

(látta a munkafelvevö a kocsidat, vagy telefonon keresztül állapította meg, hogy a hátsó tárcsákat is cserélni kell?)

A Kia gyári beszállítója akár évröl-évre is más cég lehet, függöen attól, hogy az általuk felállított minöségi sztenderdet melyik gyártó adja nekik a legolcsóbban, ezt nem tartom releváns viszonyítási pontnak. Biztosan be lehet szerelni olyan utángyártott alkatrészt, ami feleannyi idö alatt tönkremegy, söt olyat is, ami a beszerelést követö 2 héten belül ugyanígy fogja rázni a kormányt, de ne ez legyen már a mérce.

dokeee Creative Commons License 2019.04.13 0 0 29812

Tököm tudja, kíváncsiságból rákerestem, az első találat szerint utángyártottban 50e ft alatt van az alkatrész ár, a munka meg kb. 1 óra.

Mike_Wazowski Creative Commons License 2019.04.13 0 0 29811
Sziasztok!

A 2010s gépsárkányban (1,6 Diesel) most van 190 ezer km.
Nagyobb tempóról történt fékezésnél teljesen beráz a kormány. Lassú fékezésnél súrlódó hangja van a féknek.

Gyanítom, hogy tárcsa csere szükséges. (Először az autónál).
Lurdy szervizzel beszélve egy komplett első-hátsó tárcsa és betétek csere munkát javasolt Gábor. Mindent gyári alkatrésszel.
Mindennel együtt 220 ezer forint lenne. (Utángyártottal azt mondja kb. 60. ezerrel lenne kevesebb, de fele annyit is menne el vele az autó). Eddig kétszer volt elöl és egyszer hátul betét csere. Tárcsa még a gyári.
Kicsit szíven ütött a szerviz előzetes összege, eddig nem nagyon ment ugyanis 90 ezer fölé sosem az összeg.

Ez az ár reális szerintetek?
Egyáltalán ki a kia gyári beszállítója most? Milyen márka van átcímkézve?

Sikerült valamit kideríteni a rángatással kapcsolatban? 2007-es 1.6 CDRi SW, egyenletes, nem megerőltető tempónál (pl. 50 környékén gurulás nagyon enyhe gázadásnál) nekem is csinálja és egyre jobban zavar, hogy emiatt kell kicsit jobban nyomni neki... Erősebb gázadásra mindig elmúlik, de akkor is nagyon zavaró tud lenni. 

Előzmény: M4r3c1 (29437)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.12 0 0 29809

Azt tudja valaki,hogy a sebváltó szoknyát hogy lehet ki venni,mert váltáskor nyikorog a 

váltó kulissza,és nem akarom,hogy kikopjon,be szeretném zsírozni. 

I.Blasius Creative Commons License 2019.04.12 0 0 29808

176 vagyok, és az ülőlap viszonylag magasra van állítva, mert hiányzik az előd SUV-omból a kilátás.:)

A dudor amúgy be-ki meglepően nagy távon állítható, de én 3 centivel lejjebb tenném. Majd kipróbálom egy párnán ülve, úgy jobb-e.

Előzmény: Milee (29806)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.12 0 0 29807

Elektromos mindkét első ülésen.

Előzmény: Milee (29804)
Milee Creative Commons License 2019.04.11 0 0 29806

köszi:) Gondoltam, hogy, legalább 2-3 magasságban is állítható a dudor. Majd rakok egy kispárnát a fenekem alá :D ...Milyen magas vagy? 

Előzmény: I.Blasius (29805)
I.Blasius Creative Commons License 2019.04.11 0 0 29805

A 2-esben elektromos. Csak nem rontott rajta a Kia. Amúgy szerintem túl magasan van a dudor (a 2-es szériánál legalábbis), nekem csalódás.

Előzmény: Milee (29804)
Milee Creative Commons License 2019.04.11 0 0 29804

A Ceed 3-ban a deréktámasz mechanikus, vagy elektromos?

Milee Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29803

Lehet, hogy bemutató volt

Előzmény: meilinger (29802)
meilinger Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29802

Ez a mostani hármas Ceed volt?

Előzmény: Hollo1313 (29800)
cápaFeri Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29801

Én is így tettem...nálam még az volt az érdekes, amikor elértük az "alját" annyi alkudozáson voltunk túl, hogy a kereskedő akihez visszaértem a körben, flegmán rávágta szombaton: Ha keddig megrendelem az autót (meg a bele alkudott dolgokat), akkor megkapom ennyiért. Nem vett komolyan...

Kedden mentem, szabin volt. Másik kereskedővel leültünk, mondtam miért jöttem, akkor megrendelném. Annyira nem számítottak rám, hogy át sem adták neki a potenciális rendeléseket, ajánlatokat. Fogalmuk nem volt erről az alkuról. Nagynehezen előszedte a gépből az ajánlatot, meg én is amit vittem. Ahogy haladt végig a papíron, egyre feszültebb lett. Az oldal aljánál látta a felsorolást az ajánlott ár mellett, miket kapok hozzá, akkor felhívta az ajánlattévő szabadnapos kollégát. Bár megerősítést kapott, de mielőtt nekiálltunk kitölteni a papírokat, elment konzultálni a főnökkel. Értetlenkedett, hangfoszlányok alapján sejteni lehetett, hogy nagyon nem ért egyet a kollégája ajánlatával, de a főnök rábólintott. Tök ideg volt, de nem érdekelt. Itt az adott szó (még autókereskedőknél is, pedig sok a török simlis) kb mint az írásos szerződés. :-) 

Hát én sem kaptam ajándék italt, ellenben én vittem pár hónapra rá a kereskedőnek egyet, mert az átvételnél próbálták mismásolni a kialkudott dolgokat (nem olyan téligumit akartak adni, a gumiszőnyeget ki akarták fizettetni, stb), de ő tartotta magát ahhoz, amit megígért nekem. 

Előzmény: aamen (29798)
Hollo1313 Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29800

Hát nemtudom ki higy alkudozik,de nekem 400ezret sikerült lealkudni a ceed 1.4sw-ből. En is kereskedést kereskedésre jártam. De nem nagyon lehetett lejebb vinni végül ott vettem meg ahol ráigértek még egy váltózárat! 

P.URBANUS Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29799

Saját tapasztalataim alapján azokkal értek egyet, akik szerint alkudni leginkább személyesen lehet/érdemes. Most, hogy keresleti piac van, nyilván nehezebb, de nem lehetetlen. Próbálkozni kell, veszteni való nem sok van. (Tudom, macerás, meg az idő is pénz.)

A közelmúltban vett a cégünk egy alapfelszereltség közeli Ford kisterhet (Ranger), arra ~12% kedvezményt adtak. Ismerős cégnél Navara beszerzése van folyamatban, hasonló mértékű, vagy kicsit nagyobb alkut sikerült ott is elérni (de a pontos számokat most nem tudom prezentálni).

De hogy ne legyek teljesen off (legalább a konszern stimmeljen:-)): jól felszerelt H. Tucsonra adtak volna 11% körüli kedvezményt, annak ellenére is, hogy manapság jól fogynak a Hyundai/Kia modelljei.

aamen Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29798

elmondom a tutit
2008-ban vettem a ceedet
elmentem a kia szabóhoz, konfiguráltattam egy megfelelő felszereltséget, ahhoz megadtam hogy mennyi lesz az önerő, mennyi a futamidő, mondott rá egy ötven valahányas havi törlesztőt
kinyomtatta
na ezzel elmentem érdre az m6-hoz, meglátták, lement a törlesztő minden további nélkül ötven alá
hívott a szabó úr személyesen, meghallotta, még lejjebb ment
bementem a pappashoz, ott már 45 köré csúszott
vissza érdre, ott megállt 42-ben
na akkor ott megrendeltem az autót, átadáskor még az akkortájt szokásos üveg bort se kaptam meg mert még az se fért bele az árrésükbe

a technika cihológiája az ugyanis, hogy a kereskedőnek magasabb szempontokat is kell mérlegelnie, amikor eladja neked az autót
nem csak az a fontos neki, hogy ő keressen rajta
hanem az is hogy más ne
tehát ha viszed a konkurencia ajánlatát és lobogtatod, akkor nincs olyan hogy annál ne adjon akármilyen kevéssel is de jobbat
de erre rá kell szánni néhány napot, mert a dolog nem működik se e-mailben se telefonon
és addig kell csinálni, amíg már olyan kevéssel tudnak egymás alá igérni hogy ezért már ne érje meg neked az a húsz kilométer autózás a konkurens szalonba
akkor vannak kellőképpen kizsigerelve

Előzmény: cápaFeri (29797)
cápaFeri Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29797

Még ha van is a zsebében annyi, akkor sem szabad letenni az asztalra! Több kedvezményt kap, ha hitellel együtt vásárol! 

Alkudni tényleg személyesen szabad, megfuttatva a környékbeli konkurenciákat is. Várólistás autóra nem lesz sok engedmény. Később, fifa, egyéb akciós kiviteleknél érdemesebb vásárolni. 

Kifutó modelleknél hatalmasat lehet alkudni. Én 2016-ban kihoztam a kereskedésből egy kiegészítő gyári cuccokkal felszerelt crdi sw 25000-es listaárú autót 19500-ért.:-))))  

Előzmény: soldier1024 (29795)
jwkllr Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29796

Így van!

Előzmény: soldier1024 (29795)
soldier1024 Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29795

Hehe, telefonon alkudozni... Te se sokat szoktál ilyesmit csinálni gondolom :) A lágy hangodra adnának 500 ezer kedvezményt?

Be kell menni személyesen, le kell tenni a 7 milliót az értékesítő elé, h. ennyim van itt kp-ben, többet egy fillérrel sem adok érte. Akkor már elgondolkodik az üzletkötő h. ez talán egy komoly vevő, nem csak az utcáról esett be valami hülyegyerek tornáztatni aki amúgy se akar venni végül semmit mert 1 fillérje sincs a csórikámnak.

Előzmény: user137 (29784)
jwkllr Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29794

Békéscsaba KIA szerviz 2 éves átvizsgálás - olajcsere nélkül - 12.500 ft.

Régi hiba a start-stop rendszer nem megy. Oka: az autó sík-lejtő-dőlés érzékelő szenzor becsődölt. Egy aksi lemerülés után jött ez a hiba. Azt meg már az átvételkor laza akkusaru okozta. Egy egész nyarat végigkocsikáztam laza saruval. A fene sem gondolta hogy lazán kapom meg. Tél elején ki is jött a kevés delej jelenség. 

Szenzor megrendelve, Mo-n nincs. Érkezés után gariban kicserélik.

Mindezeket a kocsi fekete doboza eltárolta.

Ajánlom a csabai szervizt!

ikim2025 Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29793

Hoppácska:

Rádió csere.Azért lennének kérdéseim.

https://www.youtube.com/watch?v=kigYfxWfp2M

ikim2025 Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29792

Én múlt héten voltam Sporteget teszt vezetni,nem akarok venni,de a srác azt mondta,hogy 150-200Ft.kedvezményt tud adni a márka hűségre.

Glovas Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29791

Most a kereslet/kínálat egyenlegnél a kereslet a nagyobb, pont a nagy hype-nak köszönhetően ami miatt mindenki ilyen autót akar. Esetleg a lízingen tudsz nagyot fogni, mert azt külsös cég adja. Én anno a Summer Edition árából  (aka. FIFA edition)  a nagy körözgetés után sem tudtam elsőre jelentősen alkudni, ellenben a lízingből tudtam jót választani, ami után már nem fájt annyira az alkudozási kudarc. Sok mindenen múlik amúgy, pl más márkánál ismerősnek az is bejátszott, hogy a vidéki szalon nem tudta hozni a negyed éves értékesítési tervet, úgyhogy a végén már mindent megadtak, csak vigye és legyenek meg a számaik :) De most keresleti dömping van, úgyhogy minden autóra 3 vevő is van, és abból az egyik meg fogja adni azt az árat amit a kereskedő elképzelt.

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29790

Nekem Platinum van 1.4 T-GDI 7DCT. Akkor 6.199 millió (+automata váltó) volt a kedvezményes alapár ár. Most ez 6.599!! és ahogy elnézem a felszereltségi listát csak a LED főfényszóró ami belekerült. (enyémben halogén)

Előzmény: Tibi47 (29785)
meilinger Creative Commons License 2019.04.10 0 0 29789

Én is azt hittem, hogy nagy kedvezmények vannak, de a Kiánál nem. (Családban Fordból is és Hondából is adtak nagy kedvezményt korábban.)

Leírtam itt a tapasztalataimat:

https://prohardver.hu/tema/milyen_autot_vegyek_2/hsz_170220-170220.html

Milee Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29788

Ha nincs eladó Kia gk-ja, vagy nincs orvos a közvetlen családtagjai között és tud 100e Ft-ot alkudni a kedvezményes árból. akkor kivételes tehetség. Általában gumiszőnyeget, vagy csomagtér tálcát adnak grátisz. Pontosan azért emelték az 1,4 TGDI árát, mert nem győzik az igényeket kielégíteni. 6 hónap az 1,4 turbósokra a várakozás. Persze el lehet csípni a kereskedőknél is, ha éppen az a vevő igényével egyezik, ami éppen a készletükön van.

Előzmény: Tibi47 (29785)
aamen Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29787

momentán nem győznek eleget gyártani a ceedből, ne várj jelentős engedményeket
ha viszont vársz egy-két évet addigra lecseng az újdonság varázsa és megnő az alkudozásra is a játéktér
de az elmúlt tizenév tapasztalata hogy ha nagyon ár-értékre gyúrsz, akkor megvárod a legközelebbi foci eb-t vagy vb-t
olyankor mindig kihoznak egy nem fullos de nagyon jól szerelt modellt fifa fantázianévvel, és nagyonjelentős kezdvezménnyel

R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29786

A Totalcaron elég sokmindent írnak, esetleg érdeklődhetsz a szerzőnél, honnan származnak az értesülései.

Addig is... jól értem, hogy egy jelenleg féléves várólistával megrendelhető, újnak számító modell árából próbáltál telefonon alkudni?

Tibi47 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29785

Azt felejtsd el. Azért azt ne hidd, hogy másfél millát elengednek.... Sőt, az 1.4 turbó nem rég drágult 200 ezerrel.. A Pappasnál is azt mondták nekem, hogy a kedvezményes árból még 100 ezret engedhetnek el maximum. Úgy jött le nekik..... 

user137 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29784

Sziasztok! Új 1.4i/140 KIA Ceed SW vásárlásán töröm a fejem, úgy az árlista alja felé (fullextra-automata-napfénytető kombó), 8M Ft körüli listaárral.

Korábban Totalcaron attól zengett minden, h mennyire sokat lehet alkudni, erre a telefonba a kollegina azzal átallott zárni az áralkut, h "a koreai márkáknál ez nem szokás" és hogy 50-100e Forint árrésen lehet esetleg vitatkozni.

Én eredetileg úgy terveztem, h a 8.5M (listaár) forintra pumpált autó úgy 7M körül kijön a szalonból - erre van valami tapasztalat? Csak meg akartak rajtam gazdagodni, vagy a Kia tényleg nem Opel (ott igen bőkezűek a kedvezményekkel)?

cápaFeri Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29783

Én ezt, de csodákra nem képes. Inkább portaszító, felfrissítő hatása van:

Előzmény: Konstantin00 (29780)
Konstantin00 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29782

Köszönöm szépen ! Remélem lesz hatása. 

Előzmény: ikim2025 (29781)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29781
Előzmény: Konstantin00 (29780)
Konstantin00 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29780

Urak! 

Ezeket mivel tudnám halványítani legalább? 

soldier1024 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 29779

2018 szept-i modellévnél milyen garanciális cserék/javítások/visszahívások voltak eddig? A KIA hol rejtegeti ezt a publikusnak-kellene-lennie információt?

cápaFeri Creative Commons License 2019.04.08 0 0 29778

Elvileg otthon is szabott árak vannak...minden márka megszabja magának az óra...ööö bocsánat az AW díjat. :-)  Ismerősömnek a 3.0 TDI Phaetonján jópár éve 120.000 volt egy olajcsere.  Ebből a 10 liter Shell olaj volt 80.000,- :-))))  

Előzmény: R. Scherbotsky (29777)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2019.04.08 0 0 29777

Srácok, csak a kép teljessége érdekében: az OFF típusú (egyáltalán nem prémium) autóm kezelési könyvében egy betü nem található a tervszerü karbantartások intervallumairól, a cserélendö alkatrészek tervezett élettartamáról stb., az erre vonatkozó kérdésekre a vevöszolgálat azt feleli, fordulj a márkaszervizhez. Egymástól kérdezgetik a klubcsoportban a tulajok, hogy neked mit cseréltek a kétéves szervizen? És ahány szerviz, annyiféle árajánlatot ad, kb. 100%-ig terjedö árkülönbözettel. És ebben az autóban a pollenszürö cseréjéhez le kell bontani a kesztyütartót, a légszürö cseréjéhez meg a fél motorteret, hogy lehetöleg inkább eszedbe se jusson magadnak nekiállni.

A Kiám kezelési könyvében a szervizterv mellett rajzos illusztráció mutatja be pl. a légszüröbetét és a pollenszürö cseréjét, utóbbi nem is része a kötelezö szervizeknek, minden második évben ajánlja a cég elvégezni és opcióként bejelölheted a munkalapon, más márkákhoz képest teljesen épeszü árért. Amúgy két fül kipattintása után kézmosással együtt 3 percig tart cserélni. A légszürö szerintük négyévente cserélendö, én a második szerviz után inkább vettem bele autósboltban egy Nipparts márkájút, amit a jobb minöségüek között tartanak számon (ez volt náluk raktáron) + pollenszüröt is. A dobozból kibontva mindkettö úgy nézett ki, mintha négyéves gyerekek makettozták volna reciklált papírból, vissza is vittem és vettem a Kiánál gyárit - az utángyártott asszem 13 euróba került, a gyári meg 20-ba, de minöségben nem másfélszeres a különbség, hanem kb. ötszörös.

A szervizdíjak ráadásul transzparensek és minden szervizben kötelezö érvényüek, így a költségek jol tervezhetök (de nem tudom, ez minden országban így müködik-e).

Glovas Creative Commons License 2019.04.08 0 0 29776

És ekkor jön a varázsmondat: "Semmi gond, megyek a forgalmazóhoz méltányosságért. Ha nem ad, akkor többet nem viszem garanciális szervízbe bizalomvesztés miatt, máshol amúgy is féláron szervizelik, maguk meg elesnek a 25ezres rezsi óradíjtól meg a gyári alkatrészen levő ár réstől. Esetleg megírok egy levelet a Totalcar-nak is, szerintem harapni fogják. Viszlát!" 

:D

Előzmény: cápaFeri (29775)
cápaFeri Creative Commons License 2019.04.06 0 0 29775

Érintőlegesen a témához, hogy nem rendeltetésszerű használat....

Anno volt egy Corsa-B amit újonnan vettem. Nem akarok hazudni, nem tudom már mennyi volt az autóban, de még talán 15000 se, amikor arra lettem figyelmes, hogy egyik irányba eltekerve a kormányt nyikorog a fék. Bevittem a szakszervízbe, ahol pár perc alatt orvosolták a problémát, csak a fékpor tömődött be, felkeményedett és az adta a hangot. Ki akarták számlázni a műveletet (garanciális volt még a kocsi), mert hogy "túl sokat fékezek". :-) Hozzáteszem ez egy 45 LE-s autó volt, igazán nem is volt sebessége, ahonnan túl sokat kellett volna fékezni! :-)))

Vezetési stílusomról annyit, hogy előző Lacetti autómnál 108000-es szervíznél kellett először fékbetéteket cserélni, de nem azért, mert elfogytak, hiszen fele még megvolt a betétnek, hanem mert a sózás miatt a betét és a fékvas között hajszálrepedés lett. Kiszedés után egy koppintásra le is vált a betét a fékvasról, nem volt biztonságos. 150000-nél eredeti féktárcsákkal és kb 7 mm-es fékbetétekkel adtam el.:-)   

Szóval ennyit a garanciáról, a nem rendeltetésszerű használatról. Majdhogynem azt fogadják csak be garanciába, amit akarnak. :-)

Előzmény: Milee (29774)
Milee Creative Commons License 2019.04.06 0 0 29774

pl. a nem szakszerű használatba sok minden beleférhet. Valószínűsíthető, hogy lesznek bőven vitás, peres ügyek. Most még csak az elején tartunk. A Suzukinál pedig nem a gyárnak van garanciális/szavatossági kötelezettség vállalása, hanem egy biztosítónak. Ami sok probléma esetén akár be is csődölhet.

Előzmény: KAti (29773)
KAti Creative Commons License 2019.04.06 0 0 29773

Feltételezhetjük, hogy a 10 év garanciánál van bőven kisbetűs rész. Nem tudom, csak gondolom. 

Előzmény: ikim2025 (29772)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.06 0 0 29772

Hát most elgondolkoztam ezen,és pl.ott a Fiat  BoosterJet motorja,asszem a Sutyukiba is azok vannak,ezekre annyira nem panaszkodnak,és ezek is közvetlen befecskendezősök.Sőt a Sutyuki 10 év garit ad a mocira.Persze ebbe üzlet van ,nyilván.

Mindenesetre elgondolkoztató.

Előzmény: cápaFeri (29771)
cápaFeri Creative Commons License 2019.04.06 0 0 29771

Azért tedd a szívedre a kezed! Fordított helyzetben te mint kereskedő mit mondanál a potenciális vevőnek? Pláne ha esetleg azt a főnököd is visszahallhatja! :-) Ez nem márkafüggő jelenség. 

Előzmény: ikim2025 (29770)
ikim2025 Creative Commons License 2019.04.06 0 0 29770

Csütörtökön voltam teszt vezetésen,egy 1.6 T-GDI Sportagét próbáltam,a 177 LE-set,mert ez volt a kereskedésben,de a szívó benyásat szerettem volna,de az nem volt.

Hát vezetésileg ugyan olyannak tűnt,mint a Ceed,de az tetszett benne,hogy magasan ülök és el látsz a többi autó felett.Egész jól gyorsul,fékek ,kormányzás jó,kanyarban egy kicsit jobban dől a nagy doboz,de nem vészes.

Rá kérdeztem erre a közvetlen befecskendezésre,meg turbóra,azt mondta a srác,hogy eddig is közvetlen befecskendezős motorokkal,ami a Kiának van ,nincsenek kormosodási gondok,jól bevállt motorok,saját Kóreai tervezés.Ajánlja nyugodt szívvel.A kormosodást rákente a Fosvágen csoportra,hogy azokra jellemző.

Autópálya meg város is volt,a pillanatnyi fogyim 10,2 jött ki.Előtte 8,2 állt. :))Kicsit nyomtam neki.

Összességében tetszett. :))

stefi001 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 29769

Azért a rendelés előtt célszerű ellenőrizni, pontosítani a vásárlandók megfelelőségét.

Előzmény: M4r3c1 (29768)
M4r3c1 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 29768

köszönöm. akkor innen rendelem.

Előzmény: stefi001 (29767)
stefi001 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 29767
Előzmény: M4r3c1 (29763)
tuzer Creative Commons License 2019.04.03 0 0 29766

Csak-csak összerakjátok nekem! Köszönöm!

Előzmény: lamagyar (29765)
lamagyar Creative Commons License 2019.04.03 0 0 29765

"de pl. az útvonalakon megjelenő sárga pöttyökről ötletem sincs"

A sárga pöttyök azt mutatják, hogy jártál már arra korábban GPS szerint, ezért a navi odarakott egy pokemont.

Valahol a navi beállításokban van egy követés funkció (nem emlékszem a pontos névre), abból vedd ki a pipát!

Előzmény: tuzer (29760)
tuzer Creative Commons License 2019.04.03 0 0 29764

Köszönöm, át fogom tanulmányozni.

Előzmény: stefi001 (29762)
M4r3c1 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 29763

Köszön szépen az eddigi infókat is, de lenne akkor tisztázásra kérdésem.

Próbálom egy helyről beszerezni a dolgokat. A következő 2 dolog mindenképpen kell

http://www.autoradiokeret.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=331&product_id=2434&option=com_virtuemart&Itemid=102

http://www.autoradiokeret.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=256&product_id=2720&option=com_virtuemart&Itemid=102

Tudnál esetleg ezen a weboldalon linkelni egy ilyen "lead kábel-t"?

Előzmény: stefi001 (29745)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!