Van még egy általam felújított 3 fázisú 1.1 KW-os, 1440 fordulatú villanymotor. Talpas. EVIG gyártmányú VZ-90-es motorra hasonlít. Adattáblája sajnos nincs, magam is így vettem, és újítottam fel. (Csapágy cserék, és tengely kuplunkvég görbeség kiegyengetve, leszabályozva, tekercsfejek lelakkozva.)
Eladó továbbá egy szintén sajátkezüleg elkövetett hagesztőtranszformátor. Leírása az EZERMESTER újság 1972/5-ös számában van. Adok hozzá még kb 2x5 munkakábelt, az egyiken egy 250 A-os elektródafogóval. A 230V/16A-os hálózat megbírja. Trafó+kábel+ elektródafogó ára: 15000 FT. Súlya tetemes (cca: 40 Kg....) így szállítása csak személykocsival lehetséges. Fellelhető: Bábolna mellett Tárkány községben.
Nagyobb értékű rádióamatőr eszközre gyűjök, így megválnék pár elektromos eszközömtől. Pölö egy saját készítésű, automata akkumulátor töltőtől. Leírása valamelyik 70-es évekbeli RTÉK-ban van. Masszív acél-lemez dobozban, hipersyl vasmagú transzformátor, és thyrisztoros szabályzó van benne. Ára 7500 Ft.
Vennék, MAR, INA vagy ERA MMIC-hez készített nyákot, (ugyanaz nyák ügyileg) esetleg olyan gyártáskész tervet, amiből itthon le tudok gyártatni pár darabot. Az, ha más alkatelelemek is vannak rajta nem probléma.
Köszi, hogy elolvastad! email:maganbeszelgetes@gmail.com
INRAD 1,9 ssb szűrő. Eladó a fenti ssb szűrő és a hozzá tartozó átkapcsoló panel, amivel az eredeti és a keskeny szűrőt váltani lehet FT847, Ft920,.... készülékekhez használható aminek ua. a KF- je. Ára 20eFt + posta T: 06 36 361251.
Ez a kettő van Győrben. A Somogyi-boltban Nagyon nagy választék van, és ha valami nincs, megrendelik neked.
Varga Tibi Impulzus boltjában sok barkács-cucc is van, lehet böngészni ezt-azt. Sűrűn járok oda.
Túlkomáromban is van egy bolt, majdnem a Vág torkolatánál a rakparton, de azt pontosan nem tudom referálni, mert szombati nap akartam meglátogatni, de zárva volt. Biztos van, aki tud róla többet mondani.
C 10A, és nagyobb áramú /16, 20, 25, 32A/BS és BK kismegszakítókat vennék, fekete színű kapcsolókarral. Új és használt is érdekel. email:maganbeszelgetes@gmail.com Köszönöm, hogy elolvastad!
Valamikor a 60-as évek elején a hang-adóban volt 4q025, a képadóban 5q105, mindnél volt biztositék, ha visszagyujtott az elhiccelt, hi. Később si diódákra lettek cserélve. 6F egyenirányitás volt , Hydra kondikkal ,fojtóval, képadóban 100uF volt 5-6 kV ,10uF ból összerakva. 4kV-on 2,5A vett fel a végfok RS1012 x 2 db.