Kultúr-kertes topic, sok-sok érdekes, ám kifejezetten CSAK kertbe passzoló, megvitatásra és tartalmas beszélgetésekre alkalmas témákkal: kerti fotózás, kertépítés, dizájn, tájépítészet, kátyúkertészet, trendek, kitekintők, cikkek, érdekes linkek, ízelítő külhoni kertkultúrákból. Minden, ami esztétikus, elgondolkodtató, új látásmódra inspiráló. Egyszóval, amit hoztok, az olyan legyen, ami kimozdít a napi ügyes bajos, házinyűgök és a taposómalom köréből.
Ide jöhet olyasmi is, ami a többé vagy kevésbé látogatott szaktopicok témájába vág, várjuk szeretettel a máshova nem vagy alig járó (szak)emberkéket is!
Most nem találok róla képet! Kb. 60x60-as zsalú műanyagból ami több részre van osztva, olyan, mintha több "termés"kőből lenne kirakva. Csak beleöntöd a betont, picit köt , felhúzod, és lehet tovább rakni. fugák lesznek közötte, amit vagy földdel-fűvel töltesz ki, vagy pl. kőporral, finom sóderral. Aki cifrázni akarja meg lehet szórni még a tetejét gyöngykaviccsal, murvával, de pár év alatt szépen beérik nem lesz kirívó beton kinézete. Nekünk egy részen van, és fű van a fugákban, de nem ég ki. persze megfelelő tükröt kell neki csinálni, hogy az alap megfelő legyen.
ha nem szárazon van lerakva hanem beton ágyba akkor nem tud megsüllyedni. nem gondolom hogy nehéz egy ilyen felhajtón végigmenni annak aki tud vezetni.esetleg ha szerpentin:)hidd el hogy a gyephézagoson pedig nem marad meg a fű ha mászkálás van rajta.pláne autóval.
Nálunk a mostani kertben is ez a rács van, csak szürkében, bizony, ezerrel kell locsolni, nem szép, de amúgy kezelhető - és valóban minden nagy gépet is kibírt már.
Az új házban annyival nehezebb a helyzet, hogy kb. két métert emelkedik a feljáró.
Persze szép lenne egy kővel kirakott út is felfele, de az nopláne aranyáron lenne :)
Nekem is ez jutott eszembe, hgy csak egy nyomvonal kell. Aztán több kérdezett is rögvest azt mondta, hogy statikailag is stabilabb egy közel háromméteres teljes rácsozás, ráadásul ha azon nem precízen megy fel valaki, nem lesz kátyú a nyomvonal mellett.
Azt hittem csak személyautónak kell:( akkor viszont csak az anyagi lehetőségeken múlik és a munkabíráson. Attól függ nálatok melyik az erősebb:)
Az igaz, hogy a beton gyephézagosban nem lesz szép a fű, csak ha halálra locsolod, mert a forró beton szinte kiégeti a füvet, vagy valami nagyon erős és szárazságtűrő fajtát kéne belevetni.
Van még egy másik lehetőség az természetesebb hatású, házilag kivitelezhető. Obiban is láttam a hozzávaló zsalut. Elég gyorsan megy, ha több zsalut vesztek hozzá egy lerakás 60 cm/ zsalu.
szerintem rendes betonszegéllyel csináljatok térkőből két nyomvonalat amin a gépek járnak,és közte,meg körülötte be lehet füvesiteni. ezek a gyephézagos betonok nem érnek paci emissziót sem ha járnak rajta./nem szereti a fű/
Idén tavasszal újítottam. Most kb.70cm, gondolom, már nem sokat nő, miután kihozta a kalászát. Fehér tollborzfű néven vettem. Természetesen adok belőle, ha beérik.
Én is arra gondoltam...de aztán mosolyogva közölték a pasik, hogy szép, de nem szereti az IFA súlyát. És itt szutyok időben fog feljönni tüzelővel hasonló dög ősszel.
Azóta futottam pár kört, leltem kopásálló sötétzöld réteggel ellátott beton gyeprácsot.
Ha ezt teszem le füvesítve, akkor az talán jobban besimul majd a kertbe, mint más.
Szerintem a műanyag gyeprács is szóba jöhet. A fű vagy amivel beveted megfogná a lejtős talajt és szinte észrevehetetlen. De, ha hangsúlyozni akarod az utat az más.
Köszönöm szépen. :-)) Lassan elérem, hogy mindig van valami látnivaló, bár ilyenkor már kevesebb, kopottabb, de van. Ez volt a célom. Aztán, ha valami finomság nagyon kínálja magát, hát... csak nem hagyom ki. :-))
Kiskertész, Ágicza! Olyan jólesik, hogy emlékeztek rám. Talán több időm lesz, de az a furcsa helyzet állt elő, hogy csak az itthoni gépemen tudok belépni a fórumba. Egyszerűen máshol semmilyen jelszót nem fogyad el. Dehát a munkahelyen úgy is dolgozni kell...
A virágot abban a kék-sárga nagyáruházban vettem, nem bírtam otthagyni. Van egy fehér is.
Jéééé, egy Zsupla, szijjja! :-))) Ezer meg még egy éve nem láttalak! Gyere, telepedj le közénk, a Kalanchoe-d meg gyönyörű... Friss szerzemény vagy kint szokott nyaralni a kertben?
Nalunk most nagyon jol jon a szel... es jon boven, szallnak a zold levelek szanaszet. Minden nagyon nedves, kell, hogy felszaritsa. Jovo het Labor Day, azt terveztem, hogy elkezdem az eves koltoztetest... :))
De jó, hogy megúsztátok! Elkeserítő lett volna, ha végigsöpör a kerteden is. A házról meg már ne is beszéljünk! Akkor tvább már nem rágjuk a körmünket ;) Az esőből küldhetnél egy kicsit nekem is. Tegnapra ígérték a viharos szelet, lehűlést, meg az esőt, de ebből csak a szél érkezett meg, és még azt a maradék nedvességet is elprologtatta