Keresés

Részletes keresés

ajjajj Creative Commons License 2009.12.27 0 0 543
Egy elszámolást és felszólítást mindenképpen várnék tőlük. Bár telefonon a cordia iroda recepciósa! ( mert tovább nem jutottam) kedvesen közölte velem, hogy az utolsó részletet a szerződés szerint be kellett volna már fizetnem a műszaki átadás után. Nyilván ő mondja meg mikor kell... No comment
Előzmény: mollis2 (542)
mollis2 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 542

Na ez az igazán durva...Hogy én már a tavaly karácsonyt is a lakasomban szerettem volna tölteni... És hónapról hónapra újra fizetni kell az albérletet. És csak a folyamatos hazugságok meg ámítások átverések...

Valaki tud arról valamit mikor fogják kérni tőlünk az utólsó vételárrészletet?

Valaki kapott már elszámolást a befizetesekről?

Jó annak aki ki tudja kapcsolni az ünnepekre a gondolatait..Hát nekem nem megy...

sweileh Creative Commons License 2009.12.24 0 0 541
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek, Futó Gábornak is. Gondoljon azokra gyertyagyújtáskor akik egy újabb karácsonyt töltenek albérletben.....
Előzmény: dodala (540)
dodala Creative Commons License 2009.12.24 0 0 540
Sziasztok,

A most kifizetett osztalék a megalakulásunk óta, más projekteken is képződött halmozott nyereségünk, amit teljes egészében kiviszünk az országból. A következő év januárjától ugyanis 30% forrásadót kell levonni a magyar vállalkozásoknak azokból az összegekből, amelyeket olyan országokban bejegyzett székhellyel, illetőséggel rendelkező cégeknek fizetnek ki, melyek off-shore-nak minősülnek. A mi cégünk Cipruson van bejegyezve. ezért lépnünk kellett az év vége előtt.

A fentiek miatt eléggé kisöpörtük a padlást, sajnos ezért kötbérre nem sok maradt.

Ugye megértitek?

Üdv:

Futó Gábor

:))))))
Előzmény: ZRobi (539)
ZRobi Creative Commons License 2009.12.22 0 0 539

Én is Boldog Ünnepeket kívánok Minden Kedves Fórumozónak,

próbáljuk meg félretenni néhány napra az elmúlt hónapok negatívumait és bízzunk a pozitív végkifejletben...(de azért tartsuk szárazon a puskaport:))

Előzmény: pszab2 (538)
pszab2 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 538

Az volt. Meg december elejen is...

Azert Ixion77 kollega jóvoltából legalább mindenki láthatja miért is nincs pénz a kötbérre. Válság van emberek.

Előzmény: mollis2 (537)
mollis2 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 537

Kedves Leendő Lakótársak!

Kellemes Ünnepeket Kívánok!

Kár, hogy nem a Fontana házban tölthetjük a karácsonyt, de hát az csak egy jól hangzó ígéret volt...

pszab2 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 536

2,2 milliárd? Laza kis karácsonyi meglepi!

Még ha sajnos idén nem is a Fontanaban, de én is mindenkinek Boldog Karácsonyt kivánok.

Előzmény: Ixion77 (535)
Ixion77 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 535
Ott megy a pénzünk és kamatai:
Futureal osztalék
Jövőre már végre talán adhatunk bele közös költséget is! Boldog karácsonyt! :)
fspeter Creative Commons License 2009.12.21 0 0 534

Mik a tapasztalataitok a műszaki átadásról? Tudtok jo ellenőrt? Mennyi idő van az átvételre?

ajjajj Creative Commons License 2009.12.21 0 0 533

én is úgy gondoltam, hogy ránk tekintve van megírva tisztességtelenül, és nyilván direkt írták meg nem teljesen tisztán.

Előzmény: corvinallee (517)
lez. Creative Commons License 2009.12.21 0 0 532
Rosszul viselem, ha hülyének néznek. Ha pedig folyamatosan ezt teszik, azt már nem viselem el....
Döntöttem. Elálltam a szerződéstől a "partner" szerződésszegései miatt. Ők persze nem értenek egyet. Az indokaim az itt már többször elhangzottak voltak.

Az összes nehézségének és hátrányának ismeretében döntöttem úgy, hogy döntsön a bíróság. Szerintem sima ügy.
Előzmény: fspeter (522)
ZRobi Creative Commons License 2009.12.21 0 0 531
Állj be Te is a sorba szépen, üdvözlünk a kötbértteljesenjogosanelvárókdesohamegnemkapók körében:(
Előzmény: fspeter (528)
Liquidz Creative Commons License 2009.12.21 0 0 530
Sziasztok!
Szomoruan olvasom, hogy van, aki mar lemondott a lakasarol.

Atadasok: a biztonsagiaknal levo beengedesi-lista alapjan kb. 20 lakas van atadva, tobbsege az A es E lepcsohazban.

Kotber: valoszinuleg nem kaptad keszhez a keszre jelentest juli 31-en, ugye? Az a datum kell, hogy szamitson...

Muszaki atadasok.. akik nem visznek magukkal muszaki ellenort, a kovetkezokre figyeljenek mindenkepp (lattam olyan lakast, ahol a hibalista annyi volt, hogy egy fal kozepen picit koszos valami; a 30-40 hibas lakasok ismereteben nem hiszem, hogy ez fedi a valosagot):
- ropogo laminalt parketta, szegolecek feszulese, szegolecek szoggel atutve
- koszos falak
- kapcsolok egymashoz kepest valo elhelyezkedese (pl. wc-tol 5cm, bejarattol 10cm, mashol 7cm, a konnektorok pedig szinten ossze-vissza, nem egyezve a kapcsolokkal)
- terasz lejtese
- konnektorokbol jojjon a 230
- a kad vegen nem szerencses ha van konnektor, akkor sem, ha a torolkozoszarito radiator melegitocsove be van dugva.........
- szilo mindenhol legyen....

Kozos kepviselet: reszemrol le***om, hogy mi van a szerzodesben (Ixion, nem ellened szolt :) ), az itt lakok egyhangu dontese alapjan nyilvanvaloan lecserelheto barmi es barki, a kozos kepviseletet ellato ceget is beleertve. Marmint ha tenyleg ugy latjuk, hogy szukseges. Egyhangu dontes pedig ugy latom, hozhato meg Magyarorszagon is (ld. III.ker. Szolo utcai panel lakok nyolcvanvalahany szazaleka mondott igent az eleg draga felujitasra). Attol nem felek egyebkent, hogy ilyen finanszirozas mellett barmit is elhanyagolnanak..
fspeter Creative Commons License 2009.12.20 0 0 529
Hány ember költözött be eddig? Van ilyen a fórumon?
fspeter Creative Commons License 2009.12.20 0 0 528

Ti hogy álltok kötber ügyben? Nekünk júliustól járna de mivel 31én ök készre jelentettek, szerintük nem jár.

pszab2 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 527
Ennyi.
Bár a szerződésben benne van a lehetőség, ki gondolta, hogy ilyen dolgok lesznek???
Nem mindennap vesz az ember lakást, most megtanultam, hogy amit és ameddig lehet addig feszitik is. Véletlenül sincs korrektség.
Előzmény: sweileh (526)
sweileh Creative Commons License 2009.12.20 0 0 526
Részemről azért írtam alá, mert a Cordiának teljes monopol helyzete van a sétányon, csak tőle lehet ott lakást venni. Onnantól kezdve azt csinálnak amit akarnak. Lassan úgy tűnik könnyebb egy félresikerült egyházi esküvő után lelépni, mint ezektől megszabadulni. Még azt is felbontják megfelelő érvekre.....
Előzmény: fspeter (525)
fspeter Creative Commons License 2009.12.20 0 0 525
Lehet hogy mégis bíróságra kellene menni. De hogy lehettünk ennyire hülyék hogy ilyeneket aláírtunk? Premier ház lakóitól kellene infókat szerezni náluk hogy működnek a dolgok.
pszab2 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 524
Nemsokára élvezhetjük amit eddig annyira vártunk :-S Mennyire k..va jól hangzik az eddig történtek ismeretében. BA*****G

Előzmény: Ixion77 (523)
Ixion77 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 523
Idézetek a szerződésünkből:
"Az Alapító a Társasház kezelésére, üzemeltetésére, karbantartására, őrzés védelmére határozott idejű ... szerződést köt egy ... társasággal. A szerződést a társasház kizárólag rendkívüli felmondással vagy közös megegyezéssel szüntetheti meg." = A Cordia bevételét fogjuk növelni a lakás kifizetése után is, és még csak jogunk sincs leváltani őket.
"... csak olyan személy választható meg közös képviselőnek, akinek személyére a Társasház kezelő társaság javaslatott tett." = az ő alkalmazottjuk lesz a képviselőnk, és nem is választhatunk mást.
"...az alakuló közgyűlést az Alapító hívja össze, amely közgyűlésen a fenti szerződéseket engedményezi a Társasházra..." = ők hoznak cégeket a takarításra, liftjavításra, biztosításra, gondnoki munkákra, mindenre. Saját jogon eldöntik, hogy melyik cégnek mennyit vagyunk kötelesek fizetni.
"A fenti szerződések tekintetében ... a Társasház közgyűlése a Társasház ingatlan-nyilvántartásába történő bejegyzését követően 10 évig nem hozhat olyan döntést, amely ezen szerződések módosítását/megszűnését célozná." = nem lehet a haveri cégeket leváltani, olcsóbbat keresni, alkudozni hogy ne az általunk sose látott szerződésükben előre meghatározott irreális árakon dolgozzanak, stb.

Nos, ezt nevezem én béklyónak, váltsd le őket ha tudod! Ennek az előre jól kitalált hosszú távú nyerészkedésnek az előszele a 3700 Ft-os garázskk, a 260 Ft /nm lakáskk. (82 m2 esetén már 25000 Ft/hó, 300000 Ft/év), amit biztosra vehetsz, hogy mind el is fog menni a Cordia-érdekelt haveri cégek "szolgáltatásaira". És nem válthatód le őket. Nincs hozzá jogod és kész. Ha egymilliót számláznak havonta takarításra, akkor se. És nem cserélheted le a közös képviselőt se. Max. a másik alkalmazottjukra. Otthonok szívvel-lélekkel. Sötét lélekkel.
Előzmény: corvinallee (519)
fspeter Creative Commons License 2009.12.19 0 0 522
Hogy mondtad fel a szerződést? Vagy mivel pereled őket? Mi is gondolkodunk ezen de nagyon elhúzódna évekbe telne szerintem mire pénzünkhöz jutnánk.
Előzmény: lez. (521)
lez. Creative Commons License 2009.12.19 0 0 521
Én már nem tartozom a leendő lakók sorába. Legközelebb a bíróságon egyeztetek a Cordiával.
corvinallee Creative Commons License 2009.12.19 0 0 520
még részletesebben:

Közös képviselő leváltása
Előzmény: corvinallee (519)
corvinallee Creative Commons License 2009.12.19 0 0 519
közös képviselő felmentése, közös képviselő leváltása
Posted szo, 08/08/2009 - 19:50 by Dr. Izsák Orsolya
a közös képviselő bármikor visszahívható közgyűlésen, amennyiben a közgyűlés napirendi pontjai között szerepel. A Társasház tulajdonostársainak nincs indokolási kötelezettsége.Amennyiben a leváltást a közgyűlésen a többség támogatja úgy a közös képviselő köteles a jogszabályok szerint az új közös képviselet számára a Társasház képviseletét átengedni.

forrás:

http://www.kozoskepviselok.hu
Előzmény: Ixion77 (518)
Ixion77 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 518
A közös területeket szerintem senki sem fogja átvenni, vagy a Cordia saját üzemeltető társasága átveszi a Cordia építtető társaságától. Lényeg, hogy hibát nem fognak találni...
Az első lakógyűlésen kell majd érvényesíteni a lakói akaratunkat, de ahogy olvastam a szerződést, nem lesz egyszerű az sem. Sajnos általánosan jellemző, hogy a társasház építő cégek átadás utáni tartós bevételi forrásnak tekintik az üzemeltetést. Ennek első lépéseként kerültek a szerződésbe igen keményen leszabályzott közös képviseleti szabályok, amely szerint a lakóknak alig van joguk bármihez (közös képviseletet az építtető választja, lecserélni szinte lehetetlen, stb.). Második lépésként, már a kezdeti közös költség négyzetméterára is több mint másfélszerese, a garázsokra jutó költség pedig több mint duplája egy általam ismert, hasonló szolgáltatási színvonalú és méretű másik, pár éve épült háznak. És mindezek után még meg sem lepődök, ha az első évet kihozzák veszteségesre, vagy kiderül, hogy ebben az óriási összegben pl. biztosítás, liftjavítás, szőnyegek bérlése, stb. még nincs is benne. A lakógyűléseken a nagyobb lakások tulajdonosainak valószínűleg komoly vitáik lesznek az üzemeltető cég elszámolásával, mivel az akár 25 eFt-ot is meghaladó havi közös költség nagyon magas. Főleg úgy, hogy abban nincs semmi extra sem (portaszolgálat, fitnessterem-használat, stb.).
Előzmény: corvinallee (517)
corvinallee Creative Commons License 2009.12.19 0 0 517
Eddig csak passzivan olvasgattam a blogot, a kötbér-ügyhöz hozzászólnék:
Szerintem nem érdemes evvel addig érdemben foglalkozni, amig a lakások többségét át nem adják. és kiderül, hogy mi a hivatalos álláspontjuk a szerintünk jogos kötbérrel kapcsolatban.
Szerintem a Cordia is tisztában van azzal, hogy egy csoportos per esetén, aminek az egy főre eső költsége lényegesen kisebb, mint ha egyenként fogadnánk ügyvédet, nagyobb a felhajtás, nagyobb az ügynek a részükre rossz reklámnak ható füstje. A bíróságok, ügyvédi vélemények szerint, inkább lakó-pártiak ilyen ügyekben.
Ajajj lakótárs véleményének nem adok igazat, a szerződés nem sz*rul van megírva, hanem a Cordia szempontjából nagyon ügyesen (és tisztességtelenül - nemcsak a kötbérre gondolok).
Szerintem mindenkinél próbálkozni fognak, hogy a kötbért a szerződésre való hivatkozással kivédjék.
Én azt ajánlanám, hogy várjuk meg a birtokbavételt, és ha valóban tömegesen megtagadják a kötbér fizetését, akkor közös ügyvéddel, perközösségben lépjünk fel.

x x x
Más kérdéseim:
Ki veszi át a közös területeket? Ha a Cordiások közül valaki, akkor a saját vagy a lakók érdekeit fogja képviselni?
ajjajj Creative Commons License 2009.12.18 0 0 516

Azért tüntetni nem megyek:))

Igen, ők az 5.1-re hivatkoznak a júliusi papírjukkal. A válaszlevélben ezt írják nekem: "a haszn. vételi eng. jogerőre emelkedésének feltétele kizárólag a birtokba adáshoz kötődik, már a készre jelentést és műszaki átadást követően"...

Valószínűleg direkt írták meg sz*rul a szerződét.

futurisztikus Creative Commons License 2009.12.18 0 0 515
én is benne vagyok. majd jó lenne, ha konrétumok is lennének lassan.

esetleg mehtnénk tüntetni :) vagy egy graffiti a falra: "ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel" :)
Előzmény: ajjajj (510)
futurisztikus Creative Commons License 2009.12.18 0 0 514
a szerződés 5.3.iii pontja a következő:

Az Ingatlan rendeltetésszerű használatra alkalmasnak kell akkor is tekinteni, amennyiben Eladó az Ingatlan jogerős használatbavételi engedélyének birtokában van.

ugyanakkor az 5.1 pontra hivatkoznak a júliusi levélben, ami egyrészt valóban nem emeli ki külön a használatbavételi engedély jogerős mivoltát, másrészt kb azt mondja ki: "ha mi azt mondjuk ki, hogy készen van, akkor az készen is van"

nade vannak még érdekességek a szerződésben, amik olyan agyafúrt aknákat helyeznek el, amikre az ember először fel sem figyel, csak ha 100x-szorra olvassa.
Előzmény: ajjajj (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!