Keresés

Részletes keresés

lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 33
erős államra lenne szükség MINIMUM : környezetvédelem, adóhatóság, munkaügy, TB ellenőrzések (gyógyszer kassza)

pl. abszurd: áfavisszatéritésre ráépült maffia
vagy a TB kassza csapolásából élő maffia.
Előzmény: Bcucu (32)
Bcucu Creative Commons License 2006.04.24 0 0 32

Eggen. Pl. rendőri kísérettel megszállni  "bizonyos" piacokat, helyeket ahol köztudomásúak  a balkáni állapotok.

Ehhez persze nem az adóellenőrök létszámát kell lecsökkenteni, épp ellenkezőleg.

Ha nem megy önként, rá kell kényszeríteni minden érintetett polgárt: tartsa be a tv-eket.

De itt a mai napig "kivéve a gyevi bírót" elv uralkodik. Még a röhejes közl. szab. sértéseknél is.

A hiányzó bevétel megvan kedves miniszter urak, csak luxusautókban, ingatlanokban, külföldi bankszámlákon stb. egy kisebbség kezén. Ott keressék, ne az átlag zsebében.

Előzmény: lilaköd mámor (31)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 31
1-et értek
de
ahhoz erős állam kéne ám!!!!!

nem pedig egy kizsigerelt, bérbefagyasztott kötszféra. aki a regnáló kormánypárt (szdsz) szerint a közellenség, és minden baj miattuk van (Orbán után persze.)


Mondjuk az állami pénzből végzett beruházásokra MINDENNAP kiküldeném a munkaügyi ellenőrt. nehogymár az állami pénzből feketén foglalkoztassanak.

lásd:
A fővárosban épülő Művészetek Palotája területén 518 munkást ellenőriztek az adóhivatal munkatársai, s mindössze öt szabályosan foglalkoztatottat találtak. Becslések szerint az építőiparban százezernél több feketemunkás dolgozik. Másfél hónappal a "tettenérés" után sem tudható pontosan, valójában hány feketemunkást lepleztek le az APEH ellenőrei az épülő Művészetek Palotájánál szeptember 15-én. Mint arról beszámoltunk, az adóhivatal nagy erőkkel vonult ki a Nemzeti Színház melletti építkezésre, illegális munkásokat kutatva. Az építkezésen 518 dolgozót találtak, közülük azonban csak öten tudták helyben igazolni foglalkoztatásuk szabályosságát. Az APEH-től tegnap azt a tájékoztatást kaptuk, hogy még nem zárult le a vizsgálat, amely során átnézik a jegyzőkönyveket, az utólag benyújtott munkaszerződéseket. A generálkivitelező Arcadom Rt. több mint száz alvállalkozói szerződést kötött, az ellenőrzés napján körülbelül ötven cég végzett ott munkát. Eddig az adóhivatal tizenhárom vállalkozásról bizonyította be, hogy nem jelentette be - vagy csak késedelmesen - a nála dolgozókat. Szankcióként nemcsak mulasztási bírságot szabtak ki - összege meghaladja a 700 ezer forintot -, hanem tevékenységüket is felfüggesztették. (A Művészetek Palotájának beruházója a TriGránit, amely az ismert vállalkozó, Demján Sándor érdekeltségébe tartozik.)

Szinte örökzöld téma, hogy az építőipar a be nem jelentett foglalkoztatás "fellegvára". A statisztikák szerint az építkezéseken dolgozók negyede-ötöde végez illegálisan munkát. Csorvási József, az építőipari szakszervezet vezetője drámaibbnak tartja a helyzetet, szerinte feketemunkás nélkül nincs ma nagy beruházás. Az ágazatban működő mintegy 90 ezer vállalkozás 135 ezer dolgozója mellett a korábbi években 40-50 ezren dolgoztak feketén, ma számuk eléri a százezret. A tendenciát azzal magyarázza, hogy az ellenőrzés nem elég hatékony - az építőiparban két éve nem volt átfogó munkaügyi ellenőrzés -, a büntetésnek nincs visszatartó ereje: a legnagyobb tavalyi pénzbírság alig haladta meg az egymillió forintot. Mindazonáltal a legnagyobb problémának azt tartja, hogy a munkát vállaló alvállalkozókat bíz meg a feladattal, amit az ellenőrzés nem képes követni. A kis magánvállalkozások többségében a magyarok mellett románokat, ukránokat is dolgoztatnak illegálisan. A statisztikai hivatal adatai szerint mintegy 500 ezer munkaképes korú emberről nem lehet tudni, miből él, hivatalosan nincs munkájuk, s vélhetően feketén dolgoznak. Az úgynevezett bejelentetlen dolgozók számát a munkaügyi kutatók is csak becsülni tudják. Laky Teréz szerint Európában elsősorban a szolgáltatásban dolgoznak bejelentés nélkül, döntően főállás mellett. Magyarországon kisebb munkákra - kertépítésre, gyermekfelügyeletre, idősek gondozására, takarításra - alkalmaznak feketén, főleg nyugdíjasokat és diákokat. Emellett a szezonális ágazatokban - mint az építőipar, a turizmus, a vendéglátás - ugyancsak gyakori, hogy "elfelejtik" regisztráltatni az alkalmazottat. /3/


és akkor Demján követel 200 ezres leépítést a közszférában??????egy adócsaló?

Demján "Zorg" 200e embert ki kell rúgn


v
Előzmény: Bcucu (28)
Aladár007 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 30
Mindenki a folytatasra szavazott. A milliardosok meg tobb milliardra, a szegenyek meg nagyobb szegenysegre, a betegek fizetos egeszsegugyre, a diakok nagyobb koltsegekre, a diakhitelek magasabb kamataira. A videkiek az elszegenyedesre, a budapestiek pedig meg tobb kutyasszarra, de rajtuk mar nem csodalkozom, 12 eve egyre lepukkantabb a fovaros, annak ellenere, hogy vegig az szdsz/mszp vezette, es 4 evtol eltekintve az orszagot is ok vezettek, de meg mindig a fideszt szidjak, csak tudnam miert, mikor a fovarost erinto donteseket mas partok kozpontjaiban hoztak, azert ilyen amilyen, mert ilyenne tette az szdsz/mszp vezetes. Kivancsi vagyok, ujabb 4 ev mulva ismet be lehet-e etetni a fovarosiakkal, hogy azert sok a kutyaszar, mert a fidesz... Mikor mar 8 eve lesz folyamatosan hatalmon az szdsz/mszp a kormanyon is.
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 29
Az a probléma, hogy jelenleg a segghülyeség inkább média alapon gyártódik.
A balliberális hatalom alapvetően beszélő szerszámok képzésében érdekelt, politikai érdekei ellen hat a kiművelt és tájékozott tömeg.
Tőlük nem lehet várni az oktatás szinvonalának emelését.
A "liberális" elvek gyakorlatba ültetése is leginkább fejlődést nehezítő hatású.
Előzmény: Gép-ész (26)
Bcucu Creative Commons License 2006.04.24 0 0 28

Személyes tapasztalat: talán el kéne kezdeni a bejelentés nélkül foglalkoztatottak utáni büntetőgyakorlatot, igen keményen. Lásd. germán területek.

A tulajok teszik zsebre azt amit az eü. ill nyp-ba kéne befizetni. (neki az jár, ugye)

Ha ezt következetesen elvégezne a hatóság (nem vagyok idegenellenes, de pl. a más nációkhoz tartozók kereskedelmi tevékenységét is górcső alá lehetne venni) asszem megvolna a hiányzó bevétel.

De.

Mo-n általában azon verik el a port akit utolérnek.

A germánok jókat röhögnek rajtunk ezért. És nem véletlenül tartanak minket balkáni bandának. Eszméletlen nagy a korrupció.

Fortissimo Creative Commons License 2006.04.24 0 0 27
Jaksity nem olyan nagyon regen (MP idejen) meg azt mondta, tragedia MO szamara az akb evi 1000 mrd Ft ami akorrupcio miatt elvesz (NOL cikk, az Indexen volt rola szo)
Előzmény: lilaköd mámor (17)
Gép-ész Creative Commons License 2006.04.24 0 0 26

Nem igazán. Édesanyám ugyan tanár, de most ment nyugdíjba.

 

Egyszerűen úgy gondolom, hogy nem ártana, ha az átlagember nem lenne segghülye és ezen egy normális oktatással lehet segíteni. És akkor talán egy választási kampány sem úgy nézne ki, hogy kizárólag marhaságokról szól, mint a legutóbbi.

Előzmény: Törölt nick (23)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 25
Kóka azt mondja eklég lenne 12 minisztérium a 17 helyett....
mintha nem ők kormányoztak volna.
vicces fiúk.
Előzmény: Törölt nick (21)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 24
szerintem elég durva az amikor a tőzsdemanipulációkból szerzett jövedelmük után semmi adót nem fizetnek. akkor a közalkalmazottak zsebébe matanának, meg ott akarnak bérbefagyasztást (az orvosok vajh mit szólnak ehhez?).
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 23
Csak nem érintett vagy egzisztenciálisan?;))

Előzmény: Gép-ész (22)
Gép-ész Creative Commons License 2006.04.24 0 0 22

Jaksity szerint a közalkalmazottaknál említett bérbefagyasztás és létszámcsökkentés az oktatásra különösen vonatkozik, mivel Magyarországon talán a legalacsonyabb az egy tanárra jutó diákok száma az EU-ban.

 

Ez hülye. Miért mindig az oktatással kell kezdeni a spórolást? Mennyit lehetne megtakarítani? Mondjuk 50 milliárd elvonással szerintem kapásból tönkre lehetne vágni az egészet, az meg semmi, csepp a tengerben. Szóval nehogymár... Szerintem a legfontosabb állami feladat a minőségi oktatás, ha ki akarunk mászni a szarból. Na nem mintha most minőségi lenne, már vagy 30 éve egyre szarabb, de ezen nem létszámleépítéssel lehet segíteni.

 

Egyébként a többi meglátásával akár egyet is érthetek, de ez kurvára nem tetszett :)

Előzmény: lilaköd mámor (17)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 21
Ez elég kemény.

A hatékony kivitelezés szinte kizárt a komcsiktól, hisz egész idáig semmittevéssel töltötték az időt, mitől táltosodnának most meg?
Előzmény: lilaköd mámor (17)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.04.24 0 0 20
ezek közül melyik él minimálbérből? :))
Előzmény: lilaköd mámor (19)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 19
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 18
a tőszdemanus is vállalhatna valamit a közteherből. de úgy látszik ŐK nem akarnak adózni. csak mások zsebében kotorászni.
Előzmény: lilaköd mámor (17)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 17
A hivatalba lépő új kormánytól tíz, az államháztartás helyzetét és a gazdaságpolitikát érintő lépést vár Jaksity György, a Concorde Értékpapír Rt. igazgatója, ám véleménye szerint a terápiához először a diagnózist kell felállítani.

A volt tőzsdeelnök kiemeli: a magyar beteg túlzott redisztribúcióval (a GDP 50 százaléka) és deficittel (a GDP 8-10 százaléka, módszertantól függően), magas adókulcsokkal, de a beszedett adók mennyiségének közepes szintjével, korszerűtlen, de drága egészségüggyel, közigazgatással és oktatással, valamint a jövőbeli nyugdíjkötelezettségek jelenértékével számolva óriási implicit és viszonylag magas explicit államadóssággal (a GDP több mint kétszerese, illetve 60 százaléka) működik, amely a fizetési mérleg hiányával együtt ma már az ország pénzügyi stabilitását veszélyezteti. Jaksity rámutat, a cél az államháztartási hiány 1000-1200 milliárd forinttal, azaz a GDP mintegy 5 százalékával történő csökkentése 2008-ig, a foglalkoztatás bővítése, a közszolgáltatások költségeinek csökkentése és színvonalának növelése mellett. Véleménye szerint ehhez szükség van egy eddig soha el nem készült alapos helyzetelemzésre, nemzetközi összehasonlításra az államháztartás bevételi, illetve kiadási oldalának minden egyes területén, a megtakarítási és reformlehetőségek feltárására, valamint forgatókönyvek kidolgozására.

A volt tőzsdeelnök a legszükségesebb lépések közé sorolja a bérbefagyasztást a teljes közalkalmazotti körben, 50-60 ezres létszámleépítést a közszférában, valamint az állami támogatások átvizsgálását és csökkentését. Jaksity leszögezi: az egészségügy területén felül kell vizsgálni a gyógyszerárak és gyógyszerfelírás gyakorlatát, be kell vezetni a vizitdíjat a járóbeteg-ellátásban, mivel ez mind bevételi oldalon, mind a gyógyszerkaszsza kiadásainál jelentős nettó pozíciójavulást hozhat. Megemlíti a tb-kártyák bevonását és új, a befizetéseket nyomon követni képes intelligens kártyák kibocsátását is a legszükségesebb lépések között.

Jaksity szerint a közalkalmazottaknál említett bérbefagyasztás és létszámcsökkentés az oktatásra különösen vonatkozik, mivel Magyarországon talán a legalacsonyabb az egy tanárra jutó diákok száma az EU-ban. Hozzáteszi: csökkenteni kell a felsőoktatásban részt vevők számát.

A Concorde Értékpapír Rt. igazgatója úgy véli, felül kell vizsgálni a nyugdíjkorhatár növelésének, a kedvezményes nyugdíjak és a helyettesítési ráta csökkentésének lehetőségét és az indexálási formulát.

Jaksity rámutat, az adórendszer gyors reformra szorul; az adózási rendszert egyszerűsíteni kell a költségesen vagy sehogy be nem hajtható kis adók, a kedvezmények, a többféle módon, de ugyanabba a kasszába szedett különböző járulékok számának drasztikus csökkentése révén. Hozzáteszi: meg kell szüntetni az önkormányzati „adóhivatalokat”, és területi adózást kell bevezetni központi adminisztrációval.

Jaksity szerint meg kell kezdeni az iparűzési adó tányává alakítását, meg kell szüntetni az evát, vizsgálatra szorul az alsó áfakulcs emelése, csökkenteni kell az szja-rendszer progresszivitását, valamint a járulékkulcsokat.

A volt tőzsdeelnök úgy fogalmaz, programot kell kidolgozni a foglalkoztatás növelésére a részmunkaidős és romafoglalkoztatás lehetőségeinek bővítésével, a munkajogi szabályozás megváltoztatásával, rugalmasabban működő munkaerőpiac elősegítésével, a felsőoktatás üzleti szféra munkaerő-kereslete szerinti szerkezeti átalakításával.

(vg.hu)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 16
* Index

2006. április 24., hétfő 7:13

Nem marad el az SZDSZ elnöke szerint a piacoknak szóló üzenet sem: lesz stabilizáció, lesz hiánycsökkentés. Magyarország mindent elkövet a költségvetés egyensúlya érdekében, hogy a gazdaság stabilizálódjon.

Kuncze, dübörgő gazdaságot stabilizálni?
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 15
nem kérdéseket várunk tőletek..hanem a megoldást arra a kupac kakira amit összehordtatok.
anélkül, hogy az emberek zsírját kisütnétek. immáron ötödször.
Előzmény: az igazságos (14)
az igazságos Creative Commons License 2006.04.24 0 0 14

Gyüjteni lehet az Únión kívül is aztán majd építkezni 100 év múlva.

 

A gazdák támogatásáról meg talán annyit, hogy nézz szét szegények milyen traktorokkal járnak.

Hitelből építkezünk ?  Igen és azt kell megfizetni.

 

Ha vásárolsz, Te képes vagy mindent megvenni Kp re ?

Mert én lehet, hogy élvezni is akarom a jobblétet miközben fizetem az árát, nem pedig nyomorogni évtizedekig, hogy majd valamikor jobb legyen.

A hitel és a saját erő témáját nem nekünk kell megvitatni.

Mennyi hiteles autó van ma magyarországon ?

Miért is veszik meg az emberek ?

Talán azért mert romba akarják dönteni a családi költségvetést ?

Vagy inkább azért mert autózni akarnak és majd fizetik ?

Szóval nem egészen helyénvaló az állításod, hogy miért kellett felhalmozni ekkora adósságot.

Azért mert évtizedeken keresztül sokminden elmaradt.

 

Mit gondolsz Viktor barátod mit tett volna a gazdasággal, hogy rendbejöjjön ?

Osztogatta volna a lóvét határtalanul aztán meg még a bevételi oldalt is csökkentette volna ?

No ez is azt mutatja, hogy tisztelt Viktor Úr nagyon nem a valóság talaján áll.

A számokkal pedig végképp nincs tisztában, hacsak nincs mellette Áder úr

 

lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 13
Máris jönnek a megszorítások?

"Az MSZP szavzótábora azért vette a fáradtságot és hozta nyertes helyzetbe a jelenlegi kormánypártot mert tudta, hogy buta üres nagyvonalu logikátlan igéretekkel nem lehet megnyerni emberek tömegét.

Miután ezzel tisztában vagyunk őszintén remélem azt is tudjuk, hogy igenis kellenek a reformok és kellenek a megszorítások mert enélkül nem megy.

Minden MSZP szavazó tudja, ha pl a saját háztartásában komolyabb kiadást eszközöl akkor valahol össze kell húzni a nadrágszíjat."
Csak az a baj, hogy a megszorítások szükségessége következmény. A felelőtlen és rossz kormányzás következménye. Ugyanakkor a megszorításokat az emberek fizetik, nem pedig pl. a feleslegesen sok államtitkár, illetve a minisztériumi siserehad. (MEH)


"A semmiből csak semmit lehet építeni."
nahát:)))


"Nézzünk szét az országban és láthajuk az építkezést."
hitelből, és PPP-ből. grat.

"Már leírtam párszor, hogy a munkahelyek teremtéséhez piac kell és utak meg vasutak."
a vasút döglődik. amúgy ezt Ferkó szajkózza.

"Épülnek az autópályák és ennek a mi számunkra a kiadási oldala látszik, a nagy Nyugat számára meg talán egy piciny kis félelem."
PPP az nem kiadás. bocs.
félelem ("Nem szeretnék a helyükbe lenni" :DDDDDD)

"Tudni kell ugyanis, hogy a jó autópálya hálózat igenis jelentősen képes befolyásolni egy ország gazdaságát. kereskedelmét."
lássuk, várjuk.



"Az épülő utak miatt talán több befektető érkezik amit esetenként nem néznek jószemmel a tisztelt külföldiek.

Láthatjuk ezt a mezőgazdaságon is.

Ne támogassuk annyira a magyar gazdát mert akkor a dán meg holland esetleg francia, német gazda rosszul jár.

Sajnos nincs teljes egyenjoguság az unión belül és ezért is lehet a kismértékü félelem az orosz piac fele nyitástól, nyugati körökben.



Csak óvatosan kérdezem, nem lehet ez az oka a sok negatív véleménynek ???"

mégis van 2. osztályú európa? ez új momentum. a parasztok nem érzik a nagyvonalú kormányzati segítséget.
Előzmény: az igazságos (12)
az igazságos Creative Commons License 2006.04.24 0 0 12

Tisztelt Urak és Hölgyek !

 

Az MSZP szavzótábora azért vette a fáradtságot és hozta nyertes helyzetbe a jelenlegi kormánypártot mert tudta, hogy buta üres nagyvonalu logikátlan igéretekkel nem lehet megnyerni emberek tömegét.

Miután ezzel tisztában vagyunk őszintén remélem azt is tudjuk, hogy igenis kellenek a reformok és kellenek a megszorítások mert enélkül nem megy.

Minden MSZP  szavazó tudja, ha pl a saját háztartásában komolyabb kiadást eszközöl akkor valahol össze kell húzni a nadrágszíjat.

 

A semmiből csak semmit lehet építeni.

 

Nézzünk szét az országban és láthajuk az építkezést.

Már leírtam párszor, hogy a munkahelyek teremtéséhez piac kell és utak meg vasutak.

Épülnek az autópályák és ennek a mi számunkra a kiadási oldala látszik, a nagy Nyugat számára meg talán egy piciny kis félelem.

Tudni kell ugyanis, hogy a jó autópálya hálózat igenis jelentősen képes befolyásolni egy ország gazdaságát. kereskedelmét.

 

Az épülő utak miatt talán több befektető érkezik amit esetenként nem néznek jószemmel a tisztelt külföldiek.

Láthatjuk ezt a mezőgazdaságon is.

Ne támogassuk annyira a magyar gazdát mert akkor a dán meg holland esetleg francia, német gazda rosszul jár.

Sajnos nincs teljes egyenjoguság az unión belül és ezért is lehet a kismértékü félelem az orosz piac fele nyitástól, nyugati körökben.

 

Csak óvatosan kérdezem, nem lehet ez az oka a sok negatív véleménynek ???

lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 11
<a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=350442&X31=FF" target="_blank">Külföldi lapok: A győzteseknek szembe kell nézni a költségvetés helyzetével</a>
Csaba László: Emelni kell az áfát és a jövedéki adót
originalqszi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 10
Téged is:))))))) Aztán kapaszkodjatok, hogy jöjjön rendbe a sok szar, én drukkolok nektek:))))))) Hiába a régi beidegződés:DDDDDDDDDDDDD
Előzmény: MGperY (5)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 9
2006.04.24 07:49
Választási eredmény: pozitív üzenet a piacnak?

Lars Christensen, Danske Bank, Koppenhága

A vártnak megfelelő győzelmet hozta a második választási forduló Magyarországon, ugyanakkor az újraválasztott kormánynak hatalmas kihívással kell megküzdenie a választások után rögtön (költségvetési hiány). Az újraválasztás azt hordozza magában, hogy az elmúlt évek gyakorlata folytatódik (magas és a célokat rendre meghaladó deficit). Valószínűtlennek tartjuk, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció érdemben le tudná szorítani a hiányt, ami idén akár a GDP 10%-át is meghaladhatja - legalábbis nem az őszi önkormányzati választások előtt. Ennek ellenére az, hogy a jelenlegi kormánykoalíció már a kampány alatt utalt a Fidesznél szigorúbb költségvetési gazdálkodásra, pozitív piaci fogadtatást generálhat a választási eredmény (még akkor is, ha a vártnak megfelelő kimenetel következett be).

A költségvetési problémák komolyan vételére irányul Kóka János gazdasági miniszter tegnapi nyilatkozata, miszerint "idén a GDP mintegy 10%-át lehet megspórolni a közszférában, ami mintegy 180 milliárd forintot tehet ki. Az első naptól kezdve azon kell dolgozni, hogy a minisztériumok számát 10-12-re csökkentsük a jelenlegi 17-ről". Ez piaci szempontból mindenképpen pozitív, továbbra sem vagyunk azonban túlzottan optimisták azzal kapcsolatban, hogy az MSZP valóban támogatna egy ilyen elképzelést.

Emiatt továbbra is szkeptikusak maradunk egy költségvetési reform esélyeit illetően, de Gyurcsány Ferenc bizonyára elkezd majd hallgatni az SZDSZ tanácsaira (amely többek között a kisebb állam megteremtése mellett kampányolt). Tartjuk a forinttal kapcsolatos negatív megítélésünket, és továbbra is arra számítunk, hogy kamatemelésre lehet számítani a következő hónapokban.

SEB Bank, Svédország

Az eredmények ismertetése után a rövid kommentár kiemeli, hogy a várakozások szerint Gyurcsány Ferenc ma sajtótájékoztatón ismerteti a kormány terveit. Bár a költségvetési konszolidáció igen sürgős lenne, az őszi önkormányzati választások előtt erre nem sok esély van - jegyzik meg a bank elemzői. Ma a Monetáris Tanács kamatdöntésére is sor kerül, várhatóan 6%-on marad az irányadó ráta.









Financial Times a választásokról: jó hír a piacoknak

2006.04.23 22:08
Gyurcsány Ferenc az első magyar miniszterelnök a rendszerváltás után, akit újraválasztottak - jegyzi meg a Financial Times. A 2006-os választásokat a szocialista-liberális koalíció kényelmes többséggel nyerte meg. A leendő kormánykoalíció "kényelmes" többsége jó hír lehet a piacoknak.

Az MSZP kis előnnyel végzett az április 9-i választásokon, a második forduló eddigi eredményei alapján azonban már közel kerültek az abszolút többség eléréséhez. Az FT szerint Gyurcsánynak kevés ideje marad a győzelem ünneplésére, mert jelentős nyomás nehezedik rá, hogy elindítsa a költségvetési reformokat.

Magyarország a legnagyobb deficittel rendelkező országa az uniónak (a gazdaság méretéhez képest), mely a külső egyensúlytalansággal karöltve a forintot igen sérülékennyé teszi. A kormány előrejelzése szerint a költségvetési hiány idén eléri a GDP 6.1%-át, ugyanakkor az elemzők 8% körüli deficitet jósolnak. A legtöbb elemző ennek tükrében nem tartja reálisnak az euró 2010-es bevezetését. Ahhoz, hogy 2012 reális időpont legyen a közös pénz bevezetésére, ahhoz is azonnali hiánycsökkentésre lenne szükség, reformokat kell kezdeni az egészségügyben, az oktatásban és a kormányzati adminisztrációban.

Az FT szerint Gyurcsány már hétfőn olyan bejelentéseket tehet, mely a fiskális szigorításra utalnak. Ezzel párhuzamosan azonban az őszi önkormányzati választásokra is gondolnia kell, tehát egyfajta egyensúlyozás valósulhat meg a szavazatszerzés és a népszerűtlen, de szükséges intézkedések között.

A jelentős kormányzati többség az FT szerint jó alapot teremt arra, hogy a deficitcsökkentést és a reformokat minél hatékonyabban meg lehessen valósítani. A megnyugtató többség tehát jó hír a piacok számára, ahogyan azt Szálkai András, az Erste elemzője is mondta a lapnak.
originalqszi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 8
No tessék!!!!!:))))) És még mondja valaki, hogy a hazai kis- és középvállalkozásra van itt szükség!!!!!! Van a fenét, a nagyon nagy külföldi tőkére van szükség, meg a szlovák sonkára, az aflatoxinos görög pisztáciára és spanyol-marokkói paprikára, német tejre és túróra, az egyszer használatos kézi szerszámokra, szóval a bóvlira, ezek kellenek a fogatlan magyaroknak!!!!!!! Így még harapni sem tudnak:DDDDDDDDDDDDD
Előzmény: sz (3)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 7
off
kicsit zavaros a szoft nem?
elküldöm a hsz-ást és nem jelenik meg...
vagy előbb megy a Köztársaság-térre? vagymi?
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.04.24 0 0 6
a kamatemelés a legnagyobb fékje a gazdaságnak!
ha a kibővített tanács emeli az alapkamatot, akkor már tényleg a szánkig ér a xar.
Előzmény: sz (3)
MGperY Creative Commons License 2006.04.24 0 0 5
(isten hozta quszika elvtárs.)
Előzmény: originalqszi (4)
originalqszi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 4
A BUX most nem fog beborulni!!!!!! Akkor borult volna be, ha a FIDESZ győzőtt volna:((((((, de erről gondoskodtak a fiúk, hogy ne kövtkezzék be!!!!!!! Majd a nemzetközi nagyon nagy tőke fog segíteni, hála Fekete János elvtársnak:)))))))) Csak nem tüntették ki feleslegesen?????? Hátha az érem az ára (jéééé, majd erről írok jó kis versikét:DDDD), hogy rendbejöjjünk!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!