Keresés

Részletes keresés

tigger99 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1707

A közig bírságot meg nem fizetőt, ha igazoltatják (ki tudja, mi alapján lesz megállítva (rendszámfelismerő?)), annak kivonják a forgalomból a gépkocsiját. Gondolom olyan esetben, ha a bírságolt CSAK üzembentartó, hiszen ha tulajdonos lenne, akkor a gépkocsi adók módjára terhelhető.

Micsoda egy mocskos ország bakker. 70.000 rendőrségi alkalmazott 30.000 millió forint bírság évente. Ezt meddig lehet feszíteni?

Előzmény: Törölt nick (1705)
tigger99 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1706

Szóval amikor magára vállalja valaki azt az elkövetést, AMIT TÉNYLEGESEN IS ő követett el, akkor a tulajdonos mentesűl a bírságtól.

EZT TUDOM.

Amikor megtörténik az "átvállalás" akkor a beismerés miatt kaphat a szabsértést és köziget is. Vagy egyiket vagy másikat.

EZT TUDOM

A kérdés viszont az lenne, hogy mi van olyankor, ha nem fizeti meg a büntetést és be se lehet hajtani a büntetést az átvállaló személytől.

EZT NEM TUDOM.

Előzmény: Törölt nick (1704)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1705

Kivonják a forgalomból a bírsággal tartozókat

Több közlekedési tárgyú törvényt is módosít a kormány, több szabálysértést újra helyszíni bírsággal büntethetnek és eltüntetik az út menti óriásplakátokat is. Tovább »

forrás: Index.hu

Tettenéréskor kötelezően helyszíni bírságot kell kiszabnia a rendőrségnek a jövőben az öv nélkül vezetőkre és a piroson áthajtókra, ha a parlament elfogadja a kormány közlekedési salátatörvényét. A tervezet alapján a jövőben nem nagyon lesz mód óriásplakátok elhelyezésére az utak mentén, és távoktatásban is lehet vezetni tanulni.

A törvény általános indoklása szerint megteremtik a külföldi közúti szabálysértők felelősségre vonásának feltételeit

Közigazgatási bírsággal amúgy nem csak külföldiek tartoznak, a törvénytervezet részletes indoklása szerint magyar autósok sem fizettek meg négymilliárd forint bírságot. A fizetési hajlandóságot növelheti, hogy a jövőben a magyar és a külföldi rendszámú autókat is kivonhatják ideiglenesen a forgalomból, amennyiben tulajdonosuk tartozik a közigazgatási bírsággal. Hogy ki tartozik, azt a jövőben könnyebben megállapíthatják, mivel megteremtik a központi közlekedési közigazgatási bírságnyilvántartást.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1704

Igazából mindegy is, van egy emlékképem, de a most ismét átnéztem a törvényt és mivel őrá szabták ki, övé a határozat, majd ő intézi.

Előzmény: Törölt nick (1703)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1703

Közigbírságos az ügy vagy szabálysértési eljárás volt? Gondolom előbbi.

Előzmény: tigger99 (1702)
tigger99 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1702

Kölcsönadott gépkocsit lefotóznak gyorshajtás miatt. Aki vezette elvállaja, de nem fizet és nem behajtható rajta. ilyenkor mi van?

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1701

Szívesen!

Előzmény: annabell74 (1698)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1700

Szívesen. A gyerekülés sokkal biztonságosabb, így amúgyis ezt javasolnám.

Előzmény: NagyJ70 (1699)
NagyJ70 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1699

Olvastam ezeket is a KRESZ-ben, de nem vonatkoznak rám.

Köszönöm a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (1697)
annabell74 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1698

Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (1695)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1697
Előzmény: NagyJ70 (1696)
NagyJ70 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1696

Köszönöm szépen!

Előzmény: Törölt nick (1694)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1695

Nem kell ügyvéd, csak viszi a pénzt.

Igen neked kell kezdeményezni a kárigényedet, a biztpsytó nem szokott kopogtatni a pénzzel.:)

Egyik lehetőség, hogy ha az okozó a vádemelésig elismeri a bűnösségét, akkor az ügyész és a te beleegyezéseddel kezdeményezheti az ügy közvetítői eljárás elé utalását. Itt megállapodhattok a kár enyhítésében, módjában, mértékében. Neki is egy kedvező dolog, mert akár büntetlenül is megúszhatja.

Gondolom titeket sértettként (tanúként) hallgattak ki, nem? Így a másik lehetőség, hogy a büntetőeljárásban érvényesítitek a kárigényt, ha nincs a fenti megállapodás, de itt általában polgári peres útra küldik az ügyet.

A harmadik és legbiztosabb lehetőség, hogy a rendőrség igazolja neked az okozó kötelező biztosítójának adatait, és oda benyújtod a kárigényed. Ilyenek egyrészről a vagyoni kár: gyógyszerköltség, kiesett munkabér, ha van, kötszerek, gyógyászati segédeszközök, gyógytorna költsége. Minden oylan ésszerű és _igazolható_ költség, ami a balesettel közvetlenül okozati kapcsolatban van.

Nem vagyoni kár, pedig a személyi sérülés miatti hatások, pszichés, fájdalom, gyógyulás, kórházi időtartam, stb. Ez pár száz ezer forint, de nincs rá táblázat, függ a gyógytartamtól, a sérülés fokától, van-e maradandó fogyatékosság vagy funkcioromlás.

Előzmény: annabell74 (1693)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1694

Ha más nincs (nem kialakítható), akkor lehetne elviekben, de a jogszabály értelmében nem. Már volt itt ez kérdés, de a szöveget én így értelmezem.

Előzmény: NagyJ70 (1692)
annabell74 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1693

Üdvözlet!

Nemrég elütöttek a zebrán a 3 éves kisfiammal együtt. Nem hirtelen lelépés volt, balról jobbra mentünk át, a bal oldali sávban egy kisbusz átengedett, megállt, a másik sávban nem jött semmi, elindultunk, de jobbfelől van egy kis utca, onnan egy idősebb néni kihajtott a zebrára autójával és fékezés nélkül nekünk jött. A kisbusz sarkának és nekem ütközve állt meg az autó, a fejem a kisbusz kerekénél volt..Lélekje­lenlétemen múlt, hogy a gyermeket ellöktem másik irányba és karcolásokkal megúszta, nekem vállficamom és felkarcsonttörésem van, valószínűleg 1–2 hónapom kiesik a munkából, a gyerekemet fél kézzel nem nagyon tudom ellátni, és mivel igen magas havi törlesztésű CHF-es hitelem van, igen rossz anyagi helyzet vár rám. A rendőrség hivatalból büntetőeljárást kezdeményez a nénivel szemben. Mi a teendőm? Fogadjak-e ügyvédet? Nekem kell-e a kártérítési igényemet kezdeményezni, vagy mi a menete?

Köszönöm!annabell74

NagyJ70 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1692

Üdvözlet a Fórumozóknak!

Lehet, hogy kicsit OFF a téma, de remélem belefér. Jogértelmezésben szeretnék segítséget kérni.

Az alábbi idézetet a KRESZ tartalmazza: 48. § (7) A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek - a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függően a járműnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni. A gépkocsi és a mopedautó üléseihez - a vezető ülését kivéve - gyermekbiztonsági rendszer szerelhető be. Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.

A kérdésem az lenne, hogy lehet-e úgynevezett ülésmagasítóval gyermeket szállítani? Azt ugyanis külön nem rögzítem, csak a gyerekkel együtt. A gyermek egyébként 125 cm magas.

Előre is köszönöm a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1691

Akkor utasította volna el a keresetet... érdekes, de így közvetve nehét állást foglalni, majd a véferedmény kiderül.

Tévedtem, a használón is lehet követelni, de alapesetben az üzembentartó felel:

Legfelsőbb Bíróság:

1524

I. A parkolás tényével keletkező szerződéses jogviszonyból eredő parkolási díj iránti követelés megfizetésére a parkolási szolgáltatást igénybe vevő szerződő fél, vagyis a gépjárművet ténylegesen használó személy köteles (Ptk. 198. §; Legfelsőbb Bíróság 2/2006. PJE számú jogegységi határozat).

II. Vélelem szól amellett, hogy a gépjárművet a parkoláskor az üzembentartó használta, ez a vélelem azonban megdönthető [1999. évi LXXXIV. tv. 2. § 9. pont, 19. § (1) bek.

Előzmény: Antalll (1690)
Antalll Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1690

Úgy mondta a Bírónő, hogy a BÖP rajtam követelje a bírságot, ezért napolja el.

Elfelejtettem irni, a tárgyaláson a BÖP részéről senki nem jelent meg.

Előzmény: Törölt nick (1689)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1689

Elég nehezen érthető, de vannak benne új elemek. Nem értek egyet a bírónővel, mert a szerződés a gépkocsi tulajdonosa, üzembentartója és a BÖP között jött létre. De a BÖP-nek mindegy, csak valaki fizessen.

Nem tudom mi az a feladói bizonylat, de a kézbesítést tételesen kellene igazolni, azonban ha elismerték, hogy átvették, akkor nincs mit tenni.

Az elévülési kifogást már írtam, hogy nem évült el.

Alkotmányellenes jogszabály szerint működtek ez jó érv, mást nem igen látok.

Miért napolták el a tárgyalást?

Előzmény: Antalll (1688)
Antalll Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1688

Tisztelt Fórum,  Oláh Péter Balázs!

Megvolt a tárgyalás.  BÖP kontra feleség nevén autó.

A Feleség az idézett, Én, mint tanu kivánok részt venni, mert Én vezettem az autót.

A  Feleség meghatalmaz a Bírónő előtt, Én járjak el az ügyben.

A parkoló cédula nem látszik a fényképeken, hiába panaszoltuk meg a társaságnak.

Válasz nincs,de a fizetési felszólítás jött.

Nekünk kár volt elismerni a BÖP által elküldött fizetési felszólítást, mert a Bírónő szerint az a

póstai feladási bizonylat, amit a BÖP csatolt az iratokhoz, Ö szerinte nem elégséges a póstázás bizonyításához.

Ez A4 formátumú  "Feladójegyzék melléklet"felsorolás a kiküldött levelekről sorszámok szerint, következő lapon csak a "saját " feladói bizonylat.A tárgyalásokat ez alapján az autósok javára zárja le.

Sajnos ez nálunk nem műkodott, mert elismertük a kézbesítés tényét.

Utólagos bemutatásról a Bírónő nem tud.

Megemlítve az alkotmánybíróság megállapítása, alkotmányellenesen működik a BÖP,

a fényképezőgépek hitelesítési hiánya, BÖP elllen indult per 2008 06 25  40.P.87407/2008

Nincs Általános Szerződési Feltétel (ÁSzF)  szolgáltató kötlessége !

Ekkor a Bírónő előhozta, a parkolás a TÉNYLEGESEN a gk-t vezető személye és a BÖP között jön létre.Ezért  a követelés a Feleségtől jogtalan ,Rajtam követelje , elnapolta a tárgyalást.

Én hivatkozhatom az elmúlt 2,5 évre? Elévülés?

Tisztelettel Antalll

Rookiecoupe Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1687

Sziasztok!

Ha jol látom itt lenne helyén a kérdésem:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=105678739&t=9008870

Előre is köszi mindenkinek!

Rookie

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1686

Értem! Hát most már mindegy, elöbb utóbb ugyis az lett volna a vége hogy bekell mutatnom! Mindegy végülis,ez van :)

Előzmény: Törölt nick (1685)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1685

Szerintem le kellett volna írni a történtet, aztán, ha lehet csak később előhozakodni a hangfelvétellel... amikor már letanúskodtak, hogy minden rendbe volt. De így se rossz.

Előzmény: Törölt nick (1684)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1684

Szia! Hát a panasztestületnek igen! Vagy nekik nem kellett volna?

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1683

Szia!

Igen én emlékszem. Már az elején felfedted, hogy van ilyen hangfelvétel?

Üdv OPB

Előzmény: Törölt nick (1682)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1682

Sziasztok, nem tudom emlékeztek-e még az ügyemre,de fejlemény van végre! Megjött a panasztestülettől a levél,végre be kell hogy küldjem a hangfelvételt! További fejleményekről irok ha érdekel valakit persze

Adam2323 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1681

Köszönöm szépen a válaszát!

Előzmény: Törölt nick (1680)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1680

Bíróságon tudni fogják, költségmnentesség iránti igényhez szükséges nyomtatvány.

Igen ajánlva célszerű a levelet küldeni.

A közvetítőibe: amit már írta, miszerint megbánta, elismerte korábban a hibásságát, szeretné megtéíteni az okozott kárt és ezért kezdeményezi a közvetítői eljárást. +név, lakcím, ügyszám...

Előzmény: Adam2323 (1679)
Adam2323 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1679

Ennek a nyomtatványak (amellyel a tárgyalás költségeit az állam finanszírozza) mi a pontos neve? Milyen néven kérje a sofőr a bíróságon? A bíróságnak, ügyésszégnek a levelet ajánlva kell küldeni?

A közvetítői eljárás kérvényező levélbe miket kell beleírni?

Válaszát előre is köszönöm!

Ádám

Előzmény: Törölt nick (1677)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1678

HA "csak" 0,85 volt, akkor még az nem a vikág vége, ha tiszta volt az élete. MIndezeket le kell írni, és bőven van remény.

Előzmény: monotomi (1676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!