Minden, ami kép.
Vizualitás, képi világ, dizájnnal, látvánnyal, fotókkal kapcsolatos elméletek, élmények és ízlés... Várok számotokra kedves képeket is, leírással, élménybeszámolóval, asszociációkkal, etc. (de nem csak képeket).
Ma be kellett mennem Budapest szívébe vagy mijébe, s nagyon szép sárga fákat láttam, ragyogó kék eget; egy csomó ötletem volt, mit lehetne fotózni. Hétvégén valahová el kell menni levegőzni. Nagyon jól alakul eddig az ősz. Az ősz az igen...
Én meg úgy döntöttem, benevezek valamelyik állatvédelmi egyesület Nyál Díjára. (Tudom, hogy a kép életlen, csak ez annyira tragikusra sikeredett, hogy muszáj volt beraknom. :)
Ha az ember "hozzászokik" egy géphez, akkor már ezek is könnyebben mennek. Az én gépem LCD kijelzőjén se látszanak a részletek, viszont ránézésre a legtöbb (de persze korántsem minden) esetben látom, ha életlen lett. Mások már kérdezték, hogy honnan a fenéből látom, mert nekik teljesen ugyanolyan. Csakhát már lassan két éve ezt nyomkorászom. S így pl. tudom azt is, hogy nálam az LCD-n a lilás színek sajnos nem jönnek át. De gépen meg igen. És ez nagyon megtévesztő lehet. Pont a harangvirágoknál játszottam ezzel és földig ért az orrom, hogy szarok lettek a harangvirág fotók. Gépen meg csodaszép lilák. No, ez volt a reggeli mese, remélem, csuklóig rágtátok a körmötöket. :)
-aki fotós, az nem hagy semmit a véletlenre, gépre, az automatikára, mint lepke útjára a mezö felett, -aki fotós, az kiválasztja a blendét, idöt, bekalkulálja a mozgást és mélységélességet, de legföképpen a motívumot szelektálja a pelyvától, -aki fotós, az képes másnap hajnalban visszamenni egy témához, mert akkor olyan a fénybeesési szög, amilyennek elképzelte, csak éppen a téma nincs abban a pozicióban (elmászott, nincs kedve, elvitték, lebontották, elvirágzott, belezavar a templomtorony árnyéka, munkások nyüzsögnek körülötte, köd van, stb.), -és ha mégsem sikerül, tör-zúz, de a gépet nem bántja, tudja hogy az objektív is szubjektív, mert egy szubjekt tartja a kezében és egy dobókockát is végtelen pózban lehet fényképezni.