utoljára amit 0 km állapotra visszaállítva adtam át, furva, köszörülve, stb 381.000 ft volt. Ezt beszerelve, beüzemelve, a költségeket tartalmaztak egyéb dolgokat is ügyfél kérésre, pl termosztát csere, meg ugye muszájbol motortató bak csere, önindító perselyezés, generátorcsere.
Le van merülve az akksi. A rendszert pedig légteleníteni szükséges, és újra feltölteni fagyálloval. Szombathelyen mi tudunk segíteni, nem tudom te merre vagy. Szép napot.
Köszönöm szépen a segítséged, kap az aksi töltést aztán meglátjuk, mindenféleképpen keresünk akkor valami szervizt neki, sajnos nem értünk annyira hozzá,de vásárláskor a cél az volt,hogy olyan smartot vegyünk ahol már fel van/volt újítva a motor akitől vettük egyébként úgy is hirdette hogy ez ezen megtörtént ( elmondása szerint is ) azt nem tudom,hogy igazat mondott-e vagy sem,csak a bizalom volt meg egy jómódú házaspártól vásároltuk akinek elmondásuk szerint ez már a sokadik smartjuk volt, beszélgetésünk alapján egyébként fel is hozták,hogy jártak úgy még régebben,hogy a motor elromlott nekik aztán azt azt eladták volt valami másik autó utána,de akart megint egy smartot mert hiányzott neki ekkor már direkt egy motorhibásat kerestek amit megcsináltattak,hogy ne járjanak megint ugyan úgy ( elméletileg ez az az autó lenne ). :-D
mivel a videóból az hallatszik ki hogy próbálna indítani, de mivel nincs elég feszültség minden villog kattog. most elsőként fel kellene tölteni az akkumlátort. az olajnyomáskontroll jelzés remélhetőleg nem járó motornál kezdett jelezni hanem amikor már leállt mert ha menetközben akkor súlyos problémák lehetnek a motorban.
a melegedési okot mindenképpen meg kell szüntetni, (légtelenítés, de sanszos egy vízpumpa csere)
sajnálatos rossz hír hogy mivel 135K km-t futott a motor és így a képet elnézve nem volt túlzottan foglalkozva vele, egy motorfelújítás várható...
Az autó napi használatban van/volt, most az elmúlt pár napban nem használta szóval sokat nem állt, max. 3-4 napot. Most már gép előtt vagyok és nem telefonról próbálom írni így hátha normálisabb lesz, amit kivettem barátnőmből próbálom átadni és köszönöm,hogy foglalkozol vele.
A sztori újra:
Elindult az autóval ami ugyan úgy viselkedett mint ahogy ezidáig nem volt semmi furcsa hang sem ékszíj sem alapjárat ingadozás stb. tehát elindult vele kb. 10-12 km-er megtétele egy piroslámpánál állva arra lett figyelmes,hogy a hőfok jelző maximumot mutat ( 120 fokot ) közben villog a jelzés és ezt a hibakódot is mutatja ami szintén villogott ( közben sipolt " mint amikor égve marad a lámpa és úgy lesz kinyitva az ajtó" :. Ezután félreált és leállította az autót pár perc várakozás után próbálkozott akkor még tekert az öndiditő de nem indult be csak villogott a műszerfalon minden ( üzemanyagjelzés , N betü stb stb. ) további várakozás után újra próbálkozott,de ekkor már nem tekert csak " kattogott " , közben hazahoztuk az autót ( nem lábon) eltelt kb. másfél óra újra próbálkozás a parkolóban most már teker,de ugyan úgy nem indul amire figyelmest lett,hogy inditáskor a müszerfalon lévő dolgok ugyan úgy villognak.
- Az autó elinduláskor ugyan úgy viselkedett mind eddig tehát semmi furcsa hangot nem hallott, nem volt ékszíj hang nem volt ingadozó alapjárat semmi, minden ugyan úgy ahogy eddig.
Készítettem egy videót is róla,hogy milyen hangot ad ki amikor próbálja beinditani .:
pl a nem reagál semmire sem, ellentétben áll azzal hogy gyújtás van,
kérdés 1: az indító kattanását sem hallani?
ez lehetne gyújtáskapcsoló vagy motor testkábel hiba, de nem tudom összekapcsolni a túlmelegedéssel.
kérdés 2: mikor elindult nem visított az ékszíj? előtte mennyit állt az autó?
a túlmelegedés lehetne vízpumpa hibából elvesztett hűtőfolyadék miatt, de gyanús hogy a generátor beszorult (gyakori hosszabb állás alatt) ilyenkor az ékszíj fogja a főtengelyt és nem tud indítózni....
mivel 2003as nehéz beazonosítani, hogy van e az ülés alatt relésor aminek a korróziója szintén okozhatná azt hogy nem indít, de akkor még mindig ott van hogy semmi köze a túlmelegedéshez.
A mai napon barátnőm ment az autóval(Mc01 2003 600 benzin) majd kb. 10 km múlva elmondása szerint a hőfok jelző maxot mutatott 120fok és villogott ezért felreált ekkor az egy "olajjelző pirosan villogott és sipolt" leallitota az autót majd kis pihentetés után próbálta beinditani az elején még tekert, de nem indult be ezután várt míg teljesen lement a hőfok hátha akkor de ezután már nem is tekert nem. Csinal semmit nem reagál semmire amikor próbálja beinditani.
Először is nem lehetett kinyitni, majd jégoldó, ezután normálisan nyitva a kilincs ugy maradt.....és nem lehetett bezárni. A zárra is fujtam jégoldót + wd40-et majd be tudtam csukni az ajtót.
Viszont a kilincs továbbra sem jó. Jelenleg így áll, mint a csatolt képen.
A kérdésem az lenne, szerintetek ez ha "kiolvad" akkor megjavul, vagy tuti szakadt a bowden - jelenleg így kitolja magát, tehát nem fityeg, ha lenyomom akkor visszatolódik ebbe az állásba, ami a képen van.
(csak azért mert már volt szakadt bowdenem és ott fityegett teljesen, nem tartotta magát, beesett mindig, ez meg most kifelé tartja magát)
Nekem az a meglátásom innen hogy a generátor volt felújítva és rosszul emiatt fullad le az autó. Megtennéd hogy leveszed a generátor ékszíjat ez nem tart semeddig. Köszi előre is
Sajnos én is úgy látom hogy ebből "szakszervíz" lesz emiatt. Motorszervizünk van, szerelési potenciál van, de ez a csodamotor feladja a leckét. Nem ok nélkül szeretem a mechanikus megoldásokat.
mert ezek az eszközök amivel próbáljátok diagolni alkalmatlanok a smarthoz.
Mercedes Star kell hozzá.
ez egy érdekes motormenedzsment, turbós injektoros létére nincs légmennyiségmérés, nincs vezérműtengely szinkronszenzor, stb. kb semmi sincs egy OT szenzoron, szívócsőnyomás szenzoron és beszívott levegő hőmérséklet szenzoron kívül. mindent ezekből számol vissza.