Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 3578
Sziasztok!

Akinek már volt HOLTER és ABPM vizsgálata azoktól kérdezném, hogy mennyi időtt vett igénybe míg kiértékelték az eredményt? Heteket vagy esetleg több hónapot kell várnom rá?

Előre is nagyon köszönöm a választ.

Az e-mail címem egyébként: gyemc@freemail.hu
file recovery Creative Commons License 2010.08.10 0 0 3575
The heart is a muscular organ found in all vertebrates that is responsible for pumping blood throughout the blood vessels by repeated, rhythmic contractions. The term cardiac means "related to the heart".
fagyalf Creative Commons License 2010.08.06 0 0 3574
Használj eredeti tengeri sót! Nem bántja annyira a szívet, min a kősó, csak az adagolását kell megszokni, mert más mint a kősónak.
Előzmény: Törölt nick (3573)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3573
Szia!

Én szívelégtelenséggel küzdök infaarktus után vagyok.
Ezért:

Áttértem diétás ételekre, igaz hogy hozatom a kaját, de dietetikusuk van.
Finom, könnyű ételeket főznek, nem zsíros nem sós, nem lisztes, és sok saláta van, (szinte minden nap).

Odafigyelek arra, hogy egyszerre ne egyek sokat, mert az kikészít.

Folyadékom mindennel együtt másfél liter naponta. Ha túllépem nekem annyi.

Sós kaját kerülöm, ez a legnehezebb. Sózni a legjobb ha pergetve sózok, kevesebb is elég.
Füstölt hús, szalonna, húsleves, kocsonya csak kóstolom, mert nagyon sok sót tartalmaznak számomra. Gyorskaja ettől még rosszabb hatású, kerülöm.

Sok gyümölcs, és zöldség. Ez a Káliumszintet egyensúlyban tartja.

Gyógyszer ismertetőket mindig elolvasom, lehet találkozni bizonyos ételek elkerülésével.

Ha túlnyomom a vízhajtózást, akkor jön a mérhetetlen szomjúság. Ezt jobb elkerülni, nagyon visszaüt. De azért mindig viszek sétáimra egy kis üveg vizet, mert mentett már meg a rosszulléttől. Ihatom, és a fejemre is önthetem:-)

Mozgás, ez hiányzik a legjobban, hamar elfáradok. Azért annyit amennyit bírok megteszek. Ha jobban vagyok rögtön mehetnékem van, és megyek is:-)

Alvás, tudom nem kaja, de ez sem kerek nálam. Eleinte semmit nem aludtam szinte, most hogy jobban vagyok, az is jobban megy. Mindent a szívem diktál, ezt is:-)

Most elsőre ennyi jutott eszembe.

Kívánok édesapádnak gyógyulást.
Előzmény: pzoli77 (3568)
fagyalf Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3572

Életmód változtatásról, nem csak kardiológiai betegeknek.

Sószegény, zsírszegény, rost dús, változatos, mediterrán diéta(nem csak húsleves+ rántothús van a világon). Mozgás, nem a maratont kell lefutni, de rendszeres mozgás, napi 5-10 perc is csodákra képes.

Dohányzást kerülni. Pozitív hozzáállás, ami a legnehezebb.

 

kkmd Creative Commons License 2010.08.05 0 0 3571

Szia!!!

Örülök, hogy jól vagy és újra sportolsz!

 

Nálam is minden rendben. viszont Dumdumkáról sajnos semmit nem tudok, pedig jó lenne felőle is hallani valamit!

 

Puszi

kkmd

Előzmény: home3 (3567)
afintha Creative Commons License 2010.08.04 0 0 3570
Mit javasolt az haziorvosa es a kardiologusa az eletmodra vonatkozolag?
Előzmény: pzoli77 (3568)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.04 0 0 3569
Nekem édesanyámnak van koszorúér szűkülete, túl sok mindent ugyan nem tudok erről, de az biztos, hogy törekedni kell arra, hogy ne legyen túlsúly, amely alapból is megterheli a szivet. Anyukámnak is javasolták a fogyást. Azt hiszem, hogy a nem túl szélsőséges táplálékok (erős, csípős stb. ételek biztosan nem jók) fogyasztása, illetve a mértékletesség ajánlott! Megfelelő mozgás és persze főleg pozitív gondolkodás, jókedv stb.!! Egyszóval minden, ami nem erősíti a betegségtudatot!

A debreceni klinikán tudtuk meg pl, hogy a városunkban van egy tb alapon igénybe vehető 3 hetes kórházi fogyókúra (erről már írtam itt korábban), az más kérdés, hogy esetünkben nem sokat ért az orvos hozzáállása miatt. A lényeg, hogy ha bármilyen mellékhatást észlel (fulladás, köhögő rohamok stb.) nem kell várni, vissza kell menni a dokihoz és kérni egy másik gyógyszert, mert valószínűleg a nem jól megválasztott vagy/és nem jól beállított gyógyszer okozza!
Előzmény: pzoli77 (3568)
pzoli77 Creative Commons License 2010.08.04 0 0 3568
Segítségeteket kérném abban, hogy a szívbeteg édesapámnak a gyógyszerek szedése mellett mire érdemes odafigyelni? Elsősorban a táplálkozásra gondolok! Mit egyen és mi az amit érdemes elkerülni?

Szép napot!Köszi
home3 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 3567

Sziasztok Dumdumka és Kkmd és persze az összes régi ismerős!

A minap eszembe jutottatok és gondoltam, írok egyet hátha még olvassátok! Remélem az, hogy nem írtok már a forumba azt jelenti, hogy megszűnt minden bajotok :-))

?!!!

Képzeljétek én visszamentem sportolni, sokat segített és lekopogom nem járok már összevissza mindenféle orvoshoz. Ekg rendben, szívuh n tavaly mondták hogy már ellenőrzésre sem kell járnom. Persze azért az extrák bizonyos időszakokban szeretnek megijeszteni, de ezalatt a pár év alatt annyi embert ismertem meg, akinek szintén van, hogy megnyugodtam és igyekszem(néha több, néha kevesebb sikerrel) nem foglalkozni vele!

Remélem minden rendben veletek?!

 

Előzmény: dumdumka1 (2916)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.01 0 0 3566
Megírta mailben:-)
Előzmény: ganzler (3565)
ganzler Creative Commons License 2010.07.31 0 0 3565
Ezt hol látod?
Előzmény: .ETNA. (3563)
abdhulbin Creative Commons License 2010.07.31 0 0 3564
Minden elképzelhető.
Előzmény: .ETNA. (3563)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.20 0 0 3563
Kitiltották BFerit, ugye nem a gyógyszergyárak nyomására:-)))) Csak kérdezem:-))
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 3560
De jó, most már mindkettő megérkezett:-)))))))
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 3559
hm... írtam, de nem ment át, akkor ismét: csak apró megjegyzés: egy nyilvános fórumon, nem feltétlenül csak a nekünk címzett hozzászólásra "szabad" reagálni.

Mondjuk az orvosoknak (sajnos) az sem kimondottan érdeke, hogy emelje a statisztikát... vannak kiváló, jó, kevésbé jó, de undok, sőt kimondottan rossz orvosok is... az, hogy éppen melyikkel hoz össze a sors, kizárólag a véletlen (vagy az eleve elrendelés, mert a véletlenben nem hiszek) műve, de ez egy másik történet!
Előzmény: Megkutya (3556)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 3558
Csak egy apró megjegyzés: egy nyilvános fórumon nem csak a kimondottan nekünk címzett hozzászólásra "szabad" reagálni:-) Mondjuk az sem kimondottan érdekük(sajnos), hogy emeljék a statisztikát, vannak kiváló, jó, kevésbé jó és kimondottan undok, rossz dokik is, de ez egy másik történet:-)
Előzmény: Megkutya (3556)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 3557
Igen, igazad van, kedves Feri, bár azért vannak kivételek.

Rendkívül érdekes az emberi szervezet, van aki egész életében alkoholizál, nem is kimondottan finom, márkás, tiszta italokat iszik és 85 évesen végelgyengülésben hal meg... ki tudja, hogy ő miért bírja jobban? Hm.

Mostanában olvastam a neten, hogy hivatalos klinikai vizsgálatokat folytatnak Ozzy Osborne énekessel (67 éves) kapcsolatban, aki nem titkoltan - egész fiatal korától kezdve - kábítószerrel és itallal rombolta a szervezetét... s ennek ellenére, köszöni jól van:-) Ezért kérték fel egy kivizsgálásra, hátha sikerült magyarázatot találniuk arra, hogy mi miatt tudta olyan jól feldolgozni a szervezete ezeket a "mérgeket".
Előzmény: BFeri53 (3552)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.11 0 0 3551
Kedves Feri, valami ilyesmire utaltam én is, amikor pszichológusi segítség igénybevételét is megemlítettem Gábornak :-)

A gyógyszereken lévő mellékhatások közül sok szinte soha nem jön elő, de a nagy perek (a jelentős profit kiesés stb.) miatt, a komolyabb gyógyszergyárak inkább mindent ráírnak.

A biztonsági "óvintézkedés" egyik célja gondolom, hogy nem szeretnének úgy járni, ahogy pl. a Phillip Morris, akiknek 100 millió (!!!) dollárt kellett kifizetniük (először 3 milliárd volt, ezt csökkentették a per végére 100 millióra) egy azóta már tüdőrákban elhunyt amerikai pasinak, aki évtizedeken keresztül napi egy doboz Marlborot szívott. Ő ugyanis arra hivatkozott, hogy a gyár "hazudott negyven éven át a dohányzás egészségre gyakorolt hatását illetően"... bármilyen hihetetlen, végül kifizették neki a 100 millát :-)

Köszönöm, szerencsére most jól van, semmilyen problémája azóta nem volt, a Klinikán beállított gyógyszereket szedi és igyekszik kímélni magát, ilyen szép napos időben inkább a lakásban van, ami nem is igazán esik nehezére, hiszen napallergiája is van (apró piros kiütések jönnek elő). Max. estefelé megy ki a kertbe, szemrevételezni a virágokat :-)) Sikerült rávennem, hogy legalább nyáron ne főzőcskézzen (ebben a melegben) és most rendelik az ebédet.

A kórházi fogyókúrás történet pedig, háááááát, elég kurtán-furcsán ért véget - idő előtt. Anya kezdte magát rosszul érezni, szédült stb. Először azt hitték, hogy a fogyókúrás programmal, a fizikai megterheléssel van összefüggésbe, de erről szó sem volt.

Szerencsére már a szédülés második napján kiderítette a mamám (mindig is ilyen karakán csajszi volt), hogy az orvos gondolt egyet és megváltoztatta a gyógyszereit, valami helyett mást adott.... Na ezen anya jól berágott, először kioktatta az orvost arról, hogy nem kellett volna a megkérdezése nélkül a Debreceni Klinika kiváló szakorvosai által előírt (és nagyon jól működő) gyógyszerszedési rendszerbe beleavatkoznia, majd közölte, hogy na ő akkor holnap reggel hazamegy:-)) Két hét alatt fogyott 4 kg-ot.

Most otthon diétázik, a saját ütemében, követi azért a kórházban kapott diétás tanácsokat is. Azért ez a történet is alátámasztotta, hogy némelyik doki - már bocsánat - de totál dinka, az anyukámmal pedig még most 71 éves korában sem volt bölcs dolog "kikezdeni" :-)))
Előzmény: BFeri53 (3550)
GGabor1 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 3548

Szia!

 

Nem gond, hogy "beleszóltál", sőt, köszönöm szépen! :-) (A linkeket is.)

 

Igen, a háziorvos-váltásra én is gondoltam, most is pl. olyan unott pofával hallgatott, meg annyira látszott rajta, hogy nem is érdekli az egész, hogy kissé el is ment a kedvem, hogy többet lemenjek hozzá.

Azért majd megpróbálok még anyukámmal kérni tőle beutalót az említett helyekre, ahogy írtam (kardiológia, pajzsmirigy pl.), aztán ha ez se jön össze, marad a magánorvos, vagy orvosváltás.

 

Most egyébként vettünk Supradynt vagy mit, mert a viszonylagos diéta miatt eléggé vitaminhiányos is lehetek, elvileg az is sok tünetet okozhat, szóval hátha segít valamit ez a készítmény is. (Korábban is vettünk néha ilyesmiket, meg Béres Cseppet, és mintha használtak volna.)

 

Meditálni azt szoktam, igen, jót is szokott tenni, ahogy írtam. :)

 

Üdv.: Gábor

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.07.10 0 0 3547
http://somatoinfra.5mp.eu/web.php?a=somatoinfra

Ez ugyan nem kimondottan orvosi eljárás (tehát nem csak orvosi végzettséggel végezhető), de a linkben idézett helyen spec. orvos végzi. Nagyon jó kis szűrővizsgálatnak tűnik, no és meg is fizethető, ami ugye cseppet sem mellékes.
Előzmény: GGabor1 (3544)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.10 0 0 3546
Ja és persze van kevésbé "szalonképes" egyszerű megoldás is: válts háziorvost :-)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.10 0 0 3545
Bocsi, hogy beleszólók. De azt hiszem sokkal jobban járnál, ha szépen összegyűjtögetnél egy magánklinikás teljes kivizsgálásra (lásd a bevallottan hipochonder Csonka Pici - aki, ahogy erről egy riportban mesélt, ezt rendszeresen meg is teszi), csak, hogy megnyugodj.

Vagy, ha ez teljesen elérhetetlen cél, túl magas költség, akkor legalább arra, hogy elmenj egy maszek dokihoz, aki pl. valamelyik kórházban dolgozik (pl. kardiológusként) és van magánpraxisa is. Ő is simán adhat beutalót, s miután kifizetted azt a néhány ezer forintos fix díját a magánrendelésén, nem hinném, hogy különösebben érdekében állna Téged "elhajtani", vagy a beutalót megtagadni. Ennyit a saját érdekedben, a megnyugtatásodra, talán érdemes lenne a történetre áldozni!! Szerintem ez többet ér, mint a biorezonancia, meg a hasonlók, bár egyszer a barátnőmnek íriszdiagnosztikával jöttek rá a bajára, miután vagy egy tucat különböző orvos már vizsgálta és gőzük se volt mitől vannak a tünetei (görcsök stb.)... hm. Hát persze, hogy tejcukor érzékeny ...

Azért keress rá a neten a PET-CT-re http://www.hr-scan.hu/hu/vizsgalatok/pet-ct-2 vagy az emésztőrendszer vonatkozásában az endomedix diagnosztikai központokra. Ezekben az orvosi komplex eljárásokban én spec. jobban hiszek.

Valahol megértem a háziorvosod is, bár tudhatná, hogy az erős betegségtudat is valahol "betegség", ergo, az átmeneti megszüntetésére (a véglegesre, ha van is esély, az inkább a pszichiátria területe szerintem) az időnkénti szélesebb körben elvégzett orvosi kivizsgálás a gyógyír. Ráadásul biztosan tudja azt is, hogy komoly gyulladásos betegségeken vagy túl, s talán éppen ezért cseppet sem véletlen, hogy erős benned a betegségektől való félelem és különös gonddal figyeled a tested minden rezdülését. Pedig hidd el, lehet, hogy egy-egy tünetre nagyon is banális a magyarázat, amelynek végső soron semmi köze az egészség-betegség sztorihoz:-) Talán még annyit, hogy érdemes lenne valamilyen meditatív tevékenységet (pl. jóga) folytatnod, hogy "kikapcsold" olykor az agyad, szerintem ez is segíthetne, keress rá a neten a meditációs központokra.
Előzmény: GGabor1 (3544)
GGabor1 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 3544

Szia Feri!

 

Köszönöm a választ!

 

Légszomjam is szokott lenni egyébként a lentieken kívül kb. 1, 5 éve, bár gondolom ez is beleillik a "hipotézisbe". :) Illetve ez szinte biztos, hogy lelki eredetű lehet, mert ahogy írtam, főleg akkor érzem, ha jobban szorongok, és ha nem figyelek oda, elmúlik. Tavaly ősszel például, amikor szinte teljesen egészésgesnek éreztem magam, ez sem jött elő egyáltalán. Vagy ha lefoglalom magam, akkor se, szóval ez tényleg nem komoly, nem annyira fontos.

 

Mindenesetre ma délután voltam lent a háziorvosnál, sajna úgy elhajtott, mint a szélvész. (Talán unja már, hogy olyan gyakran járok le hozzá.) Pontosabban meghallgatott, és azt mondta, hogy nem hall semmit, és semmi sem indokolja, hogy elmenjek kardiológiára, meg miért alaklult volna ki nálam valami, amikor semmi szívvel kapcsolatos betegségem nem volt soha. Meg azt mondta, amit máskor is: fokozott a betegség-tudatom, és biztos lelki alapon lehetnek a szív-jellegű panaszaim (is), pl. az említett időnkénti szív-elszorulás. Tényleg elképzelhető, de ha már egyszer olyan sok vizsgálatra elmentem, igazán adhatott volna még legalább a kardiológiára is beutalót, főleg hogy még sosem voltam. :(

Jaj, és felírt egy Frontin 0, 25 nevű gyógyszert, nyugtatót, hogy szedjem azt... szóval az "gyógyszerezés" híve. (Egyébként gondolom erről a Frontinról sem vagy túl jó véleménnyel, ugye? Mondjuk nem nagyon akarom szedni...)

Mindenesetre anyukám majd hamarosan lemegy hozzá feliratni a gyógyszereit, majd akkor kér tőle beutalót számomra a kardiológiára, meg talán pajzsmirigyre is (ezeket tényleg meg szeretném nézetni), neki remélhetőleg ad majd.

 

A diétán igyekszem lazítani.

 

Egyébként mi a véleményed a biorenonanciáról? Anyukám figyelt fel rá az egyik lapban (épp van is a közelünkben egy ilyen hely). Nem kezelésre, inkább csak állapotfelmérésre gondoltunk, állítólag szinte mindenféle szervi eredetű bajt, mérgezést, immunrendszeri problémát kimutat. Kicsit szkeptikus vagyok, de ártani csak nem árthat (?). Bár ki tudja. Van egy másik hasonló is egyébként, valami MRI system, ha jól tudom. Ezekkel kapcsolatbban van valami tapasztalatod-véleményed?

 

Üdv.: Gábor

BFeri53 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 3543
Szia Gábor!

Itt reagálok a többi beírásodra is.

Nagyon helyes, vizsgáltassad ki magad.
Ez egyébként is ajánlatos 2 év proton pumpa gátló szedés után!
Én azonban szélesebb körben javaslom:
neurológus, kardiológus, endokrinológus (pajzsmirigy), gastroenterológus
És valakinek össze kellene raknia a vizsgálati eredményeket, mivel minden mindennel összefügg.

Felsoroltam a panaszaidat, tüneteidet,amelyek az utóbbi években voltak:
alacsony vérnyomás
gyomorgyulladás
patkóbél gyulladás
hasnyálmirigy gyulladás
szapora pulzus
torokszorító érzés

Rendszertechnikai szemlélettel elég szépen összeáll a kép, persze csak hipotézis szintjén.
Lehet, hogy a probléma sorozat mögött idegrendszeri sajátosság áll. Ha ugyanis a vérnyomást szabályozó artériák gyenge/rossz idegi vezérlést kapnak, akkor gyengébb lesz a tónusuk, nem tudnak 120-as felső vérnyomást biztosítani. Ez kihatással van a gyomor és a belek működésére is. Az emésztés ugyanis nagyon energia igényes, a táplálékban lévő kalória 30%-át meg kell előlegezni. A gyomor és a belek izomtónusát is meghatározzák az idegek. Alacsony vérnyomás, gyenge emésztés.
Hogyan lehet a 3 gyulladást összeszedni? A leggyakoribb probléma, hogy például az idegek által gyengén vezérelt pilorus, azaz a gyomor kapuja nem jól zár, egy kicsit ereszt. Ez egy kulcsfontosságú szelep, hiszen a savas gyomrot választja el a lúgos patkóbéltől. Ha lúgos patkóbél nedv jut vissza a gyomorba, akkor gyomorgyulladásod lesz, ha savas gyomornedv jut a patkóbélbe, akkor patkóbél gyulladásod lesz. Eközben a fájdalomtól védekező görcsbe rándul a hasnyálmirigy nyílása, pangás, elzáródás, gyulladás. Meg is érkeztünk! A farkában legvékonyabbak a csövecskék, ott záródik el legkönnyebben.
A szapora pulzus mögött a szervezet küzdelme állhat. Az alacsony vérnyomás ellen küzd.
A torokszorítás már a nolplaza kezelés pajzsmirigy mellékhatása is lehet. De lehet, hogy egyszerűen a szapora pulzustól megijedtél és elszorult a torkod. Elég, ha egyszer! A többi már megy magától.
Az egésztől szenvedsz, ez idegesítő! A kígyó a farkába harap! Kész is vagyunk.

Kívánom, hogy találjál egy olyan orvost, aki alaposan, körültekintően kivizsgál.
A kivizsgálás célja, hogy visszataláljál a normális életbe. Ebben kérjed az orvos segítségét!
Azt is tudnod kell, hogy egy diéta hosszú távon csak a betegség konzerválására jó. Aki diétázik, nem lehet egészséges. A megfelelő életmódot kell megtalálni.

BFeri53
Előzmény: GGabor1 (3542)
GGabor1 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 3542

Úgy gondoltam, hogy inkább rászánom magam, és elmegyek a kardiológushoz egy alapos kivizsgálás végett (szívultrahang, terheléses EKG például), addig úgysem fogok megnyugodni. Ma is például egy dombra való felmenetel közben előjött ez a szívelszorulás, meg úgy éreztem, mintha a torkomban dobogna a szívem (jó magas lehetett a pulzusom is: régebben ilyet annyira nem tapasztaltam). Mindegy, elmegyek és a végére járok - ilyen alapos szívkivizsgáláson úgysem voltam még soha -, bár remélem tényleg csak a stressz vagy valami vegetatív idegrendszeri zavar csinálja.

GGabor1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 3541

Ui2: mondjuk a vérnyomásom már évek, talán évtizedek óta ilyen, szóval ez nem egy új keletű dolog-probléma. :) Különösebb következményét ennek nem is éreztem soha, azon kívül esetleg, hogy néha kába vagyok.

GGabor1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 3540

Még annyit, hogy a pulzusom az nyugalmi állapotban már kb. 1 hónapja teljesen normális, 80 alatt van, általában 74-77, a vérnyomásom viszont változatlanul alacsony, van, hogy pl. 90/55, vagy 100/60, és úgy általában az első érték a másodikhoz képest sokszor majdnem duplaannyi. :) Gondolom ez se valami jó, ezen is változtatni kellene valahogy. A dokik azt mondják, hogy sokat kell inni és mozogni, de vajon mit lehetne még tenni, hogy magasabb legyen? (Azt hiszem erről még nem beszéltünk, illetve csak egyszer mondtál valami olyat, hogy nem egészséges az alacsony vérnyomás.)

GGabor1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 3539

Szia!

 

Elnézést, hogy nem eddig válaszoltam, de az utóbbi napokban tényleg próbáltam kikapcsolódni, illetve minél kevesebbet foglalkozni a különféle bajaimmal, így a netre, meg ide se néztem fel direkt.

 

Mindenesetre hasnyámirigy: különösebben nem volt semmi kezelés, csak azt mondták, hogy szigorú diéta, meg enzimpótló (Kreon 10 000), meg ne igyak alkoholt stb. Kórházi kezelés nem került szóba, mert csak a farok része gyulladt be a hmirigynek, és soisem éreztem magam annyira rosszul, csak derékégés volt, meg közepes szintű hasi fájdalmak, ill. az elején, amikor még nem diétáztam, akkor a lecsó után egy kis görcs. :) Mindenesetre kb. 1 évig volt begyulladva, úgy, hogy folyamatosan ment egyre "lejjebb" a gyulladás (az elején talán 30 mmnyire volt megdagadva az a rész, aztán már csak 27 volt, majd 25 stb., és így ment egyre lejjebb, egészen 20-ig, ami azt hiszem a normális), én meg folyamatosan lazítottam a diétán, meg a Kreont is csökkentettem idővel, ahogy írtam, és kb. egy éve már teljesen elmúlt a gyulladás, tünetek se nagyon vannak (illetve a múltkor fájt a hasam egy kicsit a szénsavas alkoholmentes sörtől, valószínűleg a szénsav miatt, amit elvileg hanyagolni kellene... hát máskor igyekszem kerülni :) ), szóval a hasnyálmirigyemmel már nincs igazán gond.

 

Különben valószínűleg valami gyomorhurut-gyulladás okozta. Először a gyomor gyulladhatott be, aztán onnan ez átment a patkóbélre (ez is be volt gyulladva kicsit, ahogy a CT anno kimutatta), aztán meg a hmirigy farokrészére. Utólag visszagondolva épp akkortájt, illetve azelőtt jártuk sokat a közeli szőlösdombokat, illetve csentünk el innen-onnan egy kis gyümölcsöt :), némelyik elképzelhető, hogy le volt permetezve, és ettől lehetett az egész, ez okozhatott először valami gyomorhurutot vagy mit, nem tudom, annyira egyértelműen ez sosem bizonyosodott be.

De akárhogy is, a lényeg az, hogy 1 éve már tényleg tünetmentes vagyok, nem gyulladt be újra stb., remélhetőleg nem is fog.

 

Viszont van még egy dolog, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményedet. Szóval újabban néha egy-egy pillanatra van valamni furcsa, torokszorító érzésem, ami elég kellemetlen. Nyugalmi állapotban is előjön nagyirtkán (átlagban naponta 1-2X, de van, hogy napokig nem érzem), de általában inkább akkor, ha egy adott helyzetben nagyon izgulok-izgatott vagyok (ilyenkor a pulzusom-szívverésem is nagyon megugrik, bár ez gondolom természetes). Ez egyébként így konkrétan nem jár együtt semmi egyéb tünettel, tehát amikor van ez a torok-elszorulás, akkor nem kezdek el izzadni-nem zsibbad a karom, nem fáj sehol stb., és ahogy írtam, csak 1-2 pillanatig tart, tovább nem nagyon. Mit gondolsz, ez normális, illetve akár ez is lehet vajon valami vegetatív idegrendszeri problémától vagy szorongástól? Egyébként beszéltem erről egy barátommal, akinek szintén akadnak lelki gondjai, és ő is mondott ilyet, mármint, hogy neki is előfordul időnként torokelszorulás. Mindenesetre nem túl kellemes. :)

 

Egyébként amit mondtál, hogy képzeljem el, hogy gyógyulok: szoktam ilyet csinálni meditálás közben. :) Illetve a hasnyálmirigyes betegségem alatt csináltam főleg, hogy "lementem alfába" (agykontrollos módszer), magam elé képzeltem a szervet, meg azt, ahogy szépen gyógyul. Úgy éreztem akkoriban, hogy segített is, talán kicsit ez is felgyorsította a gyógyulást. Mondjuk az utóbbi hónapokban kissé elhanyagoltam a meditációt - talán ezért is jöttek elő jobban ezek a mindenféle problémák, szorongások -, de igyekszem ismét csinálni, mert tényleg pozitívan hat a hangulatomra is, alig pár perces meditáció után sokkal nyugodtabbnak-boldogabbnak érzem magam.

 

Üdv.: Gábor

 

BFeri53 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 3538
Még valami!

A hasnyálmirigy gyulladás itt kicsit offtopic, de ez is mutatja, MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG!

A kérdésem: mivel kezelték a hasnyálmirigy akut szakaszát?
Előzmény: GGabor1 (3536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!