Keresés

Részletes keresés

ggaabboo Creative Commons License 2003.11.10 0 0 3831
Sziasztok!

Megjött a rendőrségi papír!
Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást.
Király!
Tényleg vége!
Mindenkinek sok szerencsét a saját ügyéhez.

Üdv: Gabó

Athlay Creative Commons License 2003.11.08 0 0 3830
Nyugi, nekem annak idején 2-4 hetet mondtak. De szerintem meg is érdeklődheted.
Előzmény: twisty (3829)
twisty Creative Commons License 2003.11.08 0 0 3829
Sziasztok!

Én okt. 15én kértem halasztást, és még nem válaszoltak. Szerintetek mennyi idő még? Érdeklődjek?

Köszi,

Tw

Előzmény: Athlay (3803)
ertettem Creative Commons License 2003.11.06 0 0 3828
Aki diplomásként akar bentmaradni, az megérdemli. Már egy évtizede arról szól a duma, hogy a hadsereg tele van tisztekkel csökkenteni kell a számukat. Feltételezem, hogy nem honvédnak, hanem valami tisztnek akartak bentmaradni diplomával. A sorállományt csak honvéd, tiszthelyettes kategóriával lehet kiváltani. Ugyanis tisztes semmirekellőkből van elég(szokás szerint: tisztelet az igen kevés kivételnek), kell élharcos/golyófogó is.

Ti gyakoroltok morzét? Egész jó, én az alakulatnál csak a hólapátot forgattam. :)
(leesik a hó ki is megyek hajnalban gyakorolni, hiányzik...)

Előzmény: Törölt nick (3822)
ggaabboo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 3827
Sziasztok!

Ma voltam a rendőrségi idézésen (az előtörténetet lásd a 3787-es hozzászólást).
Nagyon kedves volt a hölgy, elmondtam a történteket, odaadtam az alkalmatlanságomról szóló határozatot. A kérdésemre, hogy mi várható, azt mondta, hogy a munkatársaival megbeszéli a dolgot..., elkérte a mobilom számát.
Kiváncsian várom, hogy mi lesz.

Üdv: Gabó

Tiv Creative Commons License 2003.11.03 0 0 3826
Írj egy levelet, én lehet, hogy tudok neked segíteni, adminisztratív munkára Pesten (én oda mentem volna.....)

maxolg@axelero.hu

Előzmény: rolee007 (3821)
Tiv Creative Commons License 2003.11.03 0 0 3825
ezt a commodore 64-et nem hiszem el.....

Ja és az előzőhöz még valami:

Aki a Pest megyei hadkiegen jár, az a Hölgyekkel legyen őszinte!!!!, az ügyfélszolgálaton az öregebb vastag szemüveges szintén jó arc, viszont a kis bajuszost nagy ívben kerülje el....

(Tipp: a pszi. vizsgálatot egy hölgy csinálja, aki tényleg nagyon korrekt..)

Előzmény: Törölt nick (3822)
Tiv Creative Commons License 2003.11.03 0 0 3824
Sziasztok!

A törzsolvasók :)) biztos vágják a kórtörténetemet...

Nos sajnálattal kell bejelentenem, hogy kaptam egy C kategóriát, így a bevonulásom napja a következő háborúig elnapolódott.

Érdekessége a dolognak, hogy bevonuló paranccsal (nov 11 :((( ) sikerült magam újrasoroztatnom, ahol korrekt (és ami vicces igazi...) orvosi papírokat vittem (szememre tompalátás) viszont azt meg se nézték.....

Tanulság: jól kell kitölteni a pálcikás tesztet, (nem árt konzultálni valakivel aki ismeri ezeknek a teszteknek a megoldósémáját....) és pikk-pakk meglesz az eredmény, a mentális eredményeim alapján egyből megkaptam a C-t ami után az egészségügyi vizsgálaton már szóra sem méltattak!

Ja és engem is bepróbáltak a jogsival :))))

Ty Law Creative Commons License 2003.11.02 0 0 3823
"A technikai feltételekről ne is beszéljünk, már egy hónapja nem tudunk morzét gyakorolni, mert elromlott a Commodore 64-es (ez nem vicc!!!!!)"

:)))))))))

Mindenesetre nehezen fog bárki is meggyőzni, hogy nem operett hadseregről van szó, és érdemes lenne bevonulni...
Méghogy hadsereg...
Azért vicces, hogy ezt a megnevezést használják erre az impotens, szánalmas, buta, primitív, elavult, naplopó, ingyenélő szervezetre...

Előzmény: Törölt nick (3822)
rolee007 Creative Commons License 2003.11.01 0 0 3821
Tanácsra volna szükségem polgári szolgálatos "helykereséssel!" kapcsolatban.

Bár először egy sikeres kérelmet kellene írnom (legkésőbb jövő szeptemberig), amiben ki tudom fejteni a 'meggyőzödött lelkiismeretem'. Ez úgy érzem menni fog. Bár a 3763-as hozzászólótól olvastam, hogy az öncsonkításos fenyegetőzésével nem sok sikert aratott. Gondolom a Közig. Hivatal is örült, hogy ráugorhatott, és talált egy viszonylag könnyebben elutasítható kérelmet. Egyébként véleményem szerint az önagresszió még nem feltétlenül jelent mások felé irányuló agressziót is, de hát a lelki indoklás a sajnos kizárt.

Képzettségi adatok: gépíró (6-7 leütés/másodperc), angol közép (C), szociális szakirányú diploma. Most olvastam a jogszabályba, hogy sok más körülmény között, a képzettséget is figyelembe kell venni elhelyezni. Ezt tudom, hogy nem az jelenti, hogy szakmámba raknak el, de szerintetek ilyen paraméterekre milyen 'igény' van a non-profit szférába. Meg nekem csak Csongrád megye jöhet szóba.
Helyet csak azért szeretnék előzetesen keresni, hogy körülbelül megtudjam, hogy mit kell és milyen időben(!) kell csinálni.
Egyébként nekem csak az a lényeg, hogy szabad maradjak, szóval a munkaidőn túl úgy intézem az ügyeimet (konkrétan a megélhetésemet), ahogy most is, az iskola alatt (szülők vállalkozásában). Nagy érvágás lenne anyáméknak is (dolgozom nekik, jövőre lakásbővítést akarnak, stb.), ha elkerülnék napi 24 órára.

I.Blasius Creative Commons License 2003.10.31 0 0 3820
Hali!

Eddig 1-szer kaptam I-t, aztán 1 év elteltével, idén áprilisban lógtam, jövő februárban leszek 26 éves. Végül is tökmindegy, úgysem jelenek meg többet náluk, csak azon gondolkodtam, hogy érdemes-e ezt a határozatukat megfellebbeznem.

Előzmény: miskafa (3818)
Sir Nyű Creative Commons License 2003.10.31 0 0 3819
2.) szemelyi erdeku szolgalathalasztast kersz: a hitel miatt megkapod

Ezt hallottam már máshol is - mi is ez? Hol lehet róla olvasni? Mikor kell kérni? Ha behívót kapok?
Kösz
Sir N.

Előzmény: idw (3782)
miskafa Creative Commons License 2003.10.31 0 0 3818
Ez annyit jelent, hogy nem vagy szimpi nekik a sok lógásoddal, és a törvény szerint, ha ilyen-olyan kötelezettségedet (megjelenési, tájékoztatási)nem teljesíted, akkor határozatot kell hozni arról, hogy nálad bizony nem 30 év a behívhatóság korhatára (valszeg 2005 jűniusáig már kiesnél ebből a határból), hanem 40 év... De az, hogy csak kb. két évvel hosszabítják meg a behívhatóság határidejét, a többiek számára azt jelenti, hogy 2005 júniusa után már nem nagyon számolnak a sorkatonákkal... Számodra meg ez azt jelenti, hogy valamiért (nem tudom, mivel sikerült kivívnod ezt a szimpátiát részükről, amikor a sorkatonaság már kifutóban van...), hogy a tények alapján téged még nagyon szeretnének bevonultatni...
Előzmény: I.Blasius (3815)
hade21 Creative Commons License 2003.10.30 0 0 3817
Sziasztok!

Így igaz, az I.-es oszlop az ami nekünk érdekes!
Sasoltam már eleget azt az átkozott táblázatot!:o(
Megjött a gyomrtürközéskor vett szövettani mint vizsgálatának eredménye (kellemes csakódés az eü-ben, hogy az ígért 1 hónap helyett 10 nap altta az orvosmhoz került!).
Amilyen a formám, pozitív volt a lelet, de a megállapított betegség nem számít az honvédség szempontjából.:o( OFF Jó hír, hogy még időben lefülelték, így megúsztam egy potenciális fekélyt, 10 nap alatt gyógyszeres kezeléssel helyrehozható!ON

Há'de..?!

Előzmény: Elm (3816)
Elm Creative Commons License 2003.10.30 0 0 3816
Pedig ott van az elejen valahol elbujtatva a szovegben: az egyik a sorkatonakra vonatkozik, a masodik a katonai tanulointezetisek felvetelere, a harmadik a tisztek alkalmassagara.
Asszem az elso oszlop a sorkatonaka...
Előzmény: TedW (3814)
I.Blasius Creative Commons License 2003.10.30 0 0 3815
Hali!

Kaptam ma egy levelet a köcsög katonáéktól, miszerint a hadkötelezettség teljesítésének elmulasztása miatt sorkatonai szolgálatra történő behívhatóságomat 2005. június 30-ig meghosszabbítják.

Most tulajdonképpen ez mit jelent? Eddig is tudtam, hogy ezután is hívhatnak sorozásra. Ezért minek levelet küldeni. Vagy esetleg van ennek valamilyen elévülést megszakító hatása.

Ma 7 hónapja lógtam, a szab.sért.hat szerencsére még nem jelentkezett, de ez a levél meglepett, mert nem értem, hogy mi értelme van.

Szerintetek?

TedW Creative Commons License 2003.10.30 0 0 3814
Üdv! Átfutottam ezen a doksin és lenne egy kérdésem: tudja valaki mit jelent a három oszlopba történő besorolás? (Úgy értem mit jelent pl. hogy a rövidlátás az I-es oszlopban E kategória, a II-esben szintén, a III-ban meg B kat.? - ez csak példa volt) Mert én ennek a magyarázatát nem találtam meg. Thx. Bye!
Előzmény: Aki78 (3805)
CELL Creative Commons License 2003.10.30 0 0 3813
Sziasztok!
1 kerdesem lenne! Nem rolam van szo hanem a ferjemrol.Lenyeg hogy 28 eves 1 gyerek, eddig meguszta a katonasagot iskola/halasztas es egy penzbuntetessel.Meg 3 ev kulfoldon tartozkodassal.De most megyunk haza.Es szerintem meg fogjak talalni.Szoval mit lehet kapni a kovetkezo orvosi papirokra.(meg nincsenek meg tenylegesek a betegsegek ugyhogy tuti lesz ezekrol orvosi dokumentum) szoval gerincben serv elotti allapot ami azt eredmenyezi hogy neha nagyon bedurran a hata ha nehezet emel sokat es alig bir folkelni.+ terd alatt a csont az illeszkedesnel tubarozsaszeruen ki van nyilva gyerekkori dolog hirtelen noves es hizas.Szinten nem kell sok neki hogy komoly fajdalmai legyenek.Illetve allergia nehany fufelere.Szerintetek ez mar eleg ahhoz hogy ne vigyek be?(bocsi hogy nem tudom a szakkifejezeseket de meg csak eztan megyunk dokikhoz)Minden jotanacsot szivesen veszunk!Koszi!
CELL
miskafa Creative Commons License 2003.10.30 0 0 3812
Én már régóta azt szajkózom, hogy a hivatásos hadsereg bevezetésének, és a haderőreformnak a lewgnagyobb ellenzője maga a hivatásos állomány, kezdve a honvéd vezérkaron át egészen a laktanyákban (no, meg a hadkiegeken) lézengő tisztekig, akiknek baromi jó a jelenlegi helyzet, mert bármiféle reform számukra azt jelentené, hogy (tisztelet a kevés kivételnek) igen hamar kiderülne róluk, hogy tökéletesen alkalmatlanok arra a feladatra, amire egyébként alkalmasnak kellene lenniük...Azért, hogy legyen egy kis jó hír is, a politika azért keresztül fogja verni a reformot a seregen, de a tisztes állomány ezr addig fogja gátolni, húzni-halasztani, ameddig lehet...Ami az esetleges listára kerülőket illeti, tavaszi sorozásom alkalmával én magam is megtapasztaltam (beszámoltam már róla), hogy van egy réteg (elsősorban a 27-28 év feletti, egzisztenciával, családdal rendelkező ember), akivel már nem számolnak a seregben, hiszen amúgyis egyre kevesebb emberre van szükség...
Előzmény: Sterrin of Chaos (3811)
Sterrin of Chaos Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3811
Én tegnap voltam bent a Pasaréti úton, és kellemes meglepetés ért:
Először is kiderült, hogy 2004.06.30-ig kaptam halasztást. Pedig nyáron Kocsorg (őrn? alez?) még veszettül fenyegetőzött, hogy majd feljelentenek és megbüntettetnek 150e-re, mert nem vittem időben iskolalátogatásit, meg hogy hiába viszem a tanulmányi osztályról a papírt, hogy lehetetlen '04. 06. előtt végeznem, akkor is kell vinnem minden félévben igazolást, és ha nem, elvisznek, tökmindegy hova járok blablabla
Ezután a hölgy közölte, hogy lehet, hogy nem is leszek katona (eddíg négy sorozás és három behívó ha jól emléxem), mert rajta vagyok valami listán, akiket javasolnak a sorkötelesek közül törölni. Az, hogy ez tényleg összejön-e az majd csak decemberben derül ki, de ha igen, akkor értesítenek (egy túrót fognak, mint általában, gondolom).
Nem tudom, hogy ezt az új rendszer szerinti mindenféle kiegészítéses "B"-nek :-) , a túlkorosságnak (28) vagy a zegyetemnek köszönhetem, de mind1.
Szóval javaslom, aki hasonló helyzetben van, érdeklődjön!
Mellesleg azt az infót kaptam, hogy jelenelg úgy néz ki, még 2005-ben is lesz vonulás...
mEdvE Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3810
Szerinted hányan kérdezték ezt már itt előtted? :-) Olvasgass vissza, tanulmányozd a szakirodalmat.
Előzmény: Infernus (3808)
krapek2 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3809
sajnos a jobb ,és a bal oldal egyaránt beleszeretett a sorkatonaságba :(
jópár évig semmi remény szerintem ,hogy hivatásos legyen
Infernus Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3808
Sziasztok, szeretnék tanácsot / véleményt kérni tőletek.

Január elején várható a következő sorozásom, szám szerint a hetedik, és bár égek a vágytól, hogy így 26 évesen, friss diplomával a zsebemben lehúzzak 12 hónapot polgári szolgálaton havi 20 ezer forintért, szeretném anyagi és magánéleti okok miatt kicsit késleltetni a dolgot.

A kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek mennyi időt nyerhetek (nekem kb. 10 hónap kellene), ha nem megyek be a sorozás(ok)ra, és mi lehet a legdurvább következménye, nem a törvények, hanem a tényleges joggyakorlat szerint? Hányat lehet kihagyni?Azt tudom, hogy pénzbüntetés becsúszhat, ezt még tudnám vállalni, de a büntetett előélet (pláne börtön) minősítést szeretném elkerülni.

Ez lett volna a kérdésem, a véleményem pedig:

1. R*hadjon meg az a néhány p*tkány, aki minden évben Magyar fiatalok ezreit kényszeríti megalázó körülmények között egész közép/kelet európa leglerobbantabb, háború esetén teljesen hasznavehetetlen "hadseregébe", direkt késleltetve a hivatásos hadsereg felállítását. Emberek, kezdjünk már gondolkodni! Szerintem még egy militarista is belátja, hogy a Magyar Honvédség olyan gyenge, hogy még a vatikáni hadsereg svájci gárdistái is lenyomnák. És ezt nem motiválatlan 18 évesek kényszersorozásával lehet megoldani.

2. Ha akartok tenni valamit ezek ellen, azt javaslom, hogy (hozzám hasonlóan) adjátok az adótok 1%-át az Alba Kör-nek. Nagyon rendes emberek. (félreértések elkerülése végett, semmi közöm hozzájuk).

Várom válaszotokat / véleményeteket.

Aki78 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3807
Azért jó hallani, hogy mások is úgy gondolják, hogy ezzel jó esélyekkel indulok.
Végső megoldásként még bevonulás előtt pár nappal "szerezhetek" egy súlyos térdszalag-szakadást, ami 6 hét FEKVŐgipsz, 6 hét rehab torna, (=3 hónap), azt mondják, akkor azt a bevonulást megúszom. Addig meg lehet gondolkodni esetleg máson.
A doki még a gipszet is felteszi a lábamra, ha kell :-)

Köszi a hozzászólást!

Előzmény: Aki78 (3805)
Elm Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3806
Szerintem ne tokolj a halasztassal, kuldd el nekik a papirok masolatat (eredetit sose, ugye mondanom se kell), es csatolj hozza egy kervenyt, hogy az egeszsegugyi allapotodban valtozas allt be, es kered az ujrasorozasodat. Ha ezt esetleg nem akceptaljak, akkor a bevonulaskor kell elvinni, bar az mar eleg necces ugye, oda talan nem mennek el, vagy nem tudom... :o)

Mind1, a lenyeg, hogy ujrasorozzanak (99% hogy megteszik, ha idoben kered), es ott ezek a papirok legeslegrosszabb esetben "C", szeritem 90% hogy erre egy "I"-t fogsz kapni. HA lenne par ev visszamenoleges, akkor egybol is kaphatnal "E"-t, de az "I" erre a par honapra eleg lesz. De neked a visszamenoleges nem is lenne jo, hiszen a hivatkozasi alap az ujrasorozasra pont az, hogy azota allt be valtozas az egeszsegugyi allapotodban.

Jogsira ne parazz, nem lesz azzal semmi baj, a dokijaid jo tudjak...

Irj nekik minel elobb, nehogy kicsussz az idobol (vagy ha van idod meg jobb ha szemelyesen bemesz helyi hadkiegre, es elintezteted az ujrasorozasodat)...

No, legalabbis en ezeket tennem asszem.

Előzmény: Aki78 (3804)
Aki78 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3805
Akinek nincs meg:
HM/EüM rendelet a betegségekről, stb:
http://www.complex.hu/fontoszip/fontos305.zip
Előzmény: Aki78 (3801)
Aki78 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 3804
Nem Pest megyéből vagyok, itt nem tudok ilyen intézményről (a helyi kieg meg csak nem küld fel oda???)
A jogsi dolgot (hogy nem lesz porbléma, ha legközelebb megyek az orvosit meghosszabbíttatni) a körz. doki és a segítő doki is megerősítette, fizikailag rendben vagyok, attól mert depresszióm van, még vezethetek. (Állítólag ez népbetegség, mintegy 60%-os előrordulással.) Ha netán addigra új körzeti orvosom lesz, és beleköt, akkor a pszichiátria kiállít egy papírt, hogy vezethetek ettől még.
Előzmény: Aki78 (3801)
Athlay Creative Commons License 2003.10.28 0 0 3803
Hát azért lehet itt még a halasztással is operálni.

Egyik ismerősöm összeszedett minden létező papírt, amivel m egtámogathatta a kérelmét. (Nélkülözhetetlen a munkahelyén, komoly hitelei vannak stb, stb) Minden további nélkül megadták neki 2005 nyaráig.

Szvsz érdemes megpróbálni.

Előzmény: Aki78 (3801)
G3kk0 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 3802
Csak kicsit kellett volna visszaolvasnod, nekem szorongasos depresszióra, majd ezután averzív személyiségzavarra azt az ígeretet kaptam, hogy felülvizsgálják nálam a jogsikérdést. Remélem csak paráztattak :), ha nem, akkor szívás, mert sajna munkaeszköz... :(
Az, hogy ismerős orvosnal kötsz ki felülvizsgálatnál, arról szerintem már most tegyél le, tudod létezik egy Honvéd kórház nevezetű műintézmény, szerintem gond nélkül zavarnak be oda felülvizsgálatra, ha úgy adódik...
Előzmény: Aki78 (3801)
Aki78 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 3801
VÉLEMÉNYEKET, HOZZÁSZÓLÁSOKAT VÁROK!

SZTORI:
-------

78-as vagyok, még aktuális sajnos ez a rohadt szoldzsör-téma.

2004.jan-ig volt halasztástom, suli miatt.

Sorozáson már voltam 2002.szept-ben, B-t kaptam, nem volt semmi komoly gondom (apró szemprobléma).

Most jött a levél, nyújtsak be minden halasztással kapcs. papírt okt. végéig, 2004. jan-ban vinnének.

Természetesen jó és biztos melóhely, telek, építkezési tervek, nem is sorolom, NEM AKAROK BEMENNI!

Munkahelyi igazolásban, szoc. okokra hivatkozásban egyre kevésbe hittem, főleg, hogy olvastam itt a sztorikat.
Erre nem lehet biztosat alapozni sajnos (úgy hallom).

Sikerült pszichiátriáról osz.vezető főorvostól papírt szerezni (igaz, nem visszamenőleg, tehát az értesítő utáni dátum van rajta), hogy ezek a problémáim: szorongásos depresszió, alvászavar, beilleszkedési nehézségek, fóbiák, személyiségzavar, stb.
Diagnózis: Depr szorongásos zavar, Arthrosis coxae l u. (eznemtommi)
A papíron szerepel, hogy a problémáim kb. fél éve kezdődtek (tehát fél évvel a múltkori sorozás után, ahol nem voltak ilyen problémáim).
Havonta be fogok járni kontrollra, hogy ez is nyomjon a latban valamit, de a papírt már előtte be kell nyújtanom a kiegre.
Jogsiba nem zavarhat be a dolog állítólag, ettől még vezethetek autót. (Úgyhogy mostmár fenyegethetnek, nem szarok be!)

KÉRDÉS:
-------
Elég-e ez, és vajon mire?
(A doki és a körz.orvosom szerint ebbe nem tudnak belekötni, ilyen orvosgárdájuk nincs, aki ezt felülbírálhatná. Ha mégis elküldenek utólagos vizsgálatra, akkor megint a kórházban kötök ki az ismerős dokinál :))

Mire számítsak, vajon újra fognak-e sorozni, és mennyi haladékot, milyen betűt kaphatok ezzel?

Utánanéztem a honvédék betegséglistáján, ezekkel a javuló állapot mellett C-t, nem javuló állapot mellett E-t kaphatok (elvileg).

ÍRJATOK!!!

Ui.: bocs, ha volt már a téma, de mindent nem tudtam végigolvasni...

Előzmény: hade21 (3629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!