A hibáitól eltekintve abszolút érdemes,akár több darabot is ha teheted, jó cserealap lesz ez, később illetve amikor kikopik, biztosan fog felfele kúszni az ára is.
Amúgy el lettünk kényeztetve az a helyzet, sajnos ez nem kapta meg az ixo féle fém alvázat, ami sokat javítana rajta, de mivel állandó résztvevője volt az utaknak,(néha még ma is) ezért helye kell legyen a polcon!:)
Négyszer annyian vannak a lengyelek mint a magyarok, komolyabb piaca van az 1:12-nek. Otthon meg már az 1:12-es Ikarus-tól is sokan szabadulnának. Drága is, meg nagy is.
Az első Atlas IFA autódaruban, meg ennek a modellnek a későbbi átfestett kiadásaiban még benne volt a vezetőfülkében a daru kezelőpultja is, a mostani DeA kiadásban nekem már hiányzott, csak a helyére utaló két lyuk látható a padlón. Másnak sincs benne?
A Savoya madarasban péntek reggel szépen ki volt téve kb. 15 Ifa. Szépen sorakoztak, ennyit még sose láttam egyszerre, eddig többnyire vagy Intersparban vagy CBA-ban szereztem be, ott max. 5 volt eddig kitéve. Átnéztem néhányat, aztán otthon derült ki, hogy van némi bosszantó festékhiba, és három keréken áll. Apróságok ezek, amúgy nekem tetszik a darus Ifa, nem bántam meg, hogy beszereztem. De egy kis plusz igényességgel sokkal jobb is lehetne.
Sajnos többször jártam már így, nézegetem, meresztem a szemem, aztán kicsomagolás többnyire találok hibát. Bliszteren keresztül csak a durva festéshibát és a letört tükröt lehet kiszúrni, minden más a szerencsén múlik. Érdekes, hogy amikor nem tudtam válogatni, mert vagy csak egy volt, vagy újságostól kaptam, azok rendben vannak...
Nekem az a tapasztalatom (két ilyen áruházban is hasonlóan), hogy a megjelenés napján ki vannak rakva, elég szép számban. Én csak egyszer láttam dobozban fetrengeni, kerestem is, hogy nincs? De szombaton már van, hogy egy darab sincs. Majd a megjelenést követő egy héttel (pénteken) megint kiraknak pár darabot. De a következő megjelenés előtti csütörtökön, megint kint van 3-4db a polcon. Szerintem kapnak x db-ot de nem rakják ki egyszerre. Majd lehet, hogy marad nekik és inkább vissza küldik. Szerencsére nekem van fix újságosom, aki félrerakja, ha kérem.
Az enyémen jónak mondható az összerakás minősége, de az alváz valóban egyszerű, mint egy faék, elég játékautós lett. Én a fülkéből hiányoltam a fordított utasülés elől a daru kezelőpultját.
Számomra óriási csalódás ez az IFA daru. Vártam, hogy megjelenjen, de kibontás után teljesen kiábrándultam belőle, sajnos jól áll neki a távolság.
A szokásos összeszerelési minőség még hagyján, a pótkereket sikerült nem kicsit ferdén felragasztani, az alváz kissé csavarodott, így nem ér le mindegyik kerék és a gém is ferde a fülke közepéhez képest, valamint festékhibát is találtam az előfizetésben kapott példányomon.
Na de ha ezeken túl is lépünk - hisz a sorozat összes számánál előforduló problémák - a legnagyobb gond, az a gyűjtemény eddigi számainál nem tapasztalt, példátlanul gagyi kidolgozottság. Az eleve fém helyett műanyag alvázon szinte csak egy kardántengely lett megjelenítve, és "viszontlátás". Még a matchboxok alja is részletgazdagabb, mint ezen modellé. Nem beszélve a hatalmas talpalókról.
Az, hogy a daru része nem mozog, engem nem kifejezetten zavar, bár ez is megoldható lett volna, mint ahogy a legtöbb, ehhez hasonló felépítménnyel kiadott modellen.
Rába H18.188
Az előfizetéssel megkaptam ezt a számot is. Az IFA mellett (és amúgy is) kifejezetten szépen, részletesen kidolgozott darab, nagyon mutatós. Az összeszerelési minőséggel ezúttal is vannak problémák, ennek a példánynak sem ér le mindegyik kereke...
Valahogy az utóbbi néhány hétben az az érzésem,hogy a "madaras" áruházakban mintha nem szeretnék ezt a teherautós sorozatot. Tegnap már nem először láttam,hogy a megjelenés napjának délutánján is csak egy elhajított kartondobozban lelhető fel a legújabb lapszám,a polcra "nem fér bele" felrakni. Ezek után még csodálkozunk,ha megnő a visszamaradtak között a sérúlt modellek aránya? És ez sajnos nem csak egy áruházat érint,nem egyedi eset...