Így már világos. Nem vagyok biztos a dolgomban, de szerintem a 2. router-t úgy használd, hogy a LAN interface-ekbe dugod a gépeket, és szintén a LAN interface-be dugod az 1-es router egyik LAN interface-ét cross kábelen keresztül. A 2. router WAN interface-ét üresen hagynám, az első router-é pedig megy a szolgáltató felé - illetve gondolom nincs is neki WAN interfésze, mert ADSL modem is lakozik benne, mint írod. Mindkét routert és az összes gépet azonos alhálózatra tenném, tehát pl. 192.168.0.x/255.255.255.0, ugyanakkor természetesen mindkét routernek és a gépeknek is különböző statikus IP-t adnék. (Tehát pl. 192.168.0.1, 192.168.0.2, 192.168.0.3,...). Alapértelmezett átjáró - default gateway - az 1. router IP címe lenne.
Nem értek a hálózatokhoz, ha nagy marhaságot írtam, majd kijavítanak. Mindenesetre egy próbát megér.
A 2.-on szerintem fölösleges bármit állítani - DNS, ilyesmi -, mert olyasminek kellene történnie, mint amikor az alhálózaton belül két gép között csinálsz valamit. Pl. az egyik gépeden indítasz egy ftp szervert, a másikról pedig eléred azt. Ilyenkor a router ill. switch 'buta' jószágként viselkedik.
mindt mondtamvolt nem tud hozzá férni, nem tudja hogy hogyan kell, hol és hogy mi a jelszó :) fix-ip -vel se megy majd este lesz távkonfig, megpróbálok a csatornákkal játszani
Akkor most nem cseszegetlek olyasmivel, hogy ugye nem kapcsoltad ki a wireless modulját a webes felületről, mert még belevágod a billentyűzetet a monitorba... :)
Na jó, az ember nem nulla idő alatt ír meg egy hozzászólást, ezért úgy tűnhet, mintha valaki csak okoskodni akarna. Természetesen nem volt még ott, amikor nekifogtam...
ha azt írja ki hogy a csomagok elvesztek akkor ki se mész a netre, vagy hogy DNS gond van akkor próbáld meg a ping 217.20.131.2 ha ez se jó akkor tényleg nem mész a netre, ha igen akkor tényleg DNS gond van tűzfalad nincs ???
A számítógépeket a hálózaton azok IP címei azonosítják. Ez viszont finoman szólva nem emberbarát, ezért a böngészőbe neveket írunk. Ezt a nevet küldi el először a böngésződ a domain name server-nek, az az adatbázisából kikeresi, hogy az illető névhez melyik IP cím tartozik, majd visszaküldi a böngésződnek. Ezután a böngésződ az adott IP-re küldi a lekérést, és lehozza az oldalt. Az index esetében:
Hát akkor kérnék egy kis segítséget mi is az a "névfeloldás"?Amúgy az Ie és a firefox is kiírja amikor előjön az említett probléma ,hogy az oldal nem elérhető és csak a router újra indítás segít rajta.
Odáig jutottam,hogy a routert is meg az access pointot is reseteltem!
Újra beállítottam a routert.Namost a router 4 Lan portjára kábellel kötött gépek gond nélkűl mennek!De a laptopommal a WLanon keresztűl ment idáig avval nem tudok netezni,mert látom a hálózatot és tudok is csatlakozni bármelyik géphez de a netre nem csatlakozik!
Szóval most az acces point beállításával van valami gond,kérlek titeket segítsetek!!!
mivel nem találok a routeredhez manuált így csak azt tudom leírni ahogyan az én routeremen (linksys wrt54gl) lennének a beállítások. a tieden is valószínüleg ilyesmi kell.
1,szóval van egy olyan hogy "MAC addres clone" - ide kell megadnod azt a MAC címet ami neked kell 2, ott ahol be tudnád állítani hogy pl PPPoE-t használj van egy olyan hogy "static IP" ide kell megadni az szolgáltatótól kapott ip-t, átjárót, dns-t stb
ha segítesz hogy az st-lab hol a fenébe tárolja a manuálokat akkor megpróbálok konkrétan segíteni (én nem találtam sehol)
elvileg a firewall menüpont alatt találsz egy "MAC controll" részt ott tudod hozzá adni az új MAC címet (ipconfig /all megmutatja, magyar neve "fizikai cím")
Keresd! :) Nincs ilyen eszközöm, de ha valahogyan beállították, akkor kell lennie hozzá menüpontnak. Tételesen, alapos olvasgatás közepette menj végig az összes menüponton.
Általában az otthonra szánt netek - pl. ADSL - felfelé jóval kisebb sávszélességet tudnak, mint lefelé. Amikor bittorrent-tel megosztod a dolgaidat, tőled töltenek le sok szálon, akkor a böngésződből a lekérés már nem, vagy csak igen kis eséllyel jut el a szerver felé. Ez így lehet már a névfeloldás kapcsán is, amikor a DNS felé küldöd a nevet, s ő erre válaszolná az IP címet. Mindenképpen arra figyeljetek, hogy elsősorban az upload - feltöltés - sebességét korlátozzátok nagyon be. Vagy ne osszatok meg file-okat. Ha jogvédett anyag, akkor különben sem legális. Free cucokkhoz pedig gyakran ftp szervereken is hozzá lehet jutni.
Egyébként nem kérdeztél túl pontosan. Nem derült ki, hogy a névfeloldás volt a lassú, vagy már az oldal elhozása. Ez sem teljesen mindegy, mert a névfeloldás lassúságára megoldás lehet, ha a saját gépeden futtatsz egy caching nameserver-t.
van egy KTI KB-100L routerem és ehhez van csatlakoztatva egy Wisecom Wireless access point! A probléma az ,hogy amikor ezt beállították nekem be lett állítva ,hogy csak az én laptopom beépített WIFI-jének MAC Addres címét fogadja el,hogy mások ne tudjanak rá csatlakozni.De most lett még egy laptopom és avval nem tudok hozzá csatlakozni,most be kéne valahól állítani,hogy ez is mennyen!Ebben kérném a segítségeteket,próbáltam már a 192.168.1.2 -őt beírni és akkor be is tudtam menni a router menüjébe,de ott nem találtam ilyen beállítást!Köszönöm előre is a segítséget!!!
Sziasztok. Van egy nagy gondom. A szomszéddal vagyok megosztva a netten és nála van a router. Eddig passzív módon tudtam torrentezni. De elő fordult,hogy míg futott a torrent egyszer csak gondolt egyet a router és semelyik gép számára nem engedélyezte a Web oldalak megnyitását de mind a mellet futott a torrent zökkenő mentessen. Nos általában segítette a router ki vagy be dugása a konnektorból( és "ba"),de legutóbb még az se csak a reset. Újra lett konfigurálva a router és utána már aktív volt mindegyik torrent oldalon a kapcsolódási módom,de a hiba még mindig fent ál. Ja, hogy pontos legyek amikor írtam,hogy nem szolgáltatta le az oldalakat a router akkor csak a szomszéd gépein nem jelentek meg az oldalak nálam viszont igen,csak nagyon lassan. Nos visszatérve a újra konfigurálás után is meg maradt ez a gond,hogy egyszer csak nem nyílnak meg az oldalak,de már nálam is jelentkezik ez a probléma és ez akkor is előfordul, ha a torrent csak kis sávszélességet használ.A router Asus WL-500g
Jó tudom erre sokan azt mondanák,hogy ne torrentezzek és meg van oldva a dolog azért ha tud valaki segítsen.