Van lista arról mit néz az ECU és mit nem, abból kiderül, hogy igen sok dologra képes felvillanni az a kis lampion. Ergo passz, hogy mi a baja. Valamelyik szenzor határértéken kívüli adatot szolgáltat vagy a szenzor rossz. Pl ha megdöglik a főtengi forgását érzékelő szenzor te 1 métert nem teszel meg vele.
Köszönöm szepen a gyors választ. Nem tudom, mi lehet a baj. Ez lesz a második szezonom vele, de eddig nem volt ilyen problémám. Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy most lett gyertya csere, hűtőfolyadék csere? Esetleg valami sok, vagy kevés neki? Vagy felmelegszik?
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy Kawasaki ER6n 2007-es motorom. Múltnak mentem motorozni, és már bőven túlvoltam 100 km-en, megálltam, leállítottam. Újra akartam indítani, kigyulladt az F1 lámpa. Utána le és újraindítottam,de akkor már nem gyulladt ki a lámpa, elindult egyből.
Nekem is F-es van, és folyamatos problémám, hogy kevéssé használhatók a tükrök a hátralátáshoz, mert vagy a könyököm lóg bele vagy a kabátom, vagy ha egyik sem, akkor nem látok mögém csak mellém-mögém.
Valóban hathatós megoldást jelent a 2009 utáni széria tükre? A felszerelése sem problémás? Helyileg merre vagytok? Ha Budapesten vagy környékén, akkor valamikor összefuthatnánk egy eszmecserére, és meglesném a tükröket is. :-)
Eddig a visszapillantó tükröket cseréltük ki 2009 utáni típuséra, mert abból hátralátni.Műszaki vizsga után cserélem a hátsó indexet, amihez kerámia ellenállást is vettem.Egyéb változtatást nem tervezünk,hátsó dobozt kaptunk hozzá.
A feleségemnek vettünk nemrég egy er6F-et. Örülök,hogy újból aktív ez a fórum. Elkezdtem a fórumot az elejétől olvasni, nem tudom mikor érek a végére, de elszánt vagyok. Nagyon jó kis motor, bár a miénk 2007-es. Remélem a kezdeti hibákat már kijavította az előző tulaj. Mivel nemrég váltunk motorossá, így szerelésben, tapasztalatokban nem nagyon tudunk hozzászólni a beszélgetéshez, de szívesen olvassuk más tapasztalatait, véleményét. Szép napot.
Szerintem a Kawasaki Ivanicsot kellene meginterjúvolni az ügyben, ők valószínűleg csinálnak ilyet.
De tálálhatsz "gyárilag fojtott Kawa ER6" hirdetést, az az egyszerűbb verzió. Vagy keresel egy olyan motort, ami a megengedett kW határon belül van gyárilag.
Lehet, hogy már volt ez a kérdés ám nekem most fontos lenne a segítség. Szeretnék egy Kawa Er-6n venni, de A2 es jogsim van. Azt szeretném megtudni, hogy ha egy gyári gépet veszek használtan, azt le lehet e folytani 35kW teljesitményűre? Illetve ha ez lehetséges akkor milyen áron van ez? És helyileg hol lehetne?
Mivel kifizetted, elvileg a tiéd a rendszám, azt csinálsz vele, amit akarsz, de az alábbiakat figyelembbe kell venni:
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeleta közúti közlekedés szabályairól:
(5)10 A hatósági jelzés(eke)t [rendszámtábla(áka)t] a járművön a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy jogosulatlanul eltávolítani tilos.
Szelep beégés csak akkor szokott történni, ha túlságosan nyitott a dob.
A teljesítményvesztés a nem megfelelő fojtás miatt történik. Mérésekkel is igazolták, hogy a gyári dob lecserélése nyitottabb rendszerre nem hogy teljesítmény növekedést nem okoz, de még csökkenti is azt a túl kicsi fojtás miatt. A fogyasztás is több lesz a fojtás csökkenése miatt.
Biztosan, de gondolom a ccm3 hez megvan a megfelelő hossz az átmérő stb.. olvastam valahol hogy a nem megfelelően tervezett és méretezett dob, szelep beégéshez vezet és teljesítmény ill a motor élettartam csökkenéséhez. Ezért tartok a garázsban hegesztett utólagos doboktól mint amit linkeltem is.
Fene tudja. A márkásoknál sokszor a név kerül sokba, meg persze meg kell fizetni a több év(tized)es gyakorlatot, gyártástechnológiát, és talán azt, hogy típusspecifikus dobjaik vannak megfelelő szerelvényekkel, méréssel, megfelelő dB-szinttel, stb.
Amúgy meg ha egy perforált csövet vastagon körbetekerünk hőálló gyapottal vagy ehhez való anyaggal és bedugjuk egy megfelelő méretű rozsdamentes csőbe, megcsináljuk az elejét, hátulját, akkor kevesebb pénzből is megvan, csak kérdés, milyen lesz a hangja meg a kinézete. :-)
Más motor miatt felmerült, hogy led mellett sokat villog az index. Erre van egy kapcsolásom aminek mind1 h led vagy izzó ugyan annyit villog. Néztem, erre a motorra is jó lenne, csak a régi le, új fel és nem kell előtét sem. Ha előkerül a rajz hozzá érdekelhet? Anno a GS500 ezzel ment éveket.
Az meg van oldva, raktam be kerámia ellenállást led irányjelzőhöz valót. Csak az a kék vezeték ismeretlen számomra és mintha nem gyári lenne de visszakötöttem azt is.
Tartsd szem előtt, hogy a LED sokkal kevesebbet eszik, ne borítsd fel a kitalált terhelés amit a fesz.szabra ráaggattak. Rossz esetben jobban fűt a led miatt a szabályzó, mert amit nem használ fel, elfűt. Én vennék hozzá ellenállást, már csak azért ie, mert a relé terheléstől függően villog 85*/ perc. Igaz van erre elektronika, a gs500-ba mind1 volt mit tettem rá, nem nagy szám. A relé a bal index idom alatt van.
Köszönöm a részletes választ! Mindenképp a 2es megoldás lesz, csak hogy kicist legyen hangja a motornak ha megyek vele. Amugy nem szeretem ha bömböl a gép de ugyérzem muszáj. Na el is kezdem a youtube videokat fogyasztani.