Keresés

Részletes keresés

Athlay Creative Commons License 2003.05.26 0 0 480
Ez a forrásadó ritka nagy ökörségnek tűnik - valószínűleg annyit érnének el vele, hogy az emberek tovább csökkentenék megtakarításaikat és a pénzt intenzívebben nyomnák bele a fogyasztásba, ami az egyensúly további romlásához vezethetne.
Előzmény: Dzsugas Viki (464)
nyman Creative Commons License 2003.05.26 0 0 479
"Tételezzük fel a példa okáért, hogy a butikban köldökmutogató tetkós kiscsaj - aki ugye mondjuk elad 30 percenként egy blúzt - kézhez kap 70 eFt-t".
Ha zsebbe kapja a lovet, akkor napi 10 ora munkaval es heti egy pihenonappal ilyen utemben minden bluzon eleg ha 146 Ft van. Ha jarulekokat adot szamolunk, akkor kb 300 ft.

Egyebkent 70 rugot valszeg csak a kutyaszaros fovarosunkban keres. Az unokahugom egy videki kisvarosban 40-50-et visz haza, es ebbol meg levonjak, ha eltunik valami.

Kulonben nicsenek neked eloiteleteid? "köldökmutogató tetkós kiscsaj" megjegyzesedre ertem.

Nezd a kozszferaban dolgozok egy resze megerdemelne tobbet is, de mar a tavalyi emelesekkel is latod, hogy padlora kuldtek egy rakas mindent, illetve mekkora elvonasemelkedes (jarulekok, illetekek, afakulcsvaltozasok, lakashitel stb.) volt.

Egyebkent mikor koztiszviselo kocsog voltam, akkor en is ilyen faszfej modon gondolkoztam. Most mar jobban atlatom a kozgazdasagi osszefuggeseket.

Előzmény: Antisystem (469)
jani55 Creative Commons License 2003.05.24 0 0 478
Egyáltaljában! Kijaza IMF ?
Valami jótanácsosztogató csoportosulás ?
Vagy mijaz ?
jani55 Creative Commons License 2003.05.24 0 0 477
Az ötlet a fityeszé !!
Előzmény: armagnac (474)
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 476
Cool.
Előzmény: magyar tarka nagy barom (475)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2003.05.13 0 0 475
Már köztisztviselők.
Előzmény: armagnac (474)
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 474
Persze, persze. meg közalkalmazott a körmét lakkozó titkárnő is, aki a közszférában finoman szólva nem a leterhelt fajtába tartozik. Bár az új tervek szerint belőlük is köztisztviselőt faragnak (talán Gál J. kedvéért?:)), hadd keressenek többet a tanároknál és az orvosoknál.
Előzmény: Antisystem (470)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 473
Várjál, kedves Öjv, a történetet még nem fejeztem be :) Eddig leírtam a presszor-terápia elveit, ahol egyébként természetes analógia, hogy az IMF ajánlások is valami hasonlóval kisérleteznek. Összehúzni, hogy javuljanak a paraméterek.
Eddig egyetértünk?

ÜdV

ps: a kérdésed egyébként jó, szerintem térjünk rá vissza a végén. Nem akarom elkerülni:)))

Előzmény: Öjv (471)
stones Creative Commons License 2003.05.13 0 0 472
Kik az IMF hazai szakértői? békesiLászló? bokrosLajos?
Öjv Creative Commons License 2003.05.13 0 0 471
Csupán egyetlen kérdésem lenne, és ezt most értsd szó szerint, és átvitt értelemben is.

Ha 'én' nem állítom elő az adrenalint, akkor honnan lesz a doktorbácsiknak adrenalinjuk, hogy nekem badják, és jól összeszűköljek, hogy a vérem beléjük áramoljon? :-)))

(Azt már csak záróljelben jegyzem meg, ha 'én' nem lettem volna, a doktorbácsik nem is tudnák, hogy mi az az adrenalin.:-)))

Előzmény: Antisystem (460)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 470
Ezzel az emeléssel egyébként nekem az volt a bajom alapban is - hogy ilyet is mondjak - hogy "túl kapitalista volt", nem rendelték alá a szociális igazságnak a meglévő (jogos vagy kevésbé) különbségeket. Én valszeg azt csináltam volna, hogy 100 eFt alatti nettón emelek 50%-ot, 100-200 eFt nettón 25%-ot, afelett meg inflációt.

ÜdV

Előzmény: armagnac (468)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 469
Nézd, még ez is lehet. Viszont akkor kérdenék én Tőled egy egyszerű dolgot.
Tételezzük fel a példa okáért, hogy a butikban köldökmutogató tetkós kiscsaj - aki ugye mondjuk elad 30 percenként egy blúzt - kézhez kap 70 eFt-t. Ehhez képest Te hogyan határoznád meg a főiskolát végzett, és a kisgyerekek iskolához való hozzáállásáért, kvázi a jövőéért felelős tanitó, vagy a három műszakban és ha úgy jön ki ünnepen dolgozó, emberéletekért felelős ápoló fizetésének összegét. Szerinted mennyi lenne a reális, az az összeg, amiért emberek úgy döntenek, hogy érdemes ilyen hivatásokat választani, nem hülyének néz a társadalom.

Várom válaszod.

ÜdV

Előzmény: armagnac (468)
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 468
Nem hiszem, hogy a versenyszférában kisebb lenne a szórás. A vezetők is jobban keresnek meg a "jó szakmában" dolgozók is, mint a költségvetési szférában tevékenykedő "megfelelőik".
Előzmény: Antisystem (462)
gi_joe Creative Commons License 2003.05.13 0 0 467
ez mind duma. a lenyeg, hogy jon az ujabb megszorito csomag. nevezhetnenk masodik bokros-csomagnak is, de majd valami masnak fogjuk nevezni.
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 466
Mondjuk a köztisztviselők jóval kevesebben vannak, mint a közalkalmazottak és még csak 50%-os emelést sem kaptak. (Igaz, ma még több a kedvezményük:))
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 465
50%-os vasúti kedvezmény? Étkezési támogatás? +1 nap szabadság?
Előzmény: John Doe3 (463)
Dzsugas Viki Creative Commons License 2003.05.13 0 0 464
Közalkalmazottak, rettegjetek!
2003.05.12 15:11
A Valutaalap számos kedvezményt, plusszjuttatást is megvonna a közszférában dolgozóktól, sőt, új adó bevezetését is szükségesnek látják

A Nemzetközi Valutaalap bizalmasan kezelt jelentése a közszféra bérbefagyasztása mellett megfontolásra ajánlja a kormánynak azt is, hogy a köztisztviselőktől vonja meg a különféle kedvezményeket, pluszjuttatásokat - írja a Magyar Nemzet. Ezek közé tartozik az utazási hozzájárulás, a vasúti és a helyi tömegközlekedés igénybevételéhez biztosított utazási kedvezmény, az étkezési és nyaralási támogatás, valamint a pótlékok és a jutalmak.
A lap úgy tudja: az IMF annak érdekében, hogy rábírja a magyar államot a költségvetési hiány 3 százalék alá csökkentésére, felveti egy esetleges új adónem bevezetésének lehetőségét is. Az úgynevezett forrásadóval a lakossági és társasági megtakarításokat, betéteket terhelnék meg.
Az egészségügy területén is szigorításokat alkalmazna a valutaalap, több, jelenleg ingyenes szolgáltatásért kellene fizetni a jövőben. Információink szerint az IMF jelentése kitér a családi adókedvezményekre is, amelyeket lényegében megszüntetnének, ha a kormány elfogadná a világszervezet ajánlásait.

A közalkalmazotti bérek befagyasztását javasolja Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap, mert attól tart, hogy csökken a magyar gazdaság versenyképessége. A Valutaalap úgy látja, hogy a költségvetés kiigazítását már idén meg kell kezdeni, egyebek között az egészségügyi, a szociális illetve a nyugdíjrendszer kiadásainak csökkentésével. (MTI)

Előzmény: armagnac (459)
John Doe3 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 463
Közalkalmazott vagyok, de nem tudom, hogy volna bármilyen pótlékom vagy jutalmam (azt Vityka már rég lenyúlta).
Előzmény: armagnac (459)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 462
Na igen, de tudod az a gond, hogy a költségvetési szférában a bérek eloszlása a tragikus. Ott vannak a nettó többszázezres seggvakarók is, meg az alig több mint minimálbérért sülyos felelősségekkel gályázók. Szóval megint van átlagunk, de nincs hozzá tartozó szórásunk. Abcug KSH.

ÜdV

Előzmény: armagnac (458)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 461
Kedves armagnac, most ezzel mit vitázzak? Néhol akár többet kellett volna adni, máshol meg kevesebbet. Egyetértünk.

ÜdV

Előzmény: armagnac (457)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 460
Kedves Öjv, van erre Neked egy történetem.
(meg a többieknek is)
Az idők kezdetén, meg azután nagyon hosszú ideig volt az, hogy ha valaki valamitől összeesett, az egy idő után vagy felkelt, vagy ott is maradt kimúlva. Oszt fejlődött az orvoslás, és megpróbáltak ezzel kezdeni valamit. Felfedezték a mellékvese-velő által elválasztott "stresszanyagot", az adrenalint, illetve ennek drasztikusabb változatát a noradrenalint. Elkezdték adni boldognak-boldogtalannak, és azt érzékelték, hogy az elterülőknek följebb megy tőle a vérnyomása, ennek következtében rendeződik a tudata, és nagyobb számban kelnek fel, mint elötte. Mivel ezt a szer úgy éri el, hogy az un. zsigeri szervek ereit összehúzza és így több vér marad az érpályában, az eljárás a "presszor-terápia" nevet kapta.

innen folyt.

ÜdV

Előzmény: Öjv (455)
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 459
Höhö. mit látok?!:D
Igazából egyáltalán nem vicces: a MN értesülései szerint az IMF javasolja a közalkalmazotti kedvezmények, pótlékok és jutalmak megszüntetését. Ha már egyszer olyan magas fizetésük lett, minek az?!:D
Lesz itt még hadd el hadd.
Előzmény: armagnac (458)
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 458
Ezzel szemben ez az 50% is kevés volt ahhoz, hogy a magyar versenyszféra közelébe kerüljön
A KSH szerint ez nagyon nem így van, pillanatnyilag a költségvetési szférában jó 15-20%-kal magasabbak a (legális) jövedelmek. Tavaly még egyforma volt a 2 szektor, és valószínű, hogy nemsokára megint az lesz (bérstopp van).
Előzmény: Antisystem (411)
armagnac Creative Commons License 2003.05.13 0 0 457
Szóval nem, a 20% a dolgok ezen a pontján nem lett volna elég.
Lehet, hogy bizonyos munkakörökre nem lett volna elég. De 0 vizsgálat + választási nagyotmondási kényszer miatt muszáj volt mindenhol azonnal 50%-ot adni.
Csakhogy, mi értelme 50% emelést adni, ha nem tudjuk kifizetni? Nyilvánvaló, hogy nem fogja tartani sem a reálértékét, sem a munkaerőpiaci relatív értékét, hiszen nincs meg rá a fedezet. Akkor meg minek kellett ezzel évekre tönkrevágni a költségvetést? Ráadásul tény, hogy az emberek a reálbérük csökkenésére sokkal hevesebben reagálnak, mint a növelésére. Ha 4 éven át csúsznak vissza relatív (a többiekhez képest) és abszolút (vásárló erőben) módon is, akkor lesznek majd igazán szép sztrájkok meg pályaelhagyási hullámok.
Előzmény: Antisystem (403)
class-struggle Creative Commons License 2003.05.13 0 0 456
Támogatjuk a vagyonadó bevezetését.

Ami kiáll a földből, azt meg kell adóztatni.

"mert büntetést és jóvátételt fizetnek egymásnak jogtalankodásukért az idő rendje szerint"

(Anaximandrosz)

Öjv Creative Commons License 2003.05.13 0 0 455
Ezt te sem gondolhatod komolyan. Az ország rövidebb és hosszabb távú sorsa elsősorban az exportképes termelő és szolgáltató ágazatokon múlik. Ha ők nem 'csinálnak' pénzt, akkor a többieknek sem lesz. (Azt a demagógiát meg csak zárójelben engedem meg magamnak, hogy miként fog az egészségügy gyógyítani, a tanárok meg oktatni, ha mondjuk a villamosiparban dolgozók holnap elfelejtenek bemenni a munkahelyükre. Te is tudod, sehogy.)

Ami pedig az EU-bérek követelését illeti. A Magyar Orvosi Kamarának simán volt pofája javasolni a kezdő orvosok hatszázezer forintos bérének törvénybe foglalását.

Előzmény: Antisystem (411)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 454
Neméppen. Ne keverjük a dologokat, a létező szoc. legfeljebb fekély volt - még ha duplázod is :)))

ÜdV

Előzmény: rtsrulez (453)
rtsrulez Creative Commons License 2003.05.13 0 0 453
Most ugye a kommunizmusrol beszelsz mint rakos daganatrol?

Mert annak volt hasonloan szomoru vegeredmenye....

rtsrulez Creative Commons License 2003.05.13 0 0 452
Most ugye a kommunizmusrol beszelsz mint rakos daganatrol?

Mert annak volt hasonloan szomoru vegeredmenye....

Antisystem Creative Commons License 2003.05.13 0 0 451
Na ja, de a rákos daganatot meg még idejében kell amputálni, mielőtt elkezd más szervek rovására terjeszkedni.

ÜdV

Előzmény: Viator Cosmopoliticus (450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!