Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2017.11.11 0 0 944

Hat ugye Marquesas a legtavolabbi szigetcsoport Tahititol. Es az en szememben a legszebb is.

De ha nem fer bele, akkor nincs mit tenni.

En egyebkent pont azert hagytam eddig ki Francia Polineziat, mert ha mar elmennek odaig, akkor minden reszet meg szeretnem nezni, az meg szamomra is tul draga.

 

Indonezia ugyeben majd varunk abban a topikban - nekem az a specialitasom! :-)

Bar elsosorban nem luxusudulos utakat szoktunk ott taglalni.

Viszont szigetei szepsege es valtozatossaga telinteteben szerintem alighanem verhetetlen az orszag, meg ha nem is var mindenfele Maldiv stilusu, 5 csillagos kenyelem.

Szerencsere!

Előzmény: Pranit (942)
Pranit Creative Commons License 2017.11.11 0 0 943

Köszönöm, és igen, mindenképp beszámolok, bár még nagyon messze van. :-) 

És mi lett a ti utazásotokkal? El lett tolva bizonytalan idöre vagy van újabb tervetek konkrét idöponttal?

Az étkezés nekem is fejtörést okoz, de van ahol van félpanziós ellátás, pl. Tikehau-n olyan szállást néztem, a nagyobb szigeteken megpróbáljuk reggelivel, és a vacsorát majd megoldjuk. Bora Borán én is ugyanezt a szállást néztem, mert árban még elfogadható, de van a környékén elég étterem ahol pl. a vacsora megoldható. 

Előzmény: Utazó666 (941)
Pranit Creative Commons License 2017.11.11 0 0 942

Nem könnyíted meg a dolgomat a jó ötleteiddel. :) 

Megnéztem a Marquesas-szigeteket, valamiért eddig teljesen elkerülték a figyelmemet, és hát nagyon is érdekelne, fel sem tünt, pedig van erre is egy külön pass az Air Tahiti-nél. A kedvem ott ment el, mikor megláttam az árát. A 2 szigetes több, mint 800, a 3 vagy 4 szigetes pedig több, mint 900 € fejenként. Azért az jelentös kiadás lenne még a többi tetejére. Illetve az az igazság, hogy nem csak látni és felfedezni, hanem pihenni is megyünk, így ezt a részt is belevéve már talán zsúfolt lenne a program.

Igen, szándékosan úgy néztem a szigeteket, hogy legyen benne ilyen is-olyan is. 

 

Sajnos plusz 2 hetünk sem lesz, én is és a férjem is "normál" munkahelyen dolgozunk, már az is nagy szó, hogy 1 hónap szabadot megkapjunk egyhuzamban, ez a  maximum amit ki tudunk eröszakolni. De egyébként sem tenném, Indonézia egy külön project lesz, 2019-ben arra lesz szánva 1 hónap. :-)

Előzmény: W.L. (940)
Utazó666 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 941

Szia!

Köszönöm, hogy írtál. Mi január - februárra terveztük, Bécsi indulással. A terv Moorea 5 éjszaka, szállás Le Tipaniers, utána Bora Bora 8 éjszaka Maitai Polynesia-ban, aztán Tikehau 5 éjszaka, 5 vagy 6 éjszaka Rangiroa, bár Fakarava is szóba került nálunk, de sehogy nem tudtam a belső járat menetrendjével úgy összehozni hogy jó legyen, így lett helyette Rangiora és a legvégén Tahiti ahol csak 2-3 éjszaka volt a terv. Mi is a pass kártyát terveztük megvenni, az a legegyszerűbb szerintem. Mi sem vagyunk hátizsákos turisták,de mivel Moorea és Bora Bora is kirándulósabb szigetek, ezért az egyszerűbb, de jó elhelyezkedésű szállásokat kerestük. Ami nálam még nagy fejtörést okozott, az az ellátás, mert Bora Bora és Moorea szigetén úgy gondoltam elég a reggeli, mivel ott több étterem található a szállások környékén, így különböző helyeken tudnánk vacsorázni.... Moorea-n robogó bérlésre is gondoltam és akkor az ember maga tudja felfedezni a szigetet, de nem tudom ez is mennyire megvalósítható....Nagyon jó tervezgetést kívánok és nagyon nagyon nagyon várom majd az élménybeszámolódat!!

Előzmény: Pranit (939)
W.L. Creative Commons License 2017.11.09 0 0 940

Mint mar a Maldiv topikba is irtam, jo a terv, igy ugye hegyes szigetek es atollok is vannak benne.

En mondjuk a Marquesas-szigeteket is megprobalnam belevenni. Illetve gondolkodj el a szinten mar emlitett lakott vs lakatlan szigeteken valo megszallas "problemajarol".

Es ha mar lud, legyen kover: Ha ugyis Szingapuron at ternetek haza, es lenne meg 1-2 hetetek ra, akar 1-2 indonez szigettel is kiegeszithetnetek az utat. ;-) Ott aztan tenyleg mindenfele sziget akad az oriasitol a nagyon picikig.

Előzmény: Pranit (939)
Pranit Creative Commons License 2017.11.08 0 0 939

Szóval a terv úgy néz ki nálunk, hogy jövö szeptember, utazással együtt gyakorlatilag 4 teljes hetünk lesz rá. 

 

Repülésre 2 opciónk van, valószínüleg az Air New Zealand-ot fogom preferálni Frankfurt-London-Los Angeles-Tahiti útvonalon, visszafelé pedig, mert valahogy vonz az ötlet, hogy körberepüljem a földet :), Tahiti-Auckland-Singapore-Frankfurt. De mire foglalunk, január, de február elején legkésöbb, lehet meggondolom magam és nem bonyolítjuk, és visszafelé is LA- keresztül jövünk.

A másik opció Air Tahiti Nui/Air France Párizsból, 1x-i átszállással Los Angelesben, kB. 200 €-val drágább fejenként, ami talán megéri a második átszállás megspórolását (viszont Frankfurtot egyszerübben elérjük, mint Párizst, No-ban élünk), plusz az átszállási idö is rövidebb, de valami miatt az Air France nem szimpatikus, így emiatt egyelöre az elsö verzió a valószínübb.

 

Ami biztos, hogy Air Tahiti Pass-sal fogunk a szigetek között repülni.

https://www.airtahiti.com/multiisland-fares

3 sziget biztos, Tahiti, Moorea és Bora Bora. 4.-nek Tikehau látszik biztosnak, ehhez már mindenképpen Bora Bora-Tuamotu Passkell, így az 5. szigetet majd a benne foglaltakból kell kiválasztanunk, de valószínü Rangiora lesz, de ez még képlékeny, bele kell ásnom magam mélyebben a szigetekbe, hogy hová érdemes.

 

Nem vagyunk hátizsákos turisták, de megvannak azért anyagilag a határaink, így majd ennek megfelelöen kell szállásokat keresnem. 

Egyelöre ennyi a terv, várok a jövö évi szabadságom engedélyeztetésére a munkahelyemen, ha az megvan, elkezdek részletekbe menöbben foglalkozni a dologgal.

 

Azt írtad nektek megvolt a terv januárra, ti miben gondolkodtatok? 

 

 

Előzmény: Utazó666 (937)
Kcicó Creative Commons License 2017.08.04 0 0 938

Sziasztok!

 

From the UK to splendid Tahiti from £929!

 

http://www.fly4free.com/flight-deals/europe/london-or-manchester-to-tahiti-from-just-929/

 

Travel dates:
February – June 2018

Sample dates
Feb 27-Mar 11
Mar 6-18
Apr 12-24, 17-29
May 8-20, 15-27
May 22-Jun 3, May 23-Jun 10

Routing:
London – Tahiti – London
Manchester – Tahiti – Manchester

Utazó666 Creative Commons License 2017.07.28 -1 1 937

Sziasztok! Jó lenne egy kicsit feléleszteni a fórumot,már csak önös érdekből is,mert szóba került nálunk is mint uticél. Örömmel olvasnék friss élménybeszámolókat, hasznos infókat.....

Pranit Creative Commons License 2017.06.25 0 0 936

Ha jársz erre valamikor írnál róla, hogy hogy sikerült a nyaralásotok? Melyik szigeten hol száltatok meg, melyik sziget miért tetszett, mit csinálnátok esetleg utólag másképp?

Előzmény: pedrojunior (935)
pedrojunior Creative Commons License 2017.01.26 0 0 935

Eldőlt végre.

4 nap Huahine, 4 nap BoraBora és 5 nap Moorea.

Akinek esetleg van infoja, ajanlata Huahine-vel es Moorea-val kapcsolatban az ne fogja vissza magát!

Előre is köszi!

pedrojunior Creative Commons License 2017.01.01 0 0 934

Valakinek van tapasztalata a ferry-kel?

utazott valaki szigetrol szigetre ferry-vel?

pedrojunior Creative Commons License 2016.12.28 0 0 933

Sziasztok!

Aprilisban megyunk, eddig ez a tuti.

Kerdesem, hogy hasznalta-e mar valaki az air tahiti island hopping-ot?

Ha igen melyiket, es mi a tapasztalat?

valaszotokat elore is koszonom!

Casady Creative Commons License 2016.09.05 0 1 932

Sziasztok!

 

létrehoztam egy facebook oldalt:

https://www.facebook.com/BoraBoraUtiterv/

Mindenben szívesek segítek azoknak akik Bora Bora-ra terveznek álomutazást. Legyen az költséghatékony, vagy luxus kategória.

 

Üdv!

Casady Creative Commons License 2016.06.12 0 0 931

Szia! Bp-london-los angeles-tahiti, és air tahitivel 

bora bora. Többen megkérdezték hogy Maldív vagy Bora, az őszinte szubjektív véleményem, hogy Maldívra többször vissza fogok menni, 

Bora Bora-ra nem tervezem. Pusztán azért, mert annyival nem adott többet, mint amennyivel messzebb van, és tényleg mindent láttunk amit itt lehet. De ez attól függ, hogy ki milyen élményt keres? A polinéz vendégszeretet és kultúra vonz? A szállodák nyújtotta luxus? ha régi álmod és égsz a vágytól, akkor nincs kétség, menni és látni kell! De ha csak a fauna és flóra, vagy csupán egy  gyönyörű helyre vágysz, akkor ilyen típusú van közelebb is.

Előzmény: lucita (930)
lucita Creative Commons License 2016.06.09 0 0 930

Köszi a beszámolót!

Milyen útvonalon repültetek?

És akkor ezek szerint picit Maldív elé pozícionálod?

Előzmény: Casady (924)
Casady Creative Commons License 2016.06.06 0 0 929

Ráadásul a kisboltokban ennél olcsóbban is van élelmiszer. Azt azért megjegyzem, ha Motu-n tartozkodtok, akkor elelmiszer miatt es a programok miatt is rendszeresen be kell hajozni a fő szigetre, és az nem olcsó. Van egy olcsó szállás a maitai mellett, ismerősöm ott vett ki szobát, de átköltözött maitai-ba mert nem tudott aludni bogarak es meleg miatt. Kinek mi az ingerküszöbe. 

Előzmény: wanbo (928)
wanbo Creative Commons License 2016.06.06 0 0 928

Köszi, ez jó hír, bár nem olcsó, de azért mégsem akkora összegek, hogy 3-4 napot ne lehetne kihúzni, viszonylag kis költségvetéssel. Nálam is tervben van, de néhány évig még biztos nem fog összejönni, főleg a repülőjegy miatt. Szállásra amúgy ajánlom az Airbnb-t, ha valaki "olcsón" szeretne néhány napot eltölteni, Tahitin már 20-30 dollár körül lehet találni szobát, de amúgy olyan 50 dollár körül sokfelé van. Bora Borán ráadásul úgy tudom, hogy kemping is működik, ráadásul egy motun! Az kb. 20-25 euró két főre, sátorral. A repjegy ne lenne annyira drága...  

Előzmény: Casady (927)
Casady Creative Commons License 2016.06.05 0 0 927

Szia! Igen ettünk más étteremben, és büfében is. 3 supermarket van a főszigeten (inkább mini market) egyik 100 méterre volt a hoteltől. Büfékben, kisebb éttermekben  már lehetett 1500-2000. Xpf-ert enni egy főételt/pizzát/hamburgert. 1xpf = 2,6 ft 

egyébként ezt ajánlom:

http://www.boraboraislandguide.com/bora-bora-cheap-eats.html

Előzmény: wanbo (926)
wanbo Creative Commons License 2016.06.05 0 0 926

Hali! 

 

Engem érdekelne, hogy a hoteleken kívül pl ettetek-e a valahol és ha igen, akkor kb milyen árak vannak? Esetleg szupermarketben jártatok? 

 

Köszi! 

Előzmény: Casady (924)
Attika30 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 925

Szia Casady!

 

Szeretnék írni neked emailt de nekem nincs levelező rendszerem (csak sima gmail) és így nem látom az email címed hiába kattintok a küld gombra, szóval légyszi írd meg ide az email címed vagy ha nem akarod akkor küldj nekem egy mailt a battila17@gmail.com címre és válaszban írok neked :)

 

Köszönöm!

 

Üdv. : Attila

Előzmény: Casady (924)
Casady Creative Commons License 2016.06.04 0 1 924

Sziasztok!
Akkor következzen a beszámoló amit ígértem. Imádok utazni, nekem Bora Bora a bakancslistám első helyezettje, és mivel a 2016-os év különleges számomra, úgy döntöttem idén megvalósítom. Hónapokkal előtte gyüjtöttem az infót, és szerveztem az utat. Mi az aktív pihenést szeretjük, és úgy kėszültünk mindent szeretnénk látni amit itt érdemes. Május átmeneti időszak esős és száraz évszak között, ezért volt rizikó, hogy rossz időnk lesz. Mikor megérkeztünk óriási eső fogadott minket, az Air Tahiti kisgépe sem szállt le, inkább tett még egy kört. Míg a reptér moturól behajóztunk Vaitape kikötőbe, nem is låtszott Otemanu a felhőktől. Míg a kisbusz elvitt minket a főszigeten lévő hotelhez, volt szerencsénk látni az út mellett a helyiek portáit, ahol a nagy eső miatt bokáig állt a víz az udvarban. Itt jegyezném meg, hogy hatalmas elvárásaim voltak Bora Bora-val kapcsolatban, és nem gondoltam arra, hogy a főszigeten lakó helyi polinézek magasan tojnak rá, hogy autóroncsok és putri van az udvarban, mert a hátsó kertben ott a türkizkék lagúna. Na itt volt egy pont amikor még nem is láttam a sziget igazi arcát, de azt mondtam: hát azért ezt nem hittem volna, ez nincs benne a prospektusokban. Na persze a helyiek Maldívon is így élnek, a szállodák meg
Borán is rendbe vannak A-Z-ig. Viszont mire megérkeztünk a hotelba, kibújt a nap, és szikrázó napsütés volt végig a kint tartózkodásunk alatt, amit az utolsó 2 napban próbált egy kis fátyolfelhő eltakarni kevés sikerrel. Az érkezéskor tapasztalt kellemetlenségeket hamar elfelejtettem, és ami ezután következett, az minden pénzt megért amit ráköltöttem. A főszigeten lévő Hotel Maitai *** volt a kiindulópont. Nekünk csak arra kellett hogy legyen hol aludni este, erre tökeletes volt. Semmi extra, de panaszkodni sem tudnék. Garden view szobánk volt, eggyel feljebb az ocean view-ból már egész komoly kilátás volt Sofitel Motu Resort-ra. (Ide egyébként simán átkajakoztunk és eltöltöttünk itt egy fél napot). Viszont aki egy ilyen nyaralásnál igényli a luxust, azoknak a motukon lévő 5csillagos resortokat ajánlom, viszont ott egy picit jobban meg van kötve a kezed a programokat illetően, mert be kell előtte hajóznod a fő szogetre. Mi a Le Meridient, és az Intercontinental Thalasso-t néztük meg. Egyik füvesen pálmásan parkosított, másik homokos pálmás. Mindkettő fantasztikus. A fő szigeten megnéztük Intercontinental Le Moana-t is, az nem jött be. Ezekről több szót nem ejtenék, a youtube csatornámon lesz külön videó róluk. A programokat illetően voltunk jeep safari-n, shoppingolni a fő településen, Matira szabadstrandon, cápa-rája túra, snorkelezés, lakatlan motu barbecue,Lagoonarium, autoval körbejártuk a szigetet, hajóval vagy háromszor, és a hegyet is meg akartuk mászni, de mivel vezető nélkül indultunk, nem sokáig jutottunk. Igazi dzsungel... Ezeket a programokat szinten nem szeretném kifejteni, külön video van róluk, folyamatosan töltöm fel. Este 6 kor lemegy a nap, összegyűlik a "tömeg" Matira beachen naplementét nézni, utána pedig az éttermekben. 6 kor felkel a nap, pont előttünk a Maitai-nál. Este romantikus sétáké a szerep, és amit szabad szemmel látni teljesen mas volt, mint olvasni róla: mivel a csendes óceán közepén nincs a nagyvárosoktól származó fényszennyezés, nem csak 3x annyi csillag látszik az égen, de szabad szemmel látszik a tejút! A 10 nap alatt sokat voltunk úton, hogy minél többet lássunk, és úgy jöttem haza, hogy úgy érzem nem maradt látnivaló, teljesen "kimaxoltuk" Bora Bora-t. Még egy napot töltöttünk Tahitin, ahol körbe utaztuk, és sok érdekes dolgot láttunk, de a fekete vulkanikus homok engem nem varázsolt el, és itt már az eső is rákezdett. Összegezve az egész utazást, megérte, de még egyszer nem szeretnék 33 órát és 17000 km-t utazni, ha egzotikus nyaralásra vágyom, mert ha ilyen különleges helyet nem is, de ilyen szépet, és hasonló örömöket nyújtó paradicsomot fele ekkora távolságra is találunk. Csak azt a fránya hegyet egyszer mindenképpen látni akartam... :)

Ide töltöm fel folyamatosan a videókat: https://m.youtube.com/user/casadytreep

Senila Creative Commons License 2016.06.04 0 0 923

Szia! Tényleg jó a videó!:)

A részletes beszámoló engem is érdekelne, régi vágyam, hogy megnézzem mi van a talpam alatt, de sajnos akár honnan figyelem, mégiscsak a föld legtávolabbi pontjai - szárazföldjei! (Legalábbis nekünk) 

Kíváncsi vagyok az árakra, a szállodák nevére, a befizetett és az általatok szervezett programokra és minden másra is amit itt nem soroltam fel, de szerinted érdekes, fontos vagy hasznos lehet. Remélem néhány éven beül Bora-Borára és Tahitire is eljuthatok! Idén marad a Maldív-Szigetek! Úgy sajnálom magunkat.:)))

 

Előzmény: Casady (917)
Casady Creative Commons License 2016.06.03 0 0 922

Sziasztok! Hétvégén írok egy hosszabb őszinte véleményt. Mindent láttunk amit Bora-n érdemes, 4 hotelben is voltunk. Csak a bálnák maradtak ki, mert nem volt szezonja

andi265 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 921

Mesés video!

Beszámoló érdekelne engem is :)

 

Főleg hogy milyen volt Maldív után, mi a véleményetek. Kb. el tudom képzelni....

Előzmény: Casady (917)
lucita Creative Commons License 2016.06.03 0 0 920

Szia Casady,

 

Nagyszerű videó!

Írsz részletes beszámolót is az útról (repülés, szállodák/szállások, programok, minden)?

Köszi, l

Előzmény: Casady (917)
Casady Creative Commons License 2016.06.03 0 0 919

Köszönöm!

 

egy GoPro Hero 2 akció kamerával, kézi felvételek, fejpánt, és selfie bot :) Nekem tökéletesen megfelel az ilyen projektekhez, csak 720p 50 fps ben videózok. Újabb típusok már akár 4K-ban.

Ha Te is akció kamerában gondolkodol, akkor szerintem gimball-ra érdemes beruházni, ami csökkenti pl. a lépésekből eredő rezgést.

Előzmény: 3utazó (918)
3utazó Creative Commons License 2016.06.02 0 0 918

Szia. Gyonyoru felvételek, megkerdezhetem hogy milyen tipusú kamerával készült? Éppen kamera vásárlás elott  állok es annyira nem értek hozza. (bocs az offert) 

Előzmény: Casady (917)
Casady Creative Commons License 2016.06.02 0 4 917

Ia Orana!

 

Túl vagyunk ezen a csodálatos nyaraláson. A kint töltött idő alatt szinte mindent megnéztünk/ felfedeztünk, amit Bora Bora-n látni érdemes, és egy körutazásunk is volt Tahitin. Szívesen segítek bárkinek a szervezésben, vagy tanácsokkal/információkkal - akár luxus nyaralást tervez, akár a lehető legolcsóbban szeretné kihozni. A teljes videóanyagból összeállítottam egy rövid montázst, melyet itt megtekinthettek:

 

Casady Creative Commons License 2016.03.02 0 0 916

Szia! Szerintem tegnap beszéltünk telefonon :)

üdvözlettel A.P.

Előzmény: Canonman (915)
Canonman Creative Commons License 2016.03.01 0 0 915

Szia! Májusban leszünk kint mi is. Ha érdekel díjmentes fotózás, írj.

Előzmény: Casady (906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!