Keresés

Részletes keresés

monix Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1466
Kedves Berku család!
Gratulálok a nagy lányokhoz, sok örömet kívánok nektek hozzájuk. Milyen szép nagyok lettek!:-)

Susok,
Ezt a zuhanyzást annyira magam előtt láttam, tök jópofa a kis Andris, tudja mi a jó már most is:-))))

susok Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1465
Helló Arpg család! Hát előkerültetek végre:)))
Közeleg a pici lány 1 szülinapja:))))
Ha van időtök írjatok, mi újság veletek!

Mosomasa!
Már többször el akartam mesélni, de mindig elfelejtettem:(
Andris, amikor meghallja a zuhanyrózsából ömlő víz zaját, a pocakom azon oldalára tolul, kidugja a hátát és a popsiját és masszíroztatja magát:)
Úgyhogy biztos imádni fogja a babamasszázst. Mosomasa, leírnád, milyen könyvekből lehet ezt megtanulni?

Noa, biztosan nagyon jól esett pihenni egy kicsit. És gondolom, a lányok is nagyon élvezték a kikapcsolódást:)

Előzmény: arpg (1464)
arpg Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1464
Sziasztok kedves Topic Lakók!

Kedves Berku MAMA és PAPA gratulálunk a pici lányokhoz! Nagyon jó egészséget kívánunk Nektek a BERKU-CSALÁDNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

az elkóborolt arpg

susok Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1463
Kedves Berku család!
Sok szeretettel gratulálok kislányaitokhoz! Szép nevük van:) És gyönyörű súllyal születtek:))))))
Sok puszi a mamának is!
Előzmény: berku (1461)
Estee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1462
!!!!! Sok szeretettel gratulalunk es minden jot es boldogat kivanunk nektek!
Előzmény: berku (1461)
berku Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1461
Sziasztok !

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy ma 13 óra 45 perckor megszületett Dalma
2700gr-al, majd két perc múlva követte Őt Petra 3000gr-al !
A képet majd Berku mama felteszi, ha végre itthon bömbölnek a hölgyek.

Berku papa ( Berku kifejezett kívánságára)

Estee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1460
Feltettem KISPAPA ikreinek kepeit es azt, amit roluk irt levelben. Maryann babaja is megszuletett, sajnos nem volt minden rendben, az o tortenete is elolvashato. Es megnezhetitek ERIKA kislanyat is. (A tablazat is frissult a szuletesi adatokkal.)

mosomasa, johetnek a kepek! :) Barmennyi elfer. (Ez mindenkinek szol!)

mosomasa Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1459
Estee,
én is társulnék a többiekhez. Tényleg nagyon klassz a honlap.
Én nemsokára küldök még egy-két képet, ha nem baj, mert most vannak újak, nagyon szuperek.

Képzeljétek el, tiszta gagyi rácsvédőnk van. Egyik nap arra ébredek, hogy Ferkó keservesen felsír, erre odamegyek és látom, hogy a feje a árcsvédő alatt van. Azaz a rácsvédő és a rács között. :-( Persze olyan a védő, hogy alul nem lehet a rácsra kötni, így bármikor beevickélhet alá, mint ahogy azt mostanság teszi. Ja, és akkora a védő, hogy éppenséggel egy mini mózeskosarat lehetne vele kibélelni, nem ám egy 70x140 centis kiságyat.
Van valami ötletetek, hogy lehetne ezt megoldani? VArrni lenne a legegyszerűbb, de én nem vagyok nagy varróművész...majd talán most azzá válok :-)

Jó ez a hűvös idő, de utálom az esőt, mert nem tudunk kimenni sétálni és ez nagyon hiányzik, mivel mi naponta többször is szoktunk!

Tegnap kipróbáltam a masszírozást Ferkón és nagyon tetszett neki. Mostantól beiktatom fürdés előttre. Van három ilyen jellegű könyvem és azokból tanulom a technikát. Már csak megfelelő masszázsolajat kellene szereznem valahonnan, ami nem is könnyű, mert a paraffin, vagy babaolaj erre a célra nem felel meg.

mosomasa

Előzmény: gyomber (1455)
susok Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1458
Vajon Berkuval mi van? Ha minden igaz, ma megszülettek az ikrei. Én már úgy izgulok, és nagyon várom a jó híreket:)))
KISVÖDÖR Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1457
Sziasztok! Itt is szerencsét próbálok, bár ezen az oldalon még nem jártam. Kéréssel fordulok a gyermekért küzdőkhöz: Nagyon szeretném, ha VAs és Zala megyei lombikosok (inszemesek)jelentkeznének, majdani személyes beszélgetés céljából. Vagy itt, vagy az imrege@freemail.hu címen. Jómagam 6 inszemen és kettő lombik programon vagyok túl. Azok is jelentkezzenek ,akik már dédelgetik a program gyümölcsét!!! Sok sikert mindenkinek, előre is köszönöm a jelentkezést!
susok Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1456
Szia Gyömbér!

Én 11 körül megyek a szülészetre a szülésznőhöz, aztán 12-re UH-ra, és csak azután tudok majd lemenni a terhesgondozóba.

A vérvételt egyben elintézik a CTG-vel, nem kell éhgyomorra menni. Akkor holnap találkozunk:)

Előzmény: gyomber (1454)
gyomber Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1455
Estee

tök jó a honlap!!

gy

gyomber Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1454
Sziasztok,

Jelentem befejeztuk a tapetazast, ugyhogy mostmar talan van idom olvasni ujra. Nem mondom, hogy nem volt faraszto. Nem eleg, hogy odakinn 36 fok, meg egy rakas ember is az otthonodban. brrr. De jo hogy vege. Egyesz ido alatt azon izgultam, meg nem szuljek.

A júliusi kismamaban van egy összahasonlitas a korhazakról, hogy hol mit lehet, mennyi a papas szülések aranya, milyen feltételek vannak, stb. Akit érdekel...

csucsuka, nagyon helyes ez a gyerek!!! mennyi idős is már?

berku, nagyon szoritunmk, hogy minden siman menjen, es legyszi mihamarabb tudjunk rolatok valahogy.

susok, kedden kb fél 12 körül megyek a terhsegondozóba. Nem tudod vervetelre meddig kell menni? Mert én oda is kedden megyek.

üdv
gyömbér

monix Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1453
Estee,
Bözsi még egyben van, legutolsó infóm szerint.
Előzmény: Estee (1452)
Estee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1452
Ugyan, monix :)

Viszont toled majd szeretnek kerni egy hirt bozsi-rol, oks?

Ma este frissul a lap, ERIKA Vikijerol es KISPAPA babairol (mert megszulettek!!!) lesznek kepek es egy kis leiras is.

Előzmény: monix (1451)
monix Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1451
Estee,
Nagyon szuper, köszi. Aranyos vagy:-)))
Előzmény: Estee (1449)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1450
Sziasztok!

TEa:
Milford filteres teák. CSAK gyümölcstea, feketetea nincsen benne. Létezik cseresznyés-citromos, áfonyás, és málnás-epres izű.

Piglet

Estee Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1449
:))))))))))))))))

Koszi, susok!

Penteken dontottem ugy, hogy megsem mehet az, hogy bentrol nem tudok listat frissitgetni, itthonrol meg mar keves az erom, ti meg csak "logtok" :) a levegoben. Nekialltam a honlapnak, irattam egy scriptet (Pepe, nagyon koszi!!!) es osszegyujtottem a szulesleirasokat, fotokat. Tegnap este kesz is lett, ma mar csak finomitgattam rajta.

Amit tudni kell:

a script nem ember, igy nem tokeletes ;) Szoval lehet, hogy a napok nem stimmelnek, de nezzuk el neki. Minden nap frissul a tablazat, be lehet tenni a bookmark-ba es idonkent meg lehet nezegetni, ki hol tart. (Nagyon remelem, hogy a sok uj kismama is atjon hozzank, akik pedig csak olvasgatnak minket, irnak nekunk!)

A kepeknel minel kisebb meretre torekedtem (a gyors letoltesert), igy nem tokeletes minoseguek.

A szules-sztorikat toletek masoltam ki, mindenkitol annyit, amennyit irt.

Mindent meg lehet valtoztatni, csak szoljatok nekem. Boviteni is lehet barmivel, induljon meg a kepzeletetek, lehet otletborzezni, mit szeretnetek meg a honlapra.

Papirkepet tudok szkennelni, emilben adok cimet, hova kell kuldeni oket.

A konnyebb megjegyzesert valasztottam a go.to-s cimet, de ott nem lehet a bongeszo felso csikjan kovetni, hol is vagy, ezert lehet hasznalni a hosszabb cimet is (rentahost), ha ugy kenyelmesebb.

Kritikakat, eszreveteleket, kereseket es barmit emilben fogadok! :)

Es mindenkinek sok puszi :), olvaslak benneteket minden nap.

FRISSMAMAK, GYERTEK!!!

Előzmény: susok (1448)
susok Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1448
Nahát Estee:))))))))))))))))))

Egyszerűen fantasztikus vagy!
Micsoda meglepi, és milyen csuda klassz! Nagyon-nagyon tetszik:))))))))))))))))

Köszönjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Estee (1446)
mosomasa Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1447
Probaby,
A centis verzió eszembe sem jutott :-))

Még egyszer kakitéma:
Nálunk úgy tűnik az egy ét- egy kaki állt be és a gyermekünk nem szenved különösebben, csak akkor, amikor jön, mert akkor fél órán át, kisebb nagyobb megszakításokkal csak nyög...én meg tartom alá, amit éppen tudok, de általában egy egész nylonzacsi megtelik az eredménnyel :-) Kész családi program. Nekünk eddig semmi trükk nem jött be kaki varázsláshoz, így lassan (nem tudom mikortól lehet) én is megkérdem a védőnénit, lehetne-e gyümölcslével próbálkozni. CSak nálunk a gyerekorvos és a védőnéni is kizárólag anyatej párti, így már sejtem is a válaszukat.

mosomasa

Előzmény: probaby (1439)
Estee Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1446
Ha valakinek nem tetszik a http://go.to/babavar-os verzio, annak ajanlom a http://rentahost.net/estee/babavar cimet, ez ugyanaz, csak reklam nelkuli es meg a bongeszo tetejen is valtakoznak a cimek.
Estee Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1445
noa2 Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1444
Még régebben Gyömbér irta, hogy 500-ért hipermarketben lehet teljes áron is kapni bodyt. Én egyszer sajnos vettem ilyet, boritéknyakút, mert én azt szeretem (alulról is fel lehet adni). Az első mosásnál olyan lett, hogy egy Carmen-blúz ahhoz képest kismiska... Hálózsákhoz azért el lehet használni. A Kenguru akcióban viszont olyan minőségi bodyk voltak leszállitva, amelyeknek az eredeti ára 7-8-900 Ft volt. Ami viszont érdekes, nem csalódtam még az olyan akciókban a hiperekben, amikor 900 Ft-ért kettő bodyt adnak összecsomagolva. A tapasztalatom, hogy az a fajta a jó minőségű, amelyiken Micimackó figurák vannak, nem tudom a márkáját.

Szintén ezeréves a cumitéma. Már irtam, hogy nálunk Emike kezdettől elfogadta, Csencsi nem. És képzeljétek: egy hete apája kitartó fáradozása eredményt hozott: ő is rákapott. Igaz, válogatósak: kizárólag a MAM szilikonos szopókájú a nyerő :-)))))). Nekem az ujjszopással nincsenek jó tapasztalataim, a családban és baráti körben anno többeket iskolás korukig sem sikerült leszoktatni (az ujját nem lehet elvenni...) és a fogaik úgy kiállnak, hogy egy nyúl megirigyelhetné.
Egyébként a kézügyességüket is nagyszerűen fejleszti, Emi például a cumi forgatásához és szájbarakásához kezdte előszőr igazán koordinálni az ujjai mozgását és nagyon lehetett látni az előnyét Csencsihez képest, amikor ő még nem cumizott.

Előzmény: noa2 (1443)
noa2 Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1443
Megint ilyen rohamszerűen irok, mert igy jutok a géphez.

Danika nagyon szép kis legény, amennyire a képekből kiveszem, jó hosszú.

Nekünk most megkezdődött a nehéz időszak, a hempergés, ketten százfelé. Nagyon kell figyelni, semmilyen hely nem elég kettőnek, ráadásul egymás közelébe sem jó engedni, mert szemnyomás, fülcsavarás, hajtépés a következménye. Tisztes távolból viszon gurgulázva kacagnak egymásra, azon meg lehet őrülni! Azt hiszem, ez addig nehéz lesz, amig biztosan járni nem fognak...

Kakatéma
Nekem is sokan mondták, hogy még az egy hét-egy kaka is belefér, de az orvos arra intett, hogy ez ELMÉLETILEG lehet normális, azaz megvan a magyarázata, de a gyakorlatban nem szabad hagyni, mert négy nap után kinlódhat a baba. Ezért négy nap után mindig intézkedtünk, de mióta megy a paradicsom és most már a barack, azóta napi egy-kettő azért van.

Tea
Eddig mi is a Buksi által irt és ahhoz hasonló granulátumokat használtuk, de éppen azokat akarom kiváltani, mert eszmáletlenül cukrosak és szerintem az izük sem jó. Persze ha az ember siet, eléggé kényelmes az elkészitése. Filteres gyerektea keveréket csak kettőt láttam, de az egyik szélhajtó hatású (én nem akarok semmilyen hatást), a másik fekete teát tartalmaz. Felnőtteknek való gyümölcsteát meg nem merek, mert nem tudom, minden összetevőjét lehet-e adni nekik. Szóval tanácstalan vagyok, de lehet, hogy a csipketeával megpróbálkozunk.

Előzmény: noa2 (1442)
noa2 Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1442
Sziasztok!

Képzeljétek mi is voltunk nyaralni. Öt napot a Balatonnál, öt napot Aszódon a nagymamánál. Eddig nemigem akartunk nekiindulni, mert úgy itéltük, a kicsiknek ez csak tortúra és mindössze annyit éreznek belőle, hogy ki vannak zökkentve a megszokott kis világukból. Azt hiszem jól időzitettünk mi is, mint Buksiék, mert nagyon élvezték a dolgot. Balatonpartra egy fa alá teritettünk takarót, azon játszottak, a kertben pedig járókában, szivacson.
A cuccolás kicsit rázós volt (duplakocsi, óriásjáróka, stb. mind-mind be a kocsiba), de nem annyira, mint amennyire féltem tőle. Kuncogva gondoltam vissza azokra sz időkre, mikor kettesben utaztunk és nagy műgonddal csomagoltam magamnak. Na most ehhez képest indulás előtt három perc alatt begyömöszöltem egy kis üresen maradt helyre két bugyit, két pólót és egy sortot, aztán slussz... Igy változnak az idők, de jaj mennyire nem bánom!!!!

TIMCSI Creative Commons License 2001.07.22 0 0 1441
Susok!

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt. Kérdésedre válaszolva, a lagzin kb. hetvenen voltunk és hálistennek a 90%-kuk majdnem egyfolytában táncolt. Még az idősebbek is. Az esküvő nagyon megható volt, oda több mint százan eljöttek. Olyan olajozottan ment minden, hogy ennél jobbat nem is kívánhattam volna. A vőfély is igen talpraesett volt.

Monix, Probaby(Szilvi)!

Láttam, hogy baba rugkapálásáról beszélgettek, ugye nem baj, ha én is csatlakozom a témához? Én most lépek a 22. hétbe, de valójában már nem igazán vagyok biztos a terhességi koromban, a doki szerint a következő UH-n módosulni fog a szülés várható időpontja. Most nov. 13-ra vagyok kiírva. Szóval én júni. 21-én éreztem meg először azt a bizonyos bugyborékoló érzést, ami aztán egyre erősödött, és úgy két hete szabályos rúgásokat produkál a baba. Már az apukája is érezte. Pont ma olvastam a Babapont.hu-n, hogy a baba mostani aktivitásából következtetni lehet az újszülöttkori alvási rendjére. Hát én már kételkedem mindenben, hogy mi igaz és mi nem, de ha valóban így van, akkor igen kis aktív újszülött lesz, és reggel korán fog kelni, este meg majd nem fog elaludni. Na jó, ezt egy kicsit poénkodva írom, de valóban esténként nagyon "beindul" és tényleg nehéz elaludni tőle. Ráadásul szégyellős is, mert ha pl. jobb oldal értem a rúgást, gyorsan odateszem a kezem és a következő pillanatban már a másik oldalt rúg. Az apukája elől is rendszeresen elbújik, mert ha ő a hasamra teszi a kezét, azonnal abbahagyja a mocorgást.
Szóval én már aktív részese vagyok a mocorgós témának.

Monix!

Való igaz, hogy akkor lehet érezni a baba ütéseit, rúgásait, ha azok olyan erősek, hogy áttevődnek a hasadnál lévő idegvégződésekre is, lehet, hogy ennek köze van ahhoz is, kinek mekkora "úszógumija" van ott. Mert állítólag a soványabb nők hamarabb megérzik a mozgást.

Timcsi

Csucsuka Creative Commons License 2001.07.21 0 0 1440
Halihó Mindenkinek!

Előszőr is köszönöm Estee-, hogy feltetted a képeket! Másodszor köszönöm a dícsérő szavakat! (Hízik a májam:))))

Gica, a lényeg a NYUGALOM!! Én is bevéreztem a 13. héten... Kaptam Huma-salmolt, amit aztán kisebb megszakításokkal a 35. hétig kellett szednem (mert ugyan felvándorolt a méhszájról a lepényem, de utána sokat keményedett a hasam...) és nagyon sokat kellett pihennem (bár volt néhány hét, amikor engedélyezve volt napi 1 óra séta 3 részletben). De 1000 %-ban megérte! Remélem, jól reagáltok majd a dolgokra, és nem kell sokáig bennt maradnod a kórházban!

Dánielről:
A hét elejétől már nagy kádban fürdünk, amit egyre jobban élvez a mi kis haspókunk! Kezdünk beállni bizonyos napirendre, a délelötti séták - végre vége a tespedésnek:)) - alkalmával nagyokat alszik a pocok, éjszaka van egy 6 (néha 7) órás időszak is amit átalszik. Védőnéni még engem is megdícsért, mert leadtam amit híztam bibibíííííí:)))) Pedig a tejcsi miatt eszek mint két nyomtatósló...

Nagyon jó érzés, hogy egyre többen vagytok a finisben! Berku, nagyon szorítunk Nektek!

probaby Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1439
Szia Mosomasa!

Az adatokat jól írtam, de nem mm-ben hanem cm-ben.
Szia Szilvi

Előzmény: mosomasa (1429)
susok Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1438
Drága Berku!
Sokat gondolok rád (rátok)és nagyon drukkolok. A lehető legjobbakat kívánom itt a visszaszámlálás óráiban. Minden simán fog menni+++++++++++++++++

Csucsuka!
Tündéri kisfiad van:)))

Monix!
De jó, hogy említetted a mondókás topicot, köszi.

Gica!
Meglátod minden rendben lesz! Nekem még a harmincadik héten is kicsit közel volt, de azóta szerencsére elvándorolt, bár annyira közel sosem volt, hogy elfedje. Agykontrollozol? Ismered a Bölcső kazettát? Szívből ajánlom. Kifejezetten terhes kismamáknak szól. Közben a többi relaxációs "mondandó" közé bármit be tudsz illeszteni, ami neked fontos.

mosomasa Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1437
Zsuszó,

köszönet!!
MOst már beugrott!

mosomasa

Előzmény: Zsuzsó (1431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!