Keresés

Részletes keresés

joemaster Creative Commons License 2001.11.23 0 0 753
Rob Cope, Su Pollard Personal Assistant-je válaszolt a Su-nak írt levelemre.

"... Su jelenleg a 'Pirates of Penzance' darabbal turnézik. Ha visszatér, felhívom figyelmét leveledre. Ha megadod a postacímed, küld neked egy dedikált fényképet.
Biztosan örömmel veszi majd, hogy Magyarországon is ilyen népszerű a sorozat.

Sajnos, nem tudok semmilyen, a sorozattal kapcsolatos könyvről vagy video-ról. A színészek legtöbbje most is dolgozik, leginkább színházban. A sorozat az Egyesült Királyságban 1988-tól 1993-ig futott, a BBC azért fejezte be, mert nagyon drága volt a díszletekhez használt antik tárgyak bérlete. <<>>
Egyetértek veled, ez egy klasszikus és megérdemli, hogy sokkal gyakrabban ismételjék. A kedvenc epizódom az "A Day In The Country", amelyikben mindnyájan Peabody Hall-ba mennek piknikezni.

Köszönet az érdeklődésért, nézd tovább a show-t!"

Én azért még erőszakoskodom egy kicsit, hogy vegye rá Su-t is a válaszírásra...!

larzen Creative Commons License 2001.11.23 0 0 752
ok
Előzmény: KLiNg0n (751)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.11.23 0 0 751
aham...a fenebe is, tele voltam munkaval es csak most jutott eszembe. lehet, hogy akkor most ket resz marad ki. viszont ebben az eetben jovo heten elkernem mindenkeppen!

kling

Előzmény: larzen (748)
angyalhentes Creative Commons License 2001.11.23 0 0 750
Hehe, mar megbocsass, stilre inkabb Cissyre hasonlitasz. :))

Szoval lehetne valami uzletet kotni a hianyzo hat resz tekinteteben? (Kulonosen a szinkronizalatlansaga vonz nagyon)

Előzmény: penelope13 (742)
Wégé Creative Commons License 2001.11.23 0 0 749
Én is megköszönném ha megkaphatnám!
Előzmény: penelope13 (739)
larzen Creative Commons License 2001.11.23 0 0 748
Jókor szólsz!
Legközelebb hétfőn tudnám adni, mert otthon van a kazetta. A minősége kb. olyan lehet, mint amit Te vettél fel nekem. Két fejes Panasonic video.
Előzmény: KLiNg0n (743)
Foti Creative Commons License 2001.11.23 0 0 747
one copy, please !

Felteszem majd valami free helyre, igérem !

boles Creative Commons License 2001.11.23 0 0 746
Megtennéd? Előre is köszi! :)
BlueBird Creative Commons License 2001.11.23 0 0 745
Elküldenéd? Előre is köszönöm.
kivi Creative Commons License 2001.11.23 0 0 744
Az arca pedig nagyon hasonlít egy Musashimaru nevű japán szumóbirkózóra! :-)
Előzmény: angyalhentes (720)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.11.23 0 0 743
nagyon surgos keres: van valaki, aki ki tudna segiteni egy a dunatvbol felvett mult heti resszel? persze jo minosegben. nekem kimaradt! visszaadnam legkesobb vasarnap delelott, de biztosan meg joval az 5oras kezdes elott.

"azert vannak a jobaratok...." jeligere. ehh.

kling

penelope13 Creative Commons License 2001.11.22 0 0 742
Nem csak a címét b@sztad el:-))))))

A költő neve: Aubrey Wilmsloe...

Előzmény: Lady Levender (741)
Lady Levender Creative Commons License 2001.11.22 0 0 741
naná, hogy elbasztam a címét....
Előzmény: Lady Levender (740)
Lady Levender Creative Commons License 2001.11.22 0 0 740
Nem nyálaztam át az összes oldalt, de az alábbi gyöngyszem biztos megérdemli a helyet, akár többször is.

O. Winslow - Veszett lelkek, veszett lelkek, vándololnak, vándorolnak

Veszett lelkek, veszett lelkek
Vándorolnak, vándorolnak
Elmerengnek
Merre menjünk, merre menjünk
Vándorolnak, vándorolnak
Látják a szirtet elől, ez hát a válasz?
Vagy csak kréta, ez hát a válasz?
Igen, igen! Kiáltják igen, igen!
Vagy csak kréta?
Nem!
Előre, a szirt felett mint sárga citrom
Egyenként fölött, fölött
De a dagálynak vége...

-Befejezte?
-Azt hiszem, igen...
-BRILIÁNS!!!

penelope13 Creative Commons License 2001.11.22 0 0 739
cognos: Én olyan biztos vagyok benne, hogy később is emlegetni fogja, hogy tudok is egy újabb alkalmat mondani a már eddig említettek mellett:

A 22. részben, amikor Teddy Malayába készül, és ezért speciális, a dzsungelbe való ruhákat varrat a szabójával, Mabel megjegyzi, hogy ha Teddynek úgysem kellenek már az angol ruhái,odaadhatná a zakóját az öregének, mert a férje mostani ruhája már igencsak viseltes a könyökénél.

Ja, még nem is mondtam: Sikerült megszereznem a sorozat főcímzenéjét mp3-ban, bár sajnos csak 64 kbs minőségben.:-(( Ha mégis érdekelne bárkit, nagyon szívesen elküldöm emailben. (Hossza: 51 másodperc, mérete: 400 kb.)

Előzmény: cognos (737)
Foti Creative Commons License 2001.11.22 0 0 738
Már megyek is a zálogházba és kiváltom az ékkövet !

:-))

Előzmény: BlueBird (733)
cognos Creative Commons License 2001.11.22 0 0 737
Sziasztok,

Most láttam meg ezt a topicot és nagyon megörültem neki. Nem tudtam, hogy rajtam kivűl is vannak fanatikus Mylord rajongók, de nagy örömmel töltötte el a szívemet, hogy nem élek egyedül a földön. :-) Gondosan el is olvastam a topicot végig (nem kis munka volt). Egy csomó érdekességet találtam, hála nektek.

A vitához hozzászólva: biztosak vagytok benne, hogy a jővőben is fogja még emlegetni az öregét?

boles Creative Commons License 2001.11.22 0 0 736
Ugyan már, miért ne lenne életszerű? :)))
Az ütődött angol arisztokratáknál eccerűen be KELL jelenteni a látogatót, akkor is ha várják. :)
Előzmény: larzen (735)
larzen Creative Commons License 2001.11.22 0 0 735
penelope13!
Jó a supollard.org-os link, az eddigi legteljesebb szereplőlista! Thx.

LeifEriksson!
Hmm, lehet! Most, hogy mondod. Legközelebb figyelni fogok rád!

Foti!
Az öreg él! Valamikor mesélt róla Mabel, hogy elmentek mulatni. Meg főzött is neki valamit, amitől lefordult a székről. :)

Ha lesz időm, majd megnézem újra azt a részt, amit nem értek, aztán elmagyarázhatjátok. :) Konkrétan arra gondolok, amikor Stokes és Lord Meldrum beszélgetnek arról, hogy ha Stokes megkapná a részvényeket, akkor nyomást tudna gyakorolni Sir Raplh-re. Nem értem azt a fair-play-es részt.

Mivel már nagyon sokat néztem az epizódokat, általában van időm a hibákat keresni. De eddig nem találtam szinte semmit. Egy pici hiba lesz majd valamelyik részben: Stokes bejelenti Lord Meldrumnak az érseket. Helyszín a dolgozószoba. Az ajtó látszik, és látszik ahogy az érsek áll az ajtóban. Majd miután Stokes bejelenti, megindul befele. Az a hiba, hogy a bejelentés előtt olyan helyen áll, hogy a nézők is látják, és a Lordnak is látnia kell, tehát nem életszerű, ahogy bejelenti és ahogy az érsek bejön. Ha majd megnézitek, nyilvánvaló lesz mire gondolok, leírásom kuszaságának ellenére is. :)

Előzmény: penelope13 (723)
angyalhentes Creative Commons License 2001.11.22 0 0 734
Na, kesz, eldontom a vitat. Rosszul forditottak, es amikor az apjarol beszelt, azt is "oregem"-nek forditottak, de tobbnyire a ferjerol szokott beszelni.

Slussz.

Nekem meg kene a hianyzo hat resz :))

Előzmény: penelope13 (731)
BlueBird Creative Commons License 2001.11.22 0 0 733
13. havi fizetésed: kollégák állandóan érdeklődnek, hogy min röhögök ilyen hangosan : )
Előzmény: Foti (732)
Foti Creative Commons License 2001.11.21 0 0 732
30 % - ez az utolsó ajánlatom :-)

Egyébként az igazi fizetség a csillogó szemetek és a vigyor az arcotokon.
A javítást, kiigazítást nem tartom kekeckedésnek. Csak én is mielőbb meg akarom osztani az eredményt. Hallhattad mi volt itt hétfőn: "Hol a szöveg, haver ? "

De mint említettem, majd tervezem egy lapra összekalapálni, akkor talán lesz energia átvizslatni.

Előzmény: penelope13 (730)
penelope13 Creative Commons License 2001.11.21 0 0 731
Megint vitatkoznom kell: Az egyik későbbi részben Mabel azt mondja, hogy a férje elitta a pénzüket, ezért aztán most a háziúr ki akarja őket rakni az utcára, mert nem fizették ki a lakbért. Ilyesmire ugyebár egy halott nem képes...
Előzmény: Foti (729)
penelope13 Creative Commons License 2001.11.21 0 0 730
Szívesen vállalom, akár ingyen is. (Tekintve, hogy te sem kapsz érte semmit, ugyis ingyen csinálnám, hiszen a semminek a húsz százaléka is semmi, ha nem tévedek:-))

Amúgy nehogy kötözködésnek vedd ám ezt a részemről, mert nagyon nagyra becsülöm a munkádat, és magam is élvezettel olvasom, de ha már annyi energiát belefektetsz, miért ne legyen tökéletes, nem igaz?:-)

Előzmény: Foti (728)
Foti Creative Commons License 2001.11.21 0 1 729
hiszen nyilvánvaló, hogy Mabel férje még mindig él.
Nem csak az biztos, hogy ágyban van és nem mozdul ? (a mosatlan valószínűleg nem gyűlik ...)
Foti Creative Commons License 2001.11.21 0 0 728
alkalmazlak korrektornak.
20% megfelel ?

:-)

LeifEriksson Creative Commons License 2001.11.21 0 0 727
csal = csak... :-))
Előzmény: LeifEriksson (726)
LeifEriksson Creative Commons License 2001.11.21 0 0 726
Sőt, Mrs.Lipton is volt a Fawlty Towers-ben, asszem 2 résszel ezelőtt, amikor Mrs-Fawlty kórházban volt, ő volt a nővér...(csal szőke hajjal).....
Előzmény: larzen (719)
penelope13 Creative Commons License 2001.11.21 0 0 725
Angol scriptem sajnos nincs. "A my old man"-t onnan tudtam, hogy néhány éve a BBC Prime-ról sikerült felvennem néhány részt (most már nagyon bánom, hogy nem vettem fel az egész sorozatot eredetiben). Megvan az utolsó hat, Magyarországon még nem vetített epizód, valamint az első húszból két-három rész.
Előzmény: Masek (724)
Masek Creative Commons License 2001.11.21 0 0 724
ezt a my old man-t honnan szedted ?
érdekelne angol script. van ?
Masek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!