Keresés

Részletes keresés

gykoka Creative Commons License 2001.05.14 0 0 866
Azért mert alapból nem ad jelszót, csak simán belépsz nélküle, aztán adsz magadnak valamit..

A fórum is érdekes, legalábbis tegnap még fehér alapon fehér betűkkel kellett írni :), de ha kijelölöd a szöveget, akkor látszik, hogy mit írtál..

Üdv.: Zoli

Előzmény: Lappantyú (864)
Lappantyú Creative Commons License 2001.05.14 0 0 865

[közben kiderült, hogy a bug nem az én fejemben van, hanem a fotexnetnél.]

Olvasgatva az oldalt, egyetlen kritikai megjegyzésem volna. Kicsit nekem túlzás, ahogyan dicsérik a lányzót az oldalakon. Azon túl, hogy alapvetően nagyon rendben van KZs, nem biztos, hogy jól hangzik ez a fajta fényezés egy saját honlapon, amiről érezhető, hogy KZs keze is benne van, tehát elkelne a visszafogottság.

De ez nem nagyon fontos, mert úgyse igazán olvasom ám el az olyan dumákat, hogy elindult egyszer világot látni egy szőke kislány... Hasznos info viszont sok van rajta, a videók különösképp rendben vannak, meg az egész profi. Ez jut róla leginkább az eszembe, hogy profi.

Lappa

Előzmény: Lappantyú (864)
Lappantyú Creative Commons License 2001.05.14 0 0 864

nagyon szuper, rég láttam ilyen jó és jól működő és profi oldalt. egy kérdésem van: hogy a fenébe tudom regisztrálni magam a fórumhoz? mert amit elküld mailt, abban a jelszónál egy nagy semmise szerepel. :-(

Lappa

Előzmény: Pierre-Yves (861)
gykoka Creative Commons License 2001.05.13 0 0 863
Sőt, még annál is jobb!!!
:-)
Előzmény: gykoka (862)
gykoka Creative Commons License 2001.05.13 0 0 862
Sziasztok,
hát ez szuper!!!
Gratula mindenkinek, aki csinálta...

Előzmény: tommystar (860)
Pierre-Yves Creative Commons License 2001.05.12 0 0 861
Hölgyek, Urak,

Működöik a www.konczzsuzsa.hu!

Pierre-Yves

Előzmény: tommystar (860)
tommystar Creative Commons License 2001.05.11 0 0 860
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Evvel a bannerral reklámozzák az ingyenlottón a www.konczzsuzsa.hu c. weboldalt, ami az előbb még nem jött be.
KK1 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 859
Szia Tommystar!

Most, hogy újra átnéztem a topikot a kezdetektől, láttam, micsoda remek képeket raktál fel anno. Kár, hogy nincs színes nyomtatóm, de bízom abban, hogy a topik addig fentmarad, míg lesz, akkor aztán gyorsan kinyomtatom őket!

"Ma végre jó a kedvem..."

Előzmény: tommystar (858)
tommystar Creative Commons License 2001.05.07 0 0 858
Sziasztok régiek!! Üdv Újak!!

OFF Hát nem kivánom senkinek, majdnem 2 hónap, gép és NET nélkül..... ON

De mostmár minden OK. Úgyhogy hamarosan jövök képekkel. Találtam egy csomó koriózum-felvételt (Lappa megvan a Korda Gyuris is :))) ).

Verslemez III eredeti bakelithez is volta dalszövegek...

A Jubileuni Konczert tv-változataiban (mert 2 részes volt) a köv. számok voltak. (Bocsi, megpróbáltam kiszelektálni a Lappa által beirt kazi listát, de begolyóztam közben.)
1. Adjon az Isten
2. 1964
3. Szines ceruzák
4. Kis virág
5. Ne sirj kedvesem
6. Az első villamos /Tolcsvay
7. Mama kérlek
8. Hungarian blues /Bródy
9. Ne vágj ki minden fát
10. Zeng az ének
11. Gázgyár /Bornai
12. Vigyázz magadra / közben zenekar bemutatás
13. Te is tudod
14. Jöjj kedvesem
15. Rohan az idő
16. Valahol egy lány
17. Ha én rózsa volnék
18. Miért hagytuk, hogy igy legyen
19. Csak egy dal
------
II. rész
1. Ha fordul a világ
2. Én nem tudtam azt kérem
3. Utcán'92 /Bródy
4. Valaki kell, hogy szeressen
5. Illózió nélkül
6. Miért vagyunk ilyen buták /Bornai
7. Mr Alkohol
8. Eljön az idő /Tolcsvay
9. Hej tulipán /clip version 93-as a "szám"
10. Még összetartozunk?
a 2. rész dalai között beszélgetések hangzottak el Zsuzsival, Bródyval, Bornaival, Tolcsvayval, Vámos Miklóssal, ill. a lányával. A riporter Szegvári Kati volt.
-------
A Micimackó mindkét részből kimaradt, és én határozottam emlékszem, hogy a '64 után a Szőke Anni balladája következett. (A tv-ben nem is sikerült a vágás, mert Zs. mondja, hogy "...akkor most elkezdi előről a történetet, úgy, ahogy valójában volt..." itt jött Szőke Anni, a tv-ált.-ban pedig egy gyengus vágás után a Szines ceruzák....) Tényleg vajon ezek a kimaradt számok megvannak még a tv archivumának, nagyon szuper lenne egy olyan műsor, amelyben a kimaradt számok szerepelnének...

---
Tényleg Koltay Gábornak nem jutott eszébe egy "Ami a '81-es Koncert filmből kimaradt" filmet csinálni. Az is nagyon érdekes lenne, persze az nem csak Kzs.
A Koncert -dossié c. könyvben megjelent az összes elhangzott szám listája, csak a töredéke került a filmben, ill. lemezre...
Kzs pl. ezeket énekelte:
Veszteségek
Kertész leszek /lemez, film
Város felett
Mama kérlek /film
Valahol egy lány /lemez
Szines ceruzák
Én nem tudtam azt, kérem
Micimackó
---------
Újéknak mondom, hogy az általam korábban belinkelt mp3-ak, még fenn vannak, (mert megakarom iratni cd-re, addig se folaljon helyet itthon.)

zsoffka Creative Commons License 2001.05.06 0 0 857
erről még nem is hallottam... miért volt rossz az unplugged? nekem a mai napig az egyik kedvenc videofelvételem, de sajna élőben nem voltam ott... mi volt a baj?

zsoffkának elég jó napja volt tegnap... ülőmunka mellett édes a zene, megéztem a Concerto Grosso-t kb. 6X. (szegény család, nehezen viselte ;o))

zs

Előzmény: KK1 (855)
rumci Creative Commons License 2001.05.04 0 0 856
Megvan, kazettán, ócska minőségben, monóban, rossz szalagsebességgel. A hangminőségen tudok egy kicsit javítani, a sebességet rendbe tudom tenni, de szerintem jobban járnál, ha rendesebb forrás után néznél (persze, ha ilyet nem találsz, számíthatsz rám).
Előzmény: Cordell1 (853)
KK1 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 855
Az 1999-es koncerten voltam, az Unplugged-ról lemaradtam. (Sokak szerint marha nagy mázli volt). Tényleg ennyire rosszul sikerült?

Hogy elhangzott-e a Kertész leszek, ezt most így nem tudnám megmondani, esetleg a videófelvételen visszakövethető, de az nálam macerás, mert nincs videóm...

Előzmény: Cordell1 (854)
Cordell1 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 854
Volt valaki kinn 1999-ben a BS koncerten?Volt a Kertész leszek?Az új változat?Volt valaki az Unplugged koncerten?Mennyire tért el a dallista,mint a cd-n?
Cordell1 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 853
Rumci,megvan neked a Morgenlicht? Nem akarod lemásolni nekem?
Előzmény: rumci (842)
Cordell1 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 852
Rumci,megvan neked a Morgenlicht?Nem akarod lemásolni nekem?
Előzmény: rumci (842)
Cordell1 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 851
Az az igazság,ha gitározik valaki KZS-t,akkor először akkordozzon,énekeljen a gitárral,aztán,
ha minden jó,akkor magadtól is rájössz,hogy kell kísérni az adott dalt...Ez szemlélyes élmény,ha kell KZS dal,ami az Aranyalbumban nem szerepel,jelezzétek,mert nagyon sok csemegém van..
Megvan valakinek A szerelem hív/Légy óvatos kislemez?Nem akarja valaki nekem ezt meg a Jaj,Józsikámat lemásolni kazira?
Előzmény: gykoka (843)
KK1 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 850
Gykoka,

jó az ötlet, mi legyen a neve? Pl. Zsuzsa_régi_számait_szeretők_pártja? :-DDD

Előzmény: gykoka (849)
gykoka Creative Commons License 2001.05.03 0 0 849
Köszi a biztatást, végülis valahol el kell kezdeni, de én inkább csak simán, tüdőgyuszi nélkül szeretném. :-) Én sem az összes létező dal kíséretére gondoltam, csak azokra, amik szinte a gitár dallamára épülnek, és egy gitárral is játszható, mint a Ha én rózsa volnék. Azért a Koncz Zsuzsa Aranyalbumban elfért volna néhány ilyen.., az akkordokon kívűl.

Nézzétek hétvégén a satelit TVcsatornát, valamikor 12 után van Cseke Lászlónak a Valaki mondja meg c. műsora, összefoglalja, és bemutatja a magyar zene résztvevőit a '60-as évektől. Az első részről lemaradtam, nem tudjátok kik voltak benne? A 3. és a befejező, 4. rész most lesz, ha eddig nem volt, akkor most tutira benne lesz Zsuzsa is. Régi filmek, koncertfelvételek, rövid riportok vannak benne, ajánlom mindenkinek!

Zoli

off.
KK1: alapítsunk pártot :-)
on

Előzmény: rumci (845)
Lappantyú Creative Commons License 2001.05.03 0 0 848
csak akkor, ha itt lennél mellettem és folyvást azt hallgatnád. akkor valószínűleg... de így elméletben! :-)

én is voltam a jubileumi koncerten. a dalokra nem emlékszem [de volt a Ha én rózsa volnék...] van belőle videócucc, ha köll valakinek.

az áttetsző blúz pedig vérciki volt, valóban.

Lappa_aki csak remélni tudja, hogy harminc év múlva lesz mellette valaki, aki rászól, ha hülyeségeket húz a bőrére

Előzmény: KK1 (846)
KK1 Creative Commons License 2001.05.03 0 0 847
Lappának köszönhetően máris itt vannak a Jubileumi CD-n (kazettán?) szereplő dalok. A kazetta tartalma szerintem ugyanez.

Adjon az Isten (Tolcsvay László-Nagy László), 1964 (Szörényi Levente-Bródy János), Színes ceruzák (Szörényi Levente-Bródy János), Én nem tudtam azt kérem (Szörényi Szabolcs-Bródy János), Kis virág (Szörényi Levente-Bródy János), Ne sírj kedvesem (Tolcsvay László-Tolcsvay Béla), Ha fordul a világ (Bornai Tibor-Bródy János), Illúzió nélkül nélkül (Bornai Tibor-Bródy János), Ne vágj ki minden fát (Szörényi Levente-Bródy János), Te is tudod (Koncz Zsuzsa-Szõcs Kálmán), Jöjj kedvesem (Tolcsvay László-Bródy János), Rohan az idõ (Szörényi Levente-S. Nagy István), Micimackó (Bródy János-A. Milne-Karinthy Frigyes), Valahol egy lány (Illés Lajos-Bródy János), Ha én rózsa volnék (Bródy János), Miért hagytuk hogy így legyen (Illés Lajos-Bródy János), Csak egy dal (Szörényi Levente-Bródy János)

KK1 Creative Commons License 2001.05.03 0 0 846
Jó reggelt mindenkinek!

Na akkor szép sorjában a válaszok:

Cordell1: levél ment, tel.szám is, nem haragszom. A kislemezeken lévő dalok átvételében tényleg számíthatok rád? Nagyon köszönöm, majd ezt is megbeszéljük!

Kint voltam a jubileumi koncerten, de nem tudnám most felsorolni az összes elhangzott dalt. Viszont ha az segít, akkor a lemezen szereplőket holnapra megnézem.

Gykoka:

Úgy örültem neked, tartsunk össze! Ahogy már írtam én szeretem a Négy szürke falt, sőt a Nyíló vérpiros rózsát is. Lehet, hogy mindjárt megköveznek minket :-)

rumci Creative Commons License 2001.05.02 0 0 845
Elvben egyáltalán nem hülyeség. A baj azonban az, hogy a dalok túlnyomó többségénél a gitárszólam messze nem olyan állandó, mint a harmóniafűzés. Pl. egy dalban két gitár, egyik 1., másik 5. fekvésben játszik. Ezenkívül a harmónia minden hangszer számára érvényes, míg a gitáron játszott hangok elég kevéssé adnak eligazítást pl. a zongorista számára. Épp ezért ne tévesszenek meg az olyan kiadványok (ezek a rendszerváltás előtt a magyar zeneműkiadásban ismeretlenek voltak, azóta terjednek), ahol az akkordjelzés mellé felrajzolnak egy gitárnyakat fogással: ezeknek többnyire semmi közük a felvételen játszott megoldáshoz.
Vannak természetesen olyan dalok, nem is kevesen, ahol a gitárkíséret szerves és elidegeníthetetlen része a műnek (pl. Egy lány sétál a domboldalon, Ha én rózsa volnék stb. stb.), így azok kapcsán az elvárásod teljesen érthető. Ezek egy része kisebb-nagyobb pontossággal fellelhető különféle Muszty–Dobay-kiadványokban (beleértve a nagy Bródy-füzetet is). A többi kézen-közön terjeng mindenfelé. Ennek ellenére szerintem az egyik legjobb érzés lemezről dalok kíséretét leszedni (ne búsulj, ha nem sikerül elsőre hibátlanul), a hallást is igen-igen fejleszti, úgyhogy arra biztatlak, izzadj egy kicsit velük. Persze, ha valahol nagyon elakadtál, szívesen segítek, már ha tudok.
16 éves voltam, és beszedtem egy tüdőgyulladást, így lett jó sok szabad időm, akkor szinte az összes Illés–Koncz–Fonográf-felvételt lekagylóztam, valahol még meg is vannak, viszont annyi hiba van bennük, hogy ma már nem vállalnám őket. Ettől függetlenül nagyon tanulságos volt.
Szóval ess nekik! Mindig sokkal ízletesebb a házi sütésű kenyér, mint a bolti, még ha kicsit odakozmált is!
Előzmény: gykoka (843)
Pierre-Yves Creative Commons License 2001.05.02 0 0 844
Drága Hölgyek és Urak,

Olyan jó látni, hogy a topic ilyen szép életet él! (-: Ide jövök energiát gyűjteni, ha kicsit magam alatt vagyok. Szerencsére ez elég ritkán fordul elő, köszönhetően Zsuzsa dalainak. (-:

Na, legyetek jók: Pierre-Yves

OFF
Cordell1, levél majd megy holnap este.
ON

"... légy új remény..."

gykoka Creative Commons License 2001.05.02 0 0 843
Sziasztok,

tényleg jól beindultatok gépelésileg..

Cordell1: Köszi a tippet! (a Déli pu.-os CDbolt)

Gitárosok: Nem tudtok valami kottagyűjteményt, amiben nem akkordozva vannak a dalok, hanem mondjuk TAB-bal leírva a konkrét dal, ami ténylegesen benne is van a számokban. A Koncz Zsuzsa Aranyalbum szép meg jó, meg sokminden van benne, de azok "csak" akkordok. (ha hülyeséget beszélek, akkor szóljatok, én még csak most tanulgatok gitározni :-) )

Miért nem tetszenek nektek a régebbi dolgok, mint a Négy szürke fal, és társai? Szerintem jók, még a Nyíló vérpiros rózsa is, bár kicsit furcsa benne a hangulatváltás...

Előzmény: Cordell1 (810)
rumci Creative Commons License 2001.05.02 0 0 842
A Morgenlicht című albumon a Miért hagytuk, hogy így legyen és A Kárpáthyék lánya című dalokat leszámítva csak olyan felvételek vannak, melyeknek nincs magyar változatuk. Ezt a lemezt egy osztrák együttessel csinálta, a dalokat is ők írták rá.
Előzmény: Cordell1 (841)
Cordell1 Creative Commons License 2001.05.02 0 0 841
Tud valaki valamit az 1984-es Morgenlicht című német albumról?Ez az Újhold-németül?
Volt valaki kinn a Jubileumi koncerten?Milyen dalok voltak még a kazin és a videón kívül?
Hallottátok élőben a Köszönömöt???
Cordell1 Creative Commons License 2001.05.02 0 0 840
Nemrég néztem meg a 99-es koncertet...és néhány dolog nagyon zavar:
-a 100 éves pályaudvarban szegény Gerendás igyekszik gitározni,de Závodiék
szintijei meg dobprogram meg effajta csemegék nagyon elnyomják
-Hasonló a Ha én rózsa volnék is....szegény Bródy...!!!
-Zsuzsán érdekesen mutatott az átlátszó, lenge blúz...már attól féltem,ezt is leveti....
-A Jöjj,kedvesemben nagyon elnyomja szegény Tolcsvayt...

Bunkó vagyok, nem???De engem ezek zavartak...Bezzeg, eddig nem adott a külsőségekre,
de most?????Ezt tükrözi a Miért hagytuk... album is,meg a
Lesznek még szép napjaink is.

,,Hol az a dal....?"

Cordell1 Creative Commons License 2001.05.02 0 0 839
KK1,kedves,leveled jött,és mégegyszer bocs,Lapi,ha kell,van még néhány kislemez,ami nem szerepelt a listádon....Most így én sem tudom fejből...de van még egy pár,főleg táncdalok.
Ha kell,én tudok kislemezeket átvenni...KK1?
Ma egyik ismerősömet rávettem,hogy vegye meg a Ne vágj ki minden fát cd-n...nem volt nehéz..
Zsuzsa az USA-ban????Itt meg nincs semmi,a Verslemezt még kazin sem lehet kapni,
ezen kissé bepipultam.Kinek van arra pénze,hogy 3600-ért megvegye cd-n?
A legtöbb rajongónak megvan....bár a borítója nagyon szép...
Képzeljétek,utazok a metrón még télen,aztán a Kossuth térnél a kocsiba beszáll
Bródy János...Sajna,Zsuzsával még nem futottam össze koncerten kívül....
Tudja valaki,hogy Zs. hol lakik?Annyit tudok, hogy közel a Budagyöngye bevásárlóközponthoz.
Beszélt már vele valaki civilben?Én egyszer koncert után,meg van örökítve fényképen...

Lappantyú Creative Commons License 2001.05.02 0 0 838
hú, most megfogtál :-) gondolkodóba esem akkoron...

ha patyolattiszta madárlelkem okán nem jövök rá a megoldásra, akkor segítesz, ugye?

---- a rádióban meg a Kertész leszek királykodik.

Lappa

Előzmény: Peppers (837)
Peppers Creative Commons License 2001.05.02 0 0 837
Lappa, ez tökoff, de nem állom meg, hogy a kislány, add a kezed, jó erősen fogjad, el ne engedd szöveget védelmembe ne vegyem. Szerintem csúcs. Dalszöveget ugyan Bródy helyett nem magyarázok (ő meg sosem volt rá hajlandó:), úgyhogy rávezetésnek csak annyi, hogy ez a sor "helyes" olvasatában egyáltalán nem magyartalan.
Peppers
Előzmény: Lappantyú (824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!