Keresés

Részletes keresés

ppapa Creative Commons License 2001.11.15 0 0 176
Kedves Hason Ló!

Hagyjad, nem baj, nem számít. Senki se tud kibújni a bőréből.

Egyébként légy üdvözölve körünkben.

ppapa

Előzmény: Hason Ló (175)
Hason Ló Creative Commons License 2001.11.15 0 0 175
Itt hivam fel a moderatorok figyelmet az elozmenyemben megmutatkozo, szemelyskedessel es offolassal fuszerezett provokaciora. A kesobbi vitak elkerulese vegett: itt kezdodott!!! Maskor, mashol, masoknak ezert letiltas jart!!!
Kernem a merce szabvanyositasat.

A tobbiektol elnezest kerek az offolasomert.

Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 174
Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de ha már ennyire hagyományőrzők vagyunk, nem ártana tudni, hogy Garbóci László nem cz-vel írja a nevét.

Szintén nem ártana kesek kollégát végre megtanítani arra, hogy a pont után a magyar nyelvben nagybetű következik:))

Sziasztok!

pampalíni Creative Commons License 2001.11.15 0 0 173
egyébként ígérem beszámolok azoknak is, akik lusták eljönni a diákhiteles fórumra...
Előzmény: pampalíni (172)
pampalíni Creative Commons License 2001.11.15 0 0 172
ha lehetek off:
örömteli, hogy iss ilyen ütemben szaporodnak a szólók és a gondolatok.
a másikat, amikor olvastam, egy kissé MSZP online elnökségi ülésnek éreztem, ahova be lehet kiabálni, de a témák ott kerülnek boncolásra.
és ki is derült, hogy a "hussongeto" (-de jó ez, ki írta?) -ban is csak felhasználják őket.
mivel ez azonban nem pártoldal -nemúgy mint a másik,- ezúton hadd granulálok Vizi Sanyának, hogy ide hozta a válogatott meccset...
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 171
Egyébként persze Krahácsot - Nagytétényt - megint kihagytuk.

Nem. A topic- és galérianevekből igen, de ha megnézed, mit írtam a galéria album kisérőszövegébe, ott megmagyaráztam: a "Budafok" szóba beleértem Nagytétényt, Budatétényt, a Fennsíkot, a Háros-szigetet, a szépet és a csúnyát is.

A nagytétényiek, budatétényiek tudhatják, hogy az ő területei is szerves és fontos részét képezik a kerületnek, de hadd ne írjuk már minden alkalommal, hogy Budafok-Promontor-Budatétény-Nagytétény-Dunatelep-Horgásztelep-Óhegy-Ésmindenegyébzugaakerületnek.

Albertfalvai gyerek voltam, és vidéken járva mindig nagyon zavart, hogy pestinek neveznek. Pesti a nyavaja, én világéletemben a budai oldalhoz kötődtem. Most öreg fejjel már el tudom fogadni, hogy a 'pesti' az csak egy terminológia és istenbizony benne van Buda is. Fogadjuk hát el, ha néha röviden csak annyit írunk: Budafok.

Előzmény: villa (170)
villa Creative Commons License 2001.11.15 0 0 170
Nagyon szépen alakul a fotó-album, ilyenkor látjuk csak milyen értékek vesznek körül bennünket - a szó széles értelmében, beleértve slr-t is -. A Duna parti képeket beszkenneljük és eljuttatjuk slr nek vagy zuginak, abban a gyűjteményben is sok érdekesség lesz, ha nem is helytörténeti.

Majd igyekszem ennek némi publicitást is adni a kerületben, mert nagyobb nézettséget érdemel. Egyébként persze Krahácsot - Nagytétényt - megint kihagytuk.

A 9-es tömb, és a főleg a Campona ügyben én nem vagyok pesszimista, legfeljebb realista - amúgy jól tudjuk, hogy minél tapasztaltabbak és tájékozottabbak vagyunk, egyben annál pesszimistábbak is -. A kibontakozásban azonban bízom és 2003-ra lesz belőlük valami - a Műv. Ház iskola uszoda csomagból előbb is -. Most már csak - népszerűtlent mondok megint - az autósokkal kell valamit kezdeni, mert éveken belül beáll a teljes káosz és közlekedési halál a budafoki belvárosban, amin a 6-os szélesítés csak részben segít.

Bizony árvízvédelmi szempontból igaza volt a vizes barátunknak, ha a vasúttól és a 6-ostól a Duna felé eső objektumokat magas körtöltéssel vesszük körül, akkor jócskán beszűkül a lefolyási keresztmetszet, persze ebben emberek laknak és milliárdos értékek vannak, ez a dilemma.

A helytörténeti témákban javaslom gyűjtsük össze a kérdéseket, javasolt témaköröket és Garbóczi Lacival a jövő héten ezeket megválaszoltatjuk, ill. tőle származó anyagokat dolgozunk fel.

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 169
Frissült a Budafok - képek topic és a kep.tar.hu/bp22 képtár, ahová a tar.hu/bp22 kezdetleges lapról is el lehet jutni.

A galériában létrehoztam néhány új albumot, és az archív képek közé feltöltöttem egy Kerub-tól kapott remek képet. Néhány további képet is feltettem. Ezeket már láttátok korábban is. Jól esik, hogy kezdek kapni képeket másoktól is, igyekszem majd közzétenni öket ilyen módon.

Elnézést a az elrontott linkekért

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 168
Frissült a Budafok - képek topic és a kep.tar.hu/bp22 képtár, ahová a tar.hu/bp22 kezdetleges lapról is el lehet jutni.

A galériában létrehoztam néhány új albumot, és az archív képek közé feltöltöttem egy Kerub-tól kapott remek képet. Néhány további képet is feltettem. Ezeket már láttátok korábban is. Jól esik, hogy kezdek kapni képeket másoktól is, igyekszem majd közzétenni őket ilyen módon.

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 167
Frissült Budafok - képek topic és a a href="kep.tar.hu/bp22">kep.tar.hu/bp22 képtár, ahová a tar.hu/bp22 kezdetleges lapról is el lehet jutni.

A galériában létrehoztam néhány új albumot, és az archív képek közé feltöltöttem egy Kerub-tól kapott remek képet. Néhány további képet is feltettem. Ezeket már láttátok korábban is. Jól esik, hogy kezdek kapni képeket másoktól is, igyekszem majd közzétenni öket ilyen módon.

ppapa Creative Commons License 2001.11.15 0 0 166
Szervusztok!

A Dunapart-fórumon elhangzottak szerint a Duna árvízvédelmi vonala (de jure) a vasúti töltés, illetve (de facto) a 6-os út. Tehát az árterületen van a Dunatelepen kívül mind a Gyár utcai ipari terület, mind a Növény utcai (üdülő)telep.
A vízügyes munkatárs szerint elvileg lehet kérni az ártéren lévő, már részben beépített terület további beépítésére is engedélyt (amit néhány hozzászóló reklamált), azonban erre kapásból, a már korábbi beépítésekre hivatkozva engedély a törvény alapján nem adható. Ahhoz, hogy egyáltalán vizsgálható legyen a kérdés, egy nagyon átfogó, elemző tanulmány lenne szükséges. Ebben kellene felderíteni az összes szempontot pro és kontra. Azt nem fogadják el, hogy eddig sem volt semmi baj, mert elég magasan fekszik a terület. Az elmúlt évek nagy árvizei nyilván változtattak a szemléleten.
Úgy néz ki, hogy alapvető kritérium lenne a telep körbevétele a jelenleg elfogadott szintű töltéssel. Ekkor viszont az lesz az egyik legjelentősebb kérdés, hogy egy magas, ráadásul jeges árvíz esetén a Duna medrében milyen hatást vált ki a megemelt új töltés. Ugyanis, ha ránéztek a térképre, látható, hogy a Duna keresztmetszete (a 6-os út és a túlpart között) erősen beszűkülne, ezáltal a víz sebessége jelentősen megnőne, ez a hatás viszont beláthatatlan következményekkel járhatna másutt. Azaz, pont ezt a hatást kellene vizsgálni, modellezni az engedély elbírálásához.
Mivel a Vágóhíd utcától a volt Disznóhizlalda magasságáig a Dunának a 6-os út és a túlpart közötti keresztmetszete (az említett területrészek a Háros-szigettel együtt) elég komplikáltan néz ki, valószínűleg a hatásvizsgálat is jelentős munkát, sok pénzt igényelne, a megvalósítandó töltésről nem is beszélve. De akkor már akár az üdülőtelep, meg az ipartelep töltéséről is elkezdhetnénk gondolkodni.
Nehéz ügy.

ppapa

Előzmény: Törölt nick (158)
Inner Circle Creative Commons License 2001.11.14 0 0 165
"Villa, értettem, hogy a képes topicra gondoltál, de állandó linket hogy tennénk egy topicba? Bármit írunk be, az elsüllyed idővel."

Például egy kis kényelmetlenséget vállalva minden hozzászólásod végére odaszúrhatod a linket, mondjuk "Képek Budafokról - tar.hu/bp22" vagy ilyesmi formában.

Előzmény: Törölt nick (163)
ZsombiGy Creative Commons License 2001.11.14 0 0 164
Sziasztok!

A 9-es tömbbel kapcsolatban némi infó, ha úgy tetszik elsőkézből-))

Megkezdte a munkáját az az eseti bizottság, amit az elmúlt ülésen hívott életre a testület. A bizottság ülése nem volt zártnak nyilvánítva, így néhány infót tudok már, és el is mondhatom. (Van szerencsém tagja lenni ennek a bizottságnak)

Szóval annyi már biztos, hogy több - legkevesebb 5 - tervező lesz meghíva a testület által meghatározott feltételek alapján a tervpályázatra.

Ami villa mondott, az többnyire ül. Vagyis az épületegyüttes funkcionálisan úgy fog felállni.
A 2003-as megvalósítás talán menni fog. (Bár menne!) Remélem nem lesz politikain csatározások áldozata. (Ha a bizottságon múlik csak akkor nem)

A MüvHáz beruházással kapcsolatban én nem vagyok olyan pesszimista, mint villa. Valóban nem igazán lehet már hozzákezdeni, mert itt a tél, de ha belekezdenek, akkor már baromi gyorsan fog elkészülni. Én még mindig bízom a 2002-es átadásban.
A "Németh" hamarosan elkészül. Szerintem December 31-re kész. Jobb is így, mert akkor a MüvHáz ezt a gazdasági évet még a régi helyén tudja befejezni, és minden tervét jövőre, már a "Némethre" tervezheti.

Üdv

Zsombi

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 163
Igen, a kep.tar.hu/bp22-n még csak egy album van és abban is ez az egy régi kép. Majd töltődik.

A Tar.hu az Index leányvállalata / tartozéka. Elég sok ingyenes szolgáltatást nyújt. Egyik a képtár, aminek a kinézetén nem lehet változtatni. Albumokat lehet létrehozni és az albumokba képeket feltenni. Az albumokhoz és a képekhez is lehet címet, szöveget tenni. A topicba az albumok megkerülésével szoktam betenni a galériába feltöltött képeket. Eddig az slr galériát töltöttem, ezentúl a bp22-t.

A másik szolgáltatás a tar.hu. Itt lehet saját tervezésű weboldalt tartani. Ennek az az előnye, hogy linkeket is lehet betenni, struktórát, arculatot lehet adni. Hátránya, hogy ha ingyenes, el kell viselni a reklámokat. (azt hiszem pénzért ezt el lehet kerülni)

Villa, értettem, hogy a képes topicra gondoltál, de állandó linket hogy tennénk egy topicba? Bármit írunk be, az elsüllyed idővel. Ezért gondoltam egy olyan, könnyen megegyezhető című lapra (tar.hu/bp22), ahonnan a képes topicra is tovább lehet ugrani, meg az új galériára is.

Előzmény: villa (162)
villa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 162
Én a másikra, a Budafok képek-re gondolok, de ez is jó, amúgy nyilván mindkettő betehető a kedvencek közé és kéznél van. Ennél még csak az a klasszikus, talán Balatoni úti kép van a bussszal?

A mai Nemzeti Parkos ülésről csak annyi hírem van, hogy nagy káosz és általános tájékozatlanság és előkészítetlenség jellemezte, ez is jó az időt nyerni akaróknak, de remélem előre jutunk mi is a védettséggel.

Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 161
A fotó topicot illetően nem lehet egy állandó link-et szerepeltetni itt?

Ilyesmire gondoltál? tar.hu/bp22

Előzmény: villa (147)
villa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 160
Üdvözlet. A Duna teleppel kapxcsolatban Garbóczi-hoz kellene fordulni, de lehet, hogy a Tétény Promontor könyvben is van róla szó.

A sárga eső, az lokális dolog lehet, akár a vakolattal vagy más helyi por lecsapódásával kapcsolatban.

A Németh ház - Campona projekt úgy tűnik tavaszra tolódik, mármint a kezdés, de akkor meg nagy kapkodás lesz várhatóan, a többi közösségi ház átmeneti igénybevétele, alkalmassá tétele stb. ügyeiben. A szűk keresztmetszet pedig az iskola őszi tanévkezdése, bár a műveszeti iskola elketyeg a Rózsakertben és más helyeken pár hónapig - mondom én innen könnyen -.

A 9-es tömb jövő héten lesz terítéken - zárt ülésen - így csak annyit tudok, hogy bankoktól vannak finanszírozási konstrukcióra ajánlatok és a döntés után elkezdődhet az új tervezés - szabályozási tervet nem kell módosítani - és tavaszra talán ott is az építkezés, 2003-ra lehet belőle valami. Földszinten üzletek, alul garázs, az emeleten is üzletek, bankfiók, esetleg lakások és a tetőtérben is lakások, amik akár önkormányzatiak is lehetnek - nem szociálisak -. Ez az elmozdulás elindíthatná végre a belvárosi mozgásokat, a lepusztult terület - a Promontor étteremtől a piacig - rendbehozását.

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 159
Villa ismertetőjét jól egészítik ki Efreet nagyszerű fotói a Háros-szigetről. A fotós a leírás szerint nagyon jól fogta meg a hely szellemét: látszanak a természeti értékek, az a híres függőavar (vagy mi), a fákra felkúszó szőlőfélék, amelyek ilyenkor felfogják a lehulló faleveleket (érdemes lenne most egy újabb sorozatot lőni), és meglepően kedves hangulatú képeken utal a hajdani honvédségi jelenlét maradék nyomaira is. A Kraz-os képével szerintem pályázatot nyerhetne.

Nagyon drukkolok, hogy a honvédség levonulása után senki ne tehesse tönkre és ne magánosíthassa a Háros-szigetet. Köztulajdonban kellene maradnia, mint a Margit-sziget, csak sokkal komolyabb védelemmel.

Előzmény: villa (152)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 158
Tudja valaki a Dunatelep kialakulásának pontos történetét? Nekem csak feltételezéseim vannak. Azt hiszem, bizonyos feltételekkel árterületen is lehet hétvégi telket létesíteni, kiskertet művelni, viszont az állam nem szavatolja az ilyen területek védelmét az ár ellen. Lábon álló horgásztanyák, szerszámkamrák létesíthetők ilyen helyeken. Azt hiszem, kastély és vár nem építhető, és semmi olyan, ami a jeges ár levonulását gátolja.

Gondolom, a Dunatelep is ilyen bódételepnek indult, de az ínséges fővárosi lakáshelyzetben egyre többen szorultak arra, hogy ott lakjanak. A vityillók bővültek, komfortosodtak - nem valami városrendezési terv, hanem spontán növekedés által.

Azt nem tudom, mikor és hogyan nyilvánították hivatalosan is lakóterületté, ha egyáltalán. Soha ne legyen ez téma, de ha netán jönne egy nagy jeges ár és elvinné a Dunatelepet, azt hiszem sokan sírnának éppúgy, mint a legutóbbi tiszai árvizeknél, és mindannyian nagyon tanácstalanok lennénk. A tiszai eseteknél sokszor lehetett hallani olyan hangokat, amelyek magukat a településeket, a lakókat vádolták azért, hogy olyan helyre költöztek, amelynek a védelme nem volt megoldva. Szerintem ha érvényes rendezési terv alapján építkeztek, akkor a lakók és a települések nem hibáztathatók. Vajon egyéni vagy valamiféle közösségi biztosítás van a Dunatelep házaira árvízkár esetére?

Előzmény: ppapa (155)
ppapa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 157
Újabb híradás a Tóth József utcából:

A tegnapi hozzászólásomban említettem, hogy két nyers folt maradt az "Új Németh" homlokzatán. Ma próbáltam utánajárni a dolognak.
A házon serénykedő mesteremberek nem tudtak kielégítő magyarázatot adni a nyers részek titkára, de most alaposabban átnézve az épületet, egyre inkább az a meglátásom, hogy a kérdéses részeken a régihez hasonlatosan valamiféle manzárdtetős kiépítés lesz. Igaz, hogy különösebb funkció nélkül, de a régi ház hangulatához illően.
A mesteremberek azért se tudtak segíteni, mert más szakmák képviselői voltak. A belső szakipari munkákat végzik nagy ütemben, úgy hogy nagyon valószínű a közeli átadás.
A nyílászárok az épületen belül a helyükön vannak, a fűtéshálózat, víz-, villanyvezetés késznek tűnik, itt-ott még hegesztgetnek, a különféle falburkolatokat szerelik, a padlóburkolat viszont még hiányzik.
A belső falak világossárgára vannak festve, a nyílászárokon a sötétzöld dominál, nagyon csinos lesz az egész. Keresve valakit, aki pontos választ tudna adni az utcafrontos kérdésemre, bementem a nagyterembe is, az is (a padló kivételéve) már majdnem kész. Nagyon mutatós a terem tetőszerkezete, ugyanis az ácsszerkezet a szarufákon kívül hajópadló burkolatot kapott, az összekötő- és kitámasztó gerendák szabadon látszanak. Nagyon szép volt így a nyers fenyőfát látni, sajnos már elkezdték lefesteni és a szarufák ott is a sötétzöld, míg a hajópadlórészek szürkéskék színt kapnak. Nekem ugyan jobban tetszett volna valami barnás pácolás, de biztos az egész ház homogén színvilága volt a szempont, vagy talán színpadtechnikai oka van?
Ami a régi házból egyedül megmaradt, az a színpad. Az őrzi a régi idők emlékeit.

ppapa

Inner Circle Creative Commons License 2001.11.14 0 0 156
Valóban, mikor arra kószáltunk, emlékszem hogy a Nagytétényi Kastélymúzeumnál levő vasútitöltés-aluljáróban feltűnt, hogy szükség esetén lezárható. Jól láthatóak a vágatok az aluljáró falában, a víz felőli oldalon.
Előzmény: ppapa (155)
ppapa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 155
Szervusztok!

Villa Háros-szigeti helytörténetét olvasva eszembe jutott, hogy mintha az 1838-as dátumot örökítené meg az a tábla, amelyik a Kossuth Lajos utcában a pékség környékén valamelyik falon hirdeti a területet elöntő víz akkori magasságát. Meg fogom nézni.

Az árvizekkel kapcsolatban engem a Dunapart-fórumon fogott meg az a tény - amiről általában hajlamos megfeledkezni az ember - hogy a Dunának itt Pesten is van árvízvédelmi rendszere, itt mifelénk a vasúti töltés a törvény szerinti védelmi vonal. Ezért is van gond a Dunatelep említett, egy-két éve - valószínűleg az elmúlt évek nagy árvizei hatására - megszigorított építési tilalmával.
A vasúti töltés átjárói úgy voltak megépítve, hogy árvíz esetén keresztgerendákkal, illetve a közüket kitöltött homokzsáksorokkal mindig követni tudták a víz emelkedését. Gyerekkoromból emlékszem olyan árvizekre, amikor a Budafok-Belváros melletti (mostanra már beépített) átjárónál derékmagasságig állt a víz a gerendák és a homokzsáksorok túlsó oldalán.
A 6-os út megépítésével átkerült a de facto védelmi szerep a vasúti töltésről a 6-os útra és annak a szintje és szélessége is akadályozza szerintem a Dunapart élvezhetővé tételét a kispatak és a Vágóhíd utca között.

ppapa

Inner Circle Creative Commons License 2001.11.13 0 0 154
Nem kizárt persze, hogy a Kempelen árnyékában álló autókra az épület hasonlóan sárga faláról kerül valahogy a színezőanyag, akkor viszont milyen vakolat az, amiről tizenöt év után is leveri az eső a felső réteget, és milyen lehet ezt a leváló réteget belélegezni?
Előzmény: Inner Circle (153)
Inner Circle Creative Commons License 2001.11.13 0 0 153
Dőlt betűs szöveg előállítása: < i >dőltbetűsszöveg< /i >. Értelemszerűen a kacsacsőrök és az i közé nem kell szóköz.

Villa, te mint a természeti jelenségekhez konyító ember, mit gondolsz arról hogy néhanapján Tétényben sárga, földszerű anyaggal szennyezett eső esik? 20 év alatt Budafokon ilyet sose láttam, viszont hétfőn a Kempelen udvarán hagytam az autómat, ami néhány óra múlva úgy nézett ki, mintha lehányták volna. A helyiek szerint nem ez az első eset. Mi lehet ez?

Előzmény: villa (152)
villa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 152
No akkor egy kis Háros szigeti helytörténet - nem dőlt betűkkel -:

A Duna egykoron itt a hordalékának lerakásával három kis szigetet alkotott. A legnagyobb volt közülük a Háros-sziget (régebben Fácános-sziget, Csőt-sziget), a Hunyadi-sziget (régebben Mészáros-sziget) és a Kis-Háros-sziget, ez a legutóbbi a legfiatalabb, kora alig több mint száz év.
A tatárjárás után 1264-ben IV.Béla a Háros-szigeten (akkor Csőt-sziget) az aszkétikus premontrei szerzetesek számára monostort alapított. A monostort és a birtokait 1482-ben Mátyás király a Pálos rendnek adományozta. A szerzetesek többek között szőlőműveléssel foglalkoztak hasonlóan a budai oldalon fekvő Csőt falu lakóihoz. Feltehetően a szőlőkultúra elvadulásának is köszönhető a sziget mai különleges növényvilágának kialakulása. A monostort a török időkben elpusztították, ez a későbbiek folyamán sem éledt újjá soha. A monostornak még nyomai sem maradtak fenn.
A sziget az 1838. évi nagy árvíz következtében elpusztult Al- és Felháros Csepel-szigeti községről kapta mai nevét. Régebben közigazgatásilag Szigetszentmiklóshoz tartozott és ekkor Fácános-szigetnek nevezték. A nagy árvizet követő folyószabályozások során 1911-ben a Kis-Duna felőli oldalon feltöltötték a Hunyadi- és Háros-sziget felőli szakaszt, ekkor alakult félszigetté. A partvonalakat is jelentősen megváltoztatták, a zátonyokat megszüntették, a partvonalakat kiegyenesítették és partvédő műveket építettek. Ekkor csatolták a területet Budafokhoz. Az 1920-as években hajógyár létesítésébe kezdtek, ezt azonban az időközben kibontakozó gazdasági válság meghiúsította.
1928-ban került a honvédség kezelésébe és azóta is a honvédség a kezelője, ill. a védetté nyilvánítást követően a védett területen a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság gyakorolja a kezelői jogokat. A területen a háború alatt - majd azt követően is - katonai raktár működött. Néhány évig műszaki kiképző bázis is volt itt. Az 50-es években az erdő nagy részét kivágták és az így keletkezett tisztásokon juhokat legeltettek.
A 60-as években a sziget déli részén üdülőtelepet terveztek, ennek nyoma a ma is meglévő betonkerítés, a terv kivitelezését azonban az áradások és más tényezők végül meghiúsították.
A védelemre tervezett területen van a Honvéd Horgászegyesület saját erőből épített horgásztanyája, valamint a tagok által létesített épületek találhatók. Ezek további sorsáról, a védelem megvalósulása után kell dönteni. Ezeket kívánatos lenne lebontani. A védett területen még a honvédségi kezelés idejéből fennmaradt egy betonelemekből épített kerítés, amely keresztirányban szeli át a szigetet. Ez természetvédelmi szempontból felesleges, sőt káros is, ennek mintegy kétötödnyi szakaszát a honvédség már elbontotta, a további szakasz elbontása a Nemzeti Park feladata lesz.

Ennyi a máig vezető történet, folytatása kcisit rajtunk is múlik - persze a természeten is, hiszen itt elég sajátos társulások vannak, elsősorban a fákra felfutó, és a földet is beborító szőlőfélék miatt, amelyek egyes vélemények szerint az erdős területek összeomlását erdményezik, de utána jöhet a nagy megújulás.

villa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 151
Én meg javaslom hagyjuk ezt az egész topic témát és ne magunkkal, még kevésbé másokkal foglalkozzunk.
Amúgy szívesen hozok aktuális témákat, mégoly kellemetleneket is - 9-es tömb, költségvetés, testületi anyagok egyike másika stb.-
A linknél én a másik, Budafok - képek topic-ra gondoltam.
Előzmény: Zugi (150)
Zugi Creative Commons License 2001.11.13 0 0 150
Topictársak!

Szerintem hagyjuk ezt a két topic összevetése témát. Nincs értelme. Ha 1 év alatt nem változott az illető, majd most fog? Kell ennek a topicnak is ilyen továbbra is magas szinvonalú, és teljesen egészséges elmére utaló beírás? Maradjunk a kerületi dolgoknál, ahogy eddig olyan jól sikerült itt a témaválasztás, a "valódi kerületi" topicot meg használják ők egészséggel a jól ismert célra. Engem nem érdekelnek ezek az emberek odaát. A "tiszta szívből sok sikert" kívánalmaikat is tartsák meg maguknak, jól tudjuk mindannyian miképpen értik valójában, nem kell naívkodnunk.
Tehát maradjunk mi csak itt és folytassuk továbbra is az udvarlást az önkormányzatnak, legyünk elégedettek a kormánypártoktól kapott sok pénzzel, amivel minket lefizettek, és hagyjuk rájuk az irígykedést, hogy ők ebből a jó buliból mind kimaradnak.
Csak ennyit szerettem volna e témában hozzáfűzni.
Üdv:
Zugi

Előzmény: Törölt nick (146)
ZsombiGy Creative Commons License 2001.11.13 0 0 149
Sziasztok!

Villa!
Gondolom csak annyi a jelentősége, hogy egy -reményeim szerint - nagyon használható adatbázissal, sok érdekességgel, és forumokkal és mindez on line. Úgy gondolom, hogy nekünk interntezőknek fontos lehet a látókör szélesítéséhez.

Üdv

Zsombi

Előzmény: villa (120)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.13 0 0 148
Amíg jobbat nem találunk, állandó linkként használható a

kep.tar.hu/bp22,

ami egy új fotógaléria címe. Egyelőre egyetlen albumban egyetlen remek kép van benne (legalábbis nekem az eddigeiek közül legkedvesebb), lassan átkerül bele a többi is, meg az újak. Ha valakinek töltenivalója van, elkéri tőlem a password-öt és csinálhatja. Ha valaki vállalkozik a gondozásra, átadom örökbe, mert én elkötelezettséget nem vállalok és igéreteket nem teszek. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek közzétenni valója van, azt nem tudom megígérni, hogy ebbe a galériába megadott időn belül felteszem, ugyanis nem mindig érem el a tar.hu-t.

Előzmény: villa (147)
villa Creative Commons License 2001.11.13 0 0 147
Üdvözlet - minden kivácsinak is -. Slr jellemzése nagyon pontos volt. Köszönjük a jókívánságokat, meg a tüskéket, mi az eddigi tapasztalatokat is figyelembe véve egy ilyen topicot szeretnénk.

Más: holnap lesz a Nemzeti Parknál a Tétényi fennsík tárgyalása - országos védettség ügyében -, a kritikus a törökbálinti terület, ahol a tulajdonosok ellenállnak - de a több ezer henye boroszlánt nem lehet letagadni -.

Itt van nálam a Háros-sziget kezelési terve, abból majd behozok néhány részletet, így a helytörténet szempontjából érdekeset. (majd mondjátok meg, hogy kell a dőlt betűset itt is megjeleníteni, hogy konzisztens legyek).

Átküldöm a Duna fórum beszámolóját zuginak ill. a Háros anyagot is.

A fotó topicot illetően nem lehet egy állandó link-et szerepeltetni itt?

Zsombi, reggel megnéztem a Háros utca elejét, ott felfelé van megállni tilos tábla, ezzel együtt nagy a rendetlenség a Hollós előtt.

A gázgyári iszap-massza fórumot halasztjuk tél végére, tavaszra, amikor már lesz mit, újabbat megtárgyalni - bár az meg félő, hogy túlpolitizált időszak lesz -.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!