Jut eszembe a Vénuszon nincs víz, és csinálni sem lehet, mert hidrogén egyéb kötött formában sincs számottevő mennyiségben. Nitrogén viszont annyi van a légkörben, mint nálunk, csak hát a 100 atm-es CO2-ben sokkal inkább eloszlik.
Imho először ki kéne találni a szabályozott fúziót, utána a fúziós űrrepülést, utána pedig hidrogénbombákkal pályamódosított, magas jégtartalmú üstökösmagokat kéne vezetni a légkörébe, na és utána jöhetnének a fotoszintetizáló bacik :) Amire viszont ez a módszer nem ad megoldást, az a túl lassú forgás, a Hold hiánya miatt hiányzó Van Allen-öv miatt hiányzó védelem a napszéltől, és a rengeteg oxigén lekötése, eltüntetése.
Jó démon, csak kicsit öreges, betegecske, gyakran kap vírusos betegségeket, meg hát öreg és gyenge lévén könnyen be is törhetnek hozzá. Viszont ami munkát kapott, előbb-utóbb elvégzi, ha máshogy nem, napokig várja az alkalmas időpontot, amikor műxik épp a net :)
Ha a Vénusz légköre oxigénből állna, akkor az 70 atmoszférás lenne. 70 atmoszférás tiszta oxigénben viszont lényegében minden, lényegében azonnal lángra kap. Még te is. Mit lángra? Felrobban :)
A 70 atm-es oxigén pedig szerintem épp oly csúnyán üvegházhat, mint nálunk a 0.03atm széndioxid. Tehát sok javulást szerintem nem okozna.
Ha azonban Karakutty megoldaná nekünk, hogy csak 1 atm-es legyen ezaz oxigén légkör, akkor már csak annyi problémával kéne szembenézni, hogy a Vénusz nem 150, hanem csak 100millió km-re van a Naptól. Mivel kb 2/3-szor közelebb van, ezért 9/4-szer kap nagyobb felületegységre eső teljesítményt. Hőleadása viszont abszolút hőmérsékletének negyedik hatványával nő, ezért abszolút hőmérséklete csak kb 1.22-szere lesz a Földinek, ami a földi kb. 280 K-es hőmérséklet mellett kb. 50 fok hőmérséklet-különbség. Azaz kb +60 C-os átlaghőmérsékletet saccolnék akkor, ha a Vénusz is olyan jó gyorsan forogna, mint a Föld. De sajnos nem forog ilyen jó gyorsan, hanem a keringési ideje alig hosszabb a forgási idejénél. Magyarán lényegében ugyanazt az oldalát mutatja mindig a Nap felé. A Holdhoz vagy a Merkurhoz hasonló nagy hőmérséklet-különbségek mindössze azért nincsenek arrafelé, mert a jelenlegi 100 atm-es széndioxidlégkör viharai kiegyenlítik a különbségeket. Ezt azért szerintem az 1 atm-es oxigénlégkör is megcsinálná, csak gyengébben. Hogy mennyivel gyengébben, arról viszont gőzöm sincs. :)
Ha a Venusz legkore oxigenbol allna, mennyi lenne a homerseklete (pontosabban, ha bakteriumokat telepitenenek a legkorbe amik lassan lebontjak a CO2-t, mi lenne a legnyomassal es a homerseklettel). Szerintetek.
az, hogy hülyeségeket beszéltem, mentségemre százfelé kell ugrálnom egyfolytában. a 155mbps az a cat5-ös kábelük(1071), a 3071 valóban GS, ezek a betűk pirosan, nagy méretben ordítanak is a dobozokról. ja, és nem tudom, hogy hivatalosan mennyit bírnak valójában. hali, most vidéki kirándulás következik, délután jövök
munkámból adódóan naponta gigaspeed utp kábelek tömkelegével kell foglalkoznom. leginkább az AVAYA 3071-es szériájával. meg nem esküszöm, hogy pillanatnyilag mit vállal AVAYA, de 155 Mbps már tutira megvan