Keresés

Részletes keresés

petigabi Creative Commons License 2005.06.27 0 0 193

egyik pillanatról a másikra, ráadásul két gépen

Hát, vannak ördöngős dolgok...

következő házi feladatom a makro-k írása lesz

Na, ez viszont csak elsőre tűnik nagyon ördöngősnek. Kezdetben, ha van mit automatizálni, akkor jól használható a makrórögzítés, aztán a VBA-ban (Visual Basic for Applications), ami alt + F11-re jön elő, érdemes nézegetni, "olvasgatni" a kódot, na meg az egyes parancsokra előhívható helpet. Szinte mindhez van értelmes példa is, néhány ilyen után már csak fantázia meg türelem kérdése...

Előzmény: syrius (192)
syrius Creative Commons License 2005.06.27 0 0 192

Köszi megtaláltam, visszakapcsoltam. Akkor a következő házi feladatom a makro-k írása lesz. Félek 20 évvel a Basic után ez nem megy egyből:-)

Már csak az lehet a kérdés, hogy hogy történt, hogy egyik pillanatról a másikra, ráadásul két gépen - egymástól 26 km-re átállítódott. Na majd legközelebb rajtatartom a szemem.

petigabi Creative Commons License 2005.06.27 0 0 191

Ha van installált Acrobat Distillered, akkor jobbára szokott lenni pdf-port és ahhoz egy pdf-nyomtató. Ha ilyen nincs, mert ez pézbe kerül, akkor van egy ingyenes PDFwriter, amit sztem a www.adobe.com-ról le lehet tölteni. Ezen kívül van még néhány pdf-es alkalmazás, jó eséllyel lesz köztük olyan, ami tud csinálni ilyet.

Ja, igen, mezők! A legeccerűbb nem jutott eszembe. Nem kell szöveggé alakítani, hanem a Beállítások / Megjelenítés fülön van egy olyan, hogy Mezőárnyékolás. Ha az Mindigre van állítva, a mezők akkor is szürkék, ha nincsenek kijelölve. Ott állítsd át Soha vagy Ha kijelölt-re, és máris monden oké.

Amúgy a mezők nagyon sok mindenre jók, szerintem random értéket is simán lehet velük csinálni, ha máshogy nem, hát van olyan mező, amivel makrót lehet futtatni...

Előzmény: syrius (190)
syrius Creative Commons License 2005.06.26 0 0 190

Megvan a megoldás, a legjobbkor került a kezembe egy Comp Panorama és egy cikkben a mezőkkel foglalkozott. Beleolvastam és a "mezők szöveggé alakítása" oldatta meg a gondot. Ráadásul felfedeztem a mezőket és egész délelőtt azon legeltettem szemeim (munka helyett). Sok izgilehetőség van benne, csak egyet nem láttam, a képlet beszúrásnál nem ismeri a vél, vagy a rand függvényt? Olyan jó lenne bizonyos szövegekbe (feladatokba) véletlenszámot beszúrni. Bár lehet, hogy excelből kéne importálni? Na mindegy ez most nem olyan fontos.

Ha már itt volt az előző bejegyző. Hogyan lehet könnyen wordből .pdf-et kreálni?

Előzmény: petigabi (188)
Alex2002 Creative Commons License 2005.06.26 0 0 189
Mad árka:

"Sziasztok!
Tudja valaki, hogy milyen formátumban érdemes Word dokumentumot menteni, ha azt akarom, hogy a legkisebb esélye legyen a sorok, rajzok szétcsúszásának?"

PDF-be :)
Előzmény: Mad árka (163)
petigabi Creative Commons License 2005.06.24 0 0 188

Elképzelhető. Nálam a Word csak átmeneti állapota a szövegnek, ezért praktikus okokból nem szoktam használni OLE bigyókat, s így nem is tudok túl sokat róla. Nincs ott valami olyan objektumstílus-féleség valahol? Én valami ilyesmire gyanakodnék. Bocs, ténnleg nem tudom.

Előzmény: syrius (187)
syrius Creative Commons License 2005.06.24 0 0 187
Az a furi, hogy nyomtatásnál nincs gond, ott fehér a háttér, de azóta észrevettem,hogy bármilyen objektumot szúrok be, ott a feltűnő és zavaró szürke háttér. Valahol elnyomhattam egy beállítást?
Előzmény: petigabi (185)
Damas_ Creative Commons License 2005.06.24 0 0 186

Hi!

Több oldalt szeretnék 1 lapra nyomtatni. Ezt ha jol sejtem az újabb word-ökkel elég könnyen meg lehet csinálni, viszont nekem most csak a 97 áll rendelkezésre, ebben meg lehet oldani valahogy? Esetleg OpenOffice 1.1, vagy Acrobat Reader-ben is jó lenne.

thx

petigabi Creative Commons License 2005.06.22 0 0 185
Huh, nehezet kérdeztél! Ezt most lepasszolom...
Előzmény: syrius (184)
syrius Creative Commons License 2005.06.18 0 0 184
Sziasztok, office xp-vel word-özök és az egyenletszerkesztőt használom sűrűn. Egyszerre csak történik, hogy az összes ilyen objektumom szürke háttérrel jelenik meg, azok is amiket korábban még fehér alappal láttam, meg az újak is. Mitévő legyek?
petigabi Creative Commons License 2005.06.12 0 0 182

Nocsak! Egy hónapja mindenkinek nagyon megy? Vagy csak már leadtátok az utolsó szakdolgozatot is?

[ :-D

B Pali Creative Commons License 2005.05.12 0 0 181
Hát igen. Eddig még nekem sem volt olyan bonyolult Word feladatom amit ne tudtam volna '97-tel megoldani. Igénytelenség? :-)
Amiért mégis feltettem a Word 2000-ret az az volt, hogy a font választó listában valódi formájában irja ki a típusok nevét.
Meghívóknál plakátoknál jól jön, ha a kuncsaft valami dizájnos betűt akar.
Én meg nem emléxem minden betűre, hogy néz ki :-)
Előzmény: petigabi (176)
petigabi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 180

Azt írtam, hogy azt csinálsz a lábjegyzetvonallal, amit akarsz. Egyre azért nagyon érdemes ügyelni (bár ritkán tesz ilyet az ember): a láb- és végjegyzetekkel kapcsolatos helyekre alapesetben nem lehet beszúrni jegyzethivatkozást, de vágólappal bedobott szövegben előfordulhat. Ez rekurzióhoz vezet, ami néha bizony igen meg tudja zavarni a Wordöt...

petigabi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 179
Jó, ezek valóban kényelmes dolgok. Én a funkcionalitásra gondoltam. Egyébként a többszörös vágólapra korábban is voltak különféle segédprogik, amik ráadást nem csak a Wordön belül működnek. A doksik közti váltogatásra meg: több Wordöt is meg lehet nyitni párhuzamosan, ha annyira a tálcán akarja látni az ember, de egyébként ilyenre mindig billentyűzetet használok, progin belül, progik közt egyaránt -- nekem nem nagy újítás. Az is hozzátartozik, hogy én nem szerzőként használom, nyilván egész más szempontjaim vannak, nem feltétlen "okosak". De kétségtelen, a felhasználói felületet alakítgatják folyton, bizonyos esetekben haszonnal.
Előzmény: Konnektororrú (178)
Konnektororrú Creative Commons License 2005.05.08 0 0 178
Nem akarlak én sem meggyőzni, de a 2000-es Wordben van 2, azaz kettő olyan dolog, ami jó, és a korábbiakban nem volt benne. Az egyik a többszörös vágólap funkciója, a másik pedig az, hogy több doksi egyidejű nyitva tartásakor mindegyik doksi külön-külön tálcagombként jelenik meg, úgyhogy az átváltás közöttük egyszerűbb, mint a 97-ben, ahol ugye csak a Word munkafelületén belül lehet a doksikat variálni.
búvárszivattyú Creative Commons License 2005.05.08 0 0 177

Köszi a segítséget!

2003-as wordöm van, de ebben is ugyanígy működik.

petigabi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 176

Nem tudom, hányas Wordöt használsz, én megragadtam a 97-nél, mert még senki nem tudott meggyőzni, hogy van új a többiben. Abban úgy megy, hogy normál nézetben kéred a lábjegyzetpanelt (Nézet / Lábjegyzetek). Ennek az elválasztólécén van egy lehulló lista, amiben a jegyzetekkel kapcsolatos stílusok vannak. Ebből kiválasztod a "Lábjegyzeteket elválasztó vonal" és/vagy a "Lábjegyzet folytatását jelző vonal" című bulit, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Sima text, úgy formázod, ahogy akarod, a szokásos módon, lehet piros, sorszámozott, ha akarod, csupa csillagocskát raksz oda...

Nekem van + egy makróm, ami oldalkép-nézetben is felhozza ezt a panelt. Csak ritkán járok itt, ha esetleg sürgős, dobjatok egy mélt, hogy nézzek ide. Ha tudok, szívesen segítek.

Előzmény: búvárszivattyú (175)
búvárszivattyú Creative Commons License 2005.05.02 0 0 175

Egy roppant idegesítő problémám adódott. Van egy hatalmas szövegem, és a szöveg java része Normál stílussal rendelkezik. A normál stílusra pedig beállították, hogy a bekezdések első sorát behúzva jelenítse meg. Ez így nagyon szép, egyetlen probléma van vele: így a lábjegyzeteket a szövegtörzstől elválasztó kis vonalka is behúzva jelenik meg.

Nem tud valaki olyan megoldásról, amivel a Normál stílus átírása nélkül visszavarázsolhatom ennek a bizonyos vonalkának a behúzását 0 cm-re?

petigabi Creative Commons License 2005.04.28 0 0 174
Ja, mégegy. Van egy ilyen a Wordben, hogy szervező (97-esben még az a neve) Nemtom, alapértelmezésként hol van, nekem "kitestreszabtam" a menüsor mellé. Azzal tudod rendezgetni a doc és sablon közt a stílusokat miegymást...
petigabi Creative Commons License 2005.04.28 0 0 173
Megint csak gondolom, hogy elkéstem, de azér hátha másnak is van ilyen gondja. Sajnos erre csak a txt jó maradéktalanul, mert abban semmilyen formázás vagy kép nincs. Az elcsúszás a különböző konfigurációktól, Normal.dot-októl van. Minden doksi arra a sablonra hivatkozik, amivel csinálták, alapértelmezésként a Normal.dot-ra. Ebben vannak a stílusok, makrók, testreszabások. Ha egy másik Normal.dot-ban egy stílusnak uaz a neve, de más formázásokat tartalmaz, akkor elmászik. Ha nagyon meg akarod tartani a formázást, használj saját stílusokat (esetleg definiáláskor beklikk a "Bekerül a sablonba", ezzel felveszed a saját Normalodba), mentsd *.doc-ként, és ágyazd bele a fontokat is. Ahol megnyizják, lehet, hogy jön egy üzenet, hogy makró van a filében. NEM szabad letiltani. Innentől már csak a nagyon eltérő konfig kavarhat.
Előzmény: Mad árka (163)
petigabi Creative Commons License 2005.04.28 0 0 172
Ilyen hiba elő szok jönni olykor, ha valaki nagy ügyesen kopipészttel láb / végjegyzetbe belerak olyan szövegrészt, amibe van láb / végjegyzet. Nem feltétlen történeik ez, és nem feltétlen van ettől. De a Word rosszul tűri a rekurziót.
Előzmény: ZolKa (165)
petigabi Creative Commons License 2005.04.28 0 0 171
Gondolom, már elkéstem a válasszal, bocsi, csak most értem ide. Nem egészen értem a problémádat. Csupán nyelvészeti munkáknál szokás a magyar nyelveben különbséget tenni ékezetes betűk között, a mutatóknál, lexikonoknál, telefonkönyveknél abszolute így szokás. Már csak azért is, mert magánhangzóink többsége ékezettel ellátva nem más hangot, hanem hosszúságot jelöl. Végigolvastam háromszor, nincs benne hiba. Tehát nem a Worddel van baj, azaz nem itt. Egyébként Szöveg rendezése panel (valami táblázatos menüből lehet előhívni), jobb alsó sarokban Egyebek gomb, bal alul lista: A rendezés nyelve. Ha külön csoportba akarod rakni az ékezetes karaktereket, válassz olyan nyelvet, ahol nincs ilyen, pl. angol...
Előzmény: mattil (164)
Samba98765 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 170
Az lehet a gond, hogy nincs felrakva. Tedd ba az install cd-t.
Válaszd a módosítást, és az egyéni beállítást. Meg kellene keresni, szerintem a bővítmények között az egyenlet szerkesztőt és felrakni.
Előzmény: Professzor úr_ (169)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.04.20 0 0 169
Nincs ilyen Equation izé a listámban...
Előzmény: Samba98765 (168)
Samba98765 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 168
"Egyenlet beszúrása
A témakör egyes részei nem vonatkoznak minden nyelvre.

Kattintsunk arra a helyre, ahová az egyenletet be szeretnénk szúrni.
Válasszuk a Beszúrás menü Objektum parancsát, majd az Új létrehozása lapot.
Válasszuk az Objektumtípus lista Microsoft Equation 3.0 elemét. "

Előzmény: Professzor úr_ (166)
Samba98765 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 167
Sziasztok!

A word 2002-vel van egy hajmeresztő gondom. Régi nagyméretű (1-2 oldal) doku megnyitásakor min.2-3 db esetén az insert gomb megbolondul.

Ha megnyomom akkor ugye oda vissza kellene kapcsolnia, de nem ezt teszi illetve de, csak a státusz soron beragad az ÁTÍR felirat és nem hajlandó válltani, így nem tudni hol tart éppen az ember a nyomkodással. Ha épp jó állásában van és nyomok egy gombot akkor visszavált a felirat is. Marha bosszantó, mert egy notebook-on van, és így könnyű véletlenül is megnyomni azt a sz.rt.

Találkoztatok már ilyennel?

Üdv

Samba
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.04.19 0 0 166

Üdv!

Hogyan lehet a Wordben képletet írni? A következőt szeretném kivitelezni: gyökvonás jel alatt összeadások+kivonások, és az elemeknek egy része tört, másik része hatványra van emelve.

ZolKa Creative Commons License 2005.04.06 0 0 165
Hi! Akad egy kis problémám a Word 2000 -el: Egy 32 oldalas szakdolgozatot szerkesztünk vele és egy idő után mikor menteni akarjuk akkor azt írja ki, hogy nem tudja menteni mert nincs a meghajtón elég hely holott van 1,2GB hely a vinyón. Azt mondja hogy zárjak be pár alkalmazást (persze csak Word fut) Próbáltuk egy másik gépen is ott is teljesen ugyanez a jelenség jött elő... Nem tudja véletlen valaki hogy mi lehet a probléma?
mattil Creative Commons License 2005.03.26 0 0 164

Sziasztok!

Szakdolgozatomatomat készítem jelenleg éjjel-nappal minden szabadidőmet falhasználva, és akadt egy kis gondom.

A Word 97 szövegszerkesztőt használom erre a célra, és mivel a szakdolgozat részét képezik a különböző mutató, ezeket természetesen ábécésorrend szerint kell rendezni.  A megoldás kézenfekvőnek látszik: táblázat menű sorbarendezés parancsa. Csakhogy az a baj, hogy ez a rendezés nem a magyar, hanem az angol ábécé szerint rendez sorba! Nem tesz különbséget az a,á,o,ó,ö,ő,u,ú,ü,ű betűk között.

A névmutatóm eleje pl. jelenleg így néz ki:

Ács András 6,

Ács Ferenc 132,

Alpári István 273,

Ambrus Zoltán 1, 47, 92, 134, 144, 152, 224,250,

Andrási János 110,

Andrzej Golaszewski ® lásd: Golaszewski, Andrzej

Andrzej Jarominiak ® lásd: Jarominiak, Andrzej

Antal Tibor 221, 246, 280,

Ari István 11,

Árva Kálmán 96,

Aschner Júlia Szilvia 249, 268,

Asztalos István 282,

Asztalos József 55, 249,

Bajusz Rezső 172,

Baki István 230,

Bálint Pál 281,

Baló József 110,

Balogh Lajos 132,

Baluch, Henrik 18,

Bánszegi György 11, 202,

Bany, Riszard 14,

Bárány Ákos 227, 268,

Tetszenek látni a hibát? Mivel a különböző mutatók több tíz oldalt tesznek ki, kínkeserves munkát jelent manuálisan mindazt kijavítani, amit a word rosszul rendezett sorba.

Kérdesem az, hogy létezik-e valamilyen patch, kiegészítés a wordhöz, ami megoldja ezt a problémát? Mi a megoldás?

Csak a rend kedvéért: csoporttársaim közül van aki későbbi verziójú Wordöt használ, és ők is hasonló jelenségekről számoltak be! Kíváncsian várom válaszaitokat az ő érdekükben is!

Mad árka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 163
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy milyen formátumban érdemes Word dokumentumot menteni, ha azt akarom, hogy a legkisebb esélye legyen a sorok, rajzok szétcsúszásának?

Árajánlatot és munkatervet kell gépelnem és bekérték elektronikusan is, félek, hogy szét fog az egész csúszni, ami nem volna szerencsés.

Minden sugallatot szívesen fogadok :-). Most el is sugalmazom magam odébb ;).

Köszi előre is!

(Ui. Nincs benne extra betűtípus.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!