Hát ha Volvo Ignist nem is, de Holden Cruze néven Ignist vehetsz külföldön. (Asszem valahol Chevrolet néven is árulják az Ignist...)
Szóval soxor kár egy márkát felsőbbrendűnek tekinteni a másiknál a múltja miatt - a jelenben ugyanis össze-vissza keverednek a különféle gyártott cuccok. PL. ha jól tudom a Suzuki a Fiat dízeleit fogja használni.
Úgyhogy a végén még tényleg lesz Skoda Megane vagy Nissan Nubira. :-)
Ja, tényleg lesz légkondis verzió is az új Daciaból!
Ehhez a Suzuki-Daewoo dologhoz csak annyit, hogy nemrég jártam Horvátországban, ahol Chevrolet Kalos típusú autókkal találkoztam. Persze teljesen megegyezik a nálunk kapható Daewoo-val, csak éppen az mégiscsak egy Chevy. Mostmár szétnézek, hátha szert lehet tenni egy jó kis Volvo Ignis-re, vagy Mercedes Pregio-ra... :-)
WR
plussz nézd meg, hogy néz ki az Opel/Ford belül. Lehet, hogy valakinek a katonás rend tetszik - talán ezért hurcolják katonáéknál az összes csillagvadászt Astra-val? - OLYAN, MINTHA VONALZÓVAL MEG DERÉKSZÖGGEL PAKOLTAK VOLNA MINDENT A MŰSZERFALRA. UNALMAS!!! SEMMI OLYAT NEM TUD FELMUTATNI, AMIT 2 NAPNÁL TOVÁBB EL TUDNÉK VISELNI!!!
"de miért kell egy olyan nagy multtal rendelkező márkának, mint az opel saját márkanév alatt is a gyakran a nevéhez nem méltó minőséggel a piacra lépni. Pl.: 1.3cdti, 5ajtos, fehér, only szervokormány és rádiosmagnó. Se centrál, se riasztó, se el. ablak (ami egy suzukiban is lassan alap) 3millió200ezer!!!!!! "
Jó napot kívánok! Erről szól az Opel évtizedek óta!
Most akkor miért is nem ez a nevéhez méltó minőség? :)
ha jól megnézed a totalcar képgalériát, ami a cikkhez kapcsolódik, van egy műszerfal közeli kép, rajta középea az AC feliratú gomb, kb. ott, ahol a Thaliában ill. Meganeban találod...
... már ha egyáltalán rendelhető lesz hozzá klíma + ABS. Ezt az autót nem a pénzeseknek tervezték, ergo elképzelhető hogy nem számolnak nagyon azzal, hogy valakinek extracuccokra van szüksége.
KareszTLX-nek igaza van! Ha még nemvezetted, nem láttad, mi alapján ítélsz? Mikor egy Skoda Superb kerül eléd eszedbe jut a Skoda 100? Lehet, hogy ez így elég durva, de akár a Fábiát is írhattam volna. Ha meg pl. a Fábia sem tetszik, akkor mit vársz 1.800.000-ért? Nézegess néhány árkategóriával feljebb, és ne szóld le azt, akinek erre telik!
Amúgy szerintem tutira menni fog a Logan, gondolom 2.000.000 körül már klíma-lufik-abs ésatöbbi bele lesznek szórva, mások meg adnak egy fapad autóhoz egy klímát - szigorúan semmi mást, kurblis ablak, rádióelőkészítés - 2.300.000-ért...és akkor ülj bele hátra!
Az a2-ben megjelent egy kétoldalas cikk az autóról. Ez alapján nem tűnik olyan borzasztónak. Kezdetben a Renault saját szalonjaiban árulja majd, később esetleg külön Dacia szalonok is épülhetnek majd.
Ősszel lehet majd elérni Magyarországon az autót, tesztvezetni érdemes lesz!
Sajnos igazad van ,nekem volt Román rettenetem szerintem is kegyetlen szar a Dacia,ellenségemnek sem kivánom.
Viszont a Suzuki tengely gondolom féltengelytörésre gondol az hülyeség és hamis vád. Pedig nem Suzukim van,csak alkatrész nagykerbe melózók.Amig sok Dákó futott az utakon zsákszám adtuk el a hitvány gyári alkatrésznek hivott szemetett!!
Viszont a Suzukihoz alig kell valami,talán ha van a Swiftnek 8-10 rendszeres tipushibálya de azok is inkább boszantóak mint veszélyesek ill leáláshoz vezetnének.Igaz a kaszni és a motor a 80-as éveket idézi.Igaz a logan is.Viszont a 1310 sorozat a 70-es évek elejét és azt is összetaknyolt minöségben.
Sikeres lesz mint a Thalia, mutatnék most egy képet de sajnos az új rendszert nem értem, megpróbálom linkelni.
http://www.automondial.ro/images/usr_news/img_news_67_24.jpg
- nem 5 személyes, mert ugyan csak aprócsak csomagtere van, a Dacia-nak tesók között is vagy 420liter
- nem vitatom, hogy korszerűbb, meg injektoros, miegymás, viszont olyan gyengus a futóműve, csoda, hogy nem szenved tengelytörést - nem egy ismerősöm rendszeresen viszi s Suzukit futómű állításra
- ok, nem párásodik, nem rohad a karosszéria, ez igaz
Azért ne említsük már egy lapon a kettőt.A Suzukit lenézik a sznobok, mert "olcsó papírautó".De az érdemeit normális ember nem vitatja:sose romlik el, olcsón fenn lehet tartani stb.A világ minden táján használják/USA, Kanada, Ausztrália /
A Dacia viszont egy hírhedt autó volt a márka neve egyet jelentett az országúti lerobbanásokkal, reggeli nem indulásokkal stb.Ha durván akarok fogalmazni, az autógyártás egyik szégyenfoltja volt sajnos, tehát a Dacia név hallatán valóban jogos a rettegés, Suzukinál max. lenézésről beszélhetünk.
Sztem nagy siker lesz ez a kocsi, csak nem nálunk.Tudjátok hol? Töröko.,Szíria, Egyiptom, Tunézia a Balkán országai.Ezek a népek el fogják tartani a gyárat.Azért egy Tofas Dogan vagy Tofas Sahinhoz /Fiat 131 Mirafiori/képest csak előreléőés, és ezekben az országokban full fapadosan is el lehet adni.Max. klíma kell bele.
Úgy látom itt most két csoportra lehet osztani az emberkéket. Az egyik aki retteg a Dacia hallatán a másik aki nem. Mivel a Suzukival is ugyanez a helyzet mégis rengeteg szaladgál belőle nem féltem a Daciat sem, úgyis megveszik olyanok akik nem az előitéletikre hanem a pénztárcájokra hallgatnak.
Nem akartam én egyetlen thaliást sem megbántani (ha sikerült, akkor bocs!), pusztán arra kívántam rávilágítani, hogy a nyugati autók között is lehet nagyon ócska (az A2 jogi rovata tele van ilyenekkel, de hallottam már autópályán 130-nál lefagyó motorelektronikájú Merciről is...). Meg persze az emberek ízlése is eltérő.
DE: nem kell egy olyan verdát leírni, amit még a kutya nem vezetett, és nincsenek gyakorlati tapasztalataink vele kapcsolatban. A klasszikus Daciákat is sokan úgy fikázzák, hogy életükben nem vezettek egyet sem (ismerek egy csomó embert, aki szeretettel gondol vissza a kocsijára). A Logan pedig teljesen más tészta. Ennyi erővel az új Skodákat is lehetne azzal vádolni, hogy dög lassúak és gyorsan felforrnak, pedig tudtommal ez nem így van.
Egyébként tényleg peace! :)
Karesz!
A szomszédod talicskája ezerből egy! A Dácia viszont 1000-ből minimum 800 esetben szar volt! Örülj neki, hogy megy még a szekered és ne szídd a taligát 1 szomszéd elbeszélései alapján...
A rondaság meg szubjektív, nekem pl. az új Panda nem tetszik, pedig még évautója is volt...Én 185 magas vagyok, 120 kiló és beférek magam mögé a tháliában :-)
Szóval peace!
"Nem lehet érteni a renault, hogy miért szövöget álmokat a daciával kelet európában, hisz ott van saját terméke a thalia, amiről rosszat a hátulján kívül nem lehet mondani, mégiscsak clio alapokra épült, minőségi kifogások sem igen jellemzők. és 2m ft-ért kapható"
Akkor hadd meséljek a szomszédom Thalicskájáról, ami 1 egész évig volt meg neki, és több baja volt vele, mint nekünk a 15 éves Daciánkkal ÖSSZESEN! Kéthetente szervizbe vitte, teljesen az agyára ment. Ezenkívül bűn ronda autó. Hátul meg kib@szott kicsi, pedig nem vagyok egy hórihorgas valaki. A Loganbe meg a 190 magas vezető úgy ül be maga mögé, hogy a térde előtt van 5 cm hely, és a feje felett is. A csomagtartó meg dettó ugyanakkora, mint a púposban.
Még 1.: az 1300/1310 minőségének Ceausescu elvtárs remek politikája, meg a gengszterváltás tett be (szerintem) - ha nincs meg a megfelelő feltétel, nem is lehet rendesen dolgozni.
Egy biztos, en Daciat nem fogok venni. Meg akkor sem, ha azt irja rajta Logan. Apam mar a masodik 13xx (ki tudja kovetni a jelzeseket?) fekrendszerevel van megbokrosodva. En vezetni nem vezettem mar Daciat evek ota. Egy Megane-t nyuzok vagy ket eve. Elotte pedig Daewoo Nexia es Espero volt a menu.
A Renault mikor megvette a gyarat azt igerte 2004-ben piacra dob egy olyan autot ami 5000 EUR lesz. Na most, a fapados verziora meg varni kell egy kicsit. Mert az csak jovoben jelenik meg. Akkor jonnek majd az uj motorok is. Koztuk dizel.
A kocsiban majdnem minden alkatresz ujrahasznalt: motor a Cliobol, valto a Megane-bol, padlolemez a Micra-bol, es igy tovabb. Belterben is visszakoszon majd sok minden annak aki ult mar Clioban vagy Thaliaban.
A roman munka minosegevel sok baj nincs, csak kell egy kulfoldi ellenor es egy talpraesett gyartasvezeto, aki lebonyloitja dolgokat es megrekcumolja a melost. Nem kene feledeni, hogy a roman textilipar kezei kozul kerulnek ki a Hugo Boss es Armani oltonyok, ingek, es altalaban sok mas dizajnos gonc. Ugyanakkor az autoipar is reprezentalva van: a Ferrari kormanyok es a Mercedesz fabetetek talan azok amiket emliteni lehet. Nem a regi behemot gyarakat kell bamulni, mert ott lassan mukodnek a dolgok, a Renault-nak is megvoltak es vannak a gondjai.
Evekkel ezelott voltam a krajovai Daewoo gyarban. Mivel a koreiak nem voltak szivbajosak ott katonas rend volt. Vagott szemu felugyelok, palcaval (!) es rendszabalyzattal felfegyverkezve vigyaztak a munka menetet. Es meg is lett az eredmenye. Az itt gyartott Nexiak nem arrol voltak hiresek, hogy az ut szelen acsorogtak beavatkozasra varva.
Nem akarom vedeni az uj Daciat (nekem is remalmaim vannak ettol a nevtol), de szerintem nem is kene leirni elore. A Renault-nak azert bejottek a huzasai az utobbi evekben...
Bizakodásra adhat okot, hogy az amúgy nagy németfan autós újságírótársadalmunk nem hallgatja agyon a dolgot, hanem meglepően sokat foglalkozik a Logannal.
Mondjuk én már most várom, milyen médiakampányt fog felépíteni a Rönyó, hogy felhozza a Dacia nevet. Ez biztosan érdekes lesz.
A rasszista megnyílvánulásokhoz mindenkinek szíve-joga van, mióta a nagybecsű Alkotmánybíróság a szólásszabadság mellett tette le a voksát.
Csak azt nem értem a sok okoskodótól: ha nem tetszik valami, mért nem a gyártóhoz fordul, hogy ilyen-olyan szar a terméke? Hm?
Ott kell reklamálni kis barátom, nem szétoffolni egy fórumot - ez nem Medveh kollégára vonatkozott.
Egyébként meg mit foglalkozol a nyugati használt szemeteket tovább használó igénytelenek sirámaival? Nekünk lehet, hogy lesz csont új, 0 km-es autónk! És ez a lényeg!
A Skodat felhozta VW, csak idő kérdése és ezt teszi a Renault is a Daciával majd meglátod és remélem addig kinövöd a rasszista megnyilvánulásaidat is. Hol van ilyenkor egy moderátor???
Nem kevéssé vagy korlátolt, mi? Szerinted mit mondhattak a japók, amikor eljöttek Magyarországra kocsit építeni? "kutyából nem lesz szalonna, így a szőröstalpú "nyustyuk" sem fognak Suzuki felügyelet mellett sem "lexusokat" építeni Esztergomban"? Márpedig a japánoknál kissé magasabb a minőségi igényesség, mint az eerópai gyártóknál...
Ha mi megtanultuk, ők is meg tudják. Szerintem nem hülyébbek, mint mi. Nálad meg biztosan nem.
ahogy a sajtóban megjelent thalia alá lövik majd be az árát, azaz 1.8-1,9 körül lehet ami reménytelenné teszi, ilyen névvel
ja és az olcsó gyártás reményében alacsony lesz a gépesítettség aránya, a renault vezetőinek úgy látszik nem mutattak korábbi daciát
gratulálok majd annak aki circa 2 évi magyar átlagkeresetért vesz egy ilyen szemetet.
Nem lehet érteni a renault, hogy miért szövöget álmokat a daciával kelet európában, hisz ott van saját terméke a thalia, amiről rosszat a hátulján kívül nem lehet mondani, mégiscsak clio alapokra épült, minőségi kifogások sem igen jellemzők. és 2m ft-ért kapható
2.18 el. ablak. stb vel
2.36 ért klímával ez szerintem verhetetlen ajánlat
kutyából nem lesz szalonna, így a szőröstalpú "nyustyuk" sem fognak rönó felügyelet mellett sem "toyotákat" építeni Pitestiben
Azt a gondom a "projekt"-tel, hogy 5000 euro max. 1,3m HUF. Szal nemtom, hogy lesz ebből 1.8-2.0 m. Na jó, tudom (meg kell élnie valamiből a kereskedői hálózatnak is), csak nem értem. Akkor nevezzük 6000 euros autónak! :-)
Ha már itt tartunk: szvsz a Vel Satis mellett elég jól fog mutatni, mint bármi, amit odaraknánk amellé a ... na jó, egyedi formavilágú valamicsoda mellé. Bár ízlések és pofonok, elnézést a Vel Satis és új Megane rajongóktól.
Ami a minőséget illeti: a Renault-nak kisautó-szinten jót tett a Nissan-házasság, kezdenek megkapaszkodni a megbízhatósági listákon, már csak a Lagunák állnak nagyon hátul (de ezen a fórumon közkívánatra sem fogom elmesélni ismerősöm történetét a kigyulladt új Lagunáról :))
Úgyhogy bízom benne, a Dacia Logant sem kell majd szétszerelni és újból össze, mint a régi Daciákat (az első, még R12 széria kivételével). Arra ott van a Laguna, öt-hatmillióért :-)
A románokkal, román termékekkel kapcsolatos "népszerű" hozzáállásról: ez OFF lenne, de azért leírom Nektek, hogy sosem felejtem az 1992-es EB döntőt, amikor a svédek egy emberként, pirosba öltözve szurkoltak a dánoknak (a nálunk örök favorit, rajtunk kívül senki által nem túlzottan kedvelt németek ellen). Ők is elég sokat utálkoztak egymás között (mármint a dánok és svédek), gyakorlatilag az európai történelem összes háborújában egymás ellen harcoltak (kedvencem az 1814. évi kieli békeszerződésben Dánia vereségét hozó napóleoni háborúk, ahol ugye Napóleon rokona (!), Bernadotte tábornok mint új svéd király lepaktált az oroszokkal, csakhogy a Napóleon mellett kitartó dánok ellen érhessen el sikereket, na jó, eltúloztam egy kicsit), mégis elcsendesedtek az indulatok.
Nem tudom, HU-RO viszonylatban meddig tart még ez a szomszédháború, és főleg kinek az érdeke, hogy tartson (merthogy sem a románoknak, sem a magyaroknak nem lesz sem gazdasági, sem társadalmi hasznuk abból, hogy nem állnak egymással szóba, az biztos)...
Mindenesetre a néplélek és a kollektív tudatalatti jelenlegi állása szerint (sajnos) nem a legjobb marketingfogás Dacia néven forgalmazni ezt az egyébként szép és értékarányosnak ígérkező autót...
Szerintem is jól néz ki a Logan. Nagyon tetszetős kis autó!!
Sajnos ami nekem feltünt és nagyon nem tetszik az a csomagtér ajtajának felfüggesztése ill. a Renault Thalia alapjaira van építve. Ez azért gáz mert ha a futómű ugyanolyan billegős mint a Thaliaé akkor már most nálam elbukott.
Mivel családom van ezért kecsegtet a gondolat, hogy lecseréljem. De a kisördög nem hagy nyugodni. Ismerve a francia kocsikat.
Sajna nem vmi strapabírók ill. szervízköltsége is elég magas!!!
Azért az 1.6 16v -t szívesen kipróbálnám.
Ami kár, hogy az 1.4 16v ill. 1.5dci 82Le és a 101 lovasat nem teszik bele.ez az a 3 motor ami szerintem menő lenne. Természetesen megfelelő áron.
Az 1.6 -90 lovas hiába lesz olcsó fenntartása elég magas lesz.
De majd meglátjuk mit hozz a jövő.
Üdv mindenkinek