Keresés

Részletes keresés

TIMCSI Creative Commons License 2001.07.29 0 0 1480
Berku család!

Gratulálok a babákhoz. Szép nagyok lettek.

Estee!

Gyönyörű a honlap, szerintem tökéletes.

Timcsi

quizas Creative Commons License 2001.07.28 0 0 1479
Mosómasa,

Bármilyen rossz is volt a gyulladás, azt kell mondanom, most nem bánnám. De azért inkább anélkül legyen elég a tej. Örülök, hogy Te túlvagy rajta.

quizas

Előzmény: mosomasa (1478)
mosomasa Creative Commons License 2001.07.28 0 0 1478
Quizas,
én is azt hittem ismét, hogy kevés a tejem, de aztán másnapra, tessék, bedurrant a mellem. A mellgyulladás érzése azért picivel rosszabb, mert erős fájdalommal és lázzal jár. :-( Szerencsére túl vagyok rajta és ezek után csak tényleg azt mondom mindenkinek, aki szoptat, hogy lehetőleg szoptatás után ürítse ki a melleit, mert mindenkit utolérhet :-(((

Mosomasa

Előzmény: quizas (1477)
quizas Creative Commons License 2001.07.28 0 0 1477
Sziasztok!

Először is, gratulálok, Berku!

Estee-,
Küldenék 1-2 képet, föl tudod tenni? KisBulcsú kb. 3 hónapos rajtuk. És bár nem olyan vasgyúró, mint a többség, azért ő is aranyos szerintem - de majd Ti, elfogulatlan szemlélők megmondjátok.

Mosómasa,
Nem lehet jó a mellgyulladás, de a kevés tej érzése talán még rosszabb. Azt hiszem, én mostanában kezdek bele egy intenzív tejszaporító programba, még mielőtt az orvos előírná a tápszert.

Jó pihenést mindenkinek!

quizas

Csucsuka Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1476
Halihó Mindenkinek!

Berku, nagyon örülök, hogy szerencsésen kibujtak a lányok, nagy-nagy gratula!!!

Estee-, eddig is el voltam ájulva Tőled, de ez a honlap... egyszerűen nem találok rá szavakat (ez így nem teljesen igaz, ugyanis most már egy csomóan tudnak róla:))))

Gyömbér, a képen pont 3 hetes volt Dani. Most lesz vasárnap 5 hetes, és szerintem addigra megközelíti a 4 kilót (hétfőn a védőnéni 3,7 kilónak mérte). Ám nem csak a hurkagyártás indult be, már kinőtte az 56-os kollekcióját is:)))))))

Gica, nekem rálógott a méhszájra - emiatt a 13. és a 17.-18. héten véreztem, az utóbbi esetben elég rendesen. De nagyon szépen betartottam az orvosi utasításokat és nem is lett belőle probléma. A méhszájzáró műtétre azért volt szükség, mert elkezdett felpuhulni a méhszájam, és a dokim nem akart semmit a véletlenre bízni, ezért megcsinálta a 21. héten. (Engem nagyon megnyugtatott, és ha nincs ott a madzag, Dániel úrfi kijön a 32. héten - akkor bezzeg rendesen lent volt a hasam...)

Arpg, OK. hogy eddig kóboroltál, de ezután mikor mesélsz nekünk az első topic-babáról??????

Pusszantás!

susok Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1475
Szia Kriszti!

De jó hallani rólad! Örülök, hogy jól vagytok, a hányingertől eltekintve. De tényleg ez a legkevesebb. Te is nagyon hiányzol nekünk! Remélem, az új lakás bevált, már belaktátok, és most tervezgetitek, szépítgetitek a pici fiú szobáját:) Így a félidő után talán még gyorsabban telnek a napok, és hipp-hopp már itt is a vége. Nekem nagyon rövidnek tűnik az elmúlt 9 hónap. Továbbra is jó egészséget és boldog babavárást kívánok és próbálj meg néha jelentkezni, mint most is.
Puszi neked és a babócának. Vigyázz nagyon magatokra!
susok

Előzmény: mogyiné (1474)
mogyiné Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1474
Sziasztok lányok!
Remélem, hogy mindenki jól van, ti és a babócák is. A munkahelyemre behoztam a táppénzes papírt ezért tudok írni most. Ezen a héten vagyok a 20. héten. December 12-re vagyok kiírva. Estee- megtennéd nekem, hogy felvennél a listádra, nagy megtiszteltetés lenne, hogy ha én is szerepelhetnék rajta, és mivel volt genetikai vizsgálatom, ezért az is már biztos, hogy babóca kisfiú lesz. Minden rendben van szerencsére. A hányás meg a hányinger szerintem a végéig kitart nálam, de ezzel már igyekszem nem foglalkozni. Ennél nagyobb gondunk ne legyen sosem.

Csucsuka, Berku!!!
Gratulálok a babócákhoz!!!! Jó egészséget kívánok mindannyiotoknak!!!!

Puszillak benneteket és jó egészséget kívánok mindenkinek!!! Susok mindjárt itt a vége, ez már nagyon izgalmas lehet!!

Sajnos otthoni gép hiányában nem tudok bekapcsolódni a levelezésekbe, de nagyon hiányoztok és sokat gondolok rátok!!!

Kriszti

mosomasa Creative Commons License 2001.07.26 0 0 1473
gyömbér,
hát ez az, de nekem nem is jutott eszembe, hogy az amúgy árusított ágyvédők kisebbek :-( Én naív. A Mária nagyker Pesten van, ugye?
Mostanság már minden reggel arra kelek, hogy a gyermek a kezével ráncigálja az ágyban levő rácsvédőt és ki-be lebegteti. Bebújik alá, aztán ki. De én nem szeretném, hogy éjjel álmában alatta legyen a feje.
Kellene nekem is szereznem egy ilyen védőt.

Susok, azt elfelejtettem megírni, hogy nekem kettő példányban van meg a Baba masszázs könyv, ha érdekel...vagy ha mást érdekel, az egyiktől szívesen megválok. Ugyanaz a két könyv tartalma :-))

mosomasa

Előzmény: gyomber (1469)
monix Creative Commons License 2001.07.26 0 0 1472
Annyi hír van még, hogy Bözsit ma befektették a kórházba. 21-ére volt kiírva, most egy ujjnyira van kinyílva, de még semmit nem érez. Ha meg lesz a babóca majd beírom az adatait:-) Addig is szurkolok nekik +++++++++++++++++++++++++++
monix Creative Commons License 2001.07.26 0 0 1471
Gyömbér,
Milyen gyümölccsel tartasz gyümölcsnapot? És mennyit eszel kb.? Én nem tudom kibírnám e.
Előzmény: gyomber (1470)
gyomber Creative Commons License 2001.07.25 0 0 1470
Azt akartam még mondani, hogy mutattam a szülésznőmnek, hogy mennyire dagad a lábam, és azt tanácsolta, tartsam hetente 2x gyümölcsnapot, valamint naponta 2x2 órát feküdjek. Na mindenesetre ma tartottam az első gyümölcsnapomat, és képzeljétek, alig van bedagadva a bokám, pedig 2 órát a tescoban töltöttem..,

Ajánlom másnak is!!

gyomber Creative Commons License 2001.07.25 0 0 1469
Sziasztok,

a berku családnak nagy nagy gratula, olyan hihetetlen, hogy beértünk a finisbe!! Szép nagyok lettek a lányok. Berku papa, kitartás a három nővel!! Várjuk a képeket, meg az esemény leirását...

mosomasa,
én eleve olyan fejvédőt vettem, ami 420 cm hosszú, vagyis pont körbe ér a 70x140-es kiságyban. A Mária nagykerben vettem, 2-3000 forintért. ha érdekel megnézem pontosan. nincs rajta semmi huzat, csak fehér, majd varrok rá huzatot, de én is sok helyen néztem, és csak kisebbeket láttam.

Gica, lemaradtam valamiről? Te kórházban vagy??

gyömbér

Gica70 Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1468
Sziasztok Lányok !

Köszönöm a biztatást, nagyon jól esik.

Susok, az agykontrollt nem tanultam, így a bölcső kazettát sem ismerem, bár biztos most az is hasznos lenne. Én „beszélgetek” a babánkkal, így együttes erővel hátha odébb tudjuk tolni a lepényt.

Csucsuka, neked is a méhszájon volt? Kb. mennyi idő alatt ment el onnan? Neked össze is varrták a méhszájadat (írtál arról, hogy kivették a varratot, amikor bementél szülni, csak nem volt időm visszakeresni az írásaidban, hogy miért volt ez)?
Nagyon édes a kisfiad!

Monix, ha nem nagy fáradtság küldenél nekem néhány mondókát? Nem tudom mikor jutok ki innen, de akkor sem ücsöröghetek majd túl sokat a gép előtt, a férjemnek meg már annyi feladata van, hogy nem szeretném még ezzel is megbízni.

Estee, én pont aznap akartam írni, hogy vegyél fel a listára, amikor bekerültem a klinikára. Most úgy döntöttem, hogy várjunk még egy kicsit ezzel.

Mindenki!

A klinikán az egyik szobatársam Kaáli-s kismama, a babái (ikrek) koraszülöttek. Most már otthon vannak, de a mamának kevés a teje a két éhes szájra. Szívesen vásárolnának tejet, aki esetleg tud nekik segíteni, kérlek hívja Ildikót a 06-30-250-3334 számon.

Sziasztok

mosomasa Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1467
Először is nagy gratulációk a Berku családnak!

Engem meg menetközben utolért a szoptatós anyák réme. NEvezetesen begyulladt a mellem :-( MA egész reggel majd megvesztem olyan hidegrázásom volt, de lázam semmi. Fájt a bal cicim érintésre, de semmi csomó vagy ilyesmi. NA délutánra meg majd megvesztem olyan melegem lett és hasogató fefájásom. Rögtön lázat mértem és egy prec alatt felszökött 38 fokra. Telefon hegyek következtek, közben szoptatás, mert a mellet ki kell üríteni. Aztán feljött a háziorvos és kaptam szurit és holnap is fogok kapni.
Arra kell ügyelni, hogy mindig a fájós mellből szoptassak előbb, aztán szoptatás után ki kell kézzel fejni. Remélem hamar elmúlik majd. MOndtam is a Ferkónak, hogy segítsen az anyukáján és szopja ki üresre a mellemet, erre rámnézett nagy kerek szemekkel és dobott felém egy zabálnivaló nagy mosolyt :-))

Susok,
több könyvből is megtanulható a babamasszázs, de a legkörültekintőbben Voormann-Dandekar: Babamasszázsa c. könyvében találsz leírást róla. A használható oajokról és az egész ceremóniáról.
Én megkaptam Leboyer: Shantala c. könyvét is, az is nagyon jó, de a lényeg ugyanaz, mivel kb. 10 fogás van, amit alkalmaznak és az mindkettőben megegyezik. Az egész alapja az ayurvéda. És nagyon klassz. Ferkó imádja. NAgyonkat mosolyog közben és utána van a fürdés, majd kiugrik a kádból úgy élvezi utána a lubickolást.

mosomasa

monix Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1466
Kedves Berku család!
Gratulálok a nagy lányokhoz, sok örömet kívánok nektek hozzájuk. Milyen szép nagyok lettek!:-)

Susok,
Ezt a zuhanyzást annyira magam előtt láttam, tök jópofa a kis Andris, tudja mi a jó már most is:-))))

susok Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1465
Helló Arpg család! Hát előkerültetek végre:)))
Közeleg a pici lány 1 szülinapja:))))
Ha van időtök írjatok, mi újság veletek!

Mosomasa!
Már többször el akartam mesélni, de mindig elfelejtettem:(
Andris, amikor meghallja a zuhanyrózsából ömlő víz zaját, a pocakom azon oldalára tolul, kidugja a hátát és a popsiját és masszíroztatja magát:)
Úgyhogy biztos imádni fogja a babamasszázst. Mosomasa, leírnád, milyen könyvekből lehet ezt megtanulni?

Noa, biztosan nagyon jól esett pihenni egy kicsit. És gondolom, a lányok is nagyon élvezték a kikapcsolódást:)

Előzmény: arpg (1464)
arpg Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1464
Sziasztok kedves Topic Lakók!

Kedves Berku MAMA és PAPA gratulálunk a pici lányokhoz! Nagyon jó egészséget kívánunk Nektek a BERKU-CSALÁDNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

az elkóborolt arpg

susok Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1463
Kedves Berku család!
Sok szeretettel gratulálok kislányaitokhoz! Szép nevük van:) És gyönyörű súllyal születtek:))))))
Sok puszi a mamának is!
Előzmény: berku (1461)
Estee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1462
!!!!! Sok szeretettel gratulalunk es minden jot es boldogat kivanunk nektek!
Előzmény: berku (1461)
berku Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1461
Sziasztok !

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy ma 13 óra 45 perckor megszületett Dalma
2700gr-al, majd két perc múlva követte Őt Petra 3000gr-al !
A képet majd Berku mama felteszi, ha végre itthon bömbölnek a hölgyek.

Berku papa ( Berku kifejezett kívánságára)

Estee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1460
Feltettem KISPAPA ikreinek kepeit es azt, amit roluk irt levelben. Maryann babaja is megszuletett, sajnos nem volt minden rendben, az o tortenete is elolvashato. Es megnezhetitek ERIKA kislanyat is. (A tablazat is frissult a szuletesi adatokkal.)

mosomasa, johetnek a kepek! :) Barmennyi elfer. (Ez mindenkinek szol!)

mosomasa Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1459
Estee,
én is társulnék a többiekhez. Tényleg nagyon klassz a honlap.
Én nemsokára küldök még egy-két képet, ha nem baj, mert most vannak újak, nagyon szuperek.

Képzeljétek el, tiszta gagyi rácsvédőnk van. Egyik nap arra ébredek, hogy Ferkó keservesen felsír, erre odamegyek és látom, hogy a feje a árcsvédő alatt van. Azaz a rácsvédő és a rács között. :-( Persze olyan a védő, hogy alul nem lehet a rácsra kötni, így bármikor beevickélhet alá, mint ahogy azt mostanság teszi. Ja, és akkora a védő, hogy éppenséggel egy mini mózeskosarat lehetne vele kibélelni, nem ám egy 70x140 centis kiságyat.
Van valami ötletetek, hogy lehetne ezt megoldani? VArrni lenne a legegyszerűbb, de én nem vagyok nagy varróművész...majd talán most azzá válok :-)

Jó ez a hűvös idő, de utálom az esőt, mert nem tudunk kimenni sétálni és ez nagyon hiányzik, mivel mi naponta többször is szoktunk!

Tegnap kipróbáltam a masszírozást Ferkón és nagyon tetszett neki. Mostantól beiktatom fürdés előttre. Van három ilyen jellegű könyvem és azokból tanulom a technikát. Már csak megfelelő masszázsolajat kellene szereznem valahonnan, ami nem is könnyű, mert a paraffin, vagy babaolaj erre a célra nem felel meg.

mosomasa

Előzmény: gyomber (1455)
susok Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1458
Vajon Berkuval mi van? Ha minden igaz, ma megszülettek az ikrei. Én már úgy izgulok, és nagyon várom a jó híreket:)))
KISVÖDÖR Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1457
Sziasztok! Itt is szerencsét próbálok, bár ezen az oldalon még nem jártam. Kéréssel fordulok a gyermekért küzdőkhöz: Nagyon szeretném, ha VAs és Zala megyei lombikosok (inszemesek)jelentkeznének, majdani személyes beszélgetés céljából. Vagy itt, vagy az imrege@freemail.hu címen. Jómagam 6 inszemen és kettő lombik programon vagyok túl. Azok is jelentkezzenek ,akik már dédelgetik a program gyümölcsét!!! Sok sikert mindenkinek, előre is köszönöm a jelentkezést!
susok Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1456
Szia Gyömbér!

Én 11 körül megyek a szülészetre a szülésznőhöz, aztán 12-re UH-ra, és csak azután tudok majd lemenni a terhesgondozóba.

A vérvételt egyben elintézik a CTG-vel, nem kell éhgyomorra menni. Akkor holnap találkozunk:)

Előzmény: gyomber (1454)
gyomber Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1455
Estee

tök jó a honlap!!

gy

gyomber Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1454
Sziasztok,

Jelentem befejeztuk a tapetazast, ugyhogy mostmar talan van idom olvasni ujra. Nem mondom, hogy nem volt faraszto. Nem eleg, hogy odakinn 36 fok, meg egy rakas ember is az otthonodban. brrr. De jo hogy vege. Egyesz ido alatt azon izgultam, meg nem szuljek.

A júliusi kismamaban van egy összahasonlitas a korhazakról, hogy hol mit lehet, mennyi a papas szülések aranya, milyen feltételek vannak, stb. Akit érdekel...

csucsuka, nagyon helyes ez a gyerek!!! mennyi idős is már?

berku, nagyon szoritunmk, hogy minden siman menjen, es legyszi mihamarabb tudjunk rolatok valahogy.

susok, kedden kb fél 12 körül megyek a terhsegondozóba. Nem tudod vervetelre meddig kell menni? Mert én oda is kedden megyek.

üdv
gyömbér

monix Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1453
Estee,
Bözsi még egyben van, legutolsó infóm szerint.
Előzmény: Estee (1452)
Estee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1452
Ugyan, monix :)

Viszont toled majd szeretnek kerni egy hirt bozsi-rol, oks?

Ma este frissul a lap, ERIKA Vikijerol es KISPAPA babairol (mert megszulettek!!!) lesznek kepek es egy kis leiras is.

Előzmény: monix (1451)
monix Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1451
Estee,
Nagyon szuper, köszi. Aranyos vagy:-)))
Előzmény: Estee (1449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!