Holnap megy a gép a Fiat Boldizsárba. Tapasztalatok?
Úgy volt, hogy maszekban megcsinálja az egyik csóka, de méricskélni kell, és be kell vinni, meg 100e-es szerviz, megint a gatyám is rámegy...
Egyik ismerősöm 1.4-es Tipoja produkált hasonlót. Neki konkrétan az volt a baja, hogy pörgött a gép 3000-en szinte folyamatosan, néha-néha visszaállt. Már szinte mindent kicserélt-kipróbált mire rájött, hogy a vizhőfokmérő gomba volt rossz, hibás jelet küldött a computernek.
A PI-es motorblokkja ugyanaz, mint a PII-é, sőt Brava/o 1.2-es 80 LE-s motorblokkja.
1242 cm3 csak más rajta a hengerfej és a gyujtás.
Megadta magát az autóm. :-(
Eddig is nagyon szarúl ment, és mindenféle hangja volt, de most kész. A hibajelenségek: alapjárat néha 2000-en, néha leáll, néha jó (800-1000), néha fel-le megy. Alacsony fordulaton nem húz, kapkod. Ha felmelegszik (dugóban vagy autópálya után városban) teljesen leáll, újrainditva csak röfög, nem megy, pár százra csökken a fordulatszám, gázadásra nem reagál, leáll.
Ma vagy holnap megy szerelőhöz (vagy visszük:-().
Szerintetek mi van vele? Ez a dolog már korábban is jeletkezett, de az olajcsere, gyertyacsere, AC-pumpatisztitás, lambda-szonda csere megoldotta a dolgot (a tüneteket), de ettől szerintem nagyobb a gond. Gyújtás, hőgomba, computer? Látott már valaki ilyet? 1.6 8V
szerintem is egyforma a P1 es a P2 16V moci. Sot en ugy tudom, hogy a 8V es a 16V blokk is ugyanaz. Amennyiben igazam van erdekelne a megvalositas mikentje... :o) Mekkora fejtorest okozne nekem egy ilyen atalakitas?
Kiccsavo megnézheted az angolok mit honak ki a Te
8V mocidból :))
1242 8V moci 100 Le felett :))) Szerintem ez elég király lenne nem gondolod :)) gyorsulás 8 sec körül
kis sufnituning... :o)
azon gondolkozom, fel kellene kanyaritani egy 16V hengerfejet, es ravasalni egy kis tuningot. Egyenlore az anyagi felterkepezesnel tartok.
Ez engem is éredekell ,érdeklődtem is de neked nagyon esélyed van mint nekem. ugyanazok a dugattyúk (legalábbis méretileg) szerintem a főtengely is.
A hengerfejtömítést kellene megvizsgálni hogy mennyire hasonlít.
Cinq
Jól. :) Nem vagyok egy versenyzős típus, de egy-két helyen odaléptem neki. Kanyarokban azért még nem vitézkedtem, még barátkozom a futóművel, de nem lehet nagy gond, Leo 27 a Weekendel (a másik Mareas a Bravos csapatból) ott volt rendesen a Bravok nyomában. Később a hó is elkezdett esni, így egy picit vissza kellett venni, mert ilyen körülmények uralkodtak:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
januarban vettem egy 2,5 éves svajci eredetu Punto 1,2 16V -t. 5 ajtos, ABS, klima. az eleje torve volt, megkaptam bonusba a regi lokharitot es a motorhaztetot, de ugy tunik a bal elso sarvedo is volt javitva. de ez annyira nem lenyeges.
a hutofolyadek mutatojaval kapcsolatban szerettem volna kerdezni, de visszaolvasva a topicot lattam, hogy mindenkinek ott all "negyed"-en a mutato, szoval ezen nem parazok tovabb...
viszont a motorhazteton nincs belul meg a szigeteles. regebben volt 55S Puntonk, s azon volt. szerintetek errol a toreskor tunt el, vagy ehhez nem jar (ezt mondjuk ketlem...)?
még mindig a gumicsere a sláger nálam. Valami olcsóbb, átmeneti gumit szeretnék venni. Ti milyen tipust ajánlanátok? A P6000-essel meg vagyok elégedve, de sajnos elkoptak, új árban ez méregdrága. A Falkent és a Daytont néztem még. Mi a véleményetek róla? Vagy más tipust esetleg? A legfontosabb, hogy ne legyen zajos, ha gyorsan kopik nem gond, mert kb. egy évre kéne...
A futóművemet nem fogom bántani ! Marad ugyanolyan brutál, amilyen volt ! Nagyon sokat számít az autó menetstabilitásán és optikáján a jelenlegi helyzet.
Az igaz, hogy legutóbb cseréltettem komplett lengőkarokat, és fél éve kapott új gázos lcs-ket, és talán fél éven belül új féltengelyek is helyet kapnak a PGT-ben... de ennyit megér !!! Nem munkábajárásra vettem, hanem hobbiautónak :)))))
Ja... tegnap vettem bele új első féktárcsákat (BREMBO) :))) KIrály lesz a gép !
Sajnos a nagyobb turbó projekt egyelőre nem jött össze, mert TÚL NAGY A turbó :))))
Rafi,
a P I-nek egyébként sincs erős futóműve elől, ha ehhez hozzáveszem az ültetést és hogy nyomtávot is szélesítettél (3,6 cm!), nem félsz attól, hogy hamar tönkremegy a futóműved?
Az enyém gyárilag egy pici keményebb, de már így is cserélhetem a két első telót a frankó magyar utak miatt!
Még egy kérdés minden motorszakértőhőz:
mitől van az, hogy 2050 - 2100-as fordulaton (de csak itt), 4. fokozatban úgymond egy kicsit lehörög a gép. Olyan érzés mint amikor egy 8 szelepes 1,4-es motort hidegen lepadlózol.
Kicseréltem a gyertyákat, amitől jobb lett, de nem múlt el.