Keresés

Részletes keresés

Frankyeinstein Creative Commons License 2009.06.26 0 0 1612
Úgy tudom, hogy nem, sajnos. :-(
Előzmény: mesu03 (1611)
mesu03 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 1611
A 4Gb kártyát kezeli az Airis ? Lassan tele van 2GB-s . Köszi.
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.06.24 0 0 1610
FIGYELEM! Közérdekű közlemény!

A cseh oldalon megjelentek a legfrissebb magyar térképek (2009. 06. hó) TopMap-os és NavTeQ-es is fellelhető. Most töltöm le őket, a napokban jön a tesztelésük. Akinek van kedve, ideje, szedje le, tesztelje, kíváncsi vagyok, kienk milyen tapasztalatai lesznek velük.
(Nem akarok prejudikálni, de a navTeQ-es térképek nagyon ócskák szoktak lenni...)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1609
Köszi, megnéztem.
Előzmény: Merte (1604)
galbi1972 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1608
Ok, köszi kipróbálom !
Előzmény: AIRIS_navi (1607)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1607
Ezt sem rossz tudni:

[interface]
shutdown_time=10 #when unplugged the power the software auto power off the device
#after X seconds (if X=0 then this service is disabled)

ezt írd át:

shutdown_time=0

Fordítás: Ha lekapcsolod a töltőről a szoft automatikusan kikapcsolja a készüléket,
X idő után ( Ha X=0 akkor ez a szolgáltatás érvénytelen)

A kettős kereszt csak megjegyzéssé teszi a mögötte található szöveget!!!
Előzmény: galbi1972 (1605)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1606
Ez elől vedd ki a kettős keresztet:

#[folders]
#app="%SDCARD%Igo8

Ide pedig tedd elé:

[folders]
content="Storage CardIgo8Content

a visszaperjel nem jelenik meg!!! Pótold!!!

A kártyára tedd fel az Igo8 mappát és abba a cuccot!!!

Akkor ott keresi........
Előzmény: galbi1972 (1605)
galbi1972 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1605
Sziasztok ez lenne :

#[folders]
#app="%SDCARD%Igo8" #igo8 files place

[interface]
maxzoom2d=6000000 #2d view max long
show_exit=1 #enable/disable quit menu in program

[rawdisplay]
driver="gdi" #screen driver
#driver="gx" #screen driver

[map]
2dheadup=1 #enable/disable head-up displaying in 2d mode

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=0 #streets name to textbox with arrow

[timezone]
sync_os_timezone=0 #enable/disable timezone sync with OS
reset_os_timezone=0 #enable/disable timezone reset in OS

[debug]
sound_q_length=200 #sound buffer
queue_length=200 #sound buffer
disable_outlookpoi=1 #enable/disable using outlook contant poi
show_oneway=1 #enable/disable view oneway street
show_speed_limit=1 #enable/disable view may speed limit
skip_eula=1 #enable/disable accept eula first start
enable_roadshadow=1 #enable/disable view road's shadow

[sound]
sound_q_length=200 #sound buffer
queue_length=200 #sound buffer
ding=1 #one ding before speak the software when you going to somewhere
#0 - no ding before speak, 1 - one ding, 2 - ding-din

[interface]
shutdown_time=10 #when unplugged the power the software auto power off the device
#after X seconds (if X=0 then this service is disabled)

[screen]
menu_animation=0 #enable/disable menu animation

[warning] #speedcam warning always enabled if you "overspeed"
speedcam_warning="1"
speedcam_soundtype="1"
speedcam_visualtype="1"

[msnd]
msnd.start=0 #enable/disable msnd start when software run

[gps]
set_messages=0 #enable/disable using special gps commands

[folders]
content="Storage CardIgo8Content" #using content folder another place
Merte Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1604
Üdv mindebkinek. Nézzétek ezt is itt is shema ami jó PNA-ra http://www.igo8navigation.com/2009_03_01_archive.html
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1603
Szia, galbi1972!

Küldtem mailt...
Előzmény: galbi1972 (1600)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1602
Szia,

Első blikkre, amit én használok, és küldtem, nem erre hivatkozik:
"SD kártyán rajta van az IGO/Maps"

Hanem =>

[folders]
app="%SDCARD%Igo8"

Azaz SDCARD/Igo8 mappára, tehát ott keresi a dolgokat.

Tipikus jelenség, hogy nem találja a lang fájlt....
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1601
A sys.txt-ben nézd meg a hivatkozási útvonalakat, valamelyik útvonal-hivatkozás nem jó! Ha nem boldogulsz, tedd fel ide a tartalmát (másold be), és segítünk.
galbi1972 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 1600
Sziasztok !
Bemásoltam a kreált Infinity mappába a linkről letöltött programot az SD kártyán rajta van az IGO/Maps könyvtár a térképekkel el is indul a telepítés de ezt írja ki : Initialization error:no language files were found és a Windoz is Spanyolul megy és nem engedi átállítani jól jönne egy kis segítség .
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.06.16 0 0 1599
No, akkor ezzel még próbálkozom kicsit. (Mmint az iNavi navigálásával.) Az angol nyelvvel kapcsolatosat én is ezt írtam, illetve, hogy van egy magyar nyelvi kiegészítő, de azzal valami bibi van, mert azzal befagy/nem indul. (Valami hiányzik neki, vagy valami a fordításnál lett elrontva, ennyire nem vagyok benne "spiller".)
Előzmény: AIRIS_navi (1597)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1598
Bexxter,

Ez egy béta verzió, tesztüzem!

Vannak még hibák az árak és a pontos helyek jelzésében, de alapvetően jól működik. Én most csak a 95-öst tettem fel, mert ahogy írtam időbe telik minden boot, mert befordítja minden indításkor az adatokat! Néha több percbe is beletelik amire "életre" kel.....

Dobok fel néhány képet, remélem nem lesz "kakukk"....

Itt vannak az árak...oda lehet ugrani hol található..és végül a benzinkút az ikonnal!

Előzmény: bexxter (1594)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1597
Frankyeinstein,

Az i-navi alapból angol nyelvű csak először oroszul beszél, át kell váltani a nyelvet, és akkor angolul beszél....
Amit küldtem, tud navigálni, megnéztem.
Beletettem a magyar térképeket, a teljes MO.-t
Az elején ad egy hibajelet, hogy a kiírás, "betűkészlet nem jó" OK-ot kell nyomni és megy kivállóan......

A térképek bene vannak, betettem, és ki is próbáltam.
Előzmény: Frankyeinstein (1596)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1596
Az iNavi-hoz volt egy magyarítás is, de nem működik. Angolul viszont alapból jól tud. Ha nem leled az angolt (vagy más nem leli), akkor megkeresem, annyit még "habogok" oroszul, hogy megtaláljam.
A térképeket először be kell tölteni (helyesebben meg kell neki mutatni, hol találja), majd ebből kell "atlaszt" készíttetni vele, és akkor a különálló térkép-fájlokat "összefűzi". Sajnos navigálni nem lehet ezekkel a térképekkel az iNavi-val, mert ahhoz a (jelenleg képként tárolt) térkép-fájlokat speciálisan át kellene szerkeszteni, de geokessingelésre így is kiváló.
A fogyasztásról: Mivel ez a progi nem használ semmi "extrát" (mondhatni: szinte "fapados"!), és a kijelzőt sem világítja át 1000 lux-al, így nem zabálja az áramot annyira, mint az iGO. (A 3D objektumok rengeteg energiát fogyasztanak, tekintve a hardveres video-gyorsítást.)
Előzmény: AIRIS_navi (1591)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1595
Huh! Adtatok olvasnivalót... :-)
A gázkutak: Ismeri a gázos kutakat is a cucc, de nem mint POI, hanem mint 3D épület. Tehát ahhoz, hogy látszódjanak a kis benzinkút-alakú épületek, engedélyezni kell a 3D épületeket is. Az AutoGaz kutakat - ha emlékezetem nem csal - kék-fehér épület jelzi.
Ebből következik, hogy nem a POI-k közé kell betenni, hanem a 3D épületek mappájába (Building)!
Az Amigo-t nem próbáltam ki még, egyelőre nagyon meg vagyok elégedve a 8.3-as verzióval. A térképek jók hozzá, a felület szép, a szkin tökéletesen megfelel az igényeimnek, a navigáción kívül másra pedig igen ritkán használom. Ja, és ami a legfőbb: NEM FAGY! (Az eddigi összes 8-as fagyott...)
Előzmény: bexxter (1594)
bexxter Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1594
És az a poi honnan veszi az árakat?
A gázkútnál akkor lehet csak én nem figyeltem, de nem láttam ikont. A többit szépen kirajzolja. (nem kanyarodtam le a kutra, de mellette mentem. Lehet nem ismeri a kutat.

Most már várok, hátha lesz kártyacsere és akkor jobban elférek, egyben helyrepofozok amit tudok :)
Előzmény: AIRIS_navi (1593)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1593
Bexxter,

Most látom, hogy a benzinkút ikonokkal is bajlódsz, pedig megy az is.
Nem lehet, hogy nincs bekapcsolva. Szép ikonok vannak benne, gázos kutaknak külön ikonnal. Tehát megy.

Sőt, most tesztelek olyan Poi-t ami a benzinárakat is megmutatja a különböző kutaknál. Van 95-ös, gázolaj, és autógáz is.
Egy dolog nem tetszik, egy kicsit lassan indul, mert be kell fordítania az adatbázisába. De amúgy király.....

Előzmény: bexxter (1588)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1592
Bexxter,

Még eszembe jutott valami, néha nem árt egy teljes kikapcsolás.
Bekapcsolás után lehet,hogy elindul az Amigo is. Jártam már így.
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1591
Oké,

Megnéztem az i-navit, tud angolul beszélni.
Nem megy az Amigo? Érdekes, de akkor majd az új kártya esetén....
De akkor inkább privátban beszéljük meg....

Egyszer már írtam, hogy engedélyezni kell a windows-ban a rejtett fájlokat...
Bár nem láttam benne ilyet...de lehet...vagy valamilyen fájl sérülhetett meg.

Majd akkor később.

Előzmény: bexxter (1590)
bexxter Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1590
Midig formázott kártyára teszem fel. De mégsem nyúltam hozzá, (az autót bütyköltem), mert lehet kapok egy 2gb kártyát, akkor meg elég 1szer hozzányúlni, addig így hagyom.

Az általad javasolt összeállítást tettem fel, még 1 honapja kb.
Előzmény: AIRIS_navi (1589)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1589
Bexxter,

A legutóbbi összeállítást tetted fel?
Azokat úgy kell felrakni, ahogy leírtam....
Az a bajom, ami miatt az előzőekben is füstölögtem, hogy variálgatnak, meg mindenféle verzió.
Először fel kell tenni az egészet, elindítani, és ha minden működik rendesen, akkor esetleg van értelme variálni.

Aki rendesen felrakta annak működik!
De, üres, vagy formatált kártya javasolt, nehogy bezavarjon sok minden, olvastam már ilyenekről, sőt nekem is begabalyodott, pl az Amigo.
De újraformatáltam a kártyát, újból felmásoltam, és megy minden rendesen.

Az igaz, hogy nem merül le a kütyü, nekem sem, de nem tudom, hogy összefüggésben van-e a progikkal..talán jobban alvóba teszi a készüléket, és nem fut a háttérben valamilyen progi.... lehet.

bexxter Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1588
Akkor lehet, hogy ezért nem ment? No nembaj, majd próbálkozom vele :) Néha járunk kirándulni is.. és tetszik, hogy nem kell félnem a lemerüléstől, simán kibirna egy egész napos túrát. Kocsiba mindig töltőn van. Nem tudom ugyan, hogy az inavi mennyit zabál, de nem hinném, hogy többet mint az igo :))

Na igen, a kutak. Simán csak hozzáadom saját poi-ként és onnantól berakja a benzinkút ikonját, vagy hogyan tudom ezt megoldani?
Igazából nem is benzin, hanem gázkút a dolog, tehát ikonja se nagyon van, azt is nekem kéne még bevarázsolni.. vagy esetleg mégis van benne?

Az amigo nálam nem indult el, error: .. üzenettel elszállt. Gondolom csak van egy logja valahol, hogy miért nem indult el, azt is megfejtem majd, pl mindjárt neki is látok, ha kész a feltöltés :)
Előzmény: AIRIS_navi (1586)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1587
Ja azt elfelejtettem megírni, hogy oroszul beszél!!!!
De aranyos!!
Előzmény: AIRIS_navi (1586)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1586
NAAA!

Ott van az i-navi!!! működik is, egész magyarország térképpel, túristaútvonalakkal!!!

Először persze meg kell neki mutatni, hol vannak a térképek!
Az Open/Open Atlas - sal megkeresni!

Storage Card/navi/inavi/maps <= itt!

Másodszorra már megtalálja!
Előzmény: bexxter (1584)
AIRIS_navi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1585
Koszi a visszajelzést. Nekem is megy minden ahogy leírtam, de van pár dolog, pl. a képnézegető progi, aminek nem jó a verziója, vagyis nem megy WinCe 4.2-n.
De találtam egy működő verziót, ami már fut frankón és ki is javítottam...
Még kép vetítést is tud animálva! Ha valakinek kell a javítás írjon elküldöm, csak néhány száz Kb.
Kell még sok mindent javítani rajta, a játékokat is a megfelelő ikonokal párosítani..stb. Amit még hibának láttam, ahol a commanderek vannak, alulra az akku jelző gomb fölé kattintva, ahol a "Free Space" adatokat mutatja, hibajalet ad és kilép. Hiányzik a konfigja, vagy hibás.
Kérdés volt, hogyyan lehet kilépni ebből a felületből:
Pont ebben a menüpontban "Free Space" a bal felső sarokban van egy IC ikon, arra kétszer rákattintva kilép a felületből!
Ha lesz több időm, ide a kilépési ikont linkelem be, benne van az ikonok között!!!

Amúgy a múltkor mentem vele egy kört, most már elég jól mutatja az M0-áson is a sávinfókat.
Újabb dolog, hogy lehet a 8-as-ba benzinkutakról információt betenni, hol mennyibe kerül a benzin, vagy gázolaj.
Vasúti átjáró hangjelzést csak az Amigo-hoz találtam, meg új skineket is.
Előzmény: bexxter (1582)
bexxter Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1584
Lusta voltam még megnézni, de a turista navigációra gondolok, ami pl geocaching-hez használható, turista útvonalakon vezet végig stb. Talán orosz a program, de a térképe magyar. Csak nem működött vmiért. Lehet, hogy az orosz tudásom nem elég hozzá :)))

A kártya nálam csak 1gb sajnos,de még van rajta kb 2-300mb szabad hely a térképeknek. Én is csak a szomszédokat tettem fel. Majd ha mennem kell messzebbre, akkor az adott országokat még feltöltöm, addig felesleges szerintem.
Előzmény: Frankyeinstein (1583)
Frankyeinstein Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1583
"Gyalog navi"?! Valamiről lemaradtam?
Szerintem egy jó minőségű kártyával, ami kellően nagy, egészen pofássá lehet varázsolni a készülékünket.
Nekem most a kártyán fenn van egy 6-os, egy régebbi 8-as, a mostani (jó) 8-as, egy vagon játék, a nem útvonaltervezős navi program (hirtelen nem jut eszembe a neve), meg egy rakat egyéb kiegészítő. Igaz, csak a hazain kívül a szomszédos országok térképei vannak rajta, de még van hely a kártyán. (Ja, és csak egy skin van fenn, amit épp használok. A 3D kisautós.)
Előzmény: bexxter (1582)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!