Keresés

Részletes keresés

mzsperx Creative Commons License 2008.04.29 0 0 454
ez csajok azt jelenti, hogy a laurának vett ülés lehet, hogy idén már nem jó?
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 453
Nem, dehogy tújrál:)
Nagyon köszönöm a pontos választ!
Előzmény: rollller (452)
rollller Creative Commons License 2008.04.28 0 0 452
a 04-es az uj szabvany, jelenleg mindkettot elfogadjak, ha fontos, eloturom, h a 03 mikortol nem lesz ervenyes
iden aprilistol a 00, 01 es 02 nem lesznek ervenyesek, elvben ezeket 2 evente adjak ki, az ervenyesseguk valtozo, tehat a 03 leghamarabb 2 ev mulva nem lesz ervenyes ha jol szamolok, a igazibol most eloszor van gyerekulesben kimeno ece standard (azaz egyszerre szunik meg a 00-01-02 elfogadasa)
Előzmény: Pipacsvirág14 (451)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 451

Köszönöm a segítséget!

(olvastam, csak válaszolni nem tudtam.ezer felé vagyok)

Közben megnétem a hordozót is, persze 44/03 van ráírva, megnéztem. Csak akkor azt nem értem, hogy vki mondta, hogy a 03 csak idén szabványos, jövőre már nem lesz jó, jövőre a 04-t kérik.

Előzmény: rollller (450)
rollller Creative Commons License 2008.04.22 0 0 450
nem!! amire ECE R 44/03, az a _jo_, de ha cam hordozod van, valoszinutlennek gondolom, h ne az legyen egyebkent
Előzmény: Pipacsvirág14 (449)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 449

Köszönöm, tudtam, hogy Rád számíthatok ebben a témában:))

Majd megnézem, hogy az enyém milyen (fent van, most már nem túrok). És amelyikre ECE R 44/03 van írva, az kuka?

Előzmény: rollller (448)
rollller Creative Commons License 2008.04.22 0 0 448
az e13 pont ugyanolyan remek, mint az e3 vagy az e4, de nem az szamit:)
igy kell kinezzen a matrica http://britax-roemer.com/ece.php?lang=en&navid=3
az e utani szam az orszag szama, ami szamit, hogy ECE R 44/04 standard legyen, ez az aktualis standard, de annak is rajta kell lennie a matrican
Előzmény: Pipacsvirág14 (447)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 447

Sziasztok!

Hol lehetne utána nézni, hogy melyik hordozó szabványos?

Úgy értem, kell lennie a hordozó oldalán egy matricának, rajta E3 v. E4 felirattal. Na, az enyémen E13 van.

És itt megállt a tudomány:)

CAM hordozó, gondolom, nem madaras teszkós gyártmány, de érdekel, hogy hol egy ilyen lista.

(neeeem, nem jön a tesó:) El akarom adni, és jó lenne tudni)

Köszönöm!

lujzett Creative Commons License 2008.02.06 0 0 446
Európában
Előzmény: lujzett (445)
lujzett Creative Commons License 2008.02.06 0 0 445

Én itt nézegettem az európában használt üléseket (bár a némettudásom egészen minimális, de azért sikerült kihámozni ezt-azt):

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=184236&SourcePageID=130822

Előzmény: mzsperx (444)
mzsperx Creative Commons License 2008.02.06 0 0 444

tényleg, a mai állás szerint most melyik márkák a legbiztonságosabbak?

még mindig a römer meg a bbc? mármint hordozóban

lujzett Creative Commons License 2008.02.06 0 0 443

Én tettem fel a kérdést decemberben, de mi most végül nem onnan és nem olyan ülést vettünk.

Előzmény: rikitiki88 (441)
rollller Creative Commons License 2008.02.06 0 0 442
szallito fuggvenye a szallitasi ar, az altalam belinkelt szallitonal az itthoni kereskedoi arnal 12-14ezerrel olcsobban jott ki, es igen, szallitanak magyarorszagra, futarszolgalat hozta, nem sima posta, es 2 heten belul itt volt
Előzmény: rikitiki88 (441)
rikitiki88 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 441

Tisztelt Fórum-tag!

Még a decemberi hozzászólásukat olvastam a kidfixes gyerekülésekhez és ez alapján bátorkodom kérdezni, hogy működőképes volt-e az ebay-től  a rendelés? Hány nap alatt érkezett ide? Mennyi volt a szállitási költség? Hogyan kell megrendelni, fizetni, stb....?

Valóban 54-60 e Ft a mo-i ára a kidfixes ülésnek és bizony nem mindegy, hogy mennyit fizetünk érte. Az Ebay honlapján nem láttam mo-i szállitást. Vagy mégis működik?

Válaszát, amennyiben lehet, kérem a vonaeva@freemail.hu-ra.

Köszönettel: Vona Éva

Előzmény: rollller (423)
mzsperx Creative Commons License 2008.02.04 0 0 440
nem fog beférni. kocsit is nézni kell :)
Előzmény: lujzett (439)
lujzett Creative Commons License 2008.02.02 0 0 439

És be fog férni 3 ülés az autótokba?

Mi azt hittük, a mienkbe igen, de most már látom, hogy nem... Hiába elég a hely centire, az isofix miatt nem egészen a szélén van a két gyerekülés, középre már nem fér senki, egy ülés főleg nem.

(Értelek én, én is ezen problémáztam, hogy hol lesz a 3. ülés, pedig majd csak ősszel tervezünk nekilátni az újabb gyerekprojektnek :) )

Előzmény: mzsperx (438)
mzsperx Creative Commons License 2008.02.02 0 0 438

igaz, igaz...

csak isofixes kocsi is kéne :) olyanunk nincs. egyelőre a babülésen gondolkodom.

jóhogy, még gyerek sincs, milyen fura, hogy már jár az agyam...

Előzmény: lujzett (436)
rollller Creative Commons License 2008.01.30 0 0 437
nekem vkorsi intezte, es o megnezte, kik mennyiert szallitanak, es ez volt normalis szallitasi koltseg, a tobbiekhez kepest, szal mi emiatt vettuk toluk, de nagyon jo tapasztalat volt
Előzmény: mzsperx (434)
lujzett Creative Commons License 2008.01.30 0 0 436
Ezen én is gondolkodtam. Szerintem egyrészt igen, elfáradhatnak (ráadásul mi a régieket már vagy 6-szor megutaztattuk poggyászként repülőn), de szerintem nem ez a fő szempont. Hanem az, hogy 5 év alatt annyit fejlődnek az ülések! Mikor a lányom 4 éve született, még szó se volt isofixről (vagy csak én nem hallottam), meg az ún. "side impact protection"-ről sem (Nem tudom, otthon ez utóbbit hogy hívják, az újabb Britax/Römer meg Recaro ülések ilyenek). Mi a 4 évesem Concord Trimaxját most cseréltük le, pedig még nem nőtte ki, de mióta látom, hogy micsoda különbség van az isofix (ami Amerikában még jobb, mert a gyerekülés teteje is rögzítve van az autó ülésének támlájához) és az övvel történő rögzítés között - hát ég és föld. (Persze egy éven belül amúgy is cserélni kellett volna, de jobban érzem így magam, hogy egy modernebb ülésben ül.)
Előzmény: mzsperx (435)
mzsperx Creative Commons License 2008.01.30 0 0 435
azon gondolkodom, hogy vajon az öt éve vett ülésünk mennyire biztonságos? nem fáradnak el ezek a műanyagok? ha majd vállalunk még gyereket, bele lehet tenni nyugodt szívvel?
mzsperx Creative Commons License 2008.01.30 0 0 434
hihi, mi is ettől a cégtől vettünk üléseket...
négyet szám szerint, ezért még a szállítási költséget is elengedték
Előzmény: rollller (425)
rollller Creative Commons License 2008.01.22 0 0 433
pegperego,
romernek az isofixese, meg mas markakbol is van
de talpat nem kapsz ugy altalaban hordozohoz, hanem vannak hordozok, amik talppal bekothetok (es azok talp nelkul nem annyira szuperek)
Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 432
Visszaolvastam, a kérdéseim egy részére találtam választ.
Ami fennmaradt: Noname ülésünkhöz szerintetek kapok-e valahol talpat, vagy külön nem is érdemes keresnünk?
Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 431
Tapasztaltak, segítsetek!
Olyan hordozót szeretnénk, aminek a talpa fixen beköthető a kocsiba, és csak rá kell pattintani az ülést. Volt ilyen valakinek? Stabil rendesen? Én ugyanis full béna vagyok, tehát az enyém autóba lenne fixálva a talp, Apáéba pedig övezgetnénk szükség esetén ...
A régi ülésünkkel semmi gond nincs, de gondolom talpat külön nem kapok egy noname hordihoz.
Szerintetek?
lujzett Creative Commons License 2008.01.11 0 0 430

Köszönöm, egyelőre megoldódott a gondunk, de a kisebbik lányomnak is kell majd még nagyobb ülés, úgyhogy mindenképp megjegyzem ezeket.

Előzmény: hannaanya (429)
hannaanya Creative Commons License 2008.01.10 0 0 429
Nem tudom aktualis-e meg a kerdes, de mi ettol a cegtol rendeltunk: http://stores.ebay.de/babystrend .2x is es nem volt veluk semmi gond 4-5 nap alatt megjott az ules es aruk jelentosen baratsagosabb, mint itthon...
Előzmény: lujzett (422)
vakrepulo2 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 428
vakrepulo2 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 427

szevasztok megvettük a kiddy infinity-t

eddig csak kb 100-150 km van benne, az első tapasztalatok:

- a tesztek alapján az egyik legjobb, ehhez képest az ára 'csak' 37000

- nem a hagyományos 5 pontos biztonságiőv-es hanem a nyerek előtt van egy pult, ami belefogja az ülésbe

- alvó pozícióban a focus hátsó biztonsági ővét szinte teljesen ki kell húzni, ergo nem biztos hogy minden kocsinak elég hosszú hozzá a biztonsági őve

- egy ellenérzés szokott ellene lenni, hogy a gyerekek nem szeretik mert a hasuk, melkasuk előtt van egy nagy valami és el akarják maguktól tólni , nyüszítenek stb stb, erre pár gondolat: 1) a bp-i közismert boltban ahol vettük (nem akarom leírni a nevüket de magánban pletykálok) megbeszéltük, hogy a gyerek nem tudja megszokni, akkor 1-2 héten belül viszavihatjük és levásárolhatjuk az árát ha még akkor is tökéletes kondícióban van az ülés 2) emlékszek hogy kb 16éve mikor öcsém kisgyerek volt, akkor minden gyerek ülés ilyen felépítésű volt, ergo minden gyerek ilyet használt 3) ha a gyerekkel ezt szokatod meg, ezt fogadja el 4) szerintem addig probléma a probléma, még kicsi nagyon a gyerek, mert akkor nagyon magas még neki a mellvéd, viszont ha addig még kicsi alvó pozícióban kötöd be akkor jobban helyezkedik el benne, nem zavarja annyira

egyébként a szék szép izléses, elvileg nagyon biztonságos, jó áron van, én ajánlani fogom ismerőseimnek

csá

vakrep

lujzett Creative Commons License 2007.12.13 0 0 426

Köszi szépen!

Előzmény: rollller (425)
rollller Creative Commons License 2007.12.12 0 0 425
http://www.kidscomfort.de
ok voltak az eladok, ebayen keresztul rendeltuk, de lehet siman a szajtjukon keresztul is, ahogy nezem
(es sztem ez az ules felel meg a legtobb szempontnak:) de az isofixes verziot jo szivvel ajanlom)
Előzmény: lujzett (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!