a 04-es az uj szabvany, jelenleg mindkettot elfogadjak, ha fontos, eloturom, h a 03 mikortol nem lesz ervenyes iden aprilistol a 00, 01 es 02 nem lesznek ervenyesek, elvben ezeket 2 evente adjak ki, az ervenyesseguk valtozo, tehat a 03 leghamarabb 2 ev mulva nem lesz ervenyes ha jol szamolok, a igazibol most eloszor van gyerekulesben kimeno ece standard (azaz egyszerre szunik meg a 00-01-02 elfogadasa)
(olvastam, csak válaszolni nem tudtam.ezer felé vagyok)
Közben megnétem a hordozót is, persze 44/03 van ráírva, megnéztem. Csak akkor azt nem értem, hogy vki mondta, hogy a 03 csak idén szabványos, jövőre már nem lesz jó, jövőre a 04-t kérik.
az e13 pont ugyanolyan remek, mint az e3 vagy az e4, de nem az szamit:) igy kell kinezzen a matrica http://britax-roemer.com/ece.php?lang=en&navid=3 az e utani szam az orszag szama, ami szamit, hogy ECE R 44/04 standard legyen, ez az aktualis standard, de annak is rajta kell lennie a matrican
szallito fuggvenye a szallitasi ar, az altalam belinkelt szallitonal az itthoni kereskedoi arnal 12-14ezerrel olcsobban jott ki, es igen, szallitanak magyarorszagra, futarszolgalat hozta, nem sima posta, es 2 heten belul itt volt
Még a decemberi hozzászólásukat olvastam a kidfixes gyerekülésekhez és ez alapján bátorkodom kérdezni, hogy működőképes volt-e az ebay-től a rendelés? Hány nap alatt érkezett ide? Mennyi volt a szállitási költség? Hogyan kell megrendelni, fizetni, stb....?
Valóban 54-60 e Ft a mo-i ára a kidfixes ülésnek és bizony nem mindegy, hogy mennyit fizetünk érte. Az Ebay honlapján nem láttam mo-i szállitást. Vagy mégis működik?
Mi azt hittük, a mienkbe igen, de most már látom, hogy nem... Hiába elég a hely centire, az isofix miatt nem egészen a szélén van a két gyerekülés, középre már nem fér senki, egy ülés főleg nem.
(Értelek én, én is ezen problémáztam, hogy hol lesz a 3. ülés, pedig majd csak ősszel tervezünk nekilátni az újabb gyerekprojektnek :) )
nekem vkorsi intezte, es o megnezte, kik mennyiert szallitanak, es ez volt normalis szallitasi koltseg, a tobbiekhez kepest, szal mi emiatt vettuk toluk, de nagyon jo tapasztalat volt
Ezen én is gondolkodtam. Szerintem egyrészt igen, elfáradhatnak (ráadásul mi a régieket már vagy 6-szor megutaztattuk poggyászként repülőn), de szerintem nem ez a fő szempont. Hanem az, hogy 5 év alatt annyit fejlődnek az ülések! Mikor a lányom 4 éve született, még szó se volt isofixről (vagy csak én nem hallottam), meg az ún. "side impact protection"-ről sem (Nem tudom, otthon ez utóbbit hogy hívják, az újabb Britax/Römer meg Recaro ülések ilyenek). Mi a 4 évesem Concord Trimaxját most cseréltük le, pedig még nem nőtte ki, de mióta látom, hogy micsoda különbség van az isofix (ami Amerikában még jobb, mert a gyerekülés teteje is rögzítve van az autó ülésének támlájához) és az övvel történő rögzítés között - hát ég és föld. (Persze egy éven belül amúgy is cserélni kellett volna, de jobban érzem így magam, hogy egy modernebb ülésben ül.)
azon gondolkodom, hogy vajon az öt éve vett ülésünk mennyire biztonságos? nem fáradnak el ezek a műanyagok? ha majd vállalunk még gyereket, bele lehet tenni nyugodt szívvel?
pegperego, romernek az isofixese, meg mas markakbol is van de talpat nem kapsz ugy altalaban hordozohoz, hanem vannak hordozok, amik talppal bekothetok (es azok talp nelkul nem annyira szuperek)
Visszaolvastam, a kérdéseim egy részére találtam választ. Ami fennmaradt: Noname ülésünkhöz szerintetek kapok-e valahol talpat, vagy külön nem is érdemes keresnünk?
Tapasztaltak, segítsetek! Olyan hordozót szeretnénk, aminek a talpa fixen beköthető a kocsiba, és csak rá kell pattintani az ülést. Volt ilyen valakinek? Stabil rendesen? Én ugyanis full béna vagyok, tehát az enyém autóba lenne fixálva a talp, Apáéba pedig övezgetnénk szükség esetén ... A régi ülésünkkel semmi gond nincs, de gondolom talpat külön nem kapok egy noname hordihoz. Szerintetek?
Nem tudom aktualis-e meg a kerdes, de mi ettol a cegtol rendeltunk: http://stores.ebay.de/babystrend .2x is es nem volt veluk semmi gond 4-5 nap alatt megjott az ules es aruk jelentosen baratsagosabb, mint itthon...
eddig csak kb 100-150 km van benne, az első tapasztalatok:
- a tesztek alapján az egyik legjobb, ehhez képest az ára 'csak' 37000
- nem a hagyományos 5 pontos biztonságiőv-es hanem a nyerek előtt van egy pult, ami belefogja az ülésbe
- alvó pozícióban a focus hátsó biztonsági ővét szinte teljesen ki kell húzni, ergo nem biztos hogy minden kocsinak elég hosszú hozzá a biztonsági őve
- egy ellenérzés szokott ellene lenni, hogy a gyerekek nem szeretik mert a hasuk, melkasuk előtt van egy nagy valami és el akarják maguktól tólni , nyüszítenek stb stb, erre pár gondolat: 1) a bp-i közismert boltban ahol vettük (nem akarom leírni a nevüket de magánban pletykálok) megbeszéltük, hogy a gyerek nem tudja megszokni, akkor 1-2 héten belül viszavihatjük és levásárolhatjuk az árát ha még akkor is tökéletes kondícióban van az ülés 2) emlékszek hogy kb 16éve mikor öcsém kisgyerek volt, akkor minden gyerek ülés ilyen felépítésű volt, ergo minden gyerek ilyet használt 3) ha a gyerekkel ezt szokatod meg, ezt fogadja el 4) szerintem addig probléma a probléma, még kicsi nagyon a gyerek, mert akkor nagyon magas még neki a mellvéd, viszont ha addig még kicsi alvó pozícióban kötöd be akkor jobban helyezkedik el benne, nem zavarja annyira
egyébként a szék szép izléses, elvileg nagyon biztonságos, jó áron van, én ajánlani fogom ismerőseimnek
http://www.kidscomfort.de ok voltak az eladok, ebayen keresztul rendeltuk, de lehet siman a szajtjukon keresztul is, ahogy nezem (es sztem ez az ules felel meg a legtobb szempontnak:) de az isofixes verziot jo szivvel ajanlom)